Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

5051934.jpg

Çok ucuz oldu Abdullah Bey

24 Şubat 2008

KABUL ediyorum...

Eşiniz, kızınız yanıbaşınızda başlarındaki türbanlarıyla gözünüzün içine mağdur mağdur bakarken, sizin "türban yasası"nı veto etmeniz acayip zor bir işti...

Kabul ediyorum...

Yağan yağmurlarda beraber ıslandığınız Tayyip Erdoğan ile boğaz boğaza gelmeyi göze almanız hiç de kolay değildi...

Kabul ediyorum...

Ne "Milli Görüş" camiasının yüreğinde burukluk yaratmayı, ne de "O da Sezer gibi çıktı" şeklinde manşetlerle İslamcı medyanın hedefi olmayı tercih edebilirdiniz...

Hepsini kabul ediyor ve anlıyorum...

Ancak...

Bu imza işini...

"Herkes can derdinde / Onlar türban derdinde" yorumunu haklı kılacak bir zamanlamaya denk getirmenizi kabul edemiyorum...

Çünkü...

Bu hakikaten çok ucuz oldu Abdullah Bey...

* * *

Oysa...

"Türban" gibi kutuplaşmayı keskinleştiren konular, arkadan dolanmaları, gürültüye getirmeleri, köylü kurnazlıklarını kaldırmaz...

Tam tersine, mertlik dozu hayli yüksek bir yaklaşımı gerektirir...

"Kara harekátı"nı "türban harekátı" için fırsata dönüştürmekten kaçınacak bir alicenaplık yapmanız gerekiyordu...

Oysa siz tuttunuz, tam tersini yaptınız...

"Kara harekátı"ndan bir "türban harekátı" çıkarma gayreti içine girdiniz...

"Türban özgürlüğü"nü savunanlarda bile kekremsi bir duyguya yol açtınız...

Düşünün:

Başbakan Erdoğan çıkıp, "Gün birlik ve beraberlik günüdür" derken...

Siz öyle ya da böyle toplumun ayrışmasının sembolü olmuş "türban yasası"nı imzalayıverdiniz...

Sanki hiç kimse zamanlamadaki cinliği fark edemeyecekmiş gibi davrandınız...

* * *

Abdullah Bey, biliyor musunuz, Erbakan Hoca sizin karşınızda neden kaybetti?

Söyleyeyim:

Kulakları çınlasın Erbakan Hoca, kendisini evrensel çapta akıllı, kendisi dışındakileri de evrensel çapta aptal zannederdi...

Mesela...

Milli Güvenlik Kurulu?nda kendisini devirmeye ahdetmiş generalleri, yapacağı iki saatlik konuşmayla ikna edeceğine inanırdı Hoca...

Buna samimiyetle inanırdı...

Bu özgüven patlamasıdır Hoca?yı götüren...

Her ne kadar Hoca?nın rahle-i tedrisinden geçseniz de...

Sizin farklı bir yaklaşımınız olmalıydı...

Mesela...

Türban yasasını imzalarken, zamanlamadaki cinliğinizin ve kurnazlığınızın, herkesin dikkatini çekeceğini öngörebilmeliydiniz...

En azından başkalarının da en sizin kadar akıllı olabileceklerini düşünmeliydiniz...

* * *

Madem "zamanlama cinliği" yapacaktınız...

Madem bir kurnazlık peşindeydiniz...

Keşke...

Biraz daha bekleyip imzayı 28 Şubat?a denk getirseydiniz...

Hiç olmazsa, "Bu bir rövanştır" imajı vererek, çok daha mert bir tutum almış olurdunuz...

Tamam Ruhat dediğin gibi olsun

BEN burada günlerdir "Türkiye, İran olmaz / Olmaz, olamaz" diye ter ter tepinirken...

Başta Ruhat Mengi olmak üzere bir kısım laikçi mücahit ve mücahide kardeşimiz, "Olur olur, bal gibi olur" şarkısıyla tepemdeler...

Ne yaptıysam, ne söylediysem dinletemedim...

Ben bin türlü argümanı yedeğime alarak "Olmaz" diyorum, onlar argüman falan takmadan, en kestirmesinden "Olur"u basıyorlar...

Yoruldum yahu! "Kesin inançlılar" ile mücadele edecek ne enerjim var, ne de çelikten bir irade sahibiyim...

