Φ Notamatik Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Bakalım inananlar bunlara nasıl cevap verebilecekler merak ediyorum doğrusu. Allah gerçekten merhametli mi? Adil mi? Sâffât Sûresi/ 139. Şüphesiz Yûnus da peygamberlerdendi. 140. Hani o kaçıp yüklü gemiye binmişti. 141. Gemidekilerle kur’a çekmiş ve kaybedenlerden olmuştu. 142. Böylece, Yûnus kendini kınayıp dururken balık onu yuttu. 143,144. Eğer o, Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı, mutlaka insanların diriltileceği güne kadar balığın karnında kalırdı. Allah'ın acımasızlığına bakarmısınız? Yûnus inanmayanlardan olsaymış onu kıyamete kadar balığın karnında bırakırmış. Hani bu Allah bağışlayıcıydı? Hani merhametliydi? Ceza verilir de böylesine acımasız ceza verilmez yani. Ben bile ondan daha merhametliyim. Ceza verecek olsam daha insaflı ceza verirdim. Ne demek kıyamete kadar balığın karnında kalmak? Düşünsenize binlerce, onbinlerce yıl hapis cezası. Hem de balığın karnında. İlla ceza mı vereceksin? Ben olsam en fazla onu kınayıp alır ıssız bir yere atardım, ne diye kıyamete kadar balığın karnında tutarsın? Gördüğünüz gibi benim kadar bile merhameti yok. Bu ne hırs, bu ne acımasızlık böyle? Bakınız bir insafsızlık daha. Şimdi bu şeytan ne işe yarıyor? Allah şeytanı niçin yok edemiyor? Yoksa gerçekten gücü yetmiyor mu? Şimdi "imtihan meselesi" diyeceksiniz. "Allah insanı şeytanla deniyor da o yüzden yok etmiyor" diyeceksiniz. Pekiyi, madem ki şeytanı imtihan meselesinden dolayı yok etmiyor, şeytan niçin sadece kalplerinde eğrilik olanları, günahkar yalancıları saptırabiliyor? Allah yolunda giden ihlaslı kulları neden saptıramıyor? Bundan büyük haksızlık mı olur? Bakınız ne demiş?: ŞU'ARÂ SÛRESİ/ 221. Şeytanların kime ineceğini size haber vereyim mi? 222. Onlar, her günahkâr yalancıya inerler. 223. Bunlar da şeytanlara kulak verirler. Onların çoğu ise yalancıdır. Şimdi bu haksızlık değil mi? Niçin insan ayrımı var? Niçin sadece günahkar yalancılar saptırılabiliyor? Niye şeytanı ihlaslı kullarına da musallat etmiyor? Aksini iddia eden varsa buyursun bunu da okusun: NAHL SÛRESİ/ 99. Gerçek şu ki; şeytanın, inanan ve yalnız Rablerine tevekkül eden kimseler üzerinde bir hakimiyeti yoktur. 100. Şeytanın hakimiyeti, sadece onu dost edinenler ve Allah’a ortak koşanlar üzerindedir. Gördünüz değil mi? Burda da sadece inananlar kayırılıyor. "inanan ve yalnız Rablerine tevekkül eden kimseler üzerinde bir hakimiyet" verilmiyor şeytana. Adam kayırma yani. Hala Allah'ın insan ayrımı yaptığını inkar mı edeceksiniz? Buyrun bir tane daha: HİCR SÛRESİ/ 39,40. İblis, “Rabbim! Beni azdırmana karşılık, andolsun ki yeryüzünde kötülükleri onlara güzel göstereceğim, içlerinde ihlâsa erdirilmiş kulların hariç, onların hepsini azdıracağım” dedi. 41,42. Allah, “İşte bu bana ulaştıran dosdoğru yoldur. Azgınlardan sana uyanlar dışında, kullarım üzerinde senin hiçbir hakimiyetin yoktur” dedi. Evet soruyorum şimdi. Bakalım elini vicdanına koyarak dürüstce cevap verebilen olacak mı? Sorularım şunlar: 1- Allah, "Eğer Yûnus Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı, mutlaka insanların diriltileceği güne kadar balığın karnında kalırdı." diyor. Ben de diyorumki, ben Allah olsaydım o kadar merhametsizlik yapmazdım, ceza verecek bile olsam onu kınayıp ıssız bir yere atardım. Akıl var, mantık var, bunlardan hangisi saçmalık? : a- Benimki. b- Allah'ınki. **** 2- Allah ihlaslı ve ona kalpten inanan kullarını şeytanın saptırmasından koruyor. Bu insan kayırmanın ve adaletsizliğin daniskası değil de nedir? Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Lütfen kişiselleştirme olarak algılanmasın.. sadece yazıya cevap açısından, **** kesinlikle ve kesinlikle ******* istediğin kadar adil ol,, atıyorum bir iş yerin var.. patronsun yani.. bi ton da elemanın var.. biri senin iş hususunda istediğin gibi,temiz ,titiz,güvenilir,güleryüzlü,müşterilerin hoşnut,kasan güvende.. biri de durmadan hırsızlığını yakaladığın,sorumluluktan yoksun,müşterilerine karşı lakayit,elini bi işe sürmüyor.. birini kaybetmemek için elinden geleni yaparsın,diğerini kovmak için fırsat kollarsın zaten.. dinde bunun en gelişmiş halidir tabi anlayana.. Allahın mekanında ,onun kurallarına ne kadar saygı duyar ve uygulamaya çalışırsan,O da karşılığını fazlasıyla verir,, ha yok ben kafama göre bu kuralları hiçe sayar istediğim kötülüğü yaparım diyorsan, sabrı büyük olanın sonu da kötü olur..soluğu cehennemde unutulmuşlardan olarak alırsın,tabi soluk alınabilirse