Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2008 17 yıl Türkiye bu dövizi konuşuyor.. 1 Mayıs'ın ardından sadece İstanbul'da yaşanan gerginlikler ön plana çıktı, oysa yurdun farklı yerlerinde 1 Mayıs çoşkulu gösterilerle kutlandı. Hükümetin protestoların hedefi olduğu kutlamalarda ön plana çıkan ise AKP'yi eleştiren bir döviz oldu...
Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2008 17 yıl MİNARENİN KILIFI ÇOK ÖNCEDEN HAZIRMIŞ... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün küçük oğlu Mehmet Emre Gül’e iki yıl önce, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın ailesine ait Ali Babacan Tekstil Firması’nda yaptığı staj sırasında sigorta yapıldığı ortaya çıktı. Mehmet Emre bu sayede AKP’nin yapmaya çalıştığı sosyal güvenlik reformunun yıkıcı etkilerinden kurtulmuş olacak. resim AKP’nin iktidarı boyunca emekçilere yönelik en büyük saldırısı olan sosyal güvenlik reformundan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün küçük oğlu Mehmet Emre Gül etkilenmeyecek. 2006 yılının yaz aylarında Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın ailesine ait Ali Babacan Tekstil Firması’nda 24 gün staj yapan Mehmet Emre, bu stajı süresince sigortalı çalıştırıldığı için pek çok yaşıtının aksine emekli olabilmek için altmışlı yaşlarını beklemeyecek. Cumhurbaşkanı Gül tarafından konuya dair yapılan resmi açıklamada şaibe örtbas etmeye çalışılarak, Ali Babacan tekstil firmasının vergi ve sigorta konusundaki hassasiyeti övüldü. Gül, açıklamada oğlu Mehmet Emre’nin “24 gün bilfiil çalıştığı ve bunun pek çok tanığı olduğu”nu vurguladı, ayrıca konuya dair yapılan haberlerin cumhurbaşkanlığı makamı ve kendisini yıpratmaya yönelik olduğunu iddia etti. Türkiye’de her yıl çok sayıda öğrenci staj yapıyor ve bu öğrencilerin neredeyse hiçbirine sigorta yapılmıyor. Abdullah Gül henüz Dışişleri Bakanı iken, oğlunun Ali Babacan’ın ailesine ait bir firmada sigortalanmış olması ise, AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana gündemde tuttuğu ve sonunda Meclis'ten geçirdiği sosyal güvenlik reformu saldırısında ne kadar kararlı olduğu konusunda da önemli ipuçları sunuyor. Mehmet Emre Gül, daha önce de 16 yaşında Ankara Ticaret Odası’na üye olarak gündeme gelmişti. Önce internet üzerinden alışveriş, sonrasında da perakende mısırcılık işine giren Mehmet Emre’nin bu yaşta ATO’ya üye olabilmesi için anne ve babasının vekalet vermesi gerekmişti.
Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2008 17 yıl benim Tanrım adil ol diyor ya seninki Bu dövize verilecek cevap şudur büyük ihtimalle Siz Yanlış Duyum Almışsınız Büyük ihtimalle... ya da başka bir cevap BANA DEMİYOOO :D
Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2008 17 yıl bu döviz ve bu gibi dövizler; eden bulur yani iyiye layık olan iyi bulur.. bu hep böyleydi ben adil olmayacagım ama bana adil olacaklar yok böyle birşey dedigim gibi eden bulur, elimizle yaptıklarımızı çekiyoruz....
Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2008 17 yıl bu döviz ve bu gibi dövizler;eden bulur yani iyiye layık olan iyi bulur.. bu hep böyleydi ben adil olmayacagım ama bana adil olacaklar yok böyle birşey dedigim gibi eden bulur, elimizle yaptıklarımızı çekiyoruz.... yani crevez, chiens, si vous n' éte s pas contents diyorsunuz
Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2008 17 yıl Türkiye bu dövizi konuşuyor.. 1 Mayıs'ın ardından sadece İstanbul'da yaşanan gerginlikler ön plana çıktı, oysa yurdun farklı yerlerinde 1 Mayıs çoşkulu gösterilerle kutlandı. Hükümetin protestoların hedefi olduğu kutlamalarda ön plana çıkan ise AKP'yi eleştiren bir döviz oldu... Ayak takımı olarak adlandırılan işçileri taksimi çok gören sayın yetkililer;polsin şiddettini bir sosyal refleks diye niteleyenler;BENİM TANRIM ADİL OLMAYANLARIN CEZASINI ELBET VERECEKTİR!
Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2008 17 yıl BU dövizi tasıyanları ve hazırlayanları şiddetle kınıyorum.. Zaten avrupa parlementosu bu dövizle ilgili bir imza kampanyası baslattı. Bu dövüz demokrasiye surulmus kara bir leke gibidir.. Bir kez daha kınıyorum... BU ve bunun gibi dövizler bu ulkenin kalkınmasını istemeyen, ekonomik anlamda güclü olmamızı istemeyenlerin kıskırtmasından baska birsey değildir. 150 yıldır bu ulke bu kadar buyuk refah yasamadı hala yetmiyro goruıyorsunuz nankor bunlar... Zaten bu dövüzü tasıyanların kimlikleri belirlenmşi ve ergenekonla ilgili sorusturma kapsamına alınmıstır yakında anlarsınız:p Hem bizim gazetemizde, damadın televizyonunda bu dövizle ilgili bir haber cıkmadıgına gore bu tamemen abartı hatta fotomontaj olabilir.. Bunu konu baslıgı olarak acmanız bile sizin nasıl chp zihniyetinde oldugunuzu gosteriyor... Hem bi kere bizim tanrımız sizin tanrınızı döver.. Nasılki benim vekilim seninkini, benim polisim senin ayak takımını dövuyorsa buda öyledir. O yuzden fazla kaşımayın böyle yaraları... Ne demekmiş canım vekile gazi kıyagı, vatandasa 65 yas... o vekil sizin icin neler yapıyor bir bilseniz.. Sayın basbakanın cocugu ne zorluklarla borcla harcla sadakayla okul okudu simdi gemi almıs cokmu goruyorsunuz.. Ayıp ayıp.. şiddetle ve eshefle kınıyorum sizi.. İşte kınadım:p neymiş yök baskanına yuzde 30... Nerden cıkarıyorsunuz kardesim bunları.. yök baskanına yuzde 22,5 zam yapıldı.. Tanrınız adil ol diyormus... Bizimki sanki baska dilde konusyor... Bundan daha adil düzen geldimi 150 yıldır bu ülkeye? cık cık cık.... Durmak Yok Yola Devam...!!!!!
Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2008 17 yıl Yazar Türkiye bugün hiç olmadığı kadar yoksulluğun ve yolsuzluğun içine batmamıştır... Bakan çocuklarının “gemicikleri” nden tutun da “mısırcığa” dek bir dizi yolsuzluk savı kulaktan kulağa dolaşıyor… Dini siyasette araç olarak kullanan düşünce, yerel yönetimler aracılığıyla İstanbul ve Ankara ‘da “erzak torbaları” dağıtırken, imar planlarında yapılan değişikliklerden havuzlara para aktarılıyor… Birde şu var ki dillere şenlik; Bizim dini bezirgânları, liberal tosuncuklar Soros’ un Çocukları ne “gemicikleri” ne de “mısırcıkları” yazarlar… Varsa yoksa sıkmabaş!.. Eski AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez yolsuzluk belgelerini tek tek ortaya koyunca ne oldu? AKP’den ihraç edildi!.. Yüre be aslanım seninde devranın biter birgün...
