Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
bu tür ayrımları 100 yıldır konuşuyoruz.

anlamsız ve bence gereksiz.

sadece islam hakkında gerekli saygıyı herkes duyacak, söyledigimiz bu.

en absürt inançlara saygı duyuyorsak, islam söz konusu olunca 10 dakka düşünerek yazop konuşmamız gerekir.

benim söylemek istedigim budur.

selamlar

En azindan 100 yildan beride malesef benzeri katliamlar var. Önce baskasina saygi göstermem gerekki banada baskasi deger versin. Seriat isterüüzz diye bagirarak Alevi ve aydinlari yakanlara nasil saygi gösterilir? Isimize gemeyince yok islam yanlis uygulaniyor veya yanlis anlasilmis diye kiviriyoruz. gercek olan o davranislar inanclarindan oluyor, asiri dincilikten oluyor. Inacli insan islamda veya baska dinlerde hic bir zaman baskasina saygisizlik yapmaz ve dini siyasete alet etmez. Bakin biz halaa tartismak zorunda kaliyoruz, insanlarimiz yakiliyor ve katlediliyor, hemde günzüz gözüyle ve kalkiyoruz sunu veya bunu savunmaya calisiyoruz. Önce gercekleri kabul edelim ve bu tür olaylarin olmamasi icin öz elestiri yapalim ve önlem alalim. Yoksa bizler daha cookkk katliam sebebi buluruz ve daha kötülerine gebeyizde. Insan yakan ve yaktiran, insan ayrimi yapan ve yaptiran bir inanca deger verilmez.

Gönderi tarihi:
bu seriat kuralimi? DEMEK OLUYORKI ARKASINDAN INFAZ GELIYOR

Islamdan haric absürt Dinleri sayarmisin? senin bahsettigin?

:shuriken:

Baska dinlere saygiyi abrüst diyerek gösterir, ama konu islam olunca akan sular durur ve herkesin el pence divan durmasini beklerler. Iste anlayin ne kadar saygimiz oldugunu baska dinlere.

Gönderi tarihi:
Baska dinlere saygiyi abrüst diyerek gösterir, ama konu islam olunca akan sular durur ve herkesin el pence divan durmasini beklerler. Iste anlayin ne kadar saygimiz oldugunu baska dinlere.

Ne yapacaksin arkadasim Arap Milliyetciligi fellah Milliyetciligi tatli geliyor

:shuriken:

Gönderi tarihi:
En azindan 100 yildan beride malesef benzeri katliamlar var. Önce baskasina saygi göstermem gerekki banada baskasi deger versin. Seriat isterüüzz diye bagirarak Alevi ve aydinlari yakanlara nasil saygi gösterilir? Isimize gemeyince yok islam yanlis uygulaniyor veya yanlis anlasilmis diye kiviriyoruz. gercek olan o davranislar inanclarindan oluyor, asiri dincilikten oluyor. Inacli insan islamda veya baska dinlerde hic bir zaman baskasina saygisizlik yapmaz ve dini siyasete alet etmez. Bakin biz halaa tartismak zorunda kaliyoruz, insanlarimiz yakiliyor ve katlediliyor, hemde günzüz gözüyle ve kalkiyoruz sunu veya bunu savunmaya calisiyoruz. Önce gercekleri kabul edelim ve bu tür olaylarin olmamasi icin öz elestiri yapalim ve önlem alalim. Yoksa bizler daha cookkk katliam sebebi buluruz ve daha kötülerine gebeyizde. Insan yakan ve yaktiran, insan ayrimi yapan ve yaptiran bir inanca deger verilmez.

