Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bence milyonlarin meydanlara akip bu devlet'te halkin iradesini yok saymaya calisan tum kurumlara DUR demesinin zamani geldi. Yargitay olsun, TSK olsun artik halkin iradesine her kurumun saygi gostermesinin zamani geldi. AKP taraftari olmama ragmen halkin yuzde 50'sinin oyunu almis bir siyasi partiyi yasaklamak isteyen kapatmak isteyen zihniyet demokratik ve halkin ira4esine saygi gosteren bir zihniyet olamaz! **********

Herkesin elele verip meydanlara tasmasindan yanayim. Herkes bir dilden "Bu halk sahipsiz degil!" desin! Ne dersiniz?

Gönderi tarihi:

Bende parti kapatimasinin dogru olmadigini söylüyorum ama, karanlik düsünceye sahip liderler demokrasiyi bir arac olarak kullanip sonunda hepimizin sonunu getirecek bir rejime dogru gidiyorsa buna dur dememizde gerekli. bana sorarsan en dogru eylem halkin yollra dökülüp bu örümcek kafali demokrasi düsmani seriatcilara karsi savas vererek demokrasiyi kurtarmalaridir. Bu olmadigina göre, kötünün icerisinde en iyisini arayacak olursak su an kapatmaktan baska bir cözüm bulamiyorum malesef.

Gönderi tarihi:

Tabi doğrudur ozaman toplumun düzenini sağlayacak tüm hukuk kurallarını da ortadan kaldıralım.Nasılsa toplum öyle istiyor.Her çoğunluğun istediği de doğrudur.Bir zamanlar Hitleri de çoğunluk istiyordu sonuçları ne oldu görüldü.Amerika da japonyaya atom bombası atan zihniyeti de çoğunluk istiyordu.Öyleyse çoğunluğun her yaptığı doğrudur.Denetlemeye de gerek yoktur.Diğer kesimin hakları da zaten önemli değildir.Laik düzeni yıkmak çoğunluğun isteğidir.Ne duruyoruz yıkalım o zaman.

Gönderi tarihi:
Bence milyonlarin meydanlara akip bu devlet'te halkin iradesini yok saymaya calisan tum kurumlara DUR demesinin zamani geldi. Yargitay olsun, TSK olsun artik halkin iradesine her kurumun saygi gostermesinin zamani geldi. AKP taraftari olmama ragmen halkin yuzde 50'sinin oyunu almis bir siyasi partiyi yasaklamak isteyen kapatmak isteyen zihniyet demokratik ve halkin ira4esine saygi gosteren bir zihniyet olamaz! **********

Ne o?

Olayın ucu sizin partiye de mi dokunuyor yoksa?

Gönderi tarihi:
Ne o?Olayın ucu sizin partiye de mi dokunuyor yoksa?

Doğru teşhis YARASA. Seçimden önce dini kaygısı olmayan Kürt seçmene DTP'ye oy vermesi, ona vermek istemiyor, dini kaygıyı ön planda tutuyorsa AKP ye oy vermesi propagandası yapılmıştı bölücüler tarafından.

Nasılsa ikisi de bölmeye hizmet edecek, farketmiyor tabii...

Gönderi tarihi:

parti kapatmak doğru değil. kişilere siyaset yasağı getirilsin ama anayasayı ihlalden ve cumhuriyetin temel ilkelerine zarar vermekten. bu hem doğru hem de yerindedir. ancak halkın bir sürü olmadığı konusunda bence yanılıyorsun. bizim halkımıibir sürüdür. her ne kadar kendi aleyhinde, kendisine zulmeden, haklarını elinden alan, bağımsızlığını ve ilkelerini yok eden bir partiye kömür, makarna uğruna sürüler halinde oy vermişlerdir. halkımız hala da akıllanmamıştır, hala daha kendisine yapılan zulmü görememiştir. görmesi de zor gibi görünüyor...

Gönderi tarihi:
Tabi doğrudur ozaman toplumun düzenini sağlayacak tüm hukuk kurallarını da ortadan kaldıralım.Nasılsa toplum öyle istiyor.Her çoğunluğun istediği de doğrudur.Bir zamanlar Hitleri de çoğunluk istiyordu sonuçları ne oldu görüldü.Amerika da japonyaya atom bombası atan zihniyeti de çoğunluk istiyordu.Öyleyse çoğunluğun her yaptığı doğrudur.Denetlemeye de gerek yoktur.Diğer kesimin hakları da zaten önemli değildir.Laik düzeni yıkmak çoğunluğun isteğidir.Ne duruyoruz yıkalım o zaman.

