Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hz. MUHAMMED'E İNANMAYAN BİR TOPLUM VEYA KİŞİLER BU AYETLERE GÖRE NASIL ZALİM OLUR.. Örn Japonlar puta tapıyor veya biri ateist diye neden zalim olur.

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Dipnot diyor ki; Sizin Allah'ınız diğerlerine niye böyle sesleniyor. Kur'an'dan ayetleri göstererek. Ben de diyorum ki; bunları sormak için şunları kabul ettiğinizde bu soruların anlamı kalmaz. Kur'an herkese inmiş olmakla beraber müslümanlar onu dikkate alırlar. O zaman da o sorunun bir mahiyeti kalmaz diyorum.

Hangi iyi şey tüm insanlara hitap etmez ki? Fakat tüm tehditlerini insanlara yönlendiren bir yaratıcının var olduğunu düşünmek kadar kötü olan diğer şey o yaratıcının tehditlerine tüm insanlığı muhatap kılmaktır. İşte korku kültürünün temeli korkunç bir yaratıcı hayalidir.

Eğer Kur'an'ın doğru bir kaynak olmadığını tanrının da olmadığını kabul edip yaklaşırsanız/evvela Kur'an'ın o hükümlerinin bir manası kalmaz. Yok Allah'ın varlığını kabul edip Kur'an'ın sahihliğini şüpheyle karşılarsanız bu kez ayetlerin doğrudan yanlışlığına hükmedersiniz ve o ayetleri sorgulamanın bir anlamı kalmaz. Dolayısıyla bu soru şudur; niye onlara böyle seslenilmiştir?

Bir kitabı sorgulamak için o kitabı yolladığı düşünülen hayale kapılmak gerekir mi? Kuran'a inanan birisi, Kuran'ın emri gereği tek bir ayetinden şüphe bile edemez. O yüzden sorgulayamaz, sorgularsa inanan olamaz. Size göre de Kuran'a inanmayan kimse de sorgulayamaz. Yani insanlar Kuran'a inansa da, inanmasa da onu sorgulayamaz. Peki laf oyunları ile kendi inancını perdeleyek sunmak ve daha en baştan kendisini eleştirilemezler ve sorgulanamazlar arasına yerleştirmek ne kadar samimicedir?

Gönderi tarihi:
Ya hu 1500yıldır bunu uygulayabilen yoksa, hemde İlahi ve Tanrılsal olduğu halde,

Demek ki uygulanabilir bir gerçekliği yoktur...[/b][/size][/font]

siz herkesi tornadan çıkmış gibi algılıyorsunuz

bu bakışın hiçbir sosyolojik, felsefi vb. gerçekligi yok

İslam gerçek dışı ile ilgilenmez

her yigidin bir yogurt yiyişi vardır.

Gönderi tarihi:

Kölelik bugünle uyuşmaz diyoruz, diyor ki:

"Ee bugün patron-işçi ilişkisi yok mu? Onu kastediyor..."

İyi de onu kastetmemiş ki?

Kaç tane patron var, işçisini azat eden?

bizde size diyoruz ki kölelik islamla ilişkilendirilemez. çünkü kölelik islamla ortaya çıkan birsey değildir islamdan öncede vardı sonrada.

Yani bir kere Evrensel değildir dinler arkadaşlar...

Olamazlar...

Şimdi bana

"Aman efendim, İslamı tam olarak uygulayabilsek, benimsesek, görün bakın herşey ne kadar güzel olacak!"

Ya hu 1500yıldır bunu uygulayabilen yoksa, hemde İlahi ve Tanrılsal olduğu halde,

Demek ki uygulanabilir bir gerçekliği yoktur...

evet dinler evrensel değildir.sadece islam dini evrenseldir.diğer dinler belirli bir bölgeye veya topluma gönderildiği halde islam dini ve peygamber efendimiz bütün insanlığa gönderilmiştir.kıyamete kadar da hükümleri sürecektir.

Gönderi tarihi:
siz herkesi tornadan çıkmış gibi algılıyorsunuz

bu bakışın hiçbir sosyolojik, felsefi vb. gerçekligi yok

İslam gerçek dışı ile ilgilenmez

her yigidin bir yogurt yiyişi vardır.

O zaman bırakında herkes kendi yoğurdunu yesin kardeş. Herkes kendi dinine inansın. Senin uydurduğun Allaha inanmıyor diye cehennemde yanmakla tehdit edilmesin. Kardeşimiz doğru söylemiş. Madem o kadar ilahi, o kadar doğru şeyler söylemiş Allah, niçin ona inanmayan insanlar var? Kim doğru olan birşeyden bile bile yüz çevirir ki? İslam doğru olsaydı ilk ben inanırdım kardeşim.

bizde size diyoruz ki kölelik islamla ilişkilendirilemez. çünkü kölelik islamla ortaya çıkan birsey değildir islamdan öncede vardı sonrada.

İşte Allah madem herşeyin doğrusunu biliyor, Arapların düşünemeyeceği devrimleri yaptırırken, köleliği mi kaldırmaya gücü yetmemiş kardeşim! Yoksa kaldırılabileceğini düşünememiş mi? Kabul edin işte, İslam 1500 yıl sonrasını görmek bir yana, kendi önünü bile görememiş kardeş.

evet dinler evrensel değildir.sadece islam dini evrenseldir.diğer dinler belirli bir bölgeye veya topluma gönderildiği halde islam dini ve peygamber efendimiz bütün insanlığa gönderilmiştir.kıyamete kadar da hükümleri sürecektir.

Sen öyle san kardeşim. Ben o hükümlerden bana işleyenini görmedim daha. Evrensel olaydı, dünyanın her yanında duyupta kabul etmeyen kalmazdı. Hadi onu bırak, benim duyduğumda reddetmemem lazımdı. "Ben evrenselim" demekle evrensel olunmuyor kardeşim. Al o zaman bende evrenselim.

Gönderi tarihi:
O zaman bırakında herkes kendi yoğurdunu yesin kardeş. Herkes kendi dinine inansın. Senin uydurduğun Allaha inanmıyor diye cehennemde yanmakla tehdit edilmesin. Kardeşimiz doğru söylemiş. Madem o kadar ilahi, o kadar doğru şeyler söylemiş Allah, niçin ona inanmayan insanlar var? Kim doğru olan birşeyden bile bile yüz çevirir ki? İslam doğru olsaydı ilk ben inanırdım kardeşim.

kimse kimsenin yoğurt yemesini engellemiyor zaten.

nefs ve seytan birleşince yalanı doğru gibi gösterir insana seytanın Allah'a en büyük yemini kıyamete kadar insanları yolundan saptırmak Allah'a isyan ve inkara götürmek.

peki Allah niye buna izin veriyor diceksiniz.

çok kısaca açıklayalım...

Allah insanı yaratmış ve ona özgür bir irade doğruyu yanlıştan ayırabilecek bir akıl vermiştir ve dünya sahasına koymuştur insanı. ama yalnız bırakmamıştır. doğruyu da göstermiştir kitap ve peygamberlerle.insan bunlara rağmen hala nefsinin ve seytanın dik başlı arzularına kul köle olmuş ve doğru yoldan sapmıştır.doğru yolu bulmak ise onun bu dünyadaki en buyuk sınavıdır. doğruyu bulup iman edersen sınıfı gecersin.ancak yanlış sıkkı işaretlersen kalırsın.

peki iman etmek doğruysa Allah niçin insanları buna zorlamaz.

Allahın buna elbetteki gücü yeter. ancak o zaman size verilen akıl ve özgür iradenin ne ehemmiyeti kalır.

buna bir öğretmen öğrenci ilişkisi ile de bakabiliriz.

öğretmen önce dersi doğru bir sekilde anlatır. sonra öğrenciyi anlattıklarından sınav yapar.öğretmene inanıp çalışıp çalışmamak öğrencinin iradesine kalır.öğrenci çalışırsa iyi not alıp sınavı geçer çalışmazsa kötü not alıp kalır.hiç bir öğretmen hiç bir öğrenciye bedava not vermez.elbetteki öğrencinin çalıştığını öğrenmek ve doğrusunu yapmak için harcadığı gayreti görecekki ona iyi not versin.bir diğer yandanda öğrenci çalışmazsa zararı ancak kendine dokunur. eğitimsiz bir yaşamın çok zor olduğu günümüzde kalitesiz bir hayat sürmek de onun çalışmamasının cezasıdır.

İşte Allah madem herşeyin doğrusunu biliyor, Arapların düşünemeyeceği devrimleri yaptırırken, köleliği mi kaldırmaya gücü yetmemiş kardeşim! Yoksa kaldırılabileceğini düşünememiş mi? Kabul edin işte, İslam 1500 yıl sonrasını görmek bir yana, kendi önünü bile görememiş kardeş.

kölelik nedir kardeşim islamın indirildiği dönemde arap yarımadasının yarısından fazlası köleydi. şimdi böle bir toplumda hop birden köleliği kaldırın bakalım bütün düzen alt üst olucak. Düşünün ki, cemiyeti teşkil eden fertlerin yüzde ellisi köledir. Bir anda bunları hürriyetlerine kavuşturup sokaklara başıboş salıverdiğinizi tasavvur ediniz. Cemiyet hayatı felç olacaktır. Yıllarca belki asırlarca başkalarının yanında çalışmaya alışmış ve müstakil hayatı hiç denememiş insanlan birden sokağa salıverirseniz, hem sosyal açıdan ve hem de ekonomik açıdan bu insanları felâkete sürüklemek manası taşıyacaktır. Köleliğin tedricî olarak kaldırılmasının en önemli hikmetlerinden birisi de budur.

işte islamiyetin görüş genişliği budur kardeşim kölelik kötü bişey hadi hop kaldıralım dememiş insanların hem sosyal hem ekonomik açıdan yaşayacaklarını hesap etmiş ve köleliğin sebeblerini hafifletmiştir.

ve islamiyetin öngördüğü kölelik anlayışı günümüzün hizmetçi anlayışından farklı değildir.hatta daha karlıdır.