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2008 17 yıl benim Tanrım adil ol diyor ya seninki Bu dövize verilecek cevap şudur büyük ihtimalle Siz Yanlış Duyum Almışsınız Büyük ihtimalle... ya da başka bir cevap BANA DEMİYOOO :D bence onlarinki geminin üzerinde yol aliyor
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2008 17 yıl bu döviz ve bu gibi dövizler;eden bulur yani iyiye layık olan iyi bulur.. bu hep böyleydi ben adil olmayacagım ama bana adil olacaklar yok böyle birşey dedigim gibi eden bulur, elimizle yaptıklarımızı çekiyoruz.... yani ne demek istiyorsunuz ? elimizle yaptıklarımızı çekiyoruz derken, akpye oy verdiğimiz için mi demek istiyorsunuz. walla ben böyle anladım veya böyle anlamak işime geldi. biraz daha açın isterseniz. ayrıca dövüz mükemmel ve bu dövizi "şiddetle kınayanları" şiddetle kınıyorum. burada yazanların hiçbiri doğru değil mi ki, adaletsizliği vurgulayanlara saldırıyorsunuz ?? ( bu söz diğer arkadaşa )
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2008 17 yıl yani ne demek istiyorsunuz ? elimizle yaptıklarımızı çekiyoruz derken, akpye oy verdiğimiz için mi demek istiyorsunuz. walla ben böyle anladım veya böyle anlamak işime geldi. biraz daha açın isterseniz. ayrıca dövüz mükemmel ve bu dövizi "şiddetle kınayanları" şiddetle kınıyorum. burada yazanların hiçbiri doğru değil mi ki, adaletsizliği vurgulayanlara saldırıyorsunuz ?? ( bu söz diğer arkadaşa ) yani şunu demek istiyorum; herşey çok açık degil mi? tabiki ellerimizin ettiklerini çekiyoruz başka ne olabilirdi ki? yani biz çok temiziz !! falan işte , ama bizi hep yönetenler kirli olacak, yok böyle bir şey... adil olmayı sokakta tanıdıgın kaç kişi becerebilir ve dahası böyle bir derdi vardır?? bak şöyle bir adil olmak ne demekdir? bunu biliyormuyuz vs.vs. akp le falan başlayan bir süreçte degildir bunlar, yıllara dayalı sorunlardır. öyle akp le başladı hokus pokuslarına aldanmayın sorun çok derinlerde, bize chp yi gösterip akp nin kucagına itenleri fark ettigimiz zaman bir ilk adım atmış oluruz. danışıklı dögüş bu yaşananlar, yıllardır yaşananlarda böyleydi.... kontrol altında olmak böyle birşey. birde şunda anlaşıyormuyuz; bir dünya sistemi var ve bu sistem dünya üzerinde hegomonik bir düzen kurmuştur. bunda anlaşamazsak hiç birşeyde anlaşmamız mümkün olmaz... sen yaşananların dogal ve olması gerekenler olduguna inanıyorsan diyecek birşeyim olmaz bu düşünceye... selametler
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2008 17 yıl yani şunu demek istiyorum;herşey çok açık degil mi? tabiki ellerimizin ettiklerini çekiyoruz başka ne olabilirdi ki? yani biz çok temiziz !! falan işte , ama bizi hep yönetenler kirli olacak, yok böyle bir şey... adil olmayı sokakta tanıdıgın kaç kişi becerebilir ve dahası böyle bir derdi vardır?? bak şöyle bir adil olmak ne demekdir? bunu biliyormuyuz vs.vs. akp le falan başlayan bir süreçte degildir bunlar, yıllara dayalı sorunlardır. öyle akp le başladı hokus pokuslarına aldanmayın sorun çok derinlerde, bize chp yi gösterip akp nin kucagına itenleri fark ettigimiz zaman bir ilk adım atmış oluruz. danışıklı dögüş bu yaşananlar, yıllardır yaşananlarda böyleydi.... kontrol altında olmak böyle birşey. birde