Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Hrant Dink cinayetiyle ilgili öylesine açıklamalar yapılmaya başlandı, öylesine ifadelerle karşılaşıyoruz ki, hayret etmemek elde değil. Dink' in öldürüleceği çok öncesinden biliniyormuş. Güvenlik kadroları da durumun farkındaymışlar, ancak gerekli önlem alınmamış. Göz göre göre, Dink ölüme mahkum edilmiş. Peki şimdi ne olacak? Sadece dövünmekle mi yetineceğiz, yoksa sorumluların tümü cezasını çekecek mi? Hrant Dink'in başına gelenler inanılacak gibi değil. İlk dönemde fazla ihtimal vermemiştim. Bu kadar ayrıntıya sahip olmadığımızdan dolayı, daha çok bir ciddiyetsizlik, koordinasyonsuzluk veya aldırmazlığımıza bağlamıştım. Çeşitli servislerin elde ettikleri bilgileri birbirleriyle paylaşma konusundaki isteksizliklerini, sorumlu durumdaki kişilerin önlem almamalarını, tamamen idari gevşekliğe bağlıyorduk. Aman efendim, meğer işin içinde neler neler varmış. Size burada ayrıntılı şekilde, kimin ne yaptığını yazacak ve anlatacak değilim. Merak ediyorsanız, günlük haberleri şöyle bir karıştırın göreceksiniz. Eminim sizlerde hayretler içinde kalacaksınız. Yazacaklarıma şaşırmayın… Bugüne kadarki açıklamalar, alınan ifadeler ve davada ortaya çıkan gerçekleri bir araya getirdiğinizde, özetle şöyle bir gerçekle karşılaşıyorsunuz: Hrant Dink'in öldürülmesi için hazırlıklar yapıldığını, Türkiye Emniyet teşkilatı çok öncelerden haber almış… Sadece bununla da kalınmamış, ilgili yerlere bu bilgiler servis edilmiş… Ancak, sorumlu durumdaki kişiler, yetkililer, Askeri ve Polis Müdürleri ya görmezden gelmişler veya görmek istememişler. Ben buna ne derim biliyor musunuz ? Bu yaklaşımın adı, Hrant Dink'i ölüme mahkum etmektir. Şimdi göreceksiniz, aynı kişiler raporların somut olmadığından, hemen hergün bu tip ihbarlar aldığından, her ihbarın peşinden koşamayacaklarından söz edeceklerdir. Hayır, Hrant Dink herhangi biri değildi. Farklı görüşleriyle ön planda ve heran böyle bir suikast girişimiyle karşı karşıya kalabileceği bilinen bir kişiydi. Hatta, bir vali yardımcısı tarafından uyarılmıştı. Şimdi kalkıp bu özürlerin arkasına saklanılamaz. Peki ne olacak ? Bu olayda, devletin büyük sorumluluğu vardır. Devlet, şimdi kalkıp sahte üzüntü gösterilerine girmekle, sorumluları ayıplamakla yetinemez. İnsan kaybının bedeli yoktur, ancak T.C Devleti mutlaka bu ayıbını ödemelidir. Bu, kamu oyunun önüne çıkıp açıkça “özür dilemekten“, yüklü bir tazminata kadar bir dizi yaptırımı kapsayabilir. Şimdi davanın sonucu bekleyelim. Yargıdan gerçekleri ortaya çıkarmasını bekliyoruz. Türkiye, Hrant 'ın kanını yerde bırakmamalıdır. Alıntı
Φ Artropod Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2008 Ülkemizde 'Hepimiz Ogün Samast'ız'' diyen tipler bile peydah olmuşken,onunla ülkemizin bayrağını aynı kareye sokup utanmadan resim çektiren devlet görevlileri varken bu kirliliklerin çözülebileceğine kim nasıl inansın? Katilin cinayet günü hangi akla hizmet beyaz bereyle dolaştığı anlaşılabildi mi acaba?Hiç mi anormal gelmedi görevlilere?Üstelik böyle bir olayın olabileceği istihbaratı alınıyor ve Hrant Dink'in hiçbir koruması yok,açık bir hedef. Cinayetten sonra bir de yetmezmiş gibi 'Plan yapmayın,böyle mıhlarız sizi.'' tarzı kliplerle ucuz kahramanlıklara girişenler eksik olmadı.Böyleleri vatanseverlik kavramını da kendilerine benzetmeye,kirletmeye çalışıyorlar.O kadar heveslilerse temizlemeye önce kendilerinden başlasınlar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2008 Hrant Dink cinayeti aydınlatılsın mı?Şayet aydınlanırsa ben Diyarbakırın en yüksek yerinden kendimi atarım; Ülkemizde 'Hepimiz Ogün Samast'ız'' diyen tipler bile peydah olmuşken,onunla ülkemizin bayrağını aynı kareye sokup utanmadan resim çektiren devlet görevlileri varken bu kirliliklerin çözülebileceğine kim nasıl inansın? Katilin cinayet günü hangi akla hizmet beyaz bereyle dolaştığı anlaşılabildi mi acaba?Hiç mi anormal gelmedi görevlilere?