Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Utanın!


seREnaDE

Önerilen İletiler

Türk-Yunan dostuğu konusundaki çabaları ile tanınan Yunan müzisyen Mikis Theodorakis Avrupa Konseyi’nde komünizmin de faşizm gibi bir “insanlık suçu” olduğunun kabul edilmesine yönelik bir faaliyet içinde olunduğuna dikkat çekti. Sanatçı, Konsey’in 24 Ocak’ta bu konuda bir kınama önerisini oylayacağını da belirterek bunun bir tarih çarpıtıcılığı olduğuna dikkat çekiyor.

“www. Mikis-Theodorakis.com” sitesinde yer alan konu ile ilgili yazıda, Türkiye’den milletvekillerinin de oy kullanacağı oturum öncesinde birçok ülkede komünistler ve ilericilerin protesto gösterileri düzenledikleri hatırlatılarak, “Avrupa Konseyi tarihi değiştirmeye karar verdi. Kurbanlar saldırganlarla, kahramanlar suçlularla, kurtarıcılar işgalcilerle, komünistler Nazilerle aynı kefeye konacak; tarih çarpıtılacak.” ifadelerine yer verildi.

Avrupa Konseyi’nin, Nazizmin en büyük düşmanını, yani komünistleri, suçlu yerine koyduğunun ve Nazilerle bir tutulduğunun vurgulandığı yazıda, 23-27 Ocakta toplanacak olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Genel Kurulu’nda komünistlerinin kınanmasının önerildiği vurgulanıyor.

Yunan sanatçı Mikis Theodorakis yazısında “Avrupa Konseyi, bir zamanlar Gestapo’nun cellâtlarının ve Makronisos Kampı’ndaki işkencecilerin de hedefi olan, fikirlerinden caymamış Avrupalı komünistlere gelecekte zulüm edileceğini önceden ilan ediyor.” diyor.

Theodorakis, “Belki de yarın komünist partileri yasaklama kararı alacaklar ve böylece Hitler ve Himmler’in hortlaklarının geçmesi için kapıyı aralayacaklar. Bilindiği gibi, bu ikisi kariyerlerine komünist partileri yasaklayarak ve komünistleri ölüm kamplarına tıkarak başlamışlardı.” diye devam eden yazısında, ancak “Avrupa Konyesi’ndeki beyefendiler”in ikinci sırada olduklarını belirtiyor ve ekliyor: “Çünkü, Amerikan hapishaneleriyle dolu olarak, harap halinde bırakılan, binlerce masum kurbanın korkunç ve aleni bir şekilde her gün işkenceden geçirildiği Irak’ta olduğu gibi, Hitlervari yöntemlerle halkları katleden büyük ağabeyleri ABD tarafından geçildiler.

Avrupa Konseyi’nin, insanlığa karşı işlenen bu suç karşısında ve Guantanamo’daki çağdaş Hitlervari işkence kamplarına dair söyleyecek hiçbir şeyi yok.”

Yunan sanatçı, şu soruyu da gündeme getiriyor: “Kendi ülkelerinde, Avrupa’da bile, hiçbir hakka sahip olmayan insanları işkenceden geçirmek için özel hapishanelere taşıyan CIA uçaklarına yeşil ışık yakanların, samimi olarak insan haklarıyla ilgilendiklerine nasıl inanabiliriz?”

Bu insanlar savcılık taslayamayacaklarını belirten sanatçı, “Tarih mahkemesi büyük ağabeylerini Vietnam’dan Şili’ye, Güney Amerika’dan Irak’a işlediği sayısız suç için cezalandırdığında, kendileri de suça göz yummak nedeniyle sanık sandalyesinde oturacaklar, tabi eğer suç ortaklığından yargılanmıyorlarsa.” diyor.

Theodorakis yazısını şu sözlerle noktalıyor: “Ne yazık ki bugün yaşayanlardan ziyade ölüler adına konuşmak durumundayım. Bu yüzden, Nazizmi yenmek ve özgürlüğü kutlayabilmek için Gestapo’da, ölüm kamplarında ve idam sehpalarında yaşamını yitiren komünist yoldaşlarım adına, bu ‘beyefendilere’ söyleyecek tek bir sözüm var: UTANIN!”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

TOTALİTER HER TÜRLÜ REJİM TEHLİKEDİR:::

 

 

Eline, yüreğine ve bilincine sağlık sevgili zeynoo.

 

Görüldüğü gibi Avrupalı sermayenin-kapitalizmin Birliği olan AB li kapitalistler adeta***** akıtarak , işçi emekçi sınıfa(proleteryaya)olan sınıfsal karşıtlıklarını, işçi emekçilerin iktidarı olan soyalizme-komünizme yönelik o eski ve büyük husumet, kin ve düşmanlıklarını iyice kusmuşlar.

 

 

Demek ki, Avrupada çalışanların haklarına yönelik saldırıların artması, emeğin değerinin ucuzlaması, kayıt dışı istihdamın çığ gibi büyümesi, sosyal devletin tasfiye edilmeye başlaması, (kapitalist ve emperyalist ABD nin yıllardır sürdürdüğü anti-sosyalist propaganda ve sosyalizm düşmanlığıyla içerden ve dışardan yıpratması sonucunda çözülen) Sovyetlerin tasfiye edilmesi ile yakından ilintilidir.

