Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gerçi umursayan var mı, tartışılır. Türklere bir şey olmaz, tanrı türkü korur ama... Yine de sembolik olarak bile olsa sigara paketlerinin üzerinde sağlığa zararlı olduğu yazıyor. Peki bildiğim kadarıyla alkol de sağlığa zararlı olarak biliniyor, değil mi? Niye alkol şişelerinin üzerinde sağlığa zararlı ibaresi yer almıyor? Nedenini ben söyleyeyim: Çünkü alkol içmek laikliğin bir göstergesi olarak görülüyor. Alkole karşı olmak laikiğe karşı olmak, hatta Atatürk'e karşı olmak olarak algılanıyor. Bu toplumun her şeyi, her konuyu din çerçevesinde ele alması, her konuda din ölçülerine göre tavır alması, bir şeye taraftarsa din adına taraftar, bir şeye karşıysa dine karşı olduğu için olması... Dindarı da dindar olmayanı da din ekseninde hareket etmesi... Yani sonuç olarak dine karşı olanın bile dini hayatından, genlerinden çıkaramamış olması... İlginç doğrusu... Çok ilginç. Bin küsür yıl önce bir adam bakmış içki içen namazda ne söylediğini bilmiyor, saçmalıyor, içkiyi yasaklamış. İçkinin iyi bir şey olmadığını görmüş. Bunu görmek için olağanüstü bir yeteneğe, tanrısal niteliklere sahip olmaya gerek olmadığı ortada. Fakat bizim bin küsür sene sonra "içki kötüdür" dersek o adamı onaylamış, o adamın tanrısal biri olduğunu kabul etmiş olacağımızı sanmamız çok ilginç. Meyhaneleri laikliğin kalesi olarak algılamamız da ilginç. Sadece dindarların değil, din karşıtlarının da her konuya din eksenli bakmaları son derece ilginç... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gerçi umursayan var mı, tartışılır. Türklere bir şey olmaz, tanrı türkü korur ama... Yine de sembolik olarak bile olsa sigara paketlerinin üzerinde sağlığa zararlı olduğu yazıyor. Peki bildiğim kadarıyla alkol de sağlığa zararlı olarak biliniyor, değil mi? Niye alkol şişelerinin üzerinde sağlığa zararlı ibaresi yer almıyor? Nedenini ben söyleyeyim: Çünkü alkol içmek laikliğin bir göstergesi olarak görülüyor. Alkole karşı olmak laikiğe karşı olmak, hatta Atatürk'e karşı olmak olarak algılanıyor. Bu toplumun her şeyi, her konuyu din çerçevesinde ele alması, her konuda din ölçülerine göre tavır alması, bir şeye taraftarsa din adına taraftar, bir şeye karşıysa dine karşı olduğu için olması... Dindarı da dindar olmayanı da din ekseninde hareket etmesi... Yani sonuç olarak dine karşı olanın bile dini hayatından, genlerinden çıkaramamış olması... İlginç doğrusu... Çok ilginç. Bin küsür yıl önce bir adam bakmış içki içen namazda ne söylediğini bilmiyor, saçmalıyor, içkiyi yasaklamış. İçkinin iyi bir şey olmadığını görmüş. Bunu görmek için olağanüstü bir yeteneğe, tanrısal niteliklere sahip olmaya gerek olmadığı ortada. Fakat bizim bin küsür sene sonra "içki kötüdür" dersek o adamı onaylamış, o adamın tanrısal biri olduğunu kabul etmiş olacağımızı sanmamız çok ilginç. Meyhaneleri laikliğin kalesi olarak algılamamız da ilginç. Sadece dindarların değil, din karşıtlarının da her konuya din eksenli bakmaları son derece ilginç... Demirefe dostum, Din karşıtları derken kimleri kastediyorsun bilmem ama, bence bilinçli insanlar her konuya din eksenli bakmıyorlar. Mesela; benim bildiğim bilinçli insanlar, içki içerek arabesk bir yaşam sürdürmüyor. Çok içki içmenin zararlı olduğunu biliyorlar. Azının bir aparatif yada sağlık için kullanıldığını biliyorlar. Yemeklerden sonra alınan bir kadeh kırmızı şarap, kalbe iyi gelir tavsiye ederim. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Demirefe dostum, Din karşıtları derken kimleri kastediyorsun bilmem ama, bence bilinçli insanlar her konuya din eksenli bakmıyorlar. Mesela; benim bildiğim bilinçli insanlar, içki içerek arabesk bir yaşam sürdürmüyor. Çok içki içmenin zararlı olduğunu biliyorlar. Azının bir aparatif yada sağlık için kullanıldığını biliyorlar. Yemeklerden sonra alınan bir kadeh kırmızı şarap, kalbe iyi gelir tavsiye ederim. O zaman yakında ben kuyruğu titretirim Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Demirefe dostum, Din karşıtları derken kimleri kastediyorsun bilmem ama, bence bilinçli insanlar her konuya din eksenli bakmıyorlar. Mesela; benim bildiğim bilinçli insanlar, içki içerek arabesk bir yaşam sürdürmüyor. Çok içki içmenin zararlı olduğunu biliyorlar. Azının bir aparatif yada sağlık için kullanıldığını biliyorlar. Yemeklerden sonra alınan bir kadeh kırmızı şarap, kalbe iyi gelir tavsiye ederim. Bilinçli insanlara lafım yok. Olması gereken de o. Umarım sayıları artar da bu arabesk kültürün yaygınlığı azalır... Benim söylediğim, tıpkı sigara gibi, alkol şişeleri üzerinde de uyarı bulunması, reklamının yapılmaması, özendiriciliğinin azaltılması gerektiği. Konuları bilimsellik çerçevesine oturtmalıyız. Dindarlık veya din karşıtlığı olarak, yani din bazında ele almamalıyız. Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Bilinçli insanlara lafım yok. Olması gereken de o. Umarım sayıları artar da bu arabesk kültürün yaygınlığı azalır... Benim söylediğim, tıpkı sigara gibi, alkol şişeleri üzerinde de uyarı bulunması, reklamının yapılmaması, özendiriciliğinin azaltılması gerektiği. Konuları bilimsellik çerçevesine oturtmalıyız. Dindarlık veya din karşıtlığı olarak, yani din bazında ele almamalıyız. kesınlıkle katılıyorum alkollu ıceceklerın de uzerın de bu uyarılar olmalı.her ne kadar dıkkate alınmasada Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gerçi umursayan var mı, tartışılır. Türklere bir şey olmaz, tanrı türkü korur ama... Yine de sembolik olarak bile olsa sigara paketlerinin üzerinde sağlığa zararlı olduğu yazıyor. Peki bildiğim kadarıyla alkol de sağlığa zararlı olarak biliniyor, değil mi? Niye alkol şişelerinin üzerinde sağlığa zararlı ibaresi yer almıyor? . . . Fakat bizim bin küsür sene sonra "içki kötüdür" dersek o adamı onaylamış, o adamın tanrısal biri olduğunu kabul etmiş olacağımızı sanmamız çok ilginç. Meyhaneleri laikliğin kalesi olarak algılamamız da ilginç. Sadece dindarların değil, din karşıtlarının da her konuya din eksenli bakmaları son derece ilginç... Olurmu üyle şey arkadasş..ozaman şeriata girer içki yasaklanırmı hiç.zararlıda olsa insanı kendinden gecirse mediniyet sıvısıdır Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Bilinçli insanlara lafım yok. Olması gereken de o. Umarım sayıları artar da bu arabesk kültürün yaygınlığı azalır... Benim söylediğim, tıpkı sigara gibi, alkol şişeleri üzerinde de uyarı bulunması, reklamının yapılmaması, özendiriciliğinin azaltılması gerektiği. Konuları bilimsellik çerçevesine oturtmalıyız. Dindarlık veya din karşıtlığı olarak, yani din bazında ele almamalıyız. evet haklısınız.. sigara artık evın içinde bıle yasak boyutuna getırıldı..bu durumda alkolunde dışarda içilmesının yasaklanmasını ıstıyorum..çünkü alkollu bır surucunun koca bir aileyı yok etme ımkanı olduğunu biliyoruz.. sigaraya yapılan kampanyaların içkiye de yapılması lazım,alkol insan ölümlerinden yuvaların dağılmasına kadar zararlara yol açabılıyor. fakat böyle bır yasak gündeme getırıldığınde konu yıne şerıat devletı tartışmalarına gelıcekdir Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Olurmu üyle şey arkadasş..ozaman şeriata girer içki yasaklanırmı hiç.zararlıda olsa insanı kendinden gecirse mediniyet sıvısıdır eczanelerde satilan her ilacin dozundan fazla alirsan zararlidir ölüme götürür.. cünkü onlar mediyet sivisidir almasini bilmeyen medeniyete eline uzatmayacak sonra carpilir! sonra sigarayi heryerde kullanilamiyacagina dair yasaklayan hangi ülkeler? hangi ülkenin insanlari bu yasagi disiplinli sekilde hayata gecirir !! birde seriat ülkeleri sigarayiyasaklayabilirmi dersiniz ? seriat ülkeleri camilerin altkatlarini üstkatlarini alis veris dükkani haline getirenlere yasak koyabilirmi? yoksa onlar camilerin sivisimidir birde orda üzümün sivisi sarapdir... az alirsan saglikli vede helaldir orda satilabilirmi .. öyle ya sagliksiz sigara satiliyorda .. saglikli sarap ,Bira neden satilmasin... Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 eczanelerde satilan her ilacin dozundan fazla alirsan zararlidir ölüme götürür.. cünkü onlar mediyet sivisidir almasini bilmeyen medeniyete eline uzatmayacak sonra carpilir!sonra sigarayi heryerde kullanilamiyacagina dair yasaklayan hangi ülkeler? hangi ülkenin insanlari bu yasagi disiplinli sekilde hayata gecirir !! birde seriat ülkeleri sigarayiyasaklayabilirmi dersiniz ? seriat ülkeleri camilerin altkatlarini üstkatlarini alis veris dükkani haline getirenlere yasak koyabilirmi? yoksa onlar camilerin sivisimidir birde orda üzümün sivisi sarapdir... az alirsan saglikli vede helaldir orda satilabilirmi .. öyle ya sagliksiz sigara satiliyorda .. saglikli sarap ,Bira neden satilmasin... Şarap üzümün kanlı göz yaşlarıdır..Allah'ın bize nimet olarak verdigi bir meyveyi harama cevirmektir.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Şarap üzümün kanlı göz yaşlarıdır..Allah'ın bize nimet olarak verdigi bir meyveyi harama cevirmektir.. konuyu dagitmayalim ayiklayarak cevap olmaz! eczanelerde satilan her ilacin dozundan fazla alirsan zararlidir ölüme götürür.. cünkü onlar mediyet sivisidir almasini bilmeyen medeniyete eline uzatmayacak sonra carpilir! sonra sigarayi heryerde kullanilamiyacagina dair yasaklayan hangi ülkeler? hangi ülkenin insanlari bu yasagi disiplinli sekilde hayata gecirir !! birde seriat ülkeleri sigarayi yasaklayabilirmi dersiniz ? seriat ülkeleri camilerin altkatlarini üstkatlarini alis veris dükkani haline getirenlere yasak koyabilirmi? yoksa onlar camilerin sivisimidir birde orda üzümün sivisi sarapdir... az alirsan saglikli vede helaldir orda satilabilirmi .. öyle ya sagliksiz sigara satiliyorda .. saglikli sarap ,Bira neden satilmasin... ekleyelim evini dagitmak isteyen camilerde verilen bir mesir macununlada dagitir dört kari isterim diye yeterki insan dagitmaya görsün.. ben daha helal Şarap, birayla evini kendisini dagitana buralarda rastlamadim ... Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 konuyu dagitmayalim ayiklayarak cevap olmaz! eczanelerde satilan her ilacin dozundan fazla alirsan zararlidir ölüme götürür.. cünkü onlar mediyet sivisidir almasini bilmeyen medeniyete eline uzatmayacak sonra carpilir! sonra sigarayi heryerde kullanilamiyacagina dair yasaklayan hangi ülkeler? hangi ülkenin insanlari bu yasagi disiplinli sekilde hayata gecirir !! birde seriat ülkeleri sigarayi yasaklayabilirmi dersiniz ? seriat ülkeleri camilerin altkatlarini üstkatlarini alis veris dükkani haline getirenlere yasak koyabilirmi? yoksa onlar camilerin sivisimidir birde orda üzümün sivisi sarapdir... az alirsan saglikli vede helaldir orda satilabilirmi .. öyle ya sagliksiz sigara satiliyorda .. saglikli sarap ,Bira neden satilmasin... ekleyelim evini dagitmak isteyen camilerde verilen bir mesir macununlada dagitir dört kari isterim diye yeterki insan dagitmaya görsün.. ben daha helal Şarap, birayla evini kendisini dagitana buralarda rastlamadim ... Neden bahseddigini bi anlayabılsem yorum yapıcam ama anlamadım..biraz daha cık ve net ol..camiler hakkında ne demek ıstıyosun??veya eczanelerle ilgili ilaçtan bahsedmişin..acık ol Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Neden bahseddigini bi anlayabılsem yorum yapıcam ama anlamadım..biraz daha cık ve net ol..camiler hakkında ne demek ıstıyosun??veya eczanelerle ilgili ilaçtan bahsedmişin..acık ol anlamiyorsan o sorununu cözemiyecegim ... kisaltmayapalim mesir macunu neyin göz yaşlarıdır. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Tam da bunu söylemeye çalıştım. Konuları din bağlamının dışında ele alabilmeliyiz. Dinin alkol veya başka konu hakkında ne dediği ile değil, bilimin o konuda ne dediği ile ilgilenmeliyiz. Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 anlamiyorsan o sorununu cözemiyecegim ... kisaltmayapalim mesir macunu neyin göz yaşlarıdır. illa birşeyin gzoyası olması gerekmıyoda ne alaka? Alıntı
