Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Marburg yakınlarındaki Dautphetal Kasabası'nda Türkler'e ait evin kundaklanmasını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Verdi sendikasının düzenlediği ve 100'ü Türk yaklaşık 600 kişinin katıldığı yürüyüşte, "Irkçı saldırıya uğrayanlar yalnız değil. Burada neonazilere yer yok" mesajı verildi. ALMANYA'da Türk ailesine ait evin kundaklandığı Marburg yakınlarındaki Dautphetal'de yabancı düşmanlığına karşı yürüyüş yapıldı. 100'ü Türk 600 civarında kişinin katıldığı yürüyüşte, ırkçı şiddet lanetlendi. AİLENİN YANINDAYIZ Verdi Gençlik Örgütü'nün yönetilerinden Dr. Ulf Immelt, Friedensdorf tren istasyonun önünde yaptığı konuşmada, yürüyüşün amacı hakkında bilgi verirken, "Bu eylemimizle evleri kundakçılar tarafından yakılmak istenen Oluk Ailesi'ne destek vermek istiyoruz. Burada size büyük bir müjde de vermek istiyorum. Neonaziler, burada yapmak istedikleri yürüyüşe gelmediler" demesi üzerine yürüyüşe katılanlar alkış tuttu. BİZE GÜÇ VERİYORSUNUZ Friedensdorf Tren İstasyonu'nun önünde başlayan yürüyüş kordonu, Oluk Ailesi'ne ait evinin önünden geçti. Burada bir konuşma yapan evi yanan aileden Fahrettin Oluk, yürüyüşle ilgili olarak Almanca yaptığı kısa konuşmada, "Almanlar'ın bize bu denli sahip çıkmaları bana ve aileme çok güç veriyor. Gördüğümüz destek bizi çok mutlu etti. Artık burada daha rahat yaşayabileceğimizi gördük" dedi. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Verdi Gençlik Örgütü'nün yönetilerinden Dr. Ulf Immelt, Friedensdorf tren istasyonun önünde yaptığı konuşmada, yürüyüşün amacı hakkında bilgi verirken, "Bu eylemimizle evleri kundakçılar tarafından yakılmak istenen Oluk Ailesi'ne destek vermek istiyoruz. Burada size büyük bir müjde de vermek istiyorum. Neonaziler, burada yapmak istedikleri yürüyüşe gelmediler" demesi üzerine yürüyüşe katılanlar alkış tuttu. BİZE GÜÇ VERİYORSUNUZ Friedensdorf Tren İstasyonu'nun önünde başlayan yürüyüş kordonu, Oluk Ailesi'ne ait evinin önünden geçti. Burada bir konuşma yapan evi yanan aileden Fahrettin Oluk, yürüyüşle ilgili olarak Almanca yaptığı kısa konuşmada, "Almanlar'ın bize bu denli sahip çıkmaları bana ve aileme çok güç veriyor. Gördüğümüz destek bizi çok mutlu etti. Artık burada daha rahat yaşayabileceğimizi gördük" dedi. Hey ki hey,,destekmiş..kusura bakmayın ama Almanların ,birbirlerinin açıklarını kapatma özelliği,milliyetçiliği,türkleri sevmezliği..Hiçbir şeylerine güven olmaz bunların,destek mi politika mı..en azından orda doğmuş,ailesi oraya yıllarını vermiş biri olarak ,bizler yutmayız bunları..Onların hepsi birbirini kollar,birbirine arka çıkar.Açıklar kapanıverir.Ama olaki orada bulunan bir yabancıysanız ve olaki bir suça bulaştıysanız vay halinize..cıkk.. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Marburg yakınlarındaki Dautphetal Kasabası'nda Türkler'e ait evin kundaklanmasını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Verdi sendikasının düzenlediği ve 100'ü Türk yaklaşık 600 kişinin katıldığı yürüyüşte, "Irkçı saldırıya uğrayanlar yalnız değil. Burada neonazilere yer yok" mesajı verildi. . . . Friedensdorf Tren İstasyonu'nun önünde başlayan yürüyüş kordonu, Oluk Ailesi'ne ait evinin önünden geçti. Burada bir konuşma yapan evi yanan aileden Fahrettin Oluk, yürüyüşle ilgili olarak Almanca yaptığı kısa konuşmada, "Almanlar'ın bize bu denli sahip çıkmaları bana ve aileme çok güç veriyor. Gördüğümüz destek bizi çok mutlu etti. Artık burada daha rahat yaşayabileceğimizi gördük" dedi. 1 Ay içerisinde Bu günde olmak üzere 8 türk ailasinin evi ve iş yerleri yaklıldı,Alman hükümetinden hiç bir açıklama yapılmadığı söyleniyor. Üstelik yangını protesto edenlerde Yine türkler..=) Hani çağdaş almalar neden bu olayı kınamıyor-protesto etmiyor neden hepsi kardeşlik adına Türk olmuyor acaba. Paylaşım için teşekkürler. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Milliyetciligin ve irkciligin insanogluna vermis oldugu zararlari gordugumuz halde halen hic birseyden ders cikarmiyoruz.. Almanlar naziler evleri kundakliyorlar ne geciyor ellerine zararin en buyugunu yine kendi devletine ve halkina vermiyormu.. Irkciligin ve Milliyetciligin en buyuk ornegini 2.ci dunya savasinda Hitler zamaninda yahudelere yaptiklariyla yasadi insanlik ve halende irkciligi ve milliyetcilige ozenti en saffada.. Su guzelim dunyada neyi paylasamiyorsunuz neyin kavgasini yapiyorsunuz yaptigimiz savaslarla hem kendi ellerimizle dunyamizi hep bir elden yok ettigimiz yetmezmis gibi hemde kucucuk cocuklarin piskolojilerini bozuyoruz.. Unutmayinki arkadaslar yasamakta oldugumuz 1 tek dunya var ve egerki Bu dunyayi korumazsak ve birbirimie iskence etmeye devam ettigimiz surece ne uzerinde yasayacagimiz bir toprak nede bu topraklar uzerinde yasayacak saglikli huzurlu insanlar kalacak... Siddeti siddetle yok edemezsiniz saygilar Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Efendi Türkler vakti zamanında senin "Avrupa Değerleri" hakkında bana söylediklerin vardı ya bu forumda. Hatırlıyorsun değil mi? Şimdi o yazdıklarınla bu ve diğer Almanyadaki ırkçılıkla ilgili açtığın başlıkları karşılaştırıyoru. Bence sende yap bunu. nasil oluyorda irkcilik hortluyor demissin .. birkere hortladigini zannetmiyorum nasil bu kaniya vardiniz öyle ya.? nedenleri bu yasaysa bu yasanin irkcilikla ilgisi yok bu bir uyum yasasi,, hakliligi tartisilir .. vede haklidirlar.. unutmayalim Avrupa büyümeye devam ediyor göc almaya devam ediyor edecektir .. hangi fasizim tehlikesinden bahsedebiliriz.? bazi örnekler görüyoruz bu örnekler bir cilginin bir manyagin bir bireysel hareketidir.? zaten böyle olaylarin altindan ya bir manyak yada bir mafya imzasi bulabilirsin .. İlk akla gelen demokrasi dersek. Ne bileyim bir coğrafyada ırkçılığın ve demokrasinin aynı anda yükselmesi mümkün gibi gelmiyor bana. demissin .. yukarda belirttigim gibi yok öyle birsey ve o zaman son bir şey söylemiştim ; Dediğim gibi Avrupa'da yükselen ırkçılık "bir kaç marjinal adamın icraatları" olmanın çok ötesinde ve tehlikeli boyutta. 8 ırkçı kundaklama eylemi. Ve ırkçı saldırganlıkla ilgili göçmenleri suçlu çıkaran Alman hükümeti. Irkçılığın mağdurlarını, "uyum sağlamak için çaba göstermiyorsunuz" diyerek asıl suçlu olarak gösteren bir Alman şansolyesi. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Bakiyorumda bazi arkadaslar ne pahasina olursa olsun Almanya'da olan irkci eylemleri tüm Alman halkina yüklemeye calisiyor ve birde inadina her olayi onlarin üzerine yikiyorlar. Almanya'da isrkci eylemler malesef var, olmayan ülke yok malesef. Irkcilik ve fasistlik her ülkede oldugu icin bu tür olaylar devamli olacak ve karsi koymakta beraberce olur. Ludwigshaven sehrinde olayin lundaklama sonucu olmadigi bilirkisi raporuyla aciklandi ve bu bilirkisi raporunu Türkiye'den gönderilen uzmanlarda onayladilar. Ona ragmen halaa bazilari bu olaydan medet umarak baska irklara karsi düsmanliklarini gösteriyorlar. Ve nedense Almanya'daki irkciliga ve fasizan olaylara cok karsi oldugunu yazan bu arkadaslar yillardan beri ülkemizde buna benzer olan olaylar aydinlatilmadigi halde susuyorlar ve neredeyse bu olaylari destekleyen tavirlarda bulunuyorlar. Irkciliga karsi gelmek demek, sadece kendi vatandasima baska ülkelerde oldugu zaman protesto etmekle olmuyor malesef. Irkciliga karsi gelmek evrensellikten baslar ve nerede olursa olsun onlara karsi savasmakla olur. O nedenle Almanya'daki irkciliga karsi oldugumuz kadar kendi üllkemizdekine de karsi gelirsek inanirligimiz olur, yoksa diger türlü bizde aynen irkci oluruz. Bulalim Sivas katliaminin sorumlularini ve yargi önüne cikartalim, 1992 den beri bekliyoruz malesef. Bulalim ülkemizde yasayan azinliklara karsi islenen cinayetlerin sorumlularini ve yargilayalim. Hep beraber bu cinayetleri yapanlari protesto edelimki irkci olmadigimizi gösterelim. Alman'lari top yekün irkci etmek kolay ama is kendimize gelince nediyoruz, birde ona bakalim. Icimizde kimileri ülkemizde olan bu tür irkci eylemlere ugrayanlara, bunlar hak etti diyecek cesarete bile sahip ve yakalanalar polisle birlikte vatan kurtaran olarak ilan ediliyor ve beraber fotograf bile cekinebiliyor. Nerede ülkemizde yasanan irkci ve fasist katliamlarin sorumlulari???? Biz sütten cikmis tertemiz toplumuz ama baskalari top yekün irkci haaa. Gülerim buna ben sadece. Bulalim yüregimiz varsa icimizdeki isrkcilari da ülkemizin adini temizleyelim. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Bakiyorumda bazi arkadaslar ne pahasina olursa olsun Almanya'da olan irkci eylemleri tüm Alman halkina yüklemeye calisiyor ve birde inadina her olayi onlarin üzerine yikiyorlar. sen nereye bakıyorsun? Onu söylesene bir. Hangi arkadaş, ırkçı eylemleri tüm Alman halkına yüklemeye çalışıyor ? Destekli konuşki yazdıklarına itibar edelim. Alıntı
Φ kalander Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 iyi alman kötü alman tartışması girmektense adamların geçmişine bir bakalım, nazilerin milyonla yahudiyi yaktıklarını bütün almanya biliyordu ama alman halkı bir gözünü bir eliyle kapatıp yaşamayı tercih etti. yakma gelenegi avrupalının genlerinde var. bin yıl evvel de cadı diye kadınları canlı canlı yakıyorlardı. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 sen nereye bakıyorsun? Onu söylesene bir. Hangi arkadaş, ırkçı eylemleri tüm Alman halkına yüklemeye çalışıyor ? Destekli konuşki yazdıklarına itibar edelim. Neden üzerinize alindiniz anlamadim dogrusu sayin Cyrano? Ben bu sitede yorum yapan arkadaslardan bahsediyorum, kimi bahsettigimi kisisel olarak veremem cünki kisisellestirmek yasak, uyari alirim malesef. Ama siz iyi takip ederseniz kendinizde bulacaksiniz