Φ haveran Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2008 Tuncay Özkan'dan ilk açıklama: "Satmasaydım Kemal Unakıtan'ın memurları yayını kapatacaktı!" İyi yapmışsın tabi tavşana kaç tazıya tut mantığı.İyi ki Atatürk te zamanında sizin gibi düşünmedi.Sattığın adamın yani Koza İpek Grubunun sahibi Akın İpek fettullahın 2 numaralı adamı olarak biliniyor.Bu harekette koca bir fos olarak tarihin sayfalarında yerini alacaktır.Umarım yanılıyorumdur. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 İyi yapmışsın tabi tavşana kaç tazıya tut mantığı.İyi ki Atatürk te zamanında sizin gibi düşünmedi.Sattığın adamın yani Koza İpek Grubunun sahibi Akın İpek fettullahın 2 numaralı adamı olarak biliniyor.Bu harekette koca bir fos olarak tarihin sayfalarında yerini alacaktır.Umarım yanılıyorumdur. ilk başta ben de bu haberi duyunca, " eyvah " dedim. " demek tuncay özkan 'ı da kaybettik. " hatta ona içten içe sövdüm de ancak olayın iç yüzü böyle değil. bilindiği gibi maliyeciler sürekli kanalturk'un ensesindeydi. bir açık yakalamak ve hemen kanalı kapatmak için fırsat kolluyorlardı. böyle bir ortamda kimse kanalturk'e sahip çıkmadı. kanalı satın almaya veya ona yardımda bulunmaya yaklaşmadı. 24 milyon dolara ulaşan borç ve çalışanların paralarının bir türlü ödenememesi kanalın satışını zorunlu kıldı. peki kanalın satıldığı kişi ve zihniyeti... elbette bu zihniyette bir kişiye satılmamalıydı ama dün kanalturk ana haberini seyrettiyseniz, kerimcan kanal kimsenin kanalı almaya yanaşmadığını söyledi. tuncay özkanla birlikte satışı açıklamak için çıktıkları bültende sorulara cevap verirken neredeyse utançtan ve hırstan ağlayacaklardı. gelen tepkiler onları çok üzmüşlerdi ve ne diyeceklerini şaşırmışlardı. adeta. biz kaç kişiyiz platformu çalışmalarına devam edecek ve euroturk kanalıyla beraber medyada da yer almayı sürdürecekler. bu harekete olan inancımızı kaybetmememiz lazım... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 Yavuz Semerci'nin yazdigina göre; ...Kanaltürk'ün satilmasi kacinilmazdi yani Tuncay Özkan'i bu satis nedeniyle suclamak ancak onun karsitlarinin isine gelir. Kanaltürk'e nakit 30 milyon Dolar para konuldu, Bu paranin yaklasik 7 milyon dolari,devlete olan tecil ve taksitlendirilmesi mümkün olmayan (SSK VE VERGI)borclarina ödendi. Yaklasik 1 milyon dolar digitürk'e,1,3 milyon dolari ise 6 aydir maas almayan personele ödendi. Dün aksam bu ödemeler yapildi. Kanaltürk'ün henüz kesin olmamakla beraber devlete 10 milyon dolara yakin vergi borcu oldugu hesaplaniyor, ayrica piyasaya(YEMEK SIRKETI, PRODUKSIYON SIRKETLERINE ÖDENMESI GEREKEN BORCLAR GIBI)5milyon dolara yakin borcu oldugu biliniyor. Yapilan anlasmaya göre bu borclar ödenecek ve Kanaltürk'ün ait oldugu sirketin tüm borclari bu 30 milyon dolardan ödenip temizlendikten sonra kalan para Tuncay Özkan'a ödenecek ne varki bu alisveristen Tuncay Özkan'in 1 milyon dolar bile alamiyacagi resmi olarak iddia edilmektedir. Tablo kanalin satilmamasi durumunda faaliyetlerine son vermek zorunda kalacagini gösteriyor. Özkan hem kendini ilelebet kamuya borclu bir insan olmaktan hemde calisanlarina mahcup bir patron olmaktan kurtardi, Özkan beni hükümet batirdi diyerek politikada yapmiyor. Yavuz Semerci'nin bu yazisi gercekleri herne kadar ifade etmekde isede yinede Kanaltürk'ün kimlerin marifetiyle satilma durumuna getirildigi yavas yavas aydinliga cikmaktadir. Dün aksamki bir televizyon programinda Tuncay Özkan'in Ismet Berkana veryansin ederek onun kirli camasirlarini ortaya dökmesi ise gercekten ülkemizde kimlerin midelerini kimler sayesinde doldurduklarinida birkez daha ortaya koymustur.Ismet Berkani Tuncay Özkan kadar kimse bugüne kadar bu kadar ciplak olarak tanitmadi kamuya.Bu nedenle Özkan'a gercekler adina tesekkür borcluyuz. saygilarla Alıntı
Φ siyaset Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 Vay be şu hala bak eskiden muhafazakar kesimle uğraşırlardı şimdi birbirleriyle uğraşıyorlar... ***********... Tabi birlikte dolandırdılar bu ülkeyi... Laikliğin adını,milliyetciliğin adını, ulusun adını vatanın adını Atanın adını kullanarak ceplerini doldurdular.... şimdi de birbirlerini ispiyonluyorlar... boş yere dememişler hani hep eskiler diyoruz ya gercekten bi şeyler biliyorlar mış "KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER" bu da kapak olsun... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 keşke bazı konulara yorum yazacak arkadaslar konuyla ilgili biraz arastırma yapsalar.. yada en azından onceden atılmıs olan mesajları bi zahmet okusalar... ondan sonra yorum yapsalar... neyse... onlara soylenenler dısında hicbirsey duyamayanlarıni onları inanın denilenden baska birseye inanamayanların, onlara ogretilenlerin dısında baska hirbirsey soyleyemeyenlerin yorumlarıda boyle oluyor sanırım... Durmak Yok Yola Devam...!!!! Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 TUNCAY bey madem bu kadar ulusalcıydı ve bu adamlara karşıydı neden para için tv sini bu adamlara sattı?? istese kapısına kilit vurup oturamazmıydı?yoksa para öncelikli olanmıdır? Alıntı