Arkadaşımızın önerisine ne diyorsun Diyarbakırlı? Yıkalım mı? Cevap verirmisin? Bekliyoruz....

Gönderi tarihi:
Nasılsa ikisi de bölmeye hizmet edecek, farketmiyor tabii...

Sökonusu olan, "Atatürk Cumhuriyeti"ne zarar vermek ise, olmadık partiler olmadık işbirlikleri içine girerler tabii.

Artık gülüp geçemiyorum bu samimiyetsizlikleri gördükçe!

Boşuna heveslenmeyin, birbirinizin arkasını kollamayın! Bu ülkenin sahibi bellidir!

Gönderi tarihi:
Sökonusu olan, "Atatürk Cumhuriyeti"ne zarar vermek ise, olmadık partiler olmadık işbirlikleri içine girerler tabii
.

Bir başka deyişle " düşmanımın düşmanı benim dostumdur "

Gönderi tarihi:

her türlü yalana dolana va kanunsuzluğa dur demeyenler, kanun yakalarına yapışınca aman yandım dur deyin diye haykırıyorlar :)

bizde diyoruz ki :

Savcımıza Hep Destek Tam Destek...

Savcımızın sahipsiz, yalnız bırakmıyoruz. Lütfen aşağıdaki telefon- e-posta ve faks numaralarına yağmur olup yağalım.. Ona desteklerimizi iletelim...

Akp, kapatılmalıydı. Hem de 100 defa kapatılmalıydı.

Mustafa Kemal Devrimlerinin ve Laik Cumhuriyet'in karşıtları, özgürlüklerden bahsedip aslında en büyük özgürlük karşıtları, demokrasiden bahsedip ancak en büyük demokrasi karşıtları

çoktan kapatılmalıydı.

Bizler milyon olduk, yağmur olduk, sel olup sokaklara taştık. Tepkimizi yılmadan, korkmadan hep gösterdik.

"Kimse sesimizi duymuyor, kimse dinlemiyor" dediler, "Mitinglerle bu işler olmaz" dediler.

Oysa mitingler demokratik toplumlarda tepkinin en güzel örneğidir. Memleket Sevdalıları tepkisini her yerde gösterdi. Birileri bizi seyrediyordu, biliyorduk, inanıyorduk.

Kimse bizi duymazdan, görmezden gelemezdi. Gün gelecek devran dönecekti. Akp, halka hesap verecekti.

Ve o gün geldi. Gün, savcımıza destek olma günüdür. Sesimizi bir kez daha duyurma günüdür.

Tek başına parti kapatma da yeterli değil, yargılanmalılar, hesap vermeliler. Dinimizi hurafelerle yozlaştıranlar, çağdaş ülkemizi karanlığa götürenler, Cumhuriyet tarihinin en kötü

ekonomik rakamlarını yabancıların parası ile pespembe gösterenler, halka sürekli yalan söyleyenler, yabancıların istekleriyle yasa çıkaranlar,

Ata' mıza her zaman karşı olanlar en sert şekilde cezalandırılmalılar...

Aşagıdaki iletişim adreslerinden desteklerimizi mutlaka iletmeliyiz. Yalnız telefon degil yazılı olarak ta desteklerimizi yağdırmalıyız. Tüm çevremizi de haberdar ederek onları da

bu desteğe çağırmalıyız...

Telefon : 0312 416 10 00

Faks : 0312 425 98 14

E-posta : [email protected]

Mektup Adresi:

Atatürk Bulvarı No:1

Bakanlıklar

Ankara

06658

Gönderi tarihi:

