Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 17 yıl Admin Merhaba, İçinizden birisi (Taylan_abi) 'yeni kurallar geldi ama hala eski uyarılarımız duruyor' dedi ve bu uyarılar hakkında ne yapacağımızı sordu... Bizde düşündük taşındık ve sonunda hep birlikte (yönetim olarak) eski uyarıların hepsinin silinmesine karar verdik.... Alınmış bütün uyarılar bir gün içinde sıfırlanacaktır... Daha dikkatli olmak için ve güzel paylaşımlar yapmak için sizden en üst düzeyde yardım beklediğimizi unutmayınız... Saygılar
Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 17 yıl Merhaba, İçinizden birisi (Taylan_abi) 'yeni kurallar geldi ama hala eski uyarılarımız duruyor' dedi ve bu uyarılar hakkında ne yapacağımızı sordu... Bizde düşündük taşındık ve sonunda hep birlikte (yönetim olarak) eski uyarıların hepsinin silinmesine karar verdik.... Alınmış bütün uyarılar bir gün içinde sıfırlanacaktır... Daha dikkatli olmak için ve güzel paylaşımlar yapmak için sizden en üst düzeyde yardım beklediğimizi unutmayınız... Saygılar
Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 17 yıl Merhaba, İçinizden birisi (Taylan_abi) 'yeni kurallar geldi ama hala eski uyarılarımız duruyor' dedi ve bu uyarılar hakkında ne yapacağımızı sordu... Bizde düşündük taşındık ve sonunda hep birlikte (yönetim olarak) eski uyarıların hepsinin silinmesine karar verdik.... Alınmış bütün uyarılar bir gün içinde sıfırlanacaktır... Daha dikkatli olmak için ve güzel paylaşımlar yapmak için sizden en üst düzeyde yardım beklediğimizi unutmayınız... Saygılar Peki üyeliği askıda olanlar için herhangi bir düzenleme yapıldımı?
Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 17 yıl Yazar Admin Sevgili Suheda, Uyarı dediğimizde bunların hepsi giriyor içine (mod, askı v.b.) Bu af değil sadece kuralların içeriği değişti ve aynı kavramı farklı tanımladık... Saygılar
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 17 yıl bende diyorum bir sürü uyarım vardı bun lar nereye gitti diye güzel olmus ama güzel bir kural (:
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 17 yıl Cok hos olmus bu karar. Konuyu getiren arkadasa ve forum yonetimine tesekkurler.
Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 17 yıl direk askıya alınırsın bak yeni kurallar daha fena şu 60 saniye olayıda kalksa tam süper olucak 30 saniye olabilir mesela
Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 17 yıl Merhaba, İçinizden birisi (Taylan_abi) 'yeni kurallar geldi ama hala eski uyarılarımız duruyor' dedi ve bu uyarılar hakkında ne yapacağımızı sordu... Bizde düşündük taşındık ve sonunda hep birlikte (yönetim olarak) eski uyarıların hepsinin silinmesine karar verdik.... Alınmış bütün uyarılar bir gün içinde sıfırlanacaktır... Daha dikkatli olmak için ve güzel paylaşımlar yapmak için sizden en üst düzeyde yardım beklediğimizi unutmayınız... Saygılar ya ben uyarılarımdan memnundum ama şimdi olmadı ben onlar için ne kadar emek harcamıştım
Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 17 yıl uyarı sıfır ya elim kolum rahat durmuyooo kafa göz dalasım geliyoooo şaka şaka virgüllerden sonra boşluk bile bırakıyorum o kadar kuralcıyım yani (bugün buna takıldım nedense )
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2008 17 yıl ya ben uyarılarımdan memnundum ama şimdi olmadı ben onlar için ne kadar emek harcamıştım nickinin yanındaki "Misafir" ibaresine bakınca. Emeğin boşa gitmemiş anlaşılan
Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2008 17 yıl AA AAA Haftalardır bakıyorum kimse kalmamış bu sitede halbuki popüler bir site idi, herhalde katı kuralların neticesi bence sistem deyişik burda tahrik edene ceza yok tahrik edilene ceza vardı burda eh neticeyi görüyoruz halbuki ******* da tahrik edene ceza var ***** benle dalga geçer alaylı tahriklerde bulunur ona bir şey olmaz ben karşılık verdiyimde küçük bir kelamda bulunduğumda cezayı yeriz benim gibi diyer arkadaşlarda aynı fikirde özel mesajlarla konuştuğumuzda, eh ne yapalım kimse kalmıyıncada cezalar iptal ediliyor.
Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2008 17 yıl AA AAA Haftalardır bakıyorum kimse kalmamış bu sitede halbuki popüler bir site idi, herhalde katı kuralların neticesi bence sistem deyişik burda tahrik edene ceza yok tahrik edilene ceza vardı burda eh neticeyi görüyoruz halbuki ******* da tahrik edene ceza var ***** benle dalga geçer alaylı tahriklerde bulunur ona bir şey olmaz ben karşılık verdiyimde küçük bir kelamda bulunduğumda cezayı yeriz benim gibi diyer arkadaşlarda aynı fikirde özel mesajlarla konuştuğumuzda, eh ne yapalım kimse kalmıyıncada cezalar iptal ediliyor. Sanırım hak vermemek elde değil. Bende birtek bana böyle oluyor sanıyordum ******* bu başına geldimi daha bir hoş oluyor. Sanki biri beni tutuyor diğeri vuruyor çok hoş. Tahrik edene ceza veren forumu bende merak etmeye başladım gerçekten varmı öyle biryer
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2008 17 yıl AA AAA Haftalardır bakıyorum kimse kalmamış bu sitede halbuki popüler bir site idi, herhalde katı kuralların neticesi bence Kuralsız forum olmaz. Sadece kural da yetmez, o kuralları uygulatacak yöneticilerin de olması şarttır. Forum popülerliğine gelince; popülerliği ne ile ölçtüğünüze bağlı. Forumu dışardan ziyaret eden kişi sayısı mı yoksa aynı anda online olan kişi sayısı mı? Bence bunların ikisi de kriterdir. Bu forumda aynı anda online olan üye sayısı az ama dışardan giren ziyaretçi sayısı bir hayli fazla. Bir forumda ziyaretçi sayısının fazla oluşu üyelerin yazılarının niteliğindendir. Örneğin çoluk çocuğun gelişigüzel yazılar yazdığı veya ordan burdan kopyala yapıştırcıların fazla olduğu bir forumun ziyaretçisi az olur. Az olmasının sebebi ise; o tür forumların arama makinelerinde arka sıralarda çıkmasıdır. Arama makinesi çoluk çocuk forumlarını ve/veya kopyala yapıştırcıların çok olduğu forumları anlar ve onları geri atar. Nereden anlar? Ziyaretçilerin o forumda kalma süresinden anlar. Bunu nereden anlar? Toolbarlardan anlar. Google tollbar var ya!! Çoğunuzun kullandığı! İşte oradan anlar. Ziyaretçiler basit yazıları, her önüne gelen yerde bulunabilecek uyutucu yazıları ve kopyala yapıştır yazıları sevmezler. Sevmeyince de o sitede durmazlar, durmayınca da toolbar ziyaretçinin o siteden çabuk çıktığını arama makinesine bildirir, bildirince de arama makinesi o siteyi aramalarda geriye atar, geriye atınca da o sitenin ziyaretçisi az olur, az olunca da o site bu manada popülerliğini kazanamamış olur. Ziyaretçilerin bir sitede uzun süre geçirmesi o sitenin PR değerini bile arttırır. Bu sitede hakikatten aktif üye sayısı çok az. Genellikle online üye sayısı 10 kişiyi geçmiyor. Fakat ziyaretçi sayısı forum sitelerinin çoğundan fazla. Bu da gösteriyor ki; aktif üye sayısı az ama ziyaretçiyi burada tutacak kadar öz. Forumlarda içerik önemlidir, bazen tek bir ileti başka bir forumun tüm iletilerine bedel olacak kadar ziyaretçi çekebilir, Ziyaretçiyi sitede tutabilir. Peki popülerlik bakımından aktif üye sayısı önemli değilmidir? Elbette ki önemlidir fakat forumların doğası gereği üye sayısı belirli bir yere kadar artar ve sonra durur. Bu forumun cinsine, konularına, kurallarına, yönetimine vs. gibi bir takım kriterlere bağlıdır. Ancak kriterler ne olursa olsun, aktif üye sayısı bir yerde mutlaka duracaktır. Bunun en önemli nedeni ise; aktif üyenin aşırı artması durumunda bazı üyelerin yazmaktan vazgeçmesidir. Mesela bir ileti yazdığınız düşünün, aşırı aktif üye olan bir forumda daha siz o iletiyi gönderir göndermez, arkasından 4-5 tane daha ileti gelecek ve kısa zaman içinde sizin o gönderdiğiniz ileti okunamadan aralarda kaybolup gidecektir. Öyle bir sitede de yazasınız gelmez. Zira çoğu zaman tüm emeğiniz boşa gider. O yüzden bir forum çıksa çıksa maksimum anlık 250-300 aktif üyeye kadar çıkabilir, fazlası geldimi üye kaybı mecburen olur. Konu başlıklarının çokluğu bir avantajdır, böylece üyeler forumda dağılarak birbirlerinin iletilerini kısa sürede aralara gömmemiş olurlar. Fakat yine de bu yeterli değiidir, zira siz ne kadar çok konu başlığı açsanız da yine de en çok ilgi çeken başlıklar bellidir. Mesela, Siyaset, Din, Müzik, Felsefe topicleri en yoğun konu başlıklarından biri olduğu için, üyeler genelde oralarda yoğunlaşır. Aktif üye sayısının