Nedir sizin Türk milleti ve Islamla olan zorunuz,ALeviler yakildi tüm müslümanlara ates püskürüyorsunuz,Türkler yakildi Almanyada neredeyse zil calip oynayacaktiniz,*******,Kürtmüsünüz Alevimisiniz,solcumusunuz Komünistmisiniz neyse nesiniz ama bu size saldirma hakkini vermez,bukadar ön yargiya sahip olan birisinin saygi beklemesi,adalet beklemesi biraz hayalperestlik olur bence,önce siz yazdiklarinizda saygiya yer vermesini ögrenin.Türk milleti vede müslümanlar sizin hedef tahtanizsa onu bilemem.Ermeniyi savundunuz Almanlari savundunuz,TÜRKLER VE MÜSLÜMANLAR disinda herkesi savundunuz.Ne kadarda kötüymüs bu ikisi,sizlerin sayesinde ögrenmis oluyoruz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Nedir sizin Türk milleti ve Islamla olan zorunuz,ALeviler yakildi tüm müslümanlara ates püskürüyorsunuz,Türkler yakildi Almanyada neredeyse zil calip oynayacaktiniz,*******,Kürtmüsünüz Alevimisiniz,solcumusunuz Komünistmisiniz neyse nesiniz ama bu size saldirma hakkini vermez,bukadar ön yargiya sahip olan birisinin saygi beklemesi,adalet beklemesi biraz hayalperestlik olur bence,önce siz yazdiklarinizda saygiya yer vermesini ögrenin.Türk milleti vede müslümanlar sizin hedef tahtanizsa onu bilemem.Ermeniyi savundunuz Almanlari savundunuz,TÜRKLER VE MÜSLÜMANLAR disinda herkesi savundunuz.Ne kadarda kötüymüs bu ikisi,sizlerin sayesinde ögrenmis oluyoruz.

saygilarla

*** Gercekleri kabul edemeyenlerin davranislari sergileniyor. Sanki Alevile'ri Almanlar, Ermeniler veya sizin o kinle baktiginiz baska milletler yaptilarda bizler o masum seriatci ve irkcilari sucluyoruz. Bakiyorumda gercekleri red pahasina seriatcilarida savunmaya baslamissiniz. Ögrenecegimiz daha cok seyler var ama ögrenmek isteyen ögreniyor, gerisi bos. Benim kim ve ne oldugum önemli degil, önemli olan insanlik, o benim kimligim, sritcilik, gericilik ve irkcilik degil.

Gönderi tarihi:
*** Gercekleri kabul edemeyenlerin davranislari sergileniyor. Sanki Alevile'ri Almanlar, Ermeniler veya sizin o kinle baktiginiz baska milletler yaptilarda bizler o masum seriatci ve irkcilari sucluyoruz. Bakiyorumda gercekleri red pahasina seriatcilarida savunmaya baslamissiniz. Ögrenecegimiz daha cok seyler var ama ögrenmek isteyen ögreniyor, gerisi bos. Benim kim ve ne oldugum önemli degil, önemli olan insanlik, o benim kimligim, sritcilik, gericilik ve irkcilik degil.

Siz kendinizde tüm Tüärk halkini suclama hakki görürsünüzde ben neden o insanlari savunmaktan geri adim atmaliyim,yoksa sizin özel bir durumunuzmu var suclama icin,suclayacaksaniz dogru hedefleri suclayin yatip kalkip Türk milletine vurmayin,alin Almanlarinizda sizin olsun ama bir ben yüz Almana bir Türk kardesimi degismem,benim Almanlardan bir cikarim olmaz,cikarlari olanlar ancak onlari savunur.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Siz kendinizde tüm Tüärk halkini suclama hakki görürsünüzde ben neden o insanlari savunmaktan geri adim atmaliyim,yoksa sizin özel bir durumunuzmu var suclama icin,suclayacaksaniz dogru hedefleri suclayin yatip kalkip Türk milletine vurmayin,alin Almanlarinizda sizin olsun ama bir ben yüz Almana bir Türk kardesimi degismem,benim Almanlardan bir cikarim olmaz,cikarlari olanlar ancak onlari savunur.

saygilarla

Istediginiz gibi anlarsaniz bu yorumlar ortaya cikar. Kim ne zaan tüm Türk halkini suclamis lütfen alintilarla isbatlayin. Camur at izi kalsin politikasi kimseye bir sey getirmez. Siz ilalda ne pahasina olursa olsun ülkemizdeki kötü insanlari ve olaylari elestirmiyorsaniz, o sizin ne kadar tarafli oldugunuzu gösterir. Önce insan ayrimi yapmaya son verelim. Neden agzinizdan Alman'lar hic düsmüyor ve bu konunun Alma'larla ne alakasi var anlayamadim dogrusu. Yorumlarinizdan ülkemizdeki cetelerin, mafyalarin ve sözde vatanseverlerin yüzünden devamli sorgulanacagimiz ortada. Burada kimsednin özel bir durmu yok, ama kimse de baskasina ietedigi gibi camur ata hakkida yok, önce elestirmeyi ve elestirilmeyi ögrenelim.