Zaten halkin suruden bir farki yok kim ne derse o tarafa yoneliyor.. Parti kapatma hangi laiklige ve hangi demokraside yer buluyor bunu bana aciklarmisiniz tamam AKP adam akilli bir parti degil ama bunun cevabini sandik basinda vermeliydiniz.. Bugun sandik basinda kenetlenip cevap vermiyorsaniz ulkenin cikarlari icin ulkeyi zedelemeye hakkiniz yoktu bunu hic bir zaman unutmayiniz... Turkiyede hangi parti ulke ve cikarlari icin calisiyor AKP, MHP, CHP; DTP, al birini vur otekine bugunlere gelmemizin yegane nedenleri yine bunlar degilmi laikligi savunupta ulkenin tum kurumlarina rusveti, yolsuzlugu, yan kesiciligi, usulsuzlugu yerlesmesinde yine bunlar degilmidir.. madem yargi laikligi ve cumhuriyetin temel ilkelerini savunuyor neden peki yillardir yolsuzlukla rusvetle usulsuzluklerle bir caba gostermedi neden ozaman demedi laiklik ve cumhuriyetin temel ilkeleri catirdiyor demedi oyleki unutmayalimki ATATURKun sozlerinden biriside TURK, OVUN, CALIS, GUVENdir hani nerede.. Parti kapatmak sadece demokrasinin bir ayibindan baska hic birsey degildir bir ikinciside AKPnin ekmegine bal surmekten baska hic bir sey degildir.. Turkiyenin tum kurumlari kendi cikarlari icin herseyi kisisellestirmektedir kimse halkin menfaatini dusunmekte degildir.. gorun bakin bu yargitay davasinda dahi bir capanoglu oyunu cikar

Gönderi tarihi:

Herkesin elele verip meydanlara tasmasindan yanayim. Herkes bir dilden "Bu halk sahipsiz degil!" desin! Ne dersiniz?

Yargiya ve orduya dil uzatanlarin kimler olduklarini tekrarlamak istemiyorum ama sizin coktan beri beklediginiz ama olmayan sey zaten halkin ayaklanmasidir.Sizin yazdiklarinizi okuyan akli basinda birisi sizin provakasyon icin var oldugunuzu hemen anlar.Size Alamanyada öylemi ögretiyorlar dökülün sokaklara diye,nazi partileri kapanirkende öyle demismisdiniz Alamanyada.Suc isleyen bir parti aldigi oy sayisi ile degil suclarina göre degerlendirilir bilmiyorsaniz simdi ögrenmis oldunuz.PKKlilari sokaklara döktünüz istediginiz olmadi simdide Türk halkini sokaklara dökmeye calisiyorsunuz yemezler bunu sayin diyarbakirli.Türk yargisina Türk ordusuna dil uzatarak haddinizi asmayin.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayin Yakisikli,Yargitay davasinda capanoglu cikar veya cikmaz o ayri bir konudur ama Yargitay savcisi AKP ye kapatma davasi acti diye bu saldiri ne demektir,AKP nin suc isleme dokunulmazligimi var,hangi demokraside iktidar partisi ülkenin rejimini degistirmek icin sinsi sinsi calismalar yapar ve arkasina AB-ABD yide alarak ülkeyi kaosa sürükler bunun adina ihanet denir,halkin iradesine sorularak ihanet yapilmiyor halkin iradesi kullanilarak ihanete kalkisiliyor.Buna dur diyecek olanlarda Türk yargisinin yetkilileridir.Orduya hayir yargiya hayir bu ne demektir yani.Demokrasi ayibi ne demektir?Demokrasiyi rafa kaldiranlarin, cikarlari icin demokrat kesilenlerin karsisina yargi ciktiginda neden ayip oluyor anlasilmaz bir olay bu.AKP nin bazi kesimlere göz kirpmasi yarginin bu müdahalesi ile yarida kaldi,bütün gocunmalar bundandir.AKP sayesinde PKK lilari bir ümit sarmisti,Kürdistan gelecek diye,ümitleri suya düsünce simdide halki sokaga dökülün diye tahrik etmeye basladilar.Tahrik edenlerin kim olduklarini ise isimlerine bakarak anlayabilirsiniz.Kürt halki,Ergenekon sözcüklerini kimler kullaniyorsa AKP nin kapatilma davasina encok gocunanlarda onlardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
..............

madem yargi laikligi ve cumhuriyetin temel ilkelerini savunuyor neden peki yillardir yolsuzlukla rusvetle usulsuzluklerle bir caba gostermedi neden ozaman demedi laiklik ve cumhuriyetin temel ilkeleri catirdiyor demedi

..............

Sizde laf söz çok. Bu seferde dersiniz ki "dere görmeden paça sıvanıyor." yada "bırakmıyorlarki siyasetçiler siyasetlerini yapsınlar." Oldu olacak, yargının gerekçeli müdahale zamanını da belirleyiver.

