Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MHP Karanlık Parti

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

efendi gülelimmi ağlıyalımmı anlıyamdım:)

Gönderi tarihi:
sevgili marcus yanlış anlamanızı istemiyorum ama sanırım siz atatürkü tanımıyorsunuz yada farklı amaçlar peşindesiniz.

Atatürk kesin bir şekilde kominizme karşı olduğu gibi kavarlamlarıda kominizme terstir.sanırım kominizm hakkındaki ve komisti her gördüğün yerde ...... dediği sözleri bilyorsunuzdur!nasıl bir kavramdır bu?

Koministlerin m.suphi nin ölüm sebebi saydığı Atamız hakkında sanırım farklı düşünüyorsunuz...

saygılar.

Ne farkeder kaplan....

Atatürk ben ve benim gibileri eleştirmişse,saygı duyarım...

Nerede hata yaptım diye irdelerim....

Mustafa Suphi bir vatanseverdi...

Vatan sevmek bu karanlık partinin tekelinde değildir.

Eğer mustafa suphi yaşıyor olsaydı...

Bu karanlık parti onuda yaşatmazdı...

Gönderi tarihi:
Ne farkeder kaplan....

Atatürk ben ve benim gibileri eleştirmişse,saygı duyarım...

Nerede hata yaptım diye irdelerim....

Mustafa Suphi bir vatanseverdi...

Vatan sevmek bu karanlık partinin tekelinde değildir.

Eğer mustafa suphi yaşıyor olsaydı...

Bu karanlık parti onuda yaşatmazdı...

Evet biliyorsunuz eleştirdi.sizde irdelediniz ve nerede hata yaptığınızı gördünüzmü acaba

M suphi iyi bir vatan severdi diyorsunuz!kim ve nasıl öldürüldü?bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim.

Ayrıca bu parti ile yada başka parti ile ne alakası var onu anlamadım.

Gönderi tarihi:

İnanç hortumcusu

'İnanç hortumcusu. Çankaya'ya çıkarak kendisine kurtuluş yolu arıyor. Çankaya'dan TBMM kararıyla indirip Yüce Divan'a yollamak, MHP'nin milli görevidir'

"Dini hassasiyetleri istismar, milli hassasiyetleri tahrip ederek milli ve manevi bünyemizde ağır hasara neden olan 'inanç hortumcusu' Sayın Başbakan ve AKP zihniyeti, 83 yıllık maziye sahip milli, demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni anayasal sınırlarını zorlayarak yeniden yorumlama çabası içine girmiştir."

Devlet Bahçeli :excl::excl:

Peki ne oldu meclise kapağı attılar ve işbirliği yaptılar, MHP meclise girdiğinden beri muhalefeti rafa kaldırdı, oda pastadan pay alma sevdasında... laga lugaya gerek yok işte ortada Akp'den soracakları hesapları ne yaptılar açıklasınlar... demekki söz uçar gidermiş, yazı kalırmış... -_-

Gönderi tarihi:

bu ülkede ilk kez iktidar partisi ve muhalefet partisi ortak bir karar alıp uygulamaya geçiriyor..çıkaracakları kanun her iki partininde inançları dogrultusunda bir yasa..şimdi bu yasayı destekledi diye mhp yi karanlıklar partisi ilan ettiniz.karşı çıksa aydınlıklar partisi olurdu.sizler hatta mhp ye fasist-emparyalizm in oyuncagı-mafya gibi isimlerde takarsınız.hatta buda yetmez rejim düşmanı bile ilan edersiniz!

asıl rejim düşmanı hizbulluhçılardır..

b.o.p planının karşısında mhp'yi tek engel olarak gördügü amerikadır.

sözde uyum yasalarını kabul ettirip ülkeyi parçalamak isteyen avrupa birligidir...

bizler Atatürk ilkeleri dogrultusunda bu ülkeyi sevmeyi ve İslamı yaşamaya yemin etmiş vatanseverleriz..

siz buna ne derseniz diyin

Gönderi tarihi:

