Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DİNİ ANLAMDA NEYE İNANIYORUM... İnanç sahibi olanları anlayabiliyorum... Fakat inanç sahibi olmayanlarında anlaşılabilr tarafları olduğunu unutmayalım

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
bu soruların cevabını bılmıyorum sn taklamakan.

esprılerınız konusundakı ulastıgınız ıncelıge uslubunuzdada ulasmanızı dılerım

Sn Kafedengi.

Yanlış bişey yazarsam , uyarı alırım. Ve iletim silinir.

Tersten düşünelim.

İleti duruyor ise , forum kurallarına uyuyor dur. :)

• Cevaplar 185
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Sn Kafedengi.

Yanlış bişey yazarsam , uyarı alırım. Ve iletim silinir.

Tersten düşünelim.

İleti duruyor ise , forum kurallarına uyuyor dur. :)

yanılmaz, menfaat kaygısı tasımayan, es dost ayrımı yapmayan kontrolorler tarafından sureklı bır denetımın oldugu sıstemlerde dedıgınız yuruttugunuz mantık dogrudur. lakın ınsan bu sayılanların tamamını her zaman tesıs etmekten acızdır. rezalet denebılecek ıcerıge sahıp nıce ıcerıgın hala okunabıldıgı onlarca forum vardır. bu mantıkla onlarda yazdıklarının yanlıs olmadıgını ıddıa edebılır.

sakın yanlıs anlasılmasın sız modların arkadasısınız o yuzden ıletınızı sılmemısler yada benzerlerını demeye calısmıyorum. ıhtımal dahılınde olanlar oldugu ıcın soyledım

Gönderi tarihi:

Sadece anlamak istemıyorsunuz o kadr.

Kurala uymaz ısem , herkese yapılan bana da yapılır.

Bilmeden yorum yapmayı bırakın artık.

Rıca ederim.

Zanlara göre yorum yapıyorsunuz. Bilmeden konuşuyorsunuz.

Gönderi tarihi:

Rıca ederim.

bu tespıtlerınıze kendınızıde dahıl edın lutfen.

bır forum yapacaksınız ve sahıbı konumunda oldugunuz ıcın dogal olarak kurallar koyacaksınız, uymayanları ıkaz edeceksınız, dınlemeyenlerı forum dısında bırakacaksınız butun bunların hepsı normal deyıp rıayet edeceksınız sonrada Allah kaınatın sahıbı degıldır hatta hasa yoktur deyıp kaınatın tesadufen olustugunu ıddıa edeceksınız.

acıkca ılan edıyorum; bu forum tesadufler sonucu var oldugu ıcın herhangı bır sahıbı yoktur. sahıp olmayanların koydugu kuralları tanımıyorum. hatta var olup olmadıklarını sorgulayacagım. kımbılır belkı yok oldukları hukmune bıle varabılırım

Gönderi tarihi:

Forum sahibini bilemem de ,

Yöneticiler gülüyordur.

Ben sahip falan değilim. Yönetimden de kimseyi tanımam.

Bana da herhangi bir forum mensubuna uygulanan , özgürlük ve kısıtlamalar uygulanıyor.

Bundan emin olabilirsiniz.

Gelin , zanna dayalı peşin hüküm vermeyin isterseniz.

Bilenler karşısında komik duruma düşüyorsunuz.

Gönderi tarihi:
bahs etmıs oldugunuz kesınlıge ulasılırken kullanılan kanıtların neler oldugunu bılmıyorum. bunlarıda yazarsanız fıkrımız varsa beyan ederız ancak sunu anlatmaya calsıyorum; bılım ınsanın ulasabıldıklerınden ıbarettır ve bazı zamanlarda bugun ulastıgı dun ulastıgını yalanlayabılır nıtelıkte. yarın sızın muteber saydıgınız bılım adamlarından bırı cıksa ve desekı evet yanılmısız dınler ınsanlıgın var oldugu gunden berı varmıs delılıde budur. o zaman kı tutumunuz ne olacak.

