Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Benim bahse konu ifadeleri önüne koyduğum afacan da tüm tapılan kapsamını anlıyor. Sizin afacan biraz önceden yönlendirilmiş, hatta değerlendirme yapması istenen ifadelerin ayet olduğu konusunda uyarılarak, yanlış bir değerlendirmede bulunursa "cehennemde kemiklerinin çatırdayacağı" konusunda korkutulmuş olmalı. Benim afacanın hele ki "yakıtı insanlarla taşlar" ifadesini de görünce hiç şüphesi kalmadı. Sizin afacanın da etki ve korkudan kurtulunca fikri değişir sanıyorum... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2008 İşte muhammede tapmamın sebebi aşağıdaki ayetler 21-Enbiya 98. Siz ve Allah'ın dışında taptığınız şeyler cehennem yakıtısınız. Siz oraya gireceksiniz. 99. Eğer onlar birer Tanrı olsalardı oraya (cehenneme) girmezlerdi. Halbuki hepsi (tapanlar da tapılanlar da) orada ebedî kalacaklardır. Bu konuda diğer arkadaşlardanda katılım bekliyorum. Ne kadar çok muhammed tapan olursa Allahı daha çık kızdırmış oluruz. Allah sözünden dönmez nede olsa Demek Muhamed e tapmaya başladınız,hadi diz çöküp onu hayal ederek ve kalben onu hissederek secdeye varın,hadi yönünüzü kıbleye dönün,onun mezarının olduğu yöne doğru dönün ve secde edin,hadi ondan dileyin..Tapmak demek,ondan medet ummak demektir..Hadi yapın,hadi yapabilirseniz kalben yapın...Üzgünüm,Muhammed buna elverişli değil galiba,dünyanın en çok,onu cehenneme göndermek isteyişteki azimli ateisti de olsanız..Ne İsa ne başkası.İsa bile ortada yoktur,bir Tanrı olarak karşılarında yoktur,bu anlamı çıkarabilecekleri tek bir söz yoktur Kitaplarında,ama insanlar başka bir hayali Tanrı edinmişlerdir,ya da Tanrının kendisi onda vücut bulmuştur gibi kavram,ya da Tanrı sözü İsa da hayat bulmuştur gibi,bir Tanrı iki ek yol,ek yolda Tanrı sözü o halde o yol Tanrı gibi gibi,halbu ki sadece bir yol,ya da bir kul,ya da bir seçilmiş ne derseniz...hayal ürünleri ile eldeki gerçekler karışmaya başlayınca,yanacak olan da olsa olsa sahte hayal ürünü kavram olur..Yani siz ciddi ciddi Muhammed e tapmaya kalksanız,tapmaya başladığınız muhammed,sizin kafanızda yarattığınız ve kötülüğüne yüzde yüz neredeyse şahitlik yapacağınız ve gerçek Muhammed den çok çok uzak bir hayal kahramanıdır.Varsın sizdekiyle birlikte size cehennem yolları..Sizin Allahınız size ,bizim Allahımız bize..Ne siz bizimkine,ne biz sizinkine tapacak değiliz.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2008 Sayın ftoyd, doğrusu ben bu Muhammede tapma varsayımı ile bir çelişkinin vurgulanmaya çalışıldığını ve dini inançlarda bir mantık hatası gösterilmek istendiğini sanmıştım. Ancak kazın ayağı hiç öyle değil anlaşılan. Din saplantısının insanlara nasıl zarar verdiğinin en büyük göstergesi ile karşı karşıya olduğumu düşünüyorum. Dine fanatik bağlılık kadar, onu fanatik reddetmenin de insanı nasıl boşlukta bıraktığının tipik örneği. İnsanları bir şeylere tapmaktan vaz geçirecek olan ancak ve ancak bilimmiş. Bilim olmadan ateist olunursa insan böceğe de tapar, kendine de, saplantılarına da, neye tapacağı artık belirsiz. İnsan, insanlık değerleri üretecek bir düşün sistemine mutlaka sahip olmalıdır. Dini beğenmiyorsan, bilimden de haberin yoksa ortaya bir felaket çıkıyor. Laikliğin değerini şimdi bir kat daha kavradım. Demek dini dışlayıp da yerine bir değer de koyamayan insanlar büyük bir boşluğa düşüyor. Ben şimdiye kadar bilim dine bir alternatif değildir diye düşünüyordum, yanılmışım. Bilimden haberi olmayan kişiler dinlerini kaybetmeseler çok daha iyi olacak anlaşılan. Dindarları yok etmek için kamplara dolduran ve dua edeni kafasına naylon torba geçirip infaz eden Pol Pot kafasının korkunçluğunu bir kez daha gördüm. O da ateizmin peygamberi... Din nasıl bir saplantıysa, onu reddeden ateizm diğer yönde vahim bir saplantıdır. Ha dine saplanmak, ha ateizme, madalyonun iki zıt yüzü gibiler. Laikliği daha büyük bir itina ile bir kat daha kararlılıkla koruyalım ve din ile ateizm arasında dengeyi sağlasın. Ta ki bilim benimseninceye kadar. Yoksa bir bakıyorsun, birileri çıkmış dindarları eleştirirken dönüp onların eleştirdikleri davranışlarının kat kat beterini savunuyorlar. Aman dindarlarımızı sarımsaklayıp mı, sarımsaklamadan mı, nasıl iyi korunacaklarsa öyle saklayalım. Bunun en iyi yolu da laiklik. Aman dindarlarımızı sıkı koruma altına alalım. Çünkü bilim benimsenmeden dinsizlik tam bir felaket. Aman varsın cici din'ciler dini vernelleyip yumuşatsın, iyi göstersinler. Meğer ne önemli hizmette bulunuyorlarmış. Diyanet, aman çalışsın çalışsın. Din dersi, aman olsun olsun. Bilimden uzak insanlara uyutulmak yaraşır. Aman ellemeyelim uyusunlar. Bana bunları da söylettiler ya, helal olsun. Zaten ben elli kere söyledim. Devleti ele geçirmeye çalışmayan, laikliği yıkmaya çalışmayan dindarın başımın üstünde yeri var... Ulusalcı laik gözbebeklerim... Ne kadar azsınız, ne kadar değerlisiniz... Siz olmadan bu toplum nereye sürüklenir bilmiyorum! Bu kadar az olan sayınızla bu ülkeyi Atatürk devrimleri çizgisinden saptırmamakta direnebildiniz. Çok olsaydınız kim bilir nasıl atılım yapardı bu ülke... Sonuç deklerem: Ateizme de dine olduğum kadar karşıyım! İkisi aynı madalyonun zıt yüzleri... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Sayın ftoyd, doğrusu ben bu Muhammede tapma varsayımı ile bir çelişkinin vurgulanmaya çalışıldığını ve dini inançlarda bir mantık hatası gösterilmek istendiğini sanmıştım. Doğru sanmışsın. * Yazının diğer bölümlerinde kastettiğin insanlar kim bilemiyorum. Bildiğim şey, o kişiler ben veya hoppa değil, bunu biliyorum. * Şu mealdeki sözüne katılıyorum: Dine adına dayatmacılık ne kadar kötü ise, dinsizlik adına dayatmacılık da o kadar kötüdür. Saygılar. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Dindarları yok etmek için kamplara dolduran ve dua edeni kafasına naylon torba geçirip infaz eden Pol Pot kafasının korkunçluğunu bir kez daha gördüm. O da ateizmin peygamberi... Ulusalcı laik gözbebeklerim... Ne kadar azsınız, ne kadar değerlisiniz... Siz olmadan bu toplum nereye sürüklenir bilmiyorum! Bu kadar az olan sayınızla bu ülkeyi Atatürk devrimleri çizgisinden saptırmamakta direnebildiniz. Çok olsaydınız kim bilir nasıl atılım yapardı bu ülke... Yine aynı mantık.El yaparsa kötü,bizim köyün muhtarı yaparsa iyi. Dindarları yok etmek için kamplara dolduran ve dua edeni kafasına naylon torba geçirip infaz eden Pol Pot kafasının korkunçluğunu bir kez daha gördüm. O da ateizmin peygamberi... Şimdi bu cümlede sadece isimleri değiştirelim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak ) Dini yok etmek için şeriatı kaldırıp,karşı çıkan dindarları da istiklal mahkemelerinde idam eden Atatürk kafasının korkunçluğunu bir kez daha gördüm. O da Laikliğin peygamberi... Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 İtiraf etmeliyim ki ben de jehtro tull'a tapıyorum. Flüt ve gitarın o mükemmel birlikteliği, ian ve tayfasının monarşisi oluyor ruhumun tapınaklarında. Notaların hızıyla düşünüyor, notaların senkronizasyonunda kabulleniyorum mutlak hakimiyetlerini. ''Ayağa kalk!'' diyorum, ''Herkes duymalı senin duyduklarını... Cd'ler kopyala, uçakla insanların kafasına at, alıp dinlesinler... '' Ama.. ah o toplumsal baskı yok mu? Vay efendim gavurmuş, eşcinselmiş... Bu nasıl bir uyuşturucu zihniyettir, nasıl bir geri kafalılıktır bilmem ki... İan, çözülmekte olduğukları bu cehaletten kurtar onları.. SÖYLE! Kovulmuş/taşlanmış nota gürültüsünden jehtro tull'a sığınırım. Selam ile Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2008 İtezele, Cranberries'ten Zombie'yi dinle... Müthiş... Gavur yapıyor arkadaş... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2008 Yoksa bir bakıyorsun, birileri çıkmış dindarları eleştirirken dönüp onların eleştirdikleri davranışlarının kat kat beterini savunuyorlar Biri beni mi andı ? Ulusalcı laik gözbebeklerim... Ne kadar azsınız, ne kadar değerlisiniz... Siz olmadan bu toplum nereye sürüklenir bilmiyorum! Bu kadar az olan sayınızla bu ülkeyi Atatürk devrimleri çizgisinden saptırmamakta direnebildiniz. Çok olsaydınız kim bilir nasıl atılım yapardı bu ülke... çok olmasına gerek yok, 7 kişi yetiyor saygılar Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2008 İtezele, Cranberries'ten Zombie'yi dinle... Müthiş... Gavur yapıyor arkadaş... What's in your head, In your head, Zombie,Zombiee e e e Bence de yapıyorlar.. özlemişim ne yalan söyleyim,sayende bunca aradan sonra yeniden dinlemek güzel geldi.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2008 Yine aynı mantık.El yaparsa kötü,bizim köyün muhtarı yaparsa iyi. Şimdi bu cümlede sadece isimleri değiştirelim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak ) Dini yok etmek için şeriatı kaldırıp,karşı çıkan dindarları da istiklal mahkemelerinde idam eden Atatürk kafasının korkunçluğunu bir kez daha gördüm. O da Laikliğin peygamberi... Sayin 'hoppa' nasil böyle bir yaziyi ele alabilirsiniz inanilir gibi degil,,, olmadi arkadasim sen kafalari cok ama cok karistirmissin!!! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.