Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Baran diye bir çocuk olsun.

.

.

.

Terörist dediklerinizden ********* dediklerinizden birinin hikayesi bu. belki onunun, belki bininin. hep söylüyorum orada yaşayan çoğunluk hala devlete bağlı ise bu o adamların yüceliğindendir. söyleyin bana baran ne yapsın ?

Lutfen bu yaziyi herkes okusun ve Kurtlerin ne cektiklerini anlasin. Gozlerim yasadi. Cunku ayni seyler cesitli paralelliklerle benim de basimdan gecti! Iki teror arasinda kaldigimiz halde kimse bizlere kulak asmiyor! Yeter artik!

Gönderi tarihi:
Lutfen bu yaziyi herkes okusun ve Kurtlerin ne cektiklerini anlasin. Gozlerim yasadi. Cunku ayni seyler cesitli paralelliklerle benim de basimdan gecti! Iki teror arasinda kaldigimiz halde kimse bizlere kulak asmiyor! Yeter artik!

Bir haftadır tv haberlerinde gösterilen nevruz gösterilerinden sonra kimlerin terörden yana olduğunu anlamak zor olmasa gerek

Gönderi tarihi:
Başta newrozun ne olduğunu kimin için ne ifade ettiğini bilmeden lütfen yazmayınız...

NEWROZ; new, ve ruj yani roj kelimelerinden oluşmaktadır new yeni demektir(ingceyede farsçadan geçmiştir.) roj gün manasına gelmektedir.

yani yeni gün manasında.

bence yerleşik hayatın bi bayramıdır tarımcılarım emekçilerin bayramıdır;

günün uzaması bereket kazanması dır bence...

kürtlere olan anlamına gelince kawanın yazın gelişiyle baş kaldırış isyanının sembolüdür.

..

.

.

Diktatörlüğün bu manevrası da sökmedi,.Bu komedya?ya Türk halkı da inanmadı.

Bu yalan, diktatörlüğün çaresizliğinin, çürümüşlüğünün yeni bir kanıtı oldu. Kürt halkı kendi

bayramını yasal olsa da olmasa da coşkuyla, ülkenin .dört bir yanını Newroz ateşiyle aydınlatarak kutluyor.

Her Acem ve Kürt halkları Newroz bayramını direniş ve başkaldırı günü olarak kutlaya geldiler.Botan'da tutuşturulan Newroz ateşi ülkenin batısından doğusuna her yerde yakılarak hakların kardeşleşme şıarı ile bütünleştirildi.

Yine her yıl Newroz ateşini daha gür yakan Kürt emekçileri emperyalistler ve uşaklarına karşı özgürlük mücadelesini geliştirip ileriye taşı*********** tüm ezilenlen ve sömürülenleri emekçilere yürnmeis gereken yolu gösterdiler.

Tarih yapraklarına direniş ve özgürleşme günü olarak geçen Newroz bayramı tüm emekçi halklara kutlu ve mutlu olsun.

bir sürü hikaye.bu arada kürtlerin zamanında 3000 yıl süren bir bir devletlerinin olduğunuda öğrenmiş olduk?.nevruz mevruz senin olsun arkadaş.nevruzun ne manaya geldiğini tv ,lerdeki görüntülerden görebiliyoruz.fazla söze gerek yok.neyin ne olduğu çok açık

Gönderi tarihi:

Bilgilerin icin tskler denizz .. bayagi aydinlanmis olduk ama bu arada su disi asena efsanesine gulmedim degil hani akilli bir kurtmus gercekten hic yolunu sasirmadan almis taaa anadoluya kadar getirmis atalarimizi :)) bu zamanda birak oyle akilli kurtlari bulmak soyle dursun akilli bir insan kalmamis memleketimizde .. Neyin kavgasini ettigimizi dahi henuz anlamis degilim newruz senin yada benim bayramim ne farkederki daha dune kadar varligindanda haberdar olmadigimiz bir bayrama millet ve devletce sahip cikmamiz son derece sacma geliyor daha kendi bayramlarimizi dogru durust kutlamayi beceremezken birde newruz tartismasini yapiyoruz.. birde tutturmusuz turkiye mozaikler ulkesi icerisinde bir cok insani barindiriyor ama sadece sozde herkes bayram kutlar sorun bu degil bence asil sorun kardesce ve baris icerisinden bir bayram kutlamaktir ama malesef buda bizim bu ulkede biraz zor .. insallah bundan sonraki bayramlar baris icerisinde gecer ... bakalim yakinda 1 mayis isci bayrami geliyor bu bayrama kim sahip cikacak iscilermi yoksa isverenlermi :)

