Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Tartışmalara katılmayışımın nedeni sizin için ya da herhangi bir kimse için hazırlanmam değildir.

.

.

.

Sevgili TengeriinBoşig ;

Zahmet etmiş, Bir Dünya Yazmışsınız. EyvAllah.

Hatta Bir de demişsiniz ki;

ben öyle bir söylemle karşılık veririm ki size,

Ekrana ööööyle bakakalırsınız...

Levyeyle ayırmak zorunda kalırlar sonra sizi ekrandan...

Alıntı TengeriinBoşig

( Lütfen Tehditlerinizi Kendinize Saklayınız, Şimdilik Biz Tokuz.)

Fakat Şimdi Bırakın Tüm Bunları da ;

Siz Bir an Önce İddianızı İspatlayınız, ve Yazdıklarınızın Mertçe Arkasında Durunuz.

Dediniz ki ;

Bilim bir yasa olarak der ki:

"Hiç birşey yok'tan var edilemez. Var ise yok edilemez."

Alıntı TengeriinBoşig

Şimdi . Ne Zaman Bilim Bu Safsata yı Yasa Olarak Ortaya koymuş. Önce Bunu Bir Açıklayınız.

Ne yasası imiş Bu ;

Bakınız Kendiniz Bizzat Yasalar ı Nasıl Saymışsınız ;

Termodinamik ve Kanunları...

Kütlenin Enerjiye Dönüşümü...

E=MC2...

Enerji ve Enerjinin Korunumu Kanunu...

Cern'deki Deney ve E=MC2

Alıntı TengeriinBoşig

Bunların arasından Hangisi , "Hiç birşey yok'tan var edilemez. Var ise yok edilemez." Safsatası ndan Bahsediyor...?

Bu Sözü Edilen Yasa Nerede ve Ne Şekilde Geçiyor...?

Tekrar Sorayım mı ...?

İsterseniz Önce Yanıtınızı Bekleyelim.

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

• Cevaplar 98
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Tartışmalara katılmayışımın nedeni sizin için ya da herhangi bir kimse için hazırlanmam değildir.

.

.

.

Sevgili TengeriinBoşig ;

Ayrıca Size Bir de Teşekkür Borcum Olacaktı. Unutmuşum.

Galileo Adına.

Haklısınız. Galileo İdam ile Yargılanmış Fakat İnfaz Edilmemiştir.

Düzeltme için EYVALLAH.

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:

Ohooo, ben yokken söylenmesi gereken birçok şeyi arkadaşlarımız söylemişler sağolsunlar.

Ama teoriye inananlardan cevabı hala alamadık, ve alamayacağız. Eee, madem cevap veremiyorsunuz ne diye polemik yaratıyorsunuz arkadaşlar? Cevap verecek arkadaşların yazılarını bekliyorum. Polemik değil :)

Gönderi tarihi:
( Lütfen Tehditlerinizi Kendinize Saklayınız, Şimdilik Biz Tokuz.)

Fakat Şimdi Bırakın Tüm Bunları da ;

Siz Bir an Önce İddianızı İspatlayınız, ve Yazdıklarınızın Mertçe Arkasında Durunuz.

Şimdi . Ne Zaman Bilim Bu Safsata yı Yasa Olarak Ortaya koymuş. Önce Bunu Bir Açıklayınız.

Ne yasası imiş Bu ;

Bakınız Kendiniz Bizzat Yasalar ı Nasıl Saymışsınız ;

Termodinamik ve Kanunları...

Kütlenin Enerjiye Dönüşümü...

E=MC2...

Enerji ve Enerjinin Korunumu Kanunu...

Cern'deki Deney ve E=MC2

Alıntı TengeriinBoşig

Bunların arasından Hangisi , "Hiç birşey yok'tan var edilemez. Var ise yok edilemez." Safsatası ndan Bahsediyor...?

Bu Sözü Edilen Yasa Nerede ve Ne Şekilde Geçiyor...?

Tekrar Sorayım mı ...?

İsterseniz Önce Yanıtınızı Bekleyelim.

Sayın birvarmışbiryokmuş...

Öncelikle tehdit etmiyorum, o kadar küçük bir insan değilim diye düşünüyorum.

Tek yaptığım şey, iletinizin mesnedsizliğine yakışır bir karşılık vermekti.