Gönderi tarihi:

MADIMAK BENZETMESİ

'Sesimin kesilmesi boğazımın sıkılması demek'

'Sesimin kesilmesi boğazımın sıkılması demek'

Karabük'te yaşanan 'susturma skandalına' tepkiler büyüyor. AKP'li belediye başkanının yazar Latife Tekin kürsüde konuşma yaparken önce sözünü kesmesi, ardından mikrofonun sesini kesmesi üzerine alandan ayrılan Tekin, bugün ilk kez konuştu: ''O an orada yaşadıklarım Madımak olayı gibiydi. Benim sesimin kesilmesi boğazımın sıkılması anlamına geliyor...''

Karabük Kültür-Sanat Festivali'nde kürsüye çıkıp AKP'nin enerji politikalarını eleştiren yazar Latife Tekin, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından sahneden nasıl indirildiğini anlattı.

Karabük Kültür Sanat Festivalinde kürsüye çıkıp AKP'nin enerji politikalarını eleştiren Yazar Latife Tekin, kürsüde konuşmasının engellenmesinin kendisine silah çekmekle eş değer olduğunu söyledi.

Yazar Latife Tekin olayı anlatırken şu ifadeleri kullandı: "AKP'nin bu aşağılık enerji politikaları dedim. O anda belediye başkanı ayağa fırladı. Ben konuşurken sabrediyormuş, onu da söyledi. 'Sen benim paramla buraya geldin. Konuşamazsın. Sen siyaset yapamazsın burada' dedi.''

Tekin, Belediye Başkanı Hüseyin Erer'in bu tepkisine, "Hayır siz vermediniz ben kendi paramla geldim" karşılığını verdi.

ACI BİR OLAYDI

Tekin, "Benim sesimin kesilmesi boğazımın sıkılması anlamına geliyor. 'İnin' dedi. 'Susun' dedi. Ben de dedim ki 'polis çağırın beni ancak böyle indirebilirsiniz.Siz beni susturamazsınz. Yazarları tanımıyorsunuz.' Bir kamera vardı. Onu kapattırdı. Mikrofonumu kapattılar. O aslında silah çekmek demek. Bana 'hadi bağır şimdi' dedi. Ben sadece acı bir biçimde gülümsedim. 'Ben söyleyeceğimi söyledim' dedim. Acı bir olaydı" diye olayı anlatırken, yazar arkadaşlarından bazılarının tehdit edildiğini de öne sürdü.

MADIMAK BENZETMESİ

AKP'nin yazarlar konusunda farklı düşünceleri olduğunu iddia eden Tekin, olay sırasında aklına Sivas'taki Madımak olayının geldiğini de söyledi. Latife Tekin, "Madımak olayı evet aklıma geldi. Birden şeyi düşündüm. Orada başka yazarlar da var. Büyük bir gerginlik olabilir. Ben onu anladığım için yerimden sessizce kalktım. Ve Karabük'ten ayrıldım. Beni alkışlayan Onur Caymaz tehdit edildi. Rüzgarımız ve güneşimizi neden kullanmıyoruz deyince beni alkışlamış. Arkadan biri 'boynunu kırarım' diyordu. Evet yani gerçekten onu hissettim. Orada insanları nasıl yaktılar. Orada onu hissettim. Oradan ayrıldım" şeklinde konuştu.

Gönderi tarihi:

