Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Müslüman arkadaşlardan sıkça duyarız,

"Tamam, iyi güzel söylüyosunda "Ya Din gerçekten varsa? Ya sen yanılıyosan?" diye.

Amerikalı filozof ve bilimadamı Richard Dawkins, katıldığı bir basın toplantısında bu sorunun cevabını vermiş,

Önce videoyu bir izleyelim, ve yorumlari alalim, daha sonra tartismaya baslariz.

-http://www.youtube.com/watch?v=-uswy7r9KfA-

Video türkçe alt yazılıdır.

Gönderi tarihi:

hakkaten ha Ulu CuvCuv hala varsa ve siz yanlış Tanrıya inanıyorsanız, ne olacak şimdi? :D

Onu, bunu, herşeyi geçiyorum, bu videonun altına yazılmış çok anlamlı bir yorum vardı, ben asıl onu sizinle burada paylaşmak istiyorum;

"Ateizm, dunyaya hakim oldugu gun, din adina islenen tüm cinayetler dokulen tüm kanlar duracak iste insanlik huzura o zaman kavusacak."

Gönderi tarihi:

hakkaten ha Ulu CuvCuv hala varsa ve siz yanlış Tanrıya inanıyorsanız, ne olacak şimdi? :D

Onu, bunu, herşeyi geçiyorum, bu videonun altına yazılmış çok anlamlı bir yorum vardı, ben asıl onu sizinle burada paylaşmak istiyorum;

"Ateizm, dunyaya hakim oldugu gun, din adina islenen tüm cinayetler dokulen tüm kanlar duracak iste insanlik huzura o zaman kavusacak."

:clover:

CuvCuv kizar ozaman :)

Aslinda video gercekten anlamli olmus...Surekli kendi dinini digerlerinkinden ustun goren insanlar,surekli bir tanriyla dini tanimlayan insanlar aslinda birden fazla tanriyla ugrastiklarini bilmiyorlar...

"Ya Varsa?"

Peki ya hangisi? :)

Gönderi tarihi:
:clover:

CuvCuv kizar ozaman :)

Aslinda video gercekten anlamli olmus...Surekli kendi dinini digerlerinkinden ustun goren insanlar,surekli bir tanriyla dini tanimlayan insanlar aslinda birden fazla tanriyla ugrastiklarini bilmiyorlar...

"Ya Varsa?"

Peki ya hangisi? :)

Tabii ki Ulu Cuvcuv :):D Sorulacak soru mu bu yaaaa :D

Bu arada küçük bir not. CuvCuvla ilgili kısmın çevirisinde Amerika diye geçen yer aslında Afrika olmalıydı, yanlış çevrilmiş...

Ve ayrıca;

Richard Dawkins, bilim adamlığının yanı sıra aynı zamanda bir yazardır. Eserleri'nin çoğu Tübitak Yayınları tarafından basılır. (Kör Saatçi, Gen Bencildir vb.) 2006 yılında İngiltere'de piyasaya çıkan "The God Delusion" isimli kitabı ile hem İngiltere'de hem de çevrildiği diğer tüm ülkelerde haftalarca best seller olarak kalmıştır. Kitap 2007 Temmuz ayında "Tanrı Yanılgısı" ismiyle Türkçe'ye çevrilmiştir.

Gönderi tarihi:
Önce videoyu bir izleyelim, ve yorumlari alalim, daha sonra tartismaya baslariz.

Anlamlı bir paylaşım olmuş teşekkürler...

Ancak tartışılacak bir tarafı yok :P

hakkaten ha Ulu CuvCuv hala varsa ve siz yanlış Tanrıya inanıyorsanız, ne olacak şimdi?[/b] :D

Emeğinin boşa çıkmasına mı yanarsın, yanmaktan kurtuldum derken başka cezalara mı yanarsın... Off çok acı bir durum olsa gerek :)

Aklıma bir fıkra geldi bu arada, belki konuyla alakasız ama,

Lenin öldüğünde cehenneme gitmiş...