Ama şu koyulayıp büyüttüğüm iletinize bakılırsa daha da yakışanını hakediyorsunuz ama yine de öyle bir karşılık vermeyip, bu iletiyi, onu görmekle sorumlu olanlara bırakıyorum ve sabrımı korumaya çalışıyorum!!!

Size Bilimi öğretmekle kalmayıp, birde kullanması aslında son derece basit olan Forumu kullanmayı öğretmem gerekecek sanırım...

Ya hu beni yormayın daha fazla, siz hele o saydığın kuramların üzerlerine "Mause" ya da Türkçesi "Fare" ile tıklayın, açılan sayfaları birkaç kere baştan sona kadar okuyun, ondan sonra tartışalım.

O terimleri oraya süs olsun diye koymadık.

"Yönlendirme" dedik adlarına, belli ki sizi biryerlere yönlendirecek, sizde yönlendiğiniz yerdeki yazıları okuyup cevabınızı almış olacaksınız, mantık bunu gerektirir.

Ama önce kullanım açısından bazı şeyler açıklayayım seyircilerimize:

(bu ileti sayın birvarmışhiçyokmuş'u hedef almamakta ve bu yüzden kişiselleştirilmiş bir ifade içermemektedir. aksine bu ileti bilgisayar ve forumları kullanabilen tüm kullanıcılara hitap etmektedir.)

"Mause" veya "Fare", bilgisayarınıza bağlı bir donanımdır.

Üzerinde genelde sağ ve sol olmak üzere iki tuş bulunur ve çoğunlukla sağ elle kullanılır.

Toplu ya da Lazerli, Kablolu ya da Kablosuz olarak birçok çeşidi vardır.

Markadan markaya ve modelden modele fiyatları değişmekle birlikte kullanımı gayet kolaydır.

Mesela bir foruma mı girdiniz?

Ve o forumda akla hayale gelmeyecek derece de mantıksız şeyler mi söylediniz?

Ve birisi geldi, uzun uzun alıntılar yapmaktansa sizin "Mause/Fare"yi kullanmayı bildiğinizi düşünerek BBCode kullanılarak bilgilerinizi paylaştığınız bu forumda yazı yazılan bir yazısında "Yönlendirme"mi yaptı?

İşte bu mucizevi aletle o yönlendirme yapılmış kelime ya da cümlenin üzerine tıklarsınız.

Ve anaaaa! bir bakarsınız ki yeni bir sayfa açılmış karşınıza ve üzerine tıkladığınız kelime ile ilgili açıklamalar varmış meğerse...

Şimdi gelin hep birlikte küçük bir deney yapalım ve aşağıdaki kelime ve kelime gruplarına teker teker tıklayalım.

Acele etmeyin ve sakin olun.

Yeni açılan bir sayfa geldiğine tanık olduğunuzda şaşırıp ekrana çivilenmeyin, bu gayet normal.

Sonra sizi levyeyle ayırmak zorunda kalmayalım o ekrandan sevgili izleyenler.

Haydi başlıyoruz, hoooop, tıkla!

Ve lütfen ama lütfen, var olduğunu iddia ettiğiniz şeylerin kanıtını benden istemeyiniz.

Madem ki bana Vardan yok edilebileceğini iddia ediyorsunuz, vardan yok edinde görelim o zaman...

Gönderi tarihi:
Sevgili TengeriinBoşig ;

Ayrıca Size Bir de Teşekkür Borcum Olacaktı. Unutmuşum.

Galileo Adına.

Haklısınız. Galileo İdam ile Yargılanmış Fakat İnfaz Edilmemiştir.

Düzeltme için EYVALLAH.

Ben teşekkürleri pek sevmem, gerek yok...

Öğretmek görevimiz ama keşke diğerlerini de öğrenebilseniz.

Gönderi tarihi:
Sergilediğiniz Tutum ve Konulara ve Konukların Düşüncelerine Getirdiğiniz Alaycı Yaklaşımlar Sebebiyle ,

Yazımın muhattabı bellidir.

Bizleri Güldüremesenizde ,

Bu hiç ama hiç umrumda olan birşey değildir. Gülmek istiyorsanız başka şeyler yapabilirsiniz...

Acaba Bu Ciddi ve Ehemmiyetli Mevzu bu Kadar Alalade ve Basit Ele Alınabilir mi ? Diye..