artamamasının bir başka sebebi daha vardır. Bu sebep bütün forumlar için geçerlidir ki, o da şudur. Aktif üye arttığı zaman mecburen yönetici sayısı da artmak zorunda. Aksi halde az bir yönetici çok üyeyi yönetemez. Yazıları kontrol edemez. Yönetici sayısı çok arttığında ise o forumda yazı yazmak zorlaşır. Bildiğiniz gibi her forumun kendine has kuralları vardır. Mesela bir forumda bir kelime hakaret kelimesi sayılırken, diğer bir forumda o kelime değil de, başka bir kelime hakaret kelimesi sayılır. Ama kurallar ne olursa olsun, üye bir süre sonra o forumu iyice tanır ve yazılarını o forumun kurallarına göre yazmaya başlar. Fakat bir de şunu unutmamak lazım ki; kurallarda kanaat önemlidir. Zira yüzlerce sayfa kural yazamazsınız, yazamayacağınız için ise çoğu zaman kanaat devreye girer. Kurallar sabittir ama kanaat yöneticiden yöneticeye değişebilir. Hal böyle onunca da; yönetici sayısı arttıkça yazdığınız iletilerin yönetinin onayından geçmesi zorlaşır. Bir yönetici iletinizin uygun olduğuna kanaat getirerek öylece bırakır. Arkasından başka bir yönetici o aynı iletinizi okuyup, tasdikleyemeyebilir. Haydi ikinci okuyan yönetici de tasdikledi diyelim, üçüncü, dördüncü, beşinci, onuncu yönetici filan derken, iletiniz mutlaka birinden birine takılır. Tamamı takılmadı diyelim, yöneticinin biri gelir bir kelimenizi veya cümlenizi yıldızlar, diğerlerini bırakır, ötekiler de gelir iletinizin başka yerlerini yıldızlar. Yönetici çoğaldımı yöneticinin biri uyarı puanı cezası vermezse, öbürü gelir verir. Böylece de en sonunda ya üye bıkıp gider, yada üye çeşitli yöneticilerden çeşitli ayrı uyarılar alarak kovulmuş olur. Böylece de üye sayısı bir türlü artamaz. Zira dedim ya! Üye sayısının artması demek, yönetici sayısının da artması demektir. Yönetici sayısının artması demek ise, üye firesi demektir. Ben bu forumda yönetim eleştirisine girmeyeceğim. Zaten bildiğim kadarıyla yönetimi eleştirmek yasak. Fakat size başka bir forumdan kısa bir örnek vermek istiyorum. Bir keresinde çok büyük bir foruma üye olmuştum. Anlık aktif üye sayısı 250 cicarlarında oluyordu. Bazen fazlası bile oluyordu. Bu bahsettiğim forumda her ana başlığın moderatörü ayRıydı. Her ana başlıkta 3-5 tane ayrı moderatör vardı. Sanırım belki de alt başlıklarda da ayrı moderatörler de vardı. O kadarına dikkat etmedim. Bir gün bir baktım; tee bilmem nerenin moderatörü gelmiş benim onunla hiç alakası bile olmayan, 10 gündür o forumda duran, o konunun moderatörlerinin hepsinin okumuş olduğu, hatta kendilerinin de oraya cevap yazdığı iletimi silmiş, bir de üstelik bana 1 yerine 3 ceza puanı vermiş. O sıralar o forumda yeniydim, daha sonraları ise biraz eskiyince genellikle yazdığım topicten hariç, başka topiclerin moderatörleri de sık sık yazılarımı okumaya başladı. Dolayısıyla başımda onlarca modaratör birikti. Öyle olunca da artık yazılarımın yönetimden geçmesine imkan kalmadı. Zira her iletimde onlarca moderatörün onayını almak zorunda kalıyordum. Bu da neredeyse imkansızdı. En sonunda bunun böyle gitmeyeceğini anlayıp tam son yazımı yazarak o forumu terk edeceğim sırada bir de baktım ki, yine alakasız topicin birinden bir moderatörün biri gelmiş beni zaten kovmuş. Ne gariptir ki; aynı iletimde moderatörün birinden hediye puanı diğerinden ise ceza puanı aldığım bile oldu. Anlatmak istediğim; kurallar ne olursa olsun, kanaat en az kurallar kadar önemlidir. kanaat ise kişiden kişiye değişir. Aslında bu bir yazılım hatasıdır. Çünkü eğer bir moderatör bir yazıyı okuduysa, başka bir moderatörün o yazıyı bir daha silememesi, yıldızlayamaması ve ceza puanı verememesi gerekir. Aksi halde durum bir insanın suçlu düşene kadar defalarca yargılanmasına benziyor. Bir mahkemeden beraat ediyorsun, bir de bakıyorsun ki kapına polis gelmiş, aynı olaydan seni başka bir mahkemeye çağırıyor. Beraat ettikçe tekrar yargılanıyorsun. Taa ki kodesi boylayana kadar. Ama dediğim gibi, sanırım bunu önleyecek tip özellik hiçbir forum yazılımında yok. Bu yüzden bunu yöneticiler de istese yapamaz. Ama bu bence her forumda olması şart bir özelliktir. Saygılar, sevgiler.
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2008 17 yıl Ben bu forumda yönetim eleştirisine girmeyeceğim. Zaten bildiğim kadarıyla yönetimi eleştirmek yasak. ...
