Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Dinsiz bir milleti kandırmak, onu yönetmek daha kolaydır.Yahudiler diğer milletlerin dinsiz olmasını isterler. Einstein da Yahudidir.

Karl Marx gibi,Freud, Lenin, Stalin gibi listeyi uzatmak mümkün... Aklına gelen devam ettirebilir. Nerde dinsizliğin reklamı yapan varsa o büyük ihtimalle Yahudidir. Yanlış genelleme demeyin doğrudur. İspatlarım..

Ayrıca Charles Darwin'in babası ve dedesi, dinsizliği temel gaye edinmiş masonluğun İlluminati derneğinin önemli üyelerindendir.

Bir milleti karalamak için elinizde yeterince sebep var sanırım değil mi?

Hep diyorum, İslamiyete inananlarla İslamiyet arasında büyük çelişki var...

Çünkü İslamiyete inandığını söyleyenler, İslamiyetten dem vurmuyorlar...

Yahudiler diğer milletlerin dinsiz olmalarını istemişler...

Pardon ama Hz. Muhammed'e kadar, Hz. Nuh'tan itibaren tüm peygamberler Yahudilerden çıkmadı mı?

Madem Yahudiler bu kadar güvenilmez, o peygamberlere de iman etmemelisiniz...

Ne bileyim, belki sizin imanınıza zarar verecek bilgileri bile bile, sırf Yahudi oldukları için koymuşlardır!?

Çünkü nedense Yahudilerin diğer milletlere durup dururken düşmanlık etmek ve kötülüklerini istemek gibi bir hobileri var...

Freud, İbrani kökenlidir ancak Yahudi değildir...

Yahudiliği reddetmiş ve Ateist olmuştur...

Dediğiniz gibi bir art niyeti olsa, kendi Yahudi karısının Yahudi ibadetlerini yapmasına engel olmazdı...

Hz. Musa'yı tarihsel bir kahraman olarak çok sever, ancak Yahudiliği de sevmezdi...

Dinleri sevmemesinin nedeni, bilgiye ulaşmasından kaynaklanmaktadır.

Einstein'de İbrani kökenlidir ancak o da bildiğim kadarıyla Yahudi değildir...

Düşünceleri Paganizmden esinlenmiş gibidir...

Charles Darwin, evrim teorisini dedesinden esinlenmiştir.

Dedesi bir Naturalistti...

İbrani kökenli olması birşeyi değiştirmez.

Hz. Muhammed soyundan gelip, bugün ABD. Kapitalizminin adamlığını yapanları nasıl niteleyeceğiz peki?

"Zaten Hz. Muhammed soyundan bu beklenir, tüm insanların Abd. sömürgesi olmalarını isterler, Ürdün'den Arabistan'a kadar hepsi Abd'nin adamıdır zaten... Zaten 1nci Dünya Savaşında Osmanlıları arkadan bıçaklayanda Hz. Muhammed'in soyundadı!"

diyelim mi isterseniz?

Bilirsiniz, siz Yahudilere nasıl bakıyorsanız, Türklerde genelde Araplara o gözle bakarlar...

Bugün siyah renkli köpeklere, kedilere niçin "Arap" deni hiç düşündünüz mü?

Ya da niçin bir kimse kavga ettiği esmer tenli insana "Arap" diye bağırır, hiç düşündünüz mü?

O Araplardan herşey beklenir de o yüzden!!!

Aaa pardon yaa!!!

Hz. Muhammed'de Arap'tı değil mi?

Ayrıca bende insanların Dinsiz olmalarını istiyorum...

Dinsiz olmak demek, İnançsız olmak demek değildir...

Ama bu söylediğimi doğru anlamlandırmak lazım,

Şöyle ki:

Din, İnancın toplumsal yönüdür...

Din bir kurumdur, yapıdır ve toplumsal bir düzeni sağlamaya yönelik normlar bütünüdür.

İnsanlığın Toplumsallaşmasında görevini tamamlamış ve yerini Anayasal Düzene bırakmış bir yapıdır...