Φ chncngz Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 keşke bazı konulara yorum yazacak arkadaslar konuyla ilgili biraz arastırma yapsalar.. yada en azından onceden atılmıs olan mesajları bi zahmet okusalar... ondan sonra yorum yapsalar... neyse... onlara soylenenler dısında hicbirsey duyamayanlarıni onları inanın denilenden baska birseye inanamayanların, onlara ogretilenlerin dısında baska hirbirsey soyleyemeyenlerin yorumlarıda boyle oluyor sanırım... Durmak Yok Yola Devam...!!!! Haklısın kardeşim...Duymadan,okumadan,araştırmadan yorum yapmak konuşmak için konuşmak bize has bir özellik.Kanal Turk satılmış! Niye satıldığını bilen araştıran duyan bir açıklasın hele...Yapmayın ya allah aşkına bu ülke bu bağımsızlık KanalTurkle kazanılmadı...Bırakın artık ulusalcılara kin tutmayı arkasında değil yanında olmaya çalışın... İmsanda geçiyor ya: En iyisiyle en kötüsü arasında ki fark çok az olan şey!!!!!!!!---------Eyvallah:) Saygılar Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Niye satmış ki. Kapısına kilit vursaydı gibi sorular görüyorum. Acaba böyle sorular soranlar bir bakkal dükkanı bile işletmişler midir? 10 milyon dolar civarında borcu olan bir işletme. Kapısına kilit vurunca ne olur? Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Niye sattığı değil niye satmaması gerektiği daha önemlidir. Her şeyi (belki de abartıyorumdur) muhalif olduğunuz iktidar sizi susturmanın tek yolunun kanalınızı kapatmak olduğunu düşünüyorsa; kendi davanız için daha hayırlı olan onların kanalınızı kapatmasıdır. Eğer AKP'nin hükümetinin maliyesi sizin kanalınızı kapatacaksa bırakın kapatsın. Hem yüzünüz ak olur hem davanıza olan destek artar. Yukarda önemli değil diye sorduğum sorunun baş kısmına dönersek; kimse almazsa almasın. Siz niye satıyorsunuz. Derdiniz ne. Maliye el koyacakmış. Canları cehenneme. Buyursunlar yapsınlar. Borç batağındaymış. Karşılıksız çekleri mi vardı. Maliyeye çek vermediğinize göre ve maliyeden korktuğunuza göre... Açıkcası; Tuncay Özkan'ın davasına bu kadar sekte vuracak başka bir şey yoktu kanalı satmak dışında. ve yine açıkçası Maliyenin kanala el koymasından daha büyük bir destek de olamazdı Tuncay Özkan'ın kanalının güttüğü dava için... İzinli olduğum için forumdan uzaktım bugün aybaşı yani maaş günü olduğu için buradayım...Birazcık... Saygılar... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 "Kendi davanız için hayırlı olanı" Kanalınızın tamamen iflas etmesini, tüm mallarının satılmasını beklemek midir? Yoksa zamanında elden çıkartıp yeni bir kanal kuracak sermaye edinmek midir? Tuncay Özkan basın açıklamasında, haciz tutanaklarını, haczedilen malların satışına dair gün ve tarihleri belirten belgeleri göstermişti. Sen ne yapardın Bekir. Mallarının hacizde satılmasını mı beklerdin? Yoksa satıp parasıyla yeni bir kanal mı kurardın? Bu konuyla beraber, geçtiğimiz sene demokrasi konusunda son derece hassas olan insanların AKP yönetiminin artık resmen faşist devletlerin şiddet içermeyen sindirme ve kontrol altına alma yöntemlerini kullanması karşısında demokrasiyi unutmuş gibiler. Ya da ilginç bir demokrasi anlayışına sahipler. Gazetelerin ve televizyonların devlet malı olmasını anti demokratik. Hükümete bırak siyasi yakınlığı bizzat akrabalık bağıyla bağlı olanlar tarafından birbir elde edilmesini demokratik görmekteler. Ancak faşist devletlerde, afrika diktatörlüklerinde hükümet partisi bu kadar ticaretin piyasanın içindedir. Ancak böyle ülkelerde başbakanın akrabaları , hısımları iktidar boyunca zenginleşmektedir. Ülkede gelir getiren sektörler birbir AKP hükümeti yandaşları, yandaşlarına geçtim bizzat akrabalık bağıyla bağlı olan kişiler tarafından ele geçirilmekte. Medya sektöründe karşıtlığı geçtim tarafsız olanların bile ömrü uzun olmamakta. Eğer AKP ile organik bağı olan kimseler değilseniz, hükümet eliyle üstünüze tam bir ambargo uygulanmakta. Sizin için kamu ihaleleri falan hayal olmakta. Kanaltürk örneğinde, kanalın reklam gelirleri bıçak gibi kesilmiş. Reklamcılık piyayasında kanalın muhteviyatı ne olursa olsun izleniyorsa reklam alır. Çünkü reklamcıyı ilgilendiren budur. Peki niye birdenbire kesilir reklamlar? Ülkenin en büyük basın yayın kuruluşlarından birisi olan Sabah ATV her türlü yatırımcının ilgisini çeker mutlaka. Peki nasıl olurda ihaleye sadece başbakanın akrabalık bağı bulunan şirket katılır? AKP ilginç bir şekilde Demokrat Parti'yi oynamaya başladı. Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 "Kendi davanız için hayırlı olanı" Kanalınızın tamamen iflas etmesini, tüm mallarının satılmasını beklemek midir? Yoksa zamanında elden çıkartıp yeni bir kanal kuracak sermaye edinmek midir? Tuncay Özkan basın açıklamasında, haciz tutanaklarını, haczedilen malların satışına dair gün ve tarihleri belirten belgeleri göstermişti. Sen ne yapardın Bekir. Mallarının hacizde satılmasını mı beklerdin? Yoksa satıp parasıyla yeni bir kanal mı kurardın? Bu konuyla beraber, geçtiğimiz sene demokrasi konusunda son derece hassas olan insanların AKP yönetiminin artık resmen faşist devletlerin şiddet içermeyen sindirme ve kontrol altına alma yöntemlerini kullanması karşısında demokrasiyi unutmuş gibiler. Ya da ilginç bir demokrasi anlayışına sahipler. Gazetelerin ve televizyonların devlet malı olmasını anti demokratik. Hükümete bırak siyasi yakınlığı bizzat akrabalık bağıyla bağlı olanlar tarafından birbir elde edilmesini demokratik görmekteler. Ancak faşist devletlerde, afrika diktatörlüklerinde hükümet partisi bu kadar ticaretin piyasanın içindedir. Ancak böyle ülkelerde başbakanın akrabaları , hısımları iktidar boyunca zenginleşmektedir. Ülkede gelir getiren sektörler birbir AKP hükümeti yandaşları, yandaşlarına geçtim bizzat akrabalık bağıyla bağlı olan kişiler tarafından ele geçirilmekte. Medya sektöründe karşıtlığı geçtim tarafsız olanların bile ömrü uzun olmamakta. Eğer AKP ile organik bağı olan kimseler değilseniz, hükümet eliyle üstünüze tam bir ambargo uygulanmakta. Sizin için kamu ihaleleri falan hayal olmakta. Kanaltürk örneğinde, kanalın reklam gelirleri bıçak gibi kesilmiş. Reklamcılık piyayasında kanalın muhteviyatı ne olursa olsun izleniyorsa reklam alır. Çünkü reklamcıyı ilgilendiren budur. Peki niye birdenbire kesilir reklamlar? Ülkenin en büyük basın yayın kuruluşlarından birisi olan Sabah ATV her türlü yatırımcının ilgisini çeker mutlaka. Peki nasıl olurda ihaleye sadece başbakanın akrabalık bağı bulunan şirket katılır? AKP ilginç bir şekilde Demokrat Parti'yi oynamaya başladı. Ben baş kısma değineyim, ikinci kısım sanırım benimle alakalı değil. Kanalın iflas etmesinden bahsetmiyorum, AKP Hükümetinin bakanlığının el koymasından bahsediyorum. Böyle bir elkoyma dava için daha önemlidir. Bakın madem iflas ettiniz mallarınız haczedildi o zaman elinizde yeni bir kanal kuracak para yok demektir. İflas etmişsiniz çünkü. Kaldı ki; mallar haczedildiyse nasıl satış yapıyorsunuz. Neyse bunlar garip meseleler. Kanalın çökme nedenleri olarak belirttiğiniz şeyler yeni kanalın da çökme/batma nedeni olmayaca mıdır? Bu kadar izlenen bir kanalı satıp nasıl yenisini kurmayı düşünürsünüz. Ben, davam uğruna kanala hükümet tarafından el konulmasını beklerdim. Yeni bir kanal, bir şekilde kuruluyor anlaşıldığı kadarıyla. Tuncaz ÖZKAN'ın bu kanalı kurarken bugün elinde olandan daha büyük bir mal varlığı yoktu sanırım. Her ne ise; başımda binbir türlü dert var, bir de beni Kanaltürk'le uğraştırma CYRANO; ben öyle yapardım, Tuncay ÖZKAN farklı yapmış. Anlayış farklı kültür farklı... Saygılar... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Şimdi bekir, neticede bu bir tv kanalı. Bir işletme. Bu işletmenin reklam geliri birden bıçak gibi kesildi. Firmalar ne olduda bu kanala reklam vermemeye başladı bu ayrı bir konu. Aylardır maaşları ödenmeyen personel var. Milyonlarca dolar borç var. Bir işletme bu durumda oturup mallarının hacizde değerinin onda birine satılmasını ve markanın böylece sona ermesini bekleyeceğine tabiki. Satıp, borçlarını kapatıp başka bir işletme kurmayı tercih eder. Biz bir siyasi partiden bahsetmiyoruz. Bir işletmeden bahsediyoruz. Haczedildiyse nasıl mı satış yaparsın? Borcunu ödeyince haciz kalkar. Piyasada hacze düşüpte satılan binlerce işletme vardır. Binlercede taşınmaz. Taraflar anlaşır bir protokol yaparlar aralarında. Belli bir fiyat belirlerler. Satın alan borçları kapatır, artanınıda satan kişiye verir. Üstüne haciz konan evler satılamıyormu? Bu durumda satın alan holding gider Kanaltürk'ün alacaklılarına borcu üstüne alır, çek verir, teyminat verir, para verir. Alacaklılar haczi kaldırır satış gerçekleşir iş mi o. Yeterki taraflar fiyatta anlaşsın. İkinci kısım senle alakalı değil tabiki. Ama sanada sorayım. Medya sektöründe AKP ile örgütsel yada ailesel bağı olan kimselerin tekelleşmesini. İktidar partisinin ancak diktatörlükle yönetilen ülkelerde olabilecek kadar yoğun bir şekilde piyasada olmasını, muhalif basın kuruluşlarının medya sektöründe birer birer kaybolmalarını demokrasi açısından nasıl görüyorsun? Adamlar çalışıyor alnının teriyle kazanıyor gibi bir kılıf üretmeyecek kadar mantıklı bir arkadaş olduğunu biliyorum. Hükümet olmanın verdiği gücün bunları sağlayan etken olduğunu bildiğinede eminim. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Sırf KanalTürk değil... Her açıdan Akp ve yandaşları, akrabaları, cemaat çevreleri ülkeyi her açıdan kuşattılar... Yabancı semaye girecek diye ne var ne yok sattılar... Borçlar satış yaparak mı ödenir ya hu? Her neyse... Ben artık bu konulara girmiyorum... Bizim millet hakediyor... Ortaçağ'da yaşamayı hakediyorlar kardeşim! Ya hu kadınlara "en az üç çocuk doğurun" diyebilen bir başbakana sahibiz, daha ne olsun? Ortaçağ'da yaşayan insan güruhlarınca yönetiliyoruz ve ne kötüdür ki bunları başa getiren yine kendi halkımız... Her tarafı tarikatler, cemaatler sardı yaa! Artık midem bulanmaya başladı bu ülkeden ve bu seçmenlerden... DownFall/Çöküş filminde bir sahne vardı: Alman ordusunda yenilgiler çoktan başlamış ve Ruslar Almanya'ya girmişler... Karargahın birinde Savaş Bakanına birisi soruyor: "Yenileceğimiz belli, en azından teslim olalım, halktan kayıp vermeyelim!" Şöyle cevaplıyor: "Bizi o halk seçti. Bizde savaşa girdik. Öleceklerse ölürler. Bu onların kararlarının bir sonucudur!" Halkın çıkıpta ileride isyan etmeye hiç hakkı yok... Daha beterini hakediyoruz, zerre kadar içim acımıyor açıkçası... Her millet hakettiği şekilde yönetilir... Bizim millette koyun gibi güdülmeyi ve ortaçağ dini anlayışı ile yönetilmeyi hakediyor... Yönetilsin madem... Alıntı
Φ haveran Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Öncelikle şunu belirtmek istiyorum.Ben laik düzen yanlısı bir Atatürkçüyüm.Ancak bazı şeylere şüphe ile bakıyorum.Diyor ki; Tuncay Özkan " unakıtan el koyacaktı " Peki Tuncay Özkan , bunu düşünmekten aciz mi bu halk daima mağdurun yanındadır. Kahraman olurdu. Bir de Tuncay Özkan bu kanalı kurmak için finansmanı nerden sağlamıştı. Eğer çok para gerekmiyorsa zaten bir arkadaşımızın dediği gibi, yeni bir kanal kurmak ta o kadar zor olmasa gerek.Yani bir taşla iki kuş vurmuş olacaktı. Üstelik bu ülkede örneklerini çok gördük. Belli bir kesimi ön plana çıkarmak isteyen emperyalist güçler, aslında buna karşı tepkileri de kendileri tezgahlıyorlar. İlk başlığı açarken söylediğim gibi; umarım yanılıyorumdur. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 haveran arkadaşım sen ne zaman gördün bu halkın "daima mağdurun yanında " olduğunu? Halk her zaman mağdurun yanında falan değildir. Mağdur propagandası yapmanın muteber olması halkın her zaman mağdurun yanında olduğu anlamına gelmez. Böyle bir tespit için kusura bakmada memleket tarihine biraz yabancı olmak gerekiyor. 3 askeri darbe, onbinlerce işkence vakası, sayısı faili meçhul. Senin tespitine göre bu halkın yeri göğü inletmesi gerekirdi. Ama böyle birşey olmadı dimi. Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Şimdi bekir, neticede bu bir tv kanalı. Bir işletme. Bu işletmenin reklam geliri birden bıçak gibi kesildi. Firmalar ne olduda bu kanala reklam vermemeye başladı bu ayrı bir konu. Aylardır maaşları ödenmeyen personel var. Milyonlarca dolar borç var. Bir işletme bu durumda oturup mallarının hacizde değerinin onda birine satılmasını ve markanın böylece sona ermesini bekleyeceğine tabiki. Satıp, borçlarını kapatıp başka bir işletme kurmayı tercih eder. Biz bir siyasi partiden bahsetmiyoruz. Bir işletmeden bahsediyoruz. Haczedildiyse nasıl mı satış yaparsın? Borcunu ödeyince haciz kalkar. Piyasada hacze düşüpte satılan binlerce işletme vardır. Binlercede taşınmaz. Taraflar anlaşır bir protokol yaparlar aralarında. Belli bir fiyat belirlerler. Satın alan borçları kapatır, artanınıda satan kişiye verir. Üstüne haciz konan evler satılamıyormu? Bu durumda satın alan holding gider Kanaltürk'ün alacaklılarına borcu üstüne alır, çek verir, teyminat verir, para verir. Alacaklılar haczi kaldırır satış gerçekleşir iş mi o. Yeterki taraflar fiyatta anlaşsın. İkinci kısım senle alakalı değil tabiki. Ama sanada sorayım. Medya sektöründe AKP ile örgütsel yada ailesel bağı olan kimselerin tekelleşmesini. İktidar partisinin ancak diktatörlükle yönetilen ülkelerde olabilecek kadar yoğun bir şekilde piyasada olmasını, muhalif basın kuruluşlarının