Bakmış Marx oturmuş kara kara düşünmekte.

Arkasından boğazına sarılmış "Hani yoktu haaaa!

Artık bu fıkranın değişik versiyonlarını da CuvCuv konusuna siz uyarlayın :D

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Bak simdi benim de aklıma bir fıkra geldi :D:w00t:

Hani Nasreddin Hoca gider göle yoğurt çalar da adamın biri de gelir der ya "hocam ne yapıyorsun göle yoğurt çalınır mı, göl maya tutar mı?" Hoca da cevap verir yaaa;

"YA TUTARSA..."

işte bazı arkadaşların da dine, inançlara bakış açısı bu.... YA VARSA :P

"Ya varsa" diye inanan ne kadar çok insan var hakkaten... Ya varsa...

Peki ya yoksa...

Ya öldükten sonra kemiklerin ve etlerin toprağa karışacak ve ahiret, cennet, cehennem diye birşey de hiç yaşamayacaksan. Ya bu senin ilk, tek ve son şansınsa... :D

Gönderi tarihi:

Bundan etkilenen tek kisi kadinlar olacaktir emin ol :)

Gönderi tarihi:

E tabii, din, erkekler için özgürlük... Dini bahane ederek kadını da bir güzel kısıtlıyorlar, bu durumda aynı zamanda din, erkekler için egemenlik de demek... Neden yararlanmasınlar ki bu nimetten. Tabii ya, YA TUTARSA...

Gönderi tarihi:

İşyerinde bir arkadaşımla dini konularda tartışmalar yapardık sık sık. Dindar bir arkadaştı ve işyerinde bile, küçük bir odada namazını kılardı. Takılırdım kendisine boşa uğraşma diye, özellikle oruç tutarken boşuna aç kalıyorsun, bu eziyetten başka bir şey değil, bunları Allah istememiş derdim. O da bana: " eğer yoksa kaybedeceğim bir şey yok, mesela namazla spor yapmış olurum, oruçla midemi dinlendirim, ama ya varsa ..." derdi.

Richard Dawkins, bilim adamlığının yanı sıra aynı zamanda bir yazardır. Eserleri'nin çoğu Tübitak Yayınları tarafından basılır. (Kör Saatçi, Gen Bencildir vb.) 2006 yılında İngiltere'de piyasaya çıkan "The God Delusion" isimli kitabı ile hem İngiltere'de hem de çevrildiği diğer tüm ülkelerde haftalarca best seller olarak kalmıştır. Kitap 2007 Temmuz ayında "Tanrı Yanılgısı" ismiyle Türkçe'ye çevrilmiştir.

Kitabın daha başındayım ama çok güzel, hepinize öneririm.

Gönderi tarihi:
Kitabın daha başındayım ama çok güzel, hepinize öneririm.

kitapla ilgili bazı eleştirileri okudum, Türkçe çevirisi için çok kötü diyorlar, ne düşünüyorsun bu konuda, yeri degil biliyorum ama ben de almayı düşünüyorum ondan sordum ;)

bazı yorumlarda da bu kitabı inanan inanmayan herkes okusun ama okuyanların kitaba çok geniş bir bakış açısıyla yaklaşması öneriliyor aksi takdirde sanırım kitap dar bakış açısına sahip insanlar için çok anlamlı olmayacak...

Ayrıca Dawkins, dünyanın bilinen en fanatik ateistidir de derler, evrim kuramının da en ateşli savunucularındandır kendisi...

Ben okuyayım en iyisi :D

Gönderi tarihi:

"Related Videos" kısmındaki "Richard Dawkins& Müslüman" videosu da güzel. Çember sakallı müslüman biraz sonra Dawkins'i doğrayacakmış gibi konuşuyor.

Dawkins "Ben ateistim. ben insanlardan nefret etmem" diyor.

Müslüman da "Ben ateistlerden nefret ederim" diye cevap veriyor.

