Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 Sevgili Cenk, boşuna bas bas bağırıyorsun. Çünkü bize "şu ülkenin veya şu partinin veya şu kesimden insanların İslamla alakası var" demediğin sürece hiç bir parti veya grup veya kesim için, "bunların İslamla alakası yok" diyemezsin.Alakası yoksa; alakası olanları göstereceksin. Yok eğer dünyada hiçbir ülkenin, hiçbir partinin veya hiçbir kesimin İslamla alakası yoksa, demekki sizin Allah'ınız bu dini boşuna göndermiş. Sizler Atatürk'ün getirdiği laiklik sayesinde gerçek İslamla henüz tanışmadınız. O laikliği de 80 yıldır dinciler yiye yiye bitirdiler, Saygılar, sevgiler. anlaşılmışdır sizde klasik laikler gibi hazır paket bir şeriat var sanısından güdülüyorsunuz bakkalda veya herhangi bir yerde olan ve alıp gelinen bir şeriat şu ülke şu parti ? ne yani türkiyede dogan banko müslüman mı oluyor? ya da almanyada dogan hansın ne suçu var o zaman ? demezler mi? benim Allah'ımın dininin kaynakları Kur'an ve sünnet,geri kalan herkes buna uymak zorunda, boşunası veya dolulugunu zaman gösterecek hee siz her sakallı benim deden diye atlamak isterseniz, ee buyrun ne yapalım atlayın laiklik 1937 de girmişdir anayasaya, ezbere konuşmayın, 80 yıl falanmış, **********. yada özgün birşeyler varsa sizde dinleyeyim sizin laiklikde laiklik dediginizi biz yıllardır dinliyoruz zaten... gerçek İslam mış falan filan, en temel İslami kavramlardan haberi olmayanların ''gerçek islamı' mı? samirinin, belamın beyazların yaşarların islamı mı? kalın saglıcakla Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 anlaşılmışdırsizde klasik laikler gibi hazır paket bir şeriat var sanısından güdülüyorsunuz bakkalda veya herhangi bir yerde olan ve alıp gelinen bir şeriat şu ülke şu parti ? ne yani türkiyede dogan banko müslüman mı oluyor? ya da almanyada dogan hansın ne suçu var o zaman ? demezler mi? benim Allah'ımın dininin kaynakları Kur'an ve sünnet,geri kalan herkes buna uymak zorunda, boşunası veya dolulugunu zaman gösterecek hee siz her sakallı benim deden diye atlamak isterseniz, ee buyrun ne yapalım atlayın laiklik 1937 de girmişdir anayasaya, ezbere konuşmayın, 80 yıl falanmış,*********. yada özgün birşeyler varsa sizde dinleyeyim sizin laiklikde laiklik dediginizi biz yıllardır dinliyoruz zaten... gerçek İslam mış falan filan, en temel İslami kavramlardan haberi olmayanların ''gerçek islamı' mı? samirinin, belamın beyazların yaşarların islamı mı? kalın saglıcakla Hahha ha haah ha haa... Süper yaaa... Ya hadi tamam mesleği Tarihle alakalı olmayana belki Tarih dersi verebileceğinizi düşünebilirsiniz ama Tarihçi adama da mı vereceksiniz bu dersi, süper yaa! Kardeşim önce kavramların ne olduğu konusunda bir anlaşalım olur mu? Tek bir örnek vereyim: Üniversitedeyken yine sizin gibi bir İslamcı arkadaş, bir Müslümanın Demokrat olamayacağından bahsederdi... Demokrasi, ona göre İslamı yok etme araçlarından birisiydi... Avrupa'dan ithal birşeymiş... (Gerçi İslamiyette Türklere, Araplardan ithaldir ama neyse...) Ve bir Müslüman olarak, Demokrasiyi en fazla kullanabilirmiş... Amaç edinemezmiş... Bu düşüncenin aynısını Hüseyin Üzmez'de de görürüz mesela... O da Laikliğin ve Demokrasinin İslamiyeti yok etmek niyetinde olduğunu söyler... Şimdi şuna gelelim: Öncelikle Demokrasinin ve Laikliğin amacı herhangi bir dini yok etmek değildir... Fakat "Dini Yönetimi" yok etmektir... Halkı yönetenin "Din" olmasını engellemektir... Dinin etkisini, toplumsallaşmada en aza indirgemektir... Zira "Din" (Kurum olarak), tarihsel süreç içersinde, insanların Toplumsallaşmaları aşamasında Görevini tamamlamıştır ve en fazla inanç olarak (Kişisel tercih) vicdanlardaki yerini almalıdır... Öncelikle burada bize/bana Tarih dersi vereceğinize, Tarih bilgisi edinmeniz gerektiği kadar Kavramları da öğreniniz... Ha, diyelim ki Laiklik gerçekten bir dinin düşmanı... Ne açıdan düşmandır? Laikliğin bu açıdan tanımı sizce nedir? İlk zamanlardan bugüne kadar İslamiyet, Türkiye'de Laiklik yüzünden ne zararlar görmüştür? İslam ile yönetilen devletlerin "İnsanlık" ve "Demokrasi" anlayışlarından örnekler verir misiniz? Bize "İslam"ın uygulanacağı yani "Anti-Laik" düzeniniz hakkında bilgi verir misiniz? Tamam, bir iddia atıyorsunuz ortaya ama içini hiçbir şekilde doldurmuyorsunuz... Alıntı
Φ cenk başaran Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2008 [Ya hadi tamam mesleği Tarihle alakalı olmayana belki Tarih dersi verebileceğinizi düşünebilirsiniz ama Tarihçi adama da mı vereceksiniz bu dersi, süper yaa! Kardeşim önce kavramların ne olduğu konusunda bir anlaşalım olur mu? sevgili dostum öncelik olarak iletilerinde çok alakasız konulara giriyorsunuz arkadaşım, tarihçiliginiz size kalsın, ben ne yapayım tarih diyorsunuz ama bir tane tarihi anektod yazmıyorsunuz, ne yapayım sizin üniversite arkadaşınızı.. güneş dil teorisini ve daha bir sürü ıvır zıvırı tarihçiyim diyenler kotarmışdı vs.vs samiride en yogun dini duygulara sahipdi mesela ya da belam ve belmacıklar gibbi vb.vb. şimdi işi gereksiz teferruata bogmadan laiklik hakkında ne sormak istiyorsunuz. laiklik sömürge aracıdır batı dışı toplumlarda, kendilerine faydası olmuş olabilir lakin olguları baglamından koparmamak lazım anlatabildim mi? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2008 laiklik sömürge aracıdır, çağdaşlık modernlik sömürge aracıdır, cumhuriyet sömürge aracıdır. Gericilik, çağdışılık, dünyayı 1000 küsür yıl geriden takip etmek ise özgürlüktür Hattı zatında Türkiye, Cumhuriyet Devriminden önce özgür, güçlü, ayakları üstünde olan bir devletti. Ama cumhuriyet devrimiyle ülkeyi batı sömürgesi yaptılar dimi. Zira İngilizlere ******** edenler laiklerdi dimi kurtuluş savaşında. İngilizlerin emriyle "ingilize kurşun sıkan kafirdir" diye fetvalar verenlerde laiklerdi. İngilizlerle beraber kendi ülkesinin askerlerine karşı savaşanlarda laiklerdi herhalde. Genel olarak laiklik düşmanlarını şeşkaza şeriatla yönetilen ülkelerden birisine yerleştirsen bir hafta sonra Türkiye konsolosluğunun kapısında uyumaya başlarlar. şeriatla yönetilen ülkelerden laik ülkelere kaçabilmek için sınırlarda mayın tarlalarını geçen, on kişilik teknelere yüz kişi binip canları pahasına kaçmaya çalışanlar gibi. "laiklik batı icadı kafirliktir" zırvasını süslemek için cümleyi zengin göstermesi saikiyle olgu, bağlam gibi kelimeleri cümleyi anlamsızlaştıracak şekilde kullanmakta yetersiz kalmaktadır. Laikliğin Türkiye'deki miladı olarak Anayasaya girdiği tarihi almakta tarih bilgisini göstermektedir. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2008 sevgili dostum öncelik olarak iletilerinde çok alakasız konulara giriyorsunuz arkadaşım, tarihçiliginiz size kalsın, ben ne yapayım tarih diyorsunuz ama bir tane tarihi anektod yazmıyorsunuz, ne yapayım sizin üniversite arkadaşınızı.. güneş dil teorisini ve daha bir sürü ıvır zıvırı tarihçiyim diyenler kotarmışdı vs.vs samiride en yogun dini duygulara sahipdi mesela ya da belam ve belmacıklar gibbi vb.vb. şimdi işi gereksiz teferruata bogmadan laiklik hakkında ne sormak istiyorsunuz. laiklik sömürge aracıdır batı dışı toplumlarda, kendilerine faydası olmuş olabilir lakin olguları baglamından koparmamak lazım anlatabildim mi? Ya arkadaşım... Lütfen Laiklik ile ilgili sorduğum sorulara cevap verir misiniz? Ya bana olguları bağlamından koparmaktan bahsetmeyin... Laiklik Türkiye'ye, Anayasa'da kabul edildiği tarihle girmemiştir... Bunu iddia edipte olguların bağlamından koparılmaması gerektiğinden bahsediyorsunuz ya!? Pes doğrusu... Anadolu'da Şeyh Sait ayaklanması gibi bir çok ayaklanma çıktı Dini ve İngiliz/Sömürgeci kaynaklı... Laiklik köklerini elbette batıdan alır ancak onların dikteleri ile olmamıştır bu. Öyle olsaydı Arap devletlerinin hepsi laik olurlardı... Hayret birşey yaa... Ayrıca Güneş Dil Teorisi hakkında da pek bilginiz olmadığı aşikar... Şimdi: Rica ederim konuyu dağıtmayın ve önceki iletimde sorduğum sorulara net cevaplar verin... Değilse cevap dahi yazmayın... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2008 art de yayınlanan Ankara Rüzgarı isimli programda Emin Çölaşan bir akp gercegini daha ortaya cıkardı.: Basta basbakan olmak uzere butun akpliler dinle ilgili sömürü yaparken türbanı ortaya atarken, bu ulkede dinimizi yasayamıyoruz derken bu acıklamaları sürekli yabancı ulkelerde yapıyorlar.... Neden? Alıntı
Φ Artropod Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2008 art de yayınlanan Ankara Rüzgarı isimli programda Emin Çölaşan bir akp gercegini daha ortaya cıkardı.:Basta basbakan olmak uzere butun akpliler dinle ilgili sömürü yaparken türbanı ortaya atarken, bu ulkede dinimizi yasayamıyoruz derken bu acıklamaları sürekli yabancı ulkelerde yapıyorlar.... Neden? Çünkü AKP,AB ve ABD'nin düşman olarak gördükleri gerçeklik aynı: Kemalizm. Isıtıp ısıtıp bir yutturmaca şeklinde halkın önüne sunulan iddialar AKP'nin devamının AB'nin ve ABD'nin desteğini almaya devam etmesine bağlı olduğunu açıkça göstermektedir. Tayyip Erdoğan 1993'de şöyle diyordu: ''Türkiye'nin yarınında artık Kemalizm'e ve Kemalizm benzeri rejimlere yer yoktur.'' Ve bugün başbakan,yaşantı tarzı Avrupa ile en ufak bir şekilde ilişkili olmayan bir kişi ve ona oy atan büyük bir kitle. AB'nin görüşleri ise tabi ki daha da açıkça ifade ediliyor.Kemalist felsefeden açık açık vazgeçilmezse AB'ye girmenin hayal olduğunu söylüyorlar.AB'ye göre,ordu da vatanı ve cumhuriyeti kuvvet kullanarak korumakla yükümlü olmamalı. E siz de ''Avrupalı olacam ben,bu ordu benim ordum değil,benim ordum yukarıdan inen sarıklılar aslında.Hele bir şu kemalizmi yıkayım da gerisi şeriattır Allah'ın izniyle.'' diye hesap yapacak küçüklükteyseniz oğlunuzu da askere göndermemeniz çok normaldir. İşte,takunyalarla AB'ye koşan bir Anti Kemalist Parti ve onlara güya kucak açan bir Hıristiyan Birliği.Gel de gülme! Alıntı
Φ ahmetsalih Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2008 bunlar dinci bir yapılanmanın içindeler zinde güçler neden bekliyor acaba? demokrasi ancak kültür işidir ya davulcu ya zurnacı çıkamamalı, çıkıyorsa geregide yapılmalı degil mi arkadaşlar? ( beni memnun eden laik ve ulusalcı arkadaşların bu forumda ki yogunlugu) saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.