Düşünün, taşının, ne yaparsanız yapın. Soru basit bir biçimde ortadadır. Verecek cevabı olan verir. ******

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
Akıl var mantık var :stuart:

Hangi düğmeye basacağım biliniyor ise, ve hangi kata gideceğim belli ise bu benim iradem değildir! Kaderimdir! ben ne yaparsam yapayım oraya gideceğimdir! Bunu değiştiremeyeceğimdir! Bu da adaletsizliktir!

Anladi?

HAY YAŞA

O allah DÜNYADADA ADALETSİZ AHİRETTEDE ADALETSİN İNANAN İÇİN

bakınız dünyada her türlü ahlaksızlık işlenmekte kafatALLAH ŞİSİMLİ VARLIK ORTADA YOK

MÜZLÜMANLARIN AHİRETİNDEDE O ALLAH DİLERSE AF EDECEK DİLERSE AZAB

NEREDE ADALET

EY MÜSLÜMANLAR NEREDE ADALET

Gönderi tarihi:

Muhammedin aslında Allah olgusunun arkasına saklandığını , aslında gizli olarak Allah lık iddiasında bulunduğunu işleyen bir yazı dizisi hazırlıyorum.

Kuranın Muhammede söyletildiği ve bir ekip çalışması olduğuna inanıyoum.

Bu düşüncemi destekleyecek bilgi ve fikri olan arkadaşların Özel Mesajla tarafıma iletmesini rica edeceğim.

Kollektif bir çalışma olacak bu yazıyı toparlayınca burada forma tartışmanıza açmayı planlıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
HAY YAŞA

O allah DÜNYADADA ADALETSİZ AHİRETTEDE ADALETSİN İNANAN İÇİN

bakınız dünyada her türlü ahlaksızlık işlenmekte kafatALLAH ŞİSİMLİ VARLIK ORTADA YOK

MÜZLÜMANLARIN AHİRETİNDEDE O ALLAH DİLERSE AF EDECEK DİLERSE AZAB

NEREDE ADALET

EY MÜSLÜMANLAR NEREDE ADALET

sayın docent adalet surda: yapılan haksızlık yada ıslenen curum muhatabı tarafından bagıslanabılır ancak. hanı sık duydugumuz bır kaıde vardır '' karsıma kul hakkı ıle gelmeyın ne ıle gelırsenız gelın'' dıye. ben bu sozden anlıyorumkı '' Allah kuluna yanı ınsana karsı yapılan haksızlıgı kendısıne karsı ıslenen gunahtan daha onemlı sayıyor ve onu ancak muhatabının affedebılecegını soyluyor''. yanı dıyorkı kımı ıncıttı ısen gıt onunla helalles he ondan sonra bana karsı bı hatan varsa onu affedıp etmeyecegıme karısacak bır guc yoktur. ıste adaletın ta kendısıde budur.

ulkemızde cıkartılan genel aflarda ınsanların neler soyledıgını hatırlayın lutfen. benım canımı oglumu alanı devlet nasıl affeder ben onunda oldurulmesını ıstıyordum aslında dıye. ıste bu dunyadakı durum ıste ahırettekı ıkısıde bırbırının aynı.

Gönderi tarihi:
dogmadan once kımse annesını babasını ulkesını ve nerde dunyaya gelecegını secmıyo

pekı tanrı bunu neye gore belırlıyo

Istedigi gibi ...

dın secımınde annenın babanın ve toplumun etkısı cok buyuk

mesela bır cocuk ıngılterede dunyaya geldıgı zaman

anne hrıstıyan baba hrıstıyan toplum hrıstıyan bu cocukta dogal olarak hrıstıyan degerlerıne gore buyucek ve o sekılde devam edecek

Evet ... ama hiristiyan degerlerle büyümesi suc degil. Ayrica hiristiyan olacak diye bir sey de yok.

Bilhassa Ingilterede kendi eski dinleri dahil hiristiyan kalmayan,olmayan bir sürü insan var ve bunlarin bir cogu ateist ama müslüman olanlari da var.

aynı zamanda dogan baska bır cocukta turkıyede dogdu dıyelım

anne musluman baba musluman bu cocukta musluman degerlerıne gore buyucek ve yetısecek

Yani burdaki arkadaslarin cogu gibi mi?

ıngılterede turkıyede fransada surda burda dogmamızı tanrı neye gore belırlıyo.

