Φ katakuta Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2007 Hesap hatası iddasıda bugüne kadar ortaya atılan iddalar gibi kayboldu gitti böylece.. Bekir ve sarıgöl arkadaşlrımızın izahatlarını dikkatlice okursanız bu iddanında çıktığı gibi yok olup gittiğini göreceksiniz.. Ama iddalar hiç bitmeyecek.. Ve hiç bir idda cevapsız kalmayacak.. Çünkü Allah alimdir hakimdir.. Hesabı yaratan, hesap yapan beyinleri yaratan, hesap mı yapamayacak(haşa).. Saygılar.. ** Nasıl kaybolmuş göstersene. Sen kayboldu demekle kaybolmuyor.İddia yanlış ise avl,e başvurmadan sende kurana göre bir miras taksimi yaprsın ve gözümüze sokarsın değilmi ? Ama bunu ne bekir, ne sarıgöl, ne seve Ve hatta dünyada hiç bir müslüman yapamayacak. Yapacağınız tek şey var.Delilsiz mesnetsiz kuranda hata yok demek. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2007 OBEB, EBOB, EKOK da ne? Yenir mi? Bööle şeyler de mi var matematik de? Dilim tutuldu, ne diyeyim Polemik boyutuna getiren kim acaba? Konuyu saptırıp okek, pbeb muhabbeti açan, onu da eline yüzüne bulaştıran kim acaba? "YORUMSUZ" Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2007 Hesap hatası iddasıda bugüne kadar ortaya atılan iddalar gibi kayboldu gitti böylece.. Bekir ve sarıgöl arkadaşlrımızın izahatlarını dikkatlice okursanız bu iddanında çıktığı gibi yok olup gittiğini göreceksiniz.. Ama iddalar hiç bitmeyecek.. Ve hiç bir idda cevapsız kalmayacak.. Çünkü Allah alimdir hakimdir.. Hesabı yaratan, hesap yapan beyinleri yaratan, hesap mı yapamayacak(haşa).. Saygılar.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2007 ************************** Kalite farkı bu demek? karşındaki kişi ile bilgi ile başedemeyenler nerelere başvuruyorlar aslında cevap bile yazmayacaktım seni,sana havale ediyorum tamammı saygı değer " İNSAN?". Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2007 Şeriat ve kadın konusunda bakıyorum da arkadaşlar sadece ve sadece miras konusuna saplanıp kaldılar matematiksel hatalar ve bu hatanın kime ait olduğu konusunda. .Oysa ki; kadın hakları konusunda sadece tartışılacak miras yoktur.Olayı daha geniş açıdan ele alırsak karşımıza şöyle ayetlerin çıktığını görürüz: Kuran kadın ve kadın haklarını koruyor gibi görünsede aslında mehirlerini vermek suretiyle her an değiştirilebilir bir meta olarak görmekten de geri durmaz.Erkeğe mutlak hakimiyet vererek -yukarıda yazılan miras hükümleri gibi-kadının yönetilmesi tamamen erkeklere bırakılmıştır. Nisa 20 / 21.. Eğer bir eşi bırakıpta yerine başka bir eş almak isterseniz, onlardan birine yüklerle mehir vermiş olsanız dahi ondan hiçbirşeyi geri almayın.. Siz iftira ederek ve apaçık günah işleyerek onu geri alırmısınız...? Vaktiyle siz birbirinizle haşır neşir olduğunuz ve onlar sizden sağlam bir teminat almış olduğu halde onu nasıl geri alırsınız.. Bu ayette görüldüğü üzere de mehirlerini geri almazsa erkek değiştirme hakkına sahiptir.(Canı öyle istiyor ya eşya istediğin zaman değiştir.Mehir geri alınmayarak durum kurtarlmaya çalışılmış) Erkeğin üstünlüğü Bakara suresinde de açık bir biçimde vurgulanmıştır. Bakara..228.. Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları gibi, kadınlarında erkekler üzerinde belli hakları vardır.. Ancak, erkekler kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler. Ayrıca kuran kadınların şahitlik yapabileceklerinden de pek emin görünmüyor erkeğe nazaran; Bakara..282.. ..........Erkeklerinizden iki de şahit bulundurun.. Eğer iki şahit bulunamazsa rıza göstereceğiniz şahitlerden bir erkek ile iki kadın olsun.. Erkeğin tam üstünlük sağlayabilmesi için kuran kadına karşı kaba kuvvete izin vermektedir.