"Rık yani kölelik kelimesi, otuz sene önce kaleme alınan Amerikan romanlarını okumaya alışan bir Avrupalının önünde telaffuz olunursa, derhal hatırına, ayaklarına ağır zincirler, ellerine demir kelepçeler takılan, sopalarla dövülerek hayvan sürüleri gibi bir yerden bir yere sevk edilen, bedbaht ve yeterli ekmeğe bile kavuşamayan, karanlık bir taşdan başka evi ve barınağı olmayan o Amerikan köleleri gelir. Ben burada bu durumu isbât etmek üzere ayrıntılara girecek değilim. Fakat gerçek şudur ki, İslâmiyetteki kölelik Hıristiyanların anladığı manadaki kölelik müessesesine tamamen aykırıdır".

söylemek istediğimiz şudur: İslâmiyetteki kölelik ve cariyelik müessesesi, Hıristiyan âleminde bilinen köleliğe benzememektedir ve İslâmı bilmeyen insanların anlattıkları gibi değildir

Sen öyle san kardeşim. Ben o hükümlerden bana işleyenini görmedim daha. Evrensel olaydı, dünyanın her yanında duyupta kabul etmeyen kalmazdı. Hadi onu bırak, benim duyduğumda reddetmemem lazımdı. "Ben evrenselim" demekle evrensel olunmuyor kardeşim. Al o zaman bende evrenselim.[/size]

senin evrenselim demenle evrensel olmadığın su götürmez bir gerçek evet kardeşim.

ancak dünya akın akın müslüman olmakta.ingiliz alman fransız vs vs.

islam butun evrene hitap ediyor.

bir yahudiden dünyaya gelmediğin müddetce asla bir yahudi olamazsın.

bu dini milli ve etnik kalıplara sokmaktır.

islamın öyle bir iddası yok

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,

ister kafir, ister mecusi,

ister puta tapan ol yine gel,

bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,

yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

Gönderi tarihi:
Allah insanı yaratmış ve ona özgür bir irade doğruyu yanlıştan ayırabilecek bir akıl vermiştir ve dünya sahasına koymuştur insanı. ama yalnız bırakmamıştır. doğruyu da göstermiştir kitap ve peygamberlerle.insan bunlara rağmen hala nefsinin ve seytanın dik başlı arzularına kul köle olmuş ve doğru yoldan sapmıştır.doğru yolu bulmak ise onun bu dünyadaki en buyuk sınavıdır. doğruyu bulup iman edersen sınıfı gecersin.ancak yanlış sıkkı işaretlersen kalırsın.

Senin dünyanda İyi ile kötü birbirinden kesin çizgilerle ayrılıyor olabilir ama gerçekte iyi ile kötü flu'dur. İçiçedir kardeşim. Din ortaya çıktığı zaman az sayıda insan, az sayıda fikriyat vardı. Şimdi ise Allah bile gelse iyi ile kötüyü ayırt edemez. Arap uydurması.

Allahın buna elbetteki gücü yeter. ancak o zaman size verilen akıl ve özgür iradenin ne ehemmiyeti kalır.

Kılıf.

buna bir öğretmen öğrenci ilişkisi ile de bakabiliriz.

Bakamazsın. Öğrenci öğretmenini görür. Öğretmen başka birisinin görevlendirmesiyle öğretiyorsa, o görevlendireni de gösterebilir öğretmen. Ama peygamber dediğin adamlar uydurdukları Allah'la insanları kandırır. Allah'ın varlığını ispatlayamaz ki kardeşim! Öğretmen öğrenci ilişkisine hiç benzemez.

kölelik nedir kardeşim islamın indirildiği dönemde arap yarımadasının yarısından fazlası köleydi. şimdi böle bir toplumda hop birden köleliği kaldırın bakalım bütün düzen alt üst olucak.

Kardeşim sence bu bahane mi gerçekten? Buna kendinde inanıyor musun? Muhammed geldiğinde neler -hop- diye yapmış bakalım mı? Kavimcilik halinde yaşayan bir toplumun cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden kavimciliği kaldırmış hop diye. Faizcilikle geçinen bir toplumdan, tüccarlar ne yapar, cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden hop diye faizi kaldırmış. Araplar kuzenleriyle evlenmezken hop diye evlenebilir izni çıkarmış, cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden. Araplar onlarca puta taparken, cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden birden tek ilahlı sisteme geçirmiş. Cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeyen Arapları birbirine düşman etmiş, kimi savaşlarda babayla oğul karşı karşıya savaşmış. Cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden Zekat diye bir uygulama başlatmış, hiç yoktan herkesin malından vermesini emretmiş. Cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden neler neler yapmış oysa gördün mü? Bir çoğunu da saymıyorum. Bunları yaparken cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeyen adam, kölelik kalktığında cemiyete vereceği zararı mı düşündü sence? Bence bu uydurmaları bana anlatma, ben yemem çünkü.

Düşünün ki, cemiyeti teşkil eden fertlerin yüzde ellisi köledir. Bir anda bunları hürriyetlerine kavuşturup sokaklara başıboş salıverdiğinizi tasavvur ediniz. Cemiyet hayatı felç olacaktır.

Zihniyete, bahaneye bakar mısınız? İnsan özgürlüğünden daha değerli ne var kardeşim ya? Birden salınca cemiyet hayatı bozulurmuş, şuna bak! Ya zaten Muhammed babayla oğulu birbirine düşman ederek yeterince bozmuş cemiyetin düzenini, aynı savaşta babayla oğul birbirine karşı savaşmış, köleler daha ne kadar bozardı cemiyeti, yapma kardeşim. İnsan özgürlüğü sandığın kadar basit değil.

işte islamiyetin görüş genişliği budur kardeşim kölelik kötü bişey hadi hop kaldıralım dememiş insanların hem sosyal hem ekonomik açıdan yaşayacaklarını hesap etmiş ve köleliğin sebeblerini hafifletmiştir.

ve islamiyetin öngördüğü kölelik anlayışı günümüzün hizmetçi anlayışından farklı değildir.hatta daha karlıdır.

Köleliğin hangisi karlıdır kardeşim söyler misin? İslamiyetin görüş genişliği yok. Köleliği uygulamayan toplumlarda vardı o zamanlarda, onlar nasıl yaşamışlar? Onu bırak, köleliği cemiyetin en önemli unsuru diye kaldıramayan adam, arapların en önemli gelirlerini, inançlarını, toplumsal yapılarını niye hop diye değiştirivermiş? Muhammed, köleliğin kaldırılabileceğini anlayabilecek kadar zeki değildi.

senin evrenselim demenleevrensel olmadığın su götürmez bir gerçek evet kardeşim.

Eğitimsizliktendir. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile var eğitim sorunu.

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,

ister kafir, ister mecusi,

ister puta tapan ol yine gel,

bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,

yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

Bakın, yazılarınızı bu kadar büyük yazmayın bağırır gibi. Okuyabiliyoruz çünkü normaldede.

Gönderi tarihi:
Hangi iyi şey tüm insanlara hitap etmez ki? Fakat tüm tehditlerini insanlara yönlendiren bir yaratıcının var olduğunu düşünmek kadar kötü olan diğer şey o yaratıcının tehditlerine tüm insanlığı muhatap kılmaktır. İşte korku kültürünün temeli korkunç bir yaratıcı hayalidir.

Bir kitabı sorgulamak için o kitabı yolladığı düşünülen hayale kapılmak gerekir mi? Kuran'a inanan birisi, Kuran'ın emri gereği tek bir ayetinden şüphe bile edemez. O yüzden sorgulayamaz, sorgularsa inanan olamaz. Size göre de Kuran'a inanmayan kimse de sorgulayamaz. Yani insanlar Kuran'a inansa da, inanmasa da onu sorgulayamaz. Peki laf oyunları ile kendi inancını perdeleyek sunmak ve daha en baştan kendisini eleştirilemezler ve sorgulanamazlar arasına yerleştirmek ne kadar samimicedir?

Sevgi kültürünün temelinden bahsediyordum oysa ki ben. Korku kültürü olması için önce ona inanmanız gerekir. Olmadığını düşündüğünüz birşeyden korkmazsınız.

Tebliğde bir usûl vardır bilir misiniz? İnanmayanlar için sevdirici inananlar için korkutucu olmak diye. Bu yüzden müslüman olmayanlar dine davet edilirken cezalardan, Allah'ın gazabından başlanmaz. İrtidat'a verilen ceza da bu yüzden ehemmiyet kesbeder. Bir defa Allah'ın varlığına inandığınızda artık onun ayetlerine karşı bir yanlış içine girerseniz bu bilerek girmektir. Kast/taksir gibi düşünebilirsiniz.

Ama inanmayan açısından böyle bir durum yoktur.

Yukarda saydığım durum daha mı korkunç yoksa işte takiyye denilecek bir mevzuu mu? Değil. Yukarda belirttiğim şeyler bir bilinç meselesidir.

Örneğin; 4 yaşındaki bir çocuk geldi ve size "senin ciğerlerinden yayın yemi yapacağım" dedi. Gülmek için vakit yok basın kahkahayı. Zira inanmadınız ve komik geldi. Bu sebeple inanmadığınız hiçbir tehdit sizi korkutmaz. Ama inandığınız her tehdit sizi korkutabilir.

Bazen en fazla sevilen en fazla korkulandır. Sevginizde sorun varsa en azından korkarak yaklaşın. Allah Teala kendisine korkularak yaklaşılmasından ziyade kendisinin sevilmesini istemiştir.