Gönderi tarihi:
Sizde laf söz çok. Bu seferde dersiniz ki "dere görmeden paça sıvanıyor." yada "bırakmıyorlarki siyasetçiler siyasetlerini yapsınlar." Oldu olacak, yargının gerekçeli müdahale zamanını da belirleyiver.

bizde laf cok derken kastin.. ben konuyu bireysel olarak yanitladim.. sen burada sanki beni bir gruba mensup gibi gosteriyorsun... laf salataligini birakalim... Maadem siz bukadar cok biliyorsunuz soylermisin turkiyede hangi parti siyaset yapiyor.... hic birisi... siyaset partilerin disinda turkiyede herkes siyaset yapiyor.. bunun icine siz ve sizin gibileride dahil....

saygilar

Gönderi tarihi:
Boşuna heveslenmeyin, birbirinizin arkasını kollamayın! Bu ülkenin sahibi bellidir!

Bir başka deyişle " düşmanımın düşmanı benim dostumdur "

İkiniz de haklısınız dostlar. İşbirliği çok kesin. İşte DTP de başladı imamları, türbanlıları kullanmaya. Kapatılma riski olmasa birleşmelerine hiç şaşırmazdım.

Amaç ülkeyi bölmek, ha türbanla simgelenen dini ayrımcılıkla, ha etnik ayrımcılıkla...

Gönderi tarihi:

Her zaman ''laiklik''karşıtlarının bu ülkeye zarar verdiği söylenir,onlar düşman bilinir,onlarla mücadele edilmesi gerekir...Çoğu zaman da laiklik karşıtlarıyla mı mücadele edilir laiklik kılıfıyla başka bir mücadele mi verilir bilinmez fikir yürütülür,senaryolar yazılır...Benim de en çok kanıma dokunan ''laiklik,laiklik''diye bağıranlara,bunu kendi için kullananlara hiç laf söylettirilmemesi,onların sütten çıkmış ak kaşık olması,onların bu vatanın tek sahibi savunucusu olması...AKP'nin laikliğinden kuşku duyulmasaydı bugün bağıranlar susarlardı...Bu ülkeye tek zarar AKP zihniyeti cihetinden mi geliyor?Bu ülkeyi kendi menfaati için çiftlik haline getirenler laik düşmanı olarak adlandırılınca mı düşman oluyor?Bu ülkeye düşmanlık sadece laiklik yanlısı laiklik düşmanı kıstasıyla mı ölçülüyor?Yazık yazık...Bu ülkede hak var,hukuk var da kimden yana haktan yana mı hukuktan yana mı?Laik olduğuna inandır bir kesimi ondan sonra aklına ne gelirse yap serbestsin.Hak da senden yana,hukuk da,yargıtay da...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
Sayin Yakisikli,Yargitay davasinda capanoglu cikar veya cikmaz o ayri bir konudur ama Yargitay savcisi AKP ye kapatma davasi acti diye bu saldiri ne demektir,AKP nin suc isleme dokunulmazligimi var,hangi demokraside iktidar partisi ülkenin rejimini degistirmek icin sinsi sinsi calismalar yapar ve arkasina AB-ABD yide alarak ülkeyi kaosa sürükler bunun adina ihanet denir,halkin iradesine sorularak ihanet yapilmiyor halkin iradesi kullanilarak ihanete kalkisiliyor.Buna dur diyecek olanlarda Türk yargisinin yetkilileridir.Orduya hayir yargiya hayir bu ne demektir yani.Demokrasi ayibi ne demektir?Demokrasiyi rafa kaldiranlarin, cikarlari icin demokrat kesilenlerin karsisina yargi ciktiginda neden ayip oluyor anlasilmaz bir olay bu.AKP nin bazi kesimlere göz kirpmasi yarginin bu müdahalesi ile yarida kaldi,bütün gocunmalar bundandir.AKP sayesinde PKK lilari bir ümit sarmisti,Kürdistan gelecek diye,ümitleri suya düsünce simdide halki sokaga dökülün diye tahrik etmeye basladilar.Tahrik edenlerin kim olduklarini ise isimlerine bakarak anlayabilirsiniz.Kürt halki,Ergenekon sözcüklerini kimler kullaniyorsa AKP nin kapatilma davasina encok gocunanlarda onlardir.

