Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Operasyonun ne gibi tahribat yarattığını elinin altında internet olan ve lise seviyesinde ingilizcesi olan her insan. Biraz internette dolaşarak görebilir. Sayin Cyano herkes sizin kadar sansli olupta parali kollejlerde veyahut yurtdisinda parali universitelerde okuma imkanlari olmaya bilir malum Ulkenin egitim seviyesi ortada ve okumak icin karda kista gunde okadar kilometre yol yuruyorlar ve bir sinifta 50-60 kisi birden egitim goruyorlar boyle bir sikinti icinde ve okullarda verilen ingilizcede gozler onunde henuz ogretmenler dogru durust ingilizce bilmeden ogrencilere ne ogretebileceklerki ayrica universitede durumlar farkisz siz bunlari bile bile boyle bir yorumda bulunmaniz biraz kafa karistiriyor.. Ayrica ben her yazimda soyledigim gibi yeniden ve yineden tekrarliyorum ve bunuda son kez soyluyorum ben hic bir zaman AKPnin savunuculugunu yapmadim ama insanlari boyle siniflandirma icine koyuyorsaniz bundan sizin bir rahatsizliginiz var demektir nasilki sen ozgurce dusuncelerini soyleyebiliyorsan benimde buna hakkim var diye dusunuyorum ben Askerimize karsi bir nefret veyahut bir kin duymuyorum aksine En az senin sevdigin kadar bende turk askerini seviyorum benim tek nefretim kiminim sizin bugune kadar pofpofladiginiz pasalar ve milletvekilleridir... Evet sayin sardunya bende biliyorum TSKnin dunyanin en buyuk ve guclu ordusu oldugunu ve iste her ne hikmet bu nedendirki soruyorum madem bukadar guclu ve kuvvetli bir donanima sahip bir milletiz neden 30 yildir bir terorle bas edemedik ne komiktirki her askeri operasyonda bir umut bir umutla bugun yarin derken teror bitmiyor simdi ben soruyorum yeniden TSK gercekten terori bitirmek istemiyormu ??? TSKnin laikligi savundugunu bekcisi oldugunu one surenlere soruyorum peki o yuzdenmi TSK 12 eylul ihtilalini ABDnin emriyle yapti oyuzdenmi her mafyanin altindan bir emekli pasa cikiyor benim tepkim bunlaradir.. Neden sehit olan askerlerimizden bir zenginin oglu yok neden bunlarin hesapini sormuyor kimse neden herseye siz iyi bilirsiniz pasam deyip peskes cekiliyor biz boyle hersey kafa sallamaya devam ettigimiz surece birileri herzaman bizim sirtimiza binecektir binmeye devam edecektir laikligi bahane edip uzerimizden rant yapacaktir ATATURK laikligin temelini oyle bir saglam atmistirki degil AKP veyahut TSK gelse yinede halk ATATURKUN izinden gitmekten vazgecmeyecek... Ama yeterki kimsenin masasi olmaktan vazgecelim bugun laikligin bekcileri ne mecliste oturan vekillerdir nede TSK laikligin gercek bekcileri biziz turk milletiyiz ve laikligi korumak icin savanda yine biziz sizin pofpofladiginiz pasalariniz degildir... BUNUDA ARTIK ANLAYIN.. Bugun bizler ****** degiliz neyin iyi neyin kotu oldugunu iyi anliyoruz illa birilerinin bizi yonlendirmeleri gerekmiyor... saygilar Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Operasyonun ne gibi tahribat yarattığını elinin altında internet olan ve lise seviyesinde ingilizcesi olan her insan. Biraz internette dolaşarak görebilir. Sayin Cyano herkes sizin kadar sansli olupta parali kollejlerde veyahut yurtdisinda parali universitelerde okuma imkanlari olmaya bilir malum . . . BUNUDA ARTIK ANLAYIN.. Bugun bizler koyun degiliz neyin iyi neyin kotu oldugunu iyi anliyoruz illa birilerinin bizi yonlendirmeleri gerekmiyor... saygilar nerde her mafyanin altinda bir emekli pasa cikiyor? türkiyede mali götüren arazi mafyasi yillardir kimin elinde dogudaki uyusturucu mafyasi kimin elinde ,, insanlari avrupadan iki kat daha pahali ev degil katlara dolduranlar kim depremlerde yikilan evlerin mütahatleri kimlerdir bunlari yapanlarin kimler ciktigini bilmiyormusun bugün bütün ailesini akrabasini sülalesini zengin edenler kimler bugünü birak bu ülke kuruldugundan beri hayir altinda harac toplayip kimler zengin olmustur ,, hangi zenginden bahsediyorsun sabancidanmi ,, yoksa mali götüren herdönem yimpascilardanmi bahsediyorsun........... sonra herkesin bildigi hangi seriatci bu ülkede askerlik yapmistir yapmamak icin hangi ülkelerde orda kendilerini calisiyor gösterdikleri cok iyi bilinmektedir Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Askerimiz dört dörtlük k.iraka yaptigi harekatla zaffer kazanmistir,, bir depremde bile yikilan bir kasabayi onlarca devletin yardiminla ayaga kaldiramazsin ... anlayan anlar ????? Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Askerimiz dört dörtlük k.iraka yaptigi harekatla zaffer kazanmistir,, bir depremde bile yikilan bir kasabayi onlarca devletin yardiminla ayaga kaldiramazsin ... anlayan anlar ????? kendimizi yillardir bu sozlerle kandiriyoruz.. halen yapilanlari gormemezlikten gelipte yagin suda ustte cikmasi gibi hakli cikmaya calisiyorsunuz cok iyi yapiyorsunuz devam edin ben soyleyecegimi soyledim bizler *** olduktan sonra sirtimiza semer vuran cok olur oyle oluncada birileride kalkar onun bunun sak sakciligini yapmaya devam ederiz sizler ****** yapmaya devam edin cok iyi yapiyorsunuz.. Askerimiz dort dortluk harekat yapmistir nerede 4X4luk zafer kazanmistir 30 sehit vererekmi akliniza sasiyorum Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 kendimizi yillardir bu sozlerle kandiriyoruz.. halen yapilanlari gormemezlikten gelipte yagin suda ustte cikmasi gibi hakli cikmaya calisiyorsunuz cok iyi yapiyorsunuz devam edin ben soyleyecegimi soyledim bizler *** olduktan sonra sirtimiza semer vuran cok olur oyle oluncada birileride kalkar onun bunun sak sakciligini yapmaya devam ederiz sizler ****** yapmaya devam edin cok iyi yapiyorsunuz.. Askerimiz dort dortluk harekat yapmistir nerede 4X4luk zafer kazanmistir 30 sehit vererekmi akliniza sasiyorum birkere daha birseyler aktarayim anlayabilecekmisin sayin yakisikli neden dört dörtlük !!! birkere pkk yillarin birikimini bu harekatte kaybetmistir birak yillarin birikimini ömründe birdaha kavusamayacak ganimetlerini de kaybetmistir !! nedir bunlar irakdan eline gecirdigi silahlar yani kendini oralarda en güclü hissetdigi dönem ,, ne yapmistir silahli kuvvetler yerlebir öyle degilmi ... daha ne yapmasini bekliyordun söylede onuda izah edelim insan gibi! Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 sayin Efendi turkler vermis oldugunuz aydinlatici bilgilerden dolayi evvela size tesekkur edeyim ama sizin bu basari diye nitelendirdikleriniz beni acikcasi tatmin etmiyor cunku basari olarak gormus oldugunuz bu 8 gunluk harekatin birde bilancosuna bakin hem maddi yonden hemde manevi yonden 30 tane sehit verdik hic kucumsenecek bir sayi degildir bu cunku TSKnin her yaptigi operasyonda sehit verme luksu yoktur kusura bakmayin birde bu operasyonlarin maddi yonune bakin bu isler oyle bedavaya olmuyor acaba boyle 8 gunluk bir operasyonun ulkeye nekadar zarari oldugunu hic dusundukmu.. biz yillardir 1992 yilindan buyana surekli hava ve karadan olmak uzere iraka operasyonlar duzenliyoruz ve her defasinda operasyonun basarili gectigini soyluyoruz acaba kendimizimi kandiriyoruz bakin bugune kadar yaptilan operasyonlar acaba bu operasyonlarda nekadar sehit verdik ve maddi acidan nekadar zarar ettik belki bir fikirde bulunursunuz ve halende teroru bitiremedik anliyacagin bir arpa boyu yol alinmis degildir. saygilar 25 Ekim 1991: Terör örgütü PKK, Hakkari’nin Çukurca ilçesi yakınlarındaki 3 jandarma karakoluna saldırdı. 17 er şehit oldu. Teröristlere karşı sınır ötesi operasyon başlatıldı 30 Ağustos 1992: Teröristler İran’dan sızıp, Alan Karakoluna saldırdı. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine 43 terörist öldürüldü. TSK’nın sınır ötesi operasyonunda da 100’den fazla terörist öldürüldü. 