orada doğru dürüst.. Allah dilediği kulu seçip kurtarıyor,dilediğine şeytan mı musallat ediyor.. Zaten diyor,yalancısın diye.. adam hem günahkar,hem yalancı,amaan bana ne Tanrının dininden modunda zaten,,zaten Tanrıymış,kurallarmış umru değil, nolmuş,Tanrım şeytanların musallat olmasına izin vermişte kendi kulunu koruyormuş.. Ben kurallara uyacağım,Rabbimin sevdiği,bizler için uygun gördüğü yolları elimden geldiğince hayatıma aktarmak için çabalacağım,beni Rabbim kayırmışta yalancının umursamazın birine şeytan musallat olmuş.. Aman ne adaletsizlik ne adaletsizlik.. Ya siz nasıl hükümde bulunuyor,ne kadar az irdeliyorsunuz.. Düşünceleriniz bilimselliğe,doğal olana bile aykırı,, sırf inanmamış olmak için zorlamayın artık kendinizi.. inanmamanın bile bi tutar yanı olması lazım.. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Bakalım inananlar bunlara nasıl cevap verebilecekler merak ediyorum doğrusu. Allah gerçekten merhametli mi? Adil mi? . . Saygılar, sevgiler. Sevgili Notamatik ; Sizi Tebrik Ediyorum ki ; Biz Henüz Hiçbir Yazıda Bu Kadar Kendini Yanıtlayan Bir İfade Tarzına Rastlamadım. Yani Yukarıdaki Yazınız Bizzat Kendi Sorularını Cevaplıyor. Kendi İddia lar ını Çürütüyor. Kendi Kendine ve Özüne Doğru Asimile Oluyor. Bakınız Biz Burada bu Asimilasyon u Göstereceğiz. Bakalım Sizin Yazınız Nasıl Kendi Kendini İnkar Edecek, Geçersiz Kılacak ..; Birlikte Göreceğiz ; Diyorsunuz ki ; Allah'ın acımasızlığına bakarmısınız? Yûnus inanmayanlardan olsaymış onu kıyamete kadar balığın karnında bırakırmış. Hani bu Allah bağışlayıcıydı? Hani merhametliydi? Alıntı Notamatik Yani , Demek Oluyor ki ; Sizce ALLAH Kendine İnanmayan lar ve İnkar Eden ler İçin, Öngördüğü ve Söz Verdiği Cezayı , İş Bir Peygamber e Gelince Unutacak, ve O Söz Verdiği Cezayı Aynen Uygulamayacaktı. Öylemi ...? Böyle Bir Şey i Nasıl Düşünebilirsiniz...? ALLAH ın , Tüm Yarattığı Kullara Eşit Davranacağını, Yani Herkes için Bir Tek Adalet Kavramı Belirleyeceğini, Nasıl Anlayamsınız...? Aslında Böyle Yapmamış Olsa İdi; Yani Kendi Peygamber ine Farklı Davransaydı, O na Peygamberdir Diyerek Söz Verdiği Hüküm ü Yerine Getirmeseydi, Bunun Adı ADALETSİZLİK Olmuş Olmazmıydı. Evet. ALLAH Herkes İçin ADİL Davranır. Kişiye Özel Bir Tutum Belirlemez. Kimseye Ayrıcalık Yapmaz. Çifte Standart Uygulamaz. Ne Birvarmışhiçyokmuş a , Ne Notamatik e , Ne Hz. Yunus a , Ne de Bir Kafir e , Herkes için ADALET Yeganedir. Tagayyur Etmez. İstisna lar Olamaz. Değil ki, Hz. Yunus İçin , Hz Muhammed İçin Dahi Bir İstisna Olamaz. Bir İmtiyaz Olamaz. ADALET Herkes İçindir. Bu da Böylece Biline. Şimdi Görebiliyormusunuz ? Kendi Yazınız Nasıl Kendi İddia larınızı Yalanlıyor. İnkar Ediyor. Siz ; ALLAH Peygamberine Bile, İnanması Durumunda, Ceza Verecektir. Buda Adaletsiz Merhametsiz Olduğunu Gösterir. Diyor, ve Zannediyorsunuz. Halbuki ; Yazınızı Okuyan Herkes Görebiliyor, ve Anlıyor ki ; Aslında Yüce ALLAH ,Kendi Peygamberini Dahi Kayırmadığı ve Tüm Kullarından Farklı Tutmadığı İçin, Bir Peygamber İçin Bile, Gerektiğinde Tüm Kullara Uygulanabilen Ceza, Aynen Uygulanabilir. Deniliyor. Bunun Adına ADALET Denir. ve O Adil Yaratıcı Herkes İçin Rahman ve Rahim dir. Peygamberi Yunus u, O Hırçın Deniz de, Tek Başına Bırakmamış , Kendi Mahlukat ın dan Olan Bir Canlıyı, Bahr i Yunus Balığını İmdat ına Göndermiştir. O Balıkda Peygamber e Zarar Vermemiş, Onu Kurtarmış, ve ALLAH Yüce Merhameti İle , Peygamberini O Balığın Refagat inde, Hiç Bir Zarar Görmeden, Sahili Selamet e Kavuşturmuştur. Herşey Açıktır. Aşikar dır. Burada Şüphesiz, Yüksek Bir Adalet ve Merhamet e Tanık Olunmaktadır. Tekrar Etmekten Şeref Duyarız ki ; ALLAH Merhamet Edenler in En Merhametlisi dir. Rahman ve Rahim dir... Tartışma Nihai Noktaya Ulaşmıştır. Anlamayanlar İçinse Sorular Yanıtlandırılacaktır... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 kesinlikle ve kesinlikle ******... Sevgili Ftoyd, **************** Çünkü açıklama diye yazdıklarınız benim sorumun cevabı değil. Siz Allah'ın öngördüğü cezanın doğru karar olduğunu yazmaya çalışmışsınız ama benim öngördüğüm daha merhametli. Cezanın niye ******** olduğuna bir açıklama getirmemişsiniz. Sadece "Allah'ınki değil seninki ***********. Çünkü siz de bal gibi biliyorsunuz ki benim öngördüğüm ceza daha merhametli, daha mantıklı. Buyrun Allahın'ın ayetine bakın: Allah: "Eğer o, Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı, mutlaka insanların diriltileceği güne kadar balığın karnında kalırdı." Gördünüz mü acımasızlığı? Kıyamete