Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Ü DİNE ALET EDENLERLE DİNSİZLİĞE ALET EDENLER BİR DİR... MEKANI CENNET OLSUN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN TÜRKLÜĞÜNDEN VE MİLLETİNE HİZMETİNDEN ONUR DUYUYORUM... Alıntı
Φ yasar12b Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Cok dogru kardes aynen katiliyorum selamlar Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 " Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ. " Alıntı
Φ Kazazlı Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Bir gün ofisimde yeni tanıştığım dine karşı olduğunu sonradan anladığım bir beyle din konusunda sohbet ediyoruz kendisi bana durmadan sorular soruyordu peki bu nedir şu nasıldır diye karşılıklı soru cevap şeklinde sohbet sürüp gitti.... Tavrından ve sorduğu sorulardan anladım ki, tabiri caizse,beni çuvallatmak istiyordu.... Aslında yüzeysel bir takım beylik sorularıyla beni çuvallatamayınca bu sefer kendince sakıncalı bir konuda beni sıkıştırmak istedi ve ATATÜRK hakkında ne düşünürsünüz dedi Hani herkes ATATÜRKÜ nasıl görmek istiyorsa o çerçeveye oturturya Can Dündarın bu konuda güzel bir yazısı vardı Milliyetçiler ATATÜRKÜ Milliyetçi Siyasi kürtçüler Kürtçü Koministler Kominist Dinsizler dinsiz GÖRÜRLER vs....... Besbelli bu bey de ATATÜRKÜ dine karşı bir yere oturtmuş oradan bana ateş edecek kendince dindarları ATATÜRK karşıtı bir yere koymuşlar ya.... ATATÜRK hakkında ne düşündüğümü sorunca -Sence ATATÜRK bir peygamber midir? -Hayır -ATATÜRK dini bir kişilikmidir? -Hayır deyince Dini bir sohbetin içine neden sokuşturduğunu anlamadım ama ben sana şunu söyleyebilirim dedim: ATATÜRK İyi bir devlet adamı iyi bir asker iyi bir komutan devrimci bir kişiliktir Yapmış olduklarını beğenen veya beğenmiyenler olabilir tarih hükmünü vermiş tarih kitapları bu konuda çokça sayfalar tüketmiştir Ancak gönül isterdi ki ATATÜRKÜ KORUMA KANUNU OLMASAYDI DA bu konudaki MÜNAFIKLIKLAR bir bitseydi Neden mi? ATATÜRK LEHİNE KONUŞMAK SERBEST ALEYHİNE KONUŞMAK YASAK İSE LEHTE KONUŞMANIN DA BİR KIYMETİ HARBİYESİ OLMASA GEREK Bir nevi MÜNAFIKLIK YANİ..... Dini bir konu olursa Kuran ve peygambere Müracaat ederim,bazılarının yaptığı gibi ATATÜRKÜ peygamberle yarıştırmam herkesi olması gereken konumda görürüm deyince sesini kesti ama belkide beni çuvaltamamanın hırsını içinde taşıyarak gitti kimbilir.... Alıntı
Φ ercan1980 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 ATATÜRK İyi bir devlet adamı iyi bir asker iyi bir komutan devrimci bir kişiliktir Yapmış olduklarını beğenen veya beğenmiyenler olabilir tarih hükmünü vermiş tarih kitapları bu konuda çokça sayfalar tüketmiştir Evet dediğin gibi, Atatürk sadece bir devlet adamıdır. Aynı Bush gibi. Aynı Stalin gibi. Aynı Pervez Müşerref gibi... Birileri insanları yüceltirler. Yüceltirler... Bir de sonunda bakmışsın ki o kişiye tanrısal güçler yüklenmiş. Yada en azından kendilerine peygamber edinirler vs. Din siyasete karıştırılmamalı, siyaset dinden mutlaka ayrıştırılmalıdır. Halkı düze çıkarmanın başka bir yolu yok!... Selametle! Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Sene 1938, 10 Kasım... İstanbul Üniversitesi?nde saat 9?u 5 geçenin meşum haberi duyulmuş... Bir Alman profesör var, hukuk fakültesinde, o da duymuş, şaşırmış. Derse girsin mi, girmesin mi bir türlü karar veremiyor. O sırada aklına rektöre müracaat etmek gelir. Kalkar, yanına gider. Aralarında şu konuşma geçer: ?Efendim, mütereddidim. Acaba ne yapsam?? ?Sizde böyle büyük bir adam ölünce ne yaparlarsa, onu yapın.? İşte o zaman Alman profesör kollarını iki yana sarkıtarak ?Bizde bu kadar büyük bir adam ölmedi ki? der.? (Hilmi Yücebaş, Atatürk?ün Nükteleri-Fıkraları, Hatıraları, İstanbul, Kültür Kitapevi, 1963) Kaynak: www. butundunya.com Bunu daha evvel de baska bir topicte postalamistim ama bu yazi Atatürk ün ne denli önemli ve degerli oldugunu cok güzel ifade edior. Ilahlastirilmasini dogru bulmuoyrum, ama degerini bilmek lazim! Kolay gelsin... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 TBMM'NİN AÇILIŞ BİLDİRİSİ Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 Cuma günü açılmıştır. Bu açılışın 21 Nisan 1920'de tüm Türkiye'ye gönderilen bildirgesi, bildirgeyi kaleme alan Atatürk'ün samimi dindarlığını açıkça gözler önüne seren tarihi bir belge niteliğindedir: 1. Allah'ın yardımıyla 23 Nisan Cuma günü, Cuma namazından sonra Ankara'da Büyük Millet Meclisi açılacaktır. 2. Vatanın bağımsızlığı, yüksek halifelik ve saltanat makamının kurtarılması gibi çok önemli vazifeleri olan Meclisin açılış gününü, Cumaya tesadüf ettirmekten maksat, o günün kutsallığından faydalanmak ve açılmadan önce sayın milletvekilleriyle Hacı Bayram Camii'nde Cuma namazı kılmak, Kuran ve namazın nurlarından faydalanmaktır. Namazdan sonra Peygamberimiz (sav)'in sakalı ve sancağı el üstünde olduğu halde Meclis binasına gidilecektir. Camiden buraya kadar olan merasim için Kolordu Komutanlığı'nca özel olarak askeri tertibat alınacaktır. 3. O günün kutsallığını güçlendirmek için bugünden başlayarak valiliklerde, vali beyefendinin düzenlemesiyle hatim indirilecek, muhayiri şerif okunacaktır. Hatmin son kısımları Cuma namazından sonra Meclis binası önünde tamamlanacaktır. 4. Kutsal ve yaralı vatanımızın her köşesinde aynı biçimde bugünden başlanarak muhari ve hatm-i şerif okutularak Cuma günü ezandan önce selavat verilecek ve hutbede halife padişahımızın adı söylenirken, padişahımızın ve topraklarımızın bir an önce kurtuluşu ve mutluluğa erişmesi için dua edilecektir. Cuma namazı kılındıktan sonra hatim duası yapılarak yüce halifelik ve saltanat makamının ve bütün yurdun kurtulması uğrundaki milli çalışmaların kutsallığı ve milletin her bireyinin kendi temsilcilerinden oluşan Büyük Millet Meclisi'nin vereceği vatan görevlerini yerine getirmesine ilişkin vaazlar verilecektir. Sonunda halife ve padişahımızın, din ve devletimizin, vatan ve milletimizin kurtuluşu, mutluluğu ve bağımsızlığı için dua edilecektir. Bu dini ve vatani törenin arkasından camilerden çıkıldıktan sonra bütün yurtta hükümet konaklarına gelinerek Meclisin açılmasından dolayı kutlama yapılacaktır. Her tarafta Cuma namazından önce Mevlid-i Şerif okunacaktır. 5. Yüce Allah'tan tam başarı dileriz." Beş maddeden oluşan bu bildirgenin her maddesi Atatürk'ün samimi, dindar kişiliğinin açık birer ifadesidir. Bilgilerinize..... Saygılar... Alıntı
Φ elma_ Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Atatürk hakkında bir sürü şey yazılıyor! İyi şeylerin yanında kötü şeylerde yazılıyor! Peki kötü şey yazanlara soruyorum Atatürk olmasaydı bu kadar rahat tavırlar gösterebilir miydiniz?! Atatürk olmasaydı şeriatçılıktan kurtulabilir miydiniz?! Nankörlük teorisinin varolmasını isterdim Atatürk'e laf sokmaya çalışan bütün insanların da orda varolmasını isterdim! Yazık çok yazık!.. Şu anda burda rahatça konuşabiliyorsanız,istediğiniz kıyafeti giyebiliyorsanız,makyaj yapıp-küpe takabiliyorsanız, okuyabiliyorsanız,sevdiğinizi açıkça söyleyebiliyorsanız ve en güzeli sorunlarınızı rahatça anlatabileceğiniz bir diliniz var ki bunları gerçekleştirebiliyorsanız bunlar Atatürk'ün sayesinde... Ayrıca O'nun dinsiz olduğunu kim söylüyor yahu bu saçmalığı kim uyduruyor! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Evet dediğin gibi, Atatürk sadece bir devlet adamıdır. Aynı Bush gibi. Aynı Stalin gibi. Aynı Pervez Müşerref gibi... Birileri insanları yüceltirler. Yüceltirler... Bir de sonunda bakmışsın ki o kişiye tanrısal güçler yüklenmiş. Yada en azından kendilerine peygamber edinirler vs. Din siyasete karıştırılmamalı, siyaset dinden mutlaka ayrıştırılmalıdır. Halkı düze çıkarmanın başka bir yolu yok!... Selametle! Atatürk sadece bir devlet adamı değildir, O devletin kurucusudur, o ulusun bağımsızlığına öncülük eden kimsedir. Bir devrimcidir, onun öncesi bir direnişçidir. ayrıca Bush'la Stalin'le pervez müşerrefle kıyas yapmanın mantığı ne. Devlet adamı olmalarımı ortak noktaları, yoska başka bir şeymi anlatmak isiyorsun. Yoksa Bush'ta devlet adamıydı Hz Ebubekirde. Alıntı
Φ ilbey__26 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2006 MEKANI CENNET OLSUN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN TÜRKLÜĞÜNDEN VE MİLLETİNE HİZMETİNDEN ONUR DUYUYORUM... siz hala ne yi tartışıyorsunuz........... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.