saygilarla

sayin politika yargitayin davasinda capanoglu cikarmi cikmazmi diye bir soz konusu olamaz bu demek oluyorki turkiyede yargi birilerince kullaniliyor... Ben kendi adima konusuyorum ben akpye dava acildi diye yargitay savcisini saldirida bulunmuyorum ama turkiyede sistem gercekten hukuk ve adalet uzerine kuruluysa ve yargi hic bir guc altinda kalmadan kendini hakli gordugu icin boyle bir dava aciyorsa ki ben oyle dusunmuyorum ozaman AKP ile beraberinde MHPde ulke rejimi degistirmeye kalkmadimi ozaman MHPyide kapatma davasi acilma geregi yokmu yoksa MHPnin kapatilmasi soz konusu olamazmi.. Universiteye turbani MHP ile birlikte sokmaya calismadilarmi... DTP boluculuk yaptigi icin kapatilma davasi halen beklemede.. CHP sirf oy toplamak amaci icin hem turbana karsi hemde secim malzemesi olarak secmenlere turban bas ortusu dagitiyor bu partilerin hepsi kapatilsin ozaman bugun meclisteki tum parti uyelerinin gecmisini inceleyin 1 tanesinin bile belki sicili temiz degildir peki boyle bir mecliste hangi partiyi kapatmayi dusunuyorsunuz acaba ... Evet halende sozumun arkasindayim bu bir DEMOKRASI ayibidir bugune kadar kapatilan partilerden turkiyenin kazanci ne oldu demokrasiyi kaldiralim ozaman ordu gelsin yonetsin ulkeyi ozaman ne laiklik elden gider nede bolucuk hadi hayirli ugurlu olsun

saygilar

Gönderi tarihi:

Haklisiniz,ama zaten yargi varsa darbeyede gerek yoktur,ben diyorum ki demokrasiyi kullanip parti ve ideolojik hedeflere varmak isteyenlerin yakasina yargi yapismalidir adi ne olursa olsun önmeli degil.Biz hemyargiyi istemiyoruz hem darbeyi istemiyoruz ama birsey istememiz lazim,bu memleketi ucuza sahiplenmedik,ucuzada harcayamazlar.Eger varsa yargilanmasini gerektiren noktalar yargilanmalidir ama AKP ama DTP ama MHP vede CHP,bagimsiz bir yargi ayirim yapmaz vede birilerinin emriyle hareket etmez.Eger varsa bir capanoglu cikacaktir ortaya.

Demokrasi ayibi nitlemenize katilmiyorum bu niteleme yargiyi dislamak demektir,yani demokrasi diye demokrasiye darbe vurulmasimi daha iyidir?Gidis gidis degildir,Türkiye bir mechule dogru itilmekte ve Türkiyeyi mechule itenler hep demokrasi ve özgürlükten bahsetmektedirler.Arkasina yüzde 47 yi almis olan bir yönetim ben herseyi yaparim diyor,bu demokrasimi sizce yoksa halkin oylarini alip halka ragmen siyasetmidir bu.Halk AKP ye Islam devleti kursun diye oy vermedi,halk AKP ye Erdogan degisti dedikleri icin oy verdi,bunlari hep yasadik daha ne gectiki aradan 5 yil öncesiydi,ben degistim dedi Erdogan ve halktan oy aldi,degistim diyerek halktan oy alan bir adam iktidara geldikten sonra hep degismis gibi siyaswet yapti ve halktan tekrar oy aldi hemde daha fazla,ama ne olduysa bu daha fazla oydan sonra oldu zaten.AKP anayasasi,Vakiflar yasasi,türban yasasi,ve daha baska yasalar halka sorulmadan ama halka ben degistim denerek oylari topladiktan sonra cikarildi,cikarilmayada devam edilmektedir.AKP nin amacini hala anlayamadiysak bundan sonrada anliyamiyacagiz demektir.AKP nin yöneticileri dün söylediklerini teker teker gerceklestirmektedirler,gündemimizde TÜRBAN yok diyenler bir bakiyorsunuz türban yasasi cikartioyrlar,bunlar yanlis seylerdir.Halkin oyunu calipta halka böyle ihanet edilmemelidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Haklisiniz,ama zaten yargi varsa darbeyede gerek yoktur,ben diyorum ki demokrasiyi kullanip parti ve ideolojik hedeflere varmak isteyenlerin yakasina yargi yapismalidir adi ne olursa olsun önmeli degil.Biz hemyargiyi istemiyoruz hem darbeyi istemiyoruz ama birsey istememiz lazim,bu memleketi ucuza sahiplenmedik,ucuzada harcayamazlar.Eger varsa yargilanmasini gerektiren noktalar yargilanmalidir ama AKP ama DTP ama MHP vede CHP,bagimsiz bir yargi ayirim yapmaz vede birilerinin emriyle hareket etmez.Eger varsa bir capanoglu cikacaktir ortaya.