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2008 17 yıl Yazar Admin Bir düzeltme yapalım diyoruz. Yada yanlış anlamayı düzeltelim. AA AAA Haftalardır bakıyorum kimse kalmamış bu sitede halbuki popüler bir site idi, herhalde katı kuralların neticesi bence sistem deyişik burda tahrik edene ceza yok tahrik edilene ceza vardı burda eh neticeyi görüyoruz halbuki ******* da tahrik edene ceza var ***** benle dalga geçer alaylı tahriklerde bulunur ona bir şey olmaz ben karşılık verdiyimde küçük bir kelamda bulunduğumda cezayı yeriz benim gibi diyer arkadaşlarda aynı fikirde özel mesajlarla konuştuğumuzda, eh ne yapalım kimse kalmıyıncada cezalar iptal ediliyor. Sanırım hak vermemek elde değil. Bende birtek bana böyle oluyor sanıyordum ******* bu başına geldimi daha bir hoş oluyor. Sanki biri beni tutuyor diğeri vuruyor çok hoş. Tahrik edene ceza veren forumu bende merak etmeye başladım gerçekten varmı öyle biryer Ben bu forumda yönetim eleştirisine girmeyeceğim. Zaten bildiğim kadarıyla yönetimi eleştirmek yasak. ... Yönetimi eleştiren bir iletiye cevap vermiş bir iletiyi alıntılıyorsunuz. Dilerim ne dediğim açık ve net anlaşılmmıştır. Gelelim 'yönetimi eleştirmek zaten yasak' cümlesine yönetimle bireysel olarak aranızda olan olayları foruma taşımanız yasak. Altinda başlık veya ileti postaladığınız dizinin adı: Öneri ve Eleştirileriniz kişiselleştirmeden istediğiniz şey hakkında konuşursunuz. Kimse size ne dur der nede yapma der. Ama kişisel olarak, sizinle forum yönetimi arasında geçen olayları (uyarıları) foruma aktarmak yasaktır. Bunun yolu kurallarla belirtilmiş ve işliyor. Sadece açıklık getirelim dedim. admin'in yazısınıda buraya yapıştırayım ve ekleyeyim: http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=38186 Bu yazıda belirtilen insanlardan biriyseniz, şunu aklınızdan hiç çıkarmamanızı öneriyoruz. BU FORUM DÜŞÜNCELERİN BELİRLİ KURALLAR İÇİNDE ÖZGÜRCE TARTIŞILDIĞI BİR FORUMDUR.
Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 17 yıl BU FORUM DÜŞÜNCELERİN BELİRLİ KURALLAR İÇİNDE ÖZGÜRCE TARTIŞILDIĞI BİR FORUMDUR. Ya tamam, kuralların olmasına ve uygulanmasına kimsenin birşey dediğini sanmıyorum...En azından ben birşey demiyorum... Benim anlamadığım şey şu: Diyelim ki bir sıfatı/kelimeyi daha önce birçok kere kullanıyorum/kullanıyoruz ve o kelime ne yıldızlanıyor ne de uyarı alıyor... Bende bunu deneyimliyorum ve aklımda tutuyorum... Sonra tekrar sıra, o kelimeyi tekrar kullanacağım başka bir konuya geliyor... "Kullansam uyarı alır mıyım?" diye düşünüyorum... Bakıyorum ki o kelimeden dolayı daha önce uyarı almamışım, hatırlıyorum... Ve buna güvenerek aynı kullanımı tekrar yapıyorum... Ama bir bakıyorum, bu sefer ya uyarı almışız ya da o kelime yıldızlanmış... Aynı şekilde ve anlamda daha önce kullanılıp yıldızlanmamasına ve uyarı almamasına rağmen... Bunu görünce de insan geriliyor... Bu sorunu nasıl gidereceğiz peki? Bunu öğrenmek istiyorum ben daha çok...
Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 17 yıl Yazar Admin Şimdi admin'in verdiği yazısında ne diyor ona bir göz atalım: http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=38186 Son zamanlarda karşımıza başka bir konu daha çıkmaya başladı: Uyarı gönderiyoruz, uyarı alan üyemiz forumu tarıyor ve bize 'bak bu üyeye bunu yapmamışsınız', 'bu üye böyle yazmış', 'bu üye şöyle demiş' alıntıları gönderiyor ve kendi uyarısını anladığı halde başkalarına verilmeyen uyarılarla bizi suçlu göstermeye çalışıyor. Şimdi en başa dönerek tekrar anlatalım: Biz burada herşeyi göremiyoruz, sadece gördüklerimizi kurallar gereği işleme alıyoruz, görmediklerimiz içinde 'RAPOR ET' butonu koymuşuz. Eğer uygunsuz veya kural dışı bir ileti, başlık gördüyseniz, o belirtilen butona bir tıklama ile onu bize rapor edebilirsiniz ve bizde seve seve onu inceler ve gerekeni yaparız. Ayrıca kurallar değişkendir her gün, hafta, ay, yıl yenileri ekleniyor ve daha önceki bir çok ileti o kurallara göre değerlendirilmedikleri için yeni eklenen kuralları ihlal edebiliyor. Unutmayın bu forum düşüncenin özgürce ve belirtilen kurallar dahilinde paylaşıldığı bir forumdur. Kurallara uyacaksınız bunun başka yolu yok... Biz elimizden geldiği kadar yapıyoruz bazan öyle başlıklar varki herkes kendini haklı görüyor ve herkesde kendine göre sinirleniyor ve bir şeyleri söylüyor. Ayrıca bu aynı kelime olayına bir örnek verelim: İstediğiniz herşeyi eleştirebilirsiniz benim üstünde durduğum nokta bu yaptığınız alıntının anlamı üzerineydi. sadece sizin söylediklerinizin benim size verdiğim cevapla bir ilgisi olmadığını belirtiyorum (diğer konuyu uygun bir başlık açarsanız üyeler tartışır ve düşüncelerini belirtirler ve bizde eğer şimdiye kadar belirtmemişsek katılırız ve belirtiriz) Elmalarla armutlar karışmamalıki biribirimizi daha iyi anlayabilelim. Saygılar
Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 17 yıl Şimdi admin'in verdiği yazısında ne diyor ona bir göz atalım: http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=38186 Biz elimizden geldiği kadar yapıyoruz bazan öyle başlıklar varki herkes kendini haklı görüyor ve herkesde kendine göre sinirleniyor ve bir şeyleri söylüyor. Ayrıca bu aynı kelime olayına bir örnek verelim: İstediğiniz herşeyi eleştirebilirsiniz benim üstünde durduğum nokta bu yaptığınız alıntının anlamı üzerineydi. sadece sizin söylediklerinizin benim size verdiğim cevapla bir ilgisi olmadığını belirtiyorum (diğer konuyu uygun bir başlık açarsanız üyeler tartışır ve düşüncelerini belirtirler ve bizde eğer şimdiye kadar belirtmemişsek katılırız ve belirtiriz) Elmalarla armutlar karışmamalıki biribirimizi daha iyi anlayabilelim. Saygılar Sayın ChatMaster... Belki konuyla alakası yokmuş gibi görünebilir tabi, bilemem... Ama ben "Başkasının yazısında yıldızlanmamış, benimki niye yıldızlanıyor/uyarılıyor!" gibi bir düşüncede olmam hiç. Sonuçta yaptığınız iş zorluklar içeriyor ve dikkat gerektiriyor... Başka bir üyenin ifadesini daha önce gözden kaçırmış olabilirsiniz, normaldir... Ben sadece çoğunlukla kullandığım halde yıldızlanmayıp ta sonra tekrar kullandığımda yıldızlanan ifadelerim için soruyorum. Başka kimseyi yıldızlayıp yıldızlamamanızla ilgilenmiyorum. Ayrıca, tamam kurallara uyacağız ama kurallar katı bir yaptırıma dönüşmez umarım... Ziya ben yönetildiğim hissinden hiç hoşlanmam... Neyse, Umarım konuyu dağıtmamışımdır...
Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2008 17 yıl Yazar Admin Ayrıca, tamam kurallara uyacağız ama kurallar katı bir yaptırıma dönüşmez umarım... Ziya ben yönetildiğim hissinden hiç hoşlanmam... Sayın Tengerriin, Çok iddialı cümleler kuruyorsunuz. Ben şimdi yukarıdaki cümlenize ne cevap versem, sizin için size karşıtlık olarak algılayacaksınız, çünkü yazılarınıza dikkat ederseniz hepsinde yönetimi bir şekilde (şaka bile olsa) eleştiriyorsunuz. Farklı düşüncelerin ortaya konulduğu forumlarda yönetim çok önemlidir. Burası bir düşüncenin ortaya konulduğu gazete, dergi ve forum değildir ki oturup makalenizi, yazınızı yazıp ondan sonra köşenize çekilebilesiniz. Burası farklı düşüncelerin