Φ denizz Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 içki kontrol,lü kullanıldığında sağlığa zararlı değildir.sigarayla eşdeğer tutulamaz. içki ile ilgili dünyanın hiç bir medeni ülkesindede böyle bir uyarı mekanizması yoktur.gereğinden fazla vücuda giren her madde zarar verebilir,alkol,de bunlardan biridir. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 evet haklısınız..sigara artık evın içinde bıle yasak boyutuna getırıldı..bu durumda alkolunde dışarda içilmesının yasaklanmasını ıstıyorum..çünkü alkollu bır surucunun koca bir aileyı yok etme ımkanı olduğunu biliyoruz.. sigaraya yapılan kampanyaların içkiye de yapılması lazım,alkol insan ölümlerinden yuvaların dağılmasına kadar zararlara yol açabılıyor. fakat böyle bır yasak gündeme getırıldığınde konu yıne şerıat devletı tartışmalarına gelıcekdir Alkollu araba kullanmak zaten yasak. Sigara yasağının mantığı. Sigaranın onu tüketen, içen bireye zarar vermesi değildir. Yarattığı dışsal etkiyle çevredeki insanları pasif içici durumuna düşürmesidir. Yani bir kişi sigara içerken çevresindekiler, istemleri dışında sigaranın zararlı dumanına maruz kalmaktadır. Bunun haricinde kişi içtiği sigaranın dumanına başkalarını istem dışı maruz bırakmayarak istediği gibi içebilir. Kişinin sağlığına zararlı olup olmaması tamamen onun bireysel tercihidir. Alkol, birisi diyelim yan masada alkol tüketiyor diye, öbür masada oturan alkölün vucuda verdiği zarardan nasibini almaz değil mi? Alkollü sürücü dersen, dediğim gibi o zaten yasak. Yoksa adam dışarıda değil evindede içip direksiyon başına geçebilir. ............. Topiğin başlığındaki yazıda yapılan benzetme ve bağdaştırmayı ise bende gerçekten saçma buldum. Alkol şişelerinde sağlığa zararlıdır yazmaz. Çünkü diğer arkadaşlarında belirttiği gibi, alkol ancak aşırı kullanıldığında sağlığa zararlıdır. Yani "Alkolizm". Alkolizm bir hastalıktır. Alkol şişelerinin üstünde "sağlığa zararlıdır" yazmamasının sebebi olarak, alkol içmenin laiklik göstergesi olarak algılandığını, ve alkole karşı olmanın laikliğe karşı olmak gibi algılandığını iddia etmek en iyi ihtimalle bilgisizlikle açıklanabilir. Zira AMATEM'i kimse laiklik karşıtı bir kuruluş olarak falan görmemektedir değil mi. Ya da Alkolizmle mücadele için yapılan çalışmaları , kampanyaları da kimse laiklik karşıtı olarak görmemektedir. Ve hatta bu tür kuruluşlar ve çalışmaları yapan kişilerde gayet laiktir. Alkolizmle mücadele etmek ile. Dini gerekçelerle Alkol üretimini, tüketimini ve satışını yasaklamak arasındaki farkı bilmemekte son derece kötü. Ki dini gerekçelerle alkolü yasaklayan ülkelerde hem paranız varsa istediğiniz yerde istediğiniz kadar alkol bulursunuz "bkz, iran, suudi arabistan, libya, afganistan vs" hemde alkolik sayısı herhangi bir batı ülkesinden aşağı değildir. Aşırı alkol tüketimi konusunda daha çocuk yaşta okullarda eğitim ve konferanslar veren. Eğitmek ve bilgilendirmek yoluyla Alkolizmle mücadele eden ülkelerde ise düşüktür bu sayı. Sigara içiyorum ve sigara yasağını destekliyorum. Alkol kullanmıyorum hayatımın boyunca içtiğim bira sayısı 5-10 arası bir şeydir. Ama alkol yasağına karşıyım. Gerek devletin dini gerekçelerle yasaklama yapmasına karşı olduğum için. Gerekse alkol yasağının, kaçakçılık ve mafyaya yeni sektör yaratmak dışında bir işlevi olmadığı için. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Alkol yasağından hiç bahsetmedik. Sadece sigara gibi alkol şişelerinde de uyarı bulunmasını istedik. Alkol konusunun dinden bağımsız ele alınması gerektiğini de önerdik. Alkolün uyarı kapsamına alınmasını istememizin nedeni, bağımlılık yapıcı olması bakımındandır. Yani sigara içerek çocuklarınıza zarar verdiğiniz gibi, alkol bağımlısı olarak da verirsiniz. Bunun bağımlılık yapan bir nesne olduğunun bilincinde olarak en fazla bir duble içecekseniz, çerez çekirdeğin yanında beyaz, mezenin yanında kırmızı şarap bana da ayda yılda bir olmak kaydıyla uyar... Din bağlamında ele alınırsa zaten kökten yanlış oluyor. Ben sigarayı bazen yakarken son günlerde arada sırada bile içilmese daha iyi olur diye düşünmeye başladım. Çünkü doğrudan genlere gidip yapışan bir çok madde içerdiğini bilim keşfetmiş. Alkole gelince, bir kadeh şarabın hiç bir zararı olmadığı gibi kalbe iyi geldiği biliniyor, burada da söylendi. Dinin ise bu durumun tersine olarak sigara hakkında bir söyleyebileceği olmadığı halde alkolün damlasını reddediyor. Hatta aklı evveller alkol değmemiş bardak sipariş ediyor! Bu dinin mantığı iğdiş ettiğinin en güzel kanıtıdır. Tekrar edeyim: Tek söylediğim bağımlılık yapıcı olduğu için, üzerinde sağlığa zararlı olduğu uyarısı etiketi bulunması, özendirici reklamlarının yapılmaması... Hatta ben kolayı bile etiketinde tuz içeriği bulunmadığı ibaresi olmadıkça içmeme kararı almışım ve halen bu kararımda kararlıyım. Bunun da kolanın din bakımından bir sakıncası olmasıyla hiç ilgisi yok. İçki ile laiklik-din arasında bağlantı kurmak ilkel bir yaklaşım, tabii, elbette. Ama kuranlar var, görüyoruz. Kurmayanlara lafım yok. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 fakat böyle bır yasak gündeme getırıldığınde konu yıne şerıat devletı tartışmalarına gelıcekdir Türban yüzünden olan tartışmadan iyidir be sedelina... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Yine de sembolik olarak bile olsa sigara paketlerinin üzerinde sağlığa zararlı olduğu yazıyor. Peki bildiğim kadarıyla alkol de sağlığa zararlı olarak biliniyor, değil mi? Niye alkol şişelerinin üzerinde sağlığa zararlı ibaresi yer almıyor? Nedenini ben söyleyeyim: Çünkü alkol içmek laikliğin bir göstergesi olarak görülüyor. Alkole karşı olmak laikiğe karşı olmak, hatta Atatürk'e karşı olmak olarak algılanıyor. benimde sadece söylediğim; Şu yukarıda kurulan bağ ve mantık tamamen hayal ürünüdür. Ne alkolun üstünde sağlığa zararlıdır uyarısı bulunmamasının sebebi, alkol almanın laiklik olarak algılanmasıdır. Nede alkole karşı olmak Atatürk'e karşı olmak olarak algılanmaktadır. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 benimde sadece söylediğim; Şu yukarıda kurulan bağ ve mantık tamamen hayal ürünüdür. Ne alkolun üstünde sağlığa zararlıdır uyarısı bulunmamasının sebebi, alkol almanın laiklik olarak algılanmasıdır. Nede alkole karşı olmak Atatürk'e karşı olmak olarak algılanmaktadır. O halde sorun yok. Benim de argümanım bu bağlamın yanlış olduğu. Yok ama şimdi bazı güncel tartışmalar oldu. Resimlerde Atatürk'ün elindeki sigarayı fotoşopla yok edelim, etmeyelim... Atatürk rakı içerdi, demek içilebilir... Ben şarap içebilirim dedim, ama rakıdan nefret ediyorum. Atatürk içmiş. Ben hayatta içmedim, içmem de, içen içsin, yalnız alkollü direksiyona geçmesin!.. Bir konu daha: Alkollü araç kullanmanın cezası yeterli mi Türkiye'de? Bence az. Daha ağır ceza verilmesi gerekir. Yunanistan'da hem ehliyete, hem arabaya el konuyormuş. Keyfe keder cinayete teşebbüs değil mi bu? Bir film izlemiştim. Adam içip arabayı hasmının üzerine sürüp öldürüyor, sonra iyice sağlam olsun diye önceden hazırladığı şişeyi hemen yuvarlıyor ve olaya kaza süsü veriyordu. Sonra savcı işi bu sonradan içilen şişeden çözdü