Madimak olayi aslinda Türkiye icin bir yüz karasidir,ne varki Madimak olayini bahane eden Türkiye disndaki PKK yandasi Alevi örgütleri bu tarz olaylari Türkiyeye karsi bir savas amacli kullanmaktadir,Özellikle Almanyada cöreklenmis olan bu örgütler hem Alman devletinden maddi yardim alirlar hemde Almanyanin Türkiye siyasetini yönlendirirler.Türkiyede yasanan olaylari hemen siyasi zemine dökerek sanki Türkiyede bir Alevi katliami yasaniyormuscasina,veya Alevilere karsi toplumsal bir tavir varmiscasina eylemlere girisir ve Alman devletinden Türkiyeye karsi önlemler almasi yönünde girismlerde bulunurlar.Tabiiki yurt disindaki siyasi hicbir amaci olmayan kendini Türk devletinin bir üyesi kabul edenler icin böyle bir sorun yoktur onlar bu tarz eylemlere karsidirlar ve bu eylemlerin Aleviler icin degil Türkiyeye karsi eylemler oldugunun farkindadirlar,farkinda olmalari dogaldir cünkü bu örgütlerin ERMENI VE PKK ÖRGÜTLERI ile müsterek calistiklari herkesce malumdur Avrupada özellikle Isvicre-Almanya.Italya ve Fransada.Almanyanin Kaplan örgütünü yillarca korumasi altinda tutmasi onlara Alman vartandasligi vermesini hatirlarsak Almanyanin Türkiye den gitmis olanlarin Türkiyeye karsi lrganize olmalarini destekledigide kendilinden ortaya cikmaktadir.Sabancinin katilini hatirlayalim,Belcikada yani Türkiyeye karsi örgütlenmenin ana merkezlerinden birinde nasil güle oynaya boy gösterdiginide televizyon ve gazetelerden görmekteyiz.Yurt disnda Türkiyee karsi eylem birligine gitmeye hazir ve eylem birligi icinde olan cok insanlar vardir.Bunlarin elindeki maske kardeslik ve demokrasi maskesidir,kardeslik diyerek Türk ulusuna saldirir ve Türkiyenin bölünmesi icn cabaliyanlarla ortak calisirlar,bunlar bilinmektedir,onlarin inkar etmeleri bu gercekleri degistirmiyor,ONLARIN KARDESLIK SOGANLARI SADECE LAFTADIR.Avrupadaki siyasi partilerin özellikle SOLCU-YESILLER-KOMÜNIST partilerin icersinde cok sayida Kürtcü yani bölücü örgütün elemanlari,onlarin yandasi olan Alevi örgütlerinin elemanlari vardir,cogusu o ülkenin vatandasligina gecmislerdir cünkü böylece kendilerini Türkiyeden soyutlamis olmaktadirlar.O partilerin icersinde ayrica Ermeni aktivistler vardir ve bunlar devamli Türkiye ile irtibat halindedirler.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşım keşke dediğiniz gibi böylesi yüz karası katliamlar hiç olmazsa!Evet Madımak'ta binlerce aydın diri diri yakıldı.Bu ne kadar feci bir durum.Orada insanlar diri diri yakılıyor ve kimse buna müdahale edemiyor.(!)Bizim en büyük yanılgımız ne biliyor muşsunuz?İnsanın insana yaptığı bu haksızlığı din veya ideolojilere yedirmemiz.Aslında genel anlamda baktığımızda bu katliamı yapanlar nitelik olarak''şeriat isteriz'' diyenlerdir.Daha ileriye giderek ''biz bizden başkasına yer vermeyiz'' diyenlerdir.Ama işin gerçeği bunlar sadece insan olduğunu düşünen,daha ne olduğu anlaşılmayan varlıklardır.

Bizlerin yaptığı en büyük yanlışlardan biri de ''dini siyasallaştırmak''Tabi ki siyaset insan hayatını her yönüyle belirleyen oldukça dinde siyaset hakkında söz sahibi olacaktı.Bu kaçınılmazdı.Ancak bu kesinlikle dini işlerine gelince bayrak gibi taşıyanlarla bir sınama aracı olamaz.Bu o zaman evrensel olan dine saygısızlıktır ve ona inananlara büyük haksızlıktır.Herşeyin aşırısı zaralaıdır ki bence İslam dini bu aşırılığa izin vermez.Fanatizm de bu dinde yer yoktur.Ben bunları çok derin bilgilere dayanarak değil,Peygamberin yaşamına bakarak söylüyorum.

Ve bazı şeyleri söylemek için de ne illa Alevi nede başka birşey olmaya gerek yok.Varsa eksik olan o eksiği tamamlamak insan düşer!