Ateizm, dunyaya hakim oldugu gun, din adina islenen tüm cinayetler dokulen tüm kanlar duracak iste insanlik huzura o zaman kavusacak

Bu görüşe katılmıyorum. En güçlü olmak, en iyiye sahip olmak, düşüncelerini mutlak hakim kılmak vs. insanın içgüdülerinde olan duygulardır. Bazıları bu duygularını kontrol altına alabilirken, bazıları bu içgüdüler uğruna şiddet uygular, kan döker, savaş yapar. Din sadece bu mücadelede kullanılan bir kılıftır. Din diye birşey olmasa insanoğlu katiamlarına uyduracak başka bir kılıf bulurdu: Sosyal farklılıklar, ideolojik farklılıklar, ırksal farklılıklar gibi. Bu yüzden dünyaya huzurun gelmesi ateizme bağlı değildir, daha çok insanların zararlı içgüdülerini kontrol altına alabilmesiyle alakalıdır.

Gönderi tarihi:
"Related Videos" kısmındaki "Richard Dawkins& Müslüman" videosu da güzel. Çember sakallı müslüman biraz sonra Dawkins'i doğrayacakmış gibi konuşuyor.

........., bazıları bu içgüdüler uğruna şiddet uygular, kan döker, savaş yapar. Din sadece bu mücadelede kullanılan bir kılıftır.

Sence bu iki alıntı biraz çelişkili durmuyor mu? ;)

Din diye birşey olmasa insanoğlu katiamlarına uyduracak başka bir kılıf bulurdu: Sosyal farklılıklar, ideolojik farklılıklar, ırksal farklılıklar gibi.

Evet... Din de bunlardan en güçlü olanıdır (en güçlülerinden birisidir diyelim ki iddialı olmasın).

Bu yüzden dünyaya huzurun gelmesi ateizme bağlı değildir, daha çok insanların zararlı içgüdülerini kontrol altına alabilmesiyle alakalıdır.

Katılıyorum. Kötülük yapan ateist yok mu yani bu dünyada? Elbete var...

İyi ve erdemli insan olmak ile dini (ya da dinsizliği) mutlak bir şekilde bağdaştırmamak lazım.

Ancak bu sözde, anlatılmak istenen baka bir şey var gibi... ;)

Ateizm... Hangi ateizm ve hangi şekli ile?

Ateizm, yani dinsizlik, bir felsefe biçimiyle, bilimle birlikte ve böylece evrensel ahlak ile birlikte (yani bahssettiğimiz "insan olma" erdemi ile) şekillenerek gelecek ise, akan kanlar kendiliğinden duracaktır (diye düşünüyorum). Bu temelde ben bu lafa bayıldım :D

Saygılar...

Gönderi tarihi:
kitapla ilgili bazı eleştirileri okudum, Türkçe çevirisi için çok kötü diyorlar, ne düşünüyorsun bu konuda, yeri degil biliyorum ama ben de almayı düşünüyorum ondan sordum

gloria, ben dil konusuna çok önem veririm. Bana göre kitabın çevirisi mükemmel.

Okunması gereken bir kitap.

Din diye birşey olmasa insanoğlu katiamlarına uyduracak başka bir kılıf bulurdu

Hiç olmazsa bir tanesinden kurtulmuş olurduk.

Gönderi tarihi:
Bu görüşe katılmıyorum. En güçlü olmak, en iyiye sahip olmak, düşüncelerini mutlak hakim kılmak vs. insanın içgüdülerinde olan duygulardır. Bazıları bu duygularını kontrol altına alabilirken, bazıları bu içgüdüler uğruna şiddet uygular, kan döker, savaş yapar. Din sadece bu mücadelede kullanılan bir kılıftır. Din diye birşey olmasa insanoğlu katiamlarına uyduracak başka bir kılıf bulurdu: Sosyal farklılıklar, ideolojik farklılıklar, ırksal farklılıklar gibi. Bu yüzden dünyaya huzurun gelmesi ateizme bağlı değildir, daha çok insanların zararlı içgüdülerini kontrol altına alabilmesiyle alakalıdır.

