Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BUGÜN NE PİŞİRELİM?


sayman22

Önerilen İletiler

gezginim her yemeğin yağı farklı walla buda illede tereyağ diyen yemeklerden

 

zeytinyağıyla hiç deneme derim sebep pek bişe anlamzsın tadından

 

ama istersen etsuyuyla dene bakalım öyle de güzel olur

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 447
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Etli Lahana Dolması Tarifi

 

 

Malzemeler

 

1 demet maydanoz

100 gr pirinç

3 adet orta boy soğan

500 gr orta yağlı koyun kıyması

4 kg lahana

Tuz, karabiber

30 yaprak nane

1 kg yoğurt

250 gr margarin

Tarif Bilgileri

Kategori: Dolmalar

Puanı: 3

Gönderen: Erhan

Tarifi Yazdır

 

 

 

 

 

Yapılışı

 

Soğanlar temizlendikten sonra ince ince kıyılır ve tuzla birlikte iyice ovulur.Geriye kalan tüm malzemeler de arasına katıldıktan sonra bunları biraz haşlayın ve dolma şeklinde sarın.Düz bir tencereye dolmaları yan yana yerleştirin ve üzerine yağla suyu döküp orta ısılı ateşte pişirin.Her bir tabağın ortasına yoğurt koyduktan sonra bunları kenarlarına 6'şar dolma koyun, nane yapraklarıyla süsleyin.Afiyet olsun. :blushing:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KISIR (ADANA)

 

 

MALZEME:

 

İnce bulgur

1/2 kg.

Nane

1/2 demet

 

Domates

4 adet

Yeşil biber

3-4 adet

 

Yeşil soğan

1 demet

Biber salçası

1 çorba kaşığı

 

Maydanoz

1 demet

Limon suyu

2 adet

 

Tuz

Yeterince

Karabiber

Yeterince

 

Kırmızı biber

Yeterince

 

 

 

 

 

YAPILIŞI:

 

Derince bir kaba konulan bulgur sıcak su ile ıslatılarak şişmeye bırakılır. Diğer tarafta yeşil soğan, maydanoz, nane, domates ve yeşil biber küçük küçük doğranır. Islanmış bulgurumuza önce salça, yağ, tuz, limon suyu baharatlar konularak karıştırılır. Daha sonra yeşillik, biber ve domates konularak karıştırılır. Mevsimine göre marul, haşlanmış lahana veya asma yaprağıyla servis yapılır.

EREN kaffen buyur )_(> :blushing:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bugünde aşçınız şevvalden fırında balık tarifi gelsin :P

 

şimdi arkadaşlar seçenek size ait herhangi bi büyük balık cinsini tercih ediniz ve fırında pişecek şekilde hazırlatınız

 

sonra bir kaseye limon az sıvıyağ tuz karabiber ve unu ilave edip çırpıyorsunuz ve temizlenmiş balıkların üzerine bu karışımı sürüyorsunuz :sweatingbullets:

 

sonra onlar çıtır çıtır kızarıyorlar ve yenmek için sizin servis açmanızı bekliyorlar

 

yanınada şöle tuzlanmış ve limonlanmış roka ve tere ve bol salatayla enfes oluyor

 

afiyet olsun :wub:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1 su bardağı buğday (aşurelik)

Bir kutu konserve mısır

Yoğurt

Nane

 

Buğdayı akşamdan iyice yıkayın ve ıslatın,üzerini biraz geçecek kadar suyla iyice haşlayın,suyu fazla gelirse süzün.Mısırı ekleyin,yeteri kadar yoğurt koyun karıştırın,servis yaparken üzerine nane serpin.Bu yemeği yaz aylarında yemek olarak da yiyebilirsiniz veya meze olarak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tavuklu mantar

 

1 kilo kültür mantarı

1 adet tavuk göğsü

2 adet yeşil biber

3-4 adet domates

tuz ,karabiber, kırmızı biber

 

mantarlar iyice temizlenip sonra haşalanıyor kararmasın diye suyunu değiştirin sonra etleri kızartın içine haşladığımız mantarları ekleyin tuzu ,baharatları, domatesi ve biberleri ekleyin fazla pişmesin(çin yemeği gibi olacak fazla pişmeyecek) vitamini kaybolmasın ve servis yapını canlarım...afiyet olsun..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

walla gezgin bende mantarı çok sevenlerdenim :wub:

 

hani bide mantarların içine rendelenmiş kaşar doldurup fırına veriyorsun ya hani bide o kaşarlar

 

eriyor :sweatingbullets:

 

hani bide onu sıcak sıcak afiyetle yiyorsun ya :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kizlar böyle güzel tarifler verip agzimi sulandirirsaniz bende mutfaga gidip her dediginizi yapip yersem ne olur?güzel olur az yersem tabiki...