O yüzden insanların Dinsel birliktelikler kurmaya, cemaatleşmeye ihtiyaçları yoktur.

Bu açıdan da Dinlere gerek yoktur...

Artık Suç-Ceza Kanunları, Medeni Hukuk ya da en basitinden günlük yaşantımız Dinlerin buyruklarının boyunduruğunda değildir.

İnanç ise kişiseldir...

Kişi ile Tanrı arasındaki bir ilişkidir...

Toplumsal bir yönü yoktur...

Benim babam 5 vakit namaz kılar ve Tanrı'nın emrettiğini düşündüğü tüm ibadetleri yerine getirmeye çalışır...

Güzel bir hayat sürer, alkol almaz, kumar oynamaz, yalan bile söylemez...

Kimsenin arkasından konuşmadığı gibi, "şu kimse babamı şu yüzden sevmez" diyebileceğim tek bir insan daha yoktur yeryüzünde...

Ya da "babamın şu huyu sevilmez" diyebileceğim bir huyu da yoktur...

Güler yüzlüdür...

Ama;

Çıkıpta 4 kadınla evlenmeyi aklına bile getirmez, tavsiye edene de demediğini bırakmaz...

Hırsızlık yapana verilecek cezayı devlete bırakır; "Elini kesmeli bunun" demez...

Katil için; "Kısas etmeli" demez, kanunların adaletine güvenir...

Bir parti Din kisvesiyle oy istediği zaman o partiye bu sebeple oy verenlere acır ve başka partiye oy verir...

Kız arkadaşımla birlikteyim diye; "Zina ediyorsun kafir!" deyip Recm olmam kanaatine varmaz ve birbirimizi tanıdığımız gerçeğini anlayabilir...

Kazandığı parayı anneme verir ve anneme "Sen erkekten, erkeğe oğullar ve torunlar veresin diye yaratıldın. Ben bu evin direğiyim, sen eşiğisin. Eğer çok kızarsam seni itip kakabilirim. Ayrıca sen benim tarlam gibisin..." düşüncesini asla yaşatmaz, aksine annemi el üstünde tutar ve hatta hemen bütün kararlarını anneme onaylatabilirse uygular...

"Ben erkeğin, karım benden iyi mi bilecek, kadın dediğin erkek kadar dirayetli değildir, erkek kadın kadar duygusal olmadığı için daha doğru kararlar verebilir, baksana bu yüzden kadın peygamber bile yoktur! Hem Şeytan, Ademi bir kadın olan Havva yüzünden kandırmadı mı?" şeklindeki kurgulara kapılmaz...

Hastalandığında hacıya hocaya gitmez, doktora başvurur...

Birisine yardım ederken "Ya hu Tanrı yardım emretmiş, o yüzden yardım etmeli" diyerek yardım etmez. O herhangibir insan, sırf insan olduğu için yardım edilmeyi hakettiği, ona yardım etmeye değer olduğu için, koşullanmadan, kurgulanmadan yardım eder...

Burada "Ben Müslümanım" diye birçok kimseden daha fazla ibadetlerini yerine getirdiğinden, imanının bir buradaki birçok insandan kat kat daha fazla olduğundan (ki gerçi imanın kimde olduğu bilinemez ama! bazılarına kalırsa bizde tümden kafiriz...) eminim, ibadetlerini yapmasına karışılmasına asla izin vermez ve hiçkimsenin ibadetine de karışmaz...

Hatta da eminim...

Yani Babam "İslam Dini"nin yaşamaz ama "İslam İnancı"nın en güzel örneğini sergiler...

Şimdi bir çoğu diyecektir ki:

"Ama diğerleri de Tanrı'nın emri ve uygun gördüğü şeyler... Baban o emir ve ruhsatlara bu gözle bakarak İslamiyeti reddetmiş oluyor, Kur'an-ın tek bir ayeti bile reddedilemez çünkü!"

İyi de, babam o ayetleri reddetmiyor ki?

Babama "Baba sen niye 4 kadın almıyorsun, baksana Tanrı izin vermiş, annemi de razı ettik mi tamamdır!" dediğimde şöyle der:

"O zamanlar öyleymiş! Şimdi ise böyle..."