Bu yüzden pes ediyorum ve bütün iddialarımı terk ederek, "Olur olur, bal gibi olur" ırmağından ben de bir tas su içip rahatlıyorum...

Ve artık ben de, Ruhat Mengi gibi okurlarımı korkutabilirim.

* * *

İşte benim "Öcü" masalım:

Dikkat! Dikkat! Üç vakte kadar Türkiye, İran olacaktır... Tayyip Erdoğan, adını "Tayyipnecat" olarak değiştirecektir... Can Tanrıyar ve Bekir Hazar kardeşlerim, yeni döneme uyum sağlayıp, "Flaş... Flaş... Hacı Süleyman Efendi, cuma namazını Yeni Cami?de eda ederken kameralarımıza yakalandı" türünden haberlere imza atmaya başlayacaklardır... Abdüllatif Şener, İran İslam Devrimi?nin ilk ılımlı cumhurbaşkanıyken bir süre sonra soluğu Paris?te almak zorunda kalan Beni Sadr pozisyonuna düşecektir... Liberal kanadımız, Mehmet Altan ve Sinan Çetin önderliğinde "Halkın Mücahitleri" adı altında örgütlenip Kaz Dağları?na çıkacaklardır... Fethullah Gülen, adını Ayetullah Şeriatmedari olarak değiştirecektir... Nargile bizde de yasaklanacak, Tophane?ye ani baskınlar düzenlenecektir... Nazlı Ilıcak, "Hicap Polisleri" örgütünün başkanı olacaktır... İstanbul Darülfünunu?nun Reisi, "Okula başı açık gelen öğrencilerin notunu kırabiliriz" diye açıklama yapacaktır... Ruhat Mengi, "Persepolis"e nazire olsun diye "İstanbulopolis" adlı bir çizgi romanın yaratıcısı olacaktır... Sokakta tasmayla köpek gezdirmek yasaklanacak, Nişantaşı abluka altına tutulacaktır... Yeni rejime karşı ilk direniş Teşvikiye?de İzzet Çapa önderliğinde başlayacaktır... Ali Bulaç adını Ali Şeriati olarak değiştirecektir... ahmethakan

..........................

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:

maşallah ahmet ahakan beyimizin hayal dünyası o kadar geniş ki türkiyeyi iran yapıverdi çıktı işin içinden. halkın yüzde 80i gibi buyuk bir çoğunluğunun kabul gördüğü bir özgürlük konusunu gelip de rejim tartışması yapmanız ki sizin gibi akıllı olduğunu varsayan insanlara hiç yakışmıyor. oysa şöyle bir irana baktığınız zaman aramızda yaşam felsefesi olarak da inanç olarakda o kadar büyük farklılıklar bulunmaktadır ki mantklı bir düşünme ve biraz olsun araştırma yapmak sizin ne kadar yanıldığınızı gösterecektir eminim

Gönderi tarihi:

Sayin efendi Türkler sizi kutlamam gerekir bu yaziyi foruma tasidiginiz icin,dün bununla ilgili birseyler yazmaya calisirken acaba haksizlikmi yapiyorum diye düsünmektende kendimi alamamistim ama gördümkü ayni düsünen benim gibi bir Ahmet Hakan var ki o Ahmet HAKAN Kanal 7 de sabah aksam türbanin savunmasini yapardi,yinede yapiyor ama bir basiret örnegi vererek Erdogan ve Gül ikilisinin basiretsizligini ve bu ülkeyi nerelere tasimak istediklerinide gözler önüne sermistir.Bu adamlar dün baska degildiler,Atatürke Laiklige küfrederek iktidar oldular,Cankayayi zaptettiler.Onlari savunanlarin simdi nasil ellerini ovusturduklarini,aydiniyla dincisiyle *Iste Atatürkten böyle intikam aliriz biz,simdi sira Türkiyenin bölünmesinde* dediklerini görür gibiyim.

TÜRBAN laiklige acilmis bir savasti ve bu savasi seriatcilar kazandi ,laiklerde oturup seyretsinler,onlara da bu yakisir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Efendi Türkler, teşekkürler...

Türkiye İran olmaz, şeriat gelmez diyenlere (türbancılara) bir sorum var: Olmaması için tek bir neden gösterebilirler mi?

Gönderi tarihi:

Bir teşekkür de benden Efendi Türkler! Benden önce davranıp konuyu açmışsın.

