Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

the imam

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    11
  • Katılım

  • Son Ziyaret

the imam - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. the imam

    siz ateist değilsiniz?

    kimin ahirette ne olacağını Allah tan başkası bilemez. Allah ı inkar ederek yada Allah la dalga geçenlerin akibeti belli iken onların yüzüne karşı bunu söylemekte bir sakınca görmedim.
  2. the imam

    siz ateist değilsiniz?

    boş boşşşşş. kur'an-ı türkçe okuyup ne anlama geldiğini elbette öğrenecez ama aslen bu haliyle öğrenip okumak bana daha hayırlı gibi geliyor.
  3. şu adama islamiyet namına doğru cevabı verenlerden Allah razı olsun.
  4. the imam

    siz ateist değilsiniz?

    senin bu dünyada da ahirette de yaptıkların Allah'a hiç bir şey yapamaz. Ancak insan olarak kendimize yapılan yada kendimizce yanlış gördüğümüz şeyleri Allah'a karşı neden yapalım. sen zaten kırmızı çizgini çizmişsin dostum. ahirette de bu dünyada kurtardığı gibi seni orda da kurtarır atatürk belki merak etme.
  5. o kadar cehennem azapları ile ilgili yazıyorda doğru yolu bulamamışsınız hep cennet hayatını yazsaydı mı doğru yolu bulacaktınız. dünya hayatında Allah'a iman etmek sana çok zor geliyorsa elbette sen ve senin gibilerin yeri ebedi cehennem olacaktır. yaşınız kaç bilmiyorum ama size tavsiyem yine Kur'an dan olacaktır. MÂİDE SÛRESİ-39.Her kim de işlediği zulmünün arkasından tövbe edip durumunu düzeltirse kuşkusuz, Allah onun tövbesini kabul eder. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
  6. kendi yorumumdur, dünya hayatının geçici olduğunu, zamanı gelince yok olacağını, gerçek yaşamın ahiret hayatı olması nedeni ile eğer gerçekleri yani cennet ile cehennemi insanlar görselerdi Allah'ın emirlerinin yerine getirmekte tereddüt etmezlerdi demek istiyor. Allah insanlara her ne vaad etmiş ise mutlaka yerine getirecektir. Allah'ın emirlerini yerine getirmeyip ölümlü hayatta tövbe etmeyerek Allah yolunda ilerlemeyenler ahirette cehennem azapları ile Allah yolunda yürüyenler ise cennet hayatı ile mükafatlandırılacaktır. Allah şeytanı huzurundan kovduğu vakit şeytan Allah'tan insanları yoldan çıkarmak için mühlet istemiştir ve Allah da şeytana kıyamete kadar zaman vermiştir. şeytan da dünyada insanları yoldan çıkararak cehennem için dost aramaktadır. insanlar nefsine o kadar düşkündür ki paraya yada mala mülke gözü asla doymaz. burada bunlardan bahsediliyor ve zamanı gelince dünyanın da yok olacağından, dünya hayatında yaptığı amele göre ahirette sorguya çekileceğine, ahirette ise para, altın, mal yada mülk orada geçmeyeceğini ve dünya hayatının aslında boş olduğunu anlatıyor.
  7. the imam

    siz ateist değilsiniz?