Üstelik böyle bir olayın olabileceği istihbaratı alınıyor ve Hrant Dink'in hiçbir koruması yok,açık bir hedef. Cinayetten sonra bir de yetmezmiş gibi 'Plan yapmayın,böyle mıhlarız sizi.'' tarzı kliplerle ucuz kahramanlıklara girişenler eksik olmadı.Böyleleri vatanseverlik kavramını da kendilerine benzetmeye,kirletmeye çalışıyorlar.O kadar heveslilerse temizlemeye önce kendilerinden başlasınlar. yok onlar vatan hainlerinden başlayacak;sonra, sonrada herhelde yine vatan hainlerine dönecek namlunun ucu!Ölümü kutsallaştıran,insanı yok sayan,sözüm ona vatanseverler;vatanı sevmek insanını sevmekle olur! Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2008 Hrant Dink cinayetiyle ilgili öylesine açıklamalar yapılmaya başlandı, öylesine ifadelerle karşılaşıyoruz ki, hayret etmemek elde değil. Dink' in öldürüleceği çok öncesinden biliniyormuş. Güvenlik kadroları da durumun farkındaymışlar, ancak gerekli önlem alınmamış. Göz göre göre, Dink ölüme mahkum edilmiş. Peki şimdi ne olacak? Sadece dövünmekle mi yetineceğiz, yoksa sorumluların tümü cezasını çekecek mi?. . . Yargıdan gerçekleri ortaya çıkarmasını bekliyoruz. Türkiye, Hrant 'ın kanını yerde bırakmamalıdır. Günaydın sevgili M Ali Birand;yeni mi farkına vardınız? Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Günaydın sevgili M Ali Birand;yeni mi farkına vardınız? Hic degilse birileri cikip mertce ve acikca Dink cinayetine goz yumuldugunu itiraf ediyor. Peki bunu neden onca siyasetcimiz ve devlet adamimiz yapamadi? Nedent Ithibarat teskilatimiz ayibini itiraf edemedi? Siz burda dogru soz eden adama tepki gosteriyorsunuz! Anlayamadim! Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Değerli kardeşim tepkim M Ali Birand dahil bu ölüme sessiz kalan herkese.Ölüm dedim değil mi?Hayır cinayet!M Ali Birand ve diğerleri;siyasiler,medya,uyutulmuş insanlar ve insanı hedef gösteren herkesedir tepkim!!! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Değerli kardeşim tepkim M Ali Birand dahil bu ölüme sessiz kalan herkese.Ölüm dedim değil mi?Hayır cinayet!M Ali Birand ve diğerleri;siyasiler,medya,uyutulmuş insanlar ve insanı hedef gösteren herkesedir tepkim!!! Tekrar ediyorum Sayin Mehmet Ali Birand bu u lkede korkudan agzini acipta gercekleri soyleyem,enlere ders veriyor gercekleri siralayarak! Neden bunu kalkip bir Baykal ya da Bahceli yapamiyor? Adam h erhalde olume sessiz kalsaydi o zaman digerleri gibi onunda sesi cikmazdi. Sayin Birand'a ovgu yagdirmak yerine elestiriyosunuz! Yani olacak is degil! Hangi insanlari hedef gosteriyor Sayin Birand, sorumlulardan ve katillerden haric onu soylermisiniz bana? Sizler kalkin Dink gibi birinin oldurulmesine, goz gore gore oldurulmesine sessiz kalin ve sonra birisi, Turkiye'nin en buyuk gazetecilerinden birisi kalkip bunu gozler onune sersin ve siz de buna tepki duyun? Bu ne anlayis be kardesim? Hata mi yapti gerceklerin altini cizerek Sayin Birand? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Sevgili Diyarbakırlı galiba ben Hırçın Karadenizlinin ne demek istediğini anladım.Bir insana yapılacak en büyük haksızlık onu yok saymaktır.Hrant Dink işte bir cinayetin bu haksızlıkla meşrulaşmasıdır.Onu öldüren sözde vatansever ******* sadece!Ve o ******* kandırılmış,eline verilen silahla vatansever ilan edilmiş bu ülkenin bir çocuğu.M Ali Birand'ı bende takip ederim.Güzel ve doğru yazan bir gazetecemiz.Ama şunu da unutmamak gerek Hrant Dink cinayeti basit bir cinayet değil,yazarımızın dediği gibi devletin hemen tüm yönleri ile aydınlatması gereken bir cinayet.Bunu yanında linç kültürünü toplumsal refleks olarak algılayan bir siyasi irade,kendi çıkmazları içinde siyasi arenada yer bile alamayan bir muhalefet,bir insanı fazlasıyla hedef gösteren bir medya!Ve aklımızın alamayacağı kadar kirli ilişliler.Hrant Dink'in öldürülmesşinde o zaman susmayı yeğleyen herkes sorumludur.Bir insan öldürüldükten sonra bazı şeylerin hiçbir anlamı kalmıyor.Düşünsene Ahmet Kaya sürgünlerdeyken onu yalnız bırakanlar bugün onun adından prim elde etmeye çalışırken giden,yanlış anlaşılan bir sanatçıya yazık olmuyor mu? Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2008 Sevgili Diyarbakırlı galiba ben Hırçın Karadenizlinin ne demek istediğini anladım.Bir insana yapılacak en büyük haksızlık onu yok saymaktır.Hrant Dink işte bir cinayetin bu haksızlıkla meşrulaşmasıdır.Onu öldüren sözde vatansever ******* sadece!Ve o ********* kandırılmış,eline verilen silahla vatansever ilan edilmiş bu ülkenin bir çocuğu.M Ali Birand'ı bende takip ederim.Güzel ve doğru yazan bir gazetecemiz.Ama şunu da unutmamak gerek Hrant Dink cinayeti basit bir cinayet değil,yazarımızın dediği gibi devletin hemen tüm yönleri ile aydınlatması gereken bir cinayet.Bunu yanında linç kültürünü toplumsal refleks olarak algılayan bir siyasi irade,kendi çıkmazları içinde siyasi arenada yer bile alamayan bir muhalefet,bir insanı fazlasıyla hedef gösteren bir medya!Ve aklımızın alamayacağı kadar kirli ilişliler.Hrant Dink'in öldürülmesşinde o zaman susmayı yeğleyen herkes sorumludur.Bir insan öldürüldükten sonra bazı şeylerin hiçbir anlamı kalmıyor.Düşünsene Ahmet Kaya sürgünlerdeyken onu yalnız bırakanlar bugün onun adından prim elde etmeye çalışırken giden,yanlış anlaşılan bir sanatçıya yazık olmuyor mu? Hayir ama bence gercekleri ortaya suren herkes takdir edilmeli boylesine yobazlasmis bir Turkiye'de! Ondan sayin Hircin Karadenizli'nin de Birand'i takdir etmesini beklerdim! Yoksa Allah var, arkadasin hemen her kosede her dedigine katiliyorum zaten! Varolsun! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2008 Hrant Dink cinayetiyle ilgili öylesine açıklamalar yapılmaya başlandı, öylesine ifadelerle karşılaşıyoruz ki, hayret etmemek elde değil. Dink' in öldürüleceği çok öncesinden biliniyormuş. Güvenlik kadroları da durumun farkındaymışlar, ancak gerekli önlem alınmamış. Göz göre göre, Dink ölüme mahkum edilmiş. Peki şimdi ne olacak? Sadece dövünmekle mi yetineceğiz, yoksa sorumluların tümü cezasını çekecek mi?. . . Türkiye'de yillardan beri baristan, kardeslikten, demokrasiden ve savasa karsi olanlar devamli öldürülmüslerdir ve tüm ölümlere ve katliamlara göz yumulmstur. Bunlar koltuklari ugruna insanlarimizi bir birine düsürürler ve hatta terörü tirmandirip terörden bilerant saglarlar. Kötü olada ülkedeki bir cok insan bu tür oyunlari göremeyip katliama ugrayan sahislari ve topluluklari vatanhainiymis gibi gösterirler. Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2008 Hayir ama bence gercekleri ortaya suren herkes takdir edilmeli boylesine yobazlasmis bir Turkiye'de! Ondan sayin Hircin Karadenizli'nin de Birand'i takdir etmesini beklerdim! Yoksa Allah var, arkadasin hemen her kosede her dedigine katiliyorum zaten! Varolsun! Aslında doğru diyorsun.Yozlaşmışlıklar içinde gerçek tekse de görülmeli.Teşekkür ederim kardeşim.Siz varolun! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2008 Hic degilse birileri cikip mertce ve acikca Dink cinayetine goz yumuldugunu itiraf ediyor. Peki bunu neden onca siyasetcimiz ve devlet adamimiz yapamadi? Nedent Ithibarat teskilatimiz ayibini itiraf edemedi? Siz burda dogru soz eden adama tepki gosteriyorsunuz! Anlayamadim! M ali birandın diğer yazılarına bakın mertliğini görürsünüz gerçekten çok mert bir adam arkasında amerika ağızana geleni söylüyor...amerikaya sırtını dayayan mert oluyor. biliriz,biliriz.. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2008 M ali birandın diğer yazılarına bakın mertliğini görürsünüz gerçekten çok mert bir adam arkasında amerika ağızana geleni söylüyor...amerikaya sırtını dayayan mert oluyor.biliriz,biliriz.. Kardesim Amerika'ya onyillardir az mi sirt dayadi bizim ulusalcilar ve milliyetci kesim? Irak'a girmesine biz yardimci olmadik mi Amerika'nin? Israil'i kurmasina biz yardimci olmadik mi Amerika'nin? Yani siz yapinca hos ta Sayin Birand yapinca bos oyle mi? *** Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.