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşım keşke dediğiniz gibi böylesi yüz karası katliamlar hiç olmazsa!Evet Madımak'ta binlerce aydın diri diri yakıldı.Bu ne kadar feci bir durum.Orada insanlar diri diri yakılıyor ve kimse buna müdahale edemiyor.(!)Bizim en büyük yanılgımız ne biliyor muşsunuz?İnsanın insana yaptığı bu haksızlığı din veya ideolojilere yedirmemiz.Aslında genel anlamda baktığımızda bu katliamı yapanlar nitelik olarak''şeriat isteriz'' diyenlerdir.Daha ileriye giderek ''biz bizden başkasına yer vermeyiz'' diyenlerdir.Ama işin gerçeği bunlar sadece insan olduğunu düşünen,daha ne olduğu anlaşılmayan varlıklardır.

Bizlerin yaptığı en büyük yanlışlardan biri de ''dini siyasallaştırmak''Tabi ki siyaset insan hayatını her yönüyle belirleyen oldukça dinde siyaset hakkında söz sahibi olacaktı.Bu kaçınılmazdı.Ancak bu kesinlikle dini işlerine gelince bayrak gibi taşıyanlarla bir sınama aracı olamaz.Bu o zaman evrensel olan dine saygısızlıktır ve ona inananlara büyük haksızlıktır.Herşeyin aşırısı zaralaıdır ki bence İslam dini bu aşırılığa izin vermez.Fanatizm de bu dinde yer yoktur.Ben bunları çok derin bilgilere dayanarak değil,Peygamberin yaşamına bakarak söylüyorum.

Ve bazı şeyleri söylemek için de ne illa Alevi nede başka birşey olmaya gerek yok.Varsa eksik olan o eksiği tamamlamak insan düşer!

Cok haklisiniz arkadasim. Bazilari halaa gercekleri görmemek ve yanlisi düzeltmemek ugruna bizleri yok efendim Türk milleti ve islamla ugrasiyorsunuz gibi asilsiz suclamalarda bulunuyorlar.

Gönderi tarihi:

Bence Madımak özgülünde, çözmemiz gereken temel sorunlarımızdan biri de Alevi sorunudur

Alevi sorununun çözümü gerçek bir laiklikten, Alevilere yönelik her türden dışlama ve eşitsizliği ortadan kaldırmaktan geçiyor. Gerçek bir laiklik için zorunlu din derslerinin kaldırılması, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedilmesi, devletin tüm inançlara eşit mesafede durmasını başlangıç talepleri olarak ilan edilmelidir.

Gerçek bir laiklik ve gerçek bir demokrasi istiyoruz. Laikliğin ve demokrasinin olmadığı bir ülkede, bu yangının dönüp yarın herkesi yakabileceğini hatırlatıyoruz.

Madımak olayını unutmayan ve unutturmayan güzel insanlara sevgi ve saygılar...

Gönderi tarihi:
Bence Madımak özgülünde, çözmemiz gereken temel sorunlarımızdan biri de Alevi sorunudur

Alevi sorununun çözümü gerçek bir laiklikten, Alevilere yönelik her türden dışlama ve eşitsizliği ortadan kaldırmaktan geçiyor. Gerçek bir laiklik için zorunlu din derslerinin kaldırılması, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedilmesi, devletin tüm inançlara eşit mesafede durmasını başlangıç talepleri olarak ilan edilmelidir.

]Gerçek bir laiklik ve gerçek bir demokrasi istiyoruz. Laikliğin ve demokrasinin olmadığı bir ülkede, bu yangının dönüp yarın herkesi yakabileceğini hatırlatıyoruz.

Madımak olayını unutmayan ve unutturmayan güzel insanlara sevgi ve saygılar...

Madımak belki de demokrasinin ve Laikliğin bu kadar anlaşılmadığı bir coğrafya da olması,yaşanması gerekenler statüsüne yer edinmiştir.Laiklik din ve devlet işinin birbirinden ayrılmasıdır diye tanımlanırken bile bizler onu bazen kutsallaştırma bazen de yok sayma yoluyla o kadar farklılaştırdık ki!

Madımak bir utançtır tarih sayfalarında!!!İnsanlarımızın nasıl birbirini yok edeceğini,nasıl da acımasızlaştığını gösteren bir utan abidesidir.Madımak bir Alevi sorunu değil;başkalarını yok sayan zihniyetlerin var olma sorunudur.

