Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2008 Bir süre önce tehdit mektubu aldığını bildiren kentin ileri geleni,odasında ölü bulunur.. Cinayet mahaline gelen Kenan,kafasına aldığı darbeyle öldüğü anlaşılan cesede ufak bir bakış attıktan sonra,odayı inceler ve bulunamamış cinayet aletini söyler..Cinayet aleti tehdit mektubunun kendisidir.. Nasıl,açıklayabilir misiniz..? Alıntı
Φ arsimednedemis Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Bir süre önce tehdit mektubu aldığını bildiren kentin ileri geleni,odasında ölü bulunur..Cinayet mahaline gelen Kenan,kafasına aldığı darbeyle öldüğü anlaşılan cesede ufak bir bakış attıktan sonra,odayı inceler ve bulunamamış cinayet aletini söyler..Cinayet aleti tehdit mektubunun kendisidir.. Nasıl,açıklayabilir misiniz..? Cinayet aleti tehdit mektubu olduğuna göre, maktulümüzün ölümüne sebep olan da mektubun kendisi. Sorudaki hayali katilimiz, maktulümüzün boğazına bu mektubu tıkayıp onun nefes almasını engelleyerek bilincini kaybetmesine ve sonrasında da bilinci kaybolmuş olan maktülün yere düşerek kafasını zemine veya sert bir cisme çarpmasıyla ölümüne neden olmuş olabilir. Mi? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 Üzgünüm,cevap yanlış.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 tehdit mektubu taşa sarılı olarak adamın oldugu odaya fırlatılmış olabilir mi? Taş adamın kafasına denk gelmiştir. Zaten adam kafasına aldığı darbeyle ölmüş... Alıntı
Misafir güzelim Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Oldukça özgün bir soruymuş.O halde ben de özgün cevaplar vereyim Adam satır başı yaparken,başını satırla kesmiş olabilir mi?(dediğim gibi özgün bir cevap,kimse gülmesin ) Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 tehdit mektubu taşa sarılı olarak adamın oldugu odaya fırlatılmış olabilir mi? Taş adamın kafasına denk gelmiştir. Zaten adam kafasına aldığı darbeyle ölmüş... Senin bu cevabı vereceğini biliyordum.. Ama yanlış Gloria'cım.. Oldukça özgün bir soruymuş.O halde ben de özgün cevaplar vereyim Adam satır başı yaparken,başını satırla kesmiş olabilir mi?(dediğim gibi özgün bir cevap,kimse gülmesin ) Espirili bir yaklaşım ama yanlış cevap.. Alıntı
Φ zeygue Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Mektup etkisini zamanla gösteren bir zehir içermektedir.Şikyetinden bir süre sonra etkisini göstermiş ve düşmesine sebep olmuştur.Bu düşme sırasında kafasını bir yere çarpmış ve ölmüştür. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 tehdit mektubu cep telefonuyla gelmiş olabilirmi?takoz gibi telefonu kafasına yiyince ölmüş olabilir. dolayısıyla mektup cinayet aleti olabilir bilgisayar ekranıda olabilir (e mail hesaaaabı ) Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Cevaplar yanlış arkadaşlar.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 BU cinayet tabletlere çivi yazısıyla yazılan dönemde gerçekleşmiş bence, tehdit mektubu tablete yazılmış tabi tabletle adamın kafaya vurmuşlar sonra tablet parçalanmış cinayet de böylece çözülmüş Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 BU cinayet tabletlere çivi yazısıyla yazılan dönemde gerçekleşmiş bence, tehdit mektubu tablete yazılmış tabi tabletle adamın kafaya vurmuşlar sonra tablet parçalanmış cinayet de böylece çözülmüş Ne diyebilirim ki.. İşte soru işte cevap.. Tebrik ederim Gloria'cım.. Alıntı
Misafir güzelim Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Ben de tebrik ediyorum gloria Hiç aklıma gelmemişti bu eski dönemler falan.Yalnız benim aklıma şu takıldı: O dönemde Kenan adı var mıydı? Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Tabii, biraz araştıracak olursak bu ismin o dönemlerdeki varlığını kanıtlamak mümkündür Taurusun yaş tahtaya basacağını sanmıyorum Mesela yıl MÖ 2000 li yıllar olsun tamam mı... Neden bu dönemi dedim çünkü bu dönemde sadece kralların ya da ülkenin ileri gelenlerinin değil kişilerin dahi kendi kütüphaneleri vardı ve kütüphaneler kil tabletlerden oluşuyordu. Kenan isminin anlamına bakacak olursak; Kenan, Nuh peygamberin oğlu ya da Nemrut\'un babası sanılan kişidir. BU durumda MÖ 3000 yıllarında da Nuh tufanının gerçekleştiği düşünüldüğüne göre demek ki MÖ 2000 yıllarında Kenan ismi vardır. ya da Kral Nemrut, zalim ve gaddar olarak tanınmış ve Allah'a karşı isyan etmiş, büyüklük taslamış bir kraldır. İbrahim zamanında yaşamıştır. İbrahim peygamberin ise MÖ 1900 lerde yaşadığı söylenir. Nemrut'un babası bu durumda onlardan biraz daha erken doğmuş olduğuna göre yaklaşık olarak tarih MÖ 2000 lere yakındır. Kenan ismi ilk defa Nemrut'un babasına bile verilecek olsa demek ki yine Kenan İsmi o dönemde vardır. ve ayrıca Kenan Ülkesi veya Kenan Diyarı (İbranice: Kena'an), Şeria (Ürdün) Nehri'nin batısındaki Antik Filistin topraklarına, İbrahimi dininin metinlerinde verilen isimdir İbrahimi dinlere göre İsrailoğulları'na Vadedilmiş Topraklar'dır.[1][2][3] İsrailoğulları Kenan Ülkesi'ni M.Ö. 2. binyılın ikinci yarısında fethetmiş ve yerleşmişlerdir. Tarih yine tutuyor, ülke ismi olarak kullanıldığına göre isim yine bu dönemlerde mevcuttur Bu arada MÖ 2000 li yıllar dedik ama olay daha sonra da gerçekleşmiş olabilir, bu durumda zaten artık bu isim mevcuttur. Hatta örneklere de bakarsak mevcutluğu kesindir. Alıntı
Misafir güzelim Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Bilgiler için teşekkür ederim gloria,benim tarihim çok kötüdür. Senin,bu foruma katkının çok büyük olduğunu söylemek isterim. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Kenan ismini özellikle seçtim..Sebep ve olabilirliğini Gloria'cım beni yormayarak fazlasıyla anlatmış zaten,teşekkür ederim Gloria.. Kenan İsminin tarihteki yeri oldukça geniştir..Kenan Ülkesi (Şimdiki Filistin) ismini,bölgede yetişen bir çiçeğin mor özsuyundan alır..Bu da bende + bir bilgi olsun.. Not:Bu sitede sorduğum bir soruda,oldukça fazla takılınmıştı Kenan Ülkesi'ne.. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 tehdit mektubu cep telefonuyla gelmiş olabilirmi?takoz gibi telefonu kafasına yiyince ölmüş olabilir. dolayısıyla mektup cinayet aleti olabilir bilgisayar ekranıda olabilir (e mail hesaaaabı ) cep telefonlarıda bir tür tablet değilmi?(kütle bakımından) Alıntı
Φ blackkiss24 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2008 cep telefonlarıda bir tür tablet değilmi?(kütle bakımından) hoş soru Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2008 hoş soru bencede hoş soru netekim! Alıntı
Φ taylan-fatih Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2008 güzel soru ama çok kolay ne varki bu soruda Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.