Φ jeune Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 bu kızların tarıf verecegı falan yok ben verım dedım çilek likörü MALZEMELER 5 su bardağı cin 1/2 kg çilek 3/4 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi HAZIRLANIŞI Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbet vasıtası ile süzün. Tülbetin üzerinde kalan atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın. AFIYET OLSUN! Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Altın Boynuz Kokteyli MALZEMELER gül likörü portakal likörü limon votka HAZIRLANIŞI 4.5 CI Votka, 1.5 CI Gül Likörü, 1.5 Portakal Likörü, 1 bar kaşığı limon suyu ; Grenadine Shaker'de çalkalanıp soğutulur ve servis yapılır. AFIYET OLSUN! bromax MALZEMELER cinzano kırmızı cinzano sek portakal suyu HAZIRLANIŞI 1/2 cinzano kırmızı, 1/2 cinzano sek (Extra Dry), 1-2 kaşık portakal suyunu, şeyker içinde buz ile iyice çalkayın .Bardak içine bir adet saplı kiraz veya bir parça portakal kabuğu koyup servis yapın. AFIYET OLSUN! entrıka MALZEMELER cinzano cin rakı HAZIRLANIŞI 1/3 cinzano tatlı (beyaz), 1/3 cinzano sek (extra Dry), 1/3 cin, 1-2 damla rakı karıştırıp, soğutun, servis yapın. cinzano MALZEMELER cinzano soda limon buz HAZIRLANIŞI Uzun bir bardak içine yarı yarıya tatlı cinzano ve soda koyup, limon kabuğu rendesi ve buz ile servis yapılır. kahveli vodka Tarif: 1. 4 bardak şeker 2. 2 bardak kaynar su 3. 1 bardak hazır granül kahve (neskafe cinsi kahve) 4. 1 şişe (750ml) vodka 5. 3 yemek kaşığı vanilya özü (sanıyorum ki 2 - 3 paket vanilin de kullanılabilir, ama emin değilim) Yapımı: 1. Şeker ve kahveyi iyice karıştırın, Üzerine kaynar suyu dökün. Eriyene kadar iyice karıştırın ve soğumaya bırakın 2. Büyükçe bir sürahiye bir mutfak bezinden süzerek aktarın ve üzerine vodka ve vanilyayı ekleyin 3. İyice karıştırın ve tekrar bezden süzerek şişelere boşaltın (vodka şişesi yeterli olmayacağı için ekstra bir şişe bulundurmayı unutmayın) Unutmayın: bekledikçe tadı daha da güzelleşecek, hemencecik bitirmeyin! Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 jon utandirdin yaa ellerine saglik Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 işiniz gücünüz cene celmak burda tarıflerı bıle ben verıyorum saka bı yana hepinize afıyet olsun elımden anca bu kadar gelıo bılgım anca bunlara yetıo Alıntı
Φ Azizilturco Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 dünden yemekler var daha. istermisin? Azizii buuyurr ye dundenmis yemekler Girme kız araya soruma cevap bekliom. Öncelikle yeni gördüm yazılanları! sonra dünden kalma yemekler nerde, ne var? onları görmedimki daha ben! Bide jön senin verdiğin tarifler yeniliomu yaw Alıntı
Φ femalexx Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 bu kızların tarıf verecegı falan yok ben verım dedım çilek likörü MALZEMELER 5 su bardağı cin 1/2 kg çilek 3/4 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi HAZIRLANIŞI Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbet vasıtası ile süzün. Tülbetin üzerinde kalan atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın. AFIYET OLSUN! oldukça pratik ve çabuk bi tarif tebrik ederim mesela misafir geldii evde de bişi yok yap 15 dk da koy önlerine Alıntı
Φ akarsu Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 jön, erkek dedigin böyle olur! Cene calmak ev islerinden iyi geliyor bana. Bir zahmet evi süperiver simdi arkadaslarim gelecek. aziziturco, sana verirmiyim o yemekleri, eveligünün yemekleri oldu onlar, döktüm, sen tazesine layiksin. Bundan sonra jön yapiyor burda yemekleri. Isin yoksa bulasiklarida sen yap, bende Gülsün ablam ile dedikodu yapayim. Ne dersin? Alıntı