Sn kafedengi kanıtları yazmamı istemişsiniz hiç okulda kitaplarda millatan önce diye bişey veya tvde belgesellerde çok eski tarihlere ait insan iskeletleri veya çok eski uygarlıklara ait kalıntılar felan hiçmi görmediniz siz benden belliki kanıtların birer birer ismini isteyerek güya cevap yazamaz bende susturmuş olurum diyemi düşündünüz ben bilim adamı değilimki size bilimsdel ismiyle şu deney şunu kanıtlıyor diyeyim üstelik bu kanıtlar tek bir bilim dalı veya tek bir biliminsanı tarafından bulunmuş kanıtlar değilki. Ayrıca ben bilim adamları ilahi dinler vardır veya yoktur diye bişey dediler demedim sadece bulunan bu eskiye dair kanıtların olduğunu ve bu kanıtları ben yorumlayarak dini tartışmada kullandım yani sizin dediğiniz gibi öyle bir bilim adamının çıkıpta yanılmışız dinler başlangıçtan beri vardır demesi mümkün değil gibi gözüküyo.

Gönderi tarihi:

Ayrıca farkettimki forumda ZITLAŞMALAR OLMUŞ BU FORUMA BEN SADECE BİLGİ PAYLAŞIMI VE KENDİ GÖRÜŞLERİMİ GELİŞTİREBİLMEK İÇİN YAZI YAZIYORUM ZATEN BUGÜN DÜNYADAKİ BİR ÇOK UFAKLI BÜYÜKLÜ ÇATIŞMALAR DA İNSANLARIN GÖRÜŞ FARKLILIKLARINA SAYGI GÖSTERMEMESİ, KATLANAMAMASI,YENİ FİKİRLERE AÇIK OLMAMAMSINDAN DOLAYI KAYNAKLANMIYORMU. BENCE İNSANLAR FİKİRLERİ BİRBİRLERİNE ZITTA OLSA BİR BİRLERİNE DÜŞMAN GİBİ BİR TAVIR İÇİNE GİRMEMELİDİR. HOŞGÖRÜ GÖSTEREBİLMELİDİR. :flowers:

Gönderi tarihi:

Rıca ederim.

bu tespıtlerınıze kendınızıde dahıl edın lutfen. ''bu sozumu sızın yukarda sarf ettıklerınıze ıstınaden soyledım en az sızde benım kadar anlamak ıstemıyor , zanna gore hareket edıyorsunuz dıyebılmek ıcın...

bır forum yapacaksınız ve sahıbı konumunda oldugunuz ıcın dogal olarak kurallar koyacaksınız, uymayanları ıkaz edeceksınız, dınlemeyenlerı forum dısında bırakacaksınız butun bunların hepsı normal deyıp rıayet edeceksınız sonrada Allah kaınatın sahıbı degıldır hatta hasa yoktur deyıp kaınatın tesadufen olustugunu ıddıa edeceksınız.

acıkca ılan edıyorum; bu forum tesadufler sonucu var oldugu ıcın herhangı bır sahıbı yoktur. sahıp olmayanların koydugu kuralları tanımıyorum. hatta var olup olmadıklarını sorgulayacagım. kımbılır belkı yok oldukları hukmune bıle varabılırım.... burda ıse sızın dunyanın ve dunya hayatının, cennet ıle cehennemınde tıpkı burda oldugu gıbı bır mımarı, muhendısı, sanatkarı ve dogal olarakta yasa koyucusu var demek ıstedım. nasılkı sız belkı kuru bır ınatla, belkıde sızın ıcın gecerlı gerekcelerle olmadıgı sonucuna ulasıyorsanız aynı mantıgı baskalarıda burası ıcın kurgulayabılırkı bu yanlıs bır kurgu demeye calısarak Allah ve peygamberlerını ve kurallarını kabul etmedıgınız tezının zıttını vurgulamaya calıstım.