 

Çünkü artık işçi emekçilerin kendilerine örnek alacakları ve emsal gösterecekleri büyük bir İŞÇİ-KÖYLÜ EMEKÇİ CUMHURİYETİ yoktu. Artık işçi ve emekçilerin tüm hakları gasp edilebilirdi, çünkü artık güçlü ve direngen mücadeleci sınıf sendikacılığı da tasfiye edilmişti.

 

Çünkü artık kültürel ve ahlaki yozlaşma ile evrensel insani değerler yozlaştırılmaya başlanmış, onun yerine paranın gücü ve PİYASA DEĞERLERİ revaçta edilmişti.

 

Artık insan "AMAÇ" ve "ÖZNE" olmaktan çıkarılıp, yeniden kapitalizmin dini-imanı olan para ve kar asıl "ÖZNE" ve "AMAÇ" olmaya başlanmıştır.

 

 

 

AYRICA BU YORUMU YAPAN ARKADAŞA SORMAK LAZIM.

 

SENİN ALTERNATİF ÖNERİN NEDİR?

 

 

-GERİCİLİĞE DAYANAN YÖNETİMLERDEN, FUNDAMENTALİZM Mİ? YOKSA TEOKRASİ Mİ?

 

 

YA LİBERAL DEMOKRASİ-SERBEST PİYASA EKONOMİSİ GİBİ CİCİ MASKESİNİN ALTINDA, SERMAYENİN KAR HIRSIYLA DÜNYAYI VE İNSANLIĞI YOK ETTİĞİ, KAPİTALİZM Mİ?

 

YOKSA BUGÜN ABD NİN BAŞTA IRAK OLMAK ÜZERE, DÜNYA HALKLARINA KAN KUSTURDUĞU, VAHŞİ KAPİTALİZMİN İŞGALCİ SÖMÜRGECİ BOYUTU, EMPERYALİZM Mİ?

 

HANGİSİ SENİN ALTERNATİF ÖNERİNDİR?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşçi-emekçi üzerinden siyaset yapmak bu kadar yüce mi oldu şimdi???

 

Nazizme direnenler sadece komünistler değildi...

 

Her direnişçiye komünist denildiği için direniş zayıf kalmıştır...

 

Komünizm bir ütopyadır(kimine göre korku ütopyası)...

 

Haksızlığa karşı mücadele ezilen insanları kullanan böyle bir rejimle mi mümkündür???

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşçi-emekçi üzerinden siyaset yapmak bu kadar yüce mi oldu şimdi???

 

Nazizme direnenler sadece komünistler değildi...

 

Her direnişçiye komünist denildiği için direniş zayıf kalmıştır...

 

Komünizm bir ütopyadır(kimine göre korku ütopyası)...

 

Haksızlığa karşı mücadele ezilen insanları kullanan böyle bir rejimle mi mümkündür???

 

:zorro:

 

Sayın çok bilmiş arkadaşım.

 

1-Söyler misin, sana göre siyaset nedir?

 

2-Sence siyaset ne üzerinden, neye göre ve nasıl yapılmalıdır?

 

3- İşçi-emekçi sınıfın ne olduğunu ve hangi koşullarda nasıl yaşadığından haberdar mısın?

 

4- Asgari ücretin bugün kaç YTl olduğunu, yüzde kaç zam yapıldığını, bu para ile ancak kaç gün açlık sınırında yaşanacağını, işsizliğin, yoksulluğun, açlığın ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin asıl nedeninin ve kaynağının ne olduğunu biliyor musun?

 

5-göre, Nazizme karşı kimler nasıl direnmiştir, insanlığı yok edecek bu belayı, acaba kimler nasıl yenilgiye uğratmıştır?

 

6-Stalingrad ve Leningradda ülkesi ve işçi-köylü devleti için hayatını kaybeden, 20 milyon sovyet yurtsever, Nazilere karşı değilde, Güney Afrika Cumhuriyetine karşı mı savaşmıştır?

 

7- Komünizm bir ütopya ise, senin gerçekliğin ve savunduğun düşünce sistemi hangisidir?

 

Şayet savunduğun sistem, liberal demokrasi-serbest piyasa ekonomisi şeklinde cici bir maskenin altına gizlenmiş olan bugünün oligarşik düzeni yani vahşi kapitalizm ve onun sömürgeci ve işgalci boyutu olan emperyalizm ise, bu sistemin aslında ne olduğunu, neye ve kime hizmet ettiğinin açıklamasını yapmanı bekliyoruz.

 

Rica etsek,acaba o engin ve derin siyaset bilgilerinizle bizleri aydınlatma lütfunu gösterir misiniz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1-Engin ve derin siyaset bilgisine sahip değilim...

 

2-Komünist sistemin ekonomi anlayışını biraz açarsan kimseye bir şey kazandıramayacağını ve istendiğinde nasıl kötüye kullanılabileceğini görürsün...

 

3-Senin bahsettiğin problemler hepimizi yaralamaktadır;bizi sorunlara sırt çevirmişler olarak ilan etme...

 

4-Nazizme karşı direniş Umberto Eco nun dediği gibi tüm Avrupa nın desteği ve ABD nin yardımıyla olmuştur; Nazizme karşı komünistler yalnız mücadele etmemiştir...

 

5-Komünizm SSCB ile birlikte çökmüştür...

 

6-Komünizm hangi soruna nasıl bir çare bulmuştur???

 

7-Kendi paçasını niye kurtaramamıştır???

 

8-Sorunlar ülkesi Türkiye de niye halk desteği kazanamamıştır???

 

9-Atatürk niye böyle bir rejimi kabul etmemiştir???

