Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

siz ateist değilsiniz?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

:excl:

sayın arkadaşlar

bir TANRI fikri olmasaydı ATEİST olurmuydunuz?

SAYGILAR....

• Cevaplar 70
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Bir ''Tanrı'' fikri olmasaydı tüm insanlar tanrıtanımaz olduklarının farkında olmayan tanrıtanımazlar olurlardı.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Allah'ın zaten 99 güzel ismi vardır. Tanrı kelimesini neden kullanıyoruz anlamıyorum. dediklerine göre Allah'ın türkçe karşılığı tanrı kelimesiymiş ve bizim insanlarımızda nedense türkçeyi çok sevdikleri için hep tanrı diyorlar. yanlış.

Allah fikri olmasaydı diye bir soru sormak da çok yanlış ve saçma birşey bence.

insanların babası olan Hz. Adem cennetten dünyaya indirildiğinde bile Allah'ı biliyor ve Allah'a hep dua ediyordu. bu demek oluyor ki bu fikir değil insanın yaratıldığı zamandan beri yaradanından haberi var idi. ancak zamanla insanlar şeytana uydukça yoldan çıkmıştır.

Gönderi tarihi:
Allah'ın zaten 99 güzel ismi vardır. Tanrı kelimesini neden kullanıyoruz anlamıyorum. dediklerine göre Allah'ın türkçe karşılığı tanrı kelimesiymiş ve bizim insanlarımızda nedense türkçeyi çok sevdikleri için hep tanrı diyorlar. yanlış.

insanların babası olan Hz. Adem cennetten dünyaya indirildiğinde bile Allah'ı biliyor ve Allah'a hep dua ediyordu. bu demek oluyor ki bu fikir değil insanın yaratıldığı zamandan beri yaradanından haberi var idi. ancak zamanla insanlar şeytana uydukça yoldan çıkmıştır.

Allah'ın 99'dan fazla ismi vardır efendim. Bu 99 Arapça sadece.

Adem peygamberden bu yana yüzlerece kavme gönderilen elçilerce bu 99 isim zikredilmedi elbette. Öncelikle bunları bilmek gerekir.

''yanlış'' diye hüküm vermek hiçbir imam ve/veya önderin hakimiyet sahasına girmez; bunu da bilmek gerekir. Çünkü doğruyu aktarmadan ''yanlış'' denildikçe söylenilenin niteliği sadece söyleyen tarafından bilinecektir; en temel yanlış da budur.

Yanlış demeye hakkımız olmadığı gibi saçma demeye de hiç hakkımız yoktur. Hz. Adem'in insanların babası olması da cennetten indirilmesi de birer semboldür. Allah fikrinin olmamasını da ele alarak düşünelim.. Sizce Allah fikri nedir? Allah'ın elçiler aracılığı ile gönderdiği vahyin birinci olarak anlaşılması, ikinci olarakyaşatılmasıdır. Allah fikri Allah'ın buyruklarının yaşatılmasıyken sizce; Allah fikri gerçekten var mıdır? Varsa, yaşatılıyorsa söyleyin; neresi burası,hangi alemde? dünyada mı?

Cevap evetse; ''yanlış''

Allah fikrinin anlamlandırılıp yaşatılaması dileğiyle

Saygılar

Gönderi tarihi:
Allah'ın 99'dan fazla ismi vardır efendim. Bu 99 Arapça sadece.

Adem peygamberden bu yana yüzlerece kavme gönderilen elçilerce bu 99 isim zikredilmedi elbette. Öncelikle bunları bilmek gerekir.

''yanlış'' diye hüküm vermek hiçbir imam ve/veya önderin hakimiyet sahasına girmez; bunu da bilmek gerekir. Çünkü doğruyu aktarmadan ''yanlış'' denildikçe söylenilenin niteliği sadece söyleyen tarafından bilinecektir; en temel yanlış da budur.

Yanlış demeye hakkımız olmadığı gibi saçma demeye de hiç hakkımız yoktur. Hz. Adem'in insanların babası olması da cennetten indirilmesi de birer semboldür. Allah fikrinin olmamasını da ele alarak düşünelim.. Sizce Allah fikri nedir? Allah'ın elçiler aracılığı ile gönderdiği vahyin birinci olarak anlaşılması, ikinci olarakyaşatılmasıdır. Allah fikri Allah'ın buyruklarının yaşatılmasıyken sizce; Allah fikri gerçekten var mıdır? Varsa, yaşatılıyorsa söyleyin; neresi burası,hangi alemde? dünyada mı?