Kur'an'a inanan biri tek bir ayeti sorgulayamaz haklısınız. Sorgulamak derken; ayetin yalan olabileceğini düşünmek mümkün değildir. Ama inanmak için de sorgulamak şarttır. Yani Tanrı var mıdır? Gerçek yaratıcı kimdir? İnsandan ne gibi bir isteği olabilir diye sorulmadığında inanmak mümkün değildir. İman etmek inanmak/inanmak ise dogma değildir.

Size göre de Kuran'a inanmayan kimse de sorgulayamaz. Yani insanlar Kuran'a inansa da, inanmasa da onu sorgulayamaz.

Size göre deyip de benim yerime cümle uydurmasanız diyorum. Bana göre kişinin ilk evvelden yapacağı şey Kur'an'ı sorgulayıp sorgulamama meselesi değildir. Onun ilk önce halledeceği başka şeyler vardır. Hele önce tanrının olup olmadığını, doğru dinin hangisi olabileceğini, varoluş gayelerinin ne olduğunu idrak etsinler sonra kendileri okuyup karar verecektirler...

Kendinize iyi bakın.

Gönderi tarihi:
Sevgi kültürünün temelinden bahsediyordum oysa ki ben. Korku kültürü olması için önce ona inanmanız gerekir. Olmadığını düşündüğünüz birşeyden korkmazsınız.

Bir insanın İslamın yaratıcısının korku kültürünü mü öğütlediğini bilebilmek için Müslüman olmaya gerek yoktur. Olmadığını düşündüğüm İslamın yaratıcısında zaten korkmuyorum ama bu sizin var olduğunu düşündüğünüz İslamın yaratıcısının korku kültürü yarattığını yalanlamaz.

Tebliğde bir usûl vardır bilir misiniz? İnanmayanlar için sevdirici inananlar için korkutucu olmak diye. Bu yüzden müslüman olmayanlar dine davet edilirken cezalardan, Allah'ın gazabından başlanmaz. İrtidat'a verilen ceza da bu yüzden ehemmiyet kesbeder. Bir defa Allah'ın varlığına inandığınızda artık onun ayetlerine karşı bir yanlış içine girerseniz bu bilerek girmektir. Kast/taksir gibi düşünebilirsiniz.

Bahsettiğimiz şey müslüman olmayanların dine çağrılması değil. Cehennem inancının temelinde korku kültürünün yattığıdır. Cezalandırıcı bir Yaratıcının sevgi kültürü yaratabileceğini hangi erdemli akıl kabul edebilir? Hemde ne kadar iyilik yapmış olursanız yapın, cennete ya da cehenneme gitmeniz için tek gerekli şeyin "Allah'a İnanmak" pasaportu olduğunu düşünürsek. O pasaport olmadan ne kadar iyi olursanız olun Cennete giremezsiniz. Söyler misiniz bana, tek derdi kendisine inanılması olan yaratıcı bencil ve egoist değil midir?

Örneğin; 4 yaşındaki bir çocuk geldi ve size "senin ciğerlerinden yayın yemi yapacağım" dedi. Gülmek için vakit yok basın kahkahayı. Zira inanmadınız ve komik geldi. Bu sebeple inanmadığınız hiçbir tehdit sizi korkutmaz. Ama inandığınız her tehdit sizi korkutabilir.

Benim o çocuğun söylediği şeye gülmem ve inanmamam, çocuğun o düşünceye sahip olduğu gerçeğini değiştirir mi?

En basit mantıkları hata ile yürüten birisiyle tartışmak, akla ziyan değil midir?

Bazen en fazla sevilen en fazla korkulandır. Sevginizde sorun varsa en azından korkarak yaklaşın. Allah Teala kendisine korkularak yaklaşılmasından ziyade kendisinin sevilmesini istemiştir.

En fazla sevdiğin bile korkulmasının salık veren bir inanç sisteminin, korku kültürü aşılamadığını nasıl iddia edebilirsiniz? Yaratıcının korkunçluğu ortadayken, bu korkunçluğu kılıflara bürümek ne kadar adildir?

Kur'an'a inanan biri tek bir ayeti sorgulayamaz haklısınız. Sorgulamak derken; ayetin yalan olabileceğini düşünmek mümkün değildir. Ama inanmak için de sorgulamak şarttır. Yani Tanrı var mıdır? Gerçek yaratıcı kimdir? İnsandan ne gibi bir isteği olabilir diye sorulmadığında inanmak mümkün değildir. İman etmek inanmak/inanmak ise dogma değildir.

Bir ayetin yalan olabileceğine ihtimal vermeden sorgulamanın tek niyeti, o ayeti haklı kılmaya çalışmak değil midir? Kendi keşfetmediği halde öğretilenleri haklı kılmak için sorgulayan bir insana ne kadar güvenilebilir? Çelişkisini farkedince yeni yeni kılıflar türeten bir kimse için, sorgulamasına güvenilir denilebilir mi, her zaman kendisini haklı çıkarmaktan başka gayesi yoksa?

Gönderi tarihi:

Erdemli akıl/Kılıf üretmek...

Cezalandırıcı/sevgi.

Basit mantıkları hata ile yürüten (mantık yanlışlığı olabilir mi aslında kurulmak istenen cümle)

tek derdi kendisine inanılması olan yaratıcı bencil ve egoist değil midir?

Cevaplayalım: 1.yi sloganlaşmış yaklaşımlara karşılık antitez getirme gayretinde olduğum için yazdığınız anlaşılıyor. Hayırlısı olsun.

Sevgi. Sevgiliden korkmak. Ehh, bunu da aşık olduğunuzda öğrenmeniz dileğiyle es geçelim. En fazla sevdiğinden korkulmayı salık veren de kimdir. Bazen en fazla sevilen en fazla korkulandır. Onu incitecek her şeyden korkarsınız. Ama bunu anlamak için aşık olmak gerek aşık olmak için de çok şey gerek.

Basit mantıkları hata ile yürüten: Basit mantıksal sonuçları hatalı olarak bulamayan...Ne diyeceğimi de şaşırdım.

Egoizme yeni bir kapı araladınız. Ya da dah düzgün kuralım cümleyi. Bencil ve egoist olmak or not to be...Tek olanın bencil olmasını gerektirecek de birşey yoktur. Tanrının egoizmi,,,vay canına...Başka hangi dertleri olduğunda egoist olabilir acaba. Ya da kendisinin bencil olmadığını Tanrı nasıl ispatlar acaba...

Cehennem inancının kaynağında korku kültürü yatmaz. Tanrının varlığını yok sayma yatar. Her suç ceza görür. Ancak bizler suç işlemekten sadece ceza nedeniyle kaçınmayız...Ceza bir sonuçtur. Cehennem bir sonuçtur. İlk önce Cennet vardır. Doğru ve yanlış arasındaki mesele budur. Doğru hakettiğine yanlış da hakettiğine kavuşur.

İstisna olan cezadır.

Kendinize iyi bakın veya Allah yardımcınız olsun...

Selamlar...

Herkese hayırlı cumalar...

Gönderi tarihi:
Sevgi. Sevgiliden korkmak. Ehh, bunu da aşık olduğunuzda öğrenmeniz dileğiyle es geçelim. En fazla sevdiğinden korkulmayı salık veren de kimdir. Bazen en fazla sevilen en fazla korkulandır. Onu incitecek her şeyden korkarsınız. Ama bunu anlamak için aşık olmak gerek aşık olmak için de çok şey gerek.

Ya akıl var mantık var. Ne yani sen şimdi Allahı incitmekten mi korkuyorsun? Ya Allahtan bahsettiğinin farkında mısın? Hani senin şu, insanlardan üstün, herşeyin yaratıcısı, hiçbir insanın onu incitemeyeceği, hiçbir insanın onu kıramayacağı, üzemeyeceği Allah'tan bahsediyoruz? Ya Allah diyosun, yaratıcı diyosun, ondan daha ulusu yoktur diyosun. Ya incinebilen, kırılabilen bir Allah olur mu ya? Öyle bi Allah tasvir etmek! Yani sadece lafı geveliyorsunuz. Bu söyledikleriniz, İslam'ın cezalandırmasından ve cehenneme atmasından korkulan Allah'ın tanımı değil. Salladınız ama çok uzağa salladınız.

Egoizme yeni bir kapı araladınız. Ya da dah düzgün kuralım cümleyi. Bencil ve egoist olmak or not to be...Tek olanın bencil olmasını gerektirecek de birşey yoktur. Tanrının egoizmi,,,vay canına...Başka hangi dertleri olduğunda egoist olabilir acaba. Ya da kendisinin bencil olmadığını Tanrı nasıl ispatlar acaba...

Şöyle ispatlardı kardeşim: Ben o kadar sevgi doluyum ki, nasılsa tek gerçek ve tek var olan benim. Bu gerçeği ben biliyorum, yarattıklarımın bilip, birde zorla benim belirlediğim şekilde ibadet edip, dua edip, bana gaz vermesi umrumda değil. Ben ezik değilim ki bana günde beş kere gaz verip, egomu tatmin etsinler! Benim yerime başka birşeye tapsalar ne olmuş? Yeterki benim kullarım iyi insanlar olsunlarda neye inanırlarsa inansınlar. Onlar inansa da inanmasa da ben varım nasılsa, gerçeğim!

Böyle deseydi, o Allah için canımı verirdim. Ama Allahınız daha kendisine yararı dokunmayan putları bile kıskanmış, öç almak ister gibi hepsini kırdırtmış. Gerçi sizin inandığınız Allahta bir put ama İslam mantığı açısından ele alıyorum, var olduğuna inandığımı sanmayın. Yani Allahınız bencil işte kardeşim, kabul edin bunu.

