Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Memleketten geldim :D canım arkadaşım bak yine çalacam,ama cidden güzel yazılmış.Söz meclisten dışarıya diyerekten;

İYİLER ERKEN ÖLÜR

İyiler erken ölür birini ay çağırır, öbürünü denizler, bir diğerini uçurumlar; iyiler hissederler önce, iyiliklerine bu hayatta yer olmadığını. Bu hayatın kötülere, çıkarcı ve acımasız olanlara göre düzenlendiğini hissederler....

Acı verir onlara iyi kalplerini karanlık bir yerde gizlice terk etmek. Ne kadar acı verse de onlara ait olmayan bu dünyayı herkesten daha çok ciddiye alırlar bu yüzden. Belki gizlice fark eder, belki gizlice unutmak isteriz. Çünkü onlar gözlerimize bakarlar. Gözlerimizde gözlerimizi ararlar. Hiç umut yok mu, der gibi bakarlar. Kanayan bir özlemle bakarlar. Çünkü onlar için en kötüsü bile bile yaşamaktır. Ve asıl acısı kendilerine yar olmayan bu dünyada yaşıyor gibi yapmaktır onlar için. Yaşamadan yaşıyormuş gibi yapmak.

Geride kalanlar bilmese de iyilerin incitilmiş kalpleriyle yaşadıklarını. Sonunda iyiler erken ölür.

Erken ölmüş görünseler de, bu dünyada en çok bekleyen iyilerdir. En derinlerinde yaşamak beklemektir onlar için. Çevrelerinde hep acele eden insanlar vardır oysa. Hep isteyen, hep arzulayan, hep başarmak derdinde olan... Soluk soluğa, telaşlı, hoyrat.

Oysa iyiler kendilerinden ne istenirse karşılıksız verirler. Dostluklarını, zamanlarını, ışıklarını gerekirse bedenlerini, enerjilerini. Bu dünyanın kendilerine yar olmadığını ve olmayacağını anladıkça hesap sorarcasına, karşısındakini biraz olsun sarsabilmek için ve çoğu kez hayatlarını yok sayarcasına verirler. Ama ne yaparlarsa yapsınlar horlanmaktan kurtulamazlar.

Bu dünyanın en zavallı, en güçsüz kötüsü bile iyinin kokusunu alır. Hisseder onun başka yere ait sonsuz bir misafir olduğunu. Hissedince izin verir içindeki cellada.

Oysa iyilerin kurbanı başkaları değil sadece kendileridir. İçlerindeki dinmek bilmeyen acı işte buradan gelir. Bazen öyle çok severler ki, kendilerini bile kimsesiz bırakırlar. Kendilerini en çok derin ve öksüz bir acıyla hatırlarlar bu yüzden. Bir gönül yıpranmasıyla.

Yaptıkları her eylemin, söyledikleri her sözün onları biraz daha kirlettiğini, biraz daha aşağı çektiğini bildikleri halde, bilmezlikten gelirler. Bu dünyaya, bu hayata duydukları her umudun, yaptıkları her eylemin, söyledikleri her sözün, içlerindeki acıyı biraz daha dilsiz, biraz daha kimsesiz ve çıplak bıraktığını bildikleri halde bilmezden gelirler.

Bu boşuna inanış kendilerine duydukları o derin kırgınlık olarak geri döner sonu da. Hayat değildir, suçlu olan bu binler yıl önce koyulmuş olan insanlık yasaları da değil. Bir suçu varsa, olması gerekiyorsa bu yine kendileridir. Böyle hissetmeye ikna ederler kendilerini...

Yinede geride kalanlar bilmeseler de onların incitilmiş kalpleri sayesinde yaşadıklarını, iyiler erken ölür.......

ama sen sakın ölme!senin gibi bir dostu nasıl bulacağım ben!