medya sektöründe birer birer kaybolmalarını demokrasi açısından nasıl görüyorsun? Adamlar çalışıyor alnının teriyle kazanıyor gibi bir kılıf üretmeyecek kadar mantıklı bir arkadaş olduğunu biliyorum. Hükümet olmanın verdiği gücün bunları sağlayan etken olduğunu bildiğinede eminim. Bir siyasi parti gibi çalışan kanaldan bahsediyorsak bir işletme deyip geçemeyiz. İkincisi; üzerine haciz konan mallar satılamaz. Bir işletme hacize düşüp satıldığında bu ya icra kanalıyla yapılır ya icra kanalıyla yapılır. Tersi; haczin kaldırılması suretiyle satıştır ki; bu da ancak ya alacaklıyla anlaşmak veya borcu icraya ödeyerek haczi kaldırmak şeklinde olur. Haczedilmiş bir malı alma konusunda protokol yapmanız mümkün değilder zira ortadaki bir ipotek değildir hacizdir. Haciz malın, başkasına satımını engeller ilk önce. Dahası eğer haciz durumunda mal istenirse malike de bırakmayabilinir. Yani haciz durumunda malikle mal arasındaki ilişki kesilebilinir. Üstüne haciz konan evler satılamıyor mu demişsin. Evet satılamazlar. Zira icra dairesi tapuya gayrimenkulün haczine dair bir yazı gönderir. Bu mal satılamaz bu malın satılabilmesi için yukarda saydığım şeyler gerekir. Borçlu ile evi alacak kişi aralarında anlaşabilirler. Bu anlaşmaya bağlı olarak evi alacak kişi hacizli de olsa evi alacağını borçluya bildirir ve bu evin üzerine haciz konulmasını gerektiren borcu icra dairesine yatırırsa ve icradan haczin kaldırıldığına dair bir yazıyı tapu müdürlüğüne götürürse ancak ondan sonra evi alabilir... Ben daha önce sabah ve atv'nin banka kredisiyle satılması konusunda bir açıklama yapmıştım. Bir dönem Turgut Özal kendi oğlu için; oğlum ticarete girme demişti oğlu girdi. Oğlum devletle iş yapma istersen bu tamamen hukuka uysun farketmez dedi oğlu itimat etmedi. Pekiyi bu adamlar ne yapsın. Hiçbir fikrim yok ama gitsinler devlet ihalesi dışında ne yapıyorsalar yapsınlar. Bu birinci mesele. İkinci mesele de; iktidar partisinin bir şekilde bazı basın-yayın kuruluşlarıyla içli-dışlı olması. Bu içli-dışlı olmak fikri yakınlık bir yana ailesel olunca iyice girift hal alıyor. Basının görevinin gerçeği ifşa etmek olduğu hatırlanırsa bu yakınlaşma tamamen sakat. Dahası evet haklısın ortada tekelleşmeye doğru giden bir durum var ve ben de rahatsızım. Bir dönem Yenişafak Gazetesinin abonesiydim. Hemde 98'den 200- bu tarihi tam hatırlamıyorum ama Ahmet Taşgetiren'in bir yazısına sansür konulduktan sonra bıraktım. Şimdi internet sitelerine arada bir uğrayıp köşe yazılarına bakıyorum genellikle. Beni bu gazeteden iki şey soğuttu. Yanlış asla görülmeyebilecekti, yanlışı eleştiren bir yazı yer bulamayacaktı. O tarihten itibaren gazete ile ilişiğim kesildi. CYRANO, şu an yıllık izindeyim maaş günü ve borçlarla uğraştığım için kafam tam üzerimde değil. Ve dahası başkaca bir sürü derdim var. Konuya da cevap vermem tesadüf şu an...Yaklaşık 20 gün yokum sanırım...Kendine iyi bak... Alıntı
Φ haveran Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 haveran arkadaşım sen ne zaman gördün bu halkın "daima mağdurun yanında " olduğunu? Halk her zaman mağdurun yanında falan değildir. Mağdur propagandası yapmanın muteber olması halkın her zaman mağdurun yanında olduğu anlamına gelmez. Böyle bir tespit için kusura bakmada memleket tarihine biraz yabancı olmak gerekiyor. 3 askeri darbe, onbinlerce işkence vakası, sayısı faili meçhul. Senin tespitine göre bu halkın yeri göğü inletmesi gerekirdi. Ama böyle birşey olmadı dimi. Arkadaşım ne demek istediğim yeterince anlaşılamadı galiba. Bu ülkede , bir şey yapmak istiyorsan oyunu kuralına göre oynamak zorundasın.Bu ülkede herşeyin bir görünen bir de görünmeyen yüzü var. Yukarda yazdım "Belli bir kesimi ön plana çıkarmak isteyen emperyalist güçler, aslında buna karşı tepkileri de kendileri tezgahlıyorlar." diye. Bunun açılımı şu ; emperyalist güçler , halkın neyi nasıl düşünmesini istiyorlarsa oyun öyle oynanıyor.Bu ülkede yapılan darbeler ve işkenceleri kim gördü ki ; halk terörden o kadar bezdirildi ki denize düşen yılana sarıldı ve dediler ki darbe haklıdır. Şimdi bile demokratik düzenin devamını yürütmek için, askeri darbeyi savunanlar yok mu? Sizin idda ettiğiniz şeyleri görebilecek gözler, çok olsaydı eğer zaten bugün bu durumda olmazdık. Atatürk bile halkı birarada tutabilmek ve örgütleyebilmek için dini söylemlerde bulunmadı mı bunlar tarihi gerçeklerdir.Oyunu kuralına göre oynamak gerekir. Atatürk 'ün dini söylemlerine bakıp kim diyebilir Atatürk şeriat düzeninin devamını istiyor diye. Yani iddia ettiğiniz gibi, ben bu ülkenin tarihine hiç yabancı değilim. Ayrıca son seçimler ve şimdi ki olaylar gösterdi ki; mağdur duruma düşürülen yada öyle gösterilmeye çalışılan AKP katlanarak geldi ve gelecektir. Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 şöyle bütün yorumları ucundan ucundan okudum.Kim nederse desin umrumda değil ama bir yorum yapmam gerekli gibi geldi bana Görülüyorki dünyada tek bir düzen vardır o da Kapitalizm dir.Gerisi yalan. Eğer bir şey yapacaksan sağlam adımlar atacaksın öyle kuru kuru atmakla olmuyor bu işler.Hızlı değil, yavaş ama emin adımlarla gideceksin.Savunma basit!!! ne var yani haciz mi konulsaydı.Çalışanlar aç mı kalsaydı?Neden bu duruma geldi diyen yok nasıl bu duruma geldi diyen yok.İşte iktidarın baskısıydı falan filan.Yok öyle yağma doğru çalış doğru hesap yap. Ya da ticaret yapma.Zaten hem ticaret hem idealistlik olmaz (ticaret yapmayan bilmez) Aslında uzun uzun anlatmaya gerek yok ticaret kitaplarda yazıldığı gibi olmuyor maalesef.Ama Tuncay Özkan iyi iş başardı , iyi para kazandı!!! Şimdi yeniden kanal kurulacakmışta mış mış mış mışıl mışıl.Yeni kurulacak kanalın başına da aynı şeylerin gelmeyeceği nereden belli,reklam vermeyenler yeni kanalada vermez.(?????!!!!!!!!!!!!) (aslında iyi iş vur-kır-parçala-topla-böl-sat).Ayrıca kazandığı paraları da tazminat davalarında bitirebilir çünkü ağzı da bozuldu(istediği kadar haklı olsun bu kadar hakaret edilmez). İstediğin kadar bağırsın çağırsın artık arkasına aldığı insanların çoğuna inandırıcı birşeyler söylemesi zor. hem milliyetçi hem antiemperyalist hem ulusalcı hem Atatürkçü hem ağlamaklı hem zengin hem nokta nokta nokta (bunların hepsi bir kişide nasıl toplanıyor anlamadım ) ALAKASIZ NOT:KARABEKİR işler yoğun değil mi sizin oralarda bir de maaşı sayarken yoruluyormusunuz. Alıntı
Φ haveran Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 İstediğin kadar bağırsın çağırsın artık arkasına aldığı insanların çoğuna inandırıcı birşeyler söylemesi zor.hem milliyetçi hem antiemperyalist hem ulusalcı hem Atatürkçü hem ağlamaklı hem zengin hem nokta nokta nokta (bunların hepsi bir kişide nasıl toplanıyor anlamadım ) Biliyor musunuz Tuncay Özkan'ın bu yorumlarını izlerken şaşkınlığımı gizleyemedim. Yanındaki arkadaşın üzüntüsü çok gerçek görünüyordu ama onun yaptığı Şahan Gökbakar'ın reyting arttırmak için bir haber programcısı tiplemesini bana hatırlattı. Yalnız burada şunu da belirtmek isterim. Ona inanan tüm samimi ve Atatürkçü insanları tenzih ederim. Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Kanalturkun satılmasını elestiren, hatta bu duruma bakıp sevinp bakın kanalınız kimlerin elin gecti diye adeta dalga gecen arkadaslar neden biraz olsun arastırmazlar.. Bİr arkadasımında dedigi gibi satmayabilirdi, kapatıp giderdi diyen arkadaslar hayatında hic ticari bir işletme calıstırmamıs arkadaslar olmalı. o Arkadaslara sormak istiyorum hic sahip oldukları malların haczedilip satıldıgına sahit oldularmı? Hic baslarına boyle birsey geldimi? Eger nasıl birsey oldugunu merak ediyorlarsa ama cidden merak edip ogrenmek istiyorlarsa, ona buna camur atmak dısında gercekten yorum yapıp bizimle dusuncelerini paylasmak istiyrolarsa, istanbulda vatan caddesindeki maliye binalarına gitsinler. Orda hacizli malların satısı yapılmaktadır. Bir gun bir iki saatlerin ayırıp ordaki mallara baksınlar... fiyatlarına baksınlar... Maliye kendisine borcu olan bir firmanın mallarını satarken borcunun tamamını tahesil etmekten önce edebilecegi kadarını tahsil etmek icin ugrasır. Yani ne kadar degerli olursa olsun hacze giren mallarınız yok pahasına satılır. hatta sırf hacizli malları ucuza alıp pahalıya satmak icin ugrasana bundan para kazananlar bile vardır. Bir soru daha sormak istiyorum arkadaslara.. devlete yani maliyeye ve sskya borcunuz varsa devlet bu parayı sizde bırakırmı? Once mallarınızı haczeder. Ardından topladıgı paraya bakar yetmiyorsa sirket ortaklarının uzerine olan özel mulkler hacze girer. BUnun ne demek oldugunu anlayabiliyormusunuz? İşyeriniz batmıs ve borclarınızı ödemek icin evnizi arabanızı, belkide cocuklarınız icin aayırdıgınız tasarrfularınızı yani cocuklarınızın gelecegini kaybedersiniz. Kanalturk un sahipleri kimdi? Herkes tuncay özkan yada kerimcan kamal diyecek, herkes bus atıstan bu iksinin para kazandıgnı soyliyecek ama asıl sahipleri yani kanalturkun ortakları o kanalda calısanların tamamıdır. Bu satılma işlemi gerceklesmeseydi sadece tuncay ozkan ve kerimcan kamal degil orda calısan herkesin özel varlıklarına el konulacaktı. Zaten aylardır buyuk bir ozveriyle calısan insanlara boylesine buyuk son bir darbe daha vurulmasın diye kanal satıldı. Satışın