Cehennem inancının kaynağında korku kültürü yatmaz. Tanrının varlığını yok sayma yatar. Her suç ceza görür. Ancak bizler suç işlemekten sadece ceza nedeniyle kaçınmayız...Ceza bir sonuçtur. Cehennem bir sonuçtur. İlk önce Cennet vardır. Doğru ve yanlış arasındaki mesele budur. Doğru hakettiğine yanlış da hakettiğine kavuşur.

Ya yapmayın kardeşim yaa. Nasıl korku yatmaz temelinde? Adam diyo ki: Bana inanmazsan seni çatır çatır yakacağım! binbir türlü işkence metodu sunuyor, insaf! Bunun neresinde korku kültürü yatmaz? Ya tamam laf evrilir çevrilir ama bu kadarına da pes doğrusu, pes!

Gönderi tarihi:

Ya akıl var mantık var. Ne yani sen şimdi Allahı incitmekten mi korkuyorsun? Ya Allahtan bahsettiğinin farkında mısın? Hani senin şu, insanlardan üstün, herşeyin yaratıcısı, hiçbir insanın onu incitemeyeceği, hiçbir insanın onu kıramayacağı, üzemeyeceği Allah'tan bahsediyoruz? Ya Allah diyosun, yaratıcı diyosun, ondan daha ulusu yoktur diyosun. Ya incinebilen, kırılabilen bir Allah olur mu ya? Öyle bi Allah tasvir etmek! Yani sadece lafı geveliyorsunuz. Bu söyledikleriniz, İslam'ın cezalandırmasından ve cehenneme atmasından korkulan Allah'ın tanımı değil. Salladınız ama çok uzağa salladınız.

Şöyle ispatlardı kardeşim: Ben o kadar sevgi doluyum ki, nasılsa tek gerçek ve tek var olan benim. Bu gerçeği ben biliyorum, yarattıklarımın bilip, birde zorla benim belirlediğim şekilde ibadet edip, dua edip, bana gaz vermesi umrumda değil. Ben ezik değilim ki bana günde beş kere gaz verip, egomu tatmin etsinler! Benim yerime başka birşeye tapsalar ne olmuş? Yeterki benim kullarım iyi insanlar olsunlarda neye inanırlarsa inansınlar. Onlar inansa da inanmasa da ben varım nasılsa, gerçeğim!

Böyle deseydi, o Allah için canımı verirdim. Ama Allahınız daha kendisine yararı dokunmayan putları bile kıskanmış, öç almak ister gibi hepsini kırdırtmış. Gerçi sizin inandığınız Allahta bir put ama İslam mantığı açısından ele alıyorum, var olduğuna inandığımı sanmayın. Yani Allahınız bencil işte kardeşim, kabul edin bunu.

Ya yapmayın kardeşim yaa. Nasıl korku yatmaz temelinde? Adam diyo ki: Bana inanmazsan seni çatır çatır yakacağım! binbir türlü işkence metodu sunuyor, insaf! Bunun neresinde korku kültürü yatmaz? Ya tamam laf evrilir çevrilir ama bu kadarına da pes doğrusu, pes!

Örnekle Allah'ı karıştırmışsınız. Sevilen sadece teşbih için kullanılmıştır. Allah'ı incitmek...Yok daha neler...

Eh artık, siz de yarattığınızda öyle deyip egoist olup olmadığınızı ortaya koyarsınız.

Adam diyor ki değil...Çatır çatır yakacağım diye de bir ayet yok. Korktuysanız iyi birşey...Korku iyidir insanı zinde tutar...

Ben sallarsam iyi sallarım, serde balıkçılık var. Sazan avında hayli iyiyimdir...İsterseniz bir ara resimlerden de gönderebilirim...

Ama İslam konusunda son sallamamın üzerinden çok zaman geçti...

Kendinize iyi bakın...

Gönderi tarihi:

Allah hayatımıza karışacak kadar bize yakındır,işinin ne olup olmadığını kuldan öğrenecek değil.

Rabbimiz bencil ya da değil,kıskanç ya da değil,sonuç itibariyle Allah neyi nasıl dilerse öyle yapar.Biz Allahı tanımlayamayız,O nu tutup çokta insansı vasıflarla yargılamakta yaratılmış kullara düşmeş.Ona kalırsa şu an dünyanın bir cennet gibi olmayışına,bu kadar kötülüğe izin verilişine içerleyebilir insan,ama ağlaya zırlaya merhamet dilenip yine de Rabbimizi sevmek va korkmak dışında bişey gelmez elden.Napalım,her gün Ademle Havva yı mı analım? Rabbime karşı sevginiz olmadığından zerrre kadar inanmayıp ya da korkmayıp başka düşüncelerde hayatınıza devam ediyor ve biz gibilerle de uğraşmayı ihmal etmiyorsunuz.E biz seviyoruz,sevdiğimiz kadar da biz korkuyoruz,size ne oluyor bu kadar? Ha İran ya da Taliban zihniyetli durduk yere sana mı sataşıyor,bende arkandayım hadi engelleyelim,daha ne alıp veremediğiniz var bu kadar?

Gönderi tarihi:
Örnekle Allah'ı karıştırmışsınız. Sevilen sadece teşbih için kullanılmıştır. Allah'ı incitmek...Yok daha neler...

Eh artık, siz de yarattığınızda öyle deyip egoist olup olmadığınızı ortaya koyarsınız.

Adam diyor ki değil...Çatır çatır yakacağım diye de bir ayet yok. Korktuysanız iyi birşey...Korku iyidir insanı zinde tutar...

Ben sallarsam iyi sallarım, serde balıkçılık var. Sazan avında hayli iyiyimdir...İsterseniz bir ara resimlerden de gönderebilirim...

Ama İslam konusunda son sallamamın üzerinden çok zaman geçti...

Kendinize iyi bakın...

Teşbihte hata olmaz mı derler bir laf vardır kardeşim. Senin kastettiğin şey -Ben Allahı seviyorum ve onu incitmekten korkuyorum- tarzında akla sığmayacak bir laf. Bende diyorum ki -Allah incinir mi ki onu incitmekten korkasın?-

Sen diyorsun ki -ben sevdiğim için korkuyorum-. Bende diyorum ki -insan sadece karısından/kocasından, ana/babasından, çocuğundan ve arkadaşlarında onları sevdiği için, onları incitmemek için korkar.-

Allahtan korkuyorsunuz ve bunun nedeni de onun sizi cehennemle tehdit etmesi. Sevginizin kaynağı, sevmeniz gerektiğine inanmanızdandır kardeşim.

Allah hayatımıza karışacak kadar bize yakındır,işinin ne olup olmadığını kuldan öğrenecek değil.

Rabbimiz bencil ya da değil,kıskanç ya da değil,sonuç itibariyle Allah neyi nasıl dilerse öyle yapar.Biz Allahı tanımlayamayız,O nu tutup çokta insansı vasıflarla yargılamakta yaratılmış kullara düşmeş.Ona kalırsa şu an dünyanın bir cennet gibi olmayışına,bu kadar kötülüğe izin verilişine içerleyebilir insan,ama ağlaya zırlaya merhamet dilenip yine de Rabbimizi sevmek va korkmak dışında bişey gelmez elden.Napalım,her gün Ademle Havva yı mı analım? Rabbime karşı sevginiz olmadığından zerrre kadar inanmayıp ya da korkmayıp başka düşüncelerde hayatınıza devam ediyor ve biz gibilerle de uğraşmayı ihmal etmiyorsunuz.E biz seviyoruz,sevdiğimiz kadar da biz korkuyoruz,size ne oluyor bu kadar? Ha İran ya da Taliban zihniyetli durduk yere sana mı sataşıyor,bende arkandayım hadi engelleyelim,daha ne alıp veremediğiniz var bu kadar?

Nedense o Allah benim hayatıma karışamıyor. Beş okka sövsem bile işlerim iyi gidiyor. Mutlu bir ailem var ve gayet huzurluyum. Ama siz şimdi buna da içerlersiniz ve -ne de olsa öteki tarafta yanacaksın- dersiniz. Çünkü benim burda sefa sürmemi çekemediğiniz gibi öteki tarafta yanmamdan zevk alacaksınız. Allahın emri bu, ne yaparsın değil mi kardeşim? Allah diye uydurduğunuz hava cıvayla tabi uğraşıcam. Görmüyorsunuz değil mi inanan ve inanmayan ayrımı yaptırdığını size? Namuh, ahlak, haya, edep, terbiye gibi huyları sadece kendisine mal edecek kadar bencil olduğunu da görmüyorsunuz tabi kardeşim.

Gönderi tarihi:
Teşbihte hata olmaz mı derler bir laf vardır kardeşim. Senin kastettiğin şey -Ben Allahı seviyorum ve onu incitmekten korkuyorum- tarzında akla sığmayacak bir laf. Bende diyorum ki -Allah incinir mi ki onu incitmekten korkasın?-

Sen diyorsun ki -ben sevdiğim için korkuyorum-. Bende diyorum ki -insan sadece karısından/kocasından, ana/babasından, çocuğundan ve arkadaşlarında onları sevdiği için, onları incitmemek için korkar.-

Allahtan korkuyorsunuz ve bunun nedeni de onun sizi cehennemle tehdit etmesi. Sevginizin kaynağı, sevmeniz gerektiğine inanmanızdandır kardeşim.

sevmek Allah'ı kalbe sığmamacasına.biz Allah'ı evet herseyden çok seviyoruz.korkuyoruz ama neden korkuyoruz.cehennem değil korkumuz.

Allah da bizi seviyor çünkü onun sevgisini kaybetmekten korkuyoruz.yoksa sevenin sevmeyenden yana ne korkusu olabilirki.

hz rabianın duasını bilirmisiniz.