Madımak İslam dini değil;o dini bile anlamaktan yoksun olan bireylerin kalkıp da birilerinin cezasını verme yanılgısıdır.Üstelik bunlar kimleri diri diri yaktığını bilmeyen zavallılardır.

Alevi sorunu da nedense bir türlü çözüme kavuşturulmayan,çoğu zaman yok sayılan bir sorundur.Bize Alevi halkını tanımadan,tanımamanın verdiği cehaletle yerden yere vurma sorunudur.Laiklik midir yada Demokrasi midir çözüm?Evet belki de bunlardır.Ama dediğiniz gibi gerçek olanından!!!

Gönderi tarihi:

Alevi sorunu kendiliginden cözülmez,AKP ye yandaslik yaparakta cözülmez,Alevi sorunu varsa ki var ozaman tüm alevilere görev düser,yakin gecmiste alevilerin nasil birbirine karsi cephe alircasina Erdogan'in davetine icabet ettiklerini yapilan tüm uyarilara ragmen sadece yandas olabilmek icin alevi sorununa ihanet etmislerdir.Sorunu önce alevi toplumu kendi arasinda cözmelidir.

Madimak veya Kahraman Maras bunlar tabiiki Türk siyasi tarihinde yer almis ve alacak olan sahifelerdir.Siyasi irade maalesef bugüne kadar bu konuya yeteri kadar egilmemistir,ama bu demek degildirki Türkiyede alevilere karsi toplumsal bir ayaklanma vardir,konulari carpitarak Türk toplumunu ALEVI düsmani gösterme cabasinin nedenini anlamakta zorlaniyorum,Belirli bir kesimin yaptiklarini tüm topluma mal edemezsiniz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Yorumlarimizin tümünü okumus olsaydiniz, her türlü ve kimden gelirse gelsin katliamlara ve teröre karsi oldugumuzu cok iyi anlardiniz. Derin devletin yaninda halkimizin bilincsizligi ve kedisinden olmayanlara kinini nasil göz ardi edecegiz. Sivas'ta insanlar yanarken digerleri alkis tutuyorlardi ve gelen yardimlari engelliyorlardi. Onlar bu katliami din ve millet adina yaptilar. Basbaglar olayi ise aynen sizin anlattiginiz gibi derin devletin Sivas katliamini ört bas etmek icin PKK ile ortaklasa düzenledigi kirli bir katliamdir. Kimin neyi istismar ettigi her zaman her yerde belli, ama Sivas katliamini kinamanin siyasi istismarla nealakasi var anlamakta güclük cekiyorum. Sivas katliamina karsi Basbaglari göstermek bile ne kadar samimi oldugumuzu gösterir. Bunlar birbirinin karsiti degildir. Her ikiside insanlik disi bir olaydir. Arasidaki fark birisi icmizdeki seriatci, irkci ve devlet ortakligiyla yapilan bir katliam ama digeri bu katliami ört bas etmek icin gene devlet tarafindan planlanmis kirli bir eylem. Bunlari bile göremiyoruz halaa.

Tesbitlerine katiliyorum,

Maalesef derin devlet halki yonlendirmede cok maahir.

saygilarimla.

Evren.

Gönderi tarihi:

Sivas katliamini kullanarak siyaset yapanlar,Sivas katliamini bahane ederek kurumlara saldiranlarin amaci Sivasin hesabinin sorulmasi degildir,onlarin amaci ülkede bir kutuplasma yaratmak ve bu kutuplasma ile kurumlari yipratmaktir.Alevileri devlete karsi kiskirtmak,silahli kuvvetleri olayin icine cekmek bunlarin hangi amacla yapildigi zaten acik acik ortadadir,devletin halkin ve sistemin sorgulanmasi.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sivas katliamini kullanarak siyaset yapanlar,Sivas katliamini bahane ederek kurumlara saldiranlarin amaci Sivasin hesabinin sorulmasi degildir,onlarin amaci ülkede bir kutuplasma yaratmak ve bu kutuplasma ile kurumlari yipratmaktir.Alevileri devlete karsi kiskirtmak,silahli kuvvetleri olayin icine cekmek bunlarin hangi amacla yapildigi zaten acik acik ortadadir,devletin halkin ve sistemin sorgulanmasi.

saygilarla

15 yildan beri hesap soranlar yanlis harekette bulunmuslar, ama anladigim kadariyla siz Sivas'in hesabinin nasil sorulmasi gerektigini iyi biliyorsunuz. Gösterin de anlayalim hesap nasil sorulurmus. 15 yila kadar neden soramadinz?