Vicdanlarini,onurlarini,ve milli degerlerini,Türkiyenin cagdaslasma yolundaki ilerleyisini halktan alacaklari oylara degisenler ne dindar nede Atatürk milliyetcisi olabilirler. PKK mecliste dedi diye,sayin Büyükanit'a dil uzatan MHP liller milliyetci olamazlar,olsalar olsalar Erdogan'in koltuk degnegi olurlar cünkü onlara ancak o yakisir.AB nin Türkiyeden istedigi ne varsa MHP-AKP ortakligi ile cözümlenecektir.Bundan kimsenin süphesi olmasin.Vakiflar yasasina MHP nin karsi cikmasi sadece kaybettigi yüzünü kurtarmak icindir,göreceksiniz onada zamani gelince evet diyecektir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
İnanç hortumcusu

'İnanç hortumcusu. Çankaya'ya çıkarak kendisine kurtuluş yolu arıyor. Çankaya'dan TBMM kararıyla indirip Yüce Divan'a yollamak, MHP'nin milli görevidir'

"Dini hassasiyetleri istismar, milli hassasiyetleri tahrip ederek milli ve manevi bünyemizde ağır hasara neden olan 'inanç hortumcusu' Sayın Başbakan ve AKP zihniyeti, 83 yıllık maziye sahip milli, demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni anayasal sınırlarını zorlayarak yeniden yorumlama çabası içine girmiştir."

Devlet Bahçeli :excl::excl:

Peki ne oldu meclise kapağı attılar ve işbirliği yaptılar, MHP meclise girdiğinden beri muhalefeti rafa kaldırdı, oda pastadan pay alma sevdasında... laga lugaya gerek yok işte ortada Akp'den soracakları hesapları ne yaptılar açıklasınlar... demekki söz uçar gidermiş, yazı kalırmış... -_-

Sevgili sardunyam Akp nin birçokşeyi tahrip ve istismar ettiği doğrudur, şimdi muhalefet olacak diye kendi ilkelerindemi vaz geçsin adam.

O hatayı birdaha yapabilirmi sanıyorsun.mhp ye bakın ,tabanından tavanına kadar baş örtüsünü destekliyor siz şimdi nasıl bahçelinin karşı gelmesini beklersiniz. size göre karşısındaki akp ye illa muhalefet olacak..herşeye muhalefet olursa görevini yapmış olur.

oysa 301.maddeye nasıl ters düştüğünü görmüyorsunuz.301.madde içinde chpye yanaştı demzsiniz umarım

saygılar.

Gönderi tarihi:
Sevgili sardunyam Akp nin birçokşeyi tahrip ve istismar ettiği doğrudur, şimdi muhalefet olacak diye kendi ilkelerindemi vaz geçsin adam.

O hatayı birdaha yapabilirmi sanıyorsun.mhp ye bakın ,tabanından tavanına kadar baş örtüsünü destekliyor siz şimdi nasıl bahçelinin karşı gelmesini beklersiniz. size göre karşısındaki akp ye illa muhalefet olacak..herşeye muhalefet olursa görevini yapmış olur.

oysa 301.maddeye nasıl ters düştüğünü görmüyorsunuz.301.madde içinde chpye yanaştı demzsiniz umarım

saygılar.

Yo yo yanılıyorsun yukarıdaki alıntıladığım sözleri ben söylemedim bizzat Devlet Bahçeli söyledi ve daha nicelerini... Şimdi ne olduda değişti, onların tabanı tavanı beni alakadar etmiyor, beni alakadar eden bu ülkenin rejimi ve anayasal kuralları (tabi akp anayasası değil Atatürk Cumhuriyetinin laik anayasası)

herşeyden önce insanlar tutarlı olacak siyasetçiler daha çok tutarlı olacak... türban konusunda o kadar hassassınız ki, sizleride sonunda Arablara benzettiler ya, bu işten sıyrılmak kolay olmayacak...

Mhp muhalefet partisi sevgili kaplan elbette muhalefet yapmalı, onları görevi hükümeti gözetlemek ve yanlışlarını eleştirmek ve en önemlisi ihanetlerini anayasa mahkemesine bildirmek... ama mhp ne yapıyor? nerede seçim vaatleri, şimdi Bahçeli'de inanç hortumcusu olmadı mı? Ve mhp'li herkes onlar gibi düşünmüyor işte sana örnek bir yazı ekliyorum bunu yazan kişi ve onun gibi niceleri böyle düşünüyor... onlar iki günlük mhp 'li değiller...

