Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bu kızların tarıf verecegı falan yok

ben verım dedım

 

çilek likörü

 

MALZEMELER

5 su bardağı cin

1/2 kg çilek

3/4 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi

 

HAZIRLANIŞI

Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbet vasıtası ile süzün. Tülbetin üzerinde kalan atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın.

 

AFIYET OLSUN!

  • Cevaplar 447
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Altın Boynuz Kokteyli

 

MALZEMELER

gül likörü

portakal likörü

limon

votka

 

HAZIRLANIŞI

4.5 CI Votka, 1.5 CI Gül Likörü, 1.5 Portakal Likörü, 1 bar kaşığı limon suyu ; Grenadine Shaker'de çalkalanıp soğutulur ve servis yapılır.

 

AFIYET OLSUN!

 

bromax

 

 

MALZEMELER

cinzano kırmızı

cinzano sek

portakal suyu

 

HAZIRLANIŞI

1/2 cinzano kırmızı, 1/2 cinzano sek (Extra Dry), 1-2 kaşık portakal suyunu, şeyker içinde buz ile iyice çalkayın .Bardak içine bir adet saplı kiraz veya bir parça portakal kabuğu koyup servis yapın.

 

AFIYET OLSUN!

 

 

 

entrıka

 

 

MALZEMELER

cinzano

cin

rakı

 

HAZIRLANIŞI

1/3 cinzano tatlı (beyaz), 1/3 cinzano sek (extra Dry), 1/3 cin, 1-2 damla rakı karıştırıp, soğutun, servis yapın.

 

 

cinzano

 

 

MALZEMELER

cinzano

soda

limon

buz

 

HAZIRLANIŞI

Uzun bir bardak içine yarı yarıya tatlı cinzano ve soda koyup, limon kabuğu rendesi ve buz ile servis yapılır.

 

 

 

kahveli vodka

 

 

Tarif:

 

1. 4 bardak şeker

2. 2 bardak kaynar su

3. 1 bardak hazır granül kahve (neskafe cinsi kahve)

4. 1 şişe (750ml) vodka

5. 3 yemek kaşığı vanilya özü (sanıyorum ki 2 - 3 paket vanilin de kullanılabilir, ama emin değilim)

 

Yapımı:

 

1. Şeker ve kahveyi iyice karıştırın, Üzerine kaynar suyu dökün. Eriyene kadar iyice karıştırın ve soğumaya bırakın

2. Büyükçe bir sürahiye bir mutfak bezinden süzerek aktarın ve üzerine vodka ve vanilyayı ekleyin

3. İyice karıştırın ve tekrar bezden süzerek şişelere boşaltın (vodka şişesi yeterli olmayacağı için ekstra bir şişe bulundurmayı unutmayın)

 

Unutmayın: bekledikçe tadı daha da güzelleşecek, hemencecik bitirmeyin!

Gönderi tarihi:

dünden yemekler var daha. :stuart:

istermisin? :P

 

 

Azizii buuyurr ye dundenmis yemekler :D:P

 

 

Girme kız araya soruma cevap bekliom. :stuart:

:blushing:

 

 

Öncelikle yeni gördüm yazılanları!

sonra dünden kalma yemekler nerde, ne var?

onları görmedimki daha ben! :sweatingbullets:

 

 

Bide jön senin verdiğin tarifler yeniliomu yaw :unsure:

 

:lol::sorcerer:

Gönderi tarihi:

bu kızların tarıf verecegı falan yok

ben verım dedım

 

çilek likörü

 

MALZEMELER

5 su bardağı cin

1/2 kg çilek

3/4 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi

 

HAZIRLANIŞI

Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbet vasıtası ile süzün. Tülbetin üzerinde kalan atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın.