Demokrasi ayibi nitlemenize katilmiyorum bu niteleme yargiyi dislamak demektir,yani demokrasi diye demokrasiye darbe vurulmasimi daha iyidir?Gidis gidis degildir,Türkiye bir mechule dogru itilmekte ve Türkiyeyi mechule itenler hep demokrasi ve özgürlükten bahsetmektedirler.Arkasina yüzde 47 yi almis olan bir yönetim ben herseyi yaparim diyor,bu demokrasimi sizce yoksa halkin oylarini alip halka ragmen siyasetmidir bu.Halk AKP ye Islam devleti kursun diye oy vermedi,halk AKP ye Erdogan degisti dedikleri icin oy verdi,bunlari hep yasadik daha ne gectiki aradan 5 yil öncesiydi,ben degistim dedi Erdogan ve halktan oy aldi,degistim diyerek halktan oy alan bir adam iktidara geldikten sonra hep degismis gibi siyaswet yapti ve halktan tekrar oy aldi hemde daha fazla,ama ne olduysa bu daha fazla oydan sonra oldu zaten.AKP anayasasi,Vakiflar yasasi,türban yasasi,ve daha baska yasalar halka sorulmadan ama halka ben degistim denerek oylari topladiktan sonra cikarildi,cikarilmayada devam edilmektedir.AKP nin amacini hala anlayamadiysak bundan sonrada anliyamiyacagiz demektir.AKP nin yöneticileri dün söylediklerini teker teker gerceklestirmektedirler,gündemimizde TÜRBAN yok diyenler bir bakiyorsunuz türban yasasi cikartioyrlar,bunlar yanlis seylerdir.Halkin oyunu calipta halka böyle ihanet edilmemelidir.

saygilarla

sayin politika

ben kendi adima konusacak olursam yargiya karsi olan birisi degilim ama darbe olmasina kesinlikle karsiyimdir.. ama bunu sende bilirsinki yargi tarafsiz olmalidir fakat turkiyede yarginin nekadar tarafsiz oldugu yillardan beridir konusulur ve bende turkiyedeki yargi sisteminin tarafsiz olduguna inanmiyorum ki sayet bugun turkiye cumhuriyetinde yargi tarafsiz olmus olsay idi emin olki bugun geldigimiz su durumda olmaz ve yine emin olki kimse yargitayin elestirme gereginde bulunmazdi cunku yarginin 100 % dogru yaptigina inanirdi herkes turkiye tarihinde 24 parti kapatilmis bugune kadar ve AIHM bu kapatilan partilerden sadece birinin kapatma gerekcesini dogru ve yerinde bulmus.. beni AKPnin % kac oy aldigi ilgilendirmiyor beni cunku legal ve illegal yollardan bugun turkiyede herkes oy toplamakta bunu herkes bilmektedir bunu tekrar aciklamak gerekmiyor.. ne diyoruz turkiye cumhuriyeti devleti laiktir laiklik nedemektir devlet kurumlari hic bir dine bagli olmaz ama kisilerin dinine esit davranmak durumundadir bugun bir turban meselesidir aldi basini gidiyor bugun aslinda bunlarin hic birisi yasanmaya bilirdi AKPden evvel yasalarla universitelerde ve yuksek okullarda serbest birakilmis olsaydi ne bugun turkiye islam tehditini konusacakti nede insanlar arasinda ayrimcilik olacakti ama malesef Ataturkten sonra gelen yoneticiler ulkeyi kendi keyiflerince ve kilifina uydurarak yonetti yok sunu boyle yaparsan laiklik elden gider yok bunu boyle yaparsan kominizim gelir yahu kardesim vatandas seni o meclise sokarken akli vakti yerindeydi sag duyusu kuvvetliydide simdimi halkina guvenmiyorsun .. su bir gercekki bir ulkede ne yasaklanirsa halk onun uzerine gider... Ve emin olunki turkiye cumhuriyeti bu karabulutlarida uzerinden atacaktir cunku nasilki bizler kurtulus savasinda sunnisiyle alevisiyle laziyla cerkeziyle kurduyle omuz omuza verip bu ulkeyi hic yoktan var etmesini bildiysek bugun ve bundan sonrada bu boyle olacaktir... kimse kendi cikar emel ve egolarini tatmin etmek icin halki kullanamaz..

