Φ FRAMBUAZ Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 dinlemekten usandı yani sizin tabirinizle, ''Artık Baydı'' ise size kim benim inkar ı mümkün dahi olamayan (bunu yapabilmiş bir kişi henüz forumda çıkmadı), yazılarımı ve de hakikat ları okuma anlama mecburiyetinde bulunuyor. Siz burada beni çürütmek zorunda değilsiniz ; kaldı ki ; zaten, ister bir tek kelime ile olsun, ister sayfalarca paragraf ile olsun henüz bunu başarabilmiş değilsiniz, ve kimse de başaramaz. Sizi zorla kimse tutmuyor, ben den bu kadar deyip çekilebilirsiniz. Ama bunu sakın benden beklemeyin ; Biz Buradayız, Kararlıyız, Kaçmıyoruz, Bekliyoruz... Saygılarımla. Sayın yarasa ne demişti: Bence sen öncelikle ispat teriminin ne anlama geldiğini anlamaya çalış... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Arkadaşlar öncelikle hepinizi selamlıyorum, tekrar Merhaba [Not:Bu yazıyı belli bir bilgi birikimi olan, genel kültürün üzerinde ilim sahibi kişilerin okuması kişilerin menfaatine olacaktır.] (En azından gerksiz yere baş ağrısı çekmemiş olurlar ?) Mikro sistemleri inceleceğiz; deney bilim,ispat zaten fen bilgisi zihninizi bürümüş bilimsellik adına yaratıcıyı inkar etmek ve yaratılan bilimle ,yaratanı kavramaya çalışmak ne yapalım yaratıcımız bilimle algılanmıyorsa bu onun eksikliği mi haşa O Aziz ve Celil dir .bilimde bu kadar ısrar etmek ne kadar manasız. Allah kendisine gelen yolu aydınlatmışken(Vahiy Yolu) oradan gelmemizi isterken hala bilim deniliyor. Bir yerde okumuştum diyordu ki: yüz tane kapısı olan bir saray düşünün, bu kapıların 1 i kapalı 99 tanesi açık olsa, bu saraya o tek olan kapalı kapıdan mı girmeye çalışırsınız. Sonra da bu saraya giriş yok muş mu dersiniz? Her halde bu saraya giriş çok kolaydır ancak inat edipte kapalı kapıdan girmeye çalışmamak lazım değil mi. İmanı Saraya ;kapalı kapıyı da bilimselliğe benzetmek mümkün. Konuya uygun düştü sanıyorum.Kilitli kapıyı da unutmayalım sarayın sahibi kapatmış. İmtihan için olsa gerekkk. Ben Vahye tam olarak iman ediyorum. Aynı zaman da bilime de inanırım. Vahiy için bilime sırt dönmüyorum; bazıları ise bilim adına Vahyi inkar ediyor. Ancak vahyin ispat edip kabüllendiği bilim; ne gariptir ki vahyi inkar edecek. Tabii inkar eden bilim değil bilimciler olsa gerek. Allah ın ispatını istiyorsunuz: kendiniz BAZI İNSANLAR LA YA UĞRARLAR VE ORADAN HİÇ ÇIKAMAZLAR; ANCAK ORADA DURMAYIP İLLA YA GEÇMEK LAZIMDIR. ÖLMEDEN LA YI GEÇMEK LAZIMM. saygılar Bir varmış bir yokmuş? Bunları ********* neye benzetirim bilirmisiniz... Şapkadan tavşan çıkarmaya... Yahu Şapkadan tavşan cikarma, mendil kaybetme ile olmaz arkadaşlar... Ya da vardır veya yoktur ama bazı şeyleri yanlış yaratmıştır... Mesela mesela niye dişlerimiz çürür?... Her şeyi mükemmel yapan zatı muhterem basit bir anlatımla neden dişlerimizi platinden yapmamış veya dişler niye bakterilere dayanıklı imal etmemişte her birimizi dişçilerde süründürür... ********* Alıntı