kadar hapis. Hem de balığın karnında üstelik. Diyelim ki Yunus Allah'a inanmıyordu, bunun cezası bu kadar acımasız mı olmalıydı? Ben ne demişim? "Ben olsaydım onu kınayıp ıssız bir yere atardım ve bu ceza ona yeterdi." Örneğin ayet şöyle merhametli olamazmıydı?: Notamatik: "Şayet Rabbinden ona bir nimet yetişmemiş olsaydı, o mutlaka kınanmış bir halde ıssız bir yere atılacaktı." Ayet Allahın öngördüğü ceza şekliyle değil de şu benim üst satırdaki yazdığım gibi merhametli olsaydı, bunun neresi saçmalık olacaktı? İlla da kıyamete kadar, onbinlerce yıl balığın karnında mı kalması gerekiyor? Sadece "Allah'ınki değil, seninki saçmalık" deyip kaçmışsınız. Bir de derler ki, Allah'ın ayetlerinden daha iyisi yazılamaz. Buyrun görün işte yukarda nasıl da yazmışım. Cevap verememenize şaşmamak lazım, böyle zor sorulara her soruya cevap veren arkadaş bile cevap veremez. Çünkü benim yazdığım değil Allah'ın ayeti *****. Allah dilediği kulu seçip kurtarıyor,dilediğine şeytan mı musallat ediyor.. Zaten diyor,yalancısın diye.. adam hem günahkar,hem yalancı,amaan bana ne Tanrının dininden modunda zaten,,zaten Tanrıymış,kurallarmış umru değil, nolmuş,Tanrım şeytanların musallat olmasına izin vermişte kendi kulunu koruyormuş.. Hayır sevgili Ftoyd, Bu adaletsizliktir, acımasızlıktır. Madem ki şeytanı kafirlerin, müşriklerin, münafıkların başına musallat ediyor, kalben inanan ihlaslı kullarının da başına musallat etmesi lazım ki eşitlik olsun. Madem ki ihlaslı kulların kayırılması gerekiyor, bunun da sebebini yazmanız lazım. Yazamazsınız, çünkü bunun geçerli bir adil tarafını bulamazsınız. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Tartışma Nihai Noktaya Ulaşmıştır. Anlamayanlar İçinse Sorular Yanıtlandırılacaktır...Saygılarımla. Doğan Gülbudak Sevgili Birvarmışhiçyokmuş, Sen de benim soruma cevap verememişsin. Cevap verirken iki ayrı sorumu birbirine karıştırarak yanıtlamışsın. Adam kayırma meselesi şeytan konusunda, Yunus konusunda değil. Yunus konusunda sadece cezanın ağır ve acımasız bir ceza olması ve benim öngördüğüm cezanın bile onunkinden daha merhametli olması söz konusu, yani Yunus'un peygamber olup olmamasıyla bir alakası yok. Ffoyd'a cevap yazdım, istersen o yazdığıma cevap yazabilirsin. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Sevgili Birvarmışhiçyokmuş,Sen de benim soruma cevap verememişsin. Cevap verirken iki ayrı sorumu birbirine karıştırarak yanıtlamışsın. Adam kayırma meselesi şeytan konusunda, Yunus konusunda değil. Yunus konusunda sadece cezanın ağır ve acımasız bir ceza olması ve benim öngördüğüm cezanın bile onunkinden daha merhametli olması söz konusu, yani Yunus'un peygamber olup olmamasıyla bir alakası yok. Ffoyd'a cevap yazdım, istersen o yazdığıma cevap yazabilirsin. Saygılar, sevgiler. Sevgili Notamatik ; Üzgünüm. Lakin Siz i Yukarıdaki Yayınlanan Yazım ı Bir Kere daha Dikkatlice Okumaya Davet Ediyorum. Göreceksiniz ki ; Cenab ı Hakk ın ADİL ve MERHAMETLİ Olduğu Tüm Açıklığı İle Gözler Önüne Seriliyor... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Sevgili Birvarmışhiçyokmuş,Sen de benim soruma cevap verememişsin. Cevap verirken iki ayrı sorumu birbirine karıştırarak yanıtlamışsın. Adam kayırma meselesi şeytan konusunda, Yunus konusunda değil. Yunus konusunda sadece cezanın ağır ve acımasız bir ceza olması ve benim öngördüğüm cezanın bile onunkinden daha merhametli olması söz konusu, yani Yunus'un peygamber olup olmamasıyla bir alakası yok. Ffoyd'a cevap yazdım, istersen o yazdığıma cevap yazabilirsin. Saygılar, sevgiler. Sevgili Notamatik ; Sorularınıza Yanıt Veremediğimi Söylüyorsunuz. Kaldıki Biz Cevap Vereceğiz dahi Demedik. Biz Dedik ki ; Sizin Bu Yazınız Kendi Sorularının Cevaplarını İçerisinde Barındırıyor... Yani Yazınız Kendi Kendini Yanıtlıyor. Ayrıca Bunu Detayları ile Gösterdik. İSPAT Ettik. Lütfen Nezaketen de Olsa, Bir Kere Daha Yukarıdaki Yazdıklarımızı Okuyunuz. Göreceksiniz ki ; Sorduğunuz, Tüm Sorul ar, Verilmiş Tüm Yanıtlar ı ile Orada Sizi Bekliyor... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ gülemeftun Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 143,144. Eğer o, Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı, mutlaka insanların diriltileceği güne kadar balığın karnında kalırdı. bir varsayım üzerine tartışıyoruz arkadaşlar... bakınız ayette Hz.Yunusun Allahı yüceltenlerden olmaması halinde böyle bir hüküm verileceği belirtiliyor. yani Hz.Yunus Allahı tesbih edip yüceltenlerden olmuş ve balığın karnından kurtulmuş.... biz neyi tartışıyoruz.... Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2008 Lütfen Nezaketen de Olsa, Bir Kere Daha Yukarıdaki Yazdıklarımızı Okuyunuz.Göreceksiniz ki ; Sorduğunuz, Tüm Sorul ar, Verilmiş Tüm Yanıtlar ı ile Orada Sizi Bekliyor... Doğan abicim benimm. Canım ağbicim. Yazını 2 kere okumuştum, hatırın için seni kırmayıp şimdi tekrar okudum ama malesef gerçekten de yanıtında benim sorduğum soruya cevap yok. Sen diyorsun ki; "Allah kul/Peygamber ayrımı bile yapmıyor, daha ne istiyorsun?". Ben de diyorum ki; "Tamam yapmıyorsa yapmıyor ama benim ilgilendiğim mesele Allah'ın kul/peygamber ayrımı yapıp yapmadığı değil.". Benim ilgilendiğim mesele; Allah'ın öngördüğü cezanın gereğinden aşırı ağır olmasıdır. İster peygamber olsun, ister olmasın farketmez. Öngördüğü ceza peygamber için de fazla, normal kul için de fazla. Ben o yazımda dedim ki; niye bu kadar ağır ve merhametsiz bir ceza veriyor? Benim öngödüğüm ceza daha mantıklı değil mi Daha adil değil mi? Kuran'daki ayeti örnek gösterdim ve "o ayet şu şekilde olamazmıydı?" dedim. "Olsaydı sakıncası ne olurdu?" dedim. Sen cevap vermek istiyorsan lütfen buna cevap ver. Bir daha alıntı yapıyorum: benim öngördüğüm ceza daha merhametli, daha mantıklı. Buyrun Allahın'ın ayetine bakın: Allah: "Eğer o, Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı, mutlaka insanların diriltileceği güne kadar balığın karnında kalırdı." Gördünüz mü acımasızlığı? Kıyamete kadar hapis. Hem de balığın karnında üstelik. Diyelim ki Yunus Allah'a inanmıyordu, bunun cezası bu kadar acımasız mı olmalıydı? Ben ne demişim? "Ben olsaydım onu kınayıp ıssız bir yere atardım ve bu ceza ona yeterdi." Örneğin ayet şöyle merhametli olamazmıydı?: Notamatik: "Şayet Rabbinden ona bir nimet yetişmemiş olsaydı, o mutlaka kınanmış bir halde ıssız bir yere atılacaktı." Bir de şeytan ile ilgili bir sorum vardı, ona da değinirsen sevinirim. Sevgili Gülemeftun, "Neyi tartışıyoruz?" demişsin. Bu iletim sanırım senin için de açıklama olmuştur. Sen de sorularıma yanıt verirsen sevinirim. Hepinize saygılar ve sevgiler. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Benim ilgilendiğim mesele; Allah'ın öngördüğü cezanın gereğinden aşırı ağır olmasıdır. İster peygamber olsun, ister olmasın farketmez.Öngördüğü ceza peygamber için de fazla, normal kul için de fazla. Ben o yazımda dedim ki; niye bu kadar ağır ve merhametsiz bir ceza veriyor? Benim öngödüğüm ceza daha mantıklı değil mi Daha adil değil mi? Kuran'daki ayeti örnek gösterdim ve "o ayet şu şekilde olamazmıydı?" dedim. "Olsaydı sakıncası ne olurdu?" dedim. Sen cevap vermek istiyorsan lütfen buna cevap ver. Bir daha alıntı yapıyorum: Sevgili Notamatik, Kendisini sevenleri sonsuza kadar sınırsız yiyecek, içecek ve cinsel ilişki ile ödüllendirmeyi taahhüt eden, Kendisini sevmeyenleri, sonsuza kadar kebabphanede tutmak ve olmadık işkenceler etmekle tehdit eden bir Allah'tan orantılı ve hakkaniyetli ceza ve ödül mü beklenir? Muhammed, çocukluğu döneminde çektiği sevgi açlığını, ilgi açlığını o kadar patolojik seviyelere vardırmış ki, hayalinde yarattığı ilaha Muhammed'i sevenlere sınırsız ödül, sevmeyenlere sınırsız işkence taahhüt ettiriyor. Hatta adam orada da duramamış, hayalinde yarattığı Allah'a "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım habibim. " dedirtmiş. Bu adamdan ve onun kendi suretinde yarattığı fantazi ilahından adalet ve hakkaniyet mi beklenir? Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Doğan abicim benimm. Canım ağbicim. Yazını 2 kere okumuştum, hatırın için seni kırmayıp şimdi tekrar okudum ama malesef gerçekten de yanıtında benim sorduğum soruya cevap yok.Sen diyorsun ki; "Allah kul/Peygamber ayrımı bile yapmıyor, daha ne istiyorsun?". Ben de diyorum ki; "Tamam yapmıyorsa yapmıyor ama benim ilgilendiğim mesele Allah'ın kul/peygamber ayrımı yapıp yapmadığı değil.". Benim ilgilendiğim mesele; Allah'ın öngördüğü cezanın gereğinden aşırı ağır olmasıdır. İster peygamber olsun, ister olmasın farketmez. Öngördüğü ceza peygamber için de fazla, normal kul için de fazla. Ben o yazımda dedim ki; niye bu kadar ağır ve merhametsiz bir ceza veriyor? Benim öngödüğüm ceza daha mantıklı değil mi Daha adil değil mi? Kuran'daki ayeti örnek gösterdim ve "o ayet şu şekilde olamazmıydı?" dedim. "Olsaydı sakıncası ne olurdu?" dedim. Sen cevap vermek istiyorsan lütfen buna cevap ver. Bir daha alıntı yapıyorum: Bir de şeytan ile ilgili bir sorum vardı, ona da değinirsen