Istedigi gibi dedik ...

cunku dogdugumuz yer veya aıle bı sekılde ınsanın kendı hayatını belırlıyo.

sımdı kısıler dın secerken kendı ozgur ıradesıylemı secıyo yoksa aıle ve toplumun etkısnde mı kalıyomu..

Etrafdaki arkadaslar acaba toplumundan ne kadar etkilendiler?

dıyebılırsınızkı ınsanlar sorgulamalı ve arastırmalı arastırarak dogru dını bulabılır

ama yukarda verdıgım ornekte oldugu gıbı dıyelım kı dogru olan dın hrıstıyanlık

Bir ateist arkadasim var. Bir muhabbet esnasinda dedi ki bana "Tanri varsa tekdir" ...

Dikkat eder cok tanrili cok din var , tek tanrili yalniz Islamdir ...

o zaman turkıyede dogan cocuk 1-0 gerıde baslıyo maca

Mac baskasina karsi degil , kendi karsi oldugundan 0:0 basliyor her seferinde ...

cennet ve cehennem bu kadar onemlı ıse ve tanrının huzuruna cıktıgımızda hepımız esıt olacaksak

tanrı neden esıt sartlarda bızı dunyaya getırmıyo..

esıt sartlarda dunyaya nasıl gelecegımızı ben bılmıyorum

ama bıldıgım bısey varsa esıt sartlarda dunyaya gelmedıgımız..

Esit olmak ayni olmak anlamina gelmez. Elbette sorumluluklar derece derecedir ...

Gönderi tarihi:
Akıl var mantık var :stuart:

Hangi düğmeye basacağım biliniyor ise, ve hangi kata gideceğim belli ise bu benim iradem değildir! Kaderimdir! ben ne yaparsam yapayım oraya gideceğimdir! Bunu değiştiremeyeceğimdir! Bu da adaletsizliktir!

Anladi?

bizim okuldaki din hocamız şöyle demişti :

'sizin sola değil de, sağa dönmeniz bile bir kaderdir ve Allah tarafından daha önce yazılmıştır '

peki ben sola değil de sağa dönmeden önce ilk başta sola dönmeyi düşünseydim bu da Allah tarafından mı yazılmış olacaktı !!!

hatta sola dönmeye karar vermiş ve sola tam dönecekken sonra fikir değiştirip sağa dönecek olsaydım bu da mı daha önceden yazılmış olacaktı...

yani benim ilk önce sağa dönme kararım sonradan değiştirilmiş olacak ve ben sola dönmeye karar kılmışken vazgeçip sola dönmüş olacaktıım... iyice karıştı vallahi...

peki madem sağa değil de sola döneceğimiz (yok ya böyle değildi ben nereye dönmüştüm :D) daha önceden belliyse biz bu hayatı neden yaşıyoruz.. bunu diyenler bir de burada sınandığımızı söylüyorlar.. eğer hiçbirşey elimizde değilse ve ne yapacaklarımız belliyse nasıl sınanmış oluyoruz... sonuçta ne yapacağımızı Allah biliyor...

peki bir sorum daha var ...

eğer benim burada, bu dünyada yaşadıklarımın hepsi kaderse benim yeterince inançlı olmamam da bir kaderdir. namaz kılmamam da vs. vs.

ee bütün bunlardan dolayı ben cehenneme gideceksem bunda benim ne suçum var...

zaten benim böyle olacağım daha önceden yazılmış...

peki dini bütün arkadaşlar bizi neden kafirlikle suçluyorlar...

bu bizim suçumuz değil ki, alınyazımızda bu yazıyor :D

herşey eğer bir kaderse bu forumda yazmam bile bir kaderdir...

hatta buraya nokta değil de (.), virgül koymam bile (,) bir kaderdir o zaman...

ama doğru olmadı ki dilbilgisi hatası yaptık...

hiç oralara noktayla virgül konulur mu...

ama bu benim suçum değil alınyazım kaderim...

bu şekilde bakarsak kimseye kızmamamız gerekmektedir.

mesela bush'a...

ırak'ta milyon tane müslümanı öldürmek onun kaderiydi...

ıraklıların da ölmekti kaderi...

hatta buna bizim seyirci kalmamız da bir kaderdi...

ne çok kader var yahu...

o zaman biz neden yaşıyoruz...

yoksa Allah bizle oyun mu oynuyor,

canı sıkıldı da bizi mi oynatıyor... (tövbe tövbe)

kızmayın ama bu benim kaderim...:D

ee bunu yazacağımı Allah da biliyorsa bana kızması söz konusu değil...

bırakın Allah aşkına herkes kendi kaderini kendisi çizer...Allah sadece yaptıklarınız konusunda size yol gösterir , ödül verir veya cezalandırır !!!