Konuyla ilgili olduğundan, Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan'ın "okur köşesi" bölümünden bir haberini aktarmak istiyorum. Yazarımız, İstanbul'un çevre mahallelerinde özel hastanelerde doktorluk yapan okurlarıyla yaptığı söyleşileri anlatıyor. Belki okumamış olanlar varsa diye paylaşmak istedim:

Bir kadın doğum doktoru anlatıyor: "Hastalarımı tanıyamıyorum, her gün biri daha kapanıyor. Ne oluyor, niye kapanıyorsun diye diye soruyorum, başını eğiyor, cevap vermiyorlar. Artık varoşlarda kapanmayan kalmadı. Eskiden hastalarımız arasında başı açıklar da vardı, nerredeyse artık yok. Geçen gece nöbet tutuyorum, doğuma hasta getirdiler, eşi kadın doktor isterim diye tutturdu......."

Bir başka doktor okurunun anlattıklarına göre ise; "Giderek daha yaygınlaşan biçimde düğünler camide oluyormuş. Yani caminin namaz kılınan yerinde değil de, yan tarafta bir yerde. Ama kadın ve erkekler ayrı mekanlarda toplanıyor ve ilahiler dinleniyormuş......"

Sevdiğim yazar Yazgülü Aldoğan, şu yorumu yapıyor yazının sonunda: "Biz İran, Malezya, Suud oluruz diye boşuna korkuyormuşuz meğer, çoktan olmuşuz, üstelik Adıyaman, Konya, Erzurum, Bitlis, Siirt'te değil. İstanbul'da! Ve farkında değiliz."

Hala bir takım gerçekleri göremeyenlere çok şaşırıyorum.

Fethullah Gülen'in 2011'ine de az kaldı hani...

Gönderi tarihi:

Bizim Irandan Malezyadan veya baska bir müslüman ülkeden tek farkimiz henüz sokaklarda eli sopali sakallilarin veya dincilerin olmamasidir.Buda yavas yavas olacaktir bundanda kimsenin süphesi olmasin AKP basta oldugu sürece Türkiye seriata hergün bir adim daha yaklasmaktadir.Hitler damdan düser gibi diktatörlügünü kurmadi,oda demokrasiye büründü ve demokrasiyi kullanarak aynen bizdeki gibi yavas yavas diktatörlügünü ilan etti ve olanlarida biliyoruz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Şunu bir kere daha hatırlayalım. Şah da İran'da o zamanlar:

"bizde şeriat tehlikesi yoktur" demişti.

Gönderi tarihi:

arkadaşlar türkiye laik bir devlet değilmi o zmaan din işlerine ne diye burnunu sokup duruyor benim inancım neyse bana saygı göstermesi türkiye cumhuriyyetimizin en büyük özeeliği olması gerekiyordu benim inancımda başörtmek kur'anın emrettiği bir emirdir ve ben bu emri yerine getirmek istiyorsam bundan daha doğal ne olabilir sizce. sakın aranızda biri kalkıpda efendim başörtüsü dinimizin emri değil demesin eğer bunu diyecek varsa aranızda bu kişilerin dinlerini gerçektewn bilmediğini kabul ederim. bunu sadece ben dile getirmiyorum 1400 yıldır yetişen islam alimleri başta olmak üzere günümüzde ilahiyat prof.ların geneli - yaşar nüri sekeriya beyaz gibi medyatik hocaları kasdetmiyorum- hatta en son ülkemizde diyanet işleri başkanı sayın bardakoğlu bile mecburen bu konuda iki defa açıklama yapmış ve başörtüsünün dini bir emir olduğunu açık ve net olarak söylemiştir. eğer başörtüsünün olmadığını savunacak olsanız o zamn başta gelmiş geçmiş islam alimlerinden daha çok bilgiye sahip olmanız gerekir bunun dışında yapılan tüm yorumlar dinin anlaşılmaması yüzünden yapılan kuru laflar olarak tarihin karta sayfalarına kaydedilecektir. yok deseniz ki dinin emri olmasına rağmen biz karşı çıkıyoruz o zaman zaten iran olmuşuz demektir çünkü orada da zorbalık olduğu gibi burada da zorbalığın olduğunu kabuyllenmiş olacaksınız. bunun başka hiç bir alternatifini ortaya koyamazsınız.

son olarak sayın bardakoğlunun bir sözünü hatırlatmakta fayda görüyorum: kur'anı sözlükle tercüme etmeye kalkışanlar, baltayla saat tamir edenlere benzerler

Gönderi tarihi:
son olarak sayın bardakoğlunun bir sözünü hatırlatmakta fayda görüyorum: kur'anı sözlükle tercüme etmeye kalkışanlar, baltayla saat tamir edenlere benzerler

Çok merak ediyorum şu Kuran nasıl Türkçeye çevrilecek de doğru anlayacaz. Yok mu bunun yolu???

