Misafir Evren. Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Sen bu ayetleri gitte tarihte islamı eleştirdiği için öldürülenlerin katillerine göster.Turan dursun kimi yurdundan sürmüştüde öldürüldü,madımak hotelinde yakılanlar kimi yurdundan sürmüştüde yakıldı? Bana kurandaki çelişkiileri gösterip, islamın kendi taraftarlarından başkalarına hayat hakkı tanımadığı gerçeğini örtemezsiniz. Geçiniz bunları efendim Benim icin Tarihin mihenk tasi kurandir, ornegide kurandaki peygamberdir, Benim ornegim, din adina zulmeden diktatorler olamaz, Madimak hotel deyip duruyorsunuz, Bas baglar, katliamini unutmus gibi bir haliniz var, Ama ben bunu yinde her hangi bir dini cemaate yuklemiyorum, Her iki olayda ulkemizi kaosa suruklemek isteyen, dis guclerin oyunundan ibarettir, Kitabtan habersiz insanlari din adina kullanmak daha kolay oluyor, O Yuzden insanlara Kuran okumalarini, Allahin Kitabiyla bilinclenmelerini salik veriyorum, saygilar. Evren. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Benim icin Tarihin mihenk tasi kurandir,ornegide kurandaki peygamberdir, Benim ornegim, din adina zulmeden diktatorler olamaz,Madimak hotel deyip duruyorsunuz, Bas baglar, katliamini unutmus gibi bir haliniz var, Ama ben bunu yinde her hangi bir dini cemaate yuklemiyorum, Her iki olayda ulkemizi kaosa suruklemek isteyen, dis guclerin oyunundan ibarettir, Kitabtan habersiz insanlari din adina kullanmak daha kolay oluyor, O Yuzden insanlara Kuran okumalarini, Allahin Kitabiyla bilinclenmelerini salik veriyorum, saygilar. Evren. Hizbullah,hizbutahrir,ibdace, taliban ve diğer bilumum gerçek müslüman örgütler insanları katlederken, işkence ederken,şeriat isterüz diye propaganda yaparken, sizin gibi üç beş tane tatlısu müslümana sormuyor danışmıyor değilmi?. Öyleyse sizlerin örneği ne olursa olsun koskocaman bi hiiiiiiiiiiiiç. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Hizbullah,hizbutahrir,ibdace, taliban ve diğer bilumum gerçek müslüman örgütler insanları katlederken, işkence ederken,şeriat isterüz diye propaganda yaparken, sizin gibi üç beş tane tatlısu müslümana sormuyor danışmıyor değilmi?. Öyleyse sizlerin örneği ne olursa olsun koskocaman bi hiiiiiiiiiiiiç. Insanlar katinda, bir hic ola bilir! Sonra Hangi yargiya gore, gercek musluman orgutler diye biliyorsunuz.? Kuranda anlatilanlar farkli, o gercek dediklerinin uyguladiklari farkli, Kuranda celiski olmayacagina gore, celiski o gercek dediklerinizde olmasin.? Ama bizler icin onemli olanin, Rabbimiz Allahin bizden hosnut olmasi, saygilar Evren. Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Sizler için ilim, Muhammed'i ve Allah'ı bilmektir. muki.. Hem ayrıca; ''o ayetler o zaman içindi'' demek ne demek oluyor. İşinize geliyor Kuran geçmişin, geleceğin kitabı oluyor, işinize gelmiyor ''yok canım, bu ayet o zaman için geçerliydi'' deyiveriyorsunuz. Olmadı ama... Cevap yazmadan evvel cevapladığınız iletinin alıntıladığı bölümü dikkatle okumalısınız. O zaman daha baştan merak mıntıkasının geçtiği alanı konuya hakimiyetle atlarsınız. Sevgiler.. Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Hadi diyelimki cihat kavramına,deruniiydi,ilmiydi,ruhiydi gibisinden bu şekil kılıflar buldunuz ama cizye hala açıkta duruyor.Ona nasıl kılıf bulacaksınız merak ediyorum. Hocam yapma ya... ilmi cihatın cizyesi, meydan muharrebesininkiyle bir olur mu? Çok boyutlu düşünmeyi öğrenmelisiniz. Böyle ateist mi olunurmuş canım.. Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Anlaşılmanın olduğu kadar. Anlaşılamadığını sananın anlaması da isteş bir fiildir. 1- Önce, bir ideolojiye iman edecekmişsin. Her ne kadar imandan pek bahsetmemişse de burası önemli işte. İdeoloji dediği de kısaca siyasi, sosyal konulu insan fikri. Tabiî ki Vahiyleri bundan ayırmak gerekiyormuş. Vahiy ne imiş? Zaten kendiside belirmişti akıldan üstün Allah?ın aklı (faal akıl) olarak. Çelişkisini de kendisi görsün. (ideolojiye iman) Buradaki iman edeceğin ideolojinin ne olduğuna bakmayacaksın. Yalnızca iman edeceksin. Bu ideoloji artık masal mı olur, masalın dayatması mı olur, sömürü ideolojimi olur, çağlar öncesi iedeoloji mi olur hiç önemi yok. Yeter ki iman et. İman ettiğin bu iedeoloji çağlar öncesinin Yahudi toplumununmuş, Arap toplumununmuş olması da önemli değil. Hatta Hitlerin Mussolininin ideolojilerinin olması da pek önemli değil. Yeter ki iman ette bir ?Kişisel oluşum aşaması (hicret)?sürecin oluşsun. İmanın açılımı ise; önkoşulsuz, sorgulamasız inanmak. İmanın şartları gibi. Zaten şüphe ve sorgulama olursa imandan çıkıyorsun. 