Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yer bir lisenin biyoloji labaratuvarı. Ortam karanlık. Ekranda siyahlar içinde bir Azrail tasviri. Sabah namazını kılmadan ölmüş ve kefenlenmiş bir çocuk Cehenneme gitmek için sırasının gelmesini bekliyor. Ve bu bir din dersi...

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Yakar?ın, görevli olduğu lisenin biyoloji laboratuarında öğrencilere ölümü anlatan CD?yi izlettirdiği iddia edildi. Bir kız öğrencinin durumu velisine anlatması üzerine olayı öğrenen okul müdürü, öğretmen hakkında soruşturma başlattı

Gaziantep'te bulunan Hasan Ali Yücel Lisesi?nin biyoloji laboratuarında sinevizyon aracılığıyla izlettirilen 35 dakikalık CD öğrencilerin çoğunda korku ve paniğe neden oldu. Tamamen Azrail ve ölüm konulu filmi izleyen kızının uyuyamadığını belirten bir velinin şikâyeti ile ortaya çıkan olayla ilgili olarak okul müdürü Ömer Demir, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Y. hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı.

TEHDİTKÂR AZRAİL Filmde kötü alışkanlıkları olan, namaz kılmayan ve bu konuda babasının uyarılarını dinlemeyen bir gencin canını almaya giden Azrail'in çeşitli surelerden verdiği örneklerle insanoğlunun nasıl cezalandırıldığını gösteriliyor. Gencin canını alan Azrail?in tehditkâr bir melek olarak gösterildiği ölüm konulu CD?de, babasının namaz kılmasını istediği genç namaz kılmadan uyur. Gencin yanına giden ölüm meleği ise yaptıklarını anlatarak gencin öleceğini söyler ve canını alır. Bir sonraki sahnede de canı alınan genç sorgulanır ve kabir azabı çeker.

Aksiyon filmlerini aratmayan efekt ve görüntülerle süslenen film karanlık bir ortamda öğrencilere izlettirildi. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında olmaması rağmen, çocukların ve gençlerin ruh sağlığını, gelişimini olumsuz etkileyecek birçok sahnenin yer aldığı filmde, İslam dini tam bir ceza ve korku dini olarak lanse edildi.

ÖĞRETMENE SORUŞTURMA Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer yaşanan bu durumun üzerine kararlılıkla gideceklerini açıkladı. Gaziantep?te bulunan Dinçer?in 35 dakikalık CD?den örnek aldığı ve Ankara?ya döndüğünde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi. Hasan Ali Yücel Lisesi Müdürü Ömer Demir ise konu hakkında bilgisi bulunduğu belirterek, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni F.Y. hakkında gerekli disiplin soruşturmasının başlatıldığını söyledi. İzlettirilen CD?yle ilgili olarak öğrencilerin ifadelerine de başvuracaklarını açıklayan okul müdürü Demir, ?Çocukların seyrettiği CD?yi bende izledim ve her saniyesi korku dolu. Durumun ne kadar ciddi olduğunun farkındayım. Konuyla ilgili üzerime düşen görevi tam olarak yerine getireceğim? dedi.

"KIZIM HALEN KORKUYOR" T.K. adlı öğrenci velisi İnci K. okul müdürlüğüne başvurarak konuyu aktarmak istemesi olayı daha da farklı boyutlara taşıdı. Okul müdürü Ömer Demir?in konuyla ilgilenmediğini ve kendileriyle dalga geçtiğini ifade eden İnci K, ?İki hafta önce okul salonunda izlettirilen CD?nin içeriği oldukça dehşet verici. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fatma Y, CD?den haberinin olmadığını söylüyor. Kızım akşamları tek başına yatamıyor. Bu çağda nasıl olurda bu tür görüntüler okullarımızda gösterilir anlayabilmiş değilim. Konuyla ilgili olarak gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını istiyorum? dedi.