Φ akarsu Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Istersen alkislayabilirizde erkekleri. Alıntı
Φ Azizilturco Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Ya jön yemek yapmıoki! içecek hazırlıo hemde alkollü ben almam siz şöle güzel türk yemekleri yapın! Dolma sarma felan Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 ben yemek tarıfı vermedım koktey tarıflerı verdım akarsu kardesım sen bole yemek falan yapmayıp evı supurmessen evde kalırsın bak benden solemesı Alıntı
Φ akarsu Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Ya jön yemek yapmıoki! içecek hazırlıo hemde alkollü ben almam siz şöle güzel türk yemekleri yapın! Dolma sarma felan azizilturco abi, kasapdan et pazardan sebze getir, bugün senin istedigin yemegi yapacagim. birisi buraya tarifini yazarsa tabiki. Bilememek ayip degil. Alıntı
Φ akarsu Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 ben yemek tarıfı vermedım koktey tarıflerı verdım akarsu kardesım sen bole yemek falan yapmayıp evı supurmessen evde kalırsın bak benden solemesı jön abi, hemen evlenmek gözüyle baktin ha. zamani gelir yapariz. Alıntı
Φ Azizilturco Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Akarsu bana birini hatılatıon ama neyse Alıntı
Φ akarsu Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Akarsu bana birini hatılatıon ama neyse hatiram sende kalsin. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 benden başka hangi yemek beklenirki buyrun afiyetle yiyin bakalum... HAMSİLİ PİLAV MALZEMELR: 1 KİLO PİLAVLIK PİRİNÇ, 1 KİLO HAMSİ BALIĞI, (KILÇIKLARI ALINMIŞ OLMALI)2 TANE ORTABOY SOĞAN, 1 DEMET MAYDANOZ,1 VEYA 2 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ, 1 VEYA 2 YEMEK KAŞIĞI KURU ÜZÜMÜ, 1 VEYA 2 YEMEK KAŞIĞI FISTIK,YETERİ KADAR KARABİBER, TUZ VE NANE..1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ1 YEMEK KAŞIĞI TERYAĞI YAPILıŞI:PİLAV TENCERESİNDE, İNCE DOĞRANMIŞ SOĞANI SIVI YAĞ İLE HARMANLIYARAK, ÖNCEDEN ISLATILIP HAZIR HALE GELEN PİRİNÇLERLE KAVRULUR VE PİLAV HALİNE GETİRİLİR. İÇERİSİNE HAMSİ BALIĞI HARİCİNDE ( MAYDANOZUN YARISINI İNCE KIYILMIŞ OLARAK DOĞRAYIP KATILACAK, DİĞER YARISI SÜSLEME İÇİN AYIRILACAK) DİĞER TÜM MALZEMELER EKLENİR VE BEKLETİLİR. YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE KILÇIKLARI ALINMIŞ OLAN HAMSİLER (AÇIK OLACAK ŞEKİLDE) TEPSİYİ KAPACAK ŞEKİLDE DİZİLİR. HAZIRLANMIŞ PİLAVIMIZ HAMSİLERİN ÜZERİNE DÖKÜLÜP DÜZLEŞTİRİLİR.KALAN DİĞER HAMSİLER DE PİLAVI KAPATACAK ŞEKİLDE DİZİLİR. ,SÜSLEMEK İÇİN AYIRDIĞIMIZ MAYDANOZLARIDA KOYUP ÜZERİNE TEREYAĞINI KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE DİLİMLEYİP SERPİŞTİRLİR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180* DERECELİ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRDİKTEN SONRA SICAK SERVİS YAPILIR... AFİYET OLSUN.... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 uyyyyy elıne saglık usagum yanınada acalum bı ufak dıcem sana uymayacak elıne sagluk Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 ufak olmaz yemeğin tadını kaçırır.... Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Allahim hamsili pilav varrr ellerine saglik Erbay Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 afiyet olsun gülsün doymadıysan bi kepçe daha koyabilirsin... Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 simdilik bunu bitireyim alisim daha sonra yine sagollasin Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 bende istiyorum bitirdiniz mi yaaa Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 yok bitmedi var daha Erbay guzelyaz da gelidi senin hamsili pilavdan yemeye Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.