Φ FRAMBUAZ Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Şu aziz üstad !!!??? hakkında biraz bilgi hiç fena olmaz diye düşündüm. Sait nursi yarı **** okuyup yazmasını bilmez bir adamdı.Nur risalelerinden "tiryak " adlı risalenin 68. sayfasında kendisi de bu hususu itiraf etmekte ve risalelerini yardımcılarına yazdırdığı bildirilmektedir. Sait nursi 31 mart vakasından önce Derviş Vahdeti ile münasebet kurmuş , o zaman çıkan Volkan gazetesinde çıkan yazıları ile 31 mart vakasını körüklemiştir.Aynı tarihlerde Kürt Teali cemiyetine girmiş ve kürtleri Türkler aleyhine tahrik etmiştir. Sait nursi laik bir devlet rejimi kurduğu için Atatürk'e düşman kesilmiş, onu şualar adlı riselenin bir çok yerinde Ebusufyan ve deccale benzetmiştir. Şu radyonun işleyişi ile ilgili konuyada açıklık getirmemişsiniz.Oldukça bilimsel!!?? olan açıklamasını , ben yazayım isterseniz aziz üstadınızın Radyo bilbedahe kudreti ilahiyenin bir cilvesidir.Ve o cilvenin kürreyi havaya umumen temsil eden ,bu gelen hadisi şerifin meali gösteriyor şöyle ki; Bir melaike var Kırk bin başı var. Her başında kırkbin dili var. Her dilde kırkbin tesbihat yapıyor.64 trilyon tesbihat aynı anda söylüyor.Demek kürre-i hava bu melaike gibidir.Yani bu melaikenin tesbihatı adedince her kelimey-i tayyibe hava sayfasında yazıyor. Aman yarabbi ne kadar bilimsel bir açıklama. Sait nursiye göre elektrik kontağı ve meteor hadiselerinin fenni ve fizik ilmine uygun açıklanması dine aykırıdır.Dinsizliğin ifadesidir. Bilmem yeterince açık mı? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Sayın YAM YAM , GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL YOKSA YEVM-İ RAMAZAN YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN KAZASI YOK DİLBERİN Bu denli bir ORANTI nın yani; Bir dilber le sefa ve müslümanların kutsal saydığı Ramazan ayı nın kıyası , ve sonuçta seçimin ALLAH ın Ramazan ından değil de, sizin dilberinizden yana olması gerektiği şeklindeki, Fikir düşünce ve notlarınız, Umarım sizin dilberiniz ile beraber , ALLAH ın KURAN da öyle bir günden çekininiz ki diye buyurduğu, zamanda bir hüsran ve pişmanlığa dönüşmez. ALLAH ı unutup Dilber sevdasına düşmek, umarım ardından bir feleket i de beraberin de sürüklemez.. Saygılarımla Konuyu benim imzama getirdiğinize göre, kuantum fiziği konusunu kavramış görünüyorsunuz.. Bu da bir gelişmedir... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2008 Konuyu benim imzama getirdiğinize göre, kuantum fiziği konusunu kavramış görünüyorsunuz.. Bu da bir gelişmedir... Bu espri güzeldi bak. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Konuyu benim imzama getirdiğinize göre, kuantum fiziği konusunu kavramış görünüyorsunuz.. Bu da bir gelişmedir... **************** Kıymetli Arkadaşım ; LÜTFEN karşınız daki kişinin, örnek vereceğiniz bilim dali hakkında en azından sizden daha çok kitap okumuş olup olamayacağını, düşününüz. Şimdi demişşiniz ki ; Füze için yerçekimi var AMA Elektron için bu geçerli değildir. İşte bu yüzden hiç durmaz. Bu da sizi çürüttüğümü ispat eder. ÜZGÜNÜM ama bu gerçek değildir ve olamaz. (ALLAH ı ispat ederken kimse beni Reddemez, Çürütemez.) İşte bunun aslında çok basit olan ispatı: Elektron ların yerçekiminden muaf olduğunu , etkilenmediğini söylemişsiniz. Evet, bu doğrudur. Lakin sizi hiç bir şekilde haklı çıkartmaz, beni de yani ALLAH ın ispatını da yalanlayamaz. Dikkat buyurunuz, Elektron lar , yerçekiminden etkilenmez, yerçekiminden çok daha büyük bir çekim kuvveti nden etkilenir. Daha büyük bir cazibe kanunu ile bağlanmış, ve yörüngesine oturtulmuş,ve de sabitlenmiştir. O çekim gücü