 

AFIYET OLSUN!

oldukça pratik ve çabuk bi tarif tebrik ederim :D

mesela misafir geldii evde de bişi yok :stuart:

yap 15 dk da koy önlerine :P

Gönderi tarihi:

jön, erkek dedigin böyle olur! :)

Cene calmak ev islerinden iyi geliyor bana. :stuart: Bir zahmet evi süperiver simdi arkadaslarim gelecek. :P

 

aziziturco, sana verirmiyim o yemekleri, eveligünün yemekleri oldu onlar, döktüm, sen tazesine layiksin. Bundan sonra jön yapiyor burda yemekleri. :D

Isin yoksa bulasiklarida sen yap, bende Gülsün ablam ile dedikodu yapayim. Ne dersin? :lol:;)

Gönderi tarihi:

ben yemek tarıfı vermedım

koktey tarıflerı verdım

akarsu kardesım sen bole yemek falan yapmayıp evı supurmessen

evde kalırsın bak benden solemesı

Gönderi tarihi:

Ya jön yemek yapmıoki! :(

 

içecek hazırlıo hemde alkollü ben almam -_-

 

siz şöle güzel türk yemekleri yapın!

 

Dolma sarma felan :D

 

:)

azizilturco abi, kasapdan et pazardan sebze getir, bugün senin istedigin yemegi yapacagim.

:stuart:

 

birisi buraya tarifini yazarsa tabiki. :P

Bilememek ayip degil. :blushing:

Gönderi tarihi:

ben yemek tarıfı vermedım

koktey tarıflerı verdım

akarsu kardesım sen bole yemek falan yapmayıp evı supurmessen

evde kalırsın bak benden solemesı

 

jön abi, hemen evlenmek gözüyle baktin ha. :P:D

 

zamani gelir yapariz. :clover:

Gönderi tarihi:

benden başka hangi yemek beklenirki buyrun afiyetle yiyin bakalum... :)

 

 

HAMSİLİ PİLAV

 

 

MALZEMELR: 1 KİLO PİLAVLIK PİRİNÇ, 1 KİLO HAMSİ BALIĞI, (KILÇIKLARI ALINMIŞ OLMALI)2 TANE ORTABOY SOĞAN, 1 DEMET MAYDANOZ,1 VEYA 2 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ, 1 VEYA 2 YEMEK KAŞIĞI KURU ÜZÜMÜ, 1 VEYA 2 YEMEK KAŞIĞI FISTIK,YETERİ KADAR KARABİBER, TUZ VE NANE..1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ1 YEMEK KAŞIĞI TERYAĞI

 

YAPILıŞI:PİLAV TENCERESİNDE, İNCE DOĞRANMIŞ SOĞANI SIVI YAĞ İLE HARMANLIYARAK, ÖNCEDEN ISLATILIP HAZIR HALE GELEN PİRİNÇLERLE KAVRULUR VE PİLAV HALİNE GETİRİLİR. İÇERİSİNE HAMSİ BALIĞI HARİCİNDE ( MAYDANOZUN YARISINI İNCE KIYILMIŞ OLARAK DOĞRAYIP KATILACAK, DİĞER YARISI SÜSLEME İÇİN AYIRILACAK) DİĞER TÜM MALZEMELER EKLENİR VE BEKLETİLİR. YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE KILÇIKLARI ALINMIŞ OLAN HAMSİLER (AÇIK OLACAK ŞEKİLDE) TEPSİYİ KAPACAK ŞEKİLDE DİZİLİR. HAZIRLANMIŞ PİLAVIMIZ HAMSİLERİN ÜZERİNE DÖKÜLÜP DÜZLEŞTİRİLİR.KALAN DİĞER HAMSİLER DE PİLAVI KAPATACAK ŞEKİLDE DİZİLİR. ,SÜSLEMEK İÇİN AYIRDIĞIMIZ MAYDANOZLARIDA KOYUP ÜZERİNE TEREYAĞINI KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE DİLİMLEYİP SERPİŞTİRLİR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180* DERECELİ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRDİKTEN SONRA SICAK SERVİS YAPILIR... AFİYET OLSUN....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.