Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Erken Seçim 'de Milliyetçi İslamcı Cephe MHP/SP/BBP/BTP/ATP

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bence AKP'ye karşı Milliyetçi-İslamcı çizgideki aynı 1991 Genel Seçimlerinde yapılan MÇP(MHP)/RP/IDP ittifakı gibi birbirine yakın siyasi görüşteki PartilerMilliyetçi Hareket Partisi/Saadet Partisi/Büyük Birlik Partisi/Bağımsız Türkiye Partisi/Aydınlık Türkiye Partisi hem Yerel Seçim 2009 'a hemde olası bir Erken Seçime Milliyetçi İslamcı Cephe oluşturarak girmeliler.Bu Geniş Katılımlı Milliyetçi İslamcı Cephe ,AKP karşısında Güçlü bir Alternatif oluşturabilir.

Osmanlı kültürünü benimseyen MHP ve SP,BBP,BTP,ATP Partilerin tabanını Milliyetçilik ve İslam-Türban yasağının kaldırılmasında ortak paydada olduğunu düşünüyorum.Bana göre Ülkücülükle ve Milli Görüşün temeli aynıdır zaten iki ideolojide islami çerçevededir.

Bana göre milliyetçi ülkücü dindar muhafazakâr kesimlere hitap eden bu Geniş Katılımlı Milliyetçi İslamcı Cephe MHP/SP/BBP/BTP/ATP Halk'ta güçlü Bir Sinerji oluşturup hem Yerel Seçim 2009'de hemde olası bir Erken Seçim 'de en az 20 % veya 25 % arasında oy alarak bir sonuç elde edebilir.

Gönderi tarihi:
Bence AKP'ye karşı Milliyetçi-İslamcı çizgideki aynı 1991 Genel Seçimlerinde yapılan MÇP(MHP)/RP/IDP ittifakı gibi birbirine yakın siyasi görüşteki PartilerMilliyetçi Hareket Partisi/Saadet Partisi/Büyük Birlik Partisi/Bağımsız Türkiye Partisi/Aydınlık Türkiye Partisi hem Yerel Seçim 2009 'a hemde olası bir Erken Seçime Milliyetçi İslamcı Cephe oluşturarak girmeliler.Bu Geniş Katılımlı Milliyetçi İslamcı Cephe ,AKP karşısında Güçlü bir Alternatif oluşturabilir.

Osmanlı kültürünü benimseyen MHP ve SP,BBP,BTP,ATP Partilerin tabanını Milliyetçilik ve İslam-Türban yasağının kaldırılmasında ortak paydada olduğunu düşünüyorum.Bana göre Ülkücülükle ve Milli Görüşün temeli aynıdır zaten iki ideolojide islami çerçevededir.

Bana göre milliyetçi ülkücü dindar muhafazakâr kesimlere hitap eden bu Geniş Katılımlı Milliyetçi İslamcı Cephe MHP/SP/BBP/BTP/ATP Halk'ta güçlü Bir Sinerji oluşturup hem Yerel Seçim 2009'de hemde olası bir Erken Seçim 'de en az 20 % veya 25 % arasında oy alarak bir sonuç elde edebilir.

İnce hesaplar.Büyük ihtimalle Akp kapanacak.Kapanmasa ne olur?Bugünden sonra buna da verilecek bir cevabım uyok.Az önce Abdüllatif Şener yeni merkezi bir partinin oluşumundan bahsediyordu.Acaba diyorum...?Ülkücülük ve milli görüş tam olarak aynı temele dayanmaz.Ben yıllardır var olan sağ partilere dayanarak böylesi bir oluşumun yapılanma ve getirisinden de kuşkuluyum.

Gönderi tarihi:

Kendisini antikomünizm temelinde kurmuş bir oluşum ile antilaiklik temelinde kurulmuş diğer bir oluşumun bunların dışında düzgün bir politik anlayışları ve birikimleri,tüm kesimlerin ihtiyaçlarını içeren kapsamlı programları olmadıktan sonra %99 oy alsalar neye yarar?Ülkede siyaset kendisine düşman bulma üzerine kurulmuşken adına milliyetçi mukaddesatçı dese ne olur?Ancak kendilerine ters düşenlerle uğraşarak varlıklarını devam ettirebilen oluşumlar bunlar.

Gönderi tarihi:

Arkadaslar, neyin hesabi yapiliyor. On degil yirmi milliyetci parti birlesse dahi elde ettikleri oy oranli yuzde 15'i gecemez. CHP'de halkin gozunde iyice dustu. Bence AKP yeni bir isim altinda buyuk bir oy patlamasi yapip Turkiye'de yillardir gerekli olan buyuk reformlarin ve devrimin onunu acacak. Gorunen koy klavuz istemez derler ya? Iste o hesap!