Allahım ben seni cennet için seviyorsam beni cennetinden mahrum bırak

ben seni cehennem korkusundan seviyorsam beni cehenneminde yak

Allahım ben seni senin rızan için seviyorsam beni sana kavustur.

bir mümünin amacı ne cennete girmke ne cehennemden kurtulmak.sadece Allah rızası ve onun rahmetine merhametine büyüklüğüne ve verdiği bütün nimetlere layık bir kul olmak.

cehennem inanmak istmeyenlerin korktuklarıdır.inananların değil.

Nedense o Allah benim hayatıma karışamıyor. Beş okka sövsem bile işlerim iyi gidiyor. Mutlu bir ailem var ve gayet huzurluyum. Ama siz şimdi buna da içerlersiniz ve -ne de olsa öteki tarafta yanacaksın- dersiniz. Çünkü benim burda sefa sürmemi çekemediğiniz gibi öteki tarafta yanmamdan zevk alacaksınız. Allahın emri bu, ne yaparsın değil mi kardeşim? Allah diye uydurduğunuz hava cıvayla tabi uğraşıcam. Görmüyorsunuz değil mi inanan ve inanmayan ayrımı yaptırdığını size? Namuh, ahlak, haya, edep, terbiye gibi huyları sadece kendisine mal edecek kadar bencil olduğunu da görmüyorsunuz tabi kardeşim.

Allahın kuluna acımasından daha çok kimse kimseye acıyamaz.en büyük merhamet sahibi Odur.

ancak ben zevk almıyorum bu durumdan çünkü sen burada sefa sürmüyorsun maalesef.çok büyük bir yanılgının içinde kendini kandırıyorsun kardeşim.

tabiki Allaha inanma hususunda inananla inanmayan bir olmucak.

size göre sizin fikirlerinize inananla inanmayan birmi.yada hangisi size daha yakın.yapmayın lütfen böle seylere takılmayın bu her düşüncenin alt yapısında var

Gönderi tarihi:
sevmek Allah'ı kalbe sığmamacasına.biz Allah'ı evet herseyden çok seviyoruz.korkuyoruz ama neden korkuyoruz.cehennem değil korkumuz.

Allah da bizi seviyor çünkü onun sevgisini kaybetmekten korkuyoruz.yoksa sevenin sevmeyenden yana ne korkusu olabilirki.

Tabi tabi, Allah bir tek sizi seviyor zaten kardeşim. Diğer yarattıkları üvey evlat olduğu için, onları da o yaratmadığı için, bir tek sizi seviyor. Sizi cennete atacak di mi Allah? Tabi tabi, atacak canım yaa, sonsuza kadar mutlu yaşayacaksınız orada kardeşim! Umut işte.

bir mümünin amacı ne cennete girmke ne cehennemden kurtulmak.sadece Allah rızası ve onun rahmetine merhametine büyüklüğüne ve verdiği bütün nimetlere layık bir kul olmak.

cehennem inanmak istmeyenlerin korktuklarıdır.inananların değil.

İnanmayan adam niye korksun cehennemden? Aksine ben gülüyorum cehennem denilen yere. Hep bana anlattıklarında insanların yakıldığı, işkence edildiği bi yer aklıma gelirdi. Ya kockoca Allah, işkence yapmak için bir sürü yer kurmuş falan. Sonsuza kadar hemde, acımasızlığa bak ya. Ya bide oradaki teknolojiyi merak ediyorum. Hangi tür aletlerle işkence yapacaklar? 15yüzyıl önceden kalan aletlerle mi yoksa bugünkü teknolojiyle mi? Fırınlara atıp İnsan Çevirme ya da Tandır mı yapacaklar bizi? Ben olsa en son teknolojiyle donatırdım ama tabi Muhammed daha televizyonun bile icad edileceğini bilemediğinden o kadar geniş düşünememiş.

Allahın kuluna acımasından daha çok kimse kimseye acıyamaz.en büyük merhamet sahibi Odur.

ancak ben zevk almıyorum bu durumdan çünkü sen burada sefa sürmüyorsun maalesef.çok büyük bir yanılgının içinde kendini kandırıyorsun kardeşim.

Valla öyle bir sefa sürüyorum ki kardeşim, hiç sorma. Mesela işim var, ailem var, çok güzel maaşımda var. İç huzurum desen, keyfim yerinde. Öyle bir sefa sürüyorum ki, şu an hiç sağlık sorunum bile yok, şimdiye kadar da hiç olmadı büyük bir problemim. Siz umut edin hala -Benim inandığıma inanmıyor, kesin mutsuzdur bu!- diye. Hadi hadi.

tabiki Allaha inanma hususunda inananla inanmayan bir olmucak.

size göre sizin fikirlerinize inananla inanmayan birmi.yada hangisi size daha yakın.yapmayın lütfen böle seylere takılmayın bu her düşüncenin alt yapısında var

Ben benimle aynı fikre sahip olmayan bi insan iyi kalpliyse, beni sevmese bile hakkını verebilecek kadar dürüstüm. Senin ilahın, onu sevmesem bile, bana iyiliklerimin karşılığını verebilecek kadar dürüst mü kardeşim?

Gönderi tarihi:

Eğer bu şekilde devam edersen sövgülerine kardeş,malesef hem bu dünyada hem de öbür dünyada işlerin beklenmedik şekilde kötüye gidebilir.. Şu an sana sunulan nimetlerin kendinden olduğunu sanman,aklını bile var edenin ve seni sen yapanın yani seni ben gibi yaratmayanın ya da seni falanca kişi gibi yapmayanın üzerindeki hükmünü idrak edememen,gün geldiğinde elinde ki her güzel kavramı kaybetmene yol açabilir.Sen mutlu ve huzurlu olduğunu savunsanda,ne ticaretinde kazanacaksın, ne de elinde ki alıştığın nimetler hep sende kalacak.Sürekli bişeylerle uğraşırken,didinirken bulacaksın kendini.Hani nice zengin vardır sofrasında herşey olan ama midesinde ki rahatsızlıktan ötürü dilediğini yiyemeyen,ya da hani insan vardır ticaretinde sürekli büyüdüğünü zanneden ama bir tarafta büyüdüğü oranda borcu da büyümeye devam eden, hani insan vardır çocuğuna her imkanı sunan yetiştiren üzerine titreyen de,gün geldiğinde yabancı bir elde ancak acı acı haberlerini almaya başlayan..İnanıp inanmaman Allahın takdiri şüphesiz,ancak varlığını reddettiğin oranda yokluğunu bilmediğin kavram için bu cesaretin ,mantığını bile yaratan Rabbinin ,yarattığı mantığa aşırı güvenmende.Tarih araştırdım, mitoloji araştırdım, falanca sorguladım, haydi ,masal ortada.. yok kardeş,bu iş o kadar kolay değil.. Allah hayatında ve sana karışıyor aslında.O sana çok yakın aslında,ama sen öğrendiklerinde inatçısın artık.Bu yüzdende gökten mucize yağsa ,mucizenin bilimsel açıklamasını aramaya başlarsın artık.

Tek tavsiye benim gibi bir inanırdan,Allah a inanmıyorsan kardeşim,bak hayatına,git sahilinde eğlen,ailende huzurlu kal,etrafına insanca yaklaş,ama yapamıyorsun,dinden ve dinle uğraşmaktan geri duramıyorsun,uğraşmalısın ,öfkelenmelisin,sövmelisin,dalga geçmelisin sanki.. Bunun nedeni şu an seni tehdit eden bir müslüman veya benzeri gurup oluşu değil aslında,sen yuvandasın,yanında yok böyle tipler aslında belki,ailende de yok belki dayatmacı yoz denilebilecek insanlar,ama duramıyorsun,bak burda bizlerle inanırlarla dinlerle uğraşıyorsun. Bu bile çok şeyi kanıtlıyor bence,tabi anlarsan..Herşeyde bir ayet,herşeyde bir ibret illaki vardır,görmen dileğiyle..

Gönderi tarihi:
Eğer bu şekilde devam edersen sövgülerine kardeş,malesef hem bu dünyada hem de öbür dünyada işlerin beklenmedik şekilde kötüye gidebilir..

Sadece kendi düşündüklerinin hakikat olduğunu sananlardan başka kim iddia edebilir ki, onun gibi düşünmeyenlerin kötülüklerle karşılaşacağını? Aklındakilerin gerçek olduğunu bilen birisi, öyle düşünmeyenleri niçin tehdit etsin?

Şu an sana sunulan nimetlerin kendinden olduğunu sanman,aklını bile var edenin ve seni sen yapanın yani seni ben gibi yaratmayanın ya da seni falanca kişi gibi yapmayanın üzerindeki hükmünü idrak edememen,gün geldiğinde elinde ki her güzel kavramı kaybetmene yol açabilir... ... ...Tarih araştırdım, mitoloji araştırdım, falanca sorguladım, haydi ,masal ortada.. yok kardeş,bu iş o kadar kolay değil.. Allah hayatında ve sana karışıyor aslında.O sana çok yakın aslında,ama sen öğrendiklerinde inatçısın artık.Bu yüzdende gökten mucize yağsa ,mucizenin bilimsel açıklamasını aramaya başlarsın artık.

Kişiyi mutlu edecek olan Erdemdir. İnsanın Erdemli olmaktan başkasına ihtiyacı var mıdır ki?

K'ung-fu-tzu der ki: Erdemli olmayan kimseler, uzun zaman yoksulluğa, sıkıntıya ve eğlenceye karşı koyamazlar. Erdem, erdem içinde yer alır. Akıllı olanlar bunu ararlar.

İnsanlar, İslamdan önce de mutlu yaşamanın yolunu biliyorlardı.

Sevgili ftoyd, yazından anladığım kadarıyla Yaratıcı olarak inandığın şeyden çıkar umuyorsun. Başına kötü birşey gelmesin, hayatın ya da ahiretin yolunda gitsin umudun var. İyi yaşam sürmek herkesin amacıdır ama erdemdir bunu sağlayan.

