Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BUGÜN NE PİŞİRELİM?


sayman22

Önerilen İletiler

BİR TARİF DE BENDEN...

 

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

 

Malzemeler :

1500 gr. taze bakla

3 demet taze soğan

1 demet dereotu

2 demet nane

1 çorba kaşığı toz şeker

2 adet limonun suyu

Tuz

zeytinyağ

 

 

Hazırlanışı :

Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını sıyırırarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yıkayın ve süzün. Sonra tuz ile limon suyu katarak harmanlarcasına karıştırın.

 

Daha sonra baklaların büyük ve aynı boyda olanlardan bir miktar seçerek, bunları içinde pişirecek olduğumuz büyükçe tencerenin altına yanyana ve düzgün bir sekilde döşeyin ve tam ortalarına da çok ince kıyılmış dereotu ile yarım demet nane yerleştirin, sonra üstlerini küçükçe parçalara kesilmiş bir sıra taze soğan koyun, onların üstlerine de gelişigüzel olmak üzere kalan bakla ve soğanları yerleştirdikten sonra zeytinyağ, 2 bardak su ile toz şeker koyun.

 

Sonra üzerlerine, ıslatılmış bir yağlı kağıt örterek tencerenin kapağını sıkıca kapatmış olarak, baklalar suyunu çekipte yumuşak bir hal alıncaya kadar kuvvetli ateşte yaklaşık 1.5 saat pişirin ve tencereyi ateşten alarak, baklalar iyice soğuduktan sonra tencerenin üstüne bir tabak kapatıp alt üst ederek baklaları tabağa alıp servis yapın.

 

biraz uğraştırıyor ama harika bir lezzet...

 

ben başladım bile yapmaya ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 447
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

ewt canım daha önce de yaptım,çok ta severim ;)

 

ama tarif çok teferruatlı görünüyor farkındayım,aslında tarifte verilen malzemeleri üstüste koyup orta ateşte de pişirince aynı şey oluyor yani :P

 

ben daha özenmiş olmak için bu tarifi yazdım..

 

ayrıca sarmısaklı yoğurt ile servisi de tavsiye ederim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ewt canım daha önce de yaptım,çok ta severim ;)

 

ama tarif çok teferruatlı görünüyor farkındayım,aslında tarifte verilen malzemeleri üstüste koyup orta ateşte de pişirince aynı şey oluyor yani :P

 

ben daha özenmiş olmak için bu tarifi yazdım..

 

ayrıca sarmısaklı yoğurt ile servisi de tavsiye ederim :)

 

pişirirken kararmıyorumu,un koymuyormusun?Ben unlu yapıyorum da..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

mecbur ıspanak yapıcaz..severmisin taş yürekli :)

 

MALZEMELER

 

1 kg ıspanak

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı su

1 adet soğan

3 adet çarliston biber

2 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı salsa sos

1 adet limon

2 adet havuç

2 diş sarımsak

 

 

HAZIRLANIşI

Mercimeği 4 saat öncesinden tuzlu suda bekletin. Ispanakları yıkayın. Süzdükten sonra da iki parmak kalınlıklı olarak doğrayın. Tavada yağı eritip ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Biber ve havucu da küçük küçük doğrayın ve soğana ekleyin, kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.

Mercimeği süzdükten sonra tencereye ekleyin. Bir su bardağı su ekledikten ve 5 dakika kavurduktan sonra ıspanağı ekleyin. Bir kapta ezdiğiniz sarımsak ve limon suyunu karıştırın, yemeğin üzerinde gezdirin. sıcak olarak servis yapın.

 

afiyet olsunn

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir tarifte benden olsun forumda göremediğim önemli bir yemek

 

MUHLAMA

malzemeler 1 su bardağı mısır unu

50 gr tereyağı

100 gr telli peynir

2 bardak su

bir yemek kaşığı tuz

1 adet tava (3 bardak suylataşmayacak büyüklükte)

1 adet kaşık (o kara tavalardan varsa sizde tahta kaşık kullanın)

 