karsılıgında alınan paranı ne kadr oldugunu, bu parananın nerlere gittigni ben kendi actıgım konu baslıgında acıkladım.. Akp yandası arkadaslar kendi damat medyası dısında baska birsey okumuyor bunu anladık, barı forumumuzdaki diger konu baslıklarına da bir goz atsınlar... Ama amac camur atıp insanları asgılamak dalga gecmekse eyvallah buyrun devam edin yorumlamaya... Bu arada hacizli mallar satılmaz derken, bir arkadasımın basına gelmişti boyle bir olay. oda benim gibi iflas etmişti ve borcu cok fazla olunca malları haczedildi. Malların satıs tutarı degerinde satılsa bile maliyeye olan borcunu kapamıyordu. Ama baska bir tanıdıktan yardım aldı. Gidip maliyeye basvurdular. Maliyede zarar etmektense bu basvuruyu kabul etti, karsılıklı anlasma yoluyla haciz kaldırıldı satıs gerceklestirildi. maliyeye olan borc kapandı... Bu ayrıntıları bilmeyen, hic boyle olaylar yasamayan insanların kalkıp simdi boylesine rahat bir sekilde atıp tutmalarını okudukca midem bulanıyor.. El insaf yahu... nolur birazcık arastırsanız... nolur birazcık kafanızı gömdügünüz kum cukurundan cıkarıpta neden boyle oldu diye sorgulayıp dusunseniz... ama hazır bir yara acılmıs vurun abalıya misali... aynı yandas medyada kalemini fikrini dusuncesini iktidara kiralamıs sözde gazeteciler gibi oturdugunuz yerden yorum yazıp duruyorsunuz.... aynı imalathaneden cıkmıs kadar birbirinize benziyorsunuz.... amac tartısmaksa fikir paylasımıysa buyrun tartısalım.. gelin benim verdigim ornekleri dusunun, aksini ispat edin ama amac sırf camurlamak alay etmek asagılamaksa bana musade... Durmak Yok Yola Devam...!!!!! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Durum o kadar vahim ki,herseyden önce halk saglikli bilgi alamiyor veren yok yani,verilen haberler hep AKP ye endekslenmis sekilde,dünyanin hicbir ülkesinde o ülkenin basbakani icin haber bültenlerinde yarim saat ayrilmaz.cok önemli bir haber var ise eger basbakanin bu haberde bir yeri varsa bashsedilir,cogu zaman sadece cansiz bir resim olarak gösterilir basbakan ve olay biter,eger bir ülkede haber bültenlerinin büyük bir bölümünü iktidar partisinin reklamlari ve basbakan kapliyorsa o ülkede dikta rejimi vardir,bunun aksini kimse ispat edemez hersey ortadadir görünen köy klavuz istemez.Türkiyede AKP diktatörlügü vardir ve Cumhuriyet tarihinde olaganüstü durumlar disinda ilk defa böyle bir dikta rejimi uygulamadadir.Cikarilan veya cikarilmak istenen yasalara bir bakin tamamen fasist bir zihniyetin düsüneb ilecegi yasalardir bunlar.Böyle bir rejimde muhalif gazete ve TV kanali calistirmak büyük fedakarlik vede yürek isteyen bir olaydir.Bir arkadas diyorki parti gibi tv kanali,bunu söyleyen bir insandan Kanaltürkün kapatilmasina karsi bir tepki beklemek aya otoban yapmaya benzer.Böyleleri asil amaclarini gözden irak tutabilmek icin önce kanali siyasi gösterir,sonra davanizin iyiligi icin karsi oldugunuz iktidarin kanala el koymasi sizin cikarinizadir der.Sanki Türkiyedeki televizyon kanallari parti gibi calismiyorda sadece kanaltürk partilesmis gibi.Türkiyedeki tüm televizyon kanallari AKP nin merkez teskilatlari gibi calismaktadir,bir kismida AKP ye destek veren tarikatlarin borazanciligini üslenmistir,simdi bu kanallar parti gibi degilde Kanaltürk parti gibi oluyor neden?Cünkü AKP ye karsi yayin yapmaktadir. Türkiyede bir dikta yönetimi vardir ve bu yönetim cok tehlikeli oyunlar pesindedir.Gücünü ayrilikci güclerden,sahte aydinlardan tarikatlardan AB ve ABD den alan bu yönetim Türk halkina asla hizmet vermemekte tam tersine Türk halkina karsi siyaset yapmaktadir.Gercekleri yazip söyleyenleri siyasi oyunlarla saf disi eden bu yönetimin,iktidarda kalabilme ugruna her yola basvurabilecek kadar gözü dönmüstür. Kanaltürk'e ta basindan beri yapilan baskilar bosuna degildi,bünyesinde adlari yolsuzluklara karismis onlarca milletvekilini barindiran bir iktidar,hesap vermemek icin önü+ne gelen her muhalif sesi bastirmaya azmetmistir.Ama cekirge bir ziplar iki ziplar ücüncüde ne olacagini anlatmayada gerek yok.Bugün artik Türk milletinin akli yavas yavasta olsa basina gelmeye baslamistir,artik atilan nutuklari yemiyor millet,yiyenler sadece mideleri hazirdan dolanlardir. Enflasyon yine yüzde otuzlara tirmanmaya basladi,ekonomi yalanlari artik su yüzüne cikti,TZOB-Türkiye Ziraat odalari baskani-Güneydogunun afet bölgesi ilan edilmesini bagira bagira mikrofonlara söyledi,köylünün nasil perisan edildigini artik AKP nin yalanlari örtbas edemiyor,iste Kanaltürk ve ona benzer kanallara yapilan baskilar ve el koymalari bu anlamda incelemek gerekir,AKP adina felsefe