Katılıyorum anti madde. Kısmen iç güdüler, kısmen de aldığı emperyalist kültür ile sömürmeyi amaç edinmiş zihniyet, kan dökecek mutlaka bir ayırımcılık bulacaktır. Ama tarihe baktığımızda din ve etnik köken, emperyalist zihniyetin ilk önde gelen kılıf olma özelliklerini korurlar.

Ateist duruşun her ne kadar bilimsel görüşle örtüştüğünü biliyorsakta, insanlığın huzura kavuşması ancak enternasyonalist bilimsel sosyalizmle mümkün olacaktır. Zira bilimsel sosyalizm, sınıflar ve toplumlar arası sosyal adaleti sağlayacak, tüm dünya halklarının kardeşiliğini savunan ideoloji ve düzen şeklidir.

Gönderi tarihi:

Hepimizi yanıltıyorsa.. :D ..siz biz..cümleten yanılıyorsak :D

Ya varsa..ya yoksa..bu şunu gösteriyor..bulunduğu anda ve zamanda yok..anlayamamış,algılayamamış,hissedememiş..ki,sonraki bir zamanda varmı yokmu diye yazı tura atıyorlar :D bu İman değil..bu taklidi iman..var dediler..iyi madem..var diyosanız vardır..siz benim anam babam,dedem hacı emicemsiniz..yalanmı söyliyeceksiniz..sizin var dediğinize inanıyorum.. :D genelde bu böyle..araştıranlar,soruşturanlar bir bakıyor yok böyle bir şey..denilenlerin hepsi ÖTE,ye havale edilmiş,ÖTE,de bir hesap kitap..ÖTE,de bir Allah..ÖTE,dede ÖTE,de.. :D ..beride..beride kimse yok.. :D

Din dediğimiz, Din denilen öğretilerin Merkezinde İNSAN yoksa Efsaneden ibarettir..Din İnsana kendisini,İNSAN,ı anlatmıyorsa Din değildir..Din baronlarının,Din tüccarlarının Dini,dir..pazarlaması güzel yapılırsa en güzel geçim kaynağıdır.. :D

Allah kendisini anlatılmasını istemiyor..yapmayın diyor..siz kendinize bakın,kendinizi inceleyin gerisi gelecek diyor.. :D ..yok..öyle demiyor..hacı abi bir başlıyor anlatmaya..sanki asker arkadaşı..sanki cenneti cehennemi beraber yaptılar.. :D

İNSAN,dan başka yerde(kişi kendisinden başka yerde)Allah,ı anlayamaz,hissedemez,İdrak edemez..Öldükten sonrası için tasarlanmış Allah modelinden kurtulup,yaşamın içerisinde olan,adeta yaşayanın ''O'' olduğunu hissederek yaşayabilenin DİN,i tamam olmuştur..Din ile işi bitmiştir.. :D

Gönderi tarihi:

Hepimizi yanıltıyorsa.. :D ..siz biz..cümleten yanılıyorsak

Ya varsa..ya yoksa..bu şunu gösteriyor..bulunduğu anda ve zamanda yok..anlayamamış,algılayamamış,hissedememiş..ki,sonraki bir zamanda varmı yokmu diye yazı tura atıyorlar :D bu İman değil..bu taklidi iman..var dediler..iyi madem..var diyosanız vardır..siz benim anam babam,dedem hacı emicemsiniz..yalanmı söyliyeceksiniz..sizin var dediğinize inanıyorum.. :D genelde bu böyle..araştıranlar,soruşturanlar bir bakıyor yok böyle bir şey..denilenlerin hepsi ÖTE,ye havale edilmiş,ÖTE,de bir hesap kitap..ÖTE,de bir Allah..ÖTE,dede ÖTE,de.. :D ..beride..beride kimse yok.. :D

Din dediğimiz, Din denilen öğretilerin Merkezinde İNSAN yoksa Efsaneden ibarettir..Din İnsana kendisini,İNSAN,ı anlatmıyorsa Din değildir..Din baronlarının,Din tüccarlarının Dini,dir..pazarlaması güzel yapılırsa en güzel geçim kaynağıdır..