anında cevaplandığı bir forum ve bunu yaparken yönetilmek ve yönetmek zorundasınız, bunun ayarını bulmak için insanoğlu 4000 yıldır uğraşıyor, aslında ben çok fazla foruma bakmasamda admin'in burada oluşturuduğu bu ortamı nasıl oluşturduğuna hayret ediyorum. O kadar farklı düşüncede insan yazıyorki dengeyi sağlamak bir cambaz gibi ince ipin üzerinde yürümeyi gerektiriyor. Gene admin'in yazısına dönünüyorum aslında bu tartıştıklarımızın hepsini bir şekilde o yazının içine sığdırmış admin ve ekliyorum o yazı bir sürecin sonucunda çıkmış, insanları izlemiş, gözlemlemiş ve önünde olanları ekrana dökmüş. Ayrıca bu arada Notamatik'in bir kaç bugusunuda değerlendirmek istiyorum: Arkadaşımızın forumlar hakkında söylediği bir çok şeye katılıyorum ve eklemek istiyorum. Bu forum (turkish-media.com) istatistiklere göre Türkiyenin en fazla online olan kullanıcısını barındırıyor. -Bu sitede Online Olanların liste kesim zamanı 15 dk -Diğer siteleri değerlendirirken bu kesim zamanına dikkat etmeniz gerekiyor Biraz daha genişletirsek bu sitede ortalama 24 saat içinde her saat (ortalaması bu) 450 kişi online oluyor ve Türkiye saati ile saat 8 - 21 arası her saat 700 kişi ortalama online oluyor ve bunların yaklaşık olarak yarısı sitede 2-5 saat arası geçiriyor. Bunun ne anlama geldiğini Notamatik size açıklamış. Bu google PR ve Google Bot siteyi hiç terketmemesini sağlıyor. Devamlı aşağıda gördüğünüz google bot siteyi tarıyor ve yeni başlıkları listeliyor. Aslında üye almada bir sorun yok günde 60-80 arası yeni üye kayıt yaptırıyor (Bu bayağı yüksek bir rakam) ama bunlar yazmıyorlar neden? Bu soruya cevap aramak lazım, bence çok farklı düşüncelerin ve yüksek kapasitede bilginin paylaşıldığı sitelerde yeni üyeler veya kendini bildiği şey hakkında emin hissetmeyenler yazmamayı seçiyorlar veya yazmamaya doğru giderler bizimde başımıza bu gelmiş olabilir. Aslında admin'in bu konuda yazması daha uygun olur gibime geliyor. şimdilik bu kadar
Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2008 17 yıl Ben galiba biraz iki ruhluyum. Bazen delleniyorum; haksızlık gördüğüm zaman sinirimden çılgına dönüyorum, sonra da yazdığım bazı yazılarda ondan bundan hırsımı alıyorum. Kişilere veya üyelere değil ama dine ve dincilerin geneline çok yükleniyorum. O yıldızlanan kelimelerim var ya! onların hepsini bilinçli yazdım. İşte o delirdiğim zamanlarda. Hepsi de yıldızlandı, hepsini de iyi ki yıldızlamışlar. Yönetim haklıdır, ben yönetici olsam benim yazılarımı daha fazla yıldızlardım. Herşeye karşı hoşgörülü olabiliyorum, hatta benim kendime direk olarak yapılan her türlü haksızlığa gülüp geçiyorum; ama her nedense şu din yoluyla insanların birbirlerini sömürmesine, din bahanesiyle çıkar peşinde koşmasına, din uğruna demokrasiyi, çağdaşlığı, bilimi, insan haklarını ve özellikle hayvan haklarını, medeniyeti ve hatta ülkesini hiçe saymasına katlanamıyorum. Çünkü bu herkese kötülük yapmak demektir. Üstelik de bizden sonraki hayatta da insanların birbirlerine ve hayvanlara kötülük yapmalarını sağlamak demektir. Dini, bütün kötülüklerin anası olarak gördüğüm için, onu savunanı da kendi çıkarından başka bir şey düşünmeyen insanlar olarak görüyorum. Irkçılığa da deliriyorum, Türkçülüğe de deliriyorum, Kürt'çülüğe de deliriyorum ama Arap'çılığa hiç dayanamıyorum. Fakat bunları yapmamam lazım, çünkü bu böyle gelmiş, böyle gidecek gibi gözüküyor. Dolayısıyla ne benim hoşgörüm nede hoşgörüsüzlüğüm hiç bir işe yaramayacak. Biliyorum, ben bu insanlara güzellikle de bir şey anlatamayacağım, zaten bunu da hep yapıyorum. Ama ne bileyim ben? ikisi de bir işe yaramıyor işte! Adam takmış kafaya; kendi çıkarından başka bir şey düşünmüyor. Dünya münya umurunda değil, basmış gaza gidiyor. Sevgili Boşig, Boşver hiç aldırma, ara sıra yazıların yıldızlansın. Yıldızlanmayan yok, sadece seninkiler yıldızlanmıyor nasıl olsa. Bazılarını haksız yıldızlandığını düşünüyorsan, onu da boşver gitsin. Benim forum tecrübem çok. Bu forum diğer forumların arasında en dengeli forum. Ufak tefek yanlışlıklar olsa dahi yine de boşver, aldırmayalım. Yahu bir de ne var biliyormusunuz? Bir kelime