 

Çok bilmeyen;bildiğini sanmayan ali0_1 den bu kadar...

 

:zorro:

Tarih: Düzenleyen: ali0_1
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İŞÇİ KÖYLÜ İKTİDARI OLAN SOSYALİZME DÜŞMANLIĞIN SANIRIM AİT OLDUĞUN SINIFIN BAKIŞ AÇISINI YANSITIYOR.

 

ELBETTE BİR KAPİTALİST OLARAK, YANINDA ÇALIŞTIRDIĞIN İŞÇİLERİN-EMEKÇİLERİN EMEĞİNİ ALINTERİNİ SÖMÜREREK, KARINA KAR KATTIĞIN BU EKONOMİK DÜZEN, ELBETTE Kİ SENİN ÇIKARINADIR.

ELBETTE Kİ SEN SOSYALİZME-KOMÜNİZME İŞÇİ EMEKÇİ İKTİDARINA KARŞI OLACAK, HATTA İKTİDARINA GÖZ KOYDUĞU İÇİN, KİN NEFRET DÜŞMANLIK GÜDECEKSİN.

 

HAA BİR KAPİTALİZ DEĞİLSE, İŞÇİ EMEKÇİ İKTİDARINA KARŞITLIĞIN VE İŞÇİ SINIFINA DÜŞMANLIĞIN, SANA ENJEKTE EDİLEN ANCAK SENİN OLMAYAN ABD MENŞEİLİ ANTİ-SOSYALİST PROPAGADANDANIN SONUCUDUR.

 

Bugün ülkede insanlarımız 380 milyon gibi insanlık ayıbı bir ücrete çalıştırılıyorsa, açlık, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk,hortumculuk,adaletsizlik, hertürden çarpıklık, yozlaşmışlık, sahtekarlık, kalpazanlık, üçkağıtçılık bu had safhaya çıkmış sa bunun tek ve yegane sorumlusu senin zihniyetinin iktidarlarıdır.

 

Özal ile topluma ekilen KISA YOLDAN KÖŞE DÖNMECİLİK, BENİM MEMURUM İŞİNİ BİLİR, BEN ZENGİNLERİ SEVERİM, AKLI OLAN KÖŞEYİ DÖNER, PARA KAZANMAK İÇİN HER YOL MÜBAHTIR, ANAYASAYI BİR KERE DELMEKLE BİŞEYCİK OLMAZ sahtekarlığı ve riyakarlığı gelinen içler acısı noktanın esas kaynaklarından biridir.

 

SENDEKİ VE SİZ GERİCİ IRKÇI GÜRUHTAKİ SOYALİZM KARŞITLIĞI,

VE AĞZINIZDAN DÜŞÜRMEDİĞİNİZ KOMÜNİZM DÜŞMANLIĞI VE ANTİ-SOSYALİST ARGÜMANLAR:

 

Seninde dilinden düşürmediğin o kof basma kalıp devrim ve sosyalizm düşmanı argümanların kaynağı ve kökeni bellidir. Büyük efendiniz ABD nin üretip dünyaya yaydığı, anti-sosyalist yalan ve iftiralarla dolu kof sözlerinizin altında yatan düşmanlık da bellidir.

 

Zira SOSYALİZME yönelik kasıtlı saldırıların ve düşmanca politikaların kökeninde, kapitalist düzenin efendilerinin sınıfsal karşıtlığı ile işçi-köylü devleti düşüncesine ve pratiğine olan düşmanlıkları yatmaktadır

ABD emperyalizminin ve kapitalist burjuva efendilerin sosyalizme neden düşman olduklarına dikkat çekmekte yarar vardır. Sosyalist devrime Kapitalistlerin düşmanlığın asıl sebebi, kapitalist düzenin sahibi olan sermaye sınıfının, halkın ve emekçi kitlerin emeğinin sömürülmesi ve haklarının gaspı neticesinde devasa karlar edinerek, üzerlerine yattıkları paralarını, mallarını, servetlerini, krallıklarını, derebeyliklerini, saltanatlarını, oligarşik tiranlıklarını biranda sosyalist yada halk devrimi ile kaybederek, para ve mallarının emekçi halk tarafından el konulup, paylaşılacak olmasının korku ve endişesidir.

 

Bu yüzdendir ki, Dünyada henüz yaşanmamış bir sistem olmasına rağmen, yani doğmamış bir çocuğa KOMÜNİZME bile korkunç ve pervasız saldırılar gerçekleştirilmektedir.

 

Sosyalizme düşümanlığın bir başka sebebi ise; Kapitalizmin 1929-30 lı yıllarda ki kriziyle ayaklanan ve devrimci önderlerin posterlerini taşıyan işçi-köylü milyonların, günlerce süren gösteri ve grevleriyle yükselen emek mücadelesiyle neredeyse bir devrimin eşiğinden dönen ABD li kapitalistler, bu burhanı sinsice yöntemlerle atlattıktan sonra, işi sıkı tutup bir daha aynı korkulu rüyayı görmemek için bütün dünya çapında soğuk savaş dönemine damgasını vuran sosyalizm düşmanlığı başlattılar. Bu dönemde üretilen anti-sosyalist, anti-komünist söylem ve sloganlarla yürütülen psikolojik ve ideolojik savaşla birlikte, Türkiye ve Avrupanın pek çok ülkesinde oluşturulan çeşitli gladio-kontra örgütler ve vakıflarla bu düşmanlık iyice yükseltildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bravo;bravo... :clover:

 

 

Alkış... :clover:

 

Ama şimdi demogajiyi bırakıp gerçeklere dönelim...