"TEHDİT EDİLDİM" Hasan Ali Yücel Lisesi 11 Fen Sınıfı öğrencisi T.K.?nın annesi İnci K, kızının durumu üzerine görüşme talebinde bulunduğu rehber öğretmen tarafından tehdit edildiğini öne sürerek şöyle konuştu: ?Konuyla ilgili herhangi bir şikâyette bulunursam öğretmenlerine sahip çıkacaklarını bizzat rehber öğretmen kendisi söyledi. Bizimle ilgilenmeyen rehber öğretmen olası şikâyette, okuldan iki öğrenci ayarlanarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni F.Y'nin savunulacağını söyledi.?

-http://www.iyibilgi.com/haber-

Gönderi tarihi:

Korku Filmi Gibi Din Dersi 3

Gaziantep ve Konya'dan Sonra Okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerinde 'Korku Filmi' Gibi Kaset İzletilmesi Olaylarına Bu Kez İzmir'de Bir Yenisi Eklendi.

GAZİANTEP ve Konya'dan sonra okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde ?korku filmi? gibi kaset izletilmesi olaylarına bu kez İzmir'de bir yenisi eklendi.

İŞTE O FİLMDEN KARELER

Balçova 80'inci Yıl Orhangazi İlköğretim Okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehmet Yılmaz, 8'inci sınıf öğrencilerine ?ölüm ve azrail? temalı ?Kabir Azabı? adlı filmini izletti. Hurafeler içeren bu filmin, Gaziantep ve Konya'daki iki lisede öğrencilere izletilen ?Rabbim Geri Döndür? filmi olduğu ortaya çıktı.

Bir Arap ülkesinde, dini bütün bir baba ile kötü alışkanlıkları olan oğlu Hasan'ın etrafında gelişen, İslam dinini tam bir ceza ve korku dini olarak lanse eden, çocukların ve gençlerin ruh sağlığını ve gelişimini olumsuz etkileyecek efekt ve görüntülerle dolu filmin İzmir'de gösterildiği, 80'inci Yıl Orhangazi İlköğretim Okulu'nde sekizinci sınıfa giden bir öğrencinin CHP İlçe Başkanlığı'ndaki tanıdıklarına olayı anlatmasıyla ortaya çıktı. Adını açıklamadığı öğrencinin anlatımından yola çıkarak aynı sınıftaki diğer öğrencilerle görüşerek olayı araştırdıklarını belirten CHP Balçova İlçe Başkanı Salih Küçükbayrak şunları söyledi:

?İnanamadık ama inceleyince gerçek ortaya çıktı. Maalesef YouTube'da yayınlanan ?Kabir Azabı 1-2 ve 3? isimli video film, 1.5 ay önce 8'inci sınıf öğrencilerine sınıf öğretmenleri, aynı zamanda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan Mehmet Yılmaz tarafından izlettirilmiş. Film boş derste bilgisayardan tepegöz marifetiyle perdeye yansıtılarak verilmiş. Bunu ortaya çıkardık. Dün sözlü olarak Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne ilettik. Bugüne de yine Kaymakamlık ile Cumhuriyet Savcılığı'na hem idari hem adli soruşturma için suç duyurusunda bulunduk. Genç beyinleri hurafelerle doldurmaya yönelik bu olayı kınıyoruz ve gereğinin yapılmasını istiyoruz. Balçova'da böyle bir şey yaşandığı için çok üzgünüz.?

Salih Küçükbayrak, olayı öğrenen velilerin tutumunun ne olduğuna ilişkin bir soruya ise, ?O sınıf okulun en haylaz sınıfıymış. Din Dersi öğretmeni sınıf öğretmeni de olduğu için, ?Bu çocukları idare ediyor, ne yapalım? diye bir yorum yapıldı. Yani bazı veliler çocuklarının yaramazlığıyla böyle başa çıkıldığını belirtip umursamaz bir tavır ortaya koydular. Bu bizi daha da üzdü? dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: GEREĞİ YAPILIYOR

Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ali Çelik, 23 Nisan törenlerinden sonra kendisine iletilen bu konunun hem Vali Kıraç Haberleri'>Cahit Kıraç'a hem de İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'a aktarıldığını söyledi. Vali Kıraç'ın olayın üzerinde hassasiyetle durduğunu belirten Hasan Ali Çelik şöyle konuştu:

?Olaydan haberimiz olur olmaz, Okul Müdürü Mustafa Çolak, öğretmeni bulup konuşmuş. Öğretmen namazla ilgili bir film diye izlettirdiğini söylemiş. Okul Müdürü: YouTube'den bu filmleri çekip getirdi, izlediğim kadarıyla o yaş grubu çocukların ruhsal yönden yara alacağına inanıyorum. Bunun eğitim kurumlarında yeri yok. Soruşturma için gereği yapıldı. Ayrıca çocuklar üzerindeki etkisi de uzmanlarca araştırılacak.?

İLÇEDE BAŞKA ÖRNEK YOK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ali Çelik, olayı öğrendikten sonra ilçedeki tüm okul müdürlerine benzer bir olay olup olmadığını da araştırttığını, başka örnek çıkmadığını söyledi.

2005'ten itibaren Orhangazi İlköğretim Okulu'nda görev yapan 16 yıllık öğretmen Mehmet Yılmaz hakkında daha önce bir öğrenciyi dövdüğü iddiasıyla soruşturma açıldığını ancak ceza almadığını belirten Çelik, velilerin ?Çocuklar yaramaz, idare ediyor? şeklindeki yaklaşımına karşılık da, ?Bin kere de haylaz olsak kimsenin benim ruh sağlığımı bozmaya hakkı yok. Çocuk korkutularak doğruya getirilmez? diye konuştu. 3 saat önce..

-http://www.haberler.com-

Gönderi tarihi:

Yaramaz karımca :)

Her mahallede en az iki üç cami var..fakat giden pek yok..cemaat hep bir ayağı çukurda,bu gün burada yarın yok ortada olanlar :D

Güzellikle olmadı,korkutarak sokarlar camiye..korkarak girende ilk fırsatta tüyer yine.. :D

Bazı kanallarda beşinci boyut..yok efendim gerçek boyut..vs..vs..gösteriliyor bir şeyler..ak sakallı dedeler falan..bu millet ölüncede aranacak o ak sakallı dedeleri..sonrada bak Allahım..bu medya nasılda getirdi bizi sakata..görüyorsun işte..ver cezalarını nasıl gerekirse.. :D

Kilise taraftar bulabilmek için Cehennem yok..diyor..gelin..yakmıyacak.. :D

Cami,de gelmeseniz yandınız marmara çırası gibi diyor.. :D

Din baronları,Din tüccarları müşteri arıyor.. :D

Gönderi tarihi:

Dinimin büyük *******,yazık ya..yazık..sevgi yerine korku ve dehşetten başka ne gelir ellerinden,satanların farklı versiyonları..Cinler bile titrerlerde bildikleri gerçekten,bunlar ...neyse işte..

Gönderi tarihi:
Dinimin büyük *******,yazık ya..yazık..sevgi yerine korku ve dehşetten başka ne gelir ellerinden,satanların farklı versiyonları..Cinler bile titrerlerde bildikleri gerçekten,bunlar ...neyse işte..

Ben o öğretmeni tebrik ediyorum. Haksız yere o insanı suçlıyorsunuz.Kuran görsel olmadığı için size lay lay lom geliyor.Kurandaki yüzlerce cehennemle ilgili korkutma ayetlerini ***** ******* ?

Gönderi tarihi:

Ben o öğretmeni tebrik ediyorum. Haksız yere o insanı suçlıyorsunuz.Kuran görsel olmadığı için size lay lay lom geliyor.Kurandaki yüzlerce cehennemle ilgili korkutma ayetlerini ***** ****** ?

Ben de öğretmeni dürüstlüğü için tebrik ediyorum.

Filmi çekenleri de.

Hiç şirinleştirme, sevimlileştirme, rasyoneşlleştirme işine girmemişler.