KÜRDAN KEBABI

Önce patlicanlari alacali soyalim,sonsa bütün bir patlicani uzunlamasina seritler halinde keselim,ve tuzlayip kizartalim.onlar sogurken bir tarafta kiyma,ekmek içi ,sogan,sarimsak,yumurta,karabiber,kimyon dan köfte yapalim,bildigimiz köfte anladiniz insallah..

yesil biberleri ve domatesleri sise takacakmis gibi keselim,tamammi..simdi hepsini birlestircez

serit patlicanin birini alip ortasina bir köfte ,bir dilim domates,kesilmis bir biberide koyup patlicani ortada birlestirelim,birlesen yerden kürdani sapliyalim.hepsini bu sekilde hazirlayip firin tepsisine dizelim,üzerine salçali su dökü pisirelim.

pilavla beraber iyi gidiyo denersiniz insallah ben çok seviyorum umarim sizde seversiniz :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tavuklu mantar

 

1 kilo kültür mantarı

1 adet tavuk göğsü

2 adet yeşil biber

3-4 adet domates

tuz ,karabiber, kırmızı biber

 

mantarlar iyice temizlenip sonra haşalanıyor kararmasın diye suyunu değiştirin sonra etleri kızartın içine haşladığımız mantarları ekleyin tuzu ,baharatları, domatesi ve biberleri ekleyin fazla pişmesin(çin yemeği gibi olacak fazla pişmeyecek) vitamini kaybolmasın ve servis yapını canlarım...afiyet olsun..

 

Buna soya sosu da çok iyi gider ,ama soya sosu koyarsanız tuzu çok az kullanın soya sosu tuzlu çünkü...Bir de şu yağ meselesi,sızma zeytinyağı kullanmakta fayda var,İtalyanlar sadece zeytinyağı kullanıyorlar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Buna soya sosu da çok iyi gider ,ama soya sosu koyarsanız tuzu çok az kullanın soya sosu tuzlu çünkü...Bir de şu yağ meselesi,sızma zeytinyağı kullanmakta fayda var,İtalyanlar sadece zeytinyağı kullanıyorlar..

 

 

soya yağını yeni duydum deneyeceğim ben de zeytin yağı kullanıyorum.... daha sağlıklı oluyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

soya yağını yeni duydum deneyeceğim ben de zeytin yağı kullanıyorum.... daha sağlıklı oluyor

 

soya yağı değil gezgincim soya sosu,kühne markasını tavsiye ederim.uzakdoğu mutfağında çok kullanılır,siyah renkli ama salataya,sotelere bir çok yemeğe çok yakışıyor.ben marulu doğruyorum mesela ,içine hazır satılan balık parçaları var (konserve gibi paket içinde) ton balığı da olur,limon soya sosu,zeytinyağı koyuyorum nefis oluyor salata ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eveeet Ekşili köfte yapıyoruz...

 

Malzemeler:

 

250 gr kıyma

Pirinç (kahve fincanı kadar fazla olmasın)

Kuru soğan

Havuç,patates

2 kaşık un,sıvı yağ

1 adet yumurta ,limonsuyu

Tuz,karabiber

 

Kıymayı ,pirinç ,yemeklik doğranmış soğan ,tuz ve karabiberle yoğurarak köfte kıvamına getirin,elinize misket büyüklüğünde alıp yuvarlayın,bir tepsiye un koyun ve kıyma toplarını bu tepsiye atın ki birbirine yapışmasın...Havuç ve patatesleri de küp şeklinde küçük doğrayın...Tencerede 2 kaşık unu biraz sıvı yağda sararıncaya kadar kavurun,göz kararı suyunu koyun (5 su bardağı olabilir) kaynamaya başlayınca küçük köfteleri,havuçları ve patatesleri ,tuzunu ekleyin pişene kadar kaynatın...ılıdıktan sonra limonla 1 yumurtayı iyice çırpın yavaş yavaş çorbaya yedirerek terbiyeleyin...

Bu yemeği çorba olarak da yemek olarak da kullanabilirsiniz,çok yarayışlıdır..

Afiyet olsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.