********************************************************************************

ALLAH AŞKINA SÖYLEYİN...NEDEN ???

Bir takım kavramlar için yeni baştan inşa edilen kanun hükümlerinin çıkarılan ve yerlerine, hükümet ve ortakları tarafından eklenip, belirleyici olduğu iddia edilen ibarelerle Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş görüntüsüne ve geleceğine birbiri ardınca darbeler indiriliyor.

Sanki birileri halkın birbirine düşmesine, özellikle de üniversite gençliğinin o bildik çatışmalara çekerek, yine bildik ve eskisinden beter sonuçlara götürmek üzere düğmeye bastı.

Biz ise hala demokratik hak hukuk kılık kıyafet yasal hak kamusal alan diye feryad ededuralım, memleketi ayağımızın altından bir kilim gibi çekmeye hazırlanıyorlar...

Ellerini oğuşturup, sırıtkan ağızlarından salyalar akıtarak, bekledikleri günün, vaad edilen zamanların geldiğini görmekteler.

Türk kadınlarının Türk kızlarının bu son senelerde tavan yapan İslami duyguları , kılık kıyafetleri bu güne kadar neredeydi ?Bir çığ yuvarlanması gibi ,giderek büyüyen bu tutkuyu daha önceleri nerelerde gizlediler ? Hangi maddeye hangi önleyici tedbir getirilirse getirilsin

bu yaygarayı koparan kesimler tatmin olmayacak ve daha fazlası için ısrar edecekler.

aksini düşünmek saflık olur.

Vahiy gelmiş gibi, birden bire İslamın sadece kılık kıyafet bölümünü seçip alarak ,çeşitli malum çevrelerin müthiş maddi manevi etkileriyle birden bire rahibe usulu örtünmeler icat ederek tuhaf bir efsuna uğramış gibi laik Türkiyeden vazgeçtiler ???

Bir açık oturumda, gencecik bir üniversiteli kızın "Ben laik değilim, laikliği reddediyorum " demesini dehşetle izledim.Kendi gibi düşünen bir çoğunun tercümanı oldu ne yazık.

Bu çocuklar laik Türkiye Cumhuriyetinin demokrasi macerasını ,Kurtuluş savaşından bu yana geçirdiği evreleri, çekilen kahırları, tam anlamıyla değerlendiremeyecek kadar gençler.

Kitap kurdu olsalar bile 18- 23 yaş arası bu evlatlarımızın bilgisi sadece teorik bilgiler dahilindedir. Üstelik yorum farkları kaçınılmazdır.

Ben bu genç kızlarımıza- erkeklerimize kızamıyorum bile...Bu gün tuhaf sınav sistemleriyle binlerce çocuğumuzun üniversitelere giremediği , açıkta kaldığı düşünülecek olursa, üniversiteye girebilen bir kaç bin şanslı gencimizin üzerinden bu fırtınayı kopartmayı başaranlar, Allah huzurunda da, beşeri hukuk önünde de hesap vereceklerdir. Buna inanıyorum.

Liderler, toplumların idolü, akıl fikirleriyle model olan, ağzından çıkan sözlere inanılan ve güvenilen insanlardır . Yanlış bilinen ve tehlikesi aşikar olan durumlarda, tabanını aydınlatmalı, anlatmalı, ve laik Türkiye Cumhuriyetinin bekası için verilecek mücadeleye imza atmalıdırlar.

Velev ki tabanın çoğunluğu bu günkü olaylara sıcak bakıyor olsa bile, Lider, bu yanlışın altını çizerek tabanına ve kendisine oy verenlere bunun yanlışlığını anlatabilmelidir.

Oy uğruna ,seçim yatırımı gayesi ile, her fırsatta, üstelik vatansever her kesimin haklı eleştirilerine maruz kalan bir partinin değişik versiyonu olmaya bu kadar hevesli olunmaması gerekir.