yapmakla gercekler inkar edilemez. saygilarla Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Daha once bir iki defa değinmiştim. Skyturk te program yapan Nİhat Gencin programına son verildi. yapılan acıklamalara gore kanalla Nİhat Genc arasındaki anlasma bitmiş ve uzatılmamıstır dendi... Ama herkez biliyor aylar once Nihat Genc susturulsun diye kanal sahibine ekonomik yollardan baskı uygulanmaya baslanmıstı. Kanal sahibi ve kanalın yoneticileri buna direndi. Ancak iş kanalı bunyesinde bulunduran holdinge ve holding sahibine kadar dayanınca, atv-sabahın basına gelenlerin benzeri ortaya cıkmasın diye Nihat Genc sustu.. Son programında bunlardan bahsetti Nİhat Genc... muhalifler demiyorum ben onlara, bu ulkenin aydınlık gelecegini isteyen, baskı ve dayatma rejimine karsı cıkıp dogru bildigni her fırsatta soyleyenler, birer birer susturuluyor... Bu susturulma simdilik yasal yollarla, yasal kılıflarla yapılıyor... Bu baskıların temelini ekonomik baskılar ve dayatmalar olusturuyor. Ve insanlar ezilip yok ediliyor... Once Cumhuriyet gazetesi basyazarı ve sahibi cete suclamasıyla lekelenmeye calısıldı ardından Nihat genc ekranlardan indirildi, simdi kanalturk kapatıldı.. Sırada ne var? Cok uzaga bakmaya gerek yok... bir sure sonra akp internetteki bizim gibi özgur dusuncelere yer veren forum sitelerinede el atacaktır... Taki son catlak sesi kısana dek... Hala oynanan oyunun ne oldugunu anlayamıyormusunuz? Durmak Yok Yola Devam...!!!! Alıntı
Φ Müslüm Türkses Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2008 Nihat GENÇ elenmiştir. Bence olayın bu yönde açıkça net olduğu görülüyorken işi siyasete dökmek taassubdur. Tuncay Özkanı Reha Muhtarla ekranlar karşısındaki ucuz ve basit tartışmalarındna hatırlıyorum.Bir Cumhurieytçi oalrak kendi kalesine gol atmıştır,bağırma ile bir yere varılamaz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2008 Bazı sözler ne yazık ki, ancak ve ancak ucuz kahramanlıktan ibarettir... Bugün Tuncay Özkan'ı eleştirenler ve Kanaltürk'ün satışı konusunda (nasıl oluyorsa) bizim kadar hassasiyet gösterenler (!) aynı şartlar altında neler yaparlardı düşünüyorum? Kanaltürk kapansaydı daha mı iyi olurdu? O zaman neden satmadılar denmez miydi? Nerede bu ülkenin Cumhuriyetçileri, milliyetçileri bütün bunlar elini cebine atmaya gelene kadar mıydı? Tuncay Özkan ve Kanaltürk hatta bizkaçkişiyiz hareketi fiyasko değildir olmadığını zaman sizede bizede çok daha iyi gösterecektir, daha yolun başındayız ve bedelini ödüyoruz çıktığımız yolun... Çünkü bu yol emperyalizme savaş yoludur bu yolda insanın başına herşey gelir, maddi ve manevi saldırılar olacaktır göze alamıyorsanız içine girmeyeceksiniz kaçıp kurtulacaksınız (!!!) tabi sömürüden kaçabileceğiniz bir yer varsa...? Kanaltürk bu onurlu savaşta şuana kadar ödediğimiz en büyük bedel umarım daha ağırını ödemeyelim ancak Mustafa Kemal'i ve o zamanın şartlarını düşününce bugün ödediğimiz hiç bir bedel onların ki kadar ağır değil bunu görüyoruz... doğruların kaderidir yalnızlık, terkedilmişlik, bunu bireysel olarakta yaşayacağız toplumsal olarakta ve en çok platform olarak yaşayacağız zaten yaşıyoruz da... Tuncay Özkan'ın, Kerimcan Kamal'ın ve Bizkaçkişiyiz platformunun sahip çıktığı hiç bir kurum ve birey bugün bizden yana yorum yapmıyor, Chp, Mhp, Cumhuriyet Gazetesi, sözde Cumhuriyetçi aydınlar ...v.s... Tuncay Özkan bunlara ne yaptı? Her zaman destek vermedi mi? Onlar ne yaptılar? işte o yüzden giden gitsin, dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan... Birgün bütün şartlar değiştiğinde görüşülmek üzere not alıyoruz bugün yaşadıklarımızdan... ve ders çıkartıyoruz hayattan... Selamlar Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2008 Ben şimdi bağırıZZZZZam burada amaaa Yok haczedilirdi yok şöyle olurdu falan HEM TİCARET YAPILIP hem İdealist(veya ne deniyorsa, o izm bu izm şu izm falan izm) olunmaz (Ticaret yapmayanlar gerçekten bilmez bunu) Şimdi aynı kişiler aynı yolda yürüyüp yine kanal açacaklar .Ne olacak? Eskisinden farkı ne olacak.Aynı baskı yine olacak , olmayacak mı?Batmaya bir başladığın zaman sonu gelmez. neden bağırazzzaaamm diyorum ben biliyor musunuz? Ver gazcılara kızdığımdan... İlk önce TUTARLI olması gereken amca bağırırken, parasının çok olduğundan bahsederken (şaşırmışlığını bu ettiği sözle belirtiyor) biraz eskileri hatırlasın. Terk etmeye hazır bir grup varsa o grubun içinde çoktan batmıştır.Bir iki sene de olmuyor bu işler. Ben bir yerden dönmediğim gibi o yerlere de uğramadım. Tek güvenilecek ATATÜRK tür. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.