Alah aşkına birisi bana söylesin nereden bulacağım? O yanlış çeiri bu yanış çeviri...

Nerede bunun doğrusu???

Çevrilemeyecekse nasıl anlayacaığm?

Gönderi tarihi:
arkadaşlar türkiye laik bir devlet değilmi o zmaan din işlerine ne diye burnunu sokup duruyor benim inancım neyse bana saygı göstermesi türkiye cumhuriyyetimizin en büyük özeeliği olması gerekiyordu benim inancımda başörtmek kur'anın emrettiği bir emirdir ve ben bu emri yerine getirmek istiyorsam bundan daha doğal ne olabilir sizce. sakın aranızda biri kalkıpda efendim başörtüsü dinimizin emri değil demesin eğer bunu diyecek varsa aranızda bu kişilerin dinlerini gerçektewn bilmediğini kabul ederim. bunu sadece ben dile getirmiyorum 1400 yıldır yetişen islam alimleri başta olmak üzere günümüzde ilahiyat prof.ların geneli - yaşar nüri sekeriya beyaz gibi medyatik hocaları kasdetmiyorum- hatta en son ülkemizde diyanet işleri başkanı sayın bardakoğlu bile mecburen bu konuda iki defa açıklama yapmış ve başörtüsünün dini bir emir olduğunu açık ve net olarak söylemiştir. eğer başörtüsünün olmadığını savunacak olsanız o zamn başta gelmiş geçmiş islam alimlerinden daha çok bilgiye sahip olmanız gerekir bunun dışında yapılan tüm yorumlar dinin anlaşılmaması yüzünden yapılan kuru laflar olarak tarihin karta sayfalarına kaydedilecektir. yok deseniz ki dinin emri olmasına rağmen biz karşı çıkıyoruz o zaman zaten iran olmuşuz demektir çünkü orada da zorbalık olduğu gibi burada da zorbalığın olduğunu kabuyllenmiş olacaksınız. bunun başka hiç bir alternatifini ortaya koyamazsınız.

Niye yani medyatikler prof.degilmi,yoksa sözüne inanilir olmasi icin naksibendi veya Fetulah tarikatinami bagli olmasi gerekiyor.Kuranda saclar görünmesin anlaminda tek bir kelime yoktur.Bunu kim iddia ediyorsa yalan söylüyor,Allahin Kitabina sirk kosuyor,hangi Kuran ayeti saclarinizi kapatin yoksa elli yil Cehennemde yanarsiniz diye kadinin özgürlügünü sinirlamaktadir.Ayetleri tarikatlara göre degil Allahin emrettigi sekilde yorumlayin.Zinete sira gelirse kadinin yüzü sacindan daha fazla zinettir..Devlet Türban ile resmen dine alet olmus ve Laiklik ilkesi yara almistir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Çok merak ediyorum şu Kuran nasıl Türkçeye çevrilecek de doğru anlayacaz. Yok mu bunun yolu???

Alah aşkına birisi bana söylesin nereden bulacağım? O yanlış çeiri bu yanış çeviri...

Nerede bunun doğrusu???

İyi de, Kuran zaten apaçık bir kitap zaten sayın Yarasa, sorun sizde demekki...

Gönderi tarihi:

Nerede bunun doğrusu???

Sain Yarasa, dogru islami buldukmuki kuranin dogru cevirisini bulalim. genelde islamcilar derler, yok Atabistan'da islam yanlis uygulaniyormus, yok Afganistanda gene öyle, yok efendim Iran islami hicte dogru uygulamiyormus. Aynen bu mantikla kuran icinde ayni iddaada bulunuyorlar, cünki verecekleri baska bir sey yokki. vatandas okuyup yanlislari görünce karsi taraftan hemen kuran yanlis cevrilmis cevabi geliyor. islerine gelmiyor.