Babam hayatında hiç okul yüzü görmemiştir...

Ama İslamiyetin Toplumsal Kurallarını, üç kelimede tam olarak özetleyebilir:

"O zamanlar öyleymiş!"

Aradaki bu nüansı anlayamıyorsunuz değil mi?

Tasavvufta şöyle birşey vardır:

"Hakikatin kimden zevkolacağı (ortaya çıkacağı, zuhur edeceği, tasavvur edeceği) belli olmaz!"

Burada çok şey bildiğini iddia edipte, yüzlerce ileti ile yine de anlatamadığımız insanlara belki ufak bir örnek olur...

Ne kadar da umudum olmasa bile...

("Babam"ı burada övülen ya da yüceltilen bir örnek olarak ele almamanızı diliyorum. Yazılanlarda o sadece bir nesne, sadece bir imge... Gerçek hayatta karşılığını gördüm imgelerden birisidir o kadar...)

Gönderi tarihi:
Bir milleti karalamak için elinizde yeterince sebep var sanırım değil mi?

Yahudiler diğer milletlerin dinsiz olmalarını istemişler...

Pardon ama Hz. Muhammed'e kadar, Hz. Nuh'tan itibaren tüm peygamberler Yahudilerden çıkmadı mı?

Madem Yahudiler bu kadar güvenilmez, o peygamberlere de iman etmemelisiniz...

Ne bileyim, belki sizin imanınıza zarar verecek bilgileri bile bile, sırf Yahudi oldukları için koymuşlardır!?

Çünkü nedense Yahudilerin diğer milletlere durup dururken düşmanlık etmek ve kötülüklerini istemek gibi bir hobileri var...

Yahudiler kendi peygamberlerini hiçe sayıp geri dönmesini beklemeden inandık dedikleri Allaha şirk koşup, altın buzağıyı yaparak kendilerini bir şekilde belli ettiler, gelen on emir (kimseyi öldürme, hırsızlık yapma, komşuna yardım et vs vs) sadece yahudiler arasında geçerlidir, diğer milletlerden yada dinlerden olan insanlara serbesttir kendi düşüncelerine göre,O peygamberlere de iman etmeyin kabul etmeyin diyorsunuz da, kendi topluluklarının yaptıkları yüzünden peygamerlerin ne suçu var ki onları kabul etmeyelim, onlar anlatıp bildirmekle mükelleflerdi sadece, insanlar kabul etmedi ise onları reddetmek saçma olmaz mı?

İnanç ise kişiseldir...

Kişi ile Tanrı arasındaki bir ilişkidir...

Toplumsal bir yönü yoktur...

Bu konuda tamamen hemfikirim,inanç kişinin kendi içinde yaşaması gereken ve diğer insanlara rahatszılık vermeden,gösterişten uzak,başka insanların özgürlüklerine sataşmadan yaşanması gereken birşeydir...

Benim babam 5 vakit namaz kılar ve Tanrı'nın emrettiğini düşündüğü tüm ibadetleri yerine getirmeye çalışır...

Güzel bir hayat sürer, alkol almaz, kumar oynamaz, yalan bile söylemez...

Kimsenin arkasından konuşmadığı gibi, "şu kimse babamı şu yüzden sevmez" diyebileceğim tek bir insan daha yoktur yeryüzünde...

Ya da "babamın şu huyu sevilmez" diyebileceğim bir huyu da yoktur...

Güler yüzlüdür...

Allah babanıza uzun ömürler ve sağlıklı bir hayat nasip etsin.

Ama;

Çıkıpta 4 kadınla evlenmeyi aklına bile getirmez, tavsiye edene de demediğini bırakmaz...

Hırsızlık yapana verilecek cezayı devlete bırakır; "Elini kesmeli bunun" demez...

Katil için; "Kısas etmeli" demez, kanunların adaletine güvenir...

Bir parti Din kisvesiyle oy istediği zaman o partiye bu sebeple oy verenlere acır ve başka partiye oy verir...