 

:devil:

 

Sorularıma cevap verin lütfen...

 

Bana laf atarak bir şey kazanamassınız...

 

Lafı nerden nereye getiriyorsunuz...

 

Propaganda silahını kullanmaya çalışmayın...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

EKONOMİYİ-POLİTİKAYI BİLİMSEL BİR DÜZELEMDE TARTIŞACAKSAN, BEN HAZIRIM.

 

AMA KALKIP BANA SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDE, AMERİKANCI-İŞBİRLİKÇİLERCE ABD DEN İTHAL EDİLEN SOYALİZM DÜŞMANI ARGÜMANLARLA CEVAP VERECEKSEN, HİÇ ZAHMET ETME, EZBERLEDİK BU BANAL GERİCİ-IRKÇI SÖYLEMLERİ, ÜSTELİK BU SÖYLEMLERİN ASIL AMACINI VE KAYNAĞINI DA ÇOK İYİ BİLİYORUZ.

 

BAK BEN İKTİSATÇIYIM, POLİTİKAYI DA , TOPLUMBİLİMİ DE BİLİRİM.

VARSA BİLGİ BİRİKİMİN DONANIMIN GEL TARTIŞALIM.

 

ÖYLE BOL KESEDEN ELEŞTİRİ YAPMA ADINA, KAVRAMLARA VE DEĞERLERE ÇAMUR ATMAK OLMAZ.

ELEŞTİRİNİN YANINDA DERHAL ALTERNATİFİNİ DE SUNACAKSIN, YOKSA SENİNKİ SADECE DEMAGOJİ OLUR.

 

SÖYLE BAKALIM;

 

SENİN ALTERNATİF ÖNERİN NEDİR?

 

 

-GERİCİLİĞE DAYANAN YÖNETİMLERDEN, FUNDAMENTALİZM Mİ? YOKSA TEOKRASİ Mİ?

 

 

YA LİBERAL DEMOKRASİ-SERBEST PİYASA EKONOMİSİ GİBİ CİCİ MASKESİNİN ALTINDA, SERMAYENİN KAR HIRSIYLA DÜNYAYI VE İNSANLIĞI YOK ETTİĞİ, KAPİTALİZM Mİ?

 

YOKSA BUGÜN ABD NİN BAŞTA IRAK OLMAK ÜZERE, DÜNYA HALKLARINA KAN KUSTURDUĞU, VAHŞİ KAPİTALİZMİN İŞGALCİ SÖMÜRGECİ BOYUTU, EMPERYALİZM Mİ?

 

SENİN ALTERNATİF EKONOMİ-POLİTİK SİSTEM ÖNERİN HANGİSİDİR ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Toplum yapısından iklime kadar her şey sistemi etkiler...

 

Sadece Türkiye için konuşabilirdim...

 

Ama bu rejimi yıkma girişimi olarak algılanır...

 

Atatürkçü Cumhuriyet e alternatif sunmam sakıncalı...

 

Sınırları aşmayalım...

 

Senden de bir cevap alamadık hala...

 

Köylünün hareketine köylü niye destek vermiyor???

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Toplum yapısından iklime kadar her şey sistemi etkiler...

 

Sadece Türkiye için konuşabilirdim...

 

Ama bu rejimi yıkma girişimi olarak algılanır...

 

Atatürkçü Cumhuriyet e alternatif sunmam sakıncalı...

 

Sınırları aşmayalım...

 

Senden de bir cevap alamadık hala...

 

Köylünün hareketine köylü niye destek vermiyor???

 

:zorro:

 

Sınırları aşmayalım derken, düşünme kapasitenden mi bahsediyorsun?

Seni düşünmekten ve düşünceni ortaya koymaktan alıkoyan nedir?

Yoksa düşünce üretme kabızlığı mı yaşıyorsun?

İnsanı diğer cenlılardan ayıran en temel iki nitelik olan, düşünme ve düşündüğünü beyan etme eylemini yerine getiremiyorsan, insanlığını sorgulamanı öneririm. Üstelik bir insanın kendine ait düşüncesinden bizzat kendisi korkup, "AMAN DÜŞÜNMEYEYİM YOKSA SİSTEMİ YIKARIM" şeklinde sakınması da hayret edilcek bir durumdur.

 

Gelelim sana bak ben sana kendi düşünce sistemini değer yargılarını ve yaşam felsefeni içeren ALTERNATİFİN NEDİR sorusunu yöneltmiştim. Sen hala kendi düşünceni tanımlayamadım.

 

Senin sorduğun sorunun cevabı zaten yukarda verilmiştir. İyice okumanı ve idrak etmeye çalışmanı tavsiye ederim.

 

EMPERYALİST AMERİKANIN, KAPİTALİST SİSTEMİNE DÜŞMAN İLAN ETTİĞİ İŞÇİ-EMEKÇİ İKTİDARI SOSYALİZME KARŞI SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ, YEŞİL KUŞAK PROJESİ, ANTİ-SOSYALİST ÖRGÜTLENME VE PROPAGANDA.