Allah kendisini anlatılmasını istemiyor..yapmayın diyor..siz kendinize bakın,kendinizi inceleyin gerisi gelecek diyor.. :D ..yok..öyle demiyor..hacı abi bir başlıyor anlatmaya..sanki asker arkadaşı..sanki cenneti cehennemi beraber yaptılar..

İNSAN,dan başka yerde(kişi kendisinden başka yerde)Allah,ı anlayamaz,hissedemez,İdrak edemez..Öldükten sonrası için tasarlanmış Allah modelinden kurtulup,yaşamın içerisinde olan,adeta yaşayanın ''O'' olduğunu hissederek yaşayabilenin DİN,i tamam olmuştur..Din ile işi bitmiştir.. :D

tek kelime

SUPER.. :clover::D

Gönderi tarihi:
tek kelime

SUPER.. :clover::D

gloria :)

Bütün kayıtlardan,zihine vurulmuş kelepçelerden kurtulmadan,kendimizi anlayabilmemiz,tanıyabilmemiz epey zor..kendini tanıyıp,kendisiyle tokalaşabilen,kendisiyle barışık olup kendisi ile konuşabilen bütün evren ile barışık olur..kendini tanıyamamış,kendisiyle küs,kendisiyle konuşamayan zaten İNSAN olamamıştır henüz.. :D Dindar olsa ne olur,inansa ne olur..kendini bilmeyeni cennete koysa Allah,orayıda dağıtır :D

İnançları yönünden hiç kimsenin doğrusu MUTLAK doğru değildir..tümüyle bireysel KANI,dır..kanıt sadece ve sadece kişinin İÇ Alemi dediğimiz Düşünce ve İDRAK alemidir..buda durağan değildir..sürekli değişir.. :D

Yani kısacası MUTLAK DOĞRU,hiç durduğu yerde durmuyor.. :D tam hah bu diyorsun..haydaaaa başka bir soru..başka bir cevap..bambaşka bir düşünce seviyesi..bir bakıyorsun az önceki doğruya :D gülüyorsun tabii :D

Gönderi tarihi:

gloria :)

Bütün kayıtlardan,zihine vurulmuş kelepçelerden kurtulmadan,kendimizi anlayabilmemiz,tanıyabilmemiz epey zor..kendini tanıyıp,kendisiyle tokalaşabilen,kendisiyle barışık olup kendisi ile konuşabilen bütün evren ile barışık olur..kendini tanıyamamış,kendisiyle küs,kendisiyle konuşamayan zaten İNSAN olamamıştır henüz.. :D Dindar olsa ne olur,inansa ne olur..kendini bilmeyeni cennete koysa Allah,orayıda dağıtır :D

İnançları yönünden hiç kimsenin doğrusu MUTLAK doğru değildir..tümüyle bireysel KANI,dır..kanıt sadece ve sadece kişinin İÇ Alemi dediğimiz Düşünce ve İDRAK alemidir..buda durağan değildir..sürekli değişir.. :D

Yani kısacası MUTLAK DOĞRU,hiç durduğu yerde durmuyor.. :D tam hah bu diyorsun..haydaaaa başka bir soru..başka bir cevap..bambaşka bir düşünce seviyesi..bir bakıyorsun az önceki doğruya :D gülüyorsun tabii :D

sayın dayı;

sizin anlatımınız söyle oldu kendimce Her doğru gerçek midir,yoksa her gerçek doğru mudur? benim için gerçek saydıgım o zaman doğrudur. benim doğru saydıgıma sen gerçektir demezsin sana doğru gelmez belki senin inandıgın doğrularda bana gerçek gelmez belki o zaman ortadaki gerçek ve doğrular neler nedir.... ? bu doğruları görmek için bize bi beyin verilmiş gerçekleri görmek için aklımıza ve mantıgımıza uyan bizim doğru gerçeklerimiz o zaman yatmayansa yanlıştır belki peki görenen gerçeklere yada görünmeyen gerçekler insanlar için ne kadar doğru olabilir...