ise ; Atom un içinde bizzat oluşan, dışarıdan bir etki ya da müdahale ye gereksinim olmaksızın var olan; Çekirdeğin Elektronlara uyguladığı Çekim Kuvveti dir. (Kütlesel Etkileşim) Şimdi siz nasıl olup ta ; bilimsel kelimeler ile süsleyerek yazmış olduğunuz, yine bilimsel yazınız da da gösterdiğiniz gibi ; *********** Yani ( Çekirdek ve Elektron lar arasında mevcut bir çekim ve itim kuvveti olduğunu ) aslında biliyor olması gereken birine, yani yine SİZ e biraz çelişkili bakmamıza sebep oluyor. Yoksa siz de benim gibi KUANTUM dan habersiz mi si niz. Bu sebeple mi ; Bütün bu denklemlere, rasyonel lere, bilinmeyenlere, yüksek analiz lere ihtiyaç duyuyorsunuz, Ve de beni ve de ALLAH ı ; böylelikle RED EDEBİLMEK mümkünmüş zannediyorsunuz. Saygılarımla...Doğan Gülbudak Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2008 N O T : Hani o Çekim Kuvveti yoktur zannettiğiniz, Çekirdek ve Elektronlar varya, İşte sizler gibi, Çekim Kuvveti olmadığını düşünen ve de birbirlerinden ayrıştırılabileceğine inanan Bilim Adamları ; Çekirdek ve Elektronların arasındaki Çekim Kuvveti ni nötrilize etmeye çalışırken. Bugün Atom Bombası nı bulmuş olmak gibi talihsiz bir icad ile tarihe geçtiler. Saygıdeğer, ve Azimli, ve Zeki Arkadaşlarım dikkat etsinler. Kader de böyle bir DAHİ olmak ta olabilir... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 **************** Kıymetli Arkadaşım ; LÜTFEN karşınız daki kişinin, örnek vereceğiniz bilim dali hakkında en azından sizden daha çok kitap okumuş olup olamayacağını, düşününüz. Gerek yok.. Okumadığınız her sözünüzden anlaşılıyor. Yazdıklarınızın hangi birini düzelteyim... Şimdi demişşiniz ki ; Füze için yerçekimi var AMA Elektron için bu geçerli değildir. İşte bu yüzden hiç durmaz. Ben böyle bir şey söylemedim. Füze için yerçekimi kuvvetinin hayati önem taşıdığını, elektron için ise bu kuvvetin görmezden gelinebilecek bir değer olduğunu söyledim. Bu da sizi çürüttüğümü ispat eder. ÜZGÜNÜM ama bu gerçek değildir ve olamaz. (ALLAH ı ispat ederken kimse beni Reddemez, Çürütemez.) İşte bunun aslında çok basit olan ispatı: Elektron ların yerçekiminden muaf olduğunu , etkilenmediğini söylemişsiniz. Evet, bu doğrudur. Lakin sizi hiç bir şekilde haklı çıkartmaz, beni de yani ALLAH ın ispatını da yalanlayamaz. Bakın yine aynı şeyi yapmışsınız.. Üstelik benim söylemediğim bir şey için "Evet, bu doğrudur" diyerek tasdik de etmişsiniz. Elektronlar yer çekiminden muaf değillerdir. Kütleçekim kuvveti, diğer 3 kuvvete oranla en uzun menzile sahip olmasına karşın en zayıfıdır. Bu kuvvet makro büyüklüklerde etkilidir. Atomaltı parçacıklarda ise etkisini tümden kaybetmese de , görmezden gelinebilecek bir öneme sahiptir. Dikkat buyurunuz, Elektron lar , yerçekiminden etkilenmez, yerçekiminden çok daha büyük bir çekim kuvveti nden etkilenir. Daha büyük bir cazibe kanunu ile bağlanmış, ve yörüngesine oturtulmuş,ve de sabitlenmiştir. ******* Elektronlar yörüngelerinde sabit değillerdir. Bu yörüngelerini foton soğurarak ya da salarak sürekli olarak değiştirebilirler. Hatta enerjilerini yeteri kadar artırabilirlerse atomdan bile kurtulabilirler. Çekirdeğin Elektronlara uyguladığı Çekim Kuvveti dir. (Kütlesel Etkileşim) Daha kuvvetlerin ne olduğunu bilmiyorsunuz ki *****. Parantez içine