 

SOSYALİZME yönelik kasıtlı saldırıların ve düşmanca politikaların kökeninde, kapitalist düzenin efendilerinin sınıfsal karşıtlığı ile işçi-köylü devleti düşüncesine ve pratiğine olan düşmanlıkları yatmaktadır

ABD emperyalizminin ve kapitalist burjuva efendilerin sosyalizme neden düşman olduklarına dikkat çekmekte yarar vardır. Sosyalist devrime Kapitalistlerin düşmanlığın asıl sebebi, kapitalist düzenin sahibi olan sermaye sınıfının, halkın ve emekçi kitlerin emeğinin sömürülmesi ve haklarının gaspı neticesinde devasa karlar edinerek, üzerlerine yattıkları paralarını, mallarını, servetlerini, krallıklarını, derebeyliklerini, saltanatlarını, oligarşik tiranlıklarını biranda sosyalist yada halk devrimi ile kaybederek, para ve mallarının emekçi halk tarafından el konulup, paylaşılacak olmasının korku ve endişesidir.

 

Bu yüzdendir ki, Dünyada henüz yaşanmamış bir sistem olmasına rağmen, yani doğmamış bir çocuğa KOMÜNİZME bile korkunç ve pervasız saldırılar gerçekleştirilmektedir.

 

Sosyalizme düşümanlığın bir başka sebebi ise; Kapitalizmin 1929-30 lı yıllarda ki kriziyle ayaklanan ve devrimci önderlerin posterlerini taşıyan işçi-köylü milyonların, günlerce süren gösteri ve grevleriyle yükselen emek mücadelesiyle neredeyse bir devrimin eşiğinden dönen ABD li kapitalistler, bu burhanı sinsice yöntemlerle atlattıktan sonra, işi sıkı tutup bir daha aynı korkulu rüyayı görmemek için bütün dünya çapında soğuk savaş dönemine damgasını vuran sosyalizm düşmanlığı başlattılar. Bu dönemde üretilen anti-sosyalist, anti-komünist söylem ve sloganlarla yürütülen psikolojik ve ideolojik savaşla birlikte, Türkiye ve Avrupanın pek çok ülkesinde oluşturulan çeşitli gladio-kontra örgütler ve vakıflarla bu düşmanlık iyice yükseltildi.

 

İŞÇİ VE EMEKÇİLER,

 

Ülkemiz halkı, yıllardır ülkeyi yöneten hakim kapitalist sermaye sınıfının, iktidarlarını kendi iktidarı sanmış, onların türlü aldatmacaları-yalanları ve istismarları ile avutulmuş, oyalanmış ve daima sömürülmüştür.

 

İşçi sınıfı ve emekçiler, çok uzun zamanlardan günümüze, din, mezhep, siyasi görüş, milliyet, bölge, meslek grubu gibi ölçütlerle bölünmüş ve birbirlerine karşı kışkırtılmış, çatıştırılmış ve düşman edilmeye çalışılmıştır.

 

 

 

SAĞCI-SOLCU, DOĞULU-BATILI, ALEVİ-SÜNNİ, TÜRK-KÜRT, LAİK-ANTİ-LAİK ŞEKLİNDE, SAÇMA VE SUNİ BÖLÜNMELER İLE BİRBİRİNDEN YALITILMIŞ, BİRBİRLERİNE KARŞITLAŞTIRILMIŞ VE ÇATIŞTIRILMIŞLARDIR.

 

Çünkü, ülkeyi yöneten hakim erk olan kapitalist-sermaye sınıfı, emekçi halkın, etnik köken, din ve mezhepsel farklılıklarını-ayrılıklarını kullanarak onların, aynı amaçlar (SAVAŞSIZ SÖMÜRÜSÜZ, İNSANCA BİR YAŞAM) etrafında birleşmesini, yek vücut olarak, işi, ekmeği, emeği, geleceği, özgürlüğü ve demokratik hakları için birlikte mücadele etmesini engellemek için, türlü entrikalar ve sinsi yöntemler kullanmıştır.

 

Şöyle bir düşünürsek, ülkemizde sefalet çizgisinde yaşamaya mahküm edilen asgari ücretliler eğer örgütlenerek birleşip, kararlı ve ortak bir mücadele yürütselerdi, bu insanlık ayıbı asgari ücrete, böyle gülünç bir zam yapılabilir miydi?

 

Şayet bu örnekte olduğu gibi, alt gelir grupları-emekçiler, ortak sorunlar, ortak haklar ve talepler etrafında birleşseydi, işçi sınıfı bilinciyle ortak mücadele etseydi, ülkemizde başta gelir dağılımındaki çarpıklık-adaletsizlik olmak üzere, hayatın hemen hemen her alanındaki, bunca haksızlık, adaletsizlik, çarpıklık ve hukuk dışılık bu boyutlarda olmayacaktı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sınrları anlayan anladı...

 

Yazdıklarınsa tatmin edici değil...

 

Ezilen insan kendi karnının derdinde kardeşim...

 

Senin gibilerin propagandalarından etkilenmiyorlar...

 

Atatürk ün konuya bakışı hakkında ise bir şey söylemedin...

 

Sorularıma açıkca cevap verecek misin???

 

Yoksa her mesajında aynı şeyleri yazmaya devam mı edeceksin???

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ali0_1

 

Konuya ilişkin söylenmesi gerekenleri bir kaç kez yazdım.Eğer olayalara ve kavramlara geniş bir ufukla bakabilme yetisine haiz olsaydın, cevabı da almış olurdun. Şayet idrak ve kavrama güçlüğü çekiyorsan, ne yazık ki senin için yapabileceğim, fazla bir şey yok. Sen neyi nasıl anlıyorsan öyle anlama devam et.