saygilar

Gönderi tarihi:
Kürt kültürü diye bir şeyin varlığına inanmıyorum. Nedeni, düğünlerinde bakıyorum, aslı Türkçe olan türküleri Kürtçe sözlerle okuyorlar. Farsçayı çok iyi anlayabiliyorlar, Kürtçe denilen dil büyük oranda Farsça. Biraz Arapça ile de karışmış, olmuş Kürtçe. Bu Nevruz da öyle. Fars kültürüne ait ve Orta Asya'da yayılmış bir değer. Kürtlere özgü bir yanı yok. Her ne yapsalar Kürt kimliğini özelleştirecek bir kültür değeri yok.

Ben Lazları da çok iyi bilirim. Lazca tamamen kendine özgü bir dildir, bir parça Gürcüceye benzer ama çok az, büyük ölçüde özgün bir dildir. Karmaşık ve özgün bir fonetiği vardır. Ama Lazlarda herhangi bir kültürlerini öne çıkarma, ayrılıkçılık iddia etme eğilimi sıfır düzeyindedir. Tamamen Türkiye Cumhuriyetine bağlıdırlar.

Türkiye adı tamamen bir izafedir, ırkçı bir yanı yoktur. Nasıl Osmanlı devleti adı kurucusundan geliyorsa, Türkiye adı da Anadolu'yu vatanlaştıran insanlardan gelmektedir. Kimsenin şeceresi araştırılıp karışık kanı var mı diye bakılmıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Türk deniliyor. Kökeni Laz da olsa, Gürcü de, Boşnak da, Tatar da, Çeçen de, Çerkez de olsa "Türküm" demekten gocunan ve bunun ırkçı bir çağrışım yaptığı kimseyi görmedim. Bu, "Orta Asya'dan gelip Anadolu'yu vatan haline getiren halka verilen addan esinlenerek adı Türkiye konan ülkenin vatandaşı" demektir. Sadece Kürtler bundan ajite oluyor. Bu da bir alet olma kokusu çıkarıyor...

Yalnız Kürtler aslında Türkmüş, karda yürürlerken kürt kürt sesi çıktığı için Kürt adını almışlar gibi uydurmalarla birlik sağlanmaz. Bu ırkçı bir yaklaşımdır. Birlik, anayasal vatandaşlık bilinci ile sağlanır. Nasıl Selçuklu deyince Selçuk beyle, Osmanlı deyince Osman beyle ülkedeki herkesin soy birliği yoktuysa, her Türk vatandaşı da ırk olarak Türk olmak zorunda değil. Nasıl bir Gürcü "Osmanlıyım" diyorduysa, her TC vatandaşı da "Türküm" diyebilmelidir.