eminim. Saygilar Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Efendi Türkler vakti zamanında senin "Avrupa Değerleri" hakkında bana söylediklerin vardı ya bu forumda. Hatırlıyorsun değil mi? Şimdi o yazdıklarınla bu ve diğer Almanyadaki ırkçılıkla ilgili açtığın başlıkları karşılaştırıyoru. Bence sende yap bunu. ve o zaman son bir şey söylemiştim ; 8 ırkçı kundaklama eylemi. Ve ırkçı saldırganlıkla ilgili göçmenleri suçlu çıkaran Alman hükümeti. Irkçılığın mağdurlarını, "uyum sağlamak için çaba göstermiyorsunuz" diyerek asıl suçlu olarak gösteren bir Alman şansolyesi. sayin CYRANO benim karşılaştırmama gerek yok ben ne yaptigini ne yazdigini bilen insanim o gün o yazilari yazarken bile bugün icinde yasadigimiz olaylarin mücadelesini o günde veriyorduk ,, senin devaminda gelen yazilara cevap vermekde eksik kaldiysam oda sana olan saygim vede bugün avrupanin icinde bulundugu aymazligi bencilligi vede doyumsuzlugudur!!! Almanya da antifaşist ilerici gücler yıllardır faşist Neonazi hareketlere karsı gerçeklestirdikleri gösteri ve toplantılarda ısrarla, bıkmadan usanmadan Faşizm düşünce degil, caniliktir! Faşizmin bir düşünce akımı olarak görenemeyeceginin vede bu düsünce özgürlügü altinda Neonazilerin örgütlenme, gösteri ve yürüyüşler düzenleme, devletten maddi yardım alma hakkının olamayacagini savunan, bunları bir grup kafadar deyip hoşgörü ile yaklaşmanin avrupa ve dünya insanlarina yapilacak en büyük kötülük oldugunun mücadelesi her daim verilmistir !!! bugün gelinen nokta yani hepimizin deyiminle egemen sınıflar artik onlarda bu noktayi parmak basmakta Acaba ne yapsak etsek de bunlarla daha etkili mücadele ederiz noktasina gelmislerdir önümüzdeki günlerde bu gelisimlere sahit olacagiz!! sayin ftoyd da güzel bir aciklama yazmis onada sonuna kadar hak veriyorum fakat !!! fakat bizlerin sesi burda ne kadar kuvvetli cikarsa ciksin ,, belirleyici olan Türkiyeden gelecek ses seslerdir... bakin almanyaya tecavüzcüsünü bile bizlerin elinden cekip almak icin alti ay medyasinla halkinla hükümetinle sokaklarda yürümüstür.. 8.tane kundaklama eylemi ozaman bizdeki demokrasi,ulusal milliyetcilik ,milli´milliyetci vatanseverlik kavrami nerde !!! marburgda yüz Türk yürüyorsa bin almanda beraber yürüyor gönül isterdiki yüzbin Türk kendi basina yürüsün!!! bizler bir avuç değiliz Efendi Türkler Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Almanyada hergecen gün Naziler yeni bir olay cikariyorlar Türklere karsi,en son cikarilan olay ise bir Türk kahvesinin önünde ates yakilip Gamali hac cizilmesi,polis suclulari ariyor. Genc bir adam karakolda dögülerek komalik edildi ve hastahanede tüm cabalara ragmen kurtulamayip can verdi.Ameliyat eden doktorun*Feci sekilde dayak yemis, elimizden fazla birsey gelmiyor*demesi ilgi cekici. Hernede Türklerin evi yakildi ,polis yangini Nazilerin cikardigini tespit etti. Bunlar haberlere yansitilan olaylar,yansitilmayanlari bilemiyoruz,Almanlarin öteden beri Irkci egilimli olduklari tüm arastirmacilar tarafindan kabul edilmektedir,Almanlar bu imajdan kurtulma cabasi icindeler.Göcmenler yasasi(Türk yasasi)bircok bilim adamina göre Nazilerin ekmegine yag sürüyor. 