Gönderi tarihi:

aklıma bu konuyla ilgili bir de fıkra geldi sizlerle paylaşmak istiyorum...

köyün birini sel basmış herkes kaçmaya başlamış...

bir tek papaz durmuş...neden duruyorsun diye sormuş yardımcısı,

Allahım beni kendisi kurtarır demiş....

kilisenin içini su basmaya başlamış.

o da üst kata çıkmış...

üst kattan kurtarma ekibi onu almaya çalışmış istememiş..

Allah'ım beni kurtarır demiş...

daha sonra biraz daha sular yükselince onu botla kurtarmaya gelmişler,

hayır demiş. Allah'ım beni kurtarır...

en sonunda kilisenin tepesine çıkmış...

helikopter bile yanına gelmiş sepet sarkıtmış ancak o istememiş,

Allah'ım beni kurtarır demiş.

en sonunda da boğularak ölmüş...

öbür tarafa gidince Allah ona demiş ki,

evet, tam istediğim gibi yaşadın, iyilik yaptın, yoksullara baktın, vs. vs. Artık cennete gidebilrsin...

papaz küskün bir şekilde 'hayır' demiş. ben senin cennetine gitmek istemiyorum...

çok sevdiği kulu böyle deyince Allah hemen,

'aa ' neden öyle diyorsun demiş...

papaz :

ben hep senin istediklerini yaptım ama sen beni bir selden kurtarmadın demiş...

Allah da :

vallahi ben senin için ilk önce yardımcını gönderdim, sonra kurtarma ekibini sonra da botla diğer insanları...helikopter bile indirdim senin için ama sen istemedin ki demiş....

kaderci olmayın, çünkü siz kendi kaderinizi kendiniz çizersiniz !!!

Gönderi tarihi:
peki bir sorum daha var ...

eğer benim burada, bu dünyada yaşadıklarımın hepsi kaderse benim yeterince inançlı olmamam da bir kaderdir. namaz kılmamam da vs. vs.

ee bütün bunlardan dolayı ben cehenneme gideceksem bunda benim ne suçum var...

zaten benim böyle olacağım daha önceden yazılmış...

peki dini bütün arkadaşlar bizi neden kafirlikle suçluyorlar...

bu bizim suçumuz değil ki, alınyazımızda bu yazıyor :D

belki anlaşılmamış olabilir ama bu sorularıma yanıt istiyorum...

eğer yeterince dindar olmamam kaderimse benim ne suçum var ve bu yüzden neden cehenneme gideceğim...

ve diğer arkadaşlar bazı arkadaşları kafirlikle suçluyor...

neden suçluyorlar...

bu bizim kaderimiz değil mi !!!

Gönderi tarihi:
belki anlaşılmamış olabilir ama bu sorularıma yanıt istiyorum...

eğer yeterince dindar olmamam kaderimse benim ne suçum var ve bu yüzden neden cehenneme gideceğim...

ve diğer arkadaşlar bazı arkadaşları kafirlikle suçluyor...

neden suçluyorlar...

bu bizim kaderimiz değil mi !!!

sevgılı hakanaytac samımı bır ıtırafta bulunmak ıstıyorum. abdest almayı dahı bılmedıgım zamanlardı. cokta kucuk degıldım aslında ama aılemız tarafından verılen bı egıtım degıldı dınımız.

su an sızın sordugunuz bu soruyu bende soruyordum ve kendı kendıme dıyordum kı; babam benı bakkala gonderse , benımde bakkala gıtmeme ıradesı -nı kullanma gucum yada kabılıyetım olmasa ve bakkala gıdıp geldıkten sonra babam tarafından ''neden bakkala gıttın dıye'' cezalandırılsam. bu hıcte mantıklı dogru ve adıl olmaz oyle degılmı. sanıyorum kı buraya kadar hemfıkırız.

sonrasında benım buldugum cevap sızınkınden farklı.