Evet bu eleştirim MHP ye gidiyor. Ben ömrümde 16 yaşımdan bu güne, yani 56 yaşıma kadar (zaman içinde değişen isimleri ile) MHP li olduğum için ve bunu dile getirirken, kıvanç duydum. Bu gün o coşku ve kıvancı hissedemiyorum..

İçim acıyor...Neden ?

Neden memleketi satanlarla ve DTP ile beraber yol arkadaşlığında devam ve ısrar ediyorsunuz ve ekmeklerine yağ sürüyorsunuz ?

Halk olarak gördüğümü tablo bu... İstihbarat elemanı değilim, daha başka detay bilmiyorum elbette ?

Allah aşkına söyleyin.

Millet vekili olurken korumaya yemin ettiğiniz laik Türkiye Cumhuriyeti adına, Atatürk'ümün , Başbuğumun ve şehitlerimizin hatrına cevap verin....

Neden devam ediyorsunuz? Neden ?

Ceyda Görk

Gönderi tarihi:
Yo yo yanılıyorsun yukarıdaki alıntıladığım sözleri ben söylemedim bizzat Devlet Bahçeli söyledi ve daha nicelerini... Şimdi ne olduda değişti, onların tabanı tavanı beni alakadar etmiyor, beni alakadar eden bu ülkenin rejimi ve anayasal kuralları (tabi akp anayasası değil Atatürk Cumhuriyetinin laik anayasası)

.

.

.

Neden devam ediyorsunuz? Neden ?

Ceyda Görk

Sevgili politika öncelikle şunu söyleyeyim Bahçeli benim düşünceme göre liderlik vasfına sahip olmayan vasıfsızız bir genel başkandır.

Bunun yaptığı yanlışlar elbette hoş görülecek gibi değil şimdi yukarıdaki alıntıya bakarak mhp iktidara geldiğinde o güç onda varmıydı,kim takardı bahçeliyi baş örtüsünü gündeme getirseydi dsp (rahşan hanım) buna izin verirmiydi...

Snırım bularda böyle birşey olmayacağını bildikleri için yanaşmadılar...

Benim şahsi düşüncem Bahçelinin elinde olsaydı baş örtüsüne destek vermezdi....

saygılar

Gönderi tarihi:

Sevgili Kaplan

Devlet Bahçeli denilen zat Türk Milliyetçiliğine ve Mhp'ye büyük zararlar vermiş bir adam... Şimdi ben ak partinin geçmişini bildiğim için onların takiyelerine kanmam ya da yalanlarını gördüğüme şaşırmam, ben onlardan açıkça ihanet bekliyorum beni ancak aksini yaparak şaşırtırlar... Atatürk'çü olmadıklarını ve asla olmayacaklarını biliyorum... dolayısıyla Atatürk Cumhuriyetinede sahip çıkmazlar zaten amaçlarıda bu değil...

Ama ben Mhp'den Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmasını beklerim çünkü adı ÜLKÜ'cü... Bu yönde hareket etmelerini beklerim, aksi olduğunda benim için akpartiden hiç bir farkları kalmaz...

Atatürk tekke ve zaviyeleri neden kapattı, neden medreseleri kapattı, neden Kuran'ı Türkçeleştirdi, neden laiklik ilkesini temele oturttu... bunların hepsi din kalpazanlarının çarkını kırmak içindi... şimdi Mhp ne yapıyor dini suistimal edenlerin, Bahçeli'nin deyimiyle, "inanç hortumcularının" önünü açıyor... yeniden bu ülkede din baskısı kurulmasına ön ayak oluyor...

Yani asla katılmıyorum Bahçeli elinde imkan olsa bile böyle bir şeyi yapmazdı şimdi değişen şeyler var iyi değerlendirmek gerekir... Çünkü Mhp'nin tabanı sandığın kadar türbanı desteklemiyor Mhp il ve ilçe örgütlerinde istifalar başladı... Çünkü Mhp'nin tabanı bellidir milliyetçiliktir ilkeleri ama Bahçeli ümmetçi oldu çıktı... Geri dönüşü zor artık...