yazmanız gereken "Elektromanyetik Kuvvet" olmalıydı. Şimdi siz nasıl olup ta ; bilimsel kelimeler ile süsleyerek yazmış olduğunuz, yine bilimsel yazınız da da gösterdiğiniz gibi ; *********** Yani ( Çekirdek ve Elektron lar arasında mevcut bir çekim ve itim kuvveti olduğunu ) aslında biliyor olması gereken birine, yani yine SİZ e biraz çelişkili bakmamıza sebep oluyor. Yoksa siz de benim gibi KUANTUM dan habersiz mi si niz. Bu sebeple mi ; Bütün bu denklemlere, rasyonel lere, bilinmeyenlere, yüksek analiz lere ihtiyaç duyuyorsunuz, Ve de beni ve de ALLAH ı ; böylelikle RED EDEBİLMEK mümkünmüş zannediyorsunuz. Sizin kuantumdan habersiz olduğunuzdan şüphem yok da, benim kıyısından köşesinden tutmuşluğum var. Size tavsiyem, yanlışın peşinden koşacağınıza nedir ne değildir diye açıp okumanız. Yoksa sürekli böyle zor durumlara düşmeniz kaçınılmaz olur. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gerek yok.. Okumadığınız her sözünüzden anlaşılıyor. Yazdıklarınızın hangi birini düzelteyim.... . . Yoksa sürekli böyle zor durumlara düşmeniz kaçınılmaz olur. Merak etmeyin sayın YAMYAM , Şu an da, bu forumu takip eden herkes, aslında, Kim'in ZOR DURUMDA olduğunu gayet net bir şekilde görüyor ve tanık oluyor. Ve ben de varmak istediğim Son Nokta ve Hedef ime siz ve sizler gibi , tüm Bilimsel Arkadaşlar sayesinde, bir adım daha yaklaşıyorum. lütfen sadece kendi yazdığınız İnkar ***** içerikli yanıtlarınızı değil, Bir zahmet ; aldığım Takdir ve Tebrik İletileri mi de gözlemleyiniz. (bunu yaparsanız ateist olan bir çok dostlarım olduğuna ve anlayış ve saygı çerçevesinde, onlardan dahi olumlu iletiler aldığıma tanık olursunuz.) (Tabii ki bu da karşılıklı Nezaket ve Hürmet ile mümkün oluyor. ****** Yine de anlayan birileri okur istifade eder ***** Saygılarımızla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Merak etmeyin sayın YAMYAM , Şu an da, bu forumu takip eden herkes, aslında, Kim'in ZOR DURUMDA olduğunu gayet net bir şekilde görüyor ve tanık oluyor. Görmez olurmuyuz Doğan Hoca görüyoruz. Burada her soruya cevap verilir deyip, hiç bir soruya cevap verilmediğini görüyoruz. Saygılar. Alıntı
Φ vesade2 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2008 Bir varmış bir yokmuş?Bunları ********* neye benzetirim bilirmisiniz... Şapkadan tavşan çıkarmaya... Yahu Şapkadan tavşan cikarma, mendil kaybetme ile olmaz arkadaşlar... Ya da vardır veya yoktur ama bazı şeyleri yanlış yaratmıştır... Mesela mesela niye dişlerimiz çürür?... Her şeyi mükemmel yapan zatı muhterem basit bir anlatımla neden dişlerimizi platinden yapmamış veya dişler niye bakterilere dayanıklı imal etmemişte her birimizi dişçilerde süründürür... ********* İnsan kullukla emrolunmuştur, gerisi hava Bilimi felsefeyi ve hakikat sandığımız zanları ölüm boşa çıkarır , sonraya ne kalır ona bakmak gerek o da imandan başkası değildir. İman dünyada en değerli şeydir. Dişler platin olacakmış, öyle olsa ne değiştirecek ki, sen önce werdiğine şükret çünkü her şeyin bir üstü olduğu gibi altıda vardır. O zaman dişlerinin tahtadan olmadığına şükret? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2008 İnsan kullukla emrolunmuştur, gerisi hava İspat edebilir misiniz ? Böyle bir cümle kuranın ispata ihtiyacı vardır, yoksa bizim için söylediğiniz söz hava olur ! saygılar Alıntı