Gönderi tarihi:
Sain Yarasa, dogru islami buldukmuki kuranin dogru cevirisini bulalim. genelde islamcilar derler, yok Atabistan'da islam yanlis uygulaniyormus, yok Afganistanda gene öyle, yok efendim Iran islami hicte dogru uygulamiyormus. Aynen bu mantikla kuran icinde ayni iddaada bulunuyorlar, cünki verecekleri baska bir sey yokki. vatandas okuyup yanlislari görünce karsi taraftan hemen kuran yanlis cevrilmis cevabi geliyor. islerine gelmiyor.

İyi de, Kuran zaten apaçık bir kitap zaten sayın Yarasa, sorun sizde demekki...

Yahu inananlardan yine cevap yok :)

Peki bu inanan arkadaşlar doğrusunu nereden öğrenmişler?

Söylemeyecek misiniz? Gizli mi? Sır mı bu?

Gönderi tarihi:

Kurani eline alip okumayanlar hacinin hocanin imamin,tarikat sefinin dediklerini Kuran saniyorlar,en basit Türkce ile bile Kuranda ne türban vardir,ne sacin görünmemesi vardir,bunlar birilerinin islerine nasil gelmisse insanlara öyle empoze edilerek Kuran emri haline getirlmis,birde kendiliginden görünen yerler disinda denerek,el ve yüz kendiliginden görünen kapsamina alinmis ve asil zinet olmasi gereken kisim kendiliginden görünen olmus zinet olmayan sac ise sarip sarmalanmistir.Gercegi söyleyen ilim adamlarina yaftalar yapistirilmis,tarikat üyesi veya tarikatlardan cikari olan sözüm ona bilim adamlarin in söyledikeri ise ayet gibi kabul edilmistir.Eger insanimiz yeterli egitimi almis olsaydi,eger insanimiz basini örtmek icin verdigi mücadeleyi Kurani alip okumak icin vermis olsaydi ne Kuran duvarda asili kalir mezarlik kitabi olurdu nede her önüne gelenin söylediklerini ayet olarak kabul ederdi.Bugün AVRUPA fezada yerlesim yerleri icin ugrasirken insanlara bilim ve teknik olarak hizmet vermenin yollarini ararken biz türban Allahi emri diye okula gitmiyoruz.Halbuki Allahin emri oldugunu ya abisinden ya babasindan ya seyhinden yada imamindan duymustur.Böyle insanlardan bu ülkeye ne fayda gelmistirki bundan sonrada gelsin.Bunlarin tek amaci Kurani öne sürerek Allahin sirtindan ülkenin temelini sarsmaktir.84 yil önce basaramadiklarini simdi firsat bulmus basarmaktadirlar.Atatürk bunun icin büyüktü ve hep büyük kalacaktir kendisini gercekten sevenlerin kalbinde.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Nerede bunun doğrusu???

ben başörtüsünün kuranda olmadığını iddia edenleri eli baltalı saat tamircilerine benzettim. her ilim kendi ehilinden sorulur nasıl ki tıp okumayan birisinin ameliyat yapamayacağını biliyorsak din ve bu dinin kutsal kitabının dili hakkında bilgisi olmayanların kalkıp ahkam kesmeleri olanaksızdır ama bakıyorum aramızda öyle insanlar bulunmaktadır

merak etme yeterince çeviri varda sizi ancak baykal gibi imamlar tatmin edebildiği için bir şey diyemniyorum hem niye ortaya attığım iddialara cevap veremeden kalkıp sorular soruyorsunuz

Gönderi tarihi:
ben başörtüsünün kuranda olmadığını iddia edenleri eli baltalı saat tamircilerine benzettim. her ilim kendi ehilinden sorulur nasıl ki tıp okumayan birisinin ameliyat yapamayacağını biliyorsak din ve bu dinin kutsal kitabının dili hakkında bilgisi olmayanların kalkıp ahkam kesmeleri olanaksızdır ama bakıyorum aramızda öyle insanlar bulunmaktadır

merak etme yeterince çeviri varda sizi ancak baykal gibi imamlar tatmin edebildiği için bir şey diyemniyorum hem niye ortaya attığım iddialara cevap veremeden kalkıp sorular soruyorsunuz

Arkadas Dini bölüme gidersen aradigin cevaplarinin hepsini orda bulabilirsin bu konular dün tartisildi !!

yeterince ceviri var diyorsun birkac ceviriyide sizden görelim sizin cevirileriniz nasil! birde bir zahmet ne buyrulmus Mekkeye giderken ya yaya yada Devenin sirtinda ,,soruyorum ucakla neden gidilir cokmu konforlu ?