Kız arkadaşımla birlikteyim diye; "Zina ediyorsun kafir!" deyip Recm olmam kanaatine varmaz ve birbirimizi tanıdığımız gerçeğini anlayabilir...

Kazandığı parayı anneme verir ve anneme "Sen erkekten, erkeğe oğullar ve torunlar veresin diye yaratıldın. Ben bu evin direğiyim, sen eşiğisin. Eğer çok kızarsam seni itip kakabilirim. Ayrıca sen benim tarlam gibisin..." düşüncesini asla yaşatmaz, aksine annemi el üstünde tutar ve hatta hemen bütün kararlarını anneme onaylatabilirse uygular...

"Ben erkeğin, karım benden iyi mi bilecek, kadın dediğin erkek kadar dirayetli değildir, erkek kadın kadar duygusal olmadığı için daha doğru kararlar verebilir, baksana bu yüzden kadın peygamber bile yoktur! Hem Şeytan, Ademi bir kadın olan Havva yüzünden kandırmadı mı?" şeklindeki kurgulara kapılmaz...

Hastalandığında hacıya hocaya gitmez, doktora başvurur...

Birisine yardım ederken "Ya hu Tanrı yardım emretmiş, o yüzden yardım etmeli" diyerek yardım etmez. O herhangibir insan, sırf insan olduğu için yardım edilmeyi hakettiği, ona yardım etmeye değer olduğu için, koşullanmadan, kurgulanmadan yardım eder...

Burada "Ben Müslümanım" diye birçok kimseden daha fazla ibadetlerini yerine getirdiğinden, imanının bir buradaki birçok insandan kat kat daha fazla olduğundan (ki gerçi imanın kimde olduğu bilinemez ama! bazılarına kalırsa bizde tümden kafiriz...) eminim, ibadetlerini yapmasına karışılmasına asla izin vermez ve hiçkimsenin ibadetine de karışmaz...

Hatta da eminim...

Tek bir soru takıldı kafama, 5 vakit namazda 1500 sene önce geldi,4 kadınla evlenebilme iznide, peki 5 vakit namazın süresi hala devam ediyor da neden diğerinin süresi geçmiş, (yine aynı konuya döneceğiz tasvip ettiğimden değil sadece aklıma takılan soru bu)burada bir çelişki oluşmuyor mu o zaman?

Gönderi tarihi:
Yahudiler kendi peygamberlerini hiçe sayıp geri dönmesini beklemeden inandık dedikleri Allaha şirk koşup, altın buzağıyı yaparak kendilerini bir şekilde belli ettiler, gelen on emir (kimseyi öldürme, hırsızlık yapma, komşuna yardım et vs vs) sadece yahudiler arasında geçerlidir, diğer milletlerden yada dinlerden olan insanlara serbesttir kendi düşüncelerine göre,O peygamberlere de iman etmeyin kabul etmeyin diyorsunuz da, kendi topluluklarının yaptıkları yüzünden peygamerlerin ne suçu var ki onları kabul etmeyelim, onlar anlatıp bildirmekle mükelleflerdi sadece, insanlar kabul etmedi ise onları reddetmek saçma olmaz mı?

İşte bakın, çok güzel bir yere geldiniz...

Peki kendi toplumlarının yaptıkları yüzünden Einstein'in, Freud'un, İsaac Newton'un ne suöu vardır da arkadaşlar "Ne de olsa Yahudidir!" diyerek bir art niyet beklemektedirler?

O adamların ne suçları var ki onların art niyet beslediklerini düşünelim?

Bilmem Empati yapabildiniz mi?

Bu konuda tamamen hemfikirim,inanç kişinin kendi içinde yaşaması gereken ve diğer insanlara rahatszılık vermeden,gösterişten uzak,başka insanların özgürlüklerine sataşmadan yaşanması gereken birşeydir...

Alkışlarım...

Allah babanıza uzun ömürler ve sağlıklı bir hayat nasip etsin.

62 yaşında ama biraz daha zorlasa benle aynı yaşta gösterecek neredeyse...