 

Anladığım kadarıyla bilgi birikimi bulunmayan, kendine ait bir yaşam felsefesi ve düşünce sistemi olmayan, kulaktan duyma klişe sözlerle konuşan birisin. Bu nedenle seninle polemiğe girmek yada söz güreştirmek gibi boş bir uğraş içerisindede olamam. Tartışma ve yazışma kültürü edinmek için, öncelikle bilgi birikimi edinmen, bilinçsel donanımını tamamlaman gerekir. Lakin ondan sonra gel, karşılıklı fikir yarıştıralım, insana ve yaşama dair ne varsa tartışalım. Ama bu halinle çok hafifsin. Kusura bakma ama senle zaman kaybedemem.

 

 

Sana gerçek hayatında mutluluklar dilerim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Alman Faşizmine 1930 lu yılların ekonomik buhranları içerisinde kıvranan Kıta Avrupasında

yükselen işçi hareketleri ve komünizm tehlikesine karşı, kendilerini Demokrasinin ve özgürlüğün

savunucusu havarisi olarak gören 1.Savaşın galipleri tarafından, görmezden gelinerek, suskun kalınarak

tarafsız kalınarak, göz yumulmuştur.

İspanya'da demokrasiye karşı Franco tarafından girişilen ayaklanma, aynı Demokrat ve Özgür

Avrupa devletleri tarafından sessizce izlenmiştir.

 

İki önemli noktayı not etmekte yarar var;

 

1 - İkinci Dünya Savaşından hemen önce; savaşın provası niteliğinde Almanya ve İspanya'da

yaşananlar, savaşın gerçekte hangi güçler arasında geçeceğinin ve bu savaşın amacının açık

göstergesidir

 

2 - Bu savaş faşizmle doğrudan veya dolaylı işbirliğine giren Kapitalizm açısından

tam bir utançtır. Büyük bir iştahla Sovyet topraklarına fırtatmaya çalıştıkları bu bomba

ellerinde patlamıştır. Kontrolden çıkan Alman Miliyetçiliği, Kapitalizmin Avrupa'daki kurulu düzenini

ve yaşam alanını ele geçirmeye başladığı zaman, yıllardır yürütülen sessiz, sinsi bezirgan politikaların

bedelini milyonlarca Avrupa vatandaşı ödemiştir.

 

Evet, bu savaşta neredeyse sadece komünistler direndi demek hiç de abartılı bir yaklaşım olmaz.

1942 Haziran'ında Nazi partisi İspanya sınırından Yunanistan'a kadar tüm Avrupayı ele geçirmişken,

Fransa yere serilmiş, İngiltere'nin gardı düşmüşken karşı konulamaz olarak nitelenen bu Alman savaş

 

makinasının önünde Sovyet vatandaşları tek başlarına insanlık adına önemli bir zafer kazanmışlardır.

Bugün Avrupa faşizmin elinden, onlarla aynı kefeye koymaya çalıştıkları komünistlerin,

20 milyonun üzerinde Sovyet vatandaşının ölümü pahasına gösterdikleri direniş ve güçlü ilerleyiş

sayesinde kurtulabilmiştir.

 

Bu savaşta bir tarafta tarih yazıcıların, yazılı ve görsel iletişimciler ve politikacıların her yıl özgürlük

demokrasi ve insanlık adına en önemli olay olarak parlatıp takdim ettikleri Normandiya; diğer tarafta

ise en umutsuz anda insanlık için umut veren Stalingrad direnişi vardır.

Bugün komünizmi, faşizm ile aynı kefeye sokmaya çalışanlar, yıllar önce Avrupa topraklarının

kana bulanmasına ve milyonlarca insanın yaşamını yitirmesine çanak tutan bezirganlardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1-Engin ve derin siyaset bilgisine sahip değilim...

 

2-Komünist sistemin ekonomi anlayışını biraz açarsan kimseye bir şey kazandıramayacağını ve istendiğinde nasıl kötüye kullanılabileceğini görürsün...

 

3-Senin bahsettiğin problemler hepimizi yaralamaktadır;bizi sorunlara sırt çevirmişler olarak ilan etme...

 

4-Nazizme karşı direniş Umberto Eco nun dediği gibi tüm Avrupa nın desteği ve ABD nin yardımıyla olmuştur; Nazizme karşı komünistler yalnız mücadele etmemiştir...

 

5-Komünizm SSCB ile birlikte çökmüştür...

 

6-Komünizm hangi soruna nasıl bir çare bulmuştur???

 

7-Kendi paçasını niye kurtaramamıştır???

 

8-Sorunlar ülkesi Türkiye de niye halk desteği kazanamamıştır???

 

9-Atatürk niye böyle bir rejimi kabul etmemiştir???

 

Çok bilmeyen;bildiğini sanmayan ali0_1 den bu kadar...

 

:zorro:

 

ben cevap vereyim.

 

soru olarak sorduklarına.

 

1- nazizme karşı mücadelede ABD 1944 yılında katılmıştır avrupada ikinci cephe açarak. bununda sebebi Berlin'e doğru ilerlerleyen Ruslara avrupayı kaptırmak kaygısıdır. Naziler savaşı Stalingradda kaybetmişlerdir. tüm dünyada nazi ordularının gücünün yüzde sekseni, barbarosa harekatı olan sovyetlerin işgaline ayrılmış ve bu orduların yok edilmesiyle naziler savaşı kaybetmiştir. Nazileri silahlandıran ülke Amerikadır zaten. Normandiyaya çıkan amerikan askerleri ele geçridikelri Alman askeri araçalrının kaputunu açınca motorların markasının "General Motors" ve "Ford" olduğunu görünce şok olmuştur.