:shuriken:

Gönderi tarihi:

Konu bu değil uzatmak istemiyorum ama bilmeni isterim. Ben Kuranı yeterince okudum. Hala da arada bir okurum.

Hayır, her eleştiriye yanlış çeviri diye kılıf uydurursunuz da o yuzden soruyorum doğrusu nerede diye...

Gelelim baykal gibi imamlara... Benim karnım baykal gibi imamların vaazlerine de tok merak etme.

Onlardan da bir şey beklediğim yok...

Gönderi tarihi:

Nerede bunun doğrusu???

cevirmezler ceviremezler ,,zekeriya beyaz diger hocalarimizida ondan sevmezler bakin bunlarin saygi duyun dedikleri hocalarin marifetleri

Bir sözde din adamının, geçen yıl Münih'teki bir konuşmasında ''Peygamberin idrarını içerim, idrar da ne ki, ***** getirin, onu da yerim'' dediğini (nasıl olsa getirilemeyeceğini biliyor), çok satan bir gazetenin Almanya baskısı yazdı ama kimsenin kılı kıpırdamadı. Edep ve hayâ timsali olan Hz. Muhammet 'in yüce ruhu, bu terbiyesizlikten hiç kuşkusuz ki ciddi biçimde incinmiştir...

eee saygi duyulmasi gereken bir hoca

Gönderi tarihi:

sayın hakan efendi, kenisini hava yastığı yerine koymuş olmalı...a.gül'ü ya da r.t.erdoğan'ı eleştirdiğini düşünenler mi var yoksa. düşünce transferi için o kadar para basıyorlar bunların alnına; bakmayın, alınları ak paktır ama dolarlardan dolayı bu pek görünmez.

Gönderi tarihi:
Arkadas Dini bölüme gidersen aradigin cevaplarinin hepsini orda bulabilirsin bu konular dün tartisildi !!

yeterince ceviri var diyorsun birkac ceviriyide sizden görelim sizin cevirileriniz nasil! birde bir zahmet ne buyrulmus Mekkeye giderken ya yaya yada Devenin sirtinda ,,soruyorum ucakla neden gidilir cokmu konforlu ?

şu deve meselesi biraz anlama kapasitesi ile ilgili sanırım. yanılmıyorsam peygamber efendimiz zamanında en lüks binek deve idi. yoksa uçak vardıda bizim mi haberimiz yok. şöylemi deseydi yani ya yaya ile yada uçak ile gidin.

devrin taşıtı ne olursa onunla gidilmesi gerektiği anlamını çıkarabiliriz mesela çok rahat bir şekilde

Gönderi tarihi:
sayın hakan efendi, kenisini hava yastığı yerine koymuş olmalı...a.gül'ü ya da r.t.erdoğan'ı eleştirdiğini düşünenler mi var yoksa. düşünce transferi için o kadar para basıyorlar bunların alnına; bakmayın, alınları ak paktır ama dolarlardan dolayı bu pek görünmez.

Maalesef çok cemaati de olan bu hoca ve benzerlerinin yıllardır değişik Avrupa ülkelerinde sergiledikleri hezeyanlar, Diyanet'çe cevapsız ve devletçe de takipsiz kaldı. Sonuçta, saf gurbetçilerimiz, belli kesimin politikacıları, hoca ve şeyh *********** ile Cumhuriyet karşıtı dernekler ve bilinen holdingler eliyle çok yaman soyuldular, hem de camilerde, bin kere tövbe, Kuran ve hadisler, hırsızın kapıyı açtığı maymuncuk gibi kullanılarak... Sosyal bir kurum olma niteliği ve sosyolojik gerçekliği itibarıyla dindeki yozlaşmanın toplumsal yansımaları, aldığı mesafe bakımından toplumdaki dengeleri ve devletin yerleşik sistemini sallıyor ve sarsıyor. Türkiye'nin çok tehlikeli bir zemine doğru sürüklenmekte oluşunu herkesle birlikte siyasi partiler de seyrediyor; kimileri acz içinde, kimileri de teşvik ederek. Yazımızı, İslam Peygamberi'nin tam da bu din palyaçolarının mel'anetleri ile örtüşen iki hadisi ile bitirelim: ''Bizi aldatan bizden değildir / Allah'ın laneti ümmetimi aldatanların üzerinedir.'' (Keşfülhafa 2/266-67)

A. Gani AŞIK İlahiyatçı

....................................

bir örnekte benden olsun

Gönderi tarihi:

Kuran hakkında yorum yapanlar balta ile ameliyat yapan doktorlara benziyormuş.