Kabir azabı diyorsa, kabir azabı, cehennem azabı diyorsa, cehennem azabı.

Kendine inanmayanları susuz ve yayan olarak cehenneme götüren, zakkum yediren, onlara kaynar su içiren, irinli su içiren, kızgın demirden kamçılar, zincirler ve bukağılarla olmadık işkenceler eden, ateşten giysiler giydiren, başlarından kaynar su döken, başlarından lav döken, ateş köreldikçe körükleyen, bu işkenceler yetmiyormuş gibi, sürekli derilerini değiştirerek sonsuza kadar işkenceye devam eden bir Allah, insanlara korku ve dehşet çağrıştırmaz da ne çağrıştırır?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Kilise taraftar bulabilmek için Cehennem yok..diyor..gelin..yakmıyacak.. :D

Cami,de gelmeseniz yandınız marmara çırası gibi diyor.. :D

Din baronları,Din tüccarları müşteri arıyor.. :D

:clover:

Dayı, kısa ve öz değerlendirmelerinle büyük katkıda bulunuyorsun.

Tebrikler ve teşekkürler.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Adamlar görsel tefsir yapmış. Her şeyin görseli daha iyi akılda kalır. Meal okurken cehennem işkencelerini okuyanların niye psikolojisi bozulmuyor da filmi izleyince bozuluyor?

Bence film serisine devam etsinler. İkinci filmde oğlan cehenneme atılsın, kaynar lav içsin, zebaniler kızgın demir bukağılar taksın bileklerine... Dikenli darı yedirilsin. Babasının cebinden araklayıp kahvede okey oynadığı ve çayları ısmarladığı paralar kızdırılıp sırtına yapıştırılsın.

Daha az bile yapmışlar. Daha ruhu çekilirken dikenli çalının yünden çekildiği gibi canının çıktığını görselleştirmemişler. Bir dahaya bunu da göstermeyi unutmasınlar.

Üçüncü filmde oğlanın derisi eti filan kalmaz yanmaktan, yeniden et, deri giydirilir. Terminatör filminde vardı, ordan bir iki sahne araklasınlar. Terminatör etleri yanınca geri et giymedi ama, eee, her şey de beleş olmaz artık. Ona da bir şey uyduracaklar. Filmi geri filan sarsınlar, hadi bu tüyo da benden olsun!

Al sana Saw, Kuzuların Sessizliği, Teksas Katliamı gibi gerilim çektiğini sanan bu işten hiç anlamayan yönetmenlerin filmlerini solda sıfır bırakacak muhteşem gerilimler. Gelsin Oscar'lar...

Gerilim dalında en iyi senaryo Oscar'ı garanti, gerisi maharetlerine kalmış...

O değil de Semum hakkında niye soruşturma açılmıyor da? Şeytan kızı ele geçiriyor, hoca okuyup üfleyip ayet füzeleriyle şeytanı kişkişliyormuş anlattıklarına göre. Böyle şeylere para verip alacak değilim, izlemedim de, öyle anlattılar...

Ne tuhafız ya? Alem halkız, baya matrak ülkeyiz yani...

Gönderi tarihi:

Hadi bunları ''Çocuktur,bir korkutur,amaçladığımız toplumun dar kafalı,ödlek bireylerine dönüştürebiliriz,işin kaynağına el atalım,hedefe ulaşmak daha kolay olur.'' diyerek yapıyorlar belli ki.

Ya envai çeşit kanalda,sabah programlarında,hatta dedikodu programlarında dahi fink atan ilahiyatçılara ne demeli?Sayın Dayı'nın hatırlattığı,içinde kanatsız ama sakallı meleklerin kapılarda dikilip,ölenlere ter döktürdükleri diziler de büyüklere masallar mı?Bunları izleyenlerin sayısı kesinlikle azımsanamaz.