Gönderi tarihi:

Sayın FUZULİ, laiklik belli belirsiz, soyut bir kavrammış gibi yorum yapmışsınız. Laikliğin ölçüsü belli, devlette hiç bir düzenlemenin din bazında yapılamayacağı gibi net bir tanımı var.

Ayrıca açılan davanın gerekçesi "laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak. Yoksa "laikliği ihlal ettin, ağzına bant" diye bir uygulama yok.

Bazıları da "parti kapatılmasın, eylemi işleyenler cezalansın" görüşü öne sürüyorlar, asıl böyle bir uygulama "laikliği ihlal ettin, ağzına bant" uygulaması olur ki ne mümkündür, ne gerekli, ne faydalıdır. Aksine aşırı bir fikir kısıtlaması yaratır. Ancak odak olunca odak olan parti kapatılabilir.

Biri mercekle güneşi odaklayıp bir yeri yakmayı planlarsa, merceği elinden alırsınız, güneşi söndürmeye veya gökyüzüne kubbe inşa etmeye kalkışmazsınız, değil mi?

Gönderi tarihi:

Ne büyük bir paradoks,Ergenekon'u tutuklayanlar,dava acanlar sanki Türkiye Cumhuriyetinin yargi mensuplari ,ama AKP ye kapatma davasi acanlar ise baska dünyalardan gelmisler.AKP nin dokunulmazligi var birilerince ama Ergenekon'un yok,neden yok cünkü Ergenekon bazi cete olaylari ile suclaniyor,peki AKP neyle suclaniyor?Ergenekoncular diyelimki cete kurmus gizli gizli PKK ile isbilrigi yapiyordular iddia öyle.Ama AKP acik acik PKK ile isbirligi icinde bunu neden kimse söylemiyor,Türkiyeli kavrami ayni zamanda PKK lilarinda kullandigi bir kavram,Türkiyenin basbakani,milli görüscü,Istanbul'un imami Erdogan Türkiyeli olmaktan bahsetmiyormu,eyalet sistemine gecerek Güneydoguyu Kürtlerin kontrolüne birakmak istemiyormu.Yani AKP icin neden dava acilamiyacagina dair bir gercek neden gösterebilen,söyle taraf tutmayi birakipta evet sucluysalar cezalarini ceksinler diyebilen bir AKP li veya dinci varsa ciksin ortaya,yol efendim,Eergenekona karsiymista falanmista fismanmista ya bunlar hazimsizliktan öte sözler degildir.Iktidar partisinin suc isleme önceligi ve dokunulmazligi yoktur.Savci bir iddianane hazirlamistir,bu savci olarak onun görevidir,yarin bu iddialar görüsülecek ve digrusu yanlisi cikacak ortaya,nedir bu saldirganlik günlerdir anlasilir birse degil,yoksa sizce AKP ne yaparsa ALLAH'IN EMRIYLEMIDIR.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayın FUZULİ, laiklik belli belirsiz, soyut bir kavrammış gibi yorum yapmışsınız. Laikliğin ölçüsü belli, devlette hiç bir düzenlemenin din bazında yapılamayacağı gibi net bir tanımı var.

Ayrıca açılan davanın gerekçesi "laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak. Yoksa "laikliği ihlal ettin, ağzına bant" diye bir uygulama yok.

Bazıları da "parti kapatılmasın, eylemi işleyenler cezalansın" görüşü öne sürüyorlar, asıl böyle bir uygulama "laikliği ihlal ettin, ağzına bant" uygulaması olur ki ne mümkündür, ne gerekli, ne faydalıdır. Aksine aşırı bir fikir kısıtlaması yaratır. Ancak odak olunca odak olan parti kapatılabilir.

Biri mercekle güneşi odaklayıp bir yeri yakmayı planlarsa, merceği elinden alırsınız, güneşi söndürmeye veya gökyüzüne kubbe inşa etmeye kalkışmazsınız, değil mi?

Sayın Demirefe birincisi ''laiklik''kavramı müşahhas bir kavram değildir.Müşahhas bir kavram olmadığı içinde her toplum,her kültür kendi çlçüsünde bu kavramın içini doldurmakta anlamlandırmaktadır; ki somut olsaydı elle tutulur gözle görülür olsaydı misal bir ''taş''kelimesine her insan farklı tanım yüklemiyorsa,maddesel olarak ortadaysa 'laiklik'' de maddesel olmalı ki soyut yorumlar yapmayıp tek anlam yükleyebilelim.

