Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İslami bir terim olan küfür,gerçeğin üstünü örtmek anlamındadır.Bu tür insanlarada kafir denilir.Gerçeğin üstünü örten.

İslam eleştirmenlerine duyulan öfke ve hatta yeri geldiğinde ölümüne varan şiddet uygulanması,bizlerin ısrarla gerçeklerin üstündeki perdeyi kaldırmasından kaynaklanıyor. Bütün sorun burda yatıyor. Gerçeklerin gizli kalması.Eğer müslümanlar gibi onların kullandığı terimleri yani perdeleri kulllansak hiç bir sorun olmayacak.

Yeryüzünde hiç bir toplum,dinini,kültürünü işgal olmaksızın bir anda terkedip topluca başka bir dini,kültürü güle oynaya kabul etmez. Bunun aksini iddia etmek gerçeklerin üstünü örtmek demektir,islami terimle küfürdür. Eğer islamın bu şekilde yayılmacı, baskıcı bir politikası olmasa idi arabistanda kalması ve günümüzdeki yüzlerce ülkenin islam olmaması gerkirdi.

Şimdi islamın hangi terimlerle gerçeklerin üstünü örttüğüne bakalım

İşgalin üstünü örtüp,fetih demek.

İşgal sonucu başka milletlerin zenginliklerine el koymak talandır.

Hırısızlığın üstünü örtüp,ganimet demek

En yakın akrabaları öldürülmüş ve kendisi savaş esiri olarak alınmış hiç bir kadın düşmanın koynuna kendi rızası ile girmez.Böyle kadınlarla ilişkiye girmek ancak zorlama neticesinde mümkündür ki ırza tecavüz kapsamına girer.Irakta amerikalı askerlerin müslüman kadınlara yaptığı bundan başka bir şey değildir.

Kuran bu tür savaş esiri kadınlarla ilişkiyi nisa 24 te legal saymaktadır.Oysaki modern hukuka göre değil esir bir kadın, kişinin evli eşiyle bile rızası dışında ilişkiye girmesi ırza tecavüz suçuna girer.

Irza tecavüzün adını örtüp, cariye demek

İgal edilen ülkelerde ki insanları öldürmek savaş filan değil,apaçık katliamdır. Çünkü işgalin hiç bir haklı gerekçesi yoktur,olamazda.

Katliamın üstünü örtüp,cihad demek.

Asimilasyonun üstünü örtüp,islamla şereflendi demek.

Haraç,ın üstünü örtüp cizye demek

Ve tüm bu haksızlıkları,

Gayten haber aldığını iddia eden psikolojik hastaların üstünü örtüp,peygamber diyerek,

Normal göstermek, gerçeklerin üstünü örtmek değilde nedir?

Bu durumda,kimler kafir oluyor,müslümanlarmı,yoksa bu haksızlıklara karşı çıkan insanlarmı?

Gönderi tarihi:

sayin hoppa bu duruma nasil bir yorum getirebilirsin...

Erdoğan'dan A'raf Suresi ile cevap

Başbakan Erdoğan Batman'da yaptığı konuşmasında Araf suresi'nden alıntı sözler kullandı.

Başbakan Erdoğan konuşmasında; "Kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri söyleyemezler" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın alıntı yaptığı A'raf Suresi;

A'RAF Suresi 179. ayet;

Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte

onlar ++++ +++ hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır...

Gönderi tarihi:

Başbakan Erdoğan Batman'da yaptığı konuşmasında Araf suresi'nden alıntı sözler kullandı.

Onu izlerken hem güldüm hem sinirlendim...

İnsanların gözünün içine baka baka hep saf yerine koymak hem de o insanlardan destek almak nasıl bir şeydir bir türlü anlamıyorum.

Konuya döndersek, hoppanın anlatımından faydalanarak, bunların ve bir çoğunun her hareketini kafirlik olarak tanımlayabiliriz. Ama nedense o kelime laik düşünen, demokrat düşünen, insani değerleri üst planda tutan insanlara yakıştırılıyor... Neden? Bu şekilde (o duyguyu kullanarak) rahatlıkla çok daha fazla taraftar toplanabiliyor. Ne diyeyim? Zaaf desem değil, gerilik desem değil, psikopatlık desem değil... En uygun açıklama yine "afyon" herhalde...