K'ung-fu-tsu der ki: 'Büyük ve Üstün İnsan' erdemi, küçük insansa rahatını düşünür. 'Üstün İnsan' yasalar konusunda kafasını çalıştırır; küçük insansa kendi çıkarını aramaya bakar.

Öteki tarafta rahat yaşam sürmeyi amaçlamak ve umduğu yaratıcı bu yüzden memnun olsun diye onun var olduğunu sorgusuz sualsiz ummak, kendi çıkarını aramak değil midir?

Tek tavsiye benim gibi bir inanırdan,Allah a inanmıyorsan kardeşim,bak hayatına,git sahilinde eğlen,ailende huzurlu kal,etrafına insanca yaklaş,ama yapamıyorsun,dinden ve dinle uğraşmaktan geri duramıyorsun,uğraşmalısın ,öfkelenmelisin,sövmelisin,dalga geçmelisin sanki.. Bunun nedeni şu an seni tehdit eden bir müslüman veya benzeri gurup oluşu değil aslında,sen yuvandasın,yanında yok böyle tipler aslında belki,ailende de yok belki dayatmacı yoz denilebilecek insanlar,ama duramıyorsun,bak burda bizlerle inanırlarla dinlerle uğraşıyorsun. Bu bile çok şeyi kanıtlıyor bence,tabi anlarsan..Herşeyde bir ayet,herşeyde bir ibret illaki vardır,görmen dileğiyle..

Kendi inancı, o inanca sahip çıkmayanları düşük görürken, söverken, dalga geçerken, inanmayan kimselerle uğraşırken, inanmayanlar aynısını yaptığında eleştiren insan tutarsız değil midir?

Gönderi tarihi:
Sadece kendi düşündüklerinin hakikat olduğunu sananlardan başka kim iddia edebilir ki, onun gibi düşünmeyenlerin kötülüklerle karşılaşacağını? Aklındakilerin gerçek olduğunu bilen birisi, öyle düşünmeyenleri niçin tehdit etsin?

Aynı evrelerden geçip,o kötülüklerle karşılaşanlar ya da yaptıkları başına iş açanlar.. Unuttunuz mu,ben cehennemle tehdit eden bir din imanlısıyım,benim dinimde bu dünyada da öbür dünyada da kaybedecekler anlatılmış açık açık,kusura bakmayın ama dinim bu.. dinim olduğuna göre,zaten onunla ilgili düşündüklerimi ya hakikat biliyorum ya da hakikat sanıyorum,tutup yalan sandığım bişeyi savunmuyor ya da yalan için cevap vermiyorum.Kendi hakikatim çerçevesinde konuşuyorum..

Kişiyi mutlu edecek olan Erdemdir. İnsanın Erdemli olmaktan başkasına ihtiyacı var mıdır ki?

K'ung-fu-tzu der ki: Erdemli olmayan kimseler, uzun zaman yoksulluğa, sıkıntıya ve eğlenceye karşı koyamazlar. Erdem, erdem içinde yer alır. Akıllı olanlar bunu ararlar.

Erdem tarifi bu kalıptaysa erdemimden gözlerim yaşaracak,dinim sabırdan geçer,dinim sebat etmekten geçer,dinim erdemimdir.Siz erdemi benim dinimde göremiyorsanız,size ek olarak tavsiye edeceğim tek sözler Nietzsche ye ait olabilir,lütfen Böyle Buyurdu Zerdüşt ten ,erdemliler üzerine olan bölümü okuyun..

neyse ben ne mutluyum ne mutsuzum,sadece beklemedeyim..

İnsanlar, İslamdan önce de mutlu yaşamanın yolunu biliyorlardı.

Benim inanışıma göre Ademden sonra ki her evrede,her kavme illa ki elçiler geldiği düşünülürse,dediğiniz kavramla çelişmesekte oluyor demektir.

Sevgili ftoyd, yazından anladığım kadarıyla Yaratıcı olarak inandığın şeyden çıkar umuyorsun. Başına kötü birşey gelmesin, hayatın ya da ahiretin yolunda gitsin umudun var. İyi yaşam sürmek herkesin amacıdır ama erdemdir bunu sağlayan.

Kim oturup başına kötü bişey gelmesini ister ki,kimse istemez,ama ancak biz imanlılar çok zor sınanmaları istemesekte bekleriz,bizlerle dalga da geçilir,hayatlarımızdan da oluruz,organlarımızda gider,açlıkta çekeriz,Rabbim anlatır başımıza neler gelebileceğini,nasıl sınayabileceğini.. Biz acı bekleriz,en son acımız kurtuluşumuz olur aslında.Sabırla atlatılan sınavdan sonra ancak bu dünyada da kazanır öbür dünyada da kazanırız.Önce Allah a karşı tam bir sevgi ve teslimiyet,tam bir iman ve güven,ve bekleyişte tam bir sabır elbet.Sabretmek kelimesini,Kuranda aratın isterseniz,kaç sayfa çıkar karşınıza.. Sabır kazandığında,sevgi kazandığında,güven kazandığında,imanla aklanmamız tamamlandığında,erdemimiz hakkını bulur..

K'ung-fu-tsu der ki: 'Büyük ve Üstün İnsan' erdemi, küçük insansa rahatını düşünür. 'Üstün İnsan' yasalar konusunda kafasını çalıştırır; küçük insansa kendi çıkarını aramaya bakar.

Öteki tarafta rahat yaşam sürmeyi amaçlamak ve umduğu yaratıcı bu yüzden memnun olsun diye onun var olduğunu sorgusuz sualsiz ummak, kendi çıkarını aramak değil midir?

Kendi inancı, o inanca sahip çıkmayanları düşük görürken, söverken, dalga geçerken, inanmayan kimselerle uğraşırken, inanmayanlar aynısını yaptığında eleştiren insan tutarsız değil midir?

Annem hep köle zihniyetli olduğumu söyler,çalışırım çünkü durmadan,girdiğim her yerde çalışırım rahatını düşünen nicesine inat..ve benim yasam patronuma diklenmek bile olsa sonu haktan yana işler. Rahat yaşam sürmek mi amacım,sevgi mi Rabbimin yeşilliğine doğasına..Ben ümit ederim elbet güzellikleri,ha sorgusuz sualsiz Tanrı varlığına inanmaksa vurguladığınız,hayatımda Tanrımın varlığına inanmadığım tek bir evrem olmadı,ben hep O na anlattım içimi,O hep cevap verdi konuşmama..O ki içsel her sesi,her duayı işiten bilen ve dua ya cevap veren şüphesiz.Ha O ndan dolayı sorgusuz sualsiz Kuran sa kastınız,sorgulama beni dinsiz yapmıştı zaten bir zamanlar,ama O inandığım Tanrım bırakmadı şükür beni bana da,yeniden okuma ve bu kez iman etme lütfu sundu bana... öteki tarafı sorgusuz sualsiz ummaksa dediğiniz,ben Allahın Kitaplarına sorgulu sualli aşamalı toptan iman etmişim,ahiret hayatına da bırakın artık tüm umudumla sarılayım..

İnancım başkalarının dinine sövmeyi yasaklar,ama kişilerin sövgü algılayışları farklıysa ,yani sövgü olmayanı sövgü sanıyorsa düşünceleri,elbet bu onları ilgilendirir.Allah ne söylerse güzel söyler,doğru söyler.Ben şahsen tek bi sözünün dahi doğru olmadığına rastlamadım haşa..Vardır elbet anlattığı hallerde gerçeklik her daim.. inananına da inanmayanına da elbet yakın benim Rabbim,her yarattığıyla aynı anda uğraşır benim Allahım, yoksa boşa mı yarattı da salıverdi ortalığa başıboş yarattıklarını,elbet dilediğince yaratır,dilediğince uğraşır..

Gönderi tarihi:
Unuttunuz mu,ben cehennemle tehdit eden bir din imanlısıyım,benim dinimde bu dünyada da öbür dünyada da kaybedecekler anlatılmış açık açık,kusura bakmayın ama dinim bu.. dinim olduğuna göre,zaten onunla ilgili düşündüklerimi ya hakikat biliyorum ya da hakikat sanıyorum,..

Erdem tarifi bu kalıptaysa erdemimden gözlerim yaşaracak,dinim sabırdan geçer,dinim sebat etmekten geçer,dinim erdemimdir.Siz erdemi benim dinimde göremiyorsanız,size ek olarak tavsiye edeceğim tek sözler Nietzsche ye ait olabilir,lütfen Böyle Buyurdu Zerdüşt ten ,erdemliler üzerine olan bölümü okuyun..

Benim inanışıma göre Ademden sonra ki her evrede,her kavme illa ki elçiler geldiği düşünülürse,dediğiniz kavramla çelişmesekte oluyor demektir.

Kim oturup başına kötü bişey gelmesini ister ki,kimse istemez,ama ancak biz imanlılar çok zor sınanmaları istemesekte bekleriz,bizlerle dalga da geçilir,hayatlarımızdan da oluruz,organlarımızda gider,açlıkta çekeriz,Rabbim anlatır başımıza neler gelebileceğini,nasıl sınayabileceğini.. Biz acı bekleriz,en son acımız kurtuluşumuz olur aslında.Sabırla atlatılan sınavdan sonra ancak bu dünyada da kazanır öbür dünyada da kazanırız.Önce Allah a karşı tam bir sevgi ve teslimiyet,tam bir iman ve güven,ve bekleyişte tam bir sabır elbet.Sabretmek kelimesini,Kuranda aratın isterseniz,kaç sayfa çıkar karşınıza.. Sabır kazandığında,sevgi kazandığında,güven kazandığında,imanla aklanmamız tamamlandığında,erdemimiz hakkını bulur..