90 li yillarda Almanyanin Dogu bölgesinde ilticacilarin kaldiklari pansiyonlara nazilerin yaptiklari baskinlar ve o binalari semt sakinlerinin alkislari ve polisin gözleri önünde atese vermis olmalari birkac ilticacinin yanarak can vermis olmasi hala hafizalardadir.Alman halkinin Hitlerin pesinde takilmis olmasi bosuna degildir.Ama ne ilgincki harpten sonra hicbir Alman Hitleri savunmuyordu dis görünüste ama icten icten hala Hitler gibi birisinin gelmesi icin dua etmekteydiler.Zaten öyle olmasaydi Hitler 6 MILYON Yahudiyi gaz odalarinda yakamazdi.Nazilik Alman halkinin genlerinde vardir,ne kadar saklasada bu birsekilde kendini göstermektedir.Kendilerini insanliga entegre etmis olanlari tabiiki vardir,genelleme yapamayiz,ama ikidünya harbininde Almanlarin irkciligi nedeniyle cikmis oldugunu düsünürsek bazi gerceklerede ulasmis oluruz,bakin bugün Almanya Birlesmis milletler semsiyesi altina siginarak tekrar yayilma siyaseti yapmaya baslamistir,muhalefetin karsi cikmasina ragmen baris gücü paravanasi altinda Almanya disina silahli güc göndermektedir ki Alman anayasasi bunu yasaklamaktadir ve Alman Ordusunun silahli kuvvetleri ülkenin savunmasi icindir der Alman anayasasi. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Neden üzerinize alindiniz anlamadim dogrusu sayin Cyrano? Ben bu sitede yorum yapan arkadaslardan bahsediyorum, kimi bahsettigimi kisisel olarak veremem cünki kisisellestirmek yasak, uyari alirim malesef. Ama siz iyi takip ederseniz kendinizde bulacaksiniz eminim. Saygilar birincisi üstüme alınmadım. İkincisi topice baktım ve tüm almanlara maleden bir yaklaşım yorumda görmedim. Varsa böyle bir şey. alıntı yapıp "tüm almanlara maletmek yanlıştır" şeklinde bir cevap yazmakta uyarı sebebi değildir. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 birincisi üstüme alınmadım. İkincisi topice baktım ve tüm almanlara maleden bir yaklaşım yorumda görmedim. Varsa böyle bir şey. alıntı yapıp "tüm almanlara maletmek yanlıştır" şeklinde bir cevap yazmakta uyarı sebebi değildir. Arkadasim isim vererek kisisellestirmek yapmak yasak diye söyledim. Alman'larla ilgili basliklara bakarsaniz ve yorumlari okursaniz görürsünüz ne demek istedigimi. Bu konuyuda uzatmaya gerek yok derim. Ben bu sitedeki bazi yorumcularin söyledigim türde görüsleri oldugunu söyledim. O benim okudugum yorumlardan cikardigim bir fikir. Sizin icin de aynisi olacak diye bir sey yok. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Bakiyorumda bazi arkadaslar ne pahasina olursa olsun Almanya'da olan irkci eylemleri tüm Alman halkina yüklemeye calisiyor ve birde inadina her olayi onlarin üzerine yikiyorlar. arkadaşım bunu bu topicte yazıyorsun. Yani bu topicte yazan kişileri itham ediyorsun. Hangi başlık ve hangi topicle ilgili söylüyorsan gidip orada yazmalısın. Ama örneğinide alıntı yapıp vererek. "Bakarsan görürsün" şeklinde değil. Bir kullanıcının yazdığı iletisinden alıntı yaparak cevap vermek. Kişiselleştirme falan değildir. Böyle bir yasakta yoktur. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Ludwigshafen'da 9 Türk'ün yanarak can verdigi korkunc yanginin üzerinden 30 gün gecmis olmasina ragmen yangin nedeni hala karanlikta.Savci,kundaklama yok derken kundaklamaya yüzde yüz yokda diyemeyiz diyor,yani bir muamma gibi oldu olay.Heralde ev kendi kendine alev aldi ve yanmaya basladi,cünkü hicbir yangin bu kadar mechulde kalmamisti.Alman makamlari aslinda kestirip atamiyorlarda,cünkü bu kadar önemli bir yangin olayi basite alinamaz,bütün dünyanin gözleri Almanyada ve yanginin cikma nedenini ögrenmenin merakini yasamaktadirlar.9 insan,ve hepside yabanci, bu dile kolay,kestirip atamazsiniz. Özetle Almanlarin isi baya zor.özellikle o yangindan sonra meydana gelen 18 yangin olayinin cogusunun kundaklama sonucu oldugunun kesinlik kazanmasindan sonra 9 kisinin yanmasina neden olan yanginin üzerine cok yogun olarak egilmislerdir. saygilarla Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 arkadaşım bunu bu topicte yazıyorsun. Yani bu topicte yazan kişileri itham ediyorsun. Hangi başlık ve hangi topicle ilgili söylüyorsan gidip orada yazmalısın. Ama örneğinide alıntı yapıp vererek. "Bakarsan görürsün" şeklinde değil. Bir kullanıcının yazdığı iletisinden alıntı yaparak cevap vermek. Kişiselleştirme falan değildir. Böyle bir yasakta yoktur. Almanya'daki yanginda ölenlerin 9 uda Türk basligi altinda yazilan sadece bir yorumu alintiliyorum, alinti yorumcu politika arkadastan; " ................. Türk milleti irkci olmamistir olmazda cünkü Türk milleti ahlaken üstün bir millettir.Türkiyede yasanan fevri ve ferdi olaylara bakarak kimse Türk milletini Irkcilikla suclayamaz.Alman milleti Irkcimi diye sormussunuz,o zaman size Alman devletinin gecmisine bakmanizi öneriyorum.Iki dünya harbi ve milyonlarca insan hayati Almanlarin irkci siyasetlerinden dogmustur.Yahudiler teker teker evlerinden alinirken Alman komsulari onlari seyrettiler ve harpten sonrada bilmiyorduk nereye götürdüklerini demeye basladilar.Bakin belgesel filimlere göreceksinizki ,sosyalistlerin,Cingenelerin Yahudilerin ve diger etnik kökenlilerin disinda kalan tüm Alman halki IRKCIDIR.Irkciligi illede adam öldürmekle tanimliyamazsiniz,Irkciligin cok farkli türleri vardir,kendini yabancidan üstün görmekte bir tür Irkciliktir.Her neyse ben daha fazla Alman tarihine inmeyeyim,ama Alman halkinin irkci olup olmadigini degil,Almanyada olup bitenlerle ilgilenmeliyiz.Bekleyip görecegiz. " Dikkatinizi cekerim sayin Cyrano, buradaki aciklama Alman'larin gecmisine ait degil bilhassa Ludwigshaven sehrinde yangin sonucu ölen insanlarimiz üzerinedir. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 anlatamıyorum galiba. Gidersin o başlıkta yazarsın bunu. Yaparsın alıntını. Başka bir başlıkta yazılan bir yazı için, diğer bir başlıkta "bazı arkadaşlar" diyerek ithamde bulunmak yanlıştır. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Almanya'daki yanginda ölenlerin 9 uda Türk basligi altinda yazilan sadece bir yorumu alintiliyorum, alinti yorumcu politika arkadastan; " ................. Türk milleti irkci olmamistir olmazda cünkü Türk milleti ahlaken üstün bir millettir.Türkiyede yasanan fevri ve ferdi olaylara bakarak kimse Türk milletini Irkcilikla suclayamaz.Alman milleti Irkcimi diye sormussunuz,o zaman size Alman devletinin gecmisine bakmanizi öneriyorum.Iki dünya harbi ve milyonlarca insan hayati Almanlarin irkci siyasetlerinden dogmustur.Yahudiler teker teker evlerinden alinirken Alman komsulari onlari seyrettiler ve harpten sonrada bilmiyorduk