Cevap evetse; ''yanlış''

Allah fikrinin anlamlandırılıp yaşatılaması dileğiyle

Saygılar

bi bakayım

diyorsun. peki bunlar nelerdir bi yazarmısın bizde öğrenelim. bilmiyorsan başka isimleri olduğunu iddia etme. o zaman kur'an-ı, ezanı, duaları herşeyi türkçe okuyalım. öylemi? eğer Allah'ın ismi arapça ise bunu değişemeyiz. ismini ahmet olarak düşünürsek, sen fransaya gittiginde ismini fransızca karşılığı neyse onu mu söylüyorsun yoksa ahmet mi diyorsun.

Hz. Adem'in insanların babası olması da cennetten indirilmesi de birer semboldür.

bence sembolden daha çok gerçek. haşa haşa Allah bize yalan mı söylüyor? ilk yaratılan onlar olduğuna ve bizlerde onların soyundan geldiğimize göre insanların babası olarak kabul edilir.

BAKARA SÛRESİ

30.Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.

31.Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi.

32.Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler.

33.Allah, şöyle dedi: “Ey Âdem! Onlara bunların isimlerini söyle.” Âdem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, “Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?” dedi.

34.Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

35.Dedik ki: “Ey Âdem! Sen ve eşin cennete yerleşin. Orada dilediğiniz gibi bol bol yiyin, ama şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz.”

36.Derken, şeytan ayaklarını oradan kaydırdı. Onları içinde bulundukları konumdan çıkardı. Bunun üzerine biz de, “Birbirinize düşman olarak inin. Sizin için yeryüzünde belli bir süre barınak ve yararlanma vardır” dedik.

37.Derken, Âdem (vahy yoluyla) Rabbinden birtakım kelimeler aldı, (onlarla amel edip Rabb’ine yalvardı. O da) bunun üzerine tövbesini kabul etti. Şüphesiz O, tövbeleri çok kabul edendir, çok bağışlayandır.

38.“İnin oradan (cennetten) hepiniz. Tarafımdan size bir yol gösterici (peygamber) gelir de kim ona uyarsa, onlar için herhangi bir korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir” dedik.

Gönderi tarihi:
Allah'ın zaten 99 güzel ismi vardır. Tanrı kelimesini neden kullanıyoruz anlamıyorum.

Ne olur alınır mı?! Küser mi? :angry:

Yahu bir konu bu kadar güzel saptırılır tebrikler!

Bir tanrı (ya da var olduğu kabul edilip 99 isimi olduğu savunlan, ancak bu 99 ismin olsa da olmasa da hiç bir şein değişmeyeceği, ve kendine inananların bu değişmezlipi bir türlü ügöremediği, görse de konuları dağıtmak için iyi bir sabotaj alet yaptığı ve hiç bir şey ifade etmeyen satırlar dolusu cümle kurdukları hayali-varlık!!) fikri olmasaydı zaten tanrı-tanımazlık da olmazdı. Ortada te yokken antitez nasıl ortaya çıksın sayın hayhak?

Gerçi sen yine ince bir şeyler düşünmüşsündür :) Sorunun cevabının bu şekilde basitçe verilip konunun kapanacağına ihtimal vermiyorum :)

Gönderi tarihi:
Ne olur alınır mı?! Küser mi? :angry:

senin bu dünyada da ahirette de yaptıkların Allah'a hiç bir şey yapamaz. Ancak insan olarak kendimize yapılan yada kendimizce yanlış gördüğümüz şeyleri Allah'a karşı neden yapalım.

sen zaten kırmızı çizgini çizmişsin dostum. ahirette de bu dünyada kurtardığı gibi seni orda da kurtarır atatürk belki merak etme.