Gönderi tarihi:

Sayin Kaplan,Bahceli veya baska bir isim farketmiyor,problem isimlerde degil zihniyettedir.Ben diyorum ki eger bir parti ve onun liderinin amaci sadece iktidara birsekilde gelmekse onun iktidarindan hicbirsey beklenemez.Eger bir koalisyonda ortak bir zeminde birlesilemiyorsa o iktidardanda birsey beklenemez.Ne varki bir parti kendine prensip olarak bir davayi tanimissa davasinin deger verilmeyecegi bir koalisyona girmemelidir,veya girmisse davasi icin sonuna kadar mücadele vermelidir.Bahceli dolayisiyla MHP bu yapida bir parti olmadigindan onlar ancak ya birilerine tutunarak iktidara tasinirlar yada mevcut iktidara tutunup halkin düygülarini sömürerek ileriye dönük yatirimlar yapmaya calisirlarki bugünkü MHPnin hem AKP hem DTP ye göz kirpmasinin altinda yatan neden ileriye dönük oy kapma siyasetidir.Ben sahsen 70 milyonun gözleri önünde AKP ye ve dolayisiyla Erdogan,Gül ikilisine meydan meydan okuyup,hesap sormazsam namerdim diyerek secimden sonra,iran sahinin sarhosken Türkiye'ye savas ilan etmesi ve ayildiktan sonrada,*Ben demisem,b... yemisem*demesi gibi

yapamazdim,buna en azindan haysiyetim izin vermezdi.Bir parinin iktidarda olup olmamasi cogunlukta veya azunlikta olmasi demek haysiyetli siyaset yapamamasi demek degildir.Haysiyet eger parti cikarlarina degisebilyorsa öyle haysiyet ucuz haysiyettir.

MHP li bazi milletvekillerinin PKK mecliste demesine karsi Sayin Büyükanita ates püskürmeleri bile MHP nin hangi yapida bir parti oldugu acikca belli olmustur.Kaldi ki, PKK, mecliste oldugunu MHP liler kadar inkar etmedi.

saygilarla :)

Gönderi tarihi:
Sayin Kaplan,Bahceli veya baska bir isim farketmiyor,problem isimlerde degil zihniyettedir.Ben diyorum ki eger bir parti ve onun liderinin amaci sadece iktidara birsekilde gelmekse onun iktidarindan hicbirsey beklenemez.Eger bir koalisyonda ortak bir zeminde birlesilemiyorsa o iktidardanda birsey beklenemez.Ne varki bir parti kendine prensip olarak bir davayi tanimissa davasinin deger verilmeyecegi bir koalisyona girmemelidir,veya girmisse davasi icin sonuna kadar mücadele vermelidir.Bahceli dolayisiyla MHP bu yapida bir parti olmadigindan onlar ancak ya birilerine tutunarak iktidara tasinirlar yada mevcut iktidara tutunup halkin düygülarini sömürerek ileriye dönük yatirimlar yapmaya calisirlarki bugünkü MHPnin hem AKP hem DTP ye göz kirpmasinin altinda yatan neden ileriye dönük oy kapma siyasetidir.Ben sahsen 70 milyonun gözleri önünde AKP ye ve dolayisiyla Erdogan,Gül ikilisine meydan meydan okuyup,hesap sormazsam namerdim diyerek secimden sonra,iran sahinin sarhosken Türkiye'ye savas ilan etmesi ve ayildiktan sonrada,*Ben demisem,b... yemisem*demesi gibi

yapamazdim,buna en azindan haysiyetim izin vermezdi.Bir parinin iktidarda olup olmamasi cogunlukta veya azunlikta olmasi demek haysiyetli siyaset yapamamasi demek degildir.Haysiyet eger parti cikarlarina degisebilyorsa öyle haysiyet ucuz haysiyettir.

MHP li bazi milletvekillerinin PKK mecliste demesine karsi Sayin Büyükanita ates püskürmeleri bile MHP nin hangi yapida bir parti oldugu acikca belli olmustur.Kaldi ki, PKK, mecliste oldugunu MHP liler kadar inkar etmedi.