Sayin demirefe, siz nevrozun kürtlerle bir iliskisi olmadigini, bilhassa Fars kültürüne ait ve orta Asya'da yayilmis bir deger olarak tanimliyorsunuz. Diger taraftan bazi arkadaslar sizin gibi nevrozun kürtlerle iliskisi olmadigini ama bir Türk bayrami oldugunu ve bu bayrami binlerce yildan beri Türk'lerin kutladigi iddaasinda bulunuyorlar. Dogrusu kafam bayagi karisti, herkes birseylerden bahsediyor. Kim acaba bilerek yaziyor ögrenmek istiyorum dogrusu. Diger taraftan Kürt'lerin kültür varliginin olmadigini cok rahat sekilde anlamissiniz. Ben dogrusu yillardan beri sizin gibi o kadar kolay anlayamadim Kürt'lerin kültür varliginin olmadigini ve bunu dügünlerde türkceden cevirerek söyledikleri türkülerden anlasilacagini. Ama bazi arkadaslar zaten Kürt falan yok diyorlar, olmayan bir seyin nasil kültürü olsunki??? Sizin aciklamalariniz bana bayagi bilimsel geliyor. Bende ileride Kürt dügünlerinde söyledikleri türkülere iyi dikkat edecegim ve Kürt'lerin kültürünün olmadigini o sekilde en sonunda anlayacagim. Vallahi neymis bu Kürt'er ya bilmiyordum, her seyi üstleniyorlar. Bende onlari masum ve haklari elinden alinmis halk olarak biliyordum. Artik iyice dikkat etmek gerek, olurya yarin belki Türk bayraginada sahip cikarlarsa hic bir seyimiz kalmaz elimizde.

Gönderi tarihi:
Iki teror arasinda kaldigimiz halde kimse bizlere kulak asmiyor! Yeter artik!

Sayın diyarbakırlı ben o yazıyı yayınlarken devletin içine sinmiş yanlışlar yaparak kürtleri devlet düşmenı haline getiren insanların yanlışlarını göstermeyi amaçlamıştım,ancak iki terör arasında kalmak deyişiniz hoş değil,devlet kadrolarında yanlış işler yapanlar olabilir bu devletin kurumlarını terörle bağdaştırma hakkını vermez bize,bizim amacımız türk kardeşlerimize olayları doğru bir şekilde anlatarak onların bu şoven militaristlerin yaptıklarını görmelerini sağlamaktır lütfen buna dikkat edelim...

Gönderi tarihi:

Bir haftadan buyana tüm ana haber bültenlerinde ısrarla olaylı nevruz gösterileri gösterilmeye devam ediyor görüntüler hepimizin öfkesini okşamaktan başka bir işe yaramıyor, bu halkı galeyana getirme çabasına bir son verilmesini istiyorum.Çünkü yorulduk sürekli bize birilerini ve bir şeyleri hedef göstermelerinden..

Ülkede ciddi bir şekilde bir kürt düşmanlığı empoze ediliyor.Hepimiz o görüntülerden etkileniyoruz ve bunun sonunu pekte hayır görmüyorum..

DTP denilen pkk uzantısı partinin toplumu kışkırtmaya ve tahrik etmeye yönelik her açıklamasını eleştiriel bir şekilde bize ulaştıran meyda aslında toplumun altına dinamit yerleştiriyor, bence hiç bir şekilde onların söylem ve eylemlerini ekranlara yasıtmamaları gerekiyor nasılsa her söylediğimiz kitlelere ulaşıyor rahatlığı ile hareket ediyorlar.Bunlara bu tip fırsatlar vererek Türk halkının içerisine öfke ve nefret tohumları ekiliyor.

Bu durumda medya, bizden kesilen vergilerden maaş alan bu bölücü zihniyetlileri görmezden gelmeli, bu hem bizim hemde kürtler için daha sağlıklı olur..

Gönderi tarihi:
bir sürü hikaye.bu arada kürtlerin zamanında 3000 yıl süren bir bir devletlerinin olduğunuda öğrenmiş olduk?.nevruz mevruz senin olsun arkadaş.nevruzun ne manaya geldiğini tv ,lerdeki görüntülerden görebiliyoruz.fazla söze gerek yok.neyin ne olduğu çok açık

Zaten size özelikle alın kutlayın diyen olmadıki...........zaten o provaksyonlar degilmi kişileri bu noktaya getiren!!NEWROZ kürtlerindir PKK ların degil!!bunu neden ayrıd edemiyorsunuz veya neden kabulenmek bukaday zor?evet gene yineliyorum umarım TÜRK ve KÜRT ler bir arada bunu kutlama şansımız olur!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.