Gönderi tarihi:
bi bakayım

diyorsun. peki bunlar nelerdir bi yazarmısın bizde öğrenelim. bilmiyorsan başka isimleri olduğunu iddia etme. o zaman kur'an-ı, ezanı, duaları herşeyi türkçe okuyalım. öylemi? eğer Allah'ın ismi arapça ise bunu değişemeyiz. ismini ahmet olarak düşünürsek, sen fransaya gittiginde ismini fransızca karşılığı neyse onu mu söylüyorsun yoksa ahmet mi diyorsun.

bence sembolden daha çok gerçek. haşa haşa Allah bize yalan mı söylüyor? ilk yaratılan onlar olduğuna ve bizlerde onların soyundan geldiğimize göre insanların babası olarak kabul edilir.

Elbette kur'an'ı türkçe okuyacağız imam kardeş. Ezanı da Türkçe okumak gerek elbette; inşallah o günleri görürüz. Allah'ın ismi ne arapça ne ibaranice ne habeşçe ne türkçe ne de japoncadır. Arap yarımadasına vahy inmeden önce de Allah vardı; kısa bir google yolcuğu ile bu isimlere ulaşabilirsin, biraz arştırmacı ol.

Semboller gerçek değildir demiyoruz zaten sevgili the imam. Semboller yalan söylemek de değildir. Sembolik anlatımın ne olduğu bilinmeden, meal okunmadan ya da arapça bilip aslını okumadan okunan kur'an bina okumaktan farksızdır. Allah istikamet versin efendim.

''haşa haşa...''ilk yaratılan adem değildir. Ondan niceleri yaratılmıştır, ancak ondan önce de niceleri vardır.

Saygılar

Gönderi tarihi:
Elbette kur'an'ı türkçe okuyacağız imam kardeş. Ezanı da Türkçe okumak gerek elbette; inşallah o günleri görürüz. Allah'ın ismi ne arapça ne ibaranice ne habeşçe ne türkçe ne de japoncadır. Arap yarımadasına vahy inmeden önce de Allah vardı; kısa bir google yolcuğu ile bu isimlere ulaşabilirsin, biraz arştırmacı ol.

Tanrı'nın 99 ismi Arapça değil mi yani?

Gönderi tarihi:
senin bu dünyada da ahirette de yaptıkların Allah'a hiç bir şey yapamaz. Ancak insan olarak kendimize yapılan yada kendimizce yanlış gördüğümüz şeyleri Allah'a karşı neden yapalım.

sen zaten kırmızı çizgini çizmişsin dostum. ahirette de bu dünyada kurtardığı gibi seni orda da kurtarır atatürk belki merak etme.

Olmaz the imam, böyle tartışma şekli olmaz...

Burada iletin varsa karşılığında alacağın geridönüşlere, tartışılan konu çerçevesinde cevap vermelisin.

Arkadaşımız sana yazdığın ileti hakkında bir geridönüş yazdıysa, konuyu onun düşünce sitemine getirip ayrı bir koldan yazmaya başlaman senin asıl konuya hiç hakim olamadığını gösterir.

Senin ahirette kurtulduğun bilgisi sana şimdiden ulaştı sanırım. Başkalarının kurtulup kurtulamayacağının hesabını yaptığına göre.

Saygılar

Gönderi tarihi:
Olmaz the imam, böyle tartışma şekli olmaz...

Burada iletin varsa karşılığında alacağın geridönüşlere, tartışılan konu çerçevesinde cevap vermelisin.

Arkadaşımız sana yazdığın ileti hakkında bir geridönüş yazdıysa, konuyu onun düşünce sitemine getirip ayrı bir koldan yazmaya başlaman senin asıl konuya hiç hakim olamadığını gösterir.

Senin ahirette kurtulduğun bilgisi sana şimdiden ulaştı sanırım. Başkalarının kurtulup kurtulamayacağının hesabını yaptığına göre.

Saygılar

kimin ahirette ne olacağını Allah tan başkası bilemez. Allah ı inkar ederek yada Allah la dalga geçenlerin akibeti belli iken onların yüzüne karşı bunu söylemekte bir sakınca görmedim.

Gönderi tarihi:

Tanrı'nın 99 ismi Arapça değil mi yani?