Misafir PthyGorass Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2008 Ve ben de varmak istediğim Son Nokta ve Hedef ime siz ve sizler gibi , tüm Bilimsel Arkadaşlar sayesinde, bir adım daha yaklaşıyorum. Dogan bey. Hedefınız allahı ıspat etmek mı. Yoksa baska bısey mı. Yukarıda Atom ve Gezegenlerle ılgılı sıze gayet guzel cevaplar verıldı. Hatta arkadas ucundan azıcık bılıyorum derken. Sızın yazdıklarınızın GERCEK BILGI ıle alakasının az oldugunu da belırtı. Sızın Ispatınıza donecek olursak. Elektronların yorungelerınden dusmuyor olmaları allah ı ıspat etmez. ( Braın Slapper acıkladı). Bıdaha okumanızı onerırım. Varsayalım kı ıspat eder. ( Bak kabul ettı dusuncemı dıyeceksınız ama...Buna ragmen VARSAYALIM) Bu Tanrının Sızın allah oldugu ne malum. muhammedın allahı oldugu ne malum. Sızın allah ınız olmadıgı kesın. Cunku ( bu formun bıcok yerıde defalarca katılımcılar tarafından dıle getırıldıgı uzere) Emın degıl. allahınızın kurdugu sıstem calısmıyor. Bısuru arıza yapıyor. Duzeltmek ıcınse arada sırada azıcık sayıda 120,000 adet peygamber gonderıyor. Oda yetmıyor... Guya her 100 sene de bır de INCE AYAR CEKIYOR. Sızın bedıuzzaman yakıstırmasını yaptıgınız kısılere benzer kısıler yolluyor. 100 senede bır gelen ınce ayarcılar. Atomlardakı ınce denge... Dıger yerlerde acalısmıyor. Calısıyor olsa ıdı. Tamırcı peygamberlere ve Ince ayarcı Bedıuzzamanlara gerek kalmazdı. Yoksa elektronlarda bozuluyorda... Onlarada mı ayar cekılıyor. Eger allahın kurdugu sıstem hatalı degılse. Neden tamırcı sıstem tamırcısı peygamberler ve ınce ayarcı bedıuzzamanlar gelıyor. Alın sıze soru. Sızın mantıgınız la cevap verdım Saygılar Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2008 Emın degıl. allahınızın kurdugu sıstem calısmıyor. Bısuru arıza yapıyor. Duzeltmek ıcınse arada sırada azıcık sayıda 120,000 adet peygamber gonderıyor. Alıntı
Φ vesade2 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2008 İspat edebilir misiniz ? Böyle bir cümle kuranın ispata ihtiyacı vardır, yoksa bizim için söylediğiniz söz hava olur ! saygılar Kelimelerden istersen Kur’an’a bak İnsandan istersen peygambere bak Hayattan istersen canlılığa bak Ölümden istersen kabirlere bak Tarihten istersen fravna bak Coğrafyadan yeryüzüne,astrolojıden yıldızlara,fizikten atoma,biyolojiden hücreye,edebiyattan Yunus’a, mimariden Selimiye’ye, müzikten ilahilere bak Nereye baksan Allah’ın (C.C.) yaratma sanatının mükemmelliğini görürsün. Şimdi bu saydıklarım aslında var değildirler,ancak hiç şüphesiz bunlar VAR EDİLMİŞLERDİR…. FARK SADECE YÜKLEMDE .... Kulluk isteyen de bunları var edendir. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2008 Kelimelerden istersen Kur?an?a bak Kuran'a baktım. Çelişkiler gördüm. O zamanın bilgi birikiminden ve hayallerden başka bir şey göremedim. İnsandan istersen peygambere bak Peygambere baktım, ömrü savaşlarla ganimet toplamakla geçmiş. Çocuk yaştaki kadınlarla evlenmiş. Hırs nedir onu gördüm... Hayattan istersen canlılığa bak Hayata baktım. Evrimin kendisin gördüm. Neden-sonuç ilişkilerinin nelere yol açabileceğini gördüm. Ölümden istersen kabirlere bak Kabirlere bakınca yaşamı sonlanmış organizmalar gördüm. Ve geride bıraktıklarını... Tarihten istersen