nereye götürdüklerini demeye basladilar.Bakin belgesel filimlere göreceksinizki ,sosyalistlerin,Cingenelerin Yahudilerin ve diger etnik kökenlilerin disinda kalan tüm Alman halki IRKCIDIR.Irkciligi illede adam öldürmekle tanimliyamazsiniz,Irkciligin cok farkli türleri vardir,kendini yabancidan üstün görmekte bir tür Irkciliktir.Her neyse ben daha fazla Alman tarihine inmeyeyim,ama Alman halkinin irkci olup olmadigini degil,Almanyada olup bitenlerle ilgilenmeliyiz.Bekleyip görecegiz. " Dikkatinizi cekerim sayin Cyrano, buradaki aciklama Alman'larin gecmisine ait degil bilhassa Ludwigshaven sehrinde yangin sonucu ölen insanlarimiz üzerinedir. Adim gectigi icin yazma geregi duydum,ben yanlis birsey iddia etmedimki,*Türk milleti irkci olmamistir *dedim.bunun yanlisi nerede,Gösterin Türk milletinin tarihinde bir irkci savas ben bu forumu terkedecegim,gösteremezsiniz,ha belki Ermeniler diyeceksiniz,Ermeniler degil Türkler soykirima ugramistir.muhtelif tarihlerde,birkac kisi veya bir grubun yaptigi insanliga sigmayan cinayetleri bir halka yükleyemezsiniz,Alman halkini Türk halkindan üstün tutmaya calisir bir tutum icersindesiniz.Almanlari sevebilirsiniz onlardan iyilik gösrmüs olabilirsiniz ama bunlar Alman irkinin irkciligini ortadan silmez.Sizi anlamaya calisiyorum,belliki iciniz yanmis bazi cinayetler nedeniyle ama bu cinayetleri Türk milletine yükleyemezsiniz,Almanlarla Türkler arasinda cok büyük farklar var.Bu arada ben Türk milleti derken tüm Türk vatandaslarindan bahsediyorum,sanirimki sizi rahatsiz eden de bu kavramdir yani Türk milleti kavramidir.Türkiyede Türk devletine vatandaslik bagi ile bagli olan herkes Türktür nasilki Almanyada Alman hüviyeti tasiyan herkes Almansa bu Türkiyedede böyledir.Önce vatandaslik gelir sonra etnik köken.Ben tüm Türk halkinin ahlakindan bahsettim sadece Türk kökenlilerden degil.kavramlari karistirmayalim. Almanya bu irkciligi nedeniyle Yahudilere hala tazminat ödemektedir.Almanya bu irkciligi nedeniyle imajini kurtarma cabasindadir.Yazdiklarimi iyice okuyun.Ludwigshafen yanginindan sonra tam 18 yangin daha cikti ve bunlari cogisinin yabanci düsmanligi nedeniyle olduguda tespit edildi.Bilmiyorum siz hangi haberleri takip etmektesiniz ama bu haberler Alman kanallari tarafindan verilen haberlerdir,yalan ise onlardir yalanci bizler degil. Sizin Almanlara böyle kol kanat germenizin nedenlerini tahmin edebiliyorum.Yoksa bütün dünyanin kabul ettigi gercekleri böyle inkar edemezdiniz. saygilarla Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 anlatamıyorum galiba. Gidersin o başlıkta yazarsın bunu. Yaparsın alıntını. Başka bir başlıkta yazılan bir yazı için, diğer bir başlıkta "bazı arkadaşlar" diyerek ithamde bulunmak yanlıştır. Sizi neden o kadar rahatsiz ediyor anlamadim dogrusu. Diger taraftan iki baslik arasinda benzerllik gördügüm icin burada da görüsümü ifade etmek istedim, bunun neresi sizi rahatsiz ediyor anlamakta güclük cekiyorum. Ayrica diger baslikta da konu hakkindaki görüsümü cok acik ve net sekilde yazdim. Önemli olan sizin de bir halki toptan irkci diye nitelendiren insanlara karsi tavrinizin olmasi, her yerde ve her zaman, gerisi bana göre bos. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.