• Cevaplar 50
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

sayın hırcın kapıyı caldım kımse acmadı bende kapıyı kırdım gırdım ıcerı :D

dedım bır halını hatırını sorayım.;)

hırcın haftaya ızın kullanmayı dusunuyorum ızın verırse patron. bana su anda nokta yerını soylersen sevınırım.ımkanım olrusa gelıcem yanına ;)bana ozelden yazarsan sevınırım ;)

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Evet,sizde yoksunuz.zaten sizin için arada takılıyorum.Asi bir memlekete gitti,pir gitti.Sende hastaymışssın!Canımıza yakışmaz hastalık ama :( lütfen bir gün bana ben hep böyleyim yerine artık çok iyiyim de!

Ben geldimmm acemi av kat :) nasılsın,nası gidiyo?aman azcık kaldı ha gayret bak Jön hiç kafaya takıyomu hababam yapıyo askerligi :unsure: kışın nası olsa görüşecegiz ohh ne dedikodular yapacas bir bilsen.....artık senmi buraya bizmi senin yanına taşınırıs bilemicem artık :) ben iyi olmaya çalışıyorum ama sende iyi ol tamamı :blushing: gel sıcak sıcak bitki çayı içelim seninle ....bu senin...........bitki_cayi.jpg

buda benim.....bit.gif......

Gönderi tarihi:

Acemi avkat :D bak ayıcığımla uyurken,birden uykum kaçtı;sana uğradım sabahın en güzel vaktinde...çayın var mı :D

Diyarbakırda bugün güneşin doğuşunu seyrettim.Şimdi apaydınlık bu kent.Galiba bu kentin en güzel olduğu vakitler;güneşe uzandığı an!

Bu arada telefon kartımı yine kaybettim :( işe gitmeden önce bulmalıyım -_- onun için kaçtım ben....geceye kadar burda yokum;işteyim...bu arada sana bir sır vereyim mi?

Herşeyimi anlattığım ikinci insan;bugün sana verdiğim sözü tutmak için uyandım.Sevgiler...

Gönderi tarihi:

Acemi avkat :D bak ayıcığımla uyurken,birden uykum kaçtı;sana uğradım sabahın en güzel vaktinde...çayın var mı :D

Diyarbakırda bugün güneşin doğuşunu seyrettim.Şimdi apaydınlık bu kent.Galiba bu kentin en güzel olduğu vakitler;güneşe uzandığı an!

Bu arada telefon kartımı yine kaybettim :( işe gitmeden önce bulmalıyım -_- onun için kaçtım ben....geceye kadar burda yokum;işteyim...bu arada sana bir sır vereyim mi?

Herşeyimi anlattığım ikinci insan;bugün sana verdiğim sözü tutmak için uyandım.Sevgiler...

Buyur asi kız :D ayıcıkla uyurken mi uyandın,vah vah.Can dostuma çayım olmaz mı?

Öyledir asim,en güzel vakit güneşe en yakın olunan vakittir.Ama inan ki Diyarbakırı güzelleştiren senin gülen gözlerindir.Sen kaybet kartları,zaten olsa da kapalı olmaya alışkın telefonların.Sevindim -_-

Hem sen neden beni Senyourla tanıştırmadın,hesap vereceksin :D sabahın bir vakti,ne işin var senin netlerde,uyuki dinlenesin.Dur ben şimdi ÖM ile sana atayım fırça :D Sözünü tut be asim.

Gönderi tarihi:

Sevgili Emre,

bak bunu okuyanlar siz kavga mı ettiniz diye soruyorlar...tabi ki hayır;canım kardeşim,dostumla nasıl kavga edebilirim ki...

biraz sert bir uslüp olmuş,affet arkadaşını.

sen sormaman gereken bir soruyu konuyla alakası olmayan bir kişiye sormakla doğru olanı yapmadın;ama arkadaşımsan yanlışını da söylerim değil mi?

tabi o kişide çok değer verdiğim,düşünceleriyle benim için özel bir dostum...

onun için ben konuyu burda kapatıyorum,can dostum Emre artık soracağın tüm soruları bana sor olur mu?

şimdi sana içimden geçenleri yazmak isterdim;arkadaşlığına dair...

ama uyumalıyım;yarın oldukça yorucu bir gün olacak.Eve erken gelebilirsem sana yazacaklarımı yazarım...

can dostum,güzel kardeşim ve yoldaşım...sevgiler!