fravna bak Tarihte firavun dahil çook şey gördüm... En önemlisi de toplumların gelişim sürecini gördüm. Dinlerin nasıl ortaya çıktığını gördüm... Coğrafyadan yeryüzüne,astrolojıden yıldızlara,fizikten atoma,biyolojiden hücreye,edebiyattan Yunus?a, mimariden Selimiye?ye, müzikten ilahilere bak Hepsine bakmaya devam ediyorum. Hepsinde maddenin ne olduğunu gördüm.. Peki sen benim gördüklerimin dışında bir şey gördün mü? Yoksa beğenip hayran kaldığın şeyleri bir yaratıcıya atfedip hayal mi gördün? Ve görmeye devam mı ediyorsun? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Nereye baksan Allah?ın (C.C.) yaratma sanatının mükemmelliğini görürsün. Uçan Kurabiye Canavarı ile işbirliği içinde Zeus ve taifesinin yarattığı şeyleri Allah yarattı demek, sanat hırsızlığına girmez mi? Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Şimdi bu saydıklarım aslında var değildirler,ancak hiç şüphesiz bunlar VAR EDİLMİŞLERDİR…. Duyu oraganlarımdan beynime yansıyan bir var eden yok, varlık var ! Sizin inançlarınız, gerçeği göstermediği için istediğiniz kadar hayal edebilirsiniz, buna karışamayız tabiki ama bunların gerçek olmadığınıda görüyoruz. saygılar Alıntı
Φ vesade2 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Uçan Kurabiye Canavarı ile işbirliği içinde Zeus ve taifesinin yarattığı şeyleri Allah yarattı demek, sanat hırsızlığına girmez mi? Saygılar. sahteciliği kimin yaptığı isimlerinden belli... Duyu oraganlarımdan beynime yansıyan bir var eden yok, varlık var ! Sizin inançlarınız, gerçeği göstermediği için istediğiniz kadar hayal edebilirsiniz, buna karışamayız tabiki ama bunların gerçek olmadığınıda görüyoruz. saygılar insan duyu organımıdır. senin dediğin gibi duyu organları hakikati gösterebilseydi 5 duyusunu ya da herhangi bir tanesini insan niye kaybeder ... bu kadar önemli bi şeyse bu organlar herkeste niye eşit değiller.. sen şimdi kulağın duymasa sesleri inkar mı edeceksin... etmen gerek bence bana gelince duyular aletlerdir. sınırları ve eksikleri vardır. en önemli sınırı da manevi olanı algılayamamalaarıdır.. DUYULARIN O KADAR ÖNEMSİZ VE KORUMASIZ Kİ BİR TOZ BİR SİNEK BİR UYKU ONLARI İPTAL EDEBİLİYOR.. HAKİKATI KAVRAMAK KİM DUYULAR KİM.. BU KAPI DUYULARA KAPALIDIR. HAKİKATA VAHİY İLE AKIL VE GÖNÜL KAPISINDAN GİDİLİR. (sağır açısından) duyuların yok dediği sese inananırsın da DUYULARININ YOK DEDİĞİ ALLAH'A C.C NİYE İNANMAZSIN? Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 İnsan kullukla emrolunmuştur, gerisi hava Emir veren o zat ki her kimse... Ona selam söyle... Benim kulluğuma ihtiyaç duyana hiçbir zaman bu saçma, gereksiz ve anlamsızlığı kendisine tattırmayacağım... Aaa bu arada... Hava... müzik parçalarında tür anlamına gelen kelime dir... Bir Ankara havasını ne dersin... Alıntı
Φ vesade2 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Kuran'a baktım. Çelişkiler gördüm. O zamanın bilgi birikiminden ve hayallerden başka bir şey göremedim. Kur'an da çelişkiler gördüm diyorsun: bir tanesini bile yazamıyorsun...yok ki yazasın ileri gittim özürr. Peygambere baktım, ömrü savaşlarla ganimet toplamakla geçmiş. Çocuk yaştaki kadınlarla evlenmiş. Hırs nedir onu gördüm... Peygambere baktım, ömrü savaşlarla ganimet toplamakla geçmiş. SAVAŞLAR: ganimet için yapılmadı islam