2 Eylül 1992: TSK, havadan ve karadan Irak sınırları içerisindeki PKK kamplarına karşı yoğun bir harekat başlattı. 7 Ekim 1992: TSK’ya bağlı savaş uçakları, Irak’ın kuzeyinde bulunan Hakurk ve Durji kamplarına saldırı düzenledi. 27 Ekim 1992: Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teröristlere karşı Hantur Dağı’nda başlattığı harekatta 100 terörist öldürüldü. 29 Ekim 1992: Türkiye ile Irak’ın kuzeyi arasında stratejik öneme sahip Sinhat Boğazı, TSK’nın eline geçti. Çatışmalarda 90 terörist öldürüldü. 31 Ekim 1992: TSK, Irak’ın kuzeyindeki terör üssü Haftanin kampını ele geçirdi. 10 Ekim 1993: Güvenlik kuvvetlerinin Güneydoğu ve Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği operasyonlarda 41 terörist ölü ele geçirildi. 30 Kasım 1993: Diyarbakır’dan havalanan 16 savaş uçağı, kuzey Irak’ın 10 kilometre içinde bulunan 9 terör örgütü kampını bombaladı. Operasyonda 40’ın üzerinde terörist öldürüldü. 13 Aralık 1993: Irak sınırındaki Üzümlü Jandarma Karakolunu basmak isteyen terörist grup tuzağa düşürüldü. Çatışma sırasında 30 terörist öldürüldü. Irak’ın kuzeyinde sürdürülen operasyonlarda öldürülen terörist sayısının 100 olduğu bildirildi. 18 Aralık 1993: Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye sızmak isteyen terör örgütü PKK’nın konvoyunu Türk savaş uçakları bombaladı. Sayıları yaklaşık 200 civarında olan teröristlere büyük kayıp verdirildi. 20 Aralık 1993: Kuzey Irak’a geçen dağ komandoları 27 teröristi öldürdü. 28 Ocak 1994: Türk savaş uçakları, PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki en önemli üslerinden Zeli Kampını bombaladı. 100 teröristin öldüğü bildirildi. 18 Mayıs 1994: TSK’ya ait savaş uçakları, terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki Zeli Kampını bombaladı. Yüzlerce militanın yok edildiği bildirildi. Hakkari, Bingöl ve Kahramanmaraş’taki operasyonlarda da 52 terörist öldürüldü. 26 Temmuz 1994: TSK’ya bağlı uçaklar, Kuzey Irak’taki Mezi bölgesinde yaptığı hava harekatında 70 PKK’lıyı öldürdü. 3 Ağustos 1994: TSK’ya bağlı savaş uçakları, sınır ötesi hava harekatında 120’den fazla teröristi imha etti. 21 Mart 1995: TSK, 35 bin personelin katılımıyla Irak’ın kuzeyine "Çelik Harekatı" başlattı. Terör örgütü PKK’nın 23 kişilik "mobil timi" yakalandı. 22 Mart 1995: Irak’ın kuzeyine düzenlenen sınır ötesi harekatta, 3 bin PKK’lı çember altına alındı. 200’ü öldürüldü, 8 er şehit oldu, 11 er yaralandı. 23 Mart 1995: Harekatta kapsamında Haftanin kuşatıldı. 89 PKK militanı daha ölü ele geçirildi. 15 Nisan 1995: Irak’ın kuzeyine düzenlenen harekatın 26. gününde 11 asker şehit düştü. 19 Nisan 1995: Çelik Harekatında terör örgütü PKK’nın kullandığı mağaralarda 4.5 ton uyuşturucu ele geçirildi. 25 Nisan 1995: TSK’nın Irak’ın kuzeyine giren 35 bin personelinden 20 bininin geri çekildiği bildirildi. Operasyondan dönen 20 bin asker, 30 Nisan’da dönemin Başbakanı Tansu Çiller tarafından törenle karşılandı. 2 Mayıs 1995: Genelkurmay Başkanlığı, Çelik Harekatının 43 gününü değerlendirdi. 2 trilyon 800 milyar liraya mal olan harekat sırasında 555’i ölü olmak üzere 568 terörist ele geçirildi. 9 Temmuz 1995: Sıcak çatışmanın sona erdiği Kuzey Irak’ta Kanimasi, Mergasor ve Barzan bölgesinde kontrolü ele geçiren Türk askeri birlikleri, 6 terörist daha öldürdü. Bu harekatta öldürülen terörist sayısı 127’ye ulaştı. 14 Haziran 1996: Irak’ın kuzeyinde sürdürülen ve "Tokat Operasyonu" olarak adlandırılan operasyonda 90 terörist öldürüldü, 6 asker şehit oldu. 21 Temmuz 1996: Türk Hava Kuvvetleri, PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki en büyük kamplarından Bote’yi vurdu. 25 Temmuz 1996: Irak’ın kuzeyindeki Sinat, Avagöze, Birkiavdal, Elagiş ve Haftanin bölgelerindeki terörist kampları bombalandı. 