Bense diyanetin Kuran hakkındaki yorumlarını, biyoloji bilimi hakkında yorum yapan kasaplara benzetiyorum. Çünkü kasabın gelirini, kazancını etten sağlaması gibi bu hazretler de geçimlerini dinden sağlıyorlar.

Kasabın derdi ettir, geçimdir. Biyolojiden haberi olsa bile umrunda değildir. Diyanetin amacı da dini süsleyip, cici gösterip kitlelere satarak geçim sağlamaktır. Dinin gerçekte ne öngördüğünü bilseler bile kurcalamazlar. Tüm dertleri onu şirin göstermektir.

Hangi ayran satıcısı ayranım ekşi der ki?

Bu nedenle gerçekten araştırma niyetiyle Kurana bakan bir kişi, diyanetten çok daha yetkin biçimde yorum yapabilir. Dinden geçim sağlamıyor, dini herhangi bir şeye alet etme niyeti taşımıyorsa, dini yorumlamaya diyanetten çok daha yetkindir.

O değil de şu “başörtülü anaların çocuklarına şehit olmak serbest, başörtü yasak bu ülkede” diye ahkam kesenler bu karda kışta karla kaplı dağlarda şehit düşen gencecik fidanların annelerine, eşlerine, kızkardeşlerine utanmadan, sıkılmadan bakabiliyorlar mı acaba? O şehit yakınları içinde açığı da var, kapalısı da var. Bu ayrımı yaptıkları için biraz utanıp yüzlerinin kızarmasını diliyorum. Böyle bir ayrım yaparken insanın aymazlığının düzeyinin vicdan körelmesine kadar inmiş olması gerekiyor …

Gönderi tarihi:
şu deve meselesi biraz anlama kapasitesi ile ilgili sanırım. yanılmıyorsam peygamber efendimiz zamanında en lüks binek deve idi. yoksa uçak vardıda bizim mi haberimiz yok. şöylemi deseydi yani ya yaya ile yada uçak ile gidin.

devrin taşıtı ne olursa onunla gidilmesi gerektiği anlamını çıkarabiliriz mesela çok rahat bir şekilde

bugünün sartlarina göre daha dört kariyla evlenebilirmiyiz yoksa 8.cikabilirmi?

sonra günün sartlari bizimdi,, bakin oda elimizden gitmis :D

Gönderi tarihi:
Niye yani medyatikler prof.degilmi,yoksa sözüne inanilir olmasi icin naksibendi veya Fetulah tarikatinami bagli olmasi gerekiyor.Kuranda saclar görünmesin anlaminda tek bir kelime yoktur.Bunu kim iddia ediyorsa yalan söylüyor,Allahin Kitabina sirk kosuyor,hangi Kuran ayeti saclarinizi kapatin yoksa elli yil Cehennemde yanarsiniz diye kadinin özgürlügünü sinirlamaktadir.Ayetleri tarikatlara göre degil Allahin emrettigi sekilde yorumlayin.Zinete sira gelirse kadinin yüzü sacindan daha fazla zinettir..Devlet Türban ile resmen dine alet olmus ve Laiklik ilkesi yara almistir.

saygilarla

benim saydığım şahısları herkes bilir en barizinden geçen gün yaşar bey başörüsü kuranda yoktur dedi. oysa kendi yazmış olduğu mealde bunun tam aksi yer almaktadır

saçlar görünmesin tabiri yok ama hatırlatırım başörtme vardr başını örten saçını da örter.

hem kuranı kerimde her şey olduğu gibi geçmez bazen peygamber efendimiz bu konulara açıklık getirmiştir bu konuyu da biraz araştır istersen peygamber efendimizin örtünme konusundaki hadislerini bir incele

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.