Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kahvaltı

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

328 milyar dolarlık kahvaltı

Cumhurbaşkanı Gül, Japonya gezisinde 6 dış yatırım firmasının en üst düzey yöneticileriyle kahvaltıda bir

araya gelecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için dün akşam Japonya’ya gitti. 100 Türk iş adamının eşlik ettiği Gül’ün,

yoğun programının yer aldığı 6 günlük ziyaretinde Japonya’nın sanayi kalbi sayılan Osaka temasları, büyük önem taşıyor.

Çünkü Gül burada, Japonya’nın 6 dış yatırım firması Marubeni, Itochu, Mitsui, Mitsubishi, Sumimoto, Sotoitz’in yanı sıra

Toyota ile Tsusho’nun en üst düzey yetkilileriyle kahvaltıda bir araya gelecek.

İŞ ADAMLARI BULUŞACAK

Piyasa değeri 328 milyar doları bulan şirket yetkilileriyle yapılacak kahvaltıda iş adamlarımız da yer alacak.

Cumhurbaşkanı Gül, Japon yöneticilerden Türkiye’ye yatırımın artırılmasını isteyecek. Japon şirketlerin 2007 yılında yurt

dışında doğrudan 73 milyar dolarlık yatırımları bulunuyor. Japonya, ABD ve AB ülkelerinin tersine sanayiye yatırım yapan

bir ülke. Türkiye’nin 1988’den itibaren diğer ülkelere ihracatı artarken; Japonya ile aynı tarihte 268 milyon dolar olan

ihracat rakamı, geçen sene 247 milyon dolara geriledi. Bu arada, Abdullah Gül’ün gezisi sırasında Anadolu Grubu ile

Japon Isuzu’nun ortaklaşa gerçekleştireceği 50 milyon dolar tutarındaki yatırımın imzaları atılacak. İş adamlarımız Japon

meslektaşlarıyla; inşaat, müteahhitlik, elektronik, turizm ve gıda sektörlerini kapsayan sektör toplantıları yapacak.

Sinan Çetin ANKARA

~~~

Afiyet olsun deniliyor du degil mi...?

~~~

20kuruslukekmekrf6.jpg...20 kuruşluk ekmek için...

web0605man1ub1.jpg

Adana'da 40 kuruşa satılan ekmeği 20 kuruşa alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, izdihama neden oldu.

20 kuruşluk ekmek için

Adana’da 40 kuruşa satılan ekmeği 20 kuruşa alabilmek için Büyükşehir Belediyesi’ne ait büfeler önünde uzun kuyruklar

oluşturan vatandaşlar, izdihama neden oldu. Ekmek alabilmek için birbirlerini adeta ezen vatandaşlar arasında kavga çıktı.

Ekmek almaya gelen çocuklar da ezilme tehlikesi geçirirken, 12 yaşındaki Ayşe Duyan güçlükle alabildiği ekmeği

izdiham sırasında düşürünce gözyaşlarına boğuldu.

Adana’da 40 kuruşa satılan ekmeği 20 kuruşa alabilmek için Büyükşehir Belediyesi'ne ait büfeler önünde uzun kuyruklar

oluşturan vatandaşlar, izdihama neden oldu. Adana'da 150 gram ekmeğin fiyatının 40 kuruşa yükseltilmesinden sonra

vatandaşlar, 20 kuruşa ekmek alabilmek için Büyükşehir Belediyesi büfeleri önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde, Büyükşehir Belediyesi fabrikalarından gelecek ucuz ekmekleri bekleyen vatandaşlar,

ekmeklerin getirilmesiyle birlikte izdihama yol açtı. Ekmek alabilmek için birbirlerini adeta ezen vatandaşlar arasında

kavga çıktı. Ekmek almaya gelen çocuklar da ezilme tehlikesi geçirirken, 12 yaşındaki Ayşe Duyan güçlükle alabildiği

ekmeği izdiham sırasında düşürünce gözyaşlarına boğuldu. Günde 2 YTL'lik ekmek aldığını ve evde 18 kişi olduklarını

belirten Ayşe Duyan, "Ekmek almak için okulumdan erken çıktım. Ama ekmeğim yere düştü. Ben eve ekmek

götüremezsem evde aç kalırlar" dedi. 80 yaşındaki Elif Özonur ise, ekmek sırasında rahatsızlandığı için sıranın kendisine

gelmesini sandalyeye oturarak bekledi.