Tengerin, merhaba..

ilk insandan bu yana -arapça adıyla- Allah elçiler, peygamberler, avatarlar vs. aracılığıyla bildirilerde bulunmuştur. Enson gönderildiğine inanılan bu sebeple islam çevresince pek çok açıdan en sağlam veri kabul edilen kur'an arap yarımadasına, arapça konuşan insanlara -tıpkı daha önce farklı coğrafyalarda, farklı dillerde konuşan insanlara da gönderildiği gibi- gönderilmiştir. Bu sebeple kur'an da geçen sözcüklerin 118'i hariç hepsi arapçadır. Allah'ın 99 tane olarak bilinen isimleri de arapçadır. Ancak medeniyet tarinde yaptığımız kısa bir yolculukla pek çok farklı isme rastlarız. Allah'ın 99 ismi türkçe anlamıyla bilindiğinde -türkçe konuşan insanlar için- asıl anlamına kavuşacaktır.

Gönderi tarihi:
boş boşşşşş. kur'an-ı türkçe okuyup ne anlama geldiğini elbette öğrenecez ama aslen bu haliyle öğrenip okumak bana daha hayırlı gibi geliyor.

Bence de daha hayırlı. Dindeki çarpıklıkları, çelişkileri, hak yemeleri vs. vs. okuyup da dinden çıkmamak için Arapça okunmasında hayır var. Hem sonra, Muhammed'in Allah'ı sadece Arapça biliyor ya, kendi bildirdiklerini kendisinin anlaması açısından daha uygun. Türkçe okunduğu zaman ne anlar ki... Bir de tercümanla mı uğraşacak?

Gönderi tarihi:

Sen kendini (ya da insanları diyeyim de daha rahat anla) kafandaki Tanrı (yani Allah) ile bir mi tutuyorsun da yanlış olduğuna karar veriyorsun ******?

Onun adına avukatlık yapma ihtiyacın nereden doğuyor ***** İşin imamlık ise imamlık yapmalısın...

Onunla aramıza girmen günah değil mi ******??

Haydaaa!

Hangi çizgide durduğum kimseyi ilgilendirmez bu biiirrr...

Konuyu dağıtma diyorum lafı yine dolandırıyor ve bu sefer Atatürk'e dil uzatıyorsun bu ikiii...

Konu başlığındaki iletiye verecek bir cevabın varsa yaz okuyalım değerlendirelim. *******

İşin Türkçesi: Konuyla ilgili yazacaksan yaz da konuyu dağıtma. Bu yazıklarınla ilgili konu başlıkları zaten var. ****** Senin için işin Arapçasını da yazmak isterdim anlaşılmak adına, ama Arapça bilmiyorum, artık idare ediver olur mu?

Burada konu,

kimin hangi çizgide olduğu değil!

Atatürk değil!

Allahın isimleri değil!

İlk iletiyi oku ve konuyu dağıtma olur mu?

Ondan sonra insanlar laf kalabalığını görünce okumuyorlar sayenizde!

Gönderi tarihi:
Tengerin, merhaba..

ilk insandan bu yana -arapça adıyla- Allah elçiler, peygamberler, avatarlar vs. aracılığıyla bildirilerde bulunmuştur. Enson gönderildiğine inanılan bu sebeple islam çevresince pek çok açıdan en sağlam veri kabul edilen kur'an arap yarımadasına, arapça konuşan insanlara -tıpkı daha önce farklı coğrafyalarda, farklı dillerde konuşan insanlara da gönderildiği gibi- gönderilmiştir. Bu sebeple kur'an da geçen sözcüklerin 118'i hariç hepsi arapçadır. Allah'ın 99 tane olarak bilinen isimleri de arapçadır. Ancak medeniyet tarinde yaptığımız kısa bir yolculukla pek çok farklı isme rastlarız. Allah'ın 99 ismi türkçe anlamıyla bilindiğinde -türkçe konuşan insanlar için- asıl anlamına kavuşacaktır.

Ben diyorum ki;

Tanrı'dan ayrısı gayrısı olur mu...

Her isim Tanrı'ya aittir, merak etme sen...

Her şey birer kelime ise herşey aynen Tanrı'dır, sıkma canını... ;)

Gönderi tarihi:
ahirette de bu dünyada kurtardığı gibi seni orda da kurtarır atatürk belki merak etme.