Gönderi tarihi:
sivasın ve başbagların hesabını o dönemim siyasilerinden sormak lazım..

kimlerdi onlar ve hangi dünya görüşüne sahiplerdi..?acaba?

Sorumluluk alanini daraltmamiza gerek yok derim, tüm siyasilerin gelimis gecmis ve su ankilerin sorumlulugu var. Sivas katliminda yakalananlarin avukatligini yapan ve dönemin adalet bakanini da bilmek gerek diye düsünüyorum. Diger taraftan bugün madimakta kebab yiyebilen insanlarida taniyabilmek gerek diye düsünüyorum. Gecmisteki siyasiler gercekten büyük hata ve ayiplar yapti, ama bugünki hükümet onlardan devraldi devlet yönetimini ve o hatalari düzeltmek herhalde onlarinda görevidir. Yoksa yanlismi düsünüyorum.

Gönderi tarihi:
Sorumluluk alanini daraltmamiza gerek yok derim, tüm siyasilerin gelimis gecmis ve su ankilerin sorumlulugu var. Sivas katliminda yakalananlarin avukatligini yapan ve dönemin adalet bakanini da bilmek gerek diye düsünüyorum. Diger taraftan bugün madimakta kebab yiyebilen insanlarida taniyabilmek gerek diye düsünüyorum. Gecmisteki siyasiler gercekten büyük hata ve ayiplar yapti, ama bugünki hükümet onlardan devraldi devlet yönetimini ve o hatalari düzeltmek herhalde onlarinda görevidir. Yoksa yanlismi düsünüyorum.

savunma hakkı kutsaldır

bu mevzu bahis edemezsiniz, apo bile savunuldu biliyorsunuz...

ama o dönemdekilerden kimse pek hesap sormaya hevesli degil, bu manidar biraz...

bütün gelmiş-geçmiş diyerek rastgele herkesten hesap sormaya çalışmak ne kadar dogru ve sorunu çözer..

daha o dönemin siyasi ve diger yöneticilerinden hesap sorulmamışken.

tamam, şimdiki hükümet de çözmelidir ama işe başından başlamak lazımdır, o dönemin tepelerindeki adamları sorgulamaya başlamak demek rejim tehlikesine kapı aralar.

Gönderi tarihi:
savunma hakkı kutsaldır

bu mevzu bahis edemezsiniz, apo bile savunuldu biliyorsunuz...

ama o dönemdekilerden kimse pek hesap sormaya hevesli degil, bu manidar biraz...

bütün gelmiş-geçmiş diyerek rastgele herkesten hesap sormaya çalışmak ne kadar dogru ve sorunu çözer..

daha o dönemin siyasi ve diger yöneticilerinden hesap sorulmamışken.

tamam, şimdiki hükümet de çözmelidir ama işe başından başlamak lazımdır, o dönemin tepelerindeki adamları sorgulamaya başlamak demek rejim tehlikesine kapı aralar.

benimde istedigim sizinkinden farkli degil. tüm sorumlulardan hesap sorulsun, hemde hic ayrim yapmadan. savunma hakkina sözümüz yok. Isaret ettigim o katil zanlilarini kimlerin savundugu. Bu avukat herhangi birisi degil, hesap sorulmasi gereken siyasi bir partinin önemli milletvekili, yani devlet adami ve kamuda bizlere dürüstlügü ve dogruluguyla örnek olmasi gereken bir sahis. Birde arastirilmasi gereken neden kimse hesap sormaya hevesli degil acaba??? madimakta bugün kebab yemek icin kuyruklarda bekleyen secmenlerimiz hangi ruhla orada yemek yiyebiliyorlar bunlari arastirmamiz gerek.