için yapıldı. Çocuk yaştaki kadınlarla evlenmiş.Hırs nedir onu gördüm ... ÇOCUK Dediğiniz o topluma göre bu evlilikler makul kabul ediliyor hala anlamayacak mısınız? HIRS: Peygamberimiz (S.A.V)neyin hırsını gütmüş söyleyin o zaman hiç bir hırsı yoktur, ancak islamı yayma hırsından söz edilebilir o da doğaldır. birde vefatında mıras olarak ne bıraktığını bir öğrenin hırslı dediğiniz o güzel peygamber hakkında. MİRASI SORULDUĞUNDA BİZE KİMSE VARİS OLAMAZ DEMİŞ 'TİR. anlıcan dünyalık yok çoğu zaman karnına taş bağladığı olmuş açlıktan. bunlar tarihte yazılıyken neler söyleniyor.<BR>sevmiyorsan bile hakkını teslim etmen gerek: ne denmiş: YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME. Hayata baktım. Evrimin kendisin gördüm. Neden-sonuç ilişkilerinin nelere yol açabileceğini gördüm. evrimi ,neden sonuç ilişkisinin bir yalan olduğunu anlamanız gerekirdi... Bana ilk nedeni ve ilminin olup olmadığını söylermisin. Nedenlerin aklı ilmi yoktur. O zaman neden nasıl yaratabilir, sonuçları ... Nedenlerle sonuçlar arasında aslında hiç bir ilişki yoktur ; nedenlerden sonra ortaya çıkan sonuçları Allah C.C yaratmaktadır ,kaldı ki nedensiz de yaratabilecekken sünnetullah gereği nedenleri işlere öncü yaratmıştır.. Kabirlere bakınca yaşamı sonlanmış organizmalar gördüm. Ve geride bıraktıklarını... . ...haklısınız ancak devam etmek gerek çünkü geride olan için çalışma imkanı vardır; ölen ise artık hesap vermek için kıyameti bekleyecektir. Tarihte firavun dahil çook şey gördüm... En önemlisi de toplumların gelişim sürecini gördüm. Dinlerin nasıl ortaya çıktığını gördüm... İlahlık iddasında bulunan insanların nasıl yalancı olduklarını gördük. Hepsine bakmaya devam ediyorum. Hepsinde maddenin ne olduğunu gördüm.. Maddenin ne olduğunu gördüyseniz orda maddenin manalara delil olduğunu da görün bir zahmet. Peki sen benim gördüklerimin dışında bir şey gördün mü?Yoksa beğenip hayran kaldığın şeyleri bir yaratıcıya atfedip hayal mi gördün? Ve görmeye devam mı ediyorsun? Dışıdakileri değil onlardaki İLAHİ MÜHRÜ görüyorum, ve bu senin hayal dediğin şeyin HAKİKAT, benim HAKİKAT DEDİĞİM ŞEYİN sizce HAYAL olduğunu görüyorum Alıntı
Φ vesade2 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2008 Emir veren o zat ki her kimse...Ona selam söyle... Benim kulluğuma ihtiyaç duyana hiçbir zaman bu saçma, gereksiz ve anlamsızlığı kendisine tattırmayacağım... Aaa bu arada... Hava... müzik parçalarında tür anlamına gelen kelime dir... Bir Ankara havasını ne dersin... Hava; mecaz yoluyla keyif anlamına gelir: Seni kendi havana bırakıyorum. Hava aynı zamanda yine mecazen boş,anlamsız söz ve davranış demektir: Bu sözlerinin sonu H A V A… Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2008 Kur'an da çelişkiler gördüm diyorsun: bir tanesini bile yazamıyorsun...yok ki yazasın ileri gittim özürr. Bana şimdi hepsini yazdırma da, şu konu başlıklarından bir zahmet okuyuver... Merak edersin belki diye... http://www.turkish-media.com/forum/index.p...howtopic=111540 http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=53690 SAVAŞLAR: ganimet için yapılmadı islam için yapıldı. Ganimet kısmı da işin karlı yanı tabi... Yoksa hiç mi ganimet alınmadı? Ya da vergilere bağlamak filan? ÇOCUK Dediğiniz o topluma göre bu evlilikler