Şimdi, sırası gelmişken, bu iletiye karşılık Neyzen Tevfik'den bir şiir okumaz mıyım ben!!??

Ne ararsın Tanrı ile aramda

Sen kimsin ki orucumu sorarsın?

Hakikaten gözün yoksa haramda,

Başı açığa niye türban sorarsın

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.

Yoksa sana bir zararım içerim.

İkimiz de gelsek kıldan köprüye

Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

.

.

.

Gönderi tarihi:

Bana gore de sizin imam'in basina "the" getirmeniz yanlis.

Insanlar Tanri deyince neyi kasdettigini anliyorsunuz, Allah deyince de anliyorsunuz, oyleyse sorun yok, ayni anlama cikan iki kelimeden birakin da insanlar istedigini secip kullansinlar, isteyen Turkce olani isteyen Arapca olani kullanir.

Gönderi tarihi:

Sen inancli bi insansin degil mi? Peki Arap misin? Arapca ana dilin mi? Oyleyse Arapca'ya takintin niye, madem Kur'an'a inaniyorsun neden iceriginden cok Arapca okunmasi gerektigiyle ilgileniyorsun ki?

Ya bana kac kere hatim indirdim diyenler oldu ve ben hep guldum ve sonra su soruyu sordum "Sen Kur'an'i Arapca'mi hatim indirdin?" "-Evet". Ve yine guldum ne anladiniz o hatimden acaba....?

Ayrica Ataturk'le ilgili soyledigin hic alakasi olmayan cumlenden dolayi buyuk bir uzuntu ve ardindan gelen kizginlik duydum. Cunku Turkiye'de yasayan bir insan yasamini ve ozgurlugunu borclu oldugu Ataturk hakkinda hic hos olmayan bir sekilde konusabiliyorken, Kur'an'i Arapca okumadaysa diretiyor. Sanki Arap milliyetcisisin, bi an oyle hissettim. Tanri sozcugune de karsi ciktiniz!

Senin icin iyi isler yapan bi insani bile takdir etmez misin?

Ataturk'u dini konulara nasil kattin da "Ataturk'un seni kurtarir" gibi bir sey diyebildin hayret ettim dogrusu.

Gönderi tarihi:
Cunku Turkiye'de yasayan bir insan yasamini ve ozgurlugunu borclu oldugu Ataturk hakkinda....

Hiç kimse hayatını ve özgürlüğünü kimseye borçlu değildir.

Gönderi tarihi:

Sözkonusu olan Atatürk olunca mı böyle oluyor?

Yukarıda bir şiir alıntıladım, devamını internetten okumanızı önerir saygılarımı sunarım :)

Gönderi tarihi:

Tengeriin der ki:

Ben diyorum ki;

Tanrı'dan ayrısı gayrısı olur mu...

Her isim Tanrı'ya aittir, merak etme sen...

Her şey birer kelime ise herşey aynen Tanrı'dır, sıkma canını... ;)

Biz deriz ki;

Bilakis, hiçbir isim Allah'a ait değildir; hepsi insanlarındır.

Çözülen her yeni bilmecede ölen isimlerin tanrıları bilmecenin kendisiyle yok olur. Eğer bu isimler gerçekten tanrının kensi olsalardı tanrıyı Nietzsche'den önce ben öldürürdüm. Beni yaratan tanrı, bilinememezliğin çözlüldükçe yok olan kelime oyunları değil, hertürlü isimden münezzeh bir Tanrıdır.

Gönderi tarihi:

Pratikte evet senin inancinla Allah seni yaratti ancak o alir senin canini, sen sana degil Allah'a aitsin, hayatini da ozgurlugunu de ona borclusun. Peki sen burda bu satirli yazmiyor olabilirdin bunun farkinda misin? Farkindaysan demek ki birseyleri takdir ediyor olman lazimdi.

Gönderi tarihi:
:excl:

sayın arkadaşlar

bir TANRI fikri olmasaydı ATEİST olurmuydunuz?

SAYGILAR....

Ateizmi doguran Tanri fikridir.

Tez ve Anti-tez gibi.

Tanri fikri olmasaydi bile insanlar yine inanacak baska birsey bulurdu.

Doganin kanunu bu olsa gerek.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.