sevinirim. Sevgili Gülemeftun, "Neyi tartışıyoruz?" demişsin. Bu iletim sanırım senin için de açıklama olmuştur. Sen de sorularıma yanıt verirsen sevinirim. Hepinize saygılar ve sevgiler. Sevgili Notamatik ; Sizi Gayet İyi Anlıyorum , Diyorsunuz ki ; Benim ilgilendiğim mesele; Allah'ın öngördüğü cezanın gereğinden aşırı ağır olmasıdır. İster peygamber olsun, ister olmasın farketmez. Öngördüğü ceza peygamber için de fazla, normal kul için de fazla. Alıntı Notamatik Bende Yine Sizi Daha İyi Anlayabilmek Adına Soruyorum ; Nasıl Oluyorda Siz YARATICI Tarafından Öngörülen Ceza yı, Gereğinden Ağır Bulabiliyorsunuz ....? Gereğinden Ağır Bulduğunuza Göre ; Siz ce , GEREĞİ Nedir...? Pekiyi Siz, Nasıl Böyle Bir (Gereğini Belirlemek) Hakkınız Olduğunu İddia Edebiliyorsunuz ...? Yani Yaratıcı Ceza Sistemini Blirlerken Siz den Danışmanlık mı Talep Edecekti...? Hangi Günah a Ne Kadar Ceza Verilebileceğini Size mi Sormalıydı...? Güzel Kardeşim, Siz ALLAH ve KUL Arasında Bir Adalet Komisyonumu Kurdunuz...? Yahu, Hala Nasıl Anlamıyorsunuz ? ; Bugün Hiçbir Adalet Sisteminde , Yargıçların Verdiği Karar ve Hükümler Tartışılamıyor. Bu Durum Bir Hukuk Devleti Olan Türkiye miz İçinde Geçerlidir. Kesinlikle Yargı Kararları TARTIŞILAMAZ. Zaten, Bağımsız Yargı Sistemi, TARTIŞILABİLİR Olsa İdi ; Burada Hukuk tan, ve Hukuk Devleti n den Bahsedilemezdi. Yani Kesinlikle İnsanların Hukuk Sistemleri Dahilinde, Yargıçların Hüküm ve Karar ları Bile Tartışılamaz İken ; Hangi Mantıkla, Siz, ''ALLAH ın Adaleti Tartışılabilir'' Diyebilirsiniz...? Madem Tartışmayı Seviyorsunuz, O Zaman Haydi Önce Türk Mahkemelerinde Verilmiş Bir Kararı Tartışmaya Kalkınız. Bizde Hep Birlikte Seyredelim Neticeyi. ''ALLAH ın Cezası Ağırdır.'' Diyebiliyorsunuz , Pekiyi Öyle İse Söyleyiniz ; Bu Cezaların Ağır Olmayan, Yani Normal Olan Şeklini Kim Belirleyecek ; SİZ Mİ ...? E. Ağır Bulan Sizsiniz. Hafifini Belirleyecek Olan da Siz Oluyorsunuz Sanırım. Demek ALLAH ın Adalet Sistemini Siz Belirleyeceksiniz. Demek; Cezaların Kimilerini Ağır Kimilerini Hafif Bulacaksınız. Bir de Sonra, Aklınızca İdeal Olanlarını Belirleyeceksiniz. Farkında Değilmisiniz ? Aslında Siz Bu İddianızla Tanrı Yerine Tanrılık Davasına Kalkışıyorsunuz. HAŞA , Ben O Tanrı dan Daha Merhametliyim. Daha Adaletliyim. Daha Hafif Cezalar Verebilirim. Diyorsunuz. Bir İnsan, Tanrı Yerine Cezalar Veremez. Ancak Bizzat Tanrı Olması Gereklidir. Demek, Siz Aslında, Daha Adil Bir Tanrı Olabileceğinizi İlan Ediyorsunuz. ******** Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Bu adamdan ve onun kendi suretinde yarattığı fantazi ilahından adalet ve hakkaniyet mi beklenir? Sevgili Brain, Elbette beklenmez ama bizim dindarlar malesef bekliyorlar. Onlara Allah'ınkinden bin kat güzel bir ayet yazdım hala benim yazdığım ayet yerine, Allah'ın ayetinin peşinden gidiyorlar. Bu nasıl iştir anlamadım. Bir de derler ki; "Kuran'ın eşi benzeri yazılamaz". Buyursunlar işte ben yazdım, bem de Allah'ınkinden çok daha şahane bir ayet yazdım. Allah kısmet ederse; ilerde daha da güzellerini yazıp, Allah diye bir şey olmadığını ispatlayacağım. Gördüğün gibi cevap verebilen de yok. Demek ki benim ayetler işe yarayacak. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2008 HAŞA ,Ben O Tanrı dan Daha Merhametliyim. Daha Adaletliyim. Daha Hafif Cezalar Verebilirim. Diyorsunuz. Bir İnsan, Tanrı Yerine Cezalar Veremez. Ancak Bizzat Tanrı Olması Gereklidir. Demek, Siz Aslında, Daha Adil Bir Tanrı Olabileceğinizi İlan Ediyorsunuz. Sevgili Doğan ağbi, Her türlü kanun tartışılabilir. Kamuoyunda yıllardır türban kanunu tartışılmıyor mu? Yıllardır 301 tartışılmadı mı? Devletin de kanunları tartışılabilir Allah'ın da kanunu tartışılabilir. Ayrıca kendimi tanrı yerine filan koymuş olmuyorum, sadece diyorum ki; "ben Allah olsaydım ondan daha güzel ayetler yazardım". Onun ayetleri sakat ve sakıncalı, benim yazdığım ayetlerde ise herhangi bir kusur dahi bulunamaz. Yani onun ayetleri mükemmel olacağına, benim ayetlerim mükemmel. Halbuki tam tersi olması gerekmiyormuydu? Benim kadar bile kusursuz ayet yazamayan biri, nasıl olur da benden mükemmel olabilir? Akıl var mantık var. Bu neyi gösteriyor? demek ki Allah diye bir şey yok, Kuran'daki ayetlerin hepsi insan yapısı. Kaldı ki Allah'ın ayetiyle benim ayetimi yanyana getirdiğimde hiçbiriniz benimkinin daha mükemmel olduğuna itiraz edemediniz. Şimdi ne diyeceğinizi tahmin ediyorum. Diyeceksiniz ki; "Onun ayeti seninkinden daha güzel". Ama sizin daha güzel demeniz, benim ayetimin daha güzel olduğu gerçeğini değiştirmez. Çünkü gördüğün gibi ben onun ayetinde kusur buldum ama kimse benim ayetimde kusur bulamadı. Demek ki onun ayetleri sakat, benimkiler ise mükemmel. Göz var, nizam var, akıl var, mantık var. Karşılaştırın bakalım ayetin hangisinde sakatlık bulacaksınız? benimkinde mi? Allah'ınkinde mi? Hodri meydan: benim öngördüğüm ceza daha merhametli, daha mantıklı. Buyrun Allahın'ın ayetine bakın: Allah: "Eğer o, Allah?ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı, mutlaka insanların diriltileceği güne kadar balığın karnında kalırdı." Gördünüz mü acımasızlığı? Kıyamete kadar hapis. Hem de balığın karnında üstelik. Diyelim ki Yunus Allah'a inanmıyordu, bunun cezası bu kadar acımasız mı olmalıydı? Ben ne demişim? "Ben olsaydım onu kınayıp ıssız bir yere atardım ve bu ceza ona yeterdi." Örneğin ayet şöyle merhametli olamazmıydı?: Notamatik: "Şayet Rabbinden ona bir nimet yetişmemiş olsaydı, o mutlaka kınanmış bir halde ıssız bir yere atılacaktı." Not yukardaki Allah'ın ayeti Sâffât Sûresi/143,144 ayetlerdir. Saygılar, sevgiler Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sn Natomatik, "Eğer dileseydik herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir." (Secde Suresi Ayet 13) Sözünü söyleyebilen bir İLAH ın adalet kavramından bi haber olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Saygılar. Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Allah onu o zaman kurtarmış. kurtardığı halde O'na acımasız diyorsunuz.Bu nasıl mantıktır? Sevgili arkadaşım, Allah Yunus'u kurtarmış ama benim üzerinde durduğum meseleyi bir türlü anlatamıyorum galiba? Ben Allah'ın yunus'u kurtarıp kurtarmamasıyla ilgilenmiyorum, kurtarmışsa kurtarmış, iyi yapmış kurtarmış. Mesele o değil. Mesele şu, tekrar anlatıyorum: 1- Allah diyor ki; "eğer o inananlardan olmasaydı onu kıyamete kadar balığın karnında tutardım." 2- Ben de diyorum ki; "eğer o inananlardan olmasaydı onu kınayıp ıssız bir yere atardım." Böylece, eğer Yunus inananlardan olmasaydı, benim öngördüğüm ceza mantıklı, onunki ise mantıksız ve merhametsiz bir ceza oluyor. Umarım bu defa anlatabilmişimdir. Defalarca anlatmaya çalıştım çünkü. Lütfen artık kimse soruma alakasız cevaplar vermesin. Tekrarlıyorum: "benim öngördüğüm ceza mantıklı, onunki ise mantıksız ve merhametsiz." Olmadı bir de örnek vereyim: Eğer orda Yunus değil de ben olsaydım, Allah beni kıyamete kadar balığın karnında tutacaktı. Çünkü ben bir kafirim. Ve diyorum ki bu çok merhametsizce bir ceza. Ben onun yerinde olsaydım, en fazla beni kınayıp ıssız bir yere atıverirdim. Bunu düşündüğüm için, ben ondan merhametli ve daha akıllıyım. Aynı şey Yunus için de geçerli. Eğer o da Allah'ın ihlaslı kullarından olmasaydı, o da kıyamete kadar balığın karnında kalacaktı. Ona da yapılsa adaletsizlik, bana da yapılsa adaletsizlik, kime yapılırsa yapılsın, merhametsizlik. Benim önerdiğim ceza ise, makul ve merhametli bir ceza. Şeytan herkese gelir. Hatta en çok müslümanlarla uğraşır.Abdest alırken kolumu yıkadım mı? Falan diye vesvese verir. ibadetleri engellemeye çalışır. Unuttuğunuz şeyleri namaz da akla getirir. Namaz'da O'nu unutturmaya çalışır.Tesbih çektirmeyi boşverdirir.Ama hakimiyet kuramaz. Vesvese verir. yoldan çıkan kimseyi de kendi gibi insi şeytan yapar. yabancısı değiliz. "Ama hakimiyet kuramaz." diyorsun. Ben de onu diyorum. Niye kuramaz? Çünkü Allah ona demiş zaten "benim ihlaslı kullarım üzerinde bir hakimiyetin yoktur" diye. Benim itirazım da buna işte. Niye ihlasız kullara hakimiyet kurmasına müsade ediyor da, ihlaslı kullara hakimiyet kurmasına müsade etmiyor? Niye adam kayırıyor yani? Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Mantıklı olun.İşinizi şansa bırakmayın. *********** Arkadaşım çok sağol gece gece güldürdün beni Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 La ilahe İllallah diyen herkesi cennete alacağını söyler. (Cezasını çektikten sonra)Sizde onu acımasız bilirsiniz... Sizi bu lafı demeye çağırıyorum.Derseniz kaybedecek bir şeyiniz yok..Mantıklı olun... Mantıklı olun.İşinizi şansa bırakmayın. Yazık olmuş Pol Pot, Stalin ve Hitler'e. Ne güzel, kes, biç, öldür, soyunu kurut, sonra sihirli kelimeyi söyle ve kurtul. Hokus pokus! Pardon "La ilahe illallah" ! Her ne halt işlersen işle, sihirli kelimeyi söyle ve kurtul. Saygılar. Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Yazık olmuş Pol Pot, Stalin ve Hitler'e. Ne güzel, kes, biç, öldür, soyunu kurut, sonra sihirli kelimeyi söyle ve kurtul. Hokus pokus! Pardon "La ilahe illallah" ! Her ne halt işlersen işle, sihirli kelimeyi söyle ve kurtul. Saygılar. ''Allah'tan başka illah yoktur'' Bu yer yüzündeki tüm sultaların, tüm hakimiyetin ve zulmün karşısında durup; ben metaya değil yalnız iman ettiğim Allah'a kulluk ederim demektir. Ancak bunu söyleyebilmek dille ikrar etmeden önce kalben tasdiği gerektirir. *Kalben tasdik *Dille ikrar *Amel Bunun dışında dilediğiniz kadar ''la ilahe illallah'' demekte serbestsiniz, kulağa hoş gelir... Saygılar Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sevgili İ tezele, Kimse benim sorularıma cevap veremiyor, bari sen cevap ve ne olursun. Kolum kanadım kırık, öksüz kaldım burda. Sen o BrainSlapper'a bakma o hepten kafir. Allah onun kalbini mühürlemiş, artık ne anlatırsan anlat anlamaz Sen benim sorularıma cevap verirsen daha verimli olur. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sevgili İ tezele,Kimse benim sorularıma cevap veremiyor, bari sen cevap ve ne olursun. Kolum kanadım kırık, öksüz kaldım burda. Sen o BrainSlapper'a bakma o hepten kafir. Allah onun kalbini mühürlemiş, artık ne anlatırsan anlat anlamaz Sen benim sorularıma cevap verirsen daha verimli olur. Saygılar, sevgiler. Notamatik sen de çok sağol kırıldım sayenizde gülmekten Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Sevgili İ tezele,Kimse benim sorularıma cevap veremiyor, bari sen cevap ve ne olursun. Kolum kanadım kırık, öksüz kaldım burda. Sen o BrainSlapper'a bakma o hepten kafir. Allah onun kalbini mühürlemiş, artık ne anlatırsan anlat anlamaz Sen benim sorularıma cevap verirsen daha verimli olur. Saygılar, sevgiler. Sevgili notamatik, Size cevap vermek ne haddimize... Size yol göstermekten Allah'a sığınırım; estağfirullah.. Ama Brain iyi çocuktur, öyle demeyin. Allah hepimize zihin açıklığı versin efendim. Hürmetler... Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2008 Ben burdan ne anladımsa anladım. Orda değişiklik yapmışsın. İnanmayan demiyor mantıklı olalım. Peygamberin AllaH'a inanmaması diye bir şey söz konusu olamaz. Hz Yunus balığın karnında dua etti. Allah'ı tespih etti. "La ilahe illa Ente Sübhaneke illa küntüMinezzalimin" Sen Tek Allah'sın ben nefsime zülmettim.seni tesbih ederim manasında bir dua etti. VE Allah onu ölümden kurtardı. Ben balığın karnında kıyamete kadar kalmayı ikisininde ölmesi olarak algılıyorum. Mantıklısı da bu...bu dua üzerine Allah onu tekrar hayata dördürdü.. Tövbe tövbe estafurullah, hay yarabbim ya resulllah. Güzel arkadaşım ben sana ne diyorum? Sen hala bana neler anlatıtıyorsun? Sen şimdi Yunus'u bir an için kafandan çıkart. Balığın karnındakinin inanmayan kafirlerden biri olduğunu düşün. Allah bu durumda birine ne yapacağını söylemiş o ayetde? "Kıyamete kadar balığın karnında tutulacaktı" demiş, değil mi? Bak şimdi ayetin kalınlaştırdığım yerine dikkat et: Sâffât Sûresi/ 143,144. Eğer o, Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı, mutlaka insanların diriltileceği güne kadar balığın karnında kalırdı. Ne demiş? "Eğer o, Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı," demiş değil mi? Mutabıkmıyız? Ardından ne demiş? "mutlaka insanların diriltileceği güne kadar balığın karnında kalırdı." demiş değil mi? Dememişse dememiş de. Buraya kadar anlaştık mı? sanırım anlaştık. Şimdi gelelim benim önerdiğim daha şahane, daha merhametli ayetime. Benim ayetimi de oku ve hangisinin mantıklı, hangisinin mantıksız olduğuna karar ver. Eğer benimki mantıksızsa sebebini söyle. Notamatik: "Şayet Rabbinden ona bir nimet yetişmemiş olsaydı, o mutlaka kınanmış bir halde ıssız bir yere atılacaktı." Nasıl benim ayetim Allah'ın ayetinden çok daha merhametli ve daha mantıklı bir ayet değil mi? Onunki mi sakat, benimki mi sakat? Onunki mi mantıksız, benimki mi mantıksız? Ben sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum. Saygılar, sevgiler. Sevgili notamatik,Size cevap vermek ne haddimize... Size yol göstermekten Allah'a sığınırım; estağfirullah.. Ama Brain iyi çocuktur, öyle demeyin. Allah hepimize zihin açıklığı versin efendim. Hürmetler... Eh, i'tezele, alacağın olsun senin. Sen de cevap yazmamışsın sorularıma. Burası gariban topici diye böyle oluyor dimi? Brain'e çok cevap bana ise az cevap veriyorsunuz, ne kadar da kötü hükmediyorsunuz. Ben size o kadar ayet yazayım, siz gidin cevapları başka ateistlere yazın. Kalbimi kırdınız vallahi ama neyse boşvereyim. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Eğer ıssız adaya atılsa idi kavmine geri dönüp onların hidayete ermesi mümkün olamayacaktı. Böylelikle binlerce insan cehennem azabından kurtuldu kendisi de görevini hakkıyla yerine getirdi. Sen daha merhametli değilsin. Sonsuz azaba gönderdin Ninova halkını.. Peygamberde görevini terketti ve tamamlayamadı..Ahirette hesap verecek.. Bak dostum, sen hala Yunus'un peygamber olduğunu kafandan atamıyorsun. Oysa ki; ben sana ne demiştim? Sen şimdi Yunus'u bir an için kafandan çıkart. Balığın karnındakinin inanmayan kafirlerden biri olduğunu düşün. Bir daha tekrarlamama gerek var mı? Peygamber olmadığını düşün. Kafirlerden biri olduğunu düşün. Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmadığını düşün. Bu durumda cezası ne olacaktı, onu düşün. Tamam mı? Oldu mu şimdi? Dur, ben işimi sağlama alayım, bir daha söyleyeyim: Peygamber olmadığını düşün. Kafirlerden biri olduğunu düşün. Bu sefer oldu mu? Şimdi tamam mı? Şimdi de büyük bir ihtimalle dersin ki; "varsayımlar üzerine konuşulmaz". Onun için, ben işimi sağlama alıp, ona da cevap vereyim. Eğer "varsayımlar üzerine konuşulmaz" diyecek olursan, bunu bana değil, Allah'a anlatman gerekiyor. Çünkü o da varsayım üzerine konuşuyor. Diyor ki; Sâffât Sûresi/ 143,144. Eğer o, Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olmasaydı, Bu yukardaki "olmasaydı" sözcüğü, bir varsayım olduğunu gösterir. Dolayısıyla varsayım üzerine konuşmayı başlatan Allah oluyor. Buna itirazım yok. Zira varsayım üzerinden konuşmak makuldür. Olabilir ve mantıklı bir davranıştır. Şimdi bu Allah'ın varsayımı üzerinden düşünmeye devam edelim. Sen yine bu arada tekrar Yunus'un bir peygamber olduğunu tekrar kafana taktıysan, onun peygamber olduğunu bir zahmet yine unut. Varsayım üzerinden gidiyoruz çünkü. Buna göre, eğer Yunus peygamber olMasaydı ve Allah’ı tespih edip yüceltenlerden olMasaydı, başına ne gelecekti? Sorum bu, bu kadarcık yani. Ben başka bir şey sor-mu-yo-rum. Şimdi bu varsayıma göre; ayetin devamında Allah ne diyor, ona bakalım?: "mutlaka insanların diriltileceği güne kadar balığın karnında kalırdı." diyor. Ben de diyorum ki, böyle bir ceza olmaz, çok ağır bir ceza bu. İnsafsızlık bu. "Ceza olmasın" da demiyorum. Ama bu kadar insafsızca ceza olmaz diyorum. Ardından da diyorum ki: "ben olsaydım ona daha adil, daha mantıklı bir ceza verirdim. Onu kıyamete kadar balığın karnında tutacağıma, ıssız bir yere atarak cezalandırırdım. Örneğin öyle insafsız bir ayet yazacağına şöyle bir ayet yazardım": Notamatik: "Şayet Rabbinden ona bir nimet yetişmemiş olsaydı, o mutlaka kınanmış bir halde ıssız bir yere atılacaktı." Ve böylelikle de diyorum ki; onun öngördüğü ceza insafsızca, gaddarca ve çok çok mantıksız bir ceza. Benim öngördüğüm ceza ise, gayet mantıklı, merhametli ve akıllı bir ceza. Bu yüzden, ben ondan daha akıllı, daha merhametliyim ve böylece ondan kat kat üstünüm. Hala anlamadıysan, inan ki artık yapacak bir şeyim yok. Benim de anlatabilme gücümün bir sınırı var ve bu sınırı çoktan aştım. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Sevgili Notamatik ; Sana Samimi Olarak Bir Şey Soracağım. Bekide Tartışacağız. ; Şimdi Her Hangi Bir i Bir Soru Atıyor Ortaya ; 2 Kere 2 Kaç Eder Bilin Bakalım Diyor. Sonra Başlıyor Cevaplar Gelmeye, Kimi 3 Diyor, Kimi 5, Kimi 4, Kimi 3,5 , Kimi 4,6 Diyor. Kendilerince Herekes Yanıtlıyor. Soruyu Soran Kişi Hepsine Birden HAYIR Diyor. Bilemediniz Diyor. Cevaplarınız Yanlış Diyor. Şimdi Bu Hikayeden Ne Anlamalıyız ? Soruyu Soran Kişinin ; Sorusunun Kimse Tarafından Yanıtlandırılama ma sın dan Memnun Olduğunu mu ...? Soruyu Soran Kişinin ; Cevaplayan Kişileri Biraz Zorlamak İstediğini mi ...? Cevaplayan Kişilerin ; Yüzlerce Cevap Vermelerine Rağmen, Doğruyu Bilemedikleri İçin, Aslında Biligisiz Olmuş Olduklarını mı ...? Yoksa ; Soruyu Soran Kişinin ; Sorunun Yanıtının, Kendi Aklında Sakladığı Kalıp tan Başka Bir Cevap ının Olamayacağını Düşünüyor Olduğunu mu ...? Lütfen Sevgili Notamatik ile Birlikte Herkes Bunu Bir Düşünsün... (Vallahi, Ban a Son Şık Daha Mantıklı Geldi. Yani Sorucu Kişi İllada Aklında ki Yanıtları Vermemizi İstiyor Bizden.) Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Şimdi Her Hangi Bir i Bir Soru Atıyor Ortaya ; ........... Soruyu Soran Kişinin ; Cevaplayan Kişileri Biraz Zorlamak İstediğini mi ...? Zorlamak? Yoksa zorlanmak? Zorlanmanın, cevap verememenin adı ne zaman zorlamak oldu? Ben anlattım millet anlamadı banane? Bu kaçış hiç doğru değil! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.