Gerçekçi düşürsek ben dininin gereklerine uyduğuna tam olarak kendini inandırmış bir müslümanın Cehennem ile ilgili ayetleri çok da umursadığına inanmıyorum,bazı şeyleri görmezden gelmek dini kültürlerde yaygındır.Oysa,Kuran'daki o cümleler İslam'ın binasının tuğlalarıdır.Ama ilahiyatçılar tarafından o kadar güzel sıva çekilmiş ve boyanmıştır ki,özellikle incelemedikçe görülmez hale gelmiştir.

Ana haberlerinde bas bas laiklik diye bağıran kanalları bazı saatlerde bir açıyoruz,karşımıza ''Beni Cennet'ine al,Cehennem'ine atma Ya Rabbiiii!'' diye hüngür hüngür ağlayan ilahiyat profesörleriyle karşılaşıveriyoruz.

Sanıyorum 2 yıl önceydi, ismi F ile başlayan bir kanalımızda (Fashion TV olamayacağına göre...) haberlerde laiklik gümbür gümbür savunulurken,gece yarısı program yapan pek gıymatlı bir ilahiyat profesörü de aynı kanalda aynen ''Kahrolsun sizin o adı batasıca laikliğiniz!'' diyerek tükürükler saçıyordu.

Şunu mevcut bir gerçek olarak kabul etmeli ve tabi ki değiştirmeye uğraşmalıyız ki,toplumumuzda etrafındakileri yobazlıkla suçlamasına rağmen içinde bastırılmış bir yobazlık bulunduran çok kişi var.

Bence bir insan şeriatçı ise ''Yaptıysam ben yaptım,verin cezamı.'' diyebilmelidir.Öte taraftan da çağdaş değerleri savunur görünen bazıları da ''Bak şu yobaza,böcek bunlar böcek.'' tarzı konuşurken bazı ilahiyatçılara da ''Nur yüzlü bu adam,işte gerçek müslüman.'' diyerek de prensipsizliğe düşmemelidirler.

Nitekim o nur yüzlü müslümanlar da dindeki sayısız acı gerçeğin üstünü örtmekle meşguldürler.

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar korkmayın şu cehennemden yahu! Ekmek Kuran çarpsın ki; cehennemde öyle korkulacak bir şey yok. Bakın en büyük yemini ettim! Muhammed'e inanmayın siz bana inanın. Keşke öldüğümüz zaman hepimiz cennet yerine, cehenneme gidebilsek.

Bende öyle soyut iddialar filan yok, herşey resimleriyle, belgeleriyle ispatlı. Buyrun size cehennemin resimleri:

-http://epicbikeadventures.smugmug.com/photos/77940876-L.jpg-

-http://epicbikeadventures.smugmug.com/photos/77941042-L.jpg-

Bakın şu aşağıdakiler, cehennemdeki insanlar. Hiç azap çeker gibi bir halleri var mı?

77940849-L.jpg

Daha hala inanmıyormusunuz? Buyrun size cehennemden bir telefon numarası : Tel: 00 972-2-5689555 . Bu numarayı arayın, sorun ordakilere; "siz şu anda nerdesiniz? Halinizden memnunmusunuz?" Ne sorarsanız sorun. Türkçe bilmiyorlar, İngilizce veya İbranice soracaksınız.

Yangın tehlikesi filan yok, hepsi uydurma onların. Tamam bir zamanlar yangın vardı orda; günahkarlar orada yakılıyordu ama şu anda en ufak bir sorun kalmadı. Siz esas cennetten korkun, bütün Araplar, hacılar, hocalar, şıhlar, şeyhler, dervişler ve ermişler orada olacak. Onların arasında Arap kültürüyle yaşamak mı iyi? yoksa şu yukardaki gibi medeniyetin içinde yaşamak mı iyi? Cennetten tek eksik tarafı, 9 yaşındaki hurilerin ve gılmanların olmaması. Birde şarap ırmakları yerine; normal su ırmakları var. Ama zaten hurilere, gılmanlara ve şarap ırmaklarına meraklı olanlar cehenneme değil, cennete gidecekler. O yüzden bir problem yok.

Saygılar, sevgiler.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.