8 Ekim 1996: Kuzey Irak sınırında yapılan operasyonlarda, 118 terörist öldürüldü, 11 güvenlik görevlisi de şehit oldu. 30 Aralık 1996: Irak’ın kuzeyindeki Sinath bölgesine operasyon başlatıldı. 1 Ocak 1997: Sinath bölgesine düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen terörist sayısı 72’ye yükseldi. 14 Mayıs 1997: TSK, Irak Kürdistan Partisi’nin isteği üzerine Kuzey Irak’a girdi. 15 Mayıs 1997: "Çekiç Harekatı"nın ilk gününde Sarıkavaklar’da 30 terörist ele geçirildi. 28 Mayıs 1997: Sınır ötesi operasyonda ölü ele geçirilen terörist sayısı bin 817’ye ulaştı. 13 Haziran 1997: Çekiç Harekatına katılan bazı zırhlı birlikler çekilmeye başladı. 20 Eylül 1997: OHAL Bölge Valisi Aydın Arslan, son 95. ayda yapılan operasyonlarda 4 bin 546’sı ölü 5 bin 333 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 1 Ekim 1997: Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 361’e ulaştı. 13 Ekim 1997: Irak’ın kuzeyinde yürütülen "Şafak Harekatının" birinci aşaması sona erdi. Görevini tamamlayan birliklerden ilki yurda döndü. Ölü ele geçirilen terörist sayısı 816’ya ulaştı. 5 Aralık 1997: Irak’ın kuzeyinde bazı kamplara yerleşerek kış mevsimini geçirmeye hazırlanan teröristlere karşı "Süpürme Harekatı" başladı. 13 Nisan 1998: Terör örgütü PKK’nın iki numaralı adamı Şemdin Sakık ile kardeşi Arif Sakık, Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığının "Yarasa Operasyonu" ile yakalanıp, Türkiye’ye getiridi. 20 Mayıs 1999’da Sakık ile kardeşi, ölüm cezasına çarptırıldılar. 29 Nisan 1998: TSK, 39 bin 500 personelle operasyon başlattı. 3 günde 77 PKK’lı öldürüldü. 16 Şubat 1999: Terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan, Kenya’nın Başkenti Nairobi’den, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla yakalanarak, Türkiye’ye getirildi. 26 Temmuz 1999: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Irak’taki hedeflerin sıfır hatayla Türk savaş uçakları tarafından bombalandığını bildirdi. 16 Aralık 2007: TSK, Irak’ın kuzeyindeki Zap, Avaşin, Hakurk bölgeleri ile derinlikteki Kandil Dağı’nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefleri, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının katıldığı hava harekatı ve karada konuşlu ateş destek vasıtalarıyla vurdu. ilk belirlemelere göre, açıkta veya korunaksız yapılarda bulunan 150-175 teröristin etkisiz hale getirildi. 22 Aralık 2007: Irak’ın kuzey kesiminde öğlen saatlerinde tespit ve teşhis edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait önemli bazı hedefler; Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçakları tarafından 14.25-15.00 saatleri arasında vuruldu. 26 Aralık 2007: TSK, Irak’ın kuzeyinde uzun süreden beri izlediği büyük bir terörist grubun, Zap bölgesinde bulunan 8 adet mağara ve barınaklarda kışı geçirmeye hazırlandığının tespit edilmesinin ardından, sabah saatlerinden itibaren, söz konusu terörist gruba ait hedefleri etkili bir nokta operasyonu ile vurdu. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 sayin Efendi turkler vermis oldugunuz aydinlatici bilgilerden dolayi evvela size tesekkur edeyim ama sizin bu basari diye nitelendirdikleriniz beni acikcasi tatmin etmiyor cunku basari olarak gormus oldugunuz bu 8 gunluk harekatin birde bilancosuna bakin hem maddi yonden hemde manevi yonden 30 tane sehit verdik hic kucumsenecek bir sayi degildir bu cunku TSKnin her yaptigi operasyonda sehit verme luksu yoktur kusura bakmayin tamam olur pkk´ya söyleriz ,, bu kadar yaramaz olmasinlar Alıntı