yıldızlanırken bunu yıldızlayan acaba "ulan şu kelimeni yıldızlayayım da gör gününü, ne sinir bir adam bu yahu" diye hırslanarak mı yıldızladı? Yoksa "seni gidi Boşig! alem adamsın yahu! bunu da mı yazdın?" diyerek, gülümseyerek mi yıldızladı? Yada ne şekilde yıldızladı? İnsan onu bilemiyor. Çünkü bu forumda yöneticiler kendileri de yazılar yazarak üyelerle kaynaşamıyor. Dolayısıyla insan ister istemez; "beni yıldızlayan kişi aynı zamanda da beni sevmeyen bir kişi mi acaba?" demeden edemiyor. Yönetim üyelerle kaynaşmayınca biz üyeler; yönetimi ister istemez yöneticiden çok, sitenin sahipleri olarak görüyoruz. Dolayısıyla yıldızlandığımız zaman veya ceza puanı aldığımız zaman; "acaba burada istenmiyormuyum? Bu ceza puanlarını ve bu yıldızları aldığım halde acaba hala burada kalarak y.zsüzlük mü yapıyorum?" demeden edemiyoruz. Çünkü karşımızdakileri tanımıyoruz. Mesela Boşig'in yazılarını ben yıldızlasam bir de ceza puanı göndersem; ceza puanını gönderirken de; "hiç kusura bakma valla, bu kelimeni yıldızladım, bu kelime yüzünden şikayetlerle uğraşamam" deyip yanına da bir gülücük kondursam; ne bana kızacağını, ne alınacağını zannetmiyorum. Çünkü o beni yazılarımdan tanıyor ve onu sevdiğimi biliyor. Hatta o ceza puanı ve yıldızlamamın üzerine bana geri dönüp; "yuh sana be! bütün yazılarımı yıldızladın, gökyüzündeki mehtaplı gecelere benzettin, bıktım senden hee!" deyip benimle şakalaşabilir. Yöneticilerin de tıpkı diğer üyeler gibi yazılar yazması, diğer üyelerle kaynaşmasına sebep olur ve böyle avantajları olur. Ama tabi ki bunun başka sakıncaları da olur. Mesela yöneticilerin siyasi görüşleri açığa çıkar ve diğer siyasi görüşten olanlar devamlı yöneticileri taraf tutmakla suçlar. Aşağı tükürsen sakal, yukarda da bıyık gibi birşey bu. Velhasıl; üyelik de zor, yöneticilik ondan on kat daha zor. Yanlız geçen gün bir şey gördüm çok hoşuma gitti. Her kim yaptıysa yazımdaki bir kelimeyi yıldızlamak yerine daha uygun bir kelimeyle değiştirmiş. Bu harika bir şey, kim yaptıysa çok teşekkür ederim. Saygılar, sevgiler.
Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2008 17 yıl Yazar Admin Yanlız geçen gün bir şey gördüm çok hoşuma gitti. Her kim yaptıysa yazımdaki bir kelimeyi yıldızlamak yerine daha uygun bir kelimeyle değiştirmiş. Bu harika bir şey, kim yaptıysa çok teşekkür ederim. Onu ben yaptım ama yaptıktan sonra keşke yapmasaydım dedim çünkü her modun veya adminin sizin söylediğiniz şeyi anlaması mümkün değil bazan o kelime admin'den admine veya mod'dan mod'a fark edeceği için bu tehlikeli bir durumda oluşturuyor. Bu nedenle kuralları okurken gözüme bir şey çarptı bu daha uygun bence, kural şöyle diyor: 'Eğer yıldızlanan kelimenin yerine bir başka kelime eklemek (yıldızları bu gönderdiğini kelime ile değiştirmek için) istiyorsanız lütfen ileti linkini ve yerine koyacağınız kelime veya kelime gruplarını admin veya diğer yöneticilere gönderiniz' Bence bu daha uygun ama genede düşünceniz bizim için önem taşıyor.
Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2008 17 yıl Sevgili Boşig,Boşver hiç aldırma, ara sıra yazıların yıldızlansın. Yıldızlanmayan yok, sadece seninkiler yıldızlanmıyor nasıl olsa. Bazılarını haksız yıldızlandığını düşünüyorsan, onu da boşver gitsin. Benim forum tecrübem çok. Bu forum diğer forumların arasında en dengeli forum. Ufak tefek yanlışlıklar olsa dahi yine de boşver, aldırmayalım. Yahu bir de ne var biliyormusunuz? Bir kelime yıldızlanırken bunu yıldızlayan acaba "ulan şu kelimeni yıldızlayayım da gör gününü, ne sinir bir adam bu yahu" diye hırslanarak mı yıldızladı? Yoksa "seni gidi Boşig! alem adamsın yahu! bunu da mı yazdın?" diyerek, gülümseyerek mi yıldızladı? Yada ne şekilde yıldızladı? İnsan onu bilemiyor. Çünkü bu forumda yöneticiler kendileri de yazılar yazarak üyelerle kaynaşamıyor. Dolayısıyla insan ister istemez; "beni yıldızlayan kişi aynı zamanda da beni sevmeyen bir kişi mi acaba?" demeden edemiyor. Yönetim üyelerle kaynaşmayınca biz üyeler; yönetimi ister istemez yöneticiden çok, sitenin sahipleri olarak görüyoruz. Dolayısıyla yıldızlandığımız zaman veya ceza puanı aldığımız