Gönderi tarihi:

Sevgili Emre,

bak bunu okuyanlar siz kavga mı ettiniz diye soruyorlar...tabi ki hayır;canım kardeşim,dostumla nasıl kavga edebilirim ki...

biraz sert bir uslüp olmuş,affet arkadaşını.

sen sormaman gereken bir soruyu konuyla alakası olmayan bir kişiye sormakla doğru olanı yapmadın;ama arkadaşımsan yanlışını da söylerim değil mi?

tabi o kişide çok değer verdiğim,düşünceleriyle benim için özel bir dostum...

onun için ben konuyu burda kapatıyorum,can dostum Emre artık soracağın tüm soruları bana sor olur mu?

şimdi sana içimden geçenleri yazmak isterdim;arkadaşlığına dair...

ama uyumalıyım;yarın oldukça yorucu bir gün olacak.Eve erken gelebilirsem sana yazacaklarımı yazarım...

can dostum,güzel kardeşim ve yoldaşım...sevgiler!

Mavi beni utandırdın;keşke bu kadar güzel cümlelerle bu düşüncesizliğimi bu kadar mazur görmeseydin.Senden de arkadaşımızdan da özür dilerim.Sevginin en güzeli mavime.

Bursercan ince anlayış dediğin için sana da çok teşekkür ederim.Mavi birazda senin için bu kabalığımı es geçti.Sağol kardeşim.

Gönderi tarihi:
Mavi beni utandırdın;keşke bu kadar güzel cümlelerle bu düşüncesizliğimi bu kadar mazur görmeseydin.Senden de arkadaşımızdan da özür dilerim.Sevginin en güzeli mavime.

Bursercan ince anlayış dediğin için sana da çok teşekkür ederim.Mavi birazda senin için bu kabalığımı es geçti.Sağol kardeşim.

unut gitsin...bu sana kucakla....

ozgurluk.jpg

Gönderi tarihi:
kizmanmiyalim lutfen Sercani :D

2232822954_480704edc0.jpg karnim acikti dse yeter hemen birseyler hazirlariz biz :P

aho aho aho anam anam anam tlillililil(zılgıt:D) yaw bu ne abi ben cigerciye kadar gidip geleyim :D

Gönderi tarihi:
Evet aramızda küçük bir sır,Sercan benim için çok özel.ne bu yemek falan,Senyour bana da zılgıt çekmesini öğret ki :D uyu bakalım Mavi ;)

baba ayıpsın gerci ben bilmiyorum cekemiyorum zılgıtı ama bizim anneden sana da ögretmesini isteriz :D

Gönderi tarihi:

Bakın hele şunlara;

biri zılgıt çeker,parantez içinde zılgıt olduğunu belirterek(yav Senyour utandırdın beni,sana böle mi öğretmiştim)

diğeri kalkıp zılgıt öğrenmeye merak salar,hemi de erbabından :D

erbabı da annemize yönlendirir,

diğeri yine annemizi bahane ederek diğer annemize selam gönderir :D

bu iletileri okuyunca keyfim tam gaz oldu,çok tatlısınız yaf :wub:

yani benim kadar olamazsanız da -_-

Gönderi tarihi:
Bakın hele şunlara;

biri zılgıt çeker,parantez içinde zılgıt olduğunu belirterek(yav Senyour utandırdın beni,sana böle mi öğretmiştim)

baktık hele kendimize,güldürebilmişsek küçük hanımı ne mutlu bize,senin tatlılığın şekerim. :)

Gönderi tarihi:
Bakın hele şunlara;

bi insan bukadar ii olabilir yaw yaw senin gözlerin herkeste olmalı ha eywallah şeker insan :)

Gönderi tarihi:
yalnız Senyour,şimdi mavi sana becereksiz bana da meraklı demek istemiş olmasın mı?

yok be baba mavi bize ele demez hani bi insanın gözlerinden kalbini görürsün ya mavide ele iste... amasın da var ele de görmüsse walla 2 saat tek ayak özlerinde durdururum onu ceza olarak :D:D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.