Yapılışı

tereyağını tavaya atıyoruz iyice eriyip kızardıktan sonra mısır ununu ilave ediyoruz ve mısırunları kızarana kadar karıştırıyorsunuz nekadar çok kızarırsa okadar güzel olur ama dikkat edin kızartacam diye yakmayın unu tadını bozuyor sonra. kızarma işlemi bittiğinde 2 bardak suyu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam tavanın dibi tutmasın diye bu aradan tuzuda kaptırıyoruz unlar suyu çektiğinde telli peyniri ilave ediyoruz. ve terbiye dediğiniz şey olsa gerek bekliyorsunuz o önceden kattığımız tereyağları muhlamanın üzerinde yanardağ gibi patlaya patlaya çıkmaya başlıyor muhlamanın üzeri coğrafi harita gibi görünmeye başladığında servise hazır demektir.

afiyet olsun

Dipnot Tavadan ekmeği bandırarak yerseniz daha leziz olur

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaslar bende size tatli yapmak istiyorum...

kiremali revani

Malzemeler:3 yumurta serbet için krema için

1 fincan seker 3,5 bardak seker 4 kasik un

3,5 bardak su 750 gr süt

1 fincan sivi yag 4 damla limon suyu 1 bardaktan az eksik seker

vanilya

kabartma tozu

2 su bardagi irmik

1 su bardagi un

2 fincan yogurt YAPILISI

Önce kek hazilar gibi revaniyi yapip orta sicaklikta pisiriyoruz.bi tarafta serbeti hazirlayip ,pisen revaninin üzerine döküyoruz.serbeti çekip soguyunca kiremayi hazirliyoruz.un süt ve sekeri koyulasincaya kadar karistirarak pisirip revaninin üzerine döküyoruz.üzerinede küçük küçük parçalanmis ceviz serpersek çok iyi olur. afiyet olsun :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaslar bende size tatli yapmak istiyorum...

kiremali revani

Malzemeler:3 yumurta serbet için krema için

1 fincan seker 3,5 bardak seker 4 kasik un

3,5 bardak su 750 gr süt

1 fincan sivi yag 4 damla limon suyu 1 bardaktan az eksik seker

vanilya

kabartma tozu

2 su bardagi irmik

1 su bardagi un

2 fincan yogurt YAPILISI

Önce kek hazilar gibi revaniyi yapip orta sicaklikta pisiriyoruz.bi tarafta serbeti hazirlayip ,pisen revaninin üzerine döküyoruz.serbeti çekip soguyunca kiremayi hazirliyoruz.un süt ve sekeri koyulasincaya kadar karistirarak pisirip revaninin üzerine döküyoruz.üzerinede küçük küçük parçalanmis ceviz serpersek çok iyi olur. afiyet olsun :D

 

 

Malzemeler(Keki için): 3 yumurta,1 fincan şeker,1 fincan sıvı yağ,vanilya,kabartma tozu,2 su bardağı irmik,1 su bar.un,2 fincan yoğurt

Şerbet :3,5 bardak şeker,3,5 bardak su,4 damla limon suyu

krema :4 kaşık un,750 gr süt,1 bardaktan az eksik şeker..

 

düzelteyim ben senin yerine;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Etli Lahana Dolması Tarifi

 

 

Malzemeler

 

1 demet maydanoz

100 gr pirinç

3 adet orta boy soğan

500 gr orta yağlı koyun kıyması

4 kg lahana

Tuz, karabiber

30 yaprak nane

1 kg yoğurt

250 gr margarin

Tarif Bilgileri

Kategori: Dolmalar

Puanı: 3

Gönderen: Erhan

Tarifi Yazdır

 

 

Yapılışı

 

Soğanlar temizlendikten sonra ince ince kıyılır ve tuzla birlikte iyice ovulur.Geriye kalan tüm malzemeler de arasına katıldıktan sonra bunları biraz haşlayın ve dolma şeklinde sarın.Düz bir tencereye dolmaları yan yana yerleştirin ve üzerine yağla suyu döküp orta ısılı ateşte pişirin.Her bir tabağın ortasına yoğurt koyduktan sonra bunları kenarlarına 6'şar dolma koyun, nane yapraklarıyla süsleyin.Afiyet olsun. :blushing:

 

 

kız bu ne? :lol:

 

tarifi çaldın siteyide yazsaydın bari :P

 

insan bursayı siler bari :P:stuart::lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.