 

2- SSCB bir sistem değil bir ülkedir, sosyalizm ya da komünizm birer doktrindir ülkelerden bağımsızdır. Sovyetlerin dağılması sosyalizmi ne kadar bğalar. başka ülkelerde yine başarıyla uygulanıyor.

 

3- Sosyalizm neye mi çare bulmuştur. Asya'nın topal köpeği lakabı almış insanalrın ölü bebekleri açlıktan yediği Çin'i dünya devi halien getirmiştir. İkinci dünya savaşında tüm dünyayı tehdit eden Nazi Almanyasını bozguna uğratmıştır. bu gün ülkemizde dahi işçilerin sahip olduğu hakların hemen hemen hepsi "8 saatlik iş günü, sendika ve grev hakkı, sosyal güvenlik vs.." sosyalistlerin dünyasda kazandırdığı haklardır. Yeşil Sosyalizm denen, Libya, Mısır, Suriye de uygulanan sistem, anti emperyalsit ve ekonomik bir güç kazanan arap develtleri yaratmıştır. Bu ideolojiyle örgütlenen kitleler Vietnamda dünyanın süper güçlerinden birini açık bir bozguna uğratmıştır. bu günde Amerika'Nın kendi kıtasında sosyalsit uygulamaları seçen ldiereler ABD yi bu kıtada köşeye sıkıştırıyor.

 

4- Türkiyede sosyalizm destekçi bulamamışmıdır ?. geçmişimize bakmak yeterli. sosyalizmin Türkiye'de kazandığı kitle gücü ikinci dünya savaşıdnan sonra hiç bir batı avrupa ülkesinde kazanılamamıştır. Türkiyede sosyalist hareketler halk desteği olmadığı için değil 12 Eylül gibi kanlı bir askeri darbeyle geriletilmiştir. Sosyalizmin bu ülkede bir şehirde biel beşyüzbin insanı alanlara toplayacak, ya da 15-16 haziran da sokağın fiili iktidarını ele alıcak işçi hareketleri yaratmıştır.

 

5- Atatürk bu sistemi reddederken, sistemin ynalışığını değil " Türkiye'de gelişlmiş bir amele sınıfı yoktur, amele sınıfına dayanan bir rejim bize münasıip değildir" diyerek Türkiyenin o günün şartlarında hazır olmadığını söyleyerek reddetmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürk ün rejime bakışını biraz sığ ele almışsınız...

 

Halkımızsa bu harekete destek vermemiştir...

 

Öyle ki birçok mitingin haklı nedeni olmasına ve destek görmesi beklenmesine rağmen komünist liderlerin bulunması nedeniyle yeterli halk desteği alınamıyor...

 

Çünkü halk bu insanların tepki göstermek yerine propaganda yapacaını biliyor...

 

Gerçekten de Türkiye de eylemlere belirli çevreden insanlar katılıyor ve çoğunlukla kötü olaylarla sonuçlanıyor...

 

Çin de genel olarak bir yükseliş görüldü ama Çin de ne kadar ücretle adam çalıştırılıyor???

 

Bahettiğiniz Arap ülkelerinin zengin ABD li işadamları ve Yahudilerle ne kadar sıkı bağları var???

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ali0_1 kusura bakma ama seninle vaktimi boşa harcayamam.

Çünkü çok geri noktada ve geri bilinçtesin.

Bak ben gerekenleri fazlasıyla yazdım, anlamadıysan, idrak edemediysen bu senin sorunun.

 

Sana cevap yerine bir kaç tavsiyem olacaktır;

 

Öncelikle Amerikancı soğuk savaş konseptinden ve Yeşil Kuşakçı anti-sosyalist propagandanın o gayri insani ve yozlaştırıcı etkisinden sıyrılman,

 

Karşı devrim saplantısından ve devrimci, işçi ve emekçi halk düşmanlığından kurtulman,

 

Sosyal psikolojik bir hastalık olan ve nsanlık dışı ırkçı-şovenizmin etkisinden ve ortaçağa mahsus gerici-yobaz zihniyetten arınman,

 

Böylelikle de gözündeki ** ********** çıkarıp, konuya dair yazdıklarımı anlamaya çalışarak bir kez daha okuman, sana tavsiyem olacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben cevap vereyim.

 

soru olarak sorduklarına.

 

1- nazizme karşı mücadelede ABD 1944 yılında katılmıştır avrupada ikinci cephe açarak. bununda sebebi Berlin'e doğru ilerlerleyen Ruslara avrupayı kaptırmak kaygısıdır. Naziler savaşı Stalingradda kaybetmişlerdir. tüm dünyada nazi ordularının gücünün yüzde sekseni, barbarosa harekatı olan sovyetlerin işgaline ayrılmış ve bu orduların yok edilmesiyle naziler savaşı kaybetmiştir. Nazileri silahlandıran ülke Amerikadır zaten. Normandiyaya çıkan amerikan askerleri ele geçridikelri Alman askeri araçalrının kaputunu açınca motorların markasının "General Motors" ve "Ford" olduğunu görünce şok olmuştur.

 

2- SSCB bir sistem değil bir ülkedir, sosyalizm ya da komünizm birer doktrindir ülkelerden bağımsızdır. Sovyetlerin dağılması sosyalizmi ne kadar bğalar. başka ülkelerde yine başarıyla uygulanıyor.