Gönderi tarihi:

:clover: Dayı çok haklısın. Sana katılmamak mümkün mü?

Ancak,

Yani kısacası MUTLAK DOĞRU,hiç durduğu yerde durmuyor..

Bence "mutlak doğru" vardır. Adı üstünde değişmez de. Kimin bulduğu bilinmez, bilinemeyebilir, o ayrı. Ama o yine de vardır ve değişmez...

Değişen düşüncelerdir, doğru değil... Derim...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Bence "mutlak doğru" vardır. Adı üstünde değişmez de. Kimin bulduğu bilinmez, bilinemeyebilir, o ayrı. Ama o yine de vardır ve değişmez...

Değişen düşüncelerdir, doğru değil... Derim...

Saygılarımla...

mutlak doğru diye bişi yoktur canım, bu konuda sana katılmıyorum :D doğru kişiye göre bile değişir.

Bak senin de 7 yaşında bir yeğenin olsaydı bunu benim gibi şimdiye anlamış olurdun :)

ne alaka diyeceksin? anlatayım :D

Yeğenim hanfendi, birinci dönem sonunda ilk karnesini aldı, (tüm notları 5 bu arada) neyse efendim öğretmen bunlara bir tatil kitabı veriyor, diyor ki "tatil boyunca çalışıp, bu kitabı bitireceksiniz."

Bizimki az aceleci, kitabı alıp eve geliyor, kendini odaya kapatıyor ve ertesi gun akşama doğru kitaptaki tüm çalışmalar bitiriliyor.

Sonra tabii kontrol aşaması.. Annesi ve yeğen hanfendi oturuyorlar birlikte kitaptaki çalışmaları kontrol ediyorlar... O da neee? bir yanlışşşş?

Portakal yazacağı yerde Porkatal yazmış...

Annesi diyor ki "yanlış yazmışsın, POR-TA-KAL yazacaktın"

Yeğen hanfendi şaşkın :o

Bakıyor iyice, bakıyor, bakıyor, bakıyor sonra diyor ki;

hayır dogru yazmışım işte POR-KA-TAL

Mevzu sonra anlaşilıyor, aslında o Portakal'a Porkatal diyormuş meğer... Doğal olarak, Porkatal bize göre yanlış ama ona göre doğru oluyor bir anda.... Gördün mü mutlak doğru diye birşey yokmuş :D

Gönderi tarihi:
mutlak doğru diye bişi yoktur canım, bu konuda sana katılmıyorum :D doğru kişiye göre bile değişir.

:D :D

Mutlak doğru vardır gloria!...

Bunu en son dediğimde beni "faşist" bile yaptılar, ama olmadım :) Bu faşizm değildir. Neyse konu da bu değil zaten :)

Simgelerden bahsetmiyoruz ki... Ona kalırsa "portakal" değil "orange"dir kimine göre. Hatta bazısına göre "ogarne" bile olabilir :D

Ama, o kelime simgesiyle kastettiğimiz meyve yine "o" meyvedir... Simgeler değişebilir...

Gönderi tarihi:

Bak senin de 7 yaşında bir yeğenin olsaydı bunu benim gibi şimdiye anlamış olurdun :)

ne alaka diyeceksin? anlatayım :D

Yeğenim hanfendi, birinci dönem sonunda ilk karnesini aldı, (tüm notları 5 bu arada) neyse efendim öğretmen bunlara bir tatil kitabı veriyor, diyor ki "tatil boyunca çalışıp, bu kitabı bitireceksiniz."

Bizimki az aceleci, kitabı alıp eve geliyor, kendini odaya kapatıyor ve ertesi gun akşama doğru kitaptaki tüm çalışmalar bitiriliyor.

Sonra tabii kontrol aşaması.. Annesi ve yeğen hanfendi oturuyorlar birlikte kitaptaki çalışmaları kontrol ediyorlar... O da neee? bir yanlışşşş?