2- Şahsiyet kazanma (hicret). Burada koşulsuz, sorgulamasız iman ettiğin insan ideolojisi ile kazandığın şahsiyet var. Bu şahsiyetinle neye kime hizmet ettiğinin farkında olmak gerekmiyor. Hicret et, kişilik oluştur. Yeter ki o ideoloji atalar tarafından kabullenilmiş olsun. Yeter ki sana empoze (dayatılmış) edilmiş olsun. Yeter ki o ideolojiden nemalanıyor olasın. İmanlı (!) ol yeter. 3- Savaş; Empoze edilmiş bu ideolojiyle kişilik kazandın. Sıra geldi mi savaşa? İdeoloji uğruna savaşacaksın. Yukarda söylediğim gibi, bu savaşta neye kime hizmet ettiğin pekte önemli değil. Yeter ki savaş. Bu savaşta belirli kesime, neden, niye hizmet ettiğin de önemli değil. Bu çıkar çevreleri ataerkil zihniyet olmuş, sömürü zihniyeti olmuş, belirli toplum kimliklerini üstün görmüş, zengin fakir olarak ayırmış hiç mi hiç önemli değil. Sen yeter ki savaş. İşin ucunda tomurcuk göğüslüler var, şarap; ırmaklar gibi akıyor. İşte sana, çağlar öncesi zengin Arap sınıfın fantezi ideolojisi. Durma savaş kendini kurtar. Başkası mı? Sana ne !.. Vasıl mezarında dönmüştür... Aslında sizlerle en iyi eş'ariyye başa çıkar.. Ben gene haklılık payı arıyorum, yeri geldiğinde susuyorum, çoğunlukla gülüyorum, anlayış gösteriyorum.. Ama onlar teşhisi tez koyar, cehennem kütüğü derlerdi... :) ''sömürü zihniyeti'' .. Bugün müslüman ülkelerinin hemen hepsinin halkları sömürülüyor, doğrudur... Acaba bu halkları sömüren, batıda kapitalizmle tekvücut haline gelmiş proleterya mı yoksa Son kitap Kur'an'daki çağın gerisinde kalmış (!) ilkeler mi? Siz, ey bilinçli kişilik.. Siz acaba sömürü oyunlarının işlemekten ışıldadığı net sermayesinde, islamcılarla ''chat''leşeceğinize, şu sömürüye bir dur deyiverseniz.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Müslüman örgütler..vay beeee..hemde her türlü katliamı yapan,kendini patlatacak kadar güçlü bir imana sahip militanlar..ne örgüt..kimse başa çıkabilirmi böyle bir örgüt ile.. İslam..teslim olan..kime teslim olan ..şıhına şeyhine,hoca,hacı efendileremi..asla..asla..asla..ne hocalara,ne şıhlara şeyhlere,ne bilmemkimlere TESLİM olan değil,KENDİ ASLINA,kendi hakikatine TESLİM olan MİSLİİMAN(Müslüman)İslam olandır.. Din birinci aşamadır İNSAN olabilmek için..Din tamam olmadan İNSAN doğmaz.. İNSAN doğdumuda Dine ihtiyaç duymaz.. Dinler ve Kitaplar İNSAN,ı anlatırlar..Allah,ı değil..burada bir çıtır sır var.. Din nedir.. :D NASİHAT.. Sevginiz Sermayeniz Olsun.. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Vasıl mezarında dönmüştür... Aslında sizlerle en iyi eş'ariyye başa çıkar.. Ben gene haklılık payı arıyorum, yeri geldiğinde susuyorum, çoğunlukla gülüyorum, anlayış gösteriyorum.. Ama onlar teşhisi tez koyar, cehennem kütüğü derlerdi... :) Eş'arriye ile pek farkınız olduğunu sanmıyorum. Zira anlayış onlarınki gibi ondört asır öncesinin bedevi zihniyeti. Nesnel hakikatlara karşı masal anlayışı. Akıl ve mantık yürütemeyenler, çareyi şer'i güçlerle, yasalarla tehdit etmeye başlarlar. Onlar (eş'ariyye) gibi "Doğru ve yanlış şer'îdir, akıl ile idrak olunamaz." diyenler "çoğunlukla" kendi içinde bulunduğu duruma gülmeliler. Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 merhaba muhterem hanım kardeşişm Kitabımız ,onların Allah a inanmadığını söylemez,Kuranın Allah ını inkar edişlerinden bahseder sevgili kardeşim bu ne tezat inkar nedir inanmamak nedir inkar inanmamaktır keza al-ilah ne diyor Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın. yani inkar eden kitap ehli hoppa çok iyi yakalamışsın teşekkürler tevratın ana teması rabb üzerine kuruludur keza zebura baktığınızdada rabb görürsünüz incilde azda olsa rabb vardır kafat ne incilde ne zeburda nede tevratta allah (evrensel ilah ismi)yoktur buda açıkça allah=al-ilah isimli tanrının arapların yöresine özel bir put olduğuna işarettir cafer bin ebi talib haşeşistana gidip luka incilinden kopya edilen meryem suresi ile habeş kralını ve rahiplerini kandırınca hristiyanlar(kitap ehli narasalar) kuranda yahudilere göre daha ılımlı anılırlar fakat yahudileri ikna edemeyen muıhammed kuranda onları öyle anlatırki al-ilahın lanetlediği tek kavim olarak yazılır Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.