Gönderi tarihi:

Kelimelerin bir kelime bir de terim anlamları vardır. Örneğin bizler dinin genellikle sadece terim anlamını biliriz. Oysa dinin kelime anlamı yol, itaat, hüküm,hesap, kanun, düzen, ceza, mükafat, ibadet gibi anlamları vardır. Bizim bildiğimiz terim anlamı ise din, bir insan ya da toplumun inançları ve uyduğu kurallar bütünüdür.

Şimdi; dinin kelime anlamlarının arasında ''ceza'' da var diye, din insanlar için allah tarafından belirlenmiş bir cezadır diyebilir miyiz?

Üstelik bugün bu tür anlam kaymalarından ziyade şunlara dikkat etmeli, faşizme insan hakları (kim kimin haklarını belirleyip, maddeleyip, sınırlayabilir?..), asimilasona moda, köleliğe ekonomik özgürlük, adaletsizliğe demokrasi, cehalete branşlaşma... Bunca anlam ve/veya anlamsızlık bölünmesi dururken, bırakalım artık bunları..

Saygılar

Gönderi tarihi:
sayin hoppa bu duruma nasil bir yorum getirebilirsin...

Başbakan Erdoğan konuşmasında; "Kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri söyleyemezler" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın alıntı yaptığı A'raf Suresi;

A'RAF Suresi 179. ayet;

Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte

onlar ++++ +++ hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır...

Efendi Türkler, izninle ben bir yorum getirmek isterim.

Ben şu yaşıma geldim, siyasette bu kadar seviyesizlik, bu kadar nezaketten uzaklık, bu kadar terbiyeden uzaklık ve ağzı bozukluk görmemiştim. O kadar ki başbakan, neredeyse diğer siyasetçileri de kendine benzetti.

Aslında şöyle, doya doya bi küfür edemedi. Çok isterdi gönlünce küfür etmeyi ama, ne de olsa başbakan işte. Ee, ne yapacak adam, doğrudan "****" diyemeyeceğine göre, Kuran ayetlerinden alıntı yaparak bunu gerçekleştirdi. Kendisine bu konuda, Kuran'dan daha iyi bir kaynak bulamazdı zaten...

Gönderi tarihi:
Kelimelerin bir kelime bir de terim anlamları vardır. Örneğin bizler dinin genellikle sadece terim anlamını biliriz. Oysa dinin kelime anlamı yol, itaat, hüküm,hesap, kanun, düzen, ceza, mükafat, ibadet gibi anlamları vardır. Bizim bildiğimiz terim anlamı ise din, bir insan ya da toplumun inançları ve uyduğu kurallar bütünüdür.

Şimdi; dinin kelime anlamlarının arasında ''ceza'' da var diye, din insanlar için allah tarafından belirlenmiş bir cezadır diyebilir miyiz?

Üstelik bugün bu tür anlam kaymalarından ziyade şunlara dikkat etmeli, faşizme insan hakları (kim kimin haklarını belirleyip, maddeleyip, sınırlayabilir?..), asimilasona moda, köleliğe ekonomik özgürlük, adaletsizliğe demokrasi, cehalete branşlaşma... Bunca anlam ve/veya anlamsızlık bölünmesi dururken, bırakalım artık bunları..

Saygılar

Yooo bırakamayız. Söz konusu olan ve tanrı sözü olduğu iddia edilen bir kitapta geçen terimlerden bahsediyoruz.İnsanlar işlerine geldiği gibi anlamları saptırabilir. Peki allah nasıl böyle bir şey yapar?

Çocukla çocuk olma diye bir deyim vardır,bilmem duydunuzmu acaba?

Gönderi tarihi:
Yooo bırakamayız. Söz konusu olan ve tanrı sözü olduğu iddia edilen bir kitapta geçen terimlerden bahsediyoruz.İnsanlar işlerine geldiği gibi anlamları saptırabilir. Peki allah nasıl böyle bir şey yapar?

Çocukla çocuk olma diye bir deyim vardır,bilmem duydunuzmu acaba?

Inanmayanlarin Inamadilklari, Allahin kitabindan, inananlarina, kavramlari ters yuz ederek delil getirmeleri,

kendi kendilerini tatminden baska bir sey degildir.

saygilar.