Misafir huseyinn Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Dış basından: NEW YORK TİMES: ABD SAVUNMA BAKANI UYARISINDAN SONRA TÜRKİYE GÜÇLERİNİ BİRDEN ÇEKTİ New York Times: Türkiye ABD Savunma Bakanının çekilme uyarı yapmasından bir gün sonra Türkiye "Kürt gerillalara" yönelik mücadelesinde kullandığı muharebe güçlerini birdenbire Kuzey Irak'tan çekti. NATO üyesi ve yakın müttefiki Türkiye ile Irak savaşı sırasındaki güçlü partneri Iraklı Kürtler arasındaki anlaşmazlık ABD'yi zor duruma sokmuştu. WASHINGTON TIMES: YORGUN VE TIRAŞSIZ ASKERLER ABD'NİN ÇABUKLUK TALEBİNİN ARDINDAN DÖNDÜLER Washington Times: "Yorgun ve tıraşsız Türk askerleri 8 günün sonunda dün ABD'nin çabuk olma talepleri doğrultusunda "Kürt asilere" kaşı sınır ötesi operasyonuna son vererek kamyonlarla dün geri döndüler. Washington ve Bağdat durumdan memnun, Türkiye ise gerekirse güçlerinin geri dönebileceği uyarısında bulundu." TIMES: HAREKAT BUSH'UN AÇIKLAMASINDAN BİR GÜN SONRA BİTTİ Times: "Harekatın bittiği anonsu Başkan Bush'un NATO müttefiği Türkiye'ye harekatın sona ermesi konundaki ısrarından bir gün sonra geldi. Fakat Genelkurmay açıklamasında harekatın başlama ve bitiş tarihlerinin herhangi bir dış etki ile gerçekleşmediği belirtildi." GUARDIAN: DAHA FAZLA OPERASYON OLABİLİR The Guardian gazetesi, "Türkiye askerlerini çekti ama daha fazla operasyon olabilir" şeklinde gelişmeyi duyurdu. Gazete, "Türkiye, PKK'ya yönelik 8 gündür sürdürdüğü kara harekatını dün sona erdirdi. Bu gelişme, harekatın bölgede daha fazla istikrarsızlık oluşabilir endişesini de yatıştırdı." dedi. Guardian uçak, helikopter, tank ve uzun menzilli toplarla desteklenen binlerce askerin, 21 Şubat'ta Irak'ın kuzeyinde yuvalanan PKK teröristlerine karşı harekete geçtiğini hatırlattı. FINANCİAL TIMES:ABD 'OPERASYONA SON VER' TALEBİNİ YÜKSEK SESLE İFADE ETMEYE BAŞLAMIŞTI Financial Times: "Önderliğini başkan George W. Bush'un yaptığı Amerikalı yetkililer son günlerde operasyonun sona erdirilmesi talebini daha yüksek sesle ifade etmeye başlamışlardı. ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in Ankara'yı ziyaretinden bir gün sonra gerçekleşmiş olması gibi bir zamanlama hayretle karşılanmış ve bu çekilişin ABD'nin etkisiyle yapılmış olduğu tahmininde bulunanlarda kızgınlık yaratmıştır." WASHINGTON POST: GERİ ÇEKİLİŞ BUSH'UN AÇIKLAMASINDAN BİR GÜN SONRA GERÇEKLEŞTİ Washington Post: "Irak hükümeti ile yükselen tansiyon ve bölgesel çatışma endişelerinin ardından Türkiye cuma günü "Kürt gerillalara" karşı yürüttüğü operasyona son verdiğini açıkladı. Çekilme Başkan Bush ve ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in harekata hızlı şekilde son verilmesi uyarılarının bir gün sonrasında gerçekleşti." AMERİKA'NIN SESİ:BAŞKAN BUSH TÜRK ORDUSUNU EN KISA ZAMANDA ÇEKİLMEYE ÇAĞIRMIŞTI Voanews: "Türkiye'nin kuzey Irak'ta giriştiği askeri herekatın tamamlandığı ve birliklerin sınır gerisindeki üslerine döndüğü açıklandı. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de Türkiye'nin askerlerini geri çektiğini açıkladı. Başkan Bush, dün Türk ordusunu "en kısa zamanda" Irak'ın kuzeyinden çekilmeye çağırmıştı." DEUTSCHE WELLE: "GENELKURMAY KARA HAREKATINI BİTİRDİ" Deutsche Welle: "Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde PKK'ya karşı başlatılan Güneş Harekatı'nın sona erdiğini duyurdu. Genelkurmay'ın açıklamasında "operasyon hedeflerine ulaşıldığı" vurgulandı. Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde PKK'ya karşı başlatılan Güneş Harekatı'nın sona erdiğini duyurdu. Genelkurmay'ın açıklamasında "operasyon hedeflerine ulaşıldığı" vurgulandı." EL CEZİRE: GERİ ÇEKİLİŞ ZAMANI SORU İŞARETLERİNE NEDEN OLDU El Cezire: "Türk ordusu çekilme kararının kendisi tarafından alındığı konusunda ısrar ediyor, ancak, çekilmenin ABD'nin yükseldiği gibi görünen baskılarının hemen ardından gerçekleşmesi soru işaretlerine neden oluyor." (Kaynak:Habertürk) Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2008 TSK cekiliyorsa bu basimizdaki yönetimin aldigi bir kararladir,TSK bu saatten sonra kendi basina orada operasyona devam edemez siyasi karar olmayinca.Diger yanda yönetim