Annem hep köle zihniyetli olduğumu söyler,çalışırım çünkü durmadan,girdiğim her yerde çalışırım rahatını düşünen nicesine inat..ve benim yasam patronuma diklenmek bile olsa sonu haktan yana işler. Rahat yaşam sürmek mi amacım,sevgi mi Rabbimin yeşilliğine doğasına..Ben ümit ederim elbet güzellikleri,ha sorgusuz sualsiz Tanrı varlığına inanmaksa vurguladığınız,hayatımda Tanrımın varlığına inanmadığım tek bir evrem olmadı,ben hep O na anlattım içimi,O hep cevap verdi konuşmama..O ki içsel her sesi,her duayı işiten bilen ve dua ya cevap veren şüphesiz.Ha O ndan dolayı sorgusuz sualsiz Kuran sa kastınız,sorgulama beni dinsiz yapmıştı zaten bir zamanlar,ama O inandığım Tanrım bırakmadı şükür beni bana da,yeniden okuma ve bu kez iman etme lütfu sundu bana... öteki tarafı sorgusuz sualsiz ummaksa dediğiniz,ben Allahın Kitaplarına sorgulu sualli aşamalı toptan iman etmişim,ahiret hayatına da bırakın artık tüm umudumla sarılayım..

İnancım başkalarının dinine sövmeyi yasaklar,ama kişilerin sövgü algılayışları farklıysa ,yani sövgü olmayanı sövgü sanıyorsa düşünceleri,elbet bu onları ilgilendirir.Allah ne söylerse güzel söyler,doğru söyler.Ben şahsen tek bi sözünün dahi doğru olmadığına rastlamadım haşa..Vardır elbet anlattığı hallerde gerçeklik her daim.. inananına da inanmayanına da elbet yakın benim Rabbim,her yarattığıyla aynı anda uğraşır benim Allahım, yoksa boşa mı yarattı da salıverdi ortalığa başıboş yarattıklarını,elbet dilediğince yaratır,dilediğince uğraşır..

Sevgili arkadaşım...

Seni çok iyi anlıyabiliyorum...

Fakat bizlerinde anlaşılabilir taraflararımızın olduğunu unutmayın...

Örneğin; İnancımı bıraktığımdan beri, organize dinler ve kendine olan sevgi ve inanç konusunda aşırı talepkar görünen bir Tanrı fikri konusundaki kuşkularımı duyurmaktan çekinmedim...

Mesela şu anda içinde yetiştiğim bir dininin bana öğrettiği Tanrısal ceza ve sonsuz korku ve acı fikirlerinden kurtulmuş olarak, özgür biçimde gayet güzel yaşayabiliyorum...

Hayrıca bir gün bu dünyayı terk etmeye hazırım ve bu konuda bilinmeyenlerden kaynaklanan bir korkum hiç yok artık.

Yine sadece kendi vicdanımın sesini dinliyorum ve hala insanın başkalarına yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum...

Hille de dinde bulunması düşünülen, iyilik, hoşgörü, sevgi, hak, adalet, kişisel ve çevresel anlamda mutluluk duyduğum/verdiğin birçok özelliğimin bendede var olduğunu biliyorum...

Yani bunun için tek gerekçem ilahi emirler değil, hayatta en değerli bulduğum şey olan 'kendime olan ögüven ve saygı'dır.

Bundan ötesini düşünmem biraz kendime haksızlık olur...

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Aynı evrelerden geçip,o kötülüklerle karşılaşanlar ya da yaptıkları başına iş açanlar.. Unuttunuz mu,ben cehennemle tehdit eden bir din imanlısıyım,benim dinimde bu dünyada da öbür dünyada da kaybedecekler anlatılmış açık açık,kusura bakmayın ama dinim bu.. dinim olduğuna göre,zaten onunla ilgili düşündüklerimi ya hakikat biliyorum ya da hakikat sanıyorum,tutup yalan sandığım bişeyi savunmuyor ya da yalan için cevap vermiyorum.Kendi hakikatim çerçevesinde konuşuyorum..

Kusur sende değil ftoyd kardeşim. Kusur o dinde. Senin kusuruna bakmıyoruz, dininin kusuruna bakıyoruz.

Dinin sabırdan geçmez, kölelikten geçer kardeşim. Başınıza ne gelirse gelsin sabredin, açıkçası kölelik yapın der. Hükümet ülkenizi de satsa, -hayır ve şer Allahtandır- deyin ve sabredin der. Yöneticiye İsyan, Allaha isyandır der. Bugün yönetici Tayyip Erdoğan, o da imam, imama isyan edilmez. Cemaatin namazını yanlışta kıldırsa, günah onadır, cemaate değil çünkü. Halifeye isyan edilmez. Başına gelen kötülüklere sabret der, öteki dünyada mükafatlandırılacan çünkü. Kısaca din benim tekelimde, bana teslim ol, itaat et der. Bu sabır değil, kölelik. Sabır başka birşeydir. Sabret, sebat et, dua et, tövbe et, şükret. Bunların hepsi köleci zihniyetin ekmek kırıntılarıdır kardeşim.

Başka milletlerin uygarlıkların iyi yönlerini Arap kültürüne mal etmeniz haksızlıktır kardeşim

Tabi tabi, kimse kendisini cehenneme layık görmez zaten. Öteki taraf olsa bende kendimi şu halimle cennete layık görüyorum. En kötü insan bile kendisini cennete layık görür. Anlamıyor musun kardeşim? İnsana umut ver, özgürlüğünü al. Mesele bu işte. Sen Muhammed'in uydurduğu hayale sebat etmeye devam et kardeşim. O seni kurtaracak, vallahi bak.

Annem hep köle zihniyetli olduğumu söyler,

Annen doğru demiş kardeşim ama bu senden kaynaklanmıyor, dinin öyle.

İnancım başkalarının dinine sövmeyi yasaklar,ama kişilerin sövgü algılayışları farklıysa ,yani sövgü olmayanı sövgü sanıyorsa düşünceleri,elbet bu onları ilgilendirir.

İşte bu kardeşim. Sövgü anlayışları farklıysa değil mi? İnancın sövmeyi yasaklar ama kendisi sövmekten geri kalmaz. Aşşalık maymun der, kafir der, hayvanlardan daha aşşalık olduğumu söyler, ellerin kurusun diye beddua eder, lanet eder, küçük görür beni ama ne de olsa sövgü anlayışı farklı değil mi? O böyle deyince ona göre sövgü değil bunlar, övgü mü yoksa? Sövgüyü yasaklıyormuş. *********

Allah ne söylerse güzel söyler,doğru söyler.Ben şahsen tek bi sözünün dahi doğru olmadığına rastlamadım haşa..Vardır elbet anlattığı hallerde gerçeklik her daim.. inananına da inanmayanına da elbet yakın benim Rabbim,her yarattığıyla aynı anda uğraşır benim Allahım, yoksa boşa mı yarattı da salıverdi ortalığa başıboş yarattıklarını,elbet dilediğince yaratır,dilediğince uğraşır..

Ben de o Allahın tek bi sözünün doğru düzgün olduğunu görmedim kardeşim. -vardır heralde gerçekliği- demekle olmuyor bu işler. Ben böyle denildiği zaman -daha çok beklersin- diyorum.

Gönderi tarihi:
Görüyoruz işte örneklerini...

Kitaplarda yazanları meşru kılmak için bin dereden su getiriliyor.

Yok dünyanın merkezindeki demirmişte, yok bilmem neymiş...

Kölelik bugünle uyuşmaz diyoruz, diyor ki:

"Ee bugün patron-işçi ilişkisi yok mu? Onu kastediyor..."

İyi de onu kastetmemiş ki?

Kaç tane patron var, işçisini azat eden?

Yani bir kere Evrensel değildir dinler arkadaşlar...

Olamazlar...

Şimdi bana

"Aman efendim, İslamı tam olarak uygulayabilsek, benimsesek, görün bakın herşey ne kadar güzel olacak!"

Demek ki uygulanabilir bir gerçekliği yoktur...

Helal.

Gönderi tarihi:
Ben benimle aynı fikre sahip olmayan bi insan iyi kalpliyse, beni sevmese bile hakkını verebilecek kadar dürüstüm. Senin ilahın, onu sevmesem bile, bana iyiliklerimin karşılığını verebilecek kadar dürüst mü kardeşim?

Ona inanmadığın inkar ettiğin inkar ettiğini haykıra haykıra söylediğin dalga geçtiğin halde

sana

*mutlu bir aile verecek kadar

*iyi bir maaş nasip edeceek kadar

*hiç bir sağlık sorununu sıkıntı olarak hayatına dahil atmediği kadar

*kendisine zorla inandırmayıp seni seçiminde özgür bırakacak kadar

dürüst ve adaletli

Allah Rahmandır bu dünyada inanada inanmayanada adaletli ve merhametli davranandır.

eğer Allah dilemeseydi Allah sana rzıık vermeseydi sen yiyecek tek bir lokma bulamazdın

Gönderi tarihi:
Ona inanmadığın inkar ettiğin inkar ettiğini haykıra haykıra söylediğin dalga geçtiğin halde

sana

*mutlu bir aile verecek kadar

*iyi bir maaş nasip edeceek kadar

*hiç bir sağlık sorununu sıkıntı olarak hayatına dahil atmediği kadar

*kendisine zorla inandırmayıp seni seçiminde özgür bırakacak kadar

dürüst ve adaletli

Allah Rahmandır bu dünyada inanada inanmayanada adaletli ve merhametli davranandır.

eğer Allah dilemeseydi Allah sana rzıık vermeseydi sen yiyecek tek bir lokma bulamazdın

Mutlu ailemi ben ve ailem birlikte kurduk. Allah diye bişey gelipte gökten vermedi. Maaşımı da kendi emeğimle çalışa çalışa hakediyorum. Ne eğitimimi Allah verdi, ne işimi kardeşim. Sağlık sorunumun olmaması da kendime iyi bakmamdan kaynaklanıyor kardeşim. Beni seçimimde özgür bırakacak bir irade olmadığı için bunu ciddiye bile almıyorum. Siz emeklerinizi hayallere atayabilirsiniz ama ben çalıştım ve çabaladım, elde ettim. Allah diledi diye haketmedim ben, olmayan bişeyin dilemesi diye bişey olmaz zaten. Çalışmasaydım, didinmeseydim elimdekilerin hiçbirisi olmazdı. Allah bana rızk verdi diye yaşamıyorum ama sen Allah diye bişeye inandığın için hala Allah yaşıyor anladın mı? Sen ona değil, o sana muhtaç, senin ona inanmana muhtaç. Bunu anlayabiliyorsun değil mi kardeşim? Hem madem öteki dünya var, bu dünya da bana iyilik veriyorsa, ona inanmadığım halde beni cennete atabilecek kadar adil mi senin Allahın? Senin inanıyor olmanın seni benden üstün kılması, şirketlerin akrabalarına torpil yapmasından farklı mı kardeşim?