Gören 40 yaşında diyor...

Sağolun...

Tek bir soru takıldı kafama, 5 vakit namazda 1500 sene önce geldi,4 kadınla evlenebilme iznide, peki 5 vakit namazın süresi hala devam ediyor da neden diğerinin süresi geçmiş, (yine aynı konuya döneceğiz tasvip ettiğimden değil sadece aklıma takılan soru bu)burada bir çelişki oluşmuyor mu o zaman?

5 Vakit Namaz toplumsal birşey değil ki?

Namaz, Kişinin Tanrı ile olan bir ilişkisidir...

Kimse kimseye Namaz kılmıyor diye darılıp gücenebilir ya da o kimseyi cezalandırabilir mi?

Namazın hesabını soracak olan sadece Tanrı değil midir?

Namazın niye süresi geçsin, o bir yöneliştir sadece.

Bana kalsa bir tür meditasyon ama babama göre Tanrı'ya kendisini ifade ediyor.

Kast Sistemi son bulabilecek bir sistemdir ama Yoga bir meditasyon şekli ya da kendini ifade şekli bir yöntem olarak ilelebet kalabilir değil mi?

Yani toplumun ya da kültürlerin değişmesi ile değişen, değişmesi gereken birşey değil bu.

Değişen tek şey bu ifadenin şekli olabilir belki.

Başka bir öğretilmiş alternatifi olmadığı için öğretilen şekilde kılıyor.

Oysa 4 kadınla evlenme kişinin Tanrı'sı ile ilişkisini tanımlayan bir ibadet değildir...

Ve kişisel birşey de değildir...

Kişinin kendisi haricinde 4 kişiyi ve o 4 kişinin doğuracakları çocukları da etkileyen Toplumsal bir olaydır...

Toplumlar değişir, toplumsal kabuller değişir, toplumsal değerler değişir...

Sanırım yeterince açık ve net...

Gönderi tarihi:

" De ki : O Allah, birdir. Allah Samed'dir. O dogurmamis ve dogurulmamistir. Hic bir sey ona es veya denk degildir"

Bizim ilahımız Uçan Spagetti Canavarı da öyle.

herşeyi yaratan odur.

O birdir.

Tektir.

Doğurmamıştır.

Doğurulmamıştır.

Hiçbirşey onun dengi veya benzeri değildir.

Heralde, sizin ilahla bizimki arasındaki fark şu:

Bizim Yüce Uçan, kendisini sevmeyenleri, kendisine inanmayanları kebap yapmıyor, derilerini tazeleyip tazeleyip sonsuza kadar işkence etmiyor.

Bizim Yüce Uçan'ın, insanların onu tanımaları, ibadet etmeleri falan gibi kaprisleri falan da yok.

Sadece insan gibi yaşayın diyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Haklısın tabiki. Beş vakit namaz, ortaçağın sevgi, bağlılık anlayışı. Oysa ki gerçekte, seven bir insanın bile diğerine muayyen zamanlar içerisinde, içten gelerek seni seviyorum demesi karşı tarafı tatmin etmezmi?

Karşı taraf bunu bilir tatmin olur da, her şeyi bilen yaratıcı içten gelen haftada yada ayda "seni seviyorum, sana layık olmaya çalışacağım" sözünü anlayıp neden tatmin olmazki?

Ama ortaçağ sevgi ve bağlılık anlayışı nasıl olacak? Günde beş vakit yerlere kapanacaksın, açlıkla terbiye olacaksın, dünyanın her tarafından "kabeyi tavaf" olarak arap'a para akıtacaksın ki, yaratıcımız o zaman tatmin olacak.

İlginç değilmi?

Gönderi tarihi:

" De ki : O Allah, birdir. Allah Samed'dir. O dogurmamis ve dogurulmamistir. Hic bir sey ona es veya denk degildir"

Zerdüştlerin ilahı Yüce Mazdah ta öyleymiş.

Herşeyi yaratan o imiş.

O birmiş.

Tekmiş.

Doğurmazmış.