 

3- Sosyalizm neye mi çare bulmuştur. Asya'nın topal köpeği lakabı almış insanalrın ölü bebekleri açlıktan yediği Çin'i dünya devi halien getirmiştir. İkinci dünya savaşında tüm dünyayı tehdit eden Nazi Almanyasını bozguna uğratmıştır. bu gün ülkemizde dahi işçilerin sahip olduğu hakların hemen hemen hepsi "8 saatlik iş günü, sendika ve grev hakkı, sosyal güvenlik vs.." sosyalistlerin dünyasda kazandırdığı haklardır. Yeşil Sosyalizm denen, Libya, Mısır, Suriye de uygulanan sistem, anti emperyalsit ve ekonomik bir güç kazanan arap develtleri yaratmıştır. Bu ideolojiyle örgütlenen kitleler Vietnamda dünyanın süper güçlerinden birini açık bir bozguna uğratmıştır. bu günde Amerika'Nın kendi kıtasında sosyalsit uygulamaları seçen ldiereler ABD yi bu kıtada köşeye sıkıştırıyor.

 

4- Türkiyede sosyalizm destekçi bulamamışmıdır ?. geçmişimize bakmak yeterli. sosyalizmin Türkiye'de kazandığı kitle gücü ikinci dünya savaşıdnan sonra hiç bir batı avrupa ülkesinde kazanılamamıştır. Türkiyede sosyalist hareketler halk desteği olmadığı için değil 12 Eylül gibi kanlı bir askeri darbeyle geriletilmiştir. Sosyalizmin bu ülkede bir şehirde biel beşyüzbin insanı alanlara toplayacak, ya da 15-16 haziran da sokağın fiili iktidarını ele alıcak işçi hareketleri yaratmıştır.

 

5- Atatürk bu sistemi reddederken, sistemin ynalışığını değil " Türkiye'de gelişlmiş bir amele sınıfı yoktur, amele sınıfına dayanan bir rejim bize münasıip değildir" diyerek Türkiyenin o günün şartlarında hazır olmadığını söyleyerek reddetmiştir.

 

 

Bunun gibi bir şey bekliyorum senden...

 

Sense üstünkörü bir şeyler yazıp bana laf atıyorsun...

 

Yazma bari...

 

Hala laf salatası yapmaya çalışıyor...

 

:angry:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben cevap vereyim.

 

soru olarak sorduklarına.

 

1- nazizme karşı mücadelede ABD 1944 yılında katılmıştır avrupada ikinci cephe açarak. bununda sebebi Berlin'e doğru ilerlerleyen Ruslara avrupayı kaptırmak kaygısıdır. Naziler savaşı Stalingradda kaybetmişlerdir. tüm dünyada nazi ordularının gücünün yüzde sekseni, barbarosa harekatı olan sovyetlerin işgaline ayrılmış ve bu orduların yok edilmesiyle naziler savaşı kaybetmiştir. Nazileri silahlandıran ülke Amerikadır zaten. Normandiyaya çıkan amerikan askerleri ele geçridikelri Alman askeri araçalrının kaputunu açınca motorların markasının "General Motors" ve "Ford" olduğunu görünce şok olmuştur.

 

2- SSCB bir sistem değil bir ülkedir, sosyalizm ya da komünizm birer doktrindir ülkelerden bağımsızdır. Sovyetlerin dağılması sosyalizmi ne kadar bğalar. başka ülkelerde yine başarıyla uygulanıyor.

 

3- Sosyalizm neye mi çare bulmuştur. Asya'nın topal köpeği lakabı almış insanalrın ölü bebekleri açlıktan yediği Çin'i dünya devi halien getirmiştir. İkinci dünya savaşında tüm dünyayı tehdit eden Nazi Almanyasını bozguna uğratmıştır. bu gün ülkemizde dahi işçilerin sahip olduğu hakların hemen hemen hepsi "8 saatlik iş günü, sendika ve grev hakkı, sosyal güvenlik vs.." sosyalistlerin dünyasda kazandırdığı haklardır. Yeşil Sosyalizm denen, Libya, Mısır, Suriye de uygulanan sistem, anti emperyalsit ve ekonomik bir güç kazanan arap develtleri yaratmıştır. Bu ideolojiyle örgütlenen kitleler Vietnamda dünyanın süper güçlerinden birini açık bir bozguna uğratmıştır. bu günde Amerika'Nın kendi kıtasında sosyalsit uygulamaları seçen ldiereler ABD yi bu kıtada köşeye sıkıştırıyor.

 

4- Türkiyede sosyalizm destekçi bulamamışmıdır ?. geçmişimize bakmak yeterli. sosyalizmin Türkiye'de kazandığı kitle gücü ikinci dünya savaşıdnan sonra hiç bir batı avrupa ülkesinde kazanılamamıştır. Türkiyede sosyalist hareketler halk desteği olmadığı için değil 12 Eylül gibi kanlı bir askeri darbeyle geriletilmiştir. Sosyalizmin bu ülkede bir şehirde biel beşyüzbin insanı alanlara toplayacak, ya da 15-16 haziran da sokağın fiili iktidarını ele alıcak işçi hareketleri yaratmıştır.

 

5- Atatürk bu sistemi reddederken, sistemin ynalışığını değil " Türkiye'de gelişlmiş bir amele sınıfı yoktur, amele sınıfına dayanan bir rejim bize münasıip değildir" diyerek Türkiyenin o günün şartlarında hazır olmadığını söyleyerek reddetmiştir.

 

Bunun gibi bir şey bekliyorum...

 

Düzgünce yazın lütfen...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.