Portakal yazacağı yerde Porkatal yazmış...

Annesi diyor ki "yanlış yazmışsın, POR-TA-KAL yazacaktın"

Yeğen hanfendi şaşkın :o

Bakıyor iyice, bakıyor, bakıyor, bakıyor sonra diyor ki;

hayır dogru yazmışım işte POR-KA-TAL

Mevzu sonra anlaşilıyor, aslında o Portakal'a Porkatal diyormuş meğer... Doğal olarak, Porkatal bize göre yanlış ama ona göre doğru oluyor bir anda.... Gördün mü mutlak doğru diye birşey yokmuş :D

gloria çok güzel bir anlatım gerçekden neler saklı bu sözlerinde :)

yani kişinin inandıgı gerçekler ona göre hep doğru gelir çünkü ona hep öle anlatılmıstır bunu kim anlatmıstır gerçek sahibi....

gerçek sahibi doğruları ile anlatmıs ve diğer insan bu doğrular üzerinde biraz kendince biraz kendi kattıklarınla anlatmıs diyelim doğru olmayan bilgileri doğru gibi göstermiş ve diğer bir kişiye kendi doğrularını sölemiş diyelim şimdi 3. şahıs hangi doğrulara inansın glorianın yiğeni gibi :) kitapda öle yazıyo dimi demekki kitapdaki doğrudur yoksa kitabı yazanmı yanlış yazmıs yoksa doğru yazılanları başkalarımı yanlış aksetti :)

Gönderi tarihi:
:D :D

Mutlak doğru vardır gloria!...

Bunu en son dediğimde beni "faşist" bile yaptılar, ama olmadım :) Bu faşizm değildir. Neyse konu da bu değil zaten :)

Simgelerden bahsetmiyoruz ki... Ona kalırsa "portakal" değil "orange"dir kimine göre. Hatta bazısına göre "ogarne" bile olabilir :D

Ama, o kelime simgesiyle kastettiğimiz meyve yine "o" meyvedir... Simgeler değişebilir...

YA YANILIYORSAN :D:w00t:

Gönderi tarihi:
sayın dayı;

sizin anlatımınız söyle oldu kendimce Her doğru gerçek midir,yoksa her gerçek doğru mudur? benim için gerçek saydıgım o zaman doğrudur. benim doğru saydıgıma sen gerçektir demezsin sana doğru gelmez belki senin inandıgın doğrularda bana gerçek gelmez belki o zaman ortadaki gerçek ve doğrular neler nedir.... ? bu doğruları görmek için bize bi beyin verilmiş gerçekleri görmek için aklımıza ve mantıgımıza uyan bizim doğru gerçeklerimiz o zaman yatmayansa yanlıştır belki peki görenen gerçeklere yada görünmeyen gerçekler insanlar için ne kadar doğru olabilir...

Görünen gerçekler ve görünmeyen gerçekler..bu biraz tuhaf oldu..gerçek sadece görünendir.. :)

Görünenin dışında incelenecekte başka bir şey yoktur..anlaşılması gereken Görünen,dir..görünenin doğrusu ortak doğrumuz,ortak değerlerimizdir..İnanç yönünden ortaklığımızda sadece DÜŞÜNSEL bir ortaklıktır..hissediştir,duygular ile ilgilidir..çevre faktörüde etkendir.. :D

Bir süreçten geçiyoruz her birimiz..lisede iken düşüncemizin seviyesi ile hayata sorumluluk alarak başladığımız beş yıl sonrası düşünce seviyemiz ve o günkü doğrularımız değişmiştir kesinlikle.. :D hatta her geçen gün farklı konularda farklı düşünceler ile farklı sonuçlara varıyoruz..tabii düşünmeye başladı isek :D

Değişmeyen kafalar Mezardaki kafalardır :D işte onlar için Mutlak doğruyu bulmuşlar diyebiliriz..anlaşılmıştır umarım LaRsiE :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.