Doğurulmazmış.

Hiçbirşey onun dengi veya benzeri değilmiş.

Sizin ilahla Mazdah'ın arasında ki fark ne?

Sizin ilahınızın Mazdahtan üstün olmasının ispatı ne?

Gönderi tarihi:
Zerdüştlerin ilahı Yüce Mazdah ta öyleymiş.

Herşeyi yaratan o imiş.

O birmiş.

Tekmiş.

Doğurmazmış.

Doğurulmazmış.

Hiçbirşey onun dengi veya benzeri değilmiş.

Sizin ilahla Mazdah'ın arasında ki fark ne?

Sizin ilahınızın Mazdahtan üstün olmasının ispatı ne?

Sanırım bu arkadaşlar Allaha inandığı için , Allah diğerlerinden üstün.

Başka ne fark var ki.

Hepisi hayal ürünü , metafiziki kavramlar.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Islama inanciniz olmadigini anladik ...

Allaha inanmayan insani ilah edinebilir ... Nazim Hikmet gibi , gitti Stalini ilah edindi ... Okuyalim :

Moskova Radyosu dün akşamki yayınlarında Kızıl Şair Nazım Hikmet'in Moskova'ya vardığını ve hava alanında beyanatta bulunurken "beni yaratan Stalindir" diye bağırdığını bildirmiştir. Gene Moskova Radyosu'na göre, kızıl şair, Stalin'i göklere çıkaran şu sözleri de sarf etmiştir:" Gözlerimin ışığını Staline borçluyum, her şeyimi ona borçluyum, o beni yarattı, o beni yaşatıyor." (Cumhuriyet, 30 Haziran 1951)

Laikciler arasinda böyle sapkinliklar oluyor ... Mustafa Kemali tanrilastiranlar da oldu ... :

cumhuriyet dönemi şairi Kemalettin Kamu'nun dörtlüğünden alıntıdır.

Ne mucize Ne efsun

Ne örümcek ne yosun

Çankaya yeter bize

Kabe Arab'ın olsun...

Bence din degil de , Stalincilik ve Atatürkcülük ancak cocuklar safliginda kalmislarin aldanabilecegi bir ideoloji

ve cikarcilarin maske olarak kullandiklari bir ma$a ... Bununla Ataya iman etmis olanlar cok rahat aldatilabiliniyor

Aslinda ikisi ideoloji bile degil de, ama bunu anlayabilmek icin belli bir birikime ihtiyac var ...

Gönderi tarihi:
Bir sürü de şahit vardır. Hatta Ay ikiye bölündüğünde Ebu Cehil: yok böyle bir şey dememiştir. Yalnızca Muhammed'in sihiri gökleri de etkilemeye başladı dedi. bu Ay'ın ikiye bölündüğünü ispatlar. hem de bir kafir tarafından ispatlar.

Sn Kenzi ,

Bravo Ebu Cehıl le verılen en buyuk deger , Muhammedın mucızesıne onay makamlıgı vermıs olmanız.

Ay ın yarılması nı yenıden tartısacak deglız.

Ay yarılmamıstır.

Bu forumda Sn Tengeriin Bosıg , Sn bilimselci ve Sn demırefe nın yazıları var bu konuda.

Bir okursanız. Faydalı olur.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Size dini vecibelerinizi hatırlatayım..mümkünse siz de bana...

Bugün Uçan Spagetti Canavarı için ne yaptın?

Uçan Spagetti Canavarı yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz hayır, onlar diridirler, ama siz farkında olmazsınız.

Kalpler yalnızca Uçan Spagetti Canavar'ını anmakla tatmin olur.

Kim de Uçan Spagetti Canavarı'nı anmaktan yüz çevirirse, artık onun için sıkıntılı bir geçim vardır ve Uçan Spagetti Canavarı onu kıyamet günü kör olarak haşredecek."

Bıze tam bunu dıyorduk.

Kurandakı Allah gecen yerlere Yuce Ucan Spagettı Canavarı yazarsanız

Bu Onun ıspatı olur mu olmaz mı

Saygılar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.