Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 Karışık Turşu Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 25 Yöntem 1.5 kg yeşil sivri biber 2.5 kg körpe salatalık 3 kg yeşil domates 3-4 Baş sarmısak 1 Adet orta boy lahana 1 Adet ayva 2-3 Adet havuç Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu Hazırlanışı Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın. Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun. Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin. Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin. Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın. Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın. Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin. Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın. Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin. Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletin. Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir. Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz. Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 SU MANTISI Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 30 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem Hamuru için : 1 Adet yumurta 1 Çay kaşığı tuz 6 Su bardağı un Yeterince su İçi için : 250 Gr kıyma 1 Adet soğan Tuz ve kırmızıbiber Domates sosu için : Yarım paket margarin 1 Paket et suyu tableti 1 Adet domates 1 Çorba kaşığı biber salçası Hazırlanışı Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. İçine yumurta, su ve tuz koyup sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Küçük bezelere (parçalara) ayırın ve yarım saat kadar dinlendirin. Bezeleri (parçaları) ince yufkalar halinde açın ve küçük karelere kesin. Kıyma, kırmızıbiber, tuz ve rendelenmiş soğanı karıştırarak içini hazırlayın. Kestiğiniz karelerin içine bu içten çok az koyun ve bohça şeklinde katlayın. Hazırladığınız mantıları tuzlu suda pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün ve suyundan biraz ayırın. Sos için margarini tavada eritin ve üzerine salçayı koyup biraz kavurun. Daha sonra kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ilave ederek bir kez daha karıştırın. Et suyunu bir çay bardağında eritip içine atın, biraz karıştırın ve ateşten indirin. Mantıyı tabaklara alıp ilk önce ayırdığımız sudan, daha sonra domates sosundan dökün. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapın. Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2006 incikli pilav Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 120 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem İncik için : 6 Adet kuzu inciği 1 Çay bardağı mısırözü yağı 2 Adet domates 1 Çorba kaşığı domates salçası 1 Çorba kaşığı un 1 Adet soğan 2 Adet kırmızıbiber 10 Su bardağı su Tuz Pilav için : 400 gr arpa şehriye 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Adet domates 4 Adet kırmızı dolmalık biber 3 Su bardağı kuzu inciklerin piştiği su Hazırlanışı * 1 Çay bardağı yağı tavaya alın. * Kıdırdıktan sonra etleri ilave edin. * Etler bıraktıkları suyu çekene ve renkleri pembeleşmeye başlayana dek yaklaşık 10 dakika kavurun. * Sonra yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. * 1-2 Dakika kavurdukran sonra unu ekleyin. * Bir süre daha kavurup, kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri tavaya aktarın. * Salçasını, tuzunu ve suyunu ekleyin. * Yaklaşık 1 saat 20 dakika pişirin. * Arpa şehriye pilavını hazırlamak için, tereyağını tencereye alın. * Eridikten sonra arpa şehriyeleri ekleyin ve pembeleşene dek kavurun. * Küp şeklinde kestiğiniz biberleri ilave edin. * 1-2 Defa karıştırdıktan sonra kabuğu suyulmuş ve ince kesilmiş domatesleri ekleyin. * Suyu ve tuzu ilave edin. * 5-6 Dakika kaynattıktan sonra önceden pişirdiğiniz kuzu incikleri pilavın üzerine dizin. * 160 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Fırın