Evren.

Gönderi tarihi:
Inanmayanlarin Inamadilklari, Allahin kitabindan, inananlarina, kavramlari ters yuz ederek delil getirmeleri,

kendi kendilerini tatminden baska bir sey degildir.

saygilar.

Evren.

Sizler, ters yüz ederek bize olmadık anlamlar ve bilimsel makaleler çıkartırkende düşünmek lazım bunu

saygılar

Gönderi tarihi:
Efendi Türkler, izninle ben bir yorum getirmek isterim.

Ben şu yaşıma geldim, siyasette bu kadar seviyesizlik, bu kadar nezaketten uzaklık, bu kadar terbiyeden uzaklık ve ağzı bozukluk görmemiştim. O kadar ki başbakan, neredeyse diğer siyasetçileri de kendine benzetti.

Aslında şöyle, doya doya bi küfür edemedi. Çok isterdi gönlünce küfür etmeyi ama, ne de olsa başbakan işte. Ee, ne yapacak adam, doğrudan "****" diyemeyeceğine göre, Kuran ayetlerinden alıntı yaparak bunu gerçekleştirdi. Kendisine bu konuda, Kuran'dan daha iyi bir kaynak bulamazdı zaten...

Ben bu yaşa geldim...diye devam eden cümlenize katılıyorum.Türkiye yıllardır her siyasetçi elinde biraz biraz hep kaybetti.Ama tehlike ve seviyesizlik hiç bu derece ivme kazanmamıştı..

Gelgelelim Kuran a olan sözünüze.Kuran ve diğer Kutsal Kitaplarımız,küfür konusunda oldukça katı kurallar içerir.Yani Allah ın her Kitabında tekrarlanan emridir küfür edilmemesi..Alıntıladığınız Ahzap suresi,Allah ın bütün Kitaplarında ki ortak ayettir bu arada.Yani görmeyecek,duymayacak,anlamayacak insanlar.Kuran da bazı hayvanlara benzetme yapılarak oluşturulan ve adına hakaret denilen ayetler,*************..Nice insanlar var ki,o insana hayvanlardan birinin ismiyle hakaret ettiğinizi sansanız,aslında o hayvana hakaret etmiiş sayılırsınız.Yani o derece aşağı ve yaratıklık ünvanında tuhaf ve çok çok zararlı insanlar vardır..Gelgelelim bunu bir siyasatçinin ağzına almasının,yani bir ayetle konuşmasının ne anlamda yapıldığına, zaten biliyoruz.Bunca şeye rağmen ısrarla dini alet ediyorlar,ısrarla dini karıştırıyorlar ya,bir dindar olarak üzerimizden oynadıkları ve bizi düşürdükleri halleri düşündükçe,sahip olmamam gereken öfkeye,kine kapılıyorum.Bir Türbanım bile,bugün bana tuhaf bakılmasına sebebiyet veriyorsa bu tamamen laik değil ,bu dindar geçinen ve dini siyasete karıştıran tipler tarafından oldu.Bu tarzda devam ederlerse daha da kötü olacak,her geçen gün daha da tehlikeye sokacaklar bizleri.Sanırım istedikleri de bu,uydurma dinlerinde gerçek dinleri boğmak ve yok etmek.İşte o kadar düşmanlar Kuran ın İslamına.Ah Mossad ve Aman...Sonsuza kadar güçlü düşman ..İşte bu yüzden başlık çok anlamlı ,başlıkla gelen içerik olmasa da ! Gerçekte kimler kafir?

Gönderi tarihi:
Sizler, ters yüz ederek bize olmadık anlamlar ve bilimsel makaleler çıkartırkende düşünmek lazım bunu

saygılar

Bu vesiyle ile,

Tarafsiz olmadiginiz, yazitlarinizdan belli oluyor,her ne kadar nikiniz tarafsiz olsada.

saygilar.

Evren.

Gönderi tarihi:
Tarafsiz olmadiginiz, yazitlarinizdan belli oluyor,her ne kadar nikiniz tarafsiz olsada.

gerçeğin tarafındayım, bu tarafsızlıktır bence !

bana gerçeği gösterin sizin tarafınızda olayım !

saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.