Üstelik bunu yaparken sadece ve sadece kuşku duymak yeterli bir nedendir. Nisa..34.. Allah’ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebi ile ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur.. Onun için saliha kadınlar itaatkârdır.. Allah’ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi kimse görmesede namuslarını koruyucudurlar.. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve bunlarla yola gelmezlerse dövün.. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın, çünkü Allah yücedir, büyüktür.. Ayrıca kadınlar yine peygamber tarafından istediği zaman alınabilecek ya da bırakılacak varlıklardır. Ahzab 51... Onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini yanına alırsın. Boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur.. Böyle yapman onların mutlu olmalarına, üzülmemelerine ve hepsinin senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur.. Allah kalplerimizde olanı bilir.. Allah hakkıyla bilendir, halimdir... Ayrıca aişe tarafından bu konuda aktarılan bir adiste şöyledir:"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ölmezden önce bütün kadınlarla nikâh kendisine helâl kılındı." Tirmizî, Tefsir, Ahzâb, (3214); Nesâî, Nikâh 2 (6, 56). Yani aslında kuran kadını koruyor gibi görünmekle birlikte bu ayetler bunun tam tersini söylemektedir. Tam tersi ama sevgili gelincik... Gel görki inancın psikolojik tavrı bunu söyleme konusunda yetersizliği, yasakçılığı ve sorgulamasız inancın zaafı sonucunda ne yazikki sonuçsuz kalacaktır... Maalesef gelişen dünyanın tüm eybetine karşılık bu insanların gerçekleri görme yeteneğinden yoksun olarak inançsal gücünün sayısı azımsanmayacak derecede de artmaktadır... Öbürdünyacılık başarı ile oynanmakta ne yazıkki.... Zavallı insanlar, insancıklar... Üzülmemek elde değil... Sevgiyle, umutla ve karanlıklara karşı direnç ile birlikte bilinçle kalın... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 " Senin yüzünden, aşk nedir bilmeyen insanlarca ayıplandım, ama ne önemi var benim için? ister beni ayıplasınlar, ister senin hakkında sussunlar. Her türlü cinsel eğilimden vazgeçip,kendini Dine verdiğini söylüyorlar. Bunun tam bir riya, ikiyüzlülük olduğunu söyledim onlara; açıkça söyleyeyim, benim gibi bir insan iki yüzlülerden nefret eder. MUHAMMED aşkı ne zaman yasakladı? Kutsal Kitabımız Kur'an'da böyle bir yasak varmı? Eğer kıyamet günü şaşkın bir yüzle beni ALLAH'ın huzuruna çıkaracak haramlardan birini işlememişşem. Aşk yüzünden beni ayıplayacaklarmış hiç umurumda değil. İster arkamdan gizlice ayıplasınlar, ister yüzüme karşı... İnsan ancak bilerek şeçerek yaptığından sorumlu değilmi? gönlünde saklı tuttuğu, susup söylemediği sözlerden dolayı bir İnsan kınanabilir mi?." İbn Hazm. " Güvercin Gerdanlığı" İnsanlara acıdığını söyleyen acınacaklara. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Hesap hatası iddasıda bugüne kadar ortaya atılan iddalar gibi kayboldu gitti böylece.. Sen kayboldu dediğin için mi kayboldu? Matematek herkesin elinin altında. Bize göster kaybolduğunu. İşte meydan. Bekir ve sarıgöl arkadaşlrımızın izahatlarını dikkatlice okursanız bu iddanında çıktığı gibi yok olup gittiğini göreceksiniz.. Bahsettiğin kişiler sadece "SORUN"a bulunan çözümleri yazıyorlar. SORUN kimden kaynaklanmış yazmıyorlar. Zahmet et, çözüm bulunan sorun kimden kaynaklanmış sen yazıver. Ama iddalar hiç bitmeyecek.. Bitmez, zira ortada çelişkiler kolaksiyonu, hurafeler yığını bir kitap var. Neresine dokunsan, bir hurafe çıkıyor. Ve hiç bir idda cevapsız kalmayacak.. Verdiğiniz cevaplar, müslümanın müslümana propagandasından başka birşey değil. Kimseyi tatmin etmiyor. Çünkü Allah alimdir hakimdir.. Alim mi zalim mi, hakim mi avukat mı, kurabiye canavarı mı, bilemeyiz. Kimse bilemez. Çünkü var mı yok mu o bile bilinemez. Hesabı yaratan, hesap yapan beyinleri yaratan, hesap mı yapamayacak(haşa).. Yukarıyı dön oku. TARAFSIZ da senin gibi düşünüyor. Hesap hatasını Muhammed yapmıştır diyor. Çünkü ortada bir hesap hatası var. Birinin üstlenmesi gerek bu kusuru. Hesap hatası Muhammed'e aitse, Kuran, Allah'ın kitabıdır diye pazarlanamaz. Ben de senin gibi, TARAFSIZ gibi düşünüyorum, AMA farklı gerekçelerle. Reel olan bir hesap hatasını, varlığını bile ispatlayamadığımız Tanrı'ya yüklemek saçmalık olur. Bu dudumda, ortada hatanın faili tek kişi kalıyor: Muhammed. Saygılar.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 brainslapper. Matematik uzmanı? olduğundan soruyorum bilgilenmek için aydınlatırsan sevinirim. tüm paylaşımları 1 çıkan bir oranlama yapabilirmisin. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Önce âyetlere bakalım... Nisâ/4:11, 12, 176... Varsayalım ki, bir adam öldü ve geride üç kız evlât, bir ana, bir baba ve eşini bıraktı. Yukarıdaki âyetlere göre miras paylaşımı şöyle olacaktır: Üç kız evlâda mirasın 2/3'ü, ana ve babanın her birine 1/6, karısına 1/8 kalacaktır. Bu durumda matematik yapalım: (2/3)+(1/6)+ (1/6)+ (1/8) = 1.125 bulunur! (1.0 olması gerekirdi!..) Yani miras paylaşıldığı zaman her bir mirasçının aldığının toplamı, mirastan fazla çıkmaktadır!.. Allah miras paylaşımında böyle büyük bir hesap hatâsı yapamayacağına göre, âyet Allah'a ait olamaz, Muhammed'e aittir... Hesap bilmeyen Muhammed'e... Bir diğer örnek verelim: Bir adam ölür ve geride anası, karısı ve iki kızkardeş kalır. Kur'ân'ın yukarıda verilen ilgili miras âyetlerine göre; anaya mirasın 1/3'ü, karısına mirasın 1/4'ü, iki kızkardeşe de toplam 2/3'ü kalacaktır. Hesap yapalım: (1/3)+(1/4)+(2/3) = 15/12 = 1.25!.. Burada da, miras paylaşılıyor, paylar toplanınca, mirastan daha büyük, %25 daha büyük çıkıyor!.. Allah -varsa eğer- bu kadar hesap bilmez olabilir mi? Bu yanlış paylaşım oranları ile dolu âyeti Allah gönderemeyeceğine göre, Muhammed kendisi yazmış olmaktadır... ALINTI. ( BİR ATEİST'TEN) Yukarıdaki yazıyı alıntılamamdaki maksat bu topic'te yazan "ate" lerin aslında birebir "paket kopyacı" olduklarını göstermektir bu itibarla şimdi derimki bu kopyacıların kendilerinden bir şey yazmaları mümkün değil ve sorduğum sorunun cevabını'da nasıl yanıtlayacaklarınıda merakla bekliyorum. ( tüm paylaşımları 1 çıkan bir oranlama yapabilirmisin.) Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Noktalama işaretlerinden haberin olmadığı için, ne işlev gördüklerini bilmediğin için, anlayamamışsın. Benim noktalama işaretimi de kaldırmışsın kendi istediğin anlama çekebilmek için. Şimdi yukarıdaki yazıdaki ithama bak noktalama işaretlerini bilmediğimden? anlayamamışım ama ne hikmetse onun noktalama işaretini kaldırmışım kendi istediğim anlama çekebilmek için? sayın allame? madem noktalama işaretini bilmiyorum o zaman niye noktalama işaretini kaldırıyorum zaten anlamını bilmiyorum ama farketmez şimdi yazdığın o yazıyı aynen buraya alacağım bakalım ne imiş. AVL çözümü ortak kat veya ortak bölen yoluyla ulaşılan bir çözüm değildir. Şimdi soruyorum yukarıdaki alıntıda noktalama işareti varmı brainslapper yok değilmi bu alıntıda senin yazından sakın polemik yapma ve yazıştığın kişi ile dürüstçe yazış (çarpıtıp üzerinede yorum ekleme) tamammı. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 brainslapper. Matematik uzmanı? olduğundan soruyorum bilgilenmek için aydınlatırsan sevinirim. tüm paylaşımları 1 çıkan bir oranlama yapabilirmisin. (tüm paylaşımları 1 çıkan bir oranlama yapabilirmisin.) Bir elmayı kaça bölersen böl, elma hep 1 elmadır. Bir tarlayı kaça bölersen böl, bölünen tarla 1 tarladır. Bir mirası kaça bölersen böl, bölünen miras 1 mirastır. 1/1 = 1 1/2 + 1/2 = 1 1/3 + 1/3 + 1/3 = 1 1/4 + 1/4 + 1/4 +1 /4 = 1 1/x + 1/x + ....(x tane).. + 1/x = 1 Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Bir elmayı kaça bölersen böl, elma hep 1 elmadır.Bir tarlayı kaça bölersen böl, bölünen tarla 1 tarladır. Bir mirası kaça bölersen böl, bölünen miras 1 mirastır. 1/1 = 1 1/2 + 1/2 = 1 1/3 + 1/3 + 1/3 = 1 1/4 + 1/4 + 1/4 +1 /4 = 1 1/x + 1/x + ....(x tane).. + 1/x = 1 Saygılar. Anlayadamın galiba sayın brainslapper? "PAYLAŞIMLARI (1) ÇIKAN" dedim Elma, Tarla, Miras'ı zaten "bir" ama bu denilenlerin Tüm paylaşımları (1) çıkan bir oranlama bekliyorum sizden uzmanlığınıza güveniyorum ve sizden faydalanmak istiyorum matematik bilginizden anlayacağınız saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Şimdi yukarıdaki yazıdaki ithama bak noktalama işaretlerini bilmediğimden? anlayamamışım ama ne hikmetse onun noktalama işaretini kaldırmışım kendi istediğim anlama çekebilmek için? sayın allame? madem noktalama işaretini bilmiyorum o zaman niye noktalama işaretini kaldırıyorum zaten anlamını bilmiyorum ama farketmez şimdi yazdığın o yazıyı aynen buraya alacağım bakalım ne imiş. Şimdi soruyorum yukarıdaki alıntıda noktalama işareti varmı brainslapper yok değilmi bu alıntıda senin yazından sakın polemik yapma ve yazıştığın kişi ile dürüstçe yazış (çarpıtıp üzerinede yorum ekleme) tamammı. Kusura bakma, tam bir yere gitmek üzereyken yazdığım için, dikkatimden kaçmış, iki alıntının aynı şey olduğpunu sanmışım. Haklısın benim metnimi deforme etmemişşin. Dikkatimden kaçmış. Benim hatam. Özür dilerim. Hatam varsa kabul ederim, her zaman. Orada virgül yok, zaten gerekmiyor da. Bu ifademin arkasındayım: AVL çözümü ortak kat veya ortak bölen yoluyla ulaşılan bir çözüm değildir. Benim, anlammadığınızı söylediğim şey şu: Yazımda OKEK yöntemiyle bulunan şey AVL değil, ORAK PAYDA. Benim yazdığım şeyler şudur: AVL çözümü, OKEK yöntemiyle elde edilen ortak payda, hisslerden az olunca, hisseleri toplayıp payda yazmak yoluyla elde edilen çözümdür. Matematikle, OKEK ile yakından uzaktan alakası yoktur. Bunun daha anlaşılır hale getirilmesi için, tekrar düzenleyip yazdım: OKEK yöntemiyle elde edilen ortak payda hisslerden az olunca, hisseleri toplayıp payda yazmak yoluyla elde edilen çözümdür AVL çözümü. Matematikle, OKEK ile yakından uzaktan alakası yoktur. Anlaşıldı mı? Herhalde, benim "AVL çözümünün OKEK yöntemiyle bulunduğunu söylediğimi" iddia etmeye devam etmeyeceksiniz umarım. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Anlayadamın galiba sayın brainslapper? "PAYLAŞIMLARI (1) ÇIKAN" dedim Elma, Tarla, Miras'ı zaten "bir" ama bu denilenlerin Tüm paylaşımları (1) çıkan bir oranlama bekliyorum sizden uzmanlığınıza güveniyorum ve sizden faydalanmak istiyorum matematik bilginizden anlayacağınız saygılar. Anladığım şeyi yazdım. Kastettiğiniz şey şu mu: 1/1=1 2/2=1 3/3=1 4/4=1 5/5=1 x/x=1 Başka birşey anlatmak istiyorsanız, daha iyi anlatın. Örnek verin. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Şimdi bir tarla var (1) tane ve bu tarlaya varis olanlar var bunlar 6/ 6 – 7/6- 6/7 olabilir bu durum mirasçı olarak kalan kişilere göre değişebilir ben bu durumda derimki bu mirasçılara,mirası paylaştırmak için (tüm paylaşımları 1 çıkan bir oranlama yapabilirmisin) yani eşit, yani “İslami miras hukuk’una” göre Dikkat tarlayı veyahut “Paydayı” saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Sen kayboldu dediğin için mi kayboldu? Matematek herkesin elinin altında. Bize göster kaybolduğunu. İşte meydan. Bekliyorum brainslapper yanıtını. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Şimdi bir tarla var (1) tane ve bu tarlaya varis olanlar var bunlar 6/ 6 – 7/6- 6/7 olabilir bu durum mirasçı olarak kalan kişilere göre değişebilir ben bu durumda derimki bu mirasçılara,mirası paylaştırmak için (tüm paylaşımları 1 çıkan bir oranlama yapabilirmisin) yani eşit, yani “İslami miras hukuk’una” göreDikkat tarlayı veyahut “Paydayı” saygılar. Tartışma da bu zaten. Kuran'daki yöntem uygulanırsa, o meşhur örnekte (3 KIZ+1 ANA+1 BABA+1 ZEVCE) olduğu gibi paylaşılan şey 1'den fazla oluyor: 27/24. Kuran dahilinde kanınırsa, bu sorun çözümlenemez. Çözümlemek için Kuran dışına çıkılır. Yani AVL çözümüne başvurulur. AVL çözümü yapılırken de, hiçbir matematik kuralına sığmayan bir işlemle 27/24 kesri, paydaya 3 eklenerek 27/27 yapılır. Bu işlemden sonra; Kuran'a göre 16/24 hisse alması gereken kişilere 16/27 hisse veriliyor. Yani daha az veriliyor. Kuran'a göre 4/24 hisse alması gereken kişilere 4/27 hisse veriliyor. Yani daha az veriliyor. Kuran'a göre 3/24 hisse alması gereken kişilere 3/27 hisse veriliyor. Yani daha az veriliyor. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Bekliyorum brainslapper yanıtını. Biz, sorulan soruları cevapsız bırakmayız. Yukarıda verdim cevabı. Keşke siz de aynı duyarlılığı da gösterebilseniz de, benim bu başlıkta defalarca tekrarladığım soruya bir kez cevap verseniz: AVL Çözümüne başvurulmasını zorunlu hale getiren SORUN'un kaynağı kim? Allah mı? Muhammed mi? Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 brainslapper. Ben sana "AVL'ı" sormadım dikkat edersen??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????. Ne sordum. ALINTI(sarıgöl @ Apr 2 2007, 05:20 PM) Şimdi bir tarla var (1) tane ve bu tarlaya varis olanlar var bunlar 6/ 6 – 7/6- 6/7 olabilir bu durum mirasçı olarak kalan kişilere göre değişebilir ben bu durumda derimki bu mirasçılara,mirası paylaştırmak için (tüm paylaşımları 1 çıkan bir oranlama yapabilirmisin) yani eşit, yani “İslami miras hukuk’una” göre Dikkat tarlayı veyahut “Paydayı” saygılar. Matematik uzmanısın ya? Tartışma da bu zaten. Kuran'daki yöntem uygulanırsa, o meşhur örnekte (3 KIZ+1 ANA+1 BABA+1 ZEVCE) olduğu gibi paylaşılan şey 1'den fazla oluyor: 27/24. Dikkat et "KUR'AN" daki yöntem uygulanacak'da ( . "Payların mirastan fazla geldiği" ifade ve düşüncesi size ve (kopya çektiğiniz ateist'e ait)" ben sana soruyorum "TARLA'yı ve MİRASÇILARI" "KUR'AN" daki kural belli sen nasıl taksim edersin bu durumda ( tarlayı veyahut “Paydayı) sayın brainslapper ne oldu? çözüm ne bekliyorum cevabını uzmansın ya?. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Çözümlemek için Kuran dışına çıkılır. Yani AVL çözümüne başvurulur. AVL yöntemi miras hukukunda gerçektende bir çözümdür ve mantıklıdır, ama Kur'an daki eşitsizliği düzeltmek için uygulanır. Yani netice olarak sorun kolayca çözümlenebiliyor bu formüllerle veya yöntemlerle, çözüm konusunda takıldığımız bir yer yok, bazı mümin arkadaşlar süreki çözümden bahsediyorlar, orayı anladık tamam sorun çözülmüştür herşey eşitlenmiştir, kimsenin hakkı kimsede kalmamıştır, orasını kabul ediyoruz. Ama bu yöntem neden uygulanmıştır ? Kur'andaki eşitsizliği düzeltmek için !!! Yüksek ilim sahibi olan her kimse, hangi varlıksa Kur'andaki yönteme göre bize kolay(zeki) ve tartışmasız bir çözüm sunanamıştır, bu kadar yüce bir varlık böylesine çok zeki olmayan bir formül sunamayacağına göre, biz bu hesabın aksaklığını, mantığını, Hz. Muhammed'e yüklemek durumunda kalıyoruz. saygılar Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 tarafsız. Miras bırakanın çocuklarının fazla olması (yani) mirasçıların ve olayın 6/6-7/6-6/7 olarak değişmesini burada yazmayacağım olayı başka tarafa yıkmanız tamamen kuru gürültüdür olay bitmiştir. Amaç karşılaşılan durumda olayı çözmektir. işte bu nedenle 1den küçük çıkan oranlarda RED yapılır yani kalan kısım tekrar payları oranında dağıtılır.varislerin hisseleri kalan mirastan fazla çıkarsa hisseleri üzerinden dağıtım yapılır ve sonra fazla kısım oranları nisbetinde düşer ve sonuçta kuranda yer alan hisse oranları nisbetinte herkes mirastan pay alır. saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 brainslapper. Ben sana "AVL'ı" sormadım dikkat edersen??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????. Ne sordum. Matematik uzmanısın ya? Dikkat et "KUR'AN" daki yöntem uygulanacak'da ( . "Payların mirastan fazla geldiği" ifade ve düşüncesi size ve (kopya çektiğiniz ateist'e ait)" ben sana soruyorum "TARLA'yı ve MİRASÇILARI" "KUR'AN" daki kural belli sen nasıl taksim edersin bu durumda ( tarlayı veyahut “Paydayı) sayın brainslapper ne oldu? çözüm ne bekliyorum cevabını uzmansın ya?. Cevabım yukarıda, tekrarlayayım: Kuran dahilinde kalınırsa, bu sorun çözümlenemez.Çözümlemek için Kuran dışına çıkılır. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 sonuçta kuranda yer alan hisse oranları nisbetinte herkes mirastan pay alır. Bu da İslam matematiği olsa gerek ! Kuran'a göre 16/24 hisse alması gereken kişilere 16/27 hisse veriliyor. Yani daha az veriliyor. Kuran'a göre 4/24 hisse alması gereken kişilere 4/27 hisse veriliyor. Yani daha az veriliyor. Kuran'a göre 3/24 hisse alması gereken kişilere 3/27 hisse veriliyor. Yani daha az veriliyor. Yani bu arkadaşın matematiğine göre; 16/24=16/27 0,667=0,593 4/24=4/27 0,167=0,148 3/24=3/27 0,125=0,111 Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 BrainSlapper. (nakarat) İflah olmaz bu durum insanı haset eder. Uzman?. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 BrainSlapper. (nakarat) İflah olmaz bu durum insanı haset eder. Uzman?. Bizim yapamadığımız matematik hesabını sen yap da, biz de öğrenelim. Hem matematikte çığır açarsın 27/24'ün 24/24'e eşit olduğunu ispatlayabilirsen. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.