Sevgi hissini nasıl gösteremiyorsan ama davranış ve uygulamalarla anlamlandırabiliyorsan laiklik de bu cihetten bir kavramdır.''Laiklik, hiçbir düzenlemenin din bazında yapılamayacağıdır...''şeklindeki bir tanımdan hareketle bir partinin kapatılabilmesi için yaptığı düzenlemelerin din menşeili,vurgulu olması gerekir ki suç olabilsin anlamı çıkıyor.Türban meselesi dini refarans alınarak çözmeye çalışılan bir mevzu mudur yoksa insan hak ve hürriyetleri temelinde mi değerlendirilmelidir.Bu konunun hangi kapsamda değerlendiriliceğinin kıstası nedir?Hangi kıstasla bu laiklik karşıtı din refaranslı eylem olarak adlandırılmaktadır.CHP'nin oy için başörtüsü dağıtması,MHP'nin başörtüsü meselesinde müdahil olması laiklik odağı oluşturmayan basit eylemler midir?''Hamdolsun kelimesini kullanmak,iftar çadırları kurmak laiklik karşıtı dini kaynaklı bir yasal düzenleme olduğu için mi suçtur?''Tanrı'mıza hamdolsun,milletimiz var olsun.''yazısı kışlalarda varken ve de dua edilirken laikliğin içinde olunuyor da bazılarının ağzından bunlar düşünce mi tehlikeli görülüyor insan sormadan edemiyor?Laiklik benim dinime ne kadar saygı gösterecektir benim inancıma ne kadar tahammül edecektir?

Bir parti oy aldığı insanların anlayışını,sorumluluğunu düşünmeden nasıl oluyor da ''laiklik karşıtı eylemlerin odağı(!) olabilmiştir.''Velev ki oldu diyelim bunlar halkın karşısına seçimde çıktıklarında halk 'laiklik''e sahip çıkmayacak mıdır?Eğer halk Cumhuriyet'ine,laikliğine sahip çıkıyorsa tehlike görüyorsa o partiyi meclise sokmayacaktır.Yok bu parti sizin söylediğiniz anlayışı savunup halktan oy istiyor ve alıyorsa bu bağlam da halk ''Cumhuriyrt'e ve laikliğe''karşıdır manası mı çıkmaktadır?Kime karşı ne savunulmakta kim düşman olarak görülmektedir?Bu tarz partiler her zaman yüksek oy potansiyeliyle meclise girmektedirler kapatılsalar dahi...Yoksa halk mı laiklik karşıtlığının odağıdır.Neyin mücadelesi verilmektedir?Halk bunun neresindedir?Partiyi yasakladınız arkasındaki kitleye ne yapmayı düşünüyorlar peki?Yine onlar oy kullanacaklar...411 oyu rejim düşmanı ilan etmek o anlayışların arkasındaki halka sen rejim düşmanısın demek değil midir?Kimdir bu rejimin düşmanı?Din midir,halk mıdır kimdir?Bütün inançlıları rejim düşmanıymış gibi göstermek bu şekilde algılanmasına sebep olmak,dini vicdanlara hapsetmeye çalışmak, laikliği dinsizlik olarak algılayanların bunu pekiştirme çabaları mıdır?Bu ne biçim anlayıştır?Şeriat tehlikesi varsa nerden gelmaktedir bu tehlike?Halk bu tehlikenin neresindedir?Her inançlı şeriat yanlısı potansiyeli taşıyor düsturu inancın tamamen ortadan kaldırılması anlayışı,laikliğin dini inancın yerine ikame ettirilmesi edası da beni tedirgin etmektedir.Kavramların içini elinde güç bulunduranların kendi anlayışıyla doldurup hangi anlama geldiğini bilmedikleri bir ortam oluşturmalarının bu vatana verdiği zararı düşmanlık olarak görmemek gerekir herhalde...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
....halkin yuzde 50'sinin oyunu almis bir siyasi partiyi yasaklamak isteyen kapatmak isteyen zihniyet demokratik ve halkin ira4esine saygi gosteren bir zihniyet olamaz!

Değil %50 oy almış olmak, %100 de oy alsanız, bu durum sizi yasaların üzerinde bir yere taşımaz. Bu partiye verilen oyların tamamı, antidemokratik/antilaik bir anlayışın ürünü olduğunu göstermediği gibi, öyle olsa dahi çoğunluk kendini uçuruma sürüklemek ya da sürükletmek istiyorsa buna engel olmak da insanlık gereğidir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.