makul kabul ediliyor hala anlamayacak mısınız? Tüm toplumları yaratan yaratıcının elçisi sadece o topluma göre mi yaşıyor Biraz tuaf değil mi? HIRS: Peygamberimiz (S.A.V)neyin hırsını gütmüş söyleyin o zaman hiç bir hırsı yoktur, ancak islamı yayma hırsından söz edilebilir o da doğaldır. birde vefatında mıras olarak ne bıraktığını bir öğrenin hırslı dediğiniz o güzel peygamber hakkında. MİRASI SORULDUĞUNDA BİZE KİMSE VARİS OLAMAZ DEMİŞ 'TİR. anlıcan dünyalık yok çoğu zaman karnına taş bağladığı olmuş açlıktan. bunlar tarihte yazılıyken neler söyleniyor.<BR>sevmiyorsan bile hakkını teslim etmen gerek: ne denmiş: YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME. Çeşitli tarih kitaplarını okursanız daha bir çok şey söyleniyor. Aç kaldığını hiç ama hiç zannetmiyorum be En azından peygamberliği başladıktan sonra... evrimi ,neden sonuç ilişkisinin bir yalan olduğunu anlamanız gerekirdi... Yalan olduğunu ben anlayamadım. Neden dersen bütün dünyada okutulan BİLİM budur. Yalan diyorsan ispatlayıverin bir zahmet de sizin görüşünüz okutulsun. Mesela HY yazıları... Ama her ne hikmetse okutulmuyor ha? Bana ilk nedeni ve ilminin olup olmadığını söylermisin. Nedenlerin aklı ilmi yoktur. O zaman neden nasıl yaratabilir, sonuçları ... Nedenlerle sonuçların aklı olması gerekmez. Mantığa bakın şimdi! Ortada bir neden varsa sonucu da oluşur. Bunu için akla gerek yoktur. Duraysız haldeki bir madde duraylı hale geçip en kararlı, en düşük enerji seviyesine geçmek ister. Yada şöyle söyleyelim: bardağı havada bırakırsan (neden) yere düşer (sonuç)... Nedenlerle sonuçlar arasında aslında hiç bir ilişki yoktur ; Nasıl yaaa? Bunu açabilir misiniz? nedenlerden sonra ortaya çıkan sonuçları Allah C.C yaratmaktadır Hmm anladım... Siz boşverin arkadaşım nedenlerle sonuçları... İlahlık iddasında bulunan insanların nasıl yalancı olduklarını gördük. Gerçekten de büyük büyük büyüüük yalancılık yani Maddenin ne olduğunu gördüyseniz orda maddenin manalara delil olduğunu da görün bir zahmet. İşte sorun burda. Ben göremedim. Anlatırsanız, açıklarsanız seviniriz. Ama kalkıp bize, kendi yüklediğiniz anlamları anlatmayın! Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2008 alıntı barin;; Uçan Kurabiye Canavarı ile işbirliği içinde Zeus ve taifesinin yarattığı şeyleri Allah yarattı demek, sanat hırsızlığına girmez mi? niçin konuyu sürekli zeusa getirdiğinizi çözemedim... yoksa sizin asıl inancınız bu mu? ispat edemediğinizden mi atesitliğin arkasına sığınıyorsunuz.. gerçekten ço merak ettim.. kusura bakmayın... saygılar Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2008 alıntı barin;; niçin konuyu sürekli zeusa getirdiğinizi çözemedim... yoksa sizin asıl inancınız bu mu? ispat edemediğinizden mi atesitliğin arkasına sığınıyorsunuz.. gerçekten ço merak ettim.. kusura bakmayın... saygılar Sevgili XprenseX , Niçin Kişileri ZEUS a Tapmakla Suçluyorsunuz. Bir de Bir Canavar Var Ortada . Kendisi Bizzat Ondan da Bahsediyor. Adı Uçan Kurabiye Canavarı İmiş... Bence Uçan Kurabiye Canavarı Hepsinden Daha Mantıklıdır. Belkide O na İnanıyordur. Hergün Kurabiye Yemenin Kime Ne Zararı Olabilir ki..? Hem de Üstelik Uçuyor. Daha Ne olsun. Sizce de Öyle Değil mi..? Haksızmıyım..? Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.