Torbasında Türlü Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 60 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 2 Adet kabak 1 Adet patlıcan 2 Adet domates 5-6 Adet sivri biber 2 Adet soğan 1 Baş sarımsak 10-15 Adet taze fasulye Yarım tatlı kaşığı kimyon 3/4 Çay bardağı sıvıyağ 1,5 Kahve fincanı su 250 gr parça piliç eti Tuz, karabiber Hazırlanışı * Bütün sebzeleri yıkayın. * Patlıcanların kabuklarını alaca soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın. * Kabakların tüm kabuklarını soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın. * Biberleri 1 santim aralıklarla kesin. * Fasulyeleri üçe bölün. * Soğanları küçük küçük doğrayın. * Domateslerin kabuklarını soyup, kuşbaşı şeklinde doğrayın. * Sarımsakların kabuklarını soyup, dövün. * Bütün sebzeleri büyükçe bir kaba alın. * İçine tuzu, karabiberi ve küçük doğranmış piliç etlerini ekleyip, karıştırın. * 10-15 dakika sebzelerin sulanmasını bekleyin. * Ardından sıvıyağı ilave ederek tekrar karıştırın. * Yanmaz fırın torbasına sebzelerin tamamını doldurun ve torbanın içine 1,5 kahve fincanı su ilave edin. * Torbanın kendi teli ile ağzını baylayın. * Torbayı yatık olarak çelik tencereye yerleştirin. * İçine 1 parmak kalınlığında olacak şekilde su doldurun. * Torbanın üst kısmına bıçakla bir delik açın. * Tencerenin kapağını örterek kısık ateşte pişirin. * Sosu ile birlikte servis yapın. Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 bugün hiçbirşey pişirmeyelim dışardan acılı adana söyleyelim Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 bu akşam güveç yapalım Malzemeler 250gr kuşbaşı et biraz sıvı yağ 1 adet orta boy patlıcan 3 adet sivri biber 3 adet domates 1 adet soğan 7,8 diş sarımsak kimyon,karabiber,kırmızı pul biber ve tuz YAPILIŞI önce etleri toprak tencerede güçlü ateşte yağını koymadan suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.sonra üzerine baharatları atıp karıştırıyoruz.diğer tarafta patlıcanları alacalı soyup büyük kuşbaşı halinde doğruyoruz.soğanları söğüş halinde domatesleri soyup doğruyoruz.biberleri bir cm genişliğinde doğrayıp sarımsaklarıda ekliyoruz ve tuzunu atıp sebzeleri harmanlıyoruz.daha sonra kavurduğumuz etlerin üzerine harmanladığımız sebzeleri ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.kışları sebzeler susuz ve renksiz oldukları için üzerine 1 çay bardağı suda ezdiğimiz domates salçasını ekleyebiliriz daha güzel olur kışları.. yaparsanız afiyet olsun çok lezzetli bir yemektir Alıntı
Φ Miss Bee Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 bu akşam güveç yapalım Malzemeler 250gr kuşbaşı et biraz sıvı yağ 1 adet orta boy patlıcan 3 adet sivri biber 3 adet domates 1 adet soğan 7,8 diş sarımsak kimyon,karabiber,kırmızı pul biber ve tuz YAPILIŞI önce etleri toprak tencerede güçlü ateşte yağını koymadan suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.sonra üzerine baharatları atıp karıştırıyoruz.diğer tarafta patlıcanları alacalı soyup büyük kuşbaşı halinde doğruyoruz.soğanları söğüş halinde domatesleri soyup doğruyoruz.biberleri bir cm genişliğinde doğrayıp sarımsaklarıda ekliyoruz ve tuzunu atıp sebzeleri harmanlıyoruz.daha sonra kavurduğumuz etlerin üzerine harmanladığımız sebzeleri ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.kışları sebzeler susuz ve renksiz oldukları için üzerine 1 çay bardağı suda ezdiğimiz domates salçasını ekleyebiliriz daha güzel olur kışları.. yaparsanız afiyet olsun çok lezzetli bir yemektir hah şöyle ya..adam akıllı yemek tarifi yapan biri çıkmış nihayet.. Güzelyaz...müsaadenle bu yemek tarifinle ilişkili bikaç püf noktası vermek istiyorum. bu yemeği güveçte,ağzına alümünyum folyo kapatılaraktan ve kısık derecedeki fırında uzun süreli pişirme usulüyle deneyiniz..tadı damağınızda kalacaktır.. sevgilerimle.. Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 hah şöyle ya..adam akıllı yemek tarifi yapan biri çıkmış nihayet.. Güzelyaz...müsaadenle bu yemek tarifinle ilişkili bikaç püf noktası vermek istiyorum. bu yemeği güveçte,ağzına alümünyum folyo kapatılaraktan ve kısık derecedeki fırında uzun süreli pişirme usulüyle deneyiniz..tadı damağınızda kalacaktır.. sevgilerimle.. diyosun ama ben güveç sevmemki Alıntı