icin TSK nin artik K.IRAKTA kalmasina daha fazla gerekte kalmadi,Vakiflar yasasi cikarildi,Türban yasasi cikarildi peki TSK nicin kalsinki Kuzey Irakta artik.Cikarilacak iki önemli yasa vardi, Ordu Iraka yasalar resmi gazeteye dendi ve bitti olay.Amac hem Orduyu mesgul etmek hemde milleti aldatip bakin biz sizin türbaniniza cözüm getirdik diyebilmekti ve basardilar.Simdi sirada ne var,Eyalet sistemine gecis dolayisiyla Güney Dogunun Kürtler tarafindan yönetilmesine cözüm var.Bakin göreceksiniz o yasalarla ugrasilirken ya yine bir Kuzey Irak tiyatrosu yaratacaklar yada ona benzer baska bir gündem degisimi ile istedikleri yasalari cikartacaklardir.Hepsi yavas yavas adim adim.Millet uyudugu sürece ramazan cadirlarinin kurulmaya baslanmasina dogru,oda olmadi kömür mevsimi yaklasirken göreceksiniz bu ülkede neler neler yasalasacak. saygilarla Sayin politika, kusura bakmayin ama, bu elestirinin benzerini yillardan beri yapiyoruz ve aynen terörden menfaati olan siyasilerin oldugunu söylerken, bizi cogu vatanhainligi ile sucladi, kuzey iraka gitmeden bu olayin sonu zeten beliydi ve bu tür olaylar 30 yildan beri yapiliyor. Terörden prim yapan siyasi anlayis yok olmadigi sürece, birakin milliyetciligi hic bir sey kurtaramaz bizi. Sizde beni bu konularda bayagi elestirdiniz ama sonunda ayni söylediklerimi paylasiyruz sevincliyim. Bu kadar sehitin hesabini kim verecek simdi???? im karli cikti bu olaydan??? PKK'nin sonu böylemi gelecek, yoksa onlara yarimmi ettik??? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Sayin Cyano herkes sizin kadar sansli olupta parali kollejlerde veyahut yurtdisinda parali universitelerde okuma imkanlari olmaya bilir malum Ulkenin egitim seviyesi ortada ve okumak icin karda kista gunde okadar kilometre yol yuruyorlar ve bir sinifta 50-60 kisi birden egitim goruyorlar boyle bir sikinti icinde ve okullarda verilen ingilizcede gozler onunde henuz ogretmenler dogru durust ingilizce bilmeden ogrencilere ne ogretebileceklerki ayrica universitede durumlar farkisz siz bunlari bile bile boyle bir yorumda bulunmaniz biraz kafa karistiriyor.. "Turkish" kelimesinin Türk, "Army" kelimesinin ordu, "Operation" kelimesinin operasyon anlamına geldiğini bilmek için ne paralı kolejlerde, nede yurtdışında paralı üniversitelerde okumaya gerek yoktur. Arabesk edebiyatı yaparak kafa şişirmeyede gerek yoktur. Lise seviyesinde ingilizce lise okumuş ve zeka ve öğrenme sorunu olmayan her insanın öğrenebileceği basit bir seviyedir. Tüm öğrenim hayatım parasız devlet okullarında geçmiş ve aynı zamanda ingilizcemde oldukça iyidir. "Ben bilmiyorum o halde bilenler mutlaka yurtdışında okumuştur" şeklindeki ****** mantığa da değinme ihtiyacı dahi duymuyorum. Önce generallerimiz için yaptığın hırsızlık suçlamasının altını dolduracaksın. İnternetin oturduğun yerden herkese hakaret edebileceğin iftira atabileceğin bir platform olmadığını öğreneceksin. oyuzdenmi her mafyanin altindan bir emekli pasa cikiyor benim tepkim bunlaradir.. yine yalan ve iftira sahibine nasıl her mafyanın altından emekli paşa çıktığını sorsak arabesk edebiyat dışında bir cevap alabilir miyiz? Hiç sanmıyorum. Veyahut say bakalım beş on tane desek ? Malum eğitim sistemimiz kötü ya, belki yetersiz okuma yazma problemini mazeret olarak sunar bize. Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Teröristleri sadece dağlarda aramak yetersiz olacak bence teröristler günümüzde heryerde üniversitelerde,belediyelerde,şehirlerde ve en önemlisi meclisimizde askerlerimiz çok zor şartlar altında üstüne düşeni en iyi şekilde yaptı. ya içimizdeki teröristler ne olacak siyasi mekanizma bunlar için ne yapmayı düşnünüyor yoksa AB uyum yasaları adı altında özgürlük ve demokrasi kisvesine büründürerek onlara ses çıkarmamayı mı düşünüyor. İngiltere sözde islami (!) terör adına çıkardığı yasalara bi bakın. bir kişinin terörist sayılması için bomba koymasına gerek yoktur” . Terörü desteklemek, teröristleri alkışlamak da terörist olmak için yeterlidir..... Terör siyasileşiyor ve heryere girmeye çalışıyor....... Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Sayin Cyrano ben insanlari egitim duzeylerine veyahut bildikleri yabanci dil siralarina gore ayirmiyorum ayrica sizin egitim duzeyiniz ve yabanci dil bilip bilmediginizde benide zerre kadar alakadar etmez vede etmiyor... Neden yalan ve iftira atayimki ne bir orgute mensubum nede bir partiye ben sadece kendi bilgidigim dogrulari savunuyorum ve sizide inandirmak gibi bir niyetim yoktur... Yalan ve iftira olmadigini siz haric sanirim bilmeyen yoktur.. Biraz internette arastirirsaniz belkide gozlerinizin acilmasinda yardimci olur tabiki eger gozlerinizin acilmasini istemiyorsaniz bu sizin bileceginiz istir. Arabesk edebiyatı, acitasyon gibi degimleri kullanmaktanda vazgecelim bu degimler hic bir anlam vede mana ifade etmiyor. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Teröristleri sadece dağlarda aramak yetersiz olacak bence teröristler günümüzde heryerde üniversitelerde,belediyelerde,şehirlerde ve en önemlisi meclisimizde askerlerimiz çok zor şartlar altında üstüne düşeni en iyi şekilde yaptı. ya içimizdeki teröristler ne olacak siyasi mekanizma bunlar için ne yapmayı düşnünüyor yoksa AB uyum yasaları adı altında özgürlük ve demokrasi kisvesine büründürerek onlara ses çıkarmamayı mı düşünüyor. İngiltere sözde islami (!) terör adına çıkardığı yasalara bi bakın. bir kişinin terörist sayılması için bomba koymasına gerek yoktur” . Terörü desteklemek, teröristleri alkışlamak da terörist olmak için yeterlidir..... Terör siyasileşiyor ve heryere girmeye çalışıyor....... Bunada şükür hasan kardeş Allah korusun ama daha neler neler göreceğiz bu gidişle... Yapılan her olay diğerine davetiye çıkartıyor...Sonumuz hayır ola ne diyelim. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Sayin Cyrano ben insanlari egitim duzeylerine veyahut bildikleri yabanci dil siralarina gore ayirmiyorum ayrica sizin egitim duzeyiniz ve yabanci dil bilip bilmediginizde benide zerre kadar alakadar etmez vede etmiyor... Neden yalan ve iftira atayimki ne bir orgute mensubum nede bir partiye ben sadece kendi bilgidigim dogrulari savunuyorum ve sizide inandirmak gibi bir niyetim yoktur... Yalan ve iftira olmadigini siz haric sanirim bilmeyen yoktur.. Biraz internette arastirirsaniz belkide gozlerinizin acilmasinda yardimci olur tabiki eger gozlerinizin acilmasini istemiyorsaniz bu sizin bileceginiz istir. Arabesk edebiyatı, acitasyon gibi degimleri kullanmaktanda vazgecelim bu degimler hic bir anlam vede mana ifade etmiyor. Net olarak soralım bu arkadaşa. Her mafyanın altından emekli paşa çıkıyormuş. Say o zaman arkadaşım kaç tanesinin altından çıkmış ? Generaller ülkeyi soyuyormuş, hangi general nasıl soymuş ülkeyi ? Yalan ve iftira değilse koy ortaya doğrularını. Oturduğun yerden sağa sola iftiralar atıp ardından internete bak şeklinde bir savunu neyin nesi ? Sen nereye baktın, nereden duydun, nereden gördün ? Malum olmadıysa tabi. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Bu organizasyonları kim kuruyor ise AYAKTA ALKIŞLIYORUM. Bu nasıl birşeydir ki aklımızı karıştirabilecek,şüphe duymamızı sağlayabilecek her şey hemen oluşturulabiliyor. Sanki gizli bir el herşeyi planlıyor. Eylemler ile açıklamalar birbirini tutmuyor. ABD savunma bakanı 3 saatlik bir ziyarette bulunuyor ve akabinde Zebari'nin demeci net'te dolaşıyor.Arkasından resmi açıklama geliyor ve TSK ya olan güven masaya yatırılıyor. Akabinde restleşmeye varan sert açıklamalar. Duygusal heyezanları oluşturuluyor. Herşey o kadar kısa zamanlarda dönüyor ki,savunduklarınız ile eleştirdikleriniz anında yer değiştirebiliyor. Fikirlerinizden de duruşunuzdan da şüphe duyar oluyorsunuz. Artık herşeyden kuşkulanır oluyorsunuz Yeterrrr artık biz aptal değilizzz'e doğru itttiriliyorsunuz. Bu ülke psikolojimi bozuyor dersem yanlış mı söylerim. Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2008 Bu organizasyonları kim kuruyor ise AYAKTA ALKIŞLIYORUM.Bu nasıl birşeydir ki aklımızı karıştirabilecek,şüphe duymamızı sağlayabilecek her şey hemen oluşturulabiliyor. Sanki gizli bir el herşeyi planlıyor. Eylemler ile açıklamalar birbirini tutmuyor. ABD savunma bakanı 3 saatlik bir ziyarette bulunuyor ve akabinde Zebari'nin demeci net'te dolaşıyor.Arkasından resmi açıklama geliyor ve TSK ya olan güven masaya yatırılıyor. Akabinde restleşmeye varan sert açıklamalar. Duygusal heyezanları oluşturuluyor. Herşey o kadar kısa zamanlarda dönüyor ki,savunduklarınız ile eleştirdikleriniz anında yer değiştirebiliyor. Fikirlerinizden de duruşunuzdan da şüphe duyar oluyorsunuz. Artık herşeyden kuşkulanır oluyorsunuz Yeterrrr artık biz aptal değilizzz'e doğru itttiriliyorsunuz. Bu ülke psikolojimi bozuyor dersem yanlış mı söylerim. hepsi doğru söylediğinin küçük birşey dikkatimi çeker,,, bu duruma kıs kıs gülen bir çoğunluk var içimizde o daha da şaşırtıcı ve başımızdalar(DTP den bahsetmiyorum onlar zaten açık açık gülüyorlar, üstüne üstlük bir de çook cesaretlendiler Bush un sözlerinden sonra) Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2008 Aşağılık kompleksine kapılıp her gelişmeyi kendi aleyhine sanan obsesiflerden başka harekatın başarısından kuşku duyan yok. Bu ordu gidip orada sinek mi öldürüp geldi sanıyorsunuz, nedir? Terörist de olsa insan bu, insan! Duyguları, düşünceleri var, acı duymayı onlar da biliyor. Onlara verilmek istenen mesaj da budur. "Olmayacak işlerin peşinde emperyalistlere maşa olmayı sürdürürseniz, acıdan başka bir şey tatmayacaksınız!" Amaç bunun idrakine varmaları, morallerinin bozulması, dağılmaları. Yok ben anlamıyorum, sanki uzaya başka gezegene yaratık avlamaya gidiyoruz, terminatör gibi ölüm makinesi olacağız, ses soluk kesilinceye kadar öldüreceğiz! Kaç asker öldürdüğü teröristin poşusunu açınca bir çocuk veya kız görüp içi sızladı siz biliyor musunuz? Hiç operasyondan dönen bir askerle konuştunuz mu? Bunlar medyada yazılmaz, söylenmez, acı gerçeklerdir. Büyükanıt'ın dediği gibi ayazda kar üzerinde hiç sabahladınız mı? Ama tüm bunlar oluyor diye de operasyondan geri durulmaz, o ayrı konu. Beş ila altı bin arasında olduğu tahmin edilen teröristleri katliamdan geçirmek ve yok etmek gibi bir amaç yok, olamaz da. Bunu yapmak için K. Irak'ın kalıcı olarak işgal edilmesi gerek üstelik. Bu işi yapmak için gerekli maliyeti üstlenmeye değmeyeceği gibi, işgalci devlet konumuna düşmeye de değmez. Böyle bir amaç var olsa, 1 Mart tezkeresinde ABD ile birlikte hareket etme kararı alınması gerekirdi ve ABD ile eşzamanlı işgale girişilirdi. Türkiye'nin böyle bir amacı yoktur, olmamıştır. Orta doğu bize beladan başka bir şey sağlamaz. Ne Şamın şekeri, ne arabın yüzü. Bizden uzak, canlarının istediklerine yakın olsunlar. Deniz Baykal bu çiğ ve her gelişmede muhalefet etmeye yarayacak bir açık yakalama, yoksa da yaratma çabasından dolayı bana hiç bir zaman güven vermemiştir. Kronikleşmiş, klinik muhalefet ruhu! Ben anlamıyorum bu ülkenin siyaseti niye bu kadar kısırlaştı? Biri ne yaptığının, neye alet olduğunun ayrıdında bile değil, türban bölücülüğü tohumlarını saçmak için heyecanın ayakta olmasını fırsat biliyor, başka biri hangi sinekten ne yağ çıkarın hesabında, biri de nereye yamansam ne menfaat sağlarımın derdinde. Benim de kafamı bozan bu gündüz vakti fenerle adam gibi siyasetçi arama durumu! Böyle siyaset olmaz olsun!!! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.