zaman; "acaba burada istenmiyormuyum? Bu ceza puanlarını ve bu yıldızları aldığım halde acaba hala burada kalarak y.zsüzlük mü yapıyorum?" demeden edemiyoruz. Çünkü karşımızdakileri tanımıyoruz. Mesela Boşig'in yazılarını ben yıldızlasam bir de ceza puanı göndersem; ceza puanını gönderirken de; "hiç kusura bakma valla, bu kelimeni yıldızladım, bu kelime yüzünden şikayetlerle uğraşamam" deyip yanına da bir gülücük kondursam; ne bana kızacağını, ne alınacağını zannetmiyorum. Çünkü o beni yazılarımdan tanıyor ve onu sevdiğimi biliyor. Hatta o ceza puanı ve yıldızlamamın üzerine bana geri dönüp; "yuh sana be! bütün yazılarımı yıldızladın, gökyüzündeki mehtaplı gecelere benzettin, bıktım senden hee!" deyip benimle şakalaşabilir. Yöneticilerin de tıpkı diğer üyeler gibi yazılar yazması, diğer üyelerle kaynaşmasına sebep olur ve böyle avantajları olur. Ama tabi ki bunun başka sakıncaları da olur. Mesela yöneticilerin siyasi görüşleri açığa çıkar ve diğer siyasi görüşten olanlar devamlı yöneticileri taraf tutmakla suçlar. Aşağı tükürsen sakal, yukarda da bıyık gibi birşey bu. Velhasıl; üyelik de zor, yöneticilik ondan on kat daha zor. Yanlız geçen gün bir şey gördüm çok hoşuma gitti. Her kim yaptıysa yazımdaki bir kelimeyi yıldızlamak yerine daha uygun bir kelimeyle değiştirmiş. Bu harika bir şey, kim yaptıysa çok teşekkür ederim. Sayın Notamatik genel olarak haklısınız. Yani anlıyorum, yöneticilik zor iş tabii ki, onlarca üye ile uğraşmak falan... İletilerini kontrol edip kimseyi kırmamaya çalışmaz vs... Ben kelimelerimin yıldızlanmasından ya da uyarı almaktan rahatsız değilim aslında. Daha önce çok kelimem yıldızlandı mesela... Hepsini de görüyorum ama haklı olarak yıldızlanmış, ses çıkarmıyorum. Ama bazen öyle oluyor ki, onlarca kere kullandığım halde yıldızlanmayan kelime, kimseye hakaret olarak kullanmadığım halde yıldızlanmış falan... Herneyse, bunu tartışmak istemiyorum... Sonuçta forum ve tartışma ortamı güzel. Bu kadar rahat yazabildiğim başka bir forum yok... Ama şu var: Artık bir iletiyi yazmak için kırk takla atıyorum. Daha önce uzun bir iletiyi, bir kerede ve kontrol etmeden çıkarırdım... Ne yıldızlama olurdu ne uyarı falan... Kimsede kişiselleştirmeye girmezdi, hakaret olarak algılamazdı... Çünkü uzun yazsamda tarzım ve kullandığım kelimeler aynı ya da benzerdir... Şimdi o alışkanlık sürdüğü ve daha önce uyarı alınmadığı halde Tekrar aynı şeyi yapıp uyarı alındığında, Bu sefer insanın kafası karışıyor... Bu yüzden bazen yazıp yazıp siliyorum, en sonunda kuşa dönüyor yazı... Sayın Tengerriin,Çok iddialı cümleler kuruyorsunuz. Ben şimdi yukarıdaki cümlenize ne cevap versem, sizin için size karşıtlık olarak algılayacaksınız, çünkü yazılarınıza dikkat ederseniz hepsinde yönetimi bir şekilde (şaka bile olsa) eleştiriyorsunuz. Bu arada Sayın ChatMaster... Söyleyeceğiniz herhangibir şeyi karşıtlık olarak algılamam Ama yönetimi bu denli eleştirilmez kılmanız... Yani nasıl desem, tuhaf... Çünkü insanlar burada ve gerçek hayatta tabulrı yıkıyorlar, dinleri eleştiriyorlar, devletleri ve askerleri eleştiriyorlar... Yani belirli bir "Kuşatılmışlık" zincirini kırmaya, yenilemeye çalışıyolar... Şimdi şunu sormak istiyorum; Biliyorum ki yönetim her halükarda eleştiriye açık ama ne kadar açık? Bu iletiniz bana pek esnek değil gibi geldi de... Eleştirmemeliyim gibi anladım...
Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2008 17 yıl Yazar Admin Sayın Notamatik genel olarak haklısınız.Yani anlıyorum, yöneticilik zor iş tabii ki, onlarca üye ile uğraşmak falan... İletilerini kontrol edip kimseyi kırmamaya çalışmaz vs... . . . Bu iletiniz bana pek esnek değil gibi geldi de... Eleştirmemeliyim gibi anladım... Gene aynısını yapıyorsunuz, bulunduğunuz dizin: Öneri ve Eleştirileriniz ve yönetimde hiç eleştirilmiyor diyorsunuz... Şimdi ben size ne diyeyim bilemiyorum. Benim sizin yazdıklarınızla problemim 'Elmalarla armutların karışması' Çok uzatmayıyım eleştirileriniz neyse sıralayın, kimse sizi tumuyor ve tutamaz (Bunu en başında da söyledim şimdi de kendimi tekrarlıyorum) Teşekkürler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.