Φ Miss Bee Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 diyosun ama ben güveç sevmemki tüh..tüh..bak görüyomusun..ne yapıcaz şimdi Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 tüh..tüh..bak görüyomusun..ne yapıcaz şimdi içli köfte yapabilirsin Alıntı
Φ Miss Bee Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 içli köfte yapabilirsin oluuurrr...ne de olsa yapıcak hiç işim yok... Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 oluuurrr...ne de olsa yapıcak hiç işim yok... kadınların en önemli vazifesi yemek yapmaktır Alıntı
Φ Miss Bee Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 kadınların en önemli vazifesi yemek yapmaktır yok canım sen mi uygun gördün bu vazifeyi? peki erkeklerin vazifesi nedir bu arada? yapılan yemeği yemek olmasın cevabın...yok isem terlik kafana iner..ona göre! Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 yok canım sen mi uygun gördün bu vazifeyi? peki erkeklerin vazifesi nedir bu arada? yapılan yemeği yemek olmasın cevabın...yok isem terlik kafana iner..ona göre! tamam sustum abla Alıntı
Φ Miss Bee Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 tamam sustum abla eferim...şööle yola gel bakim Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 eferim...şööle yola gel bakim yuksam sem içli köfte yapmayı beceremiyomusun kıs abla Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 şuan bi işkembe çorbası ve bol taneli yanınada söğüş dil yada beyin...olsaydı ve bilen biri olsaydı fenada olmazdı hani.. Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 şuan bi işkembe çorbası ve bol taneli yanınada söğüş dil yada beyin...olsaydı ve bilen biri olsaydı fenada olmazdı hani.. Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 kesinlikle ve asla olmazdı yaww Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Sebzeli Omlet Malzemeler Mutfak Zorluk 5 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 8 adet yumurta 3 adet domates 1 adet patlıcan 4 adet sivri yeşil biber 2 baş soğan 1 çay bardağı zeytinyağı Yeterince tuzibiber Hazırlanışı Domatesleri kaynak suya daldırıp kabuklarını soyunuz ve kuşbaşı şeklinde doğrayınız. Patlıcanları alaca soyup ayıklayınız. Tavla zarından biraz büyükçe doğrayıp tuzlu suya atınız. 5 dk bekletip acısını alınız. Biberleri halka halka doğrayın.Soğanları soyup ayıklayıp,enine inci ince halkalar şeklinde doğrayınız. Yarım çay bardağı zeytinyağı bir tavada kızdırınız. Önce soğanları içine atıp saydamlaşıncaya kadar kavurunuz. Sonra domates ve biberleri ekleyiniz.Karıştırarak 15 dakika kavurunuz. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp soğuk sudan geçiriniz ve suyunu aldıktan sonra başka bir tavada yarım bardak zeytinyağı ile birlikte 20 dk. kadar kavurunuz. Delikli kepçeyle fazla yağını süzerek patlıcanları tavadan alınız. Domates biber karışımıyla karıştırınız.Bir tutuam kekik ekip,3-4 dk. çevirerek bütünleştiriniz. Yumurtaları bir kabın içine kırıp,tuzunu ve biberini ekip iyice karıştırın. İki çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip,teflon tavada omletinizi altüst yaparak pişiriniz. Omletinizi bir tabağa kouyp yarısının üzerine hazırladığınız sebze karışımını dökün.Omletin diğer yarısını da üzerine kapaklayın. Sıcak servis yapın. Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2006 Güveçte Piliç Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 3 Litrelik güveç kabı 8 Diş sarımsak 200 gr arpacık soğan 1-2 Adet yeşil biber 1-2 Adet acı kırmızı biber 1 Adet piliç (1 kilo 300 gr temizlenmiş) 3 Yemek kaşığı zeytinyağı 75 Milim sirke 1 Su bardağı tavuk suyu Kekik 6 Adet defne yaprağı 150 gr yeşil zeytin (çekirdeksiz) 1 Yemek kaşığı tozşeker 2 Adet elma 2 Yemek kaşığı limon suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı Sarımsak ve soğanları soyun. Soğanları ikiye bölün. Biberlerin çekirdeklerini çıkartın. Pilicin içini dışını tuzlayıp, karabiberleyin. Butları mutfak ipiyle birbirine bağlayın. Zeytinyağında her tarafını çevirerek kızartın. Soğan ve sarımsakları ilave edip, 1 dakika sonra ateşten alın. Sirke ve tavuk suyunu katın. Tüm malzemeyi ıslattığınız güveç kabının tam ortasına tavuğun göğüs kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Defne yaprağı, kekik ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri ilave edip, şekeri serpin. Güvecin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırının en alt rafında 1 saat pişirin. Diğer tarafta elmaları yıkayıp, sekize bölün. Çekirdeklerini çıkarın, iri parçalara kesin ve üzerine limon suyu gezdirin. 1 Saat sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürün. Güvecin kapağını açın ve parçalarını koyup, ağzı açık olarak 20-30 dakika daha pişirin. Tavuğu parçalara ayırdıktan sonra tekrar güvece koyup, servis yapın. Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2006 BEĞENDİLİ KUZU PİRZOLA MALZEMELER 4 Adet kalem kuzu pirzola 1 Adet patlıcan Yarım çay bardağı süt 1 Tatlı kaşığı un 1 Yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Yemek kaşığı tereyağı Yarım adet domates 1 Adet sivri biber 1 Dal maydanoz HAZIRLANIŞI Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın. Patlıcanı közleyin, kabuğunu soyup iyice ezerek soğumaya bırakın. Tereyağını kızdırıp unu kavurun. Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın. Kaşar peyniri rendesini ve sütü ekleyip karışımı bir taşım kaynatın. Servis tabağına hazırladığınız beğendeyi yayıp üzerine pirzolaları dizin. Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın. Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Hamsili Pilav II Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 45 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem 200 gr tereyağı 250 gr margarin 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 Adet soğan Yarım kg pirinç 2 Su bardağından fazla etsuyu 1 Kilo hamsi 5 Adet nane yaprağı İnce kıyılmış maydanoz 1 Çay kaşığı karabiber Hazırlanışı Tencerede tereyağının yarısını ve margarinin tamamını eritin. Fıstıkları yağda kavurun. Soğanı ince kıyıp, yağda kavurmaya devam edin. Üzerine yıkanmış pirinç ve yuz ilave edip, kavurun. Önceden kaynatılmış 2 su bardağından biraz fazla etsuyunu ilave edin. Kısa bir süre kaynatın. Pirinçler nemliyken tepsiye alın. Üzerine fileto edilmiş hamsileri dizin. İnce kıyılmış nane yaprağı ve maydanoz serpin. Karabiberi ilave edin. Tavada kalan yağ ve etsuyunu pilavın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, servis yapın. Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2006 Patlıcan Beğendi Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 35 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 1 Kilo patlıcan 1 Adet limon suyu 1 Kahve fincanı un 3 yemek kaşığı margarin 1.5 Su bardağı süt 1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı 1 Kilo patlıcanı, ateşte çevirerek pişirin. Kabukları yanmaya başlarken ateşten alın ve kabuklarını sıyırarak soyup, limonlu suyun içinde bekletin. 1 Kahve unla, 3 yemek kaşığı margarini tahta kaşık yardımıyla tencerede 2-3 dakika kavurun. Patlıcanları sıkarak sudan çıkartın ve bıçakla kıyıp, unun içine katın. 1.5 Su bardağı sütü azar azar karışıma ekleyip, karıştırın. 5-10 Dakika pişirdikten sonra 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin. Izgara etlerle birlikte servis yapın. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.