Misafir şevval Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 gezginim her yemeğin yağı farklı walla buda illede tereyağ diyen yemeklerden zeytinyağıyla hiç deneme derim sebep pek bişe anlamzsın tadından ama istersen etsuyuyla dene bakalım öyle de güzel olur Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ gezgin Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 tavuk suyu mu yoksa kırmızı etin suyu mu ona göre deniyeyim? Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir şevval Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 ikiside olabilir sen hangisini istersen onunla dene sevgiler gezginim yemekler yapanım Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ gezgin Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 tarif için teşekkür ederim şevval sağol Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Etli Lahana Dolması Tarifi Malzemeler 1 demet maydanoz 100 gr pirinç 3 adet orta boy soğan 500 gr orta yağlı koyun kıyması 4 kg lahana Tuz, karabiber 30 yaprak nane 1 kg yoğurt 250 gr margarin Tarif Bilgileri Kategori: Dolmalar Puanı: 3 Gönderen: Erhan Tarifi Yazdır Yapılışı Soğanlar temizlendikten sonra ince ince kıyılır ve tuzla birlikte iyice ovulur.Geriye kalan tüm malzemeler de arasına katıldıktan sonra bunları biraz haşlayın ve dolma şeklinde sarın.Düz bir tencereye dolmaları yan yana yerleştirin ve üzerine yağla suyu döküp orta ısılı ateşte pişirin.Her bir tabağın ortasına yoğurt koyduktan sonra bunları kenarlarına 6'şar dolma koyun, nane yapraklarıyla süsleyin.Afiyet olsun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 12 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 12 Mart , 2006 KISIR (ADANA) MALZEME: İnce bulgur 1/2 kg. Nane 1/2 demet Domates 4 adet Yeşil biber 3-4 adet Yeşil soğan 1 demet Biber salçası 1 çorba kaşığı Maydanoz 1 demet Limon suyu 2 adet Tuz Yeterince Karabiber Yeterince Kırmızı biber Yeterince YAPILIŞI: Derince bir kaba konulan bulgur sıcak su ile ıslatılarak şişmeye bırakılır. Diğer tarafta yeşil soğan, maydanoz, nane, domates ve yeşil biber küçük küçük doğranır. Islanmış bulgurumuza önce salça, yağ, tuz, limon suyu baharatlar konularak karıştırılır. Daha sonra yeşillik, biber ve domates konularak karıştırılır. Mevsimine göre marul, haşlanmış lahana veya asma yaprağıyla servis yapılır. EREN kaffen buyur )_(> Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ 3xorC!st-TuNa- Gönderi tarihi: 12 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 12 Mart , 2006 ee yani sayman22 dalga filan geçmiyon dimi koskoca yemek tarifleri bölümü var ya forumda el insaffff evt yemek tarifleri var Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir şevval Gönderi tarihi: 14 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 14 Mart , 2006 bugünde aşçınız şevvalden fırında balık tarifi gelsin şimdi arkadaşlar seçenek size ait herhangi bi büyük balık cinsini tercih ediniz ve fırında pişecek şekilde hazırlatınız sonra bir kaseye limon az sıvıyağ tuz karabiber ve unu ilave edip çırpıyorsunuz ve temizlenmiş balıkların üzerine bu karışımı sürüyorsunuz sonra onlar çıtır çıtır kızarıyorlar ve yenmek için sizin servis açmanızı bekliyorlar yanınada şöle tuzlanmış ve limonlanmış roka ve tere ve bol salatayla enfes oluyor afiyet olsun Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ mystic river Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 1 su bardağı buğday (aşurelik) Bir kutu konserve mısır Yoğurt Nane Buğdayı akşamdan iyice yıkayın ve ıslatın,üzerini biraz geçecek kadar suyla iyice haşlayın,suyu fazla gelirse süzün.Mısırı ekleyin,yeteri kadar yoğurt koyun karıştırın,servis yaparken üzerine nane serpin.Bu yemeği yaz aylarında yemek olarak da yiyebilirsiniz veya meze olarak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ gezgin Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 tavuklu mantar 1 kilo kültür mantarı 1 adet tavuk göğsü 2 adet yeşil biber 3-4 adet domates tuz ,karabiber, kırmızı biber mantarlar iyice temizlenip sonra haşalanıyor kararmasın diye suyunu değiştirin sonra etleri kızartın içine haşladığımız mantarları ekleyin tuzu ,baharatları, domatesi ve biberleri ekleyin fazla pişmesin(çin yemeği gibi olacak fazla pişmeyecek) vitamini kaybolmasın ve servis yapını canlarım...afiyet olsun.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir şevval Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 walla gezgin bende mantarı çok sevenlerdenim hani bide mantarların içine rendelenmiş kaşar doldurup fırına veriyorsun ya hani bide o kaşarlar eriyor hani bide onu sıcak sıcak afiyetle yiyorsun ya Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ gezgin Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 of ooofff şeval bak ağzım sulandı ......... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 kizlar böyle güzel tarifler verip agzimi sulandirirsaniz bende mutfaga gidip her dediginizi yapip yersem ne olur?güzel olur az yersem tabiki... KÜRDAN KEBABI Önce patlicanlari alacali soyalim,sonsa bütün bir patlicani uzunlamasina seritler halinde keselim,ve tuzlayip kizartalim.onlar sogurken bir tarafta kiyma,ekmek içi ,sogan,sarimsak,yumurta,karabiber,kimyon dan köfte yapalim,bildigimiz köfte anladiniz insallah.. yesil biberleri ve domatesleri sise takacakmis gibi keselim,tamammi..simdi hepsini birlestircez serit patlicanin birini alip ortasina bir köfte ,bir dilim domates,kesilmis bir biberide koyup patlicani ortada birlestirelim,birlesen yerden kürdani sapliyalim.hepsini bu sekilde hazirlayip firin tepsisine dizelim,üzerine salçali su dökü pisirelim. pilavla beraber iyi gidiyo denersiniz insallah ben çok seviyorum umarim sizde seversiniz Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir şevval Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 walla ben bu yemeği çok seviyorum ama ne zaman pişirmeye çalışsam bütün mutfak yağ içinde kalıyor ne yalan söyliyim çok lezzetli bir yemek ama benim senede bi kez pişirebildiklerimden Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 iste türk mutfaginin bazi kötülükleri,çok yemekte fazla yag var.olsun sevval senede birde olsa canin isteyince pisiriyorsan yeter.herzaman yiyince pek özel olmaz zaten demi... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Yemek tarifi gelene kadar kahve içecekmişiniz Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir birce Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 eline saglik ve kirmadigin icinde tesekkür Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Afiyet olsun abla ne demek Sen ne zaman istersen söyle Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ mystic river Gönderi tarihi: 20 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 20 Mart , 2006 tavuklu mantar 1 kilo kültür mantarı 1 adet tavuk göğsü 2 adet yeşil biber 3-4 adet domates tuz ,karabiber, kırmızı biber mantarlar iyice temizlenip sonra haşalanıyor kararmasın diye suyunu değiştirin sonra etleri kızartın içine haşladığımız mantarları ekleyin tuzu ,baharatları, domatesi ve biberleri ekleyin fazla pişmesin(çin yemeği gibi olacak fazla pişmeyecek) vitamini kaybolmasın ve servis yapını canlarım...afiyet olsun.. Buna soya sosu da çok iyi gider ,ama soya sosu koyarsanız tuzu çok az kullanın soya sosu tuzlu çünkü...Bir de şu yağ meselesi,sızma zeytinyağı kullanmakta fayda var,İtalyanlar sadece zeytinyağı kullanıyorlar.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ gezgin Gönderi tarihi: 20 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 20 Mart , 2006 Buna soya sosu da çok iyi gider ,ama soya sosu koyarsanız tuzu çok az kullanın soya sosu tuzlu çünkü...Bir de şu yağ meselesi,sızma zeytinyağı kullanmakta fayda var,İtalyanlar sadece zeytinyağı kullanıyorlar.. soya yağını yeni duydum deneyeceğim ben de zeytin yağı kullanıyorum.... daha sağlıklı oluyor Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ mystic river Gönderi tarihi: 20 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 20 Mart , 2006 soya yağını yeni duydum deneyeceğim ben de zeytin yağı kullanıyorum.... daha sağlıklı oluyor soya yağı değil gezgincim soya sosu,kühne markasını tavsiye ederim.uzakdoğu mutfağında çok kullanılır,siyah renkli ama salataya,sotelere bir çok yemeğe çok yakışıyor.ben marulu doğruyorum mesela ,içine hazır satılan balık parçaları var (konserve gibi paket içinde) ton balığı da olur,limon soya sosu,zeytinyağı koyuyorum nefis oluyor salata .. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ gezgin Gönderi tarihi: 20 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 20 Mart , 2006 bugün deneyeceğim tşk. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ mystic river Gönderi tarihi: 21 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 21 Mart , 2006 Eveeet Ekşili köfte yapıyoruz... Malzemeler: 250 gr kıyma Pirinç (kahve fincanı kadar fazla olmasın) Kuru soğan Havuç,patates 2 kaşık un,sıvı yağ 1 adet yumurta ,limonsuyu Tuz,karabiber Kıymayı ,pirinç ,yemeklik doğranmış soğan ,tuz ve karabiberle yoğurarak köfte kıvamına getirin,elinize misket büyüklüğünde alıp yuvarlayın,bir tepsiye un koyun ve kıyma toplarını bu tepsiye atın ki birbirine yapışmasın...Havuç ve patatesleri de küp şeklinde küçük doğrayın...Tencerede 2 kaşık unu biraz sıvı yağda sararıncaya kadar kavurun,göz kararı suyunu koyun (5 su bardağı olabilir) kaynamaya başlayınca küçük köfteleri,havuçları ve patatesleri ,tuzunu ekleyin pişene kadar kaynatın...ılıdıktan sonra limonla 1 yumurtayı iyice çırpın yavaş yavaş çorbaya yedirerek terbiyeleyin... Bu yemeği çorba olarak da yemek olarak da kullanabilirsiniz,çok yarayışlıdır.. Afiyet olsun... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 21 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 21 Mart , 2006 mystic river, çok güzel olcak gibi bu ya... dayanamayıp yapıcam sanırsam... teşekkürler Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ mystic river Gönderi tarihi: 21 Mart , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 21 Mart , 2006 Evet zeynoo bu güzel bir yemektir,annem çok yapar..suyunu fazla kaçırma kıvamı tutmaz,çok sulu olmasın...Afiyet olsun canım... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.