Gönderi tarihi:
benimde istedigim sizinkinden farkli degil. tüm sorumlulardan hesap sorulsun, hemde hic ayrim yapmadan. savunma hakkina sözümüz yok. Isaret ettigim o katil zanlilarini kimlerin savundugu. Bu avukat herhangi birisi degil, hesap sorulmasi gereken siyasi bir partinin önemli milletvekili, yani devlet adami ve kamuda bizlere dürüstlügü ve dogruluguyla örnek olmasi gereken bir sahis. Birde arastirilmasi gereken neden kimse hesap sormaya hevesli degil acaba??? madimakta bugün kebab yemek icin kuyruklarda bekleyen secmenlerimiz hangi ruhla orada yemek yiyebiliyorlar bunlari arastirmamiz gerek.

apoyu savunan avukatlar şimdi milletvekili

ne yapacagız şimdi..

direk sorumluları muhatap almak daha akıl karı gibi.

olaylar sıcagı sıcagına degerlendirilmiyorsa, bilki orada kötü kokular vardır.

yıllardır kuklalarla ugraştık ama kuklacılara hiç ses etmedik, kukla, adı üstünde oynatmaya meyilli, ya oynatan el..

biz ülke olarak, toplum olarak cesaret sahihi degiliz artık.

ugur mumcunun bile hanımı kocasının katilleri diye tutulanlara inanmadı, ne yaptı peki?

o anda hesap sormamışlar ve kuklalarla ugraşmışlarsa, bilki derin güçler oradadır.

kebap mebap, müze vb. bunlar kuklaları muhatap alanların senaryoları, kimbilir belki de oyun devam ediyordur...

kim bilir..

Gönderi tarihi:
apoyu savunan avukatlar şimdi milletvekili

ne yapacagız şimdi..

direk sorumluları muhatap almak daha akıl karı gibi.

olaylar sıcagı sıcagına degerlendirilmiyorsa, bilki orada kötü kokular vardır.

yıllardır kuklalarla ugraştık ama kuklacılara hiç ses etmedik, kukla, adı üstünde oynatmaya meyilli, ya oynatan el..

biz ülke olarak, toplum olarak cesaret sahihi degiliz artık.

ugur mumcunun bile hanımı kocasının katilleri diye tutulanlara inanmadı, ne yaptı peki?

o anda hesap sormamışlar ve kuklalarla ugraşmışlarsa, bilki derin güçler oradadır.

kebap mebap, müze vb. bunlar kuklaları muhatap alanların senaryoları, kimbilir belki de oyun devam ediyordur...

kim bilir..

kim olursa olsun Sivas katlimai gibi, Apo gibi bir insani bir siyasetci olarak mahkemelerde savunuyorsa o kisnin siyasi ciddiyeti sorgulanir. Önemli olan neden bizler o kuklacilara kucak aciyoruz ve kendimizi alet ediyoruz. Bunu sorgulayabilirsek cözüme gideriz diye düsünüyorum. O kadar cok ayibimiz varki ülke ve toplum olarak bu ayibin kalkmasi icin ugrasan bir siyasi irade göremedim bu güne kadar. O yüzden gelmis gecmis tüm siyasiler diye bahsettim. Biliyorsaniz gösterin lütfen.

Gönderi tarihi:
kim olursa olsun Sivas katlimai gibi, Apo gibi bir insani bir siyasetci olarak mahkemelerde savunuyorsa o kisnin siyasi ciddiyeti sorgulanir. Önemli olan neden bizler o kuklacilara kucak aciyoruz ve kendimizi alet ediyoruz. Bunu sorgulayabilirsek cözüme gideriz diye düsünüyorum. O kadar cok ayibimiz varki ülke ve toplum olarak bu ayibin kalkmasi icin ugrasan bir siyasi irade göremedim bu güne kadar. O yüzden gelmis gecmis tüm siyasiler diye bahsettim. Biliyorsaniz gösterin lütfen.

savunma hakkı evrenseldir, buna birşey diyemem,

siz söyleyebilirsiniz, bu sizin bakışınız.

yaklaşık 150 yılldır siyasi bir boşluk içindeyiz, cumhuriyet bunu derinleştirdi.

bagımsızlıgı 100 yıl önceki anlayışla açıklıyoruz hala..

bugünü anlamak için tarihi seferber etmeliyiz.

geçmiş yoksa gelecekde yoktur, varmış gibi görünür.

serapdır bu.

vb.vb.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.