Gönderi tarihi:
Sevgili arkadaşım...

Seni çok iyi anlıyabiliyorum...

Fakat bizlerinde anlaşılabilir taraflararımızın olduğunu unutmayın...

sevgili dipnot bende seni çok iyi anlıyorum desem biliyorum sasırırsın ama gerçekten anlıyorum.

insan beyni önüne konan seye pat diye inanamaz. fıtrat olarak hepimiz sorgulamaya arastırmaya aklımızda bazı şeyleri oturtarak sağlam bir inanç veya inançsızlık durumu olusturmaya uygun haldeyiz .benim inandığımı sorguluyorsun diye senin aklına hitaben hiç bir eleştirim olamaz.

aksine islamın sorgulanması körü körüne yaşanan bir din olmaktan çıkması taraftarıyım.çünkü insan bu yolla imanını ve islamı kendi içinde sağlam temellere oturtur.

dün okuduğum "inatçı zekalar" adlı yazıda ki bir paragrafı paylaşmak istiyorum.

"delikanlı ve aklıselim insanların işidir müslüman gibi yaşşamak" diyor yazar.

ve ekliyor

"zeki insanların büyük bir kısmı ya bir kaç ayete kafalarını takarak vakit ölüdürür olur olmaz teferruatlara dalıp adeta çöplükten işe yarar bir seyler arayan biri durumuna düşer.bu kategoride olupta hala inat edenler Allah ve Rasulunün bildirdiğinden daha etkili bir söz bekleye dursun yada dünya literatürüne geçmiş nice evliyadan daha zeki olduklarını zannededursun bizde onların Allah'tan yana tavır almaları için yüce Rabbimize dua ederek hizmetimize devam edelim.."

diye sözlerini bitiriyor.

akıl ayrı sey zeka ayrı seydir ve islamı sürekli sorguladıkları halde inanmayan kimselerinde inatçılık gözlüklerinden baktıklarını düşünüyorum

Örneğin; İnancımı bıraktığımdan beri, organize dinler ve kendine olan sevgi ve inanç konusunda aşırı talepkar görünen bir Tanrı fikri konusundaki kuşkularımı duyurmaktan çekinmedim...

Mesela şu anda içinde yetiştiğim bir dininin bana öğrettiği Tanrısal ceza ve sonsuz korku ve acı fikirlerinden kurtulmuş olarak, özgür biçimde gayet güzel yaşayabiliyorum...

Hayrıca bir gün bu dünyayı terk etmeye hazırım ve bu konuda bilinmeyenlerden kaynaklanan bir korkum hiç yok artık.

bu korkular yani Allah'a inanırken yaşanan korkular tamamen islamın ve Allah'ın insanlara yanlış anlatılmasından kaylanıyor.bu çoğu zaman bilinçli yapılıyor dolayısıyle imanı zayıf olan kişiler taassuba düşüyor ve inançlarını kaybediyor.

sorumluluklarını yapmayan insanlar için caydırıı unsurlardır bu korkutulan bölümler.ama çok samimi bi itirafta bulunayım. iman ibadet gibi haklı sorumlulukların nefislerine ağır geldiği insanlar inanmayarak dolayısıyle ibadetlerin yükümlülüğünden kurtularak toptan bi kurtuluşa kavuşmanın rahatlığını yasayadursun o ertelediği sorumlulukların gün gelip omuzlarına yükleneceğinide bilmiş olsunlar.

biz bizim yetişmemiz için onca emek sarfeden annelerimizden bile sevgimizi eksik etmezken ona saygıda kusur etmemeye çalışırken,bizi yokken var eden kimsenin bizi bilmediği bi 20 sene öncesinde bizi bilen bizi hatırlayan ve yaratan anne karnında ,bu dünyada benim hiç birseyimi eksik etmeyen sayısız nimet veren O Allah ı sevmeyi neden kendime bi yük olarak göreyimki.

benim canımda kanımda herşeyim Onun yolunda feda olsun.

Yine sadece kendi vicdanımın sesini dinliyorum ve hala insanın başkalarına yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum...

Hille de dinde bulunması düşünülen, iyilik, hoşgörü, sevgi, hak, adalet, kişisel ve çevresel anlamda mutluluk duyduğum/verdiğin birçok özelliğimin bendede var olduğunu biliyorum...

Yani bunun için tek gerekçem ilahi emirler değil, hayatta en değerli bulduğum şey olan 'kendime olan ögüven ve saygı'dır.

Bundan ötesini düşünmem biraz kendime haksızlık olur...

Saygılar...

ne güzel bunlar insana dinin kazandırdıkları özellikler değildir zaten her insanın fıtratında vardır bu özellikler din sadece yine insanın fıtratında bulunan kötülük yerine bunların yapılmasını öğütler.

Gönderi tarihi:

Mutlu ailemi ben ve ailem birlikte kurduk. Allah diye bişey gelipte gökten vermedi. Maaşımı da kendi emeğimle çalışa çalışa hakediyorum. Ne eğitimimi Allah verdi, ne işimi kardeşim. Sağlık sorunumun olmaması da kendime iyi bakmamdan kaynaklanıyor kardeşim. Beni seçimimde özgür bırakacak bir irade olmadığı için bunu ciddiye bile almıyorum. Siz emeklerinizi hayallere atayabilirsiniz ama ben çalıştım ve çabaladım, elde ettim. Allah diledi diye haketmedim ben, olmayan bişeyin dilemesi diye bişey olmaz zaten. Çalışmasaydım, didinmeseydim elimdekilerin hiçbirisi olmazdı.

Allah Rahmandır Rahman olduğu için inanmadığın halde bugün bu sözleri sarfettiğin halde eger ecel vaktin gelmediyse akşam sofranda sana yine rızkını verecek.

şunuda düşünki Allah seni yaratmasaydı sana el ayak akıl zeka vermeseydi başarılarını kazanman için sana uygun ortamı takdir etmeseydi sen bunların hiç birini yapamazdın.kendini yoktan var edemezdin.daha dünyada yokken benim çok mutlu bir ailem olsun diyerek aile seçimini yapamazdın. saçlarımın doğal rengi bu olsun gözlerim bu renkte baksın diyemezdin. insan olarak O sonsoz kudretin yanında işte bu kadar acizsin.

Allah bana rızk verdi diye yaşamıyorum ama sen Allah diye bişeye inandığın için hala Allah yaşıyor anladın mı? Sen ona değil, o sana muhtaç, senin ona inanmana muhtaç. Bunu anlayabiliyorsun değil mi kardeşim? ?

koskoca bir evreni Yaratan yanında karıncadan bile küçük kaldığımız gezegenleri kainatta hiç bir seye asmadan havada tutabilen hiç birini diğerine karıştırmayan Allah kimseye muhtaç değildir.eğer O hasa bir besere muhataçsa bir beşer çıksında Onun yarattıklarından daha üstün birsey çıkarsın ortaya da görelim.

Hem madem öteki dünya var, bu dünya da bana iyilik veriyorsa, ona inanmadığım halde beni cennete atabilecek kadar adil mi senin Allahın? Senin inanıyor olmanın seni benden üstün kılması, şirketlerin akrabalarına torpil yapmasından farklı mı kardeşim?

Allah çalışanı görür.sen dünya hayatı için çalışıyorsun Allah senin hakkını boşa çıkarmıyor dünyada veriyor sana hakkını.ben hiç ölmücekmiş gibi dünya için yarın ölücekmiş gibi ahiret için çalışmak gibi orta bir yol dustur edindim hayatıma.

Allah'a yakın olmakla insanın ahireti güzelleşiyor dünyada çalışman iyi bir maaşının olması senin ahiretine etki edebilecek unsurlar değil.benim Allah'ım herkesin Allah'ı.

şirket meselesine gelince sen bir sirket için çalışıyorsun ve o şirket seni seciyor ben çalışmıyorum beni bünyesine almıyor.Allah ta inananı alıyor inanmayanı almıyor. bir şirket düşünün ki iyi kalplı iyi bir yaşantısı olan iyi bir ailesi olan ancak eleman aradığı alanda hiç bir bilgisi olmayanı işe alırmı.bu o alanda uzman olan kişilere haksızlık sayılmazmı.

hiç inananla inanmayan bir olurmu.

Allah ın adaleti biz insanların aklının alamayacaği kadar geniştir.

peygamber efendimiz kızı fatımaya peygamber kızı olman seni ahirette kurtarmaz buyurmuştur.

senin dediğin gibi olsaydı benim gibi nefsine yenik düşen birinden ziyade peygamber efendimiz kızına böle bi uyarıda bulunmazdı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.