Allah bıze kendı yazdıgı kaderı dayatmıyor, once yazıyor sonra oynatıyor sonrada cezalandırıyor degıl. O sebep ve sonucları yaratmıs bızede ırade bahsetmıs akılla bırlıkte. bununlada kıfayet etmemıs anlayamadıgımız yerlerı acıklasın, unuttugumuz, gaflete dustugumuz yerlerde hatırlatsın, guc yetıremedıgımız yerlerde moral ve guc olsun dıye peygamberler gondermıs. onlarda bırer olumlu oldukları ıcın ahırete goctukten sonra da ınananların rehberı olsun dıye Kur'an bırakmıs.

aslında bu ımtıhan cok guzel ve kolay. sorular bellı, cevaplar bellı anlayamayanlar ıcın ogretmen ve kıtap yanıbasında ıstedıgın zaman ac bak. sınava gırme hakkında oyle bır ıkı degıl hayat boyu bırınde olmadı dıgerıne. sayısız fırsat. buyrun degerlendırelım.

ınsan ıcın dunyayı ve ıcındekı nımetlerı ve cennetı yaratan Allah, ınsanın cehennemle cezalandırılmasını degıl cennetle ve en ustunu cemalınle mukafatlanmasını ıstıyor.

uyusturucunun etkısı ıle ana babasının kendısını o beladan kurtarmaya calısmasını anlamayaman ınsan ıse ana babasına sovuyor, ıtıp kakıyor kendısı ıcın ıyının ne oldugunu goremıyor

Gönderi tarihi:
sevgılı hakanaytac samımı bır ıtırafta bulunmak ıstıyorum.

su an sızın sordugunuz bu soruyu bende soruyordum ve kendı kendıme dıyordum kı;

Değerli arkadaşım...

Yaşınız kaç bilemiyorum ama...

yazdıklarınızın satır aralarındaki ifadeler ve içeriği samimi bir itiraftan öte şeyler anlatıyor...

Ailesinden din eğitimi almamış bir kişinin kendi kendine sorduğu ve yanıtladığı şeyler değil yazdıklarınız...

Ancak ışık evlerinden çıkmış yada fettullahcı probagandist yaklaşımların etkisi altında kalmış birinin ifadeleri yazılanlar...

Özetle samimi bir dindarın yaklaşımlarından çok fettulahcı misyoner yaklaşımlarını benimsemiş biri olarak algıladım sizi...

Gönderi tarihi:
.

.

Allah bıze kendı yazdıgı kaderı dayatmıyor, once yazıyor sonra oynatıyor sonrada cezalandırıyor degıl. O sebep ve sonucları yaratmıs bızede ırade bahsetmıs akılla bırlıkte. bununlada kıfayet etmemıs anlayamadıgımız yerlerı acıklasın, unuttugumuz, gaflete dustugumuz yerlerde hatırlatsın, guc yetıremedıgımız yerlerde moral ve guc olsun dıye peygamberler gondermıs. onlarda bırer olumlu oldukları ıcın ahırete goctukten sonra da ınananların rehberı olsun dıye Kur'an bırakmıs.

aslında bu ımtıhan cok guzel ve kolay. sorular bellı, cevaplar bellı anlayamayanlar ıcın ogretmen ve kıtap

.

.

Kendisi dememiş mi kitabında; “biz insanları farklı farklı yarattık”. Bu farklılıklar insanda kavrama ve değerlendirme farklılıkları ise, bu onların “kader”leri olmuyor mu?

Bu teknikle bize verilen iradedeki kararlılık oranı, akıldaki IQ, EQ, anlamada, iradede yeteneklerimizi kendimiz belirleyemediğimize göre, farklılıklar yine bizim istem dışı “kader”imiz olmuyor mu?

Ayrıca yukarda bir takım fiillerden bahsedilmiş. “Unutmak, gaflete düşmek, hatırlamak, güç yetirmek, kuran bırakmak, bırakmamak bunlar hep insanlığın farklı yaratılmışlık, istem dışı “kader”leri değil mi?

Kurandan epey sonra keşfedilmiş Amerika, Avustralya, Afrika yerlilerine gönderilmeyen kuranla onların kuralsızlığa(!) terk edilmiş olmaları, onların “kader”leri olmuyor mu?

Babasına isyankâr olacaktı diye öldürttüğü (Kuran da) çocuğu, kaderini bildiği için öldürtmedi mi? Neden imtihana bırakmadı? Demek ki kötü olacaklar kendi bilgisinde(!). Ve bu onların bilinen kaderleri(!) olmuyor mu?