    bi bakayım diyorsun. peki bunlar nelerdir bi yazarmısın bizde öğrenelim. bilmiyorsan başka isimleri olduğunu iddia etme. o zaman kur'an-ı, ezanı, duaları herşeyi türkçe okuyalım. öylemi? eğer Allah'ın ismi arapça ise bunu değişemeyiz. ismini ahmet olarak düşünürsek, sen fransaya gittiginde ismini fransızca karşılığı neyse onu mu söylüyorsun yoksa ahmet mi diyorsun. bence sembolden daha çok gerçek. haşa haşa Allah bize yalan mı söylüyor? ilk yaratılan onlar olduğuna ve bizlerde onların soyundan geldiğimize göre insanların babası olarak kabul edilir. BAKARA SÛRESİ 30.Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti. 31.Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi. 32.Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler. 33.Allah, şöyle dedi: “Ey Âdem! Onlara bunların isimlerini söyle.” Âdem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, “Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?” dedi. 34.Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu. 35.Dedik ki: “Ey Âdem! Sen ve eşin cennete yerleşin. Orada dilediğiniz gibi bol bol yiyin, ama şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz.” 36.Derken, şeytan ayaklarını oradan kaydırdı. Onları içinde bulundukları konumdan çıkardı. Bunun üzerine biz de, “Birbirinize düşman olarak inin. Sizin için yeryüzünde belli bir süre barınak ve yararlanma vardır” dedik. 37.Derken, Âdem (vahy yoluyla) Rabbinden birtakım kelimeler aldı, (onlarla amel edip Rabb’ine yalvardı. O da) bunun üzerine tövbesini kabul etti. Şüphesiz O, tövbeleri çok kabul edendir, çok bağışlayandır. 38.“İnin oradan (cennetten) hepiniz. Tarafımdan size bir yol gösterici (peygamber) gelir de kim ona uyarsa, onlar için herhangi bir korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir” dedik.
  8. 1. evet Allah bizlerden bazı şeyler yapmamızı istemiş ve bunu üzerimize farz kılmış. ama insanoğlu yapmazsan kendin bilirsin demiş.şüphesiz bizim yaptıklarımız Allah'a herhangi birşey kazandırmaz yada Allah'tan birşeyler eksiltmez. iyi ve kötü yol bellidir, bunu karşılığında cennet yada cehennem vardır. yolunu kendin seçiyorsun. 2. Allah şüphesiz olmuş, olan yada olacak herşeyden haberdardır. insanların ne yapacağını Allah çok iyi biliyordu ancak ahiret hayatında cehennem ateşini tadarken kendisine yüklenen suçlardan ötürü 'ben bunları yapmazdım' dememesi için insanın kendi yaptıklarını da kendi gözüyle görmesi için dünyayı yaratmıştır. Allah katında herşey kapanmıştır ve kıyametin kopma zamanı (insanlar için gecerli) beklenmektedir. İbrahim Suresi - 52. Bu Kur’an; kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak tek ilâh olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara bir bildiridir. diyor. yani kader vardır ancak her insan kendi kaderini yönlendirirken bazı yardımcı kaynaklara ihtiyacı vardır. bu yüzden peygamberler ve kitaplar gönderilmiştir.
  9. the imam

    siz ateist değilsiniz?

    Allah'ın zaten 99 güzel ismi vardır. Tanrı kelimesini neden kullanıyoruz anlamıyorum. dediklerine göre Allah'ın türkçe karşılığı tanrı kelimesiymiş ve bizim insanlarımızda nedense türkçeyi çok sevdikleri için hep tanrı diyorlar. yanlış. Allah fikri olmasaydı diye bir soru sormak da çok yanlış ve saçma birşey bence. insanların babası olan Hz. Adem cennetten dünyaya indirildiğinde bile Allah'ı biliyor ve Allah'a hep dua ediyordu. bu demek oluyor ki bu fikir değil insanın yaratıldığı zamandan beri yaradanından haberi var idi. ancak zamanla insanlar şeytana uydukça yoldan çıkmıştır.
  10. islamiyet asla ensest ilişkiyi uygun görmemiştir ve insanlığın var olduğu zamandan bu zamana kadar bu tür ilişkiler hep olmuştur. bunun sorumlusu olarak Allah'ı göstermek yada Kur'anı-ı göstermek çok yanlıştır. tamamen insanların kendi nefislerine uyarak yanlış yolda ilerlemesidir. islamiyette kadına kötü davranılması şeklinde yada kadını kötü gösterecek birşey yoktur. Kur'an da Allah'ın indirdiği ile hükmedilmesi emredilmiştir. bu olayı dinsiz adamın biri yapsa ^^zaten dini yok bu adamdan herşey beklenir^^ diye yorumlar adam müslümanlık adnına birşeyler yapmış kişi ise hemen ^^islamiyet böyle kötü, bak müslümanım diye geçiniyordu, ne varsa bunlarda var^^ diye yorumlanıyor.
  11. A'RÂF SÛRESİ 179. Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir. senin bazı yorumlarını okudum. ben sana bişey diyeyim mi. sen kendi çıkmaz yolunu bulmuş, herşeyi bilimsel ve mantık üzerinden yürütüyorsun. yazdığım surede geçtiği gibi ne görüyor, ne duyuyor ne de anlıyorsun. Allah hiç şüphesiz ilmi sınırsız olandır. bizler Allah'ın bildiğini asla bilemeyiz, bu dünyada gözlerimiz onu görmeye nasıl dayanamaz ise beynimizde onun bildiklerini öğrenme ve anlayabilme kapasitesine sahip değil. bu yüzden bazı soruların cevaplarını asla bu dünyada bulamazsın.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.