06 Mayıs 2008

~~~

Peki bu duruma ve durum da olanlara ne demeli...?

Saygilar

Gönderi tarihi:

Gelin bir de kendimize bakalım sayın birce dilin kemiği yoktur,mangalda kül bırakmaz,dünya yansa bir tükürükle söndürür.Onların yiyeceği kahvaltıyı eleştirirken ekmek kuyruğundaki insanların acısını hissederken acaba biz,siz güzel kahvaltımızı yaparken onlar geliyor mu aklımıza?Bizi kim eleştirecek sayın Birce!Arabımızın modelini,cep telefonumuzun modelini değiştirme,gördüğümüz güzel bir elbiseyi alma,lüks bir lokanta da yemek yeme,bilmem nerenin neresinde tatil yapmayı düşleme hususunda ki tedirginliğimizi o ekmek kuyruğundaki insanları düşünerek bu tedirginliğin değersizliğini hissedebiliyor muyuz,biz ne yapıyoruz böyle diyebiliyor muyuz?Yoksa bu bizim işimiz değil hükümetler mi uğraşsın diyoruz,biz kendimize düşen o hassasiyeti gösterip yukarıya çıkarttığımız insanda görmeyince mi üzülüyoruz?Derdimiz ne bizim?Hakikaten insanların acınacak hali mi,insanların acınacak halinden fikrimize malzeme çıkartıp bunun hazzını yaşamak mı?Halk olarak gönlümüz aklımız nasıl şekillenmişse o yukardakiler de her zaman söylediğim gibi Mars'tan falan gelmediler içimizden biriler onların gönlü,aklı da bizimki gibi genel itibariyle.

O insanlara ben de üzülüyorum bu bağlamda bir devlet milletine bunu reva görmemeli de diyorum suçlu da arıyorum ama bir de kendime bakıyorum ben ne yapıyorum diyorum ve çoğu zaman eleştiri hakkını kendimde bulamıyorum birçok insanda bulamadığım gibi.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Çok dert ediliyorsa bu kahvaltı fiyatı devletten zengin küresel yöneticilere bakılsın ilk önce; yüzeysel bir yaklaşım olarak buluyorum bunları...

Her şeyi birbirine anlamsızca karıştırmaya lüzum yok; şimdi desek burada "zekat", o zaman da "irtica" diye saldıracaklar, kim neyi nasıl dert edindiğini iyi bilsin bence; yoksa çok çelişkiler doğar...

Saygılar...

:zorro:

Gönderi tarihi:

fft17mf55012uo4.jpg

...Yemek isteyen çocuklara cami önünde dayak

ADANA’da bir hemşehri derneğinin düzenlediği ‘kaynaşma yemeği’nde izdiham yaşandı. Yemek almak isteyen bazı

çocuklar görevliler tarafından tartaklanıp, tekme- tokat dövüldü.

19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan ve Şanlıurfalılar tarafından kurulan Yükseller Derneği, hemşerileriyle kaynaşıp, birliklerini

pekiştirmek amacıyla, dernek tarafından yaptırılan cami bahçesinde öğle yemeği verdi.

Dernek yöneticileri Tahir Aslan, Cuma ve Habib Yüksel tarafından organize edilen yemek için lahmacun ve ayran

hazırlandı.

Yüreğir İlçe Belediye Başkanı AKP’li Ömer Topçu’yu da davet eden dernek yöneticileri, Cuma namazı sonrasında

vatandaşları kurulan sofraya davet etti. 57 kilo kıyma, 150 kilo soğan, 300 kilo domates ve 100 kilo yoğurdun kullanıldığı

malzemelerle 3 bin 500 adet lahmacun hazırlandı. Namazdan çıkan cemaati ‘Halil İbrahim Sofrası’ adı verilen yer

sofrasına çağıran dernek yöneticileri, lahmacunları dağıttı.

ÇOCUKLARA TEKME- TOKAT

Bu sırada, yemek verildiğini öğrenen mahallenin çocukları caminin kapısı önünde toplanmaya başladı. Büyükler karınlarını

doyururken, ayaklarında giyecek pabucu bile olmayan çocuklar da ‘Halil İbrahim Sofrası’ndan yararlanmak için

sabırsızlanmaya başladı. İçeri girmek için birbirlerini ezen çocuklar, cami bahçesindeki görevlilerin yemek dağıtmasını

zorlaştırınca izdiham yaşandı.

Yaşları 3 ile 10 arasında değişen çocukları dışarı çıkarmaya çalışan görevliler sözle ikna edemeyince, direnen çocukları

tartaklayıp tekme tokat dövdü.

Fatih KARAÇALI/ADANA

Gönderi tarihi:

Sayın Birce o bulduğunuz resimlerin üzrerine Anayasa'mızın 2. Maddesini eklerseniz ''...laik,sosyal bir hukuk devletidir.'' ve de ''sosyal,hukuk'' kelimelerini kırmızıyla gösterirseniz daha bir anlamlı olur...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
Sayın Birce o bulduğunuz resimlerin üzrerine Anayasa'mızın 2. Maddesini eklerseniz ''...laik,sosyal bir hukuk devletidir.'' ve de ''sosyal,hukuk'' kelimelerini kırmızıyla gösterirseniz daha bir anlamlı olur...

MUHABBETLE...

19 Mayıs Mahallesi?nde bulunan ve Şanlıurfalılar tarafından kurulan Yükseller Derneği, hemşerileriyle kaynaşıp, birliklerini

pekiştirmek amacıyla, dernek tarafından yaptırılan cami bahçesinde öğle yemeği verdi.

sayın fuzuli

çocukların cami önünde dövülmesiyle laik ve sosyal bir hukuk devleti arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz ? Sadece bu bağlantının altındaki fikri merak etti doğrusu. çocuklar cami önünde dövülürken acaba cami icinde hiç mi kimse yoktu? Yemek cami bahçesinde yapılmaktaydı!!

Gönderi tarihi:
19 Mayıs Mahallesi?nde bulunan ve Şanlıurfalılar tarafından kurulan Yükseller Derneği, hemşerileriyle kaynaşıp, birliklerini

sayın fuzuli

çocukların cami önünde dövülmesiyle laik ve sosyal bir hukuk devleti arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz ? Sadece bu bağlantının altındaki fikri merak etti doğrusu. çocuklar cami önünde dövülürken acaba cami icinde hiç mi kimse yoktu? Yemek cami bahçesinde yapılmaktaydı!!

Vakaları anlamlandırmak vasıta yapmak fikri bakışımızla alakalıdır sayın Deniz Kızı?O vakaları siz hangi fikir zemininde değerlendiriyorsunuz niçin kullanıyorsunuz bu kişiye kalmıştır.Bu örneklerle eleştirilen nedir?İnsanların ekmeğe muhtaç bırakılması mı?Yoksa ekmeğe muhtaç insanlara bir cephenin anlayışının yaklaşımının yanlışlığının kanıtlanması mı?Peki bu cepheyi eleştiriyorsunuz?Neyini eleştiriyorsunuz?Bakın dindarların yaptığına deyip işte bunların hepsi böyledir neticesini mi sunmak istiyorsunuz?Yoksa din bunlara bunu yapmayı söylemiyor deyip orada yapılanların dinle ilşkisinin olmadığını mı söylüyorsunuz?

O örnekleri anlayışın dışına çıkarıp vaka zemininde aldığımızda şu ilşkiyi kurmak çok mu yanlış olur sayın Deniz Kız:Bir ekmek için ezilenlerin,ayağında ayakkabı olmayan çocukların sayısızca bulunduğu bir ülkede Devlet kendini ...sosyal,hukuk devleti olarak tanımlıyorsa devletin üzerine düşen görev nedir bu bağlamda?Bu insanlar aç kalırken sosyal devlet sosyal devlet olduğunun neden farkında değildi acaba!Sosyal devletin sorumluluğu nedir buna girmiyorum sayın Deniz Kızı.Gelir dağılımında hukuksuzluğun ayyuka çıktığı bir yerde birileri gecede 10 bin dolar harcarken,birileri bir ekmeğin kavgasını verirken hukuktan bahsetmeyelim mi?Bunun hukukla ilişkisi yok mu sayın Deniz Kızı?Eğer sosyal hukuk devletinin orda aç kalanlarla bir ilişkisi yoksa doğrudur suç lahmacun dağıtırken çocukları dövenlerde.Bizim meselemiz zaten o insanların nasıl aç kaldığı mı?Hayır, o insanlara sevmediğimiz birilerinin nasıl davrandığı ve kendi fikrimize malzeme olması değil mi?

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Müslüman gecinenlerin millerin milyarlarca lirasini sokaga atarcasina har vurup harman savurmalari onlarin müslümanligi sadece bir kilif olarak kullandiklarini gösterir.Zekat dersek irica olur demis bir arkadas,yani ne alaka anlayamadik,cami önünde dayak yiyen cocuklarla zekatin ne alakasi varki.Cami önünde cocuk dögmek baslibasina bir irtica.Diger yanda müslüman ayaklarinda olanlarin yanlislari konu edildiginde birileri hemen olayi gayriciddi buluyor yüzeysel buluyor,halbuki en can damari bir konu.Yani sen Cumhurbaskanisin milyarlar harciyacaksin hemde milletin vergilerinden sonrada müslpmanlkiktan bahsedeceksin aslinda gayriciddi olan budur.Cocuklarin acligi degil.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Müslüman gecinenlerin millerin milyarlarca lirasini sokaga atarcasina har vurup harman savurmalari onlarin müslümanligi sadece bir kilif olarak kullandiklarini gösterir.Zekat dersek irica olur demis bir arkadas,yani ne alaka anlayamadik,cami önünde dayak yiyen cocuklarla zekatin ne alakasi varki.Cami önünde cocuk dögmek baslibasina bir irtica.Diger yanda müslüman ayaklarinda olanlarin yanlislari konu edildiginde birileri hemen olayi gayriciddi buluyor yüzeysel buluyor,halbuki en can damari bir konu.Yani sen Cumhurbaskanisin milyarlar harciyacaksin hemde milletin vergilerinden sonrada müslpmanlkiktan bahsedeceksin aslinda gayriciddi olan budur.Cocuklarin acligi degil.

saygilarla

1) Bir bakın bakalım ben o iletiyi bahsettiğiniz iletiden önce mi sonra mı atmışım???

2) Kim veriyor kahvaltıyı; onu da bir belirtin şurada açıkça!!!

Ve biz zekat olayını burada değinilen toplumsal mesele açısından ele aldık; iyice okuyun!!!

Yüzeysel olansa şu:

Gerçekten dert edinen önce bu adaletsizliklerin temeline iner; öyle üç beş siyasi açılımla çözülecek mesele değildir bu toplumsal mesele!!!

:zorro:

Gönderi tarihi:

Evet arkadasim,adaletsizliklerin temelinde"Gemicikler yatar"Adaletsizliklerin temelinde COLATÜRKA ortakligi yatar,Adaletsizliklerin temelinde ATASAY kuyumculuk yatar,adaletsizligin temelinde haksiz kazanc yatar.Evet ben dert ediniyorum bunlari kendime;Cünkü bu ülke Demireli,yasadi,Özal'i yasadi Erdogan'i yasiyor.Bunlarin hepsi sosyal adalet esitlik getirecektiler insanlara,ama hayali ihracatcilar gelistirdiler,tesvik kredileri ile tatiller yaptirdilar,yabanci sermaye diye diye memleketi sattilar,

Vee bunlar Ramazan cadirlarinda siyaset yapip Cami önlerinde ac cocuklari dögdürtdüler, bunlar gececekleri yol üzerine cocuklari getirtip sefkat pazarladilar. ben dert ediyorum bunlari kendime.Kahvaltiyi kim verirse versin sorun orda degil sorun o kahvalti masasinda oturanlardadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Gelin bir de kendimize bakalım sayın birce dilin kemiği yoktur,mangalda kül bırakmaz,dünya yansa bir tükürükle söndürür.Onların yiyeceği kahvaltıyı eleştirirken ekmek kuyruğundaki insanların acısını hissederken acaba biz,siz güzel kahvaltımızı yaparken onlar geliyor mu aklımıza?Bizi kim eleştirecek sayın Birce!Arabımızın modelini,cep telefonumuzun modelini değiştirme,gördüğümüz güzel bir elbiseyi alma,lüks bir lokanta da yemek yeme,bilmem nerenin neresinde tatil yapmayı düşleme hususunda ki tedirginliğimizi o ekmek kuyruğundaki insanları düşünerek bu tedirginliğin değersizliğini hissedebiliyor muyuz,biz ne yapıyoruz böyle diyebiliyor muyuz?Yoksa bu bizim işimiz değil hükümetler mi uğraşsın diyoruz,biz kendimize düşen o hassasiyeti gösterip yukarıya çıkarttığımız insanda görmeyince mi üzülüyoruz?Derdimiz ne bizim?Hakikaten insanların acınacak hali mi,insanların acınacak halinden fikrimize malzeme çıkartıp bunun hazzını yaşamak mı?Halk olarak gönlümüz aklımız nasıl şekillenmişse o yukardakiler de her zaman söylediğim gibi Mars'tan falan gelmediler içimizden biriler onların gönlü,aklı da bizimki gibi genel itibariyle.

O insanlara ben de üzülüyorum bu bağlamda bir devlet milletine bunu reva görmemeli de diyorum suçlu da arıyorum ama bir de kendime bakıyorum ben ne yapıyorum diyorum ve çoğu zaman eleştiri hakkını kendimde bulamıyorum birçok insanda bulamadığım gibi.

MUHABBETLE...

Evet onlar Marstan gelmediler haklisiniz amaaa onlar bir iddiayla geldiler ve iddialarini unutup baska seylere soyundular.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Vee bunlar Ramazan cadirlarinda siyaset yapip Cami önlerinde ac cocuklari dögdürtdüler, bunlar gececekleri yol üzerine cocuklari getirtip sefkat pazarladilar. ben dert ediyorum bunlari kendime.Kahvaltiyi kim verirse versin sorun orda degil sorun o kahvalti masasinda oturanlardadir.

saygilarla

-Bağcılar Belediyesi'nin, Ramazan Çadırı İrfan Sofrası etkinlikleri bu yıl da dopdolu.

-Yalvaç Belediyesi’nin kurduğu Ramazan çadırında her gece bir başka eğlence düzenleniyor.

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 11 ayrı noktada vatandaşlara iftar yemeği dağıtacak.

-On yıldır Üsküdar Belediyesi tarafından ilçenin Demokrasi Meydanı’na kurulan Türkiye’nin en büyük iftar çadırı her

kesimden insanı bir araya getiriyor. Memurlardan tinerci çocuklara, öğrencilerden Roman vatandaşlara kadar toplumun

çeşitli katmanlarından insanlar birlikte iftarını açıyor. Üsküdar’daki Ramazan çadırında 150 personel görev yapıyor.

İftarın yaklaştığı saatlerde kapılarını misafirlerine açan çadırda, teravih namazı sonrası çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Türkiye’nin tanınmış sanatçıları, iki günde bir konser veriyor. Mekanın en ilgi çekici konukları ise tinerci çocuklar. Saat

16.30′dan gece 24.00′e kadar sıcak çadırka kalan tinerci çocuklar bir yandan eğleniyor, diğer yandan da toplumla birlikte

olup rehabilite oluyorlar. Ramazan bitip de çadırın söküleceği zaman tinerci çocukların gözyaşlarını tutamadıklarını

kaydeden Yeşildal, "Bu çocuklar ‘Bizim sıcak yuvamızı yıkmayın’ diye yalvarıyorlar. Bu manzara her Ramazan

sonunda yaşanıyor." dedi.

bunlar sadece birkac örnek, bulabildigim...

evet bu manzara her Ramazan sonunda yasaniyor...neden yasaniliyor..?

ayrica Ramazandan söz madem acil di

Kurban bayrami da eksik kalmasin derim..

sonucta neler deniliyor du... buradan okuyabilirsiniz...

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...09500&st=25

ne varki yine tekrarlamak istiyorum, o vakitler de yazdigim gibi..

maksat senenin birkac günü degil,

maksat senin sadece bir ayi degil

doyurabilmek

maksat her günlerini doyurabilmek

Ayrica Arkadaslar, alinti yaptigim yazilar gazetelerden biliyorsunuz...icerikligi de hemen hemen her güncel olan konular

da Siyaset karisiyor...

fakat dikat eder iseniz, acmis oldugum baslik sadece Kahvalti

sadece istedikleri bir ekmek

bunu da sanirim her birimiz verebilir hata verebiliyoruzdur

asil benim amacim kim ne yemis, yada hangi parti ne yapmis olayi degil.......

benim amacim daha dogrusu sorguladigim sey...onca sey düzenlenirken....bir sinirin da olamasi gerektiginin,

düsünülmez mi..?

Bu insanlar bu cocuklar doymak icin, yine bir bayramimi beklemeleri gerekiyor

Saygilar

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

"Zamlar Hiç Bu Kadar Sarsmamıştı, AKP'ye Bir Daha Oy Yok"

Fatih Pazarında konuştuklarımız, zaten zor geçindiklerini, üstüne zamların alım gücünü iyice düşürdüğünü söylüyor.

"Hiç bu kadar sarsılmamıştk", "Bir taraftan verip bir taraftan alıyorlar", "Her şeyin en adisini yiyoruz", "Et yiyemiyorum"...

bianet, Çarşamba günleri kurulan Fatih Semt Pazarı’nda alışveriş yapanlara son üç aydır elektriğe ve temel gıda

ürünlerine yapılan zamlardan nasıl etkilendiklerini sordu.

60 yaşlarında emekli bir kadın, maaşına yapılan 10 milyon zammın alım gücünü arttırmadığını söylüyor:

"Et yiyemiyorum. 250 gram kıyma alıyorum, o da kırk yılın bir başı... 19 YTL gelen elektrik faturam 30-40 YTL'ye çıktı.

Çok teşekkürler başbakana, dua ediyoruz kendisine!"

Bir ev kadını pazara ayırdığı parayla istediklerinin ancak yarısını alabildiğini söylüyor:

"Bir tek elektriğe, suya değil, benzine de çok zam geldi.

Kampanyaları takip ediyorum, altı ay önce bunları düşünmüyorduk yani, şimdi düşünür olduk."

"Yemek, içmek bir şey değil, faturalar belimizi büküyor"

Başka bir ev kadını iki kişi yaşadıkları halde son zamların onları da etkilediğini söylüyor:

"Haftalık pazar alışverişi için 30-40 YTL yetmiyor, zaten on günde bir ancak et yiyoruz.

Hadi yemek içmek bir şey değil, ne bulursan yersin de, faturalar belimizi büküyor."

imageuz5.jpg...Sebze satıcıları Gürkan ve Bayram, işlerin kötü gitmesini zamlara bağlıyor:

"Normalde bu saatte yaptığımız işin çeyreğini yapamadık.

Millette para yok, maaşlara zam yaptılar ama bir taraftan da elektriğe, suya, ekmeğe yaptılar.

Bir taraftan verip bir taraftan alıyorlar, kimsenin alım gücü artmadı, azaldı hatta."

"Onları biz getirdik, bir daha oy vermeyeceğim."

image2vc0.jpg...Peynir satıcısı Mustafa Demirci, işlerin durgun olduğu yaz döneminde

yapılan zamların satıcıları olumsuz etkilediğini söylüyor:

"Peynirleri muhafaza ettiğimiz buzdolapları az elektrik harcamıyor, 200 YTL fatura geliyorsa yüzde 20 zamdan 40 YTL

eder yani.

Peynir tenekeleri 3,5 YTL'ydi, şimdi 5,5 oldu. Peynire zam yaptılar ama biz yapamadık, niye? Yaz dönemi işler kötü,

eldeki stokları tüketmemiz lazım."

"Kızımdan gizli merdiven silerek para kazanıyorum"

Alışverişten sonra soluklanan kadınlardan Fatma Toprak, zamlara tepkisini iktidar partisine yönelterek "Onları biz getirdik,

bir daha oy vermeyeceğim."diyor:

"350 YTL maaşla çektiğim sıkıntıyı bir görsen...

Kızımdan gizli merdivenleri siliyorum, üzülmesin diye.

Bu zamlar nasıl etkilemesin?"

"750 YTL maaşın 40 YTL'si elektriğe giderse evdekiler ne yiyecek?"

Çarşamba pazarının yanındaki parkta piknik yapan bir grup kadına son yapılan zamları sorduğumuzda, tepkilerini hep bir

ağızdan dile getirdiler:

"Üç dört yıldır maaşlar aynı. Bir evde bir kişi çalışıp 750 YTL maaşın 40 YTL'sini elektriğe öderse evdekiler ne yiyecek,

söyleyebilir misin? Çok öfkeliyim."

"Yağ olmuş 23 YTL. Yemek yaparken inan ne kadar koyacağımın hesabını yapıyorum. Her şeyin en ....... yiyoruz."

"Biz karanlıkta oturuyoruz, Çankaya keyfine bakıyor."

Fotoğraflarını çekmek istediğimizde kadınların bir kısmı görüntülenmek istemedi, içlerinden biri "Niye canım? Burada

haklarımızı savunuyoruz, çek kardeşim" diyerek diğerlerini ikna etti. Sorularımızı beklemeden konuşmaya devam ettiler:

"Köpek bağlasan durmayacak evler 500 YTL.

Eti zaten kurban bayramlarında görüyoruz.

Bu çocuklar ne yiyecek, ancak ekmek yiyip şişiyorlar."

"Misafir gelince utanıyorum"

"Eve gitsen şimdi dolap bomboş, misafir gelince utanıyorum, önüme bakıyorum."

"AKP

Gönderi tarihi:

328 milyar dolarlık kahvaltı yazısını okuyunca kafayı sıyırdım galiba dedim. Milyon anlaşılabilinir milyar lira dahi anlaşılamayacakken, milyar dolar...

Sonra yazıyı okudum. Ve sanırım sadece ben yazıyı okumuşum. Yazıyı alıntılayan da okumamış...

Kahvaltıda harcanan para sanıyor herkes galiba ve arkasından bu sebeple belediye ekmek büfesi kuyruğu anımsatılmış. Hayli trajik...

Kahvaltının tek önemi o kadar dolarlık iş hacminin ya bir araya gelmesi veya konuşulduğu vakit/yemek durumu olması.

:P:(

Yani buyrun burdan yakın denir ya...Birilerine muhalif olmak bu kadar mı garabeti gerektirir. Muhalefet için herşey kullanılıyor ya tam fıkralık...

Ben de herşeye yapılan zamma mukabil memurlara/işçilere/emeklilere verilen maaşlara yapılmayan zamlardan hem muzdaribim hem de AKP'nin bu aymazlığına, şap/şallığına delleniyorum. Ben de bu ay nasılsa bir anda enflasyonun 0,8 çıkmasına hem şaşıyor hem de bunun altındaki DİE'nin cingözlüğüne diş biliyorum. Ben de bu yıl buğdayın kilogram fiyatının 0,60 YKR olmasının nedenlerinden birinin AKP olduğunu düşünüyorum...

Ama böyle garip bir yerden giriş yapıp da farklı bir yerden konuyu bağlamaya çalışmıyorum...

Neyse herkese afiyet olsun...Bulamayanlara da "Allah rızık versin" diyorum...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.