şunda anlaşıyormuyuz; bir dünya sistemi var ve bu sistem dünya üzerinde hegomonik bir düzen kurmuştur. bunda anlaşamazsak hiç birşeyde anlaşmamız mümkün olmaz... sen yaşananların dogal ve olması gerekenler olduguna inanıyorsan diyecek birşeyim olmaz bu düşünceye... selametler benim için "yaşananların dogal ve olması gerekenler olduguna inandığımı " nasıl söylediğini ve bu düşünceye sahip olduğumu nereden çıkarabildiğini merak ettim doğrusu. çünkü ben bunu anımsatabilecek birşey yazmadım. en azından yazmadığımı sanıyorum. tam tersine bu yaşananlar bir komedinin oyunu. hepimiz de birer tiyatro seyircisi gibiyiz. ancak bu oyun giderek abartılı bir hale gelmeye ve yavaş yavaş bizi esir almaya başladı. bize düşen görev ise bu oyunun oyuncularını sahneye fırlayıp, onları sahneden aşağı atmak, bu oyunun senaryosunu yazanın ise kalemini elinden almaktır. bu oyunu yazmaya başlayan akp değildir tabi ki de. ancak bu oyunun büyük bir kısmında rol aldığı hatta baştol oyuncusu olduğu gün gibi açıktır. bu gibi şeyler akpyle başlamadı, daha önce de vardı demek, akpnin bu yaptıklarını meşrulaştırmak olur. hangi düşüncede olursak olalım buna sonuna kadar karşı çıkmamız ve sonuna kadar eleştirmemiz gerekir...
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2008 17 yıl benim için "yaşananların dogal ve olması gerekenler olduguna inandığımı " nasıl söylediğini ve bu düşünceye sahip olduğumu nereden çıkarabildiğini merak ettim doğrusu. ben sizin böyle düşündügünüzü söylemedim sadece sordum, dedim ki, yaşananların, tüm olup bitenlerin ardında bir irade var olduguna inanıyormusunuz? yoksa herşey dogal, olması gerekti gibi diye mi? inanıyorsunuz diye sordum. siz şöyle inanıyorsunuz diye bir hükmüm yok.. akp le başlamadı demek öncekileri meşrulaştırmak için degil. sadece birilerinin akp nin gitmesi ile türkiye sanki düzelecek masallarını anlatmasına inanmamak gerektigini vurgulamak istedim. dedimya, sorun derinlerde, çok derinlerde, bizim ne oldugumuzla, ne olmak istememizle alakalı...
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2008 17 yıl Benim Tanrım ise erdem'i öğütlüyor. Ne olacak şimdi? En iyisi ben gugukcuk olarak kalayım.
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2008 17 yıl akpyi savunan arkadas haklı.. butun bunlar akpden once basladı... akpninde bunlara devam etmesinden daha dogal ve dogru bir durum olamaz... akp gidince bunlar duzelirmi belli değil.. o yuzden gozyumun akpnin yaptıklarına.. sesiniz oyle fazla cıkarmayın bence... bugune kadar boyle gelmiş neden akp bunlara devam etmesinki... akp gidince butun bunlar duzelecekmi bilmiyoruz.. o halde bırakın akpde biraz yesin.. neden akp bu ulkeye bu halka hizmet etsinki? bugune kadar kimse etmemiş.... Bu yüzden akpyi savunan arkadası haklı buluyorum bende akpyi savunuyorum... az bile yapıyor... Durmak Yok Yola Devam..!!!!!
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2008 17 yıl akpyi savunan arkadas haklı.. akpyi savunan arkadaşı yazmamışsınız???
Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2008 17 yıl neden alındınız ))) alınmakla bir alaka kurduysanız sorumu geri alıyorum gereksiz bir soru bencede sadece okuduklarınızı anlamış oldugunuzdan şüphe duymuşdum...
Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2008 17 yıl Hep baskalarinin okuduklarindan anladiklarindan süphelenenler nedense kendi anlayislarini hic konu yapmazlar,onlar icin hep baskalari okuduklarini anlamiyor. ****** saygilarla
Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2008 17 yıl ben akpli deilim ama su yaptıkları dogru, yada su soylediklerinde haklı diyenlerden sıkıldım... ben akpye karsıyım filancayım falancayım deyipte lafının sonunu akp propagandasına baglayanlardan sıkıldım.. akp karsısındakiler bugune kadar bunu yaptı akp simdi bunu yapıyor neden rahatsız oluyorsunuz diye soranlardan sıkıldım... akp zihniyetinden, akp dusuncesinden, takiyyeci politikadan, ,işine geldigi zaman milliyetci olup gelmedigi zaman demokrasiyi savunanlardan, zorda kalınca dini yonden acıklamlar ortaya sunup bunun dogrusu budur deyip düze cıktıghı zaman aslında bu boyle değildi diye kıvıranlardan sıkıldım... Türk kelimesinin anlamından bile igrenip, ama işine oyle geldigi zaman Türk olmanın yuceligini savunanlardan sıkıldım... şeriata sözde karsı cıkıp özde şeriat propagandası yapmaktan geri durmayanlardan sıkıldım.... gidecegi yere gidene kadar demokrasi trenine binip, ulasacagı yere gelince inenlerden igrendim... dün dündür bugun bugun diye demagoji yapanlardan bıktım... özü sözü bir olmayanlardan, icindekini acıkca dile getiremeyen döneklerden, onlar yaptı bizde yaparız bu sucmu diye kıvıranlardan, on tane dogrusu varken bir yanlısı var diye butun dogrulari hic sayanlardan bunaldım... kısaca gizli akplilerden igreniyorum artik elimde değil.... isim vermem gerekiyormu bilmiyorum... nasıl olsa birileri ustune alınıp bu mesajımada cevap yazacaktır..... saygılar bizden..... Durmak Yok Yola Devam...!!!!!
Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2008 17 yıl ben akpli deilim ama su yaptıkları dogru, yada su soylediklerinde haklı diyenlerden sıkıldım...ben akpye karsıyım filancayım falancayım deyipte lafının sonunu akp propagandasına baglayanlardan sıkıldım.. akp karsısındakiler bugune kadar bunu yaptı akp simdi bunu yapıyor neden rahatsız oluyorsunuz diye soranlardan sıkıldım... akp zihniyetinden, akp dusuncesinden, takiyyeci politikadan, ,işine geldigi zaman milliyetci olup gelmedigi zaman demokrasiyi savunanlardan, zorda kalınca dini yonden acıklamlar ortaya sunup bunun dogrusu budur deyip düze cıktıghı zaman aslında bu boyle değildi diye kıvıranlardan sıkıldım... Türk kelimesinin anlamından bile igrenip, ama işine oyle geldigi zaman Türk olmanın yuceligini savunanlardan sıkıldım... şeriata sözde karsı cıkıp özde şeriat propagandası yapmaktan geri durmayanlardan sıkıldım.... gidecegi yere gidene kadar demokrasi trenine binip, ulasacagı yere gelince inenlerden igrendim... dün dündür bugun bugun diye demagoji yapanlardan bıktım... özü sözü bir olmayanlardan, icindekini acıkca dile getiremeyen döneklerden, onlar yaptı bizde yaparız bu sucmu diye kıvıranlardan, on tane dogrusu varken bir yanlısı var diye butun dogrulari hic sayanlardan bunaldım... kısaca gizli akplilerden igreniyorum artik elimde değil.... isim vermem gerekiyormu bilmiyorum... nasıl olsa birileri ustune alınıp bu mesajımada cevap yazacaktır..... saygılar bizden..... Durmak Yok Yola Devam...!!!!! Teşekkürler LotsouL çok güzel ifadeler. Her cümle bir "takiyye" örneği. Cüceloğlu bunu "mış gibi insan" benzetmesi ile açıklıyor. Kimisi "utangaç" kimisi de "tatlı su kişiliği" şeklinde... Bu benzetimleri AKP nitelemesinin yerine koyarak ta her an kullanabiliriz. Çok beğendim.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.