Gönderi tarihi:
Ayrıca farkettimki forumda ZITLAŞMALAR OLMUŞ BU FORUMA BEN SADECE BİLGİ PAYLAŞIMI VE KENDİ GÖRÜŞLERİMİ GELİŞTİREBİLMEK İÇİN YAZI YAZIYORUM ZATEN BUGÜN DÜNYADAKİ BİR ÇOK UFAKLI BÜYÜKLÜ ÇATIŞMALAR DA İNSANLARIN GÖRÜŞ FARKLILIKLARINA SAYGI GÖSTERMEMESİ, KATLANAMAMASI,YENİ FİKİRLERE AÇIK OLMAMAMSINDAN DOLAYI KAYNAKLANMIYORMU. BENCE İNSANLAR FİKİRLERİ BİRBİRLERİNE ZITTA OLSA BİR BİRLERİNE DÜŞMAN GİBİ BİR TAVIR İÇİNE GİRMEMELİDİR. HOŞGÖRÜ GÖSTEREBİLMELİDİR. :flowers:

Çok güzel bir mesaj kardeşim :clover: ancak dinlerde kutsallık kavramı olduğundan bunu dinciler asla başaramaz...

Gönderi tarihi:
Sn kafedengi kanıtları yazmamı istemişsiniz hiç okulda kitaplarda millatan önce diye bişey veya tvde belgesellerde çok eski tarihlere ait insan iskeletleri veya çok eski uygarlıklara ait kalıntılar felan hiçmi görmediniz siz benden belliki kanıtların birer birer ismini isteyerek güya cevap yazamaz bende susturmuş olurum diyemi düşündünüz ben bilim adamı değilimki size bilimsdel ismiyle şu deney şunu kanıtlıyor diyeyim üstelik bu kanıtlar tek bir bilim dalı veya tek bir biliminsanı tarafından bulunmuş kanıtlar değilki. Ayrıca ben bilim adamları ilahi dinler vardır veya yoktur diye bişey dediler demedim sadece bulunan bu eskiye dair kanıtların olduğunu ve bu kanıtları ben yorumlayarak dini tartışmada kullandım yani sizin dediğiniz gibi öyle bir bilim adamının çıkıpta yanılmışız dinler başlangıçtan beri vardır demesi mümkün değil gibi gözüküyo.

yok estagfurullah sızı susturmak nıyetım yada gırısımım olmadı.

soylemeye calısıtıgım sey sudur. bız muslumanlar ıcın dunyada yasayan ılk ınsan ve ılk peygamber hz ademdır. hz. adem ılk peygamber olduguna gore semavı dınlerın baslangıcı hz. ademdır. dolayısı ıle dınlerın baslangıcı ınsanlıgın baslangıcından sonradır savını ısleyen tezlerın ısabetsız oldugu bızım ıcın asıkardır.

sonrasında ıse ''yarın sızın muteber saydıgınız bılım adamlarından bırı cıksa ve desekı evet yanılmısız dınler ınsanlıgın var oldugu gunden berı varmıs delılıde budur. o zaman kı tutumunuz ne olacak'' dememdekı gaye bılım elde ettıklerıne gore kanaat kullanır. buda gayet normaldır. olması gerekende budur. fakat ulasamadıgı ve belkıde hıc ulasamayacagı bır takım delıller oldugunuda goz ardı edemeyız.

daha anlasılır olması bakımından soyluyorum; osmanlının son padısahı kımılerıne gore kızıl sultan, kımılerıne gore cennet mekan abdulhamıt handır. lutfen art nıyetlı olmadıgıma ınanarak okuyun. 100 sene oncesı ıcın bıle boylesı ıhtılaflı ve bırbırını yalanlar nıtelıktekı sonuclar ortada ıken dunyanın baslagıcını konu edındıgımızdekı yanılgılarımızın boyutlarını sız dusunun.

Gönderi tarihi:

kendı adıma cevap vermem gerekırse, burada yazdıgım hıc bır ıfadede kımseyı dusman gormedım, benden baska bısekılde dusunuyor olmalarından dolayı kendılerıne savas acmadım. tabırı caızse hosgordum aynını bekledım.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.