Kalkip hayali senrayolarla hayali bir partiyle ya da ittifakla olu olan bir akimi canladirmaya kimsenin gucu yetemez bence! Iddia ediyorum AKP yuzde 55'in uzerine cikacak (yeni bir parti ismi altinda) ve DTP bile gecen secimden cok oy alacak. Artik Turkiye halkinin Turkuyle, Kurduyle, Ermenisiyle gerici olan maziye donuse niyetleri yok. Devir degisti millet! Devir coktaaaan degisti!

• 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

ermeniciler türkiye'yi soykırımcı ilan etmek isitoyorlar,milletimize ihanet eden sözde aydınlar müslüman türk milletine karşı birleşiyorlar,bölücülük aldı başını gitti,islama ve türk milletine saldırılar arttı...

bence artık birleşme vakti geldi... ufak tefek farkları anlaşmazlıkları bi kenara bırakmak lazım,

mhp,bbp,sp ve diğer milli partilerin ittifak yapması lazım

ismi önemli değil Milliyetçi Cehpe de olabilir Milli Cehphe'de Milliyetçi-Mukaddesatçı Cephe her ne olursa olsun

Hatta Bir çatı partisi kurulup seçimlere öylede girilebilir... örneğin tabela üzerinde Milli Parti diye bir parti kurulur,bu çatı altında mhp,bbp,sp,btp,atp birlikte seçime girebilir...

böyle birlik olursa evet her partiden kopmalar olur,mhp den sp den bbp den hepsinden kopmalar olur ama bu ittifakın oluşturacağız sinerji ve rüzgar ile bu kopmaların 10 katı bu ittifaka katılır,akp ye alternatif olmadığı için sola karşı destek verenlerde dahil %75 lik bir sağ kesim pastasından %50 lilik bir pay alabiliriz...

böyle bir ittifak yerel seçimlerde de olabilir ,genel seçimlerdede... yerelde olursa örneğin konyadan saadete yakın bir isim çıkartılır,niğdeden mhp ye sivastan bbp ye....bunlar problem değil liderler oturur anlaşırı...

düşünebiliyormusnuz başbakan devlet bahçeli...başbakan yardımcıları muhsin yazıcıoğlu ve numan kurtulmuş...

lütfen ayrılıkları bir kenara bırakalım, tarihe baktığımızda 60 lı yılların sonuna kadar zaten bu cephe vardı... milliyetçi-mukaddesatçı herkes birlikte hareket ediyordu...

birbrimize karşı beslediğimiz husumetlerle,biz hep bölük pörçük olursak... vatanımızı hep ya solculara ya da amerikancı liberal merkez sağcı lara bırakırız....

islam,vatan ve millet ortak paydasında birleşelim

Allaha emanet olun...

Gönderi tarihi:

Bak arkadas,sen yazinda birlik ve bütünlükten bahsediyorsun,bölük pörcük olmayalim diyorsunuz,buraya kadar anladim.Anlayamadigim daha dogrusu yazinin sonundan cikardigim mana, sizin bölük pörcük olmayalim derken aslinda sadece sag kesimden bahsettiginizdir,e peki bu bölünmüslük pörcüklük olmuyormu sizce.AKP den kurtulmak isterken ve birde kurulacak partinin adina MILLI ismini vererek yani bütünlügü saglamismi olacaksiniz,sol partiler milli olmuyormu,yoksa milli olabilmesi icin Islamci mi olmasi gerekiyor,sizden bir aciklama rica etsem.

saygilarla

Gönderi tarihi:

1950'den beri bu millet, kendilelerine İslamcı, Mukaddesatçı, Muhafazakar diyenlerin eliyle emperyalizmin kucağına atılmıştır. AKP'ye karşı olmanın ölçüsü, eğer, emperyalizme karşı olmak ise, bu karşıt cephenin ortak paydası anti-emperyalizm ve tam bağımsızlıkçılık olmalıdır. Yani; AKP'nin mukaddesatçılığını beğenmiyoruz bizim ki iyidir, bir de biz iktidar olalım yaklaşımının bu ülkeye bir faydası olmaz. Bu milleti millet yapan ortak çıkarlar ve ortak kültürdür. Bu değerlerde birleşmek gerekir. Çünkü, Allah göstermesin yarın bir gün ülke işgale uğrarsa, işgal edenler sen müslümansın, sen hristiyansın sen dinsizsin diye bakmaz. Irak işgali bize ders olmalıdır. Bugün, emperyalizmin dayattığı değerleri AKP temsil etmektedirler. Bu yüzden kurulacak cephe antiemperyalist zeminde olmalıdır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.