Cok haklisiniz bu konuda sayin politika, bir parti oyu ne kadar olursa olsun, ister mecliste ister disarida olsun ilke ve programina göre hareket eder ve hakli buldugu her konuyu savundugu gibi yanlis gördügüne de ayni siddetle rededer. MHP gecmiste ve bugün de yapmis oldugu siyasetle Türkiye icin saglam bir papuc olmadigi cok acik. Sadece milliyetciyim veya vatanseverim demekle olmuyor bu isler. Ona bakarsak sayin hoca Necmettin Erbakan'da sözde Atatürkcü idi aynen ögrencisi Tayyip Erdogan gibi. Ama neler yaptiklari onlarinda ortada. MHP bana göre her dönem bazi cevrelerin cikarini savunan karanlik bir partidir. Onlarin PKK ile bile ortak calistiklari hicte aklimdan gecmiyor degil dogrusu. Tabii bazilari gene bagiracaklar, sacmaliyorsun diyecekler. Onlar, baksaniza sehit cenazelerinde devamli kurt isareti yapan vatanseverler var diyecekler. Onlar benim icin uyduruk vatanseverlik, sadece onlarin sirtindan oy toplamak icin oradalar. Gercekten PKK ya karsi olsalardi idami icin ellerinden geleni yaparlardi. Yok hükümet düserdi de, yok ülke icin iyi olmazdi da, böyle hikayeleri cok duydukkkkkkk. Her sey ortada. Iktidar da olduklari zaman kendi bakanlarinin yolsuzluklarinida biliyoruz. Herhalde onlar tek baslarina gelemedikleri icin yolsuzluk yapmak zorunda kaldilar. Yoksa sözde benden bile ülkeyi cok seven bu sözümona milliyetciler ülke zaraina hic calisirlarmiydi. Herhalde koalisyon bozulmasin diye diger koalisyon ortaklarinin yolsuz bakanlari gibi calismak zrorunda kaldilar.

Gönderi tarihi:

Yürekli ucansahin...seni sevgiyle kucaklıyorum...

O yazdıklarının ne kadar doğru olduğu birileri tarafından anlaşıldığında.

işte ozaman bu ülkede bir insanlık olduğunu göreceğiz...

Bu karanlık partiyle değil...

Gönderi tarihi:
Yürekli ucansahin...seni sevgiyle kucaklıyorum...

O yazdıklarının ne kadar doğru olduğu birileri tarafından anlaşıldığında.

işte ozaman bu ülkede bir insanlık olduğunu göreceğiz...

Bu karanlık partiyle değil...

tesekkür ederim sayin Marcus. Tabiiki umudumuzu yitirmiyoruz ve mücadeleye devam, yolumuz cok engebelide olsa. Sizlerden bu tür yorumlari okumak bana güc veriyor. Keske hepimiz her konuda böyle acik yazsak ve sadece ülke yararina politikalari savunsak. Yani su babadan ogula gecen parti anlayisi ve özelestiri kompleksimizdende kurtulursak isimiz dahada rahat olacak diye düsünüyorum.

Saygilar

Gönderi tarihi:

Aynı şeyleri tekrar yazma gereği duymuyorum sevgili kaplan Daha öncede söyledim MHP bugün başörtüsüne karşı olsaydı sizin için iyi parti olacaktı.

Seçim zamanı söyledikleri kendisinin tek başına geleceğini ve hesap soracağını söylemişti...bu gün bahçelinin gücü ne ne hesabı soracak olayı çarpıtmayın.

sizin acınız baş örtüsüne destek vermesidir bunu kelimeleri dolamadan söyleyebilirsiniz.

ayrıca Sn Genel kurmay başkanı pkk mecliste dedi diye mhp den söylediğiniz gibi bir olay yaşanmadı.

Sanırım yine olayı çarpıtımaya çalışıyorsunuz

'' Genelkurmay Başkanı'nın 'terörün siyasallaştığı ve legalleştiği' yolundaki açıklamasına karşı MV. Osman durmuşun tepkisi olmuştur.''

Eğer bu olayı diyorsanız Bu sizin anlayınışınıza bağlıdır...Bu olayı pkk nın siyasallaşamayacağını ve legalleşemeyeceğini ,bunun kabul edilir bir yanının olmadığını anlatmıştır.

Anlayışınıza hayranım sevgili politika.

Saygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.