Yoksa bu farklılıkların olumsuzluklarını doğaya mı yükleyecek? “Bazı kullarımı neden yeteneksiz yarattın” diye, diğer yaşamda doğayı mı yargılayacak?

Gönderi tarihi:
Değerli arkadaşım...

yazdıklarınızın satır aralarındaki ifadeler ve içeriği samimi bir itiraftan öte şeyler anlatıyor...

Ailesinden din eğitimi almamış bir kişinin kendi kendine sorduğu ve yanıtladığı şeyler değil yazdıklarınız...

Ancak ışık evlerinden çıkmış yada fettullahcı probagandist yaklaşımların etkisi altında kalmış birinin ifadeleri yazılanlar...

Özetle samimi bir dindarın yaklaşımlarından çok fettulahcı misyoner yaklaşımlarını benimsemiş biri olarak algıladım sizi...

zanna dayanarak yapmıs oldugunuz bu yorumda zerre kadar ısabet edememıssınız. oyle olsa ıdı bahs ettıgınız evlerden aldıgım etkılesımın sonucu bu noktada oldugumuda cok acık bı sekılde soylerdım.

ayrıca farkında olmadan dogruyu soylemedıgımı de soylemıs oluyorsunuzkı buda hıc yakısık almamıs.

ıkna olmayabılırsınız, ınanmayadabılırsınız ancak hatırlatmak ısterım kı kıtamınız kur'an da '' Zannın çoğundan kaçının çünkü zannın bir kısmı günahtır. (Hucurat 12)''. buyurur.

noksan bılgıyı tamamlamadan zanna dayanılarak soylenen soz ve yapılan eylemler yanlısla sonuclanabılır. lutfen dıkkat

Gönderi tarihi:
Kendisi dememiş mi kitabında; “biz insanları farklı farklı yarattık”. Bu farklılıklar insanda kavrama ve değerlendirme farklılıkları ise, bu onların “kader”leri olmuyor mu?

Bu teknikle bize verilen iradedeki kararlılık oranı, akıldaki IQ, EQ, anlamada, iradede yeteneklerimizi kendimiz belirleyemediğimize göre, farklılıklar yine bizim istem dışı “kader”imiz olmuyor mu?

Ayrıca yukarda bir takım fiillerden bahsedilmiş. “Unutmak, gaflete düşmek, hatırlamak, güç yetirmek, kuran bırakmak, bırakmamak bunlar hep insanlığın farklı yaratılmışlık, istem dışı “kader”leri değil mi?

Kurandan epey sonra keşfedilmiş Amerika, Avustralya, Afrika yerlilerine gönderilmeyen kuranla onların kuralsızlığa(!) terk edilmiş olmaları, onların “kader”leri olmuyor mu?

Babasına isyankâr olacaktı diye öldürttüğü (Kuran da) çocuğu, kaderini bildiği için öldürtmedi mi? Neden imtihana bırakmadı? Demek ki kötü olacaklar kendi bilgisinde(!). Ve bu onların bilinen kaderleri(!) olmuyor mu?

Yoksa bu farklılıkların olumsuzluklarını doğaya mı yükleyecek? “Bazı kullarımı neden yeteneksiz yarattın” diye, diğer yaşamda doğayı mı yargılayacak?

Dünyaya gelen her çocuk fıtrat üzere doğar. Onu ana-babası Yahudi, Hıristiyan veya Mecusi yapar.

bır mısal vermek ıstıyorum.

hepımızın bıldıgı tadlar vardır. tuz, sekerr, acı, tatlı, eksı, sıcak, soguk gıbı. bunlar bızım dılımız sayesınde algılayabıldıgımız tadlardır.

yada son zamanlarda arabalarda daha sık kullanılan sensorler gıbı. arabaya yerlestırılen o sensorler daha evvel ınsan tarafından tespıt edılen mesela karanlıgı, yahut yagmuru tanıma kabılıyetıne sahıp uretılmıslerdır. hava karardıgı yada yagmur basladıgı zaman baska bır mekanızmayı harekete gecırecek sınyallerı gondererek farları yakar veya sıleceklerı calıstırır.

ıste tıpkı butun bu orneklere benzedıgını dusundugum ınsan ve ıslamda aynı baglamda degerlendırılebılır.

muradı ıslam olan Allah, ınsanı ıslamı anlayabılme ve yasayabılme yetılerı ıle yaratmıs.

ıstedıklerını yapamayacak yahut yapamayacaklarını ısteyecek bır sıstem yerıne bırbırını tamamlayan butunun parcaları gıbı bır yapı ınsaa etmıstır. ınsan ıslama uygundur dolayısı ıle ıslamda ınsana

devamında soylemem gereken bısey daha varkı o da sudur. yıne gecenlerde bı arkadasım gecırdıgı bı amelıyat netıcesı dılının tad alma kabılıyetlerınden bazılarını kaybettı mesela acıyı bıdaha hıc hıssedemeyecek.

dunya ınsanlarından bazılarıda asırlardır devam eden dınden uzaklastırma amelıyatları sebebıyle Allah'ı hıc hıssedemeyecek.

hıssedemeyecek, ama bu Allah kendısının hıssedılmemesını ıstedıgı ıcın degıl, sebep sonuc ılıskısı netıcesınde hıssetmek ıstemeyene ızın verdıgı ıcın olacak

Gönderi tarihi:
Değerli arkadaşım...

zanna dayanarak yapmıs oldugunuz bu yorumda zerre kadar ısabet edememıssınız. oyle olsa ıdı bahs ettıgınız evlerden aldıgım etkılesımın sonucu bu noktada oldugumuda cok acık bı sekılde soylerdım.

ayrıca farkında olmadan dogruyu soylemedıgımı de soylemıs oluyorsunuzkı buda hıc yakısık almamıs.

ıkna olmayabılırsınız, ınanmayadabılırsınız ancak hatırlatmak ısterım kı kıtamınız kur'an da '' Zannın çoğundan kaçının çünkü zannın bir kısmı günahtır. (Hucurat 12)''. buyurur.

noksan bılgıyı tamamlamadan zanna dayanılarak soylenen soz ve yapılan eylemler yanlısla sonuclanabılır. lutfen dıkkat

Yazdıklarım bir yorum ve zan değil...

Bire bir yazdıklarınızı okuma, değerlendirme, ifade ve anlatımlarınız üzerine hakkınızda kanaat edinme...

Ama önemli olan benim yazdıklarım da değil...

Sizin sizi hepimizden daha iyi biliyor olmanız...

Bize düşen beyanlarınızı ön yargısız olarak kabul etmek...

Ancak yapabileceğimiz şey bu son yazdıklarınızla daha sonra yazacaklarınızın tutarlılığını değerlendirmek.ki..

Sizi "fettulahcı misyoner yaklaşımlarını benimsemiş biri olarak algılamamız ortadan kalksın..."

Gönderi tarihi:
Yazdıklarım bir yorum ve zan değil...

Bire bir yazdıklarınızı okuma, değerlendirme, ifade ve anlatımlarınız üzerine hakkınızda kanaat edinme...

Ama önemli olan benim yazdıklarım da değil...

Sizin sizi hepimizden daha iyi biliyor olmanız...

Bize düşen beyanlarınızı ön yargısız olarak kabul etmek...

Ancak yapabileceğimiz şey bu son yazdıklarınızla daha sonra yazacaklarınızın tutarlılığını değerlendirmek.ki..

Sizi "fettulahcı misyoner yaklaşımlarını benimsemiş biri olarak algılamamız ortadan kalksın..."

aynı kaynaktan beslenıyoruz lakın bahs ettıgınız cemaatle fıılı hıc bır bagım yok.

hatta soyle soylıyım. dukkanımıza bızı kendı yayın organlarından bazılarına abone yapmak ıcın gelen kardeslerımızden bırıne ''bızı ne doktorlar ne muhendısler abone etmeye gelmıstı'' seklınde bı kalın esprı yapmıstık.

bundan sonra edecegım hıcbı soz ''evet ben fethullah hoca cemaatındenım'' demedıgım surece benı o camıaya dahıl edıp edecegım yanlıs sozlerın faturasının kendılerıne kesılmesıne gerekce olamaz.

Gönderi tarihi:
Fetullahçılara " F " tipi diyorlarmış.

Universitede öğretim görevlisi bir köylüm var.

Ondan öğrendim. Falanca F tipi.

Bize de A tipi diyorlardır herhalde.

bır unıversıteye en fazla yaklasabıldıgım an esımı kpss sınavına goturdugum zamandı. etraftakılere de baktım aslında ama a tıpınede f tıpınede rastlayamadım. gorduklerımın hepsı kardeslerımızdı

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.