Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar, hadis deyip de her hadis-şerife inanmayın. Hadislerin bir kısmı gerçek, bir kısmı ise uydurmadır.

Fakat çoğunluğu gerçek hadistir.

Şimdi aklınıza "bir hadisin gerçek olup olmadığını nasıl anlayacağız?" sorusu gelebilir. Yöntem şudur; eğer bir hadis Kuran'ın ve İslam'ın ruhuna uymuyorsa o hadis uydurmadır.

Örneğin "ilim Çin'de de olsa alın" hadisi Kuran'ın ve İslam'ın özüne uygun olmadığı için uydurma bir hadistir.

Şimdi ben burada sizlere yardımcı olmak için, Kuran ve islam ruhuna uygun olan gerçek hadislerden örnekler vereceğim.

TÜRKLER HAKKINDA:

• • "Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş(kalın) derili olan bu toplumla.... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/Babu Gazveti't-Türk...)

• • "Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e's-SAhih, Kitabu'l-Cihad/96; Müslim, e's-Sahih, kitabu'l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu Davud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099)

• • "Türklere karşı katliam, kesinlikle olacak."... (Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Cihad/96)

• • "Sizinle(siz müslümanlarla), küçük(çekik) gözlü toplum, Türkler savaşacaktır. Siz onları, üç kez önünüze katıp süreceksiniz. Sonunda Arap Yarımadası'nda karşılaşacaksınız. Birincide, onlardan kaçan kurtulur. İkincide kimi kurtulur, kimi yok edilir. Üçüncüdeyse onların tümü kırılacaktır."(Ebu DAvud, sünen, hadis no: 4305.)

SAVAŞ VE ÖLDÜRME HAKKINDA:

• • Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine’ye gelerek Müslüman oldular. Medine’nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve sidiği içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar ve çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı, ellerini ve ayaklarını kesti, gözlerini oydu, çölde susuz ölüme terk etti. Biz onlara su vermek isteyince, Peygamber bizi engelledi.”

Buhari Tıp5/1, Hanbel 3/107,163

• • Kimi durumlarda çocuklar, kadınlar, körler, kötürümler, yatalaklar : Bunlar genellikle öldürülmezlerse de bunlardan savaşır durumda olan, "görüş sahibi" olan, mal sahibi olan, yetki-hükümdarlık makamında olan öldürülür. (Bkz.Dürer, c.1, s.283-284, Dâmâd, c.1, s.497).

• • "Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi" (Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113).

• • Gece baskınlarında, kafirler toptan kılıçtan geçirildiğinde, evler yakılıp yıkıldığında öldürülenler arasında "kadınlar ve çocuklar" da bulunuyordu. (Bkz. Ebu davud, Cihad/102, hadis no: 2638; Cihad/121, hadis no: 2672; İbn Mace, Cihad, hadis no: 2840; Ahmed İbn Hanbel, 4/46; Tirmizî, Siyer/19, hadis no: 1570).

• • Saab b. Cessame'in (r.a.) anlatıyor: Hz. Peygamberimize (a.s.) Müşrikler üzerine yapılan gece baskınlarında onların aile ve çocuklarının da hedef olduğundan bahsedilerek bu konudaki hüküm sorulmuştu. Bunun üzerine Peygamberimiz: "Onlar da müşrikler camiasındandır" cevabını verdi.

Sahih-i Müslim: 3281

• • Hadis: “Dinini değiştireni öldürün.” Nesei 78/14,Buhari 12/1883

• • Kanlarinizi ve mallarinizi kurtarmak istiyorsaniz: Peygamber diyor ki: "Onlar, Allah'tan baska Allah olmadigina, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduguna inanincaya, bizim kiblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazimizi kilincaya ve zekatlarini verinceye kadar, insanlarla öldürüsmem (mukatele) emroldu. Insanlar, bunlari yerine getirdikleri zaman, benden kanlarini ve mallarini kurtarmis olurlar.

(Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22)

• • Muhammed buyuruyor: "Müslümanın kanı ancak üç şeyden birisi ile helâl olur. Zina eden evli, cana karşılık can, dinini terkeden ve İslâm toplumundan ayrılan kimse." (Buhârî, Diyet, 6; Müslim, Kasâme 25; Ebû Davud, Hudud, I; Tirmîzî, Hudud, 15) Bu hadisi İbn Mes'ud (r.a.) rivâyet etmiştir.

• • Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurdu: "Kasden öldürmede kısas vardır. Ancak, maktulün velisinin affetmesi halinde durum değişmektedir."

• • Hz. Peygamber’in Bekr Kabilesini İslâm’a Davet Etmesi:

Hz. Peygamber’in amcası Abbas der ki: “Allah’ın Rasûlü bana şunları söyledi:

“Kendim için ne senin yanında ne de kardeşinin (Ebu Leheb’i kastediyor) koruma yok! Sen yarın beni panayıra götürür müsün ki, orada bazı kabilelerin konakladıkları yerlere gideyim?” Arapların toplandığı yerlere geldik. Biz panayıra gittik. Rasûlü Ekrem’e şurasının Yemen’den hacca gelen kabilelerin en üstünü Kinde kabilesinin, bunun Bekir b. Vail’in, şunun Benî Âmir b. Sa’sa’a’nın konakları olduğunu, kendisi için birini seçmesini söyledik. Rasûlü Ekrem Kinde’den başladı. Kindelilerin kimlerden olduklarını sordu. Onlar da Yemen ehlinden olduklarını söylediler. Rasûlü Ekrem

“Yemen’in hangi kabilesindensiniz?” dedi.

“Biz Kinde kabilesindeniz” dediler. Rasûlü Ekrem

“Hangi Kindedensiniz?” deyince, onlar

“Benî Âmir b. Muaviye’deniz” dediler. Rasûlü Ekrem

“Kendiniz için bir iyilik ister misiniz?” diye sordu. Onlar

“O hayır nedir?” dediler. Hz. Peygamber

“Allah’tan başka mabud olmadığına şahidlik edeceksiniz, namazı kılacaksınız. Allah katından gelen vahye iman edeceksiniz” buyurdu.

Abdullah b. Eclah der ki: “Babam, kavminin ileri gelenlerinden bana rivayet ettiğine göre Kinde kabilesi Rasûlü Ekrem’e şöyle bir teklifte bulundu:

“Eğer sana tâbi olursak, sen galib gelirsen, öldükten sonra bu işin başının bizde olacağına dair söz veriyor musun?” Rasûlü Ekrem

”Mülk Allah’ındır, dilediğine verir! (ben kimseye bu sözü vermem)” dedi. Bunun üzerine

“O halde senin getirdiklerine ihtiyacımız yok” diyerek Rasûlullah’ın teklifini reddettiler.

Kelbî der ki: Onlar Rasûlullah’a şöyle bir cevap verdiler:

“Bizi mabudlarımızın ibadetinden menetmeye ve Araplara karşı savaş açmamız için mi geldin? Git, kavmine ilhak et! Bizim sana bir ihtiyacımız yok!”

Rasûlü Ekrem onların yanından ayrılıp Bekir b. Vail’e geldi. Kavminin kimlerden olduğunu sordu. Onlar da Bekir b. Vail’den olduklarını söylediler Rasûlü Ekrem

‘‘Hangi Bekir b. Vail’den?” diye sorunca, onlar

“Benî Kays b. Sa’lebe kabilesindeniz” dediler Rasûlü Ekrem

‘‘Sizin sayınız ne kadar” diye sordu. Onlar

“Çoktur, toprak kadar!” dediler.

“Sizin korunmanız nasıl?” diye sordu.

“Bizim için korunma yok! Biz Farsların komşusuyuz. Biz Farsların düşmanlık yaptığı bir kimseyi koruyamayız ve onlara bizim himayemizde olduğunu söyleyemeyiz” dediler. Hz. Peygamber

“Eğer Allah Farsların konaklarını size verirse, kadınlarını size nikâh ederse, çocuklarını size köle ederse, otuz defa Sübhânallah, otuzüç defa elhamdülillah, oturdört defa da Allâhu Ekber diyeceğinize söz verir misiniz?” dedi. Onlar Rasûl-ü Ekrem’e kim olduğunu sordular. Hz. Peygamber

“Ben Allah’ın peygamberiyim” dedi. Sonra onlardan ayrıldı.

Kelbî diyor ki: “Hz. Peygamber onlardan ayrıldığında amcası Ebu Leheb onun arkasında idi. O da halka

“Bunun sözünü kabul etmeyin” diyordu. Sonra Ebu Leheb de geçti. Bu kabile ona

“Sen bu kişiyi tanıyor musun?” diye sordu. O da

“Evet, tanıyorum. O bizim en büyük ailemizin çocuğudur. Siz onun nesini soruyorsunuz?” dedi. Onlar Rasûl-ü Ekrem’in onları davet ettiği hususu öne sürerek şöyle dediler:

‘Bu, ben Allah’ın peygamberiyim diye iddia ediyor!” Ebu Leheb onlara şu cevabı verdi:

“Sakın onun sözüne kulak asmayın. Çünkü o delidir. Başının tepesinden hezeyan kusuyor!” Onlar

“Zaten Farslılar hakkındaki sözlerinden biz bunu anlamıştık” dediler.

Ebu Nuaym, (Abbas’tan); Bidaye, III/140

Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 1/82-83.

KADINLAR, EVLİLİK VE CİNSELLİK HAKKINDA:

• • Hadis: “Eğer erkeğin tepesinden tırnağına kadar cerahat aksa, kadın da bunları ağzı ile temizlese, yine de erkeğin hakkını ödemiş olmaz.”

İbni Hacer el Heytemi 2/121

• • Hadis: “Sizden birisi cinsel münasebette bulunduğu zaman eşinin cinsel organına bakmasın, zira cinsel organa bakmak körlüğe sebep olur.”

Feyzul Kadir 1326

• • Hadis: “Zina yapan evlilerin taşlanarak öldürülmelerini emreden ayet Hz. Ayşe’nin döşeğinin altındaki sayfada yazılı bulunuyordu. Peygamber ölünce Hz. Ayşe onun gömülme işlemleri ile meşgulken, evin açık kapısından içeri giren bir keçi o sayfayı yedi. Böylece taşlayarak öldürme cezası Kuran’dan çıktı. Ama hükmü devam etmektedir.”

İbni Mace 36/194,Hanbel 3/61,5/131

• • "Keçinin yemesi sonucu Kuran'dan çıkan taşlama ayetini Ömer Kuran'a tekrar sokmak istedi; ancak halkın dedikodusundan korktuğu için cesaret edemedi"

(Buhari 53/5; 54/9; 83/3; 93/21; Muslim, Hudud 8/1431; Ebu Davut 41/1; Itkan 2/34).

• • Hz. Ömer (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Erkeğe, hanımını ne sebeple dövdügü sorulmaz." Ebu Davud, Nikah 43, (2147).

• • "Uğursuzluk üç şeydedir, at, ev ve kadın" (Buhari 76/53).

HAYVANLAR HAKKINDA:

• • Hadis No : 3468 Ravi: İbnu Ömer

Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Av ve çoban köpeği dışında köpek besleyenin ecrinden her gün iki kıratlık eksilme olur." (Salim der ki: "EbA Hüreyre (bu hadisi rivayet ederken): "...Veya ziraat köpeği" derdi.) Çünkü o ziraat sahibi idi."

Buhari, Sayd 6; Müslim, Müsakat 50, (1574); Muvatta, İsti'zan 12, (2,969); Tirmizi, Ahkam 4, (1487);

• • Hadis No : 3469 Ravi: Ebu Hüreyre

Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sürü veya av veya ziraat köpeği dışında bir köpek besleyen kimsenin ecrinden her gün bir kırat eksilir."

Buhari, Hars 3, Bed'ül-Halk 14; Müslim, Müsakat 58, (1579); Ebu Davud, Sayd 1, (2844); Tirmizi, Ahka

• • İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor:

"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm av veya koyun veya çoban köpeği hariç diğer bütün köpeklerin öldürülmesini emretti."

İbnu Ömer radıyallahu anh'a: "Ebu Hureyre, "veya ekin köpeğini de diyor!" denilmişti, bunun üzerine: "Onun ekini var da ondan!" cevabını verdi ve ilave etti:

"Biz Medine ve civarına gider, tek köpek bırakmaz, hepsini öldürürdük. Hakkat biz, çölden gelmiş kadına refakat eden arkadaş köpeği bile öldürürdük."

Buhâri, Bed'ü'l-Halk 14; Müslim, Musâkât 45, (1570); Muvatta, İsti'zân 14, (2, 969); Tirmizi, Sayd 4, (1488); Nesâi, Sayd 9, (7, 184).

• • "Bir grup maymun zina yapan bir maymunu yakalamış ve taşlama cezasını uyguluyorlardı. Onları bu haklı işte desteklemek için ben de taş atarak yardım ettim" (Buhari 63/27).

• • "Uğursuzluk üç şeydedir, at, ev ve kadın" (Buhari 76/53).

• • Hadis: “Tüm kara köpekleri öldürünüz. çünkü onlar Şeytan-dır.” Hanbeli 4/85,5/54

KÖLELİK HAKKINDA:

• • 4228 - Seleme İbnu'l-Ekva' radıyallahu anh anlatıyor: "Bizimle su arasında bir müddetlik mesafe kalınca Hz. Ebu Bekr emretti, gece istirahati için mola verdik. Sonra baskını başlattı. Suya vardı. Suyun başında ölen öldü, esir alınan esir alındı. Ben halktan bir cemaate bakıyordum. İçerisinde çocuklar ve kadınlar vardı. Dağa benden önce varırlar diye korkarak onlarla dağın arasına bir ok attım. Oku görünce durdular. Onları sürerek getirdim. aralarında Beni Fezare'den bir kadın vardı. Üzerinde deriden bir kaş' vardı. Kaş' kuru post demektir. Kadının yanında Arapların en güzelinden bir kız vardı. Onları, sürerek Hz. Ebu Bekr radıyallahu anh'a kadar getirdim. Ebu Bekir, kızı bana hediye etti. Medine'ye kadar geldik. Kızın elbisesini bile açmadım. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm çarşıda bana rastladı.

"Ey Seleme, dedi, kadını bana bağışla!"

"Ey Allah'ın Resulü, dedim, vallahi hoşuma gitti, ancak henüz elbisesini bile açmadım."

Ertesi günü, çarşıda bana yine rastladı.

"Ey Seleme, ceddine rahmet, kadını bana bağışla!" buyurdu.

"Ey Allah'ın Resulü! dedim, o senindir, Allah'a yemin olsun, kadının elbisesini açmadım!"

Sonra Aleyhissalatu vesselam o kadını Mekke'ye gönderdi ve Mekke'de esir edilen bazı müslümanların fidye-i necatı yaptı."

Müslim, Cihad 46, (1755); Ebu Davud, Cihad 134, (2697).

• • İmran İbnu Husayn radıyallahu anhüma anlatıyor:

"Bir adam, öleceği sıra, kendine ait altı köleyi azad etti. Onlardan başka malı da yoktu. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm onları çağırdı. Onları üç gruba ayırdı, sonra aralarında kur'a çekti. İkisini azad etti. dördünü köle olarak bıraktı. Adamı da şiddetle azarladı."

Müslim, Eyman 56, (1668); Muvatta, Itk 3, (2, 774); Tirmizi, Ahkam 27, (1364); Ebu Davud, Itk 10, (3958- 3961); Nesai, Cenaiz 65, (4, 64).

• • Hz. Cerir radıyallahu anh anlatıyor:

"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Hangi köle kaçarsa, bilsin ki ondan zimmet (garanti) kalkmıştır, dönünceye kadar namazı kabul edilmez."

Müslim, İman 122-124, (68, 69, 70); Ebu Davud, Hudud 1, (4360); Nesai, Tahrimu'd-Dem 12, (7, 102).

MÜTEFERRİK HADİSLER:

• • Hadis: Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır. BuhariTesavir, 89

• • Hadis: “Kalbinde hardal tohumu kadar kibir bulunan cennete giremez. Yine kalbinde hardal tohumu kadar iman olan da cehenneme giremez.”

Buhari 81/51

• • Hadis: Ölüm meleği Musa’ya gelerek: “Rabbine icabet et” dedi. Bunun üzerine Musa ölüm meleğinin gözüne tokat vurarak onu çıkarttı. Melek hemen Allah’a dönerek “Sen beni ölmek istemeyen bir kuluna göndermişsin, o benim gözümü çıkardı” dedi.

Sahihi Müslim 10/176

• • "Musa ölüm meleğinden çok korkuyordu. Bir gün ölüm meleği canını almaya gelince meleğin yüzüne tokat atıp bir gözünü çıkardı" "Allah'ın elçileri arasında ayırım yapmayınız. Ben, Yunus peygamberden bile üstün değilim" (Buhari 65/4,5; Hanbel 1/205,242,440; 2/405,468).

• • 4111 - Ebu Eyyub radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâla hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı."

Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Da'avat 105, (3533).

• • Hadis: “Peygamber Medine’de bir Yahudi tarafından büyülendi. Günlerce ne yaptığını bilmez durumda ortalıkta dolaştı.”

Buhari 76/47 Hanbel 6/57,4/367

• • Peygamberimiz’e sihir yapılmıştı. Öyle ki hanımları ile cinsi münasebette bulunmadığı halde bulunduğunu zannederdi. Süfyan bunun en şiddetli sihir olduğunu söylemiştir.” (Ebu Şehbe, Sünnet Müdafaası, sayfa 152153)

• • "Allah, ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir" (Buhari 97/24, 10/129 ve 68. surenin tefsiri).

• • Hadis: “Cemaatle kılınan namaz tek başına kılınan namazdan 27 derece daha üstündür. “ Buhari Ezan 30, Müslim Mescid 249, Muvatta Cemaat 1

• • Hadis: “Sol elinizle yemeyiniz, içmeyiniz. çünkü Şeytan sol eliyle yer, içer.” Hanbeli 2/8,33

• • Hadis: “Yer yüzü balığın sırtındadır. Cennete girecekler ilk olarak bu balığın ciğerinden yiyecektir.” Buhari 3/51

• • Hadis: “Yangın gördüğünüzde tekbir getiriniz, zira tekbir (Allahuekber demek) onu söndürür. Ramuzel Hadis

Saygılar, sevgiler

Gönderi tarihi:

Tam çıkmıştım aklıma geldi geri döndüm. Bakın sakına bu hadisleri uygulamaya kalkmayın he! Bunları uygulayasınız diye göstermedim, sadece dininizin ne olduğunu öğrenin diye gösterdim. Ben yurdum insanından korkarım, ne yapacağı belli olmaz çünkü. Gelip bir uyarayım dedim.

Gönderi tarihi:

Bunlar süper süper üstü seçmeceler,iyi toplamışsınız..

Soralım hadissever Kuran inanırı arkadaşlarımıza,bu hadisler uydurma hadisler mi yoksa kabul gören hadisler mi?Bunların hepsi gerçekse sizin dininiz ve Kitabınız ne? bunların hepsi uyduruksa,devlet ya da İslamcılar,özel birimler mi oluşturacak seç seç bak bak ele kurumları..hangi birim hangi hadisle nasıl mücadele verecek?bunları buraya aktarılabilecek kadar bulan kişiler varken,bunları ezberleyip din sananlara,gerçek sananlara ne olacak,bunlara izin verenler bunun altından,üzerlerindeki vebalin altından nasıl kalkacak? Ya insanların bir dinle bu kadar uğraşmasının,bu derece hurafelerle bir dini lekelemesinin,kendi komşularının zihniyeti bu kadar kirletmesinin ve etraflarında tehlikeli toplumlar,milletler yaratmalarının sonunda neler olacak?..bütün manevi değerlerini,güzelliklerini öldürdükleri,bozdukları bu insanların tepesine tek bi bomba atıp keyifle izlemeye mi gidecek bu iş? Ya bu yahudiler üzerlerindeki lanete rağmen,yaptıkları şeyler yüzünden başlarına gelebilecek lanete rağmen,nasıl bu kadar cesur olabiliyor? kısa ve öz,dünya nereye gidiyor?

Gönderi tarihi:

Sayın Notamatik ,

Hatta HADİSİ NEBEVİYYİ tümden inkar edenler bile çıkacak.

Emeğinize sağlık.

Bilgi bu dinin en büyük karşıtıdır.

Ne mutlu bilgiyi oluşturan , bulup öıkarıp ta paylaşan birine.

Saygı ile.

Taklamakan

Gönderi tarihi:

En basitinden bir seçme yapalım:

? ? "Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi" (Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113).

Peki Sahihi Buhari adlı külliyattan Cihad adlı kitabın 146. maddesine (Buhari, Cihad 146) bakalım bir, aslında nasılmış bir görelim :

Abdullah ibn Umer şöyle haber vermiştir: Peygamber'in gazvelerinden birinde bir kadın öldürülmüş olarak bulundu da

Rasûlullah (S.a.v) kadınların ve çocukların öldürülmesini çirkin gördü. (Buhari, Cihad/146)

Ebu Davud 113; bu ne..hangi 113..hangi kitabın 113. sü...

Güzel seçmeceler size... **** -_-

Gönderi tarihi:

Sevgili Muallim Ali bey,

Ben Arap'çadan anlamam, Arap'ça da benden anlamaz. O yukarda getirdiğim hadisler, zaman içerisinde Türkçe sitelerden biriktirdiğim hadislerdi. 1 yılı aşkın bir süredir bilgisayarımda öylece duruyorlardı, ben de bari şu foruma koyayım da millet faydalansın dedim.

Senin dediğine göre; Buhari, Cihad 146 başka türlü, benim getirdiğim ise başka türlü. Arapça bilmediğim için hangisi doğru bilemeyeceğim. Ancak eğer hadis kitabında gerçekten de senin dediğin gibi yazıyorsa, demek ki o hadis uydurmaymış. Eh yani o kadar çok sahih hadis yanında bir kaç tane de uydurma çıkabilir, Arapça bilmememe yor.

Gerçi o hadis senin dediğin gibi bile olsa tam olarak uydurma sayılmaz, en azından yarısı doğrudur. Yani;

Abdullah ibn Umer şöyle haber vermiştir: Peygamber'in gazvelerinden birinde bir kadın öldürülmüş olarak bulundu

(Üstteki kısmı doğrudur, hatta "bir kadın" yerine "bir sürü kadın" yazsaymış daha da doğru olacaktı. Şu alttaki kısım ise uydurmadır. Zira Peygamber efendiniz öyle bir şeyi çirkin bulmaz.)

da Rasûlullah (S.a.v) kadınların ve çocukların öldürülmesini çirkin gördü. (Buhari, Cihad/146)

Hadis yine de fena değilmiş. Eğer "öldürülmüş bir kadın bulunmadı" deseydi hadisin uydurma olduğu anlaşılacaktı. Veya "kadınları öldürenlerin yakalanıp, cezalandırılmasını emretti" filan deseydi, hadis tam uydurma olacaktı.

Saygılar, sevgiler.

Gönderi tarihi:

Türkler Hakkında:

"Ahir zamanda Notamatik nikli zat gelir hadisleri hep yalana çıkarır."(Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Cihad/96)

bir tane de benden katkı babındannn ,bu da Kur'an a ve İslam ruhuna uygun gerçek hadistir....

amel edelebülür..

Gönderi tarihi:
Türkler Hakkında:

"Ahir zamanda Notamatik nikli zat gelir hadisleri hep yalana çıkarır."(Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Cihad/96)

bir tane de benden katkı babındannn ,bu da Kur'an a ve İslam ruhuna uygun gerçek hadistir....

amel edelebülür..

[003.044] [DI] Bu Sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. Meryem'e hangisi kefil olacak diye kalemlerini atarlarken sen yanlarında değildin, çekişirlerken de orada bulunmadın.

[003.179] [DI] Allah inananları sizin durumunuzda bırakacak değildir, temizi pisten ayıracaktır. Allah size gaybı bildirecek değildir; fakat Allah peygamberlerinden dilediğini seçip, ona gaybı bildirir. Artık Allah'a ve peygamberlerine inanın; inanır ve sakınırsanız size büyük ecir vardır.

[006.050] [DI] De ki: «Size Allah'ın hazineleri elimdedir, demiyorum; gaybı da bilmiyorum; size, ben meleğim demiyorum, ben ancak bana vahyolunana uyuyorum.» De ki: «Görenle görmeyen bir midir? Düşünmüyor musunuz?»

Gecmisle ilgili olsun, gelecekle ilgili olsun,

peygamberler Allahin bildirmesinden baska bir sey bilemez,

Allahin bildirdikleri arasinda,

Her hanigi bir kavmin ovulmesi veya yerilmesi yoktur.

Kuran inanlar inanmayanlar diye karsilastirma yapar,

inanlara gelecekte verilecek mukafatlardan, inanmayanlara, gelecekte verilecek cezalardandan bahseder.

dolayisiyla.

Allahin vahyettikleri ile yetinmeliyiz.

saygilar.

Evren.

Gönderi tarihi:
Tam çıkmıştım aklıma geldi geri döndüm. Bakın sakına bu hadisleri uygulamaya kalkmayın he! Bunları uygulayasınız diye göstermedim, sadece dininizin ne olduğunu öğrenin diye gösterdim. Ben yurdum insanından korkarım, ne yapacağı belli olmaz çünkü. Gelip bir uyarayım dedim.

Dinimiz senin orda yazdıkların gibi olsaydı ve de Müslümanlar bunu yapsaydı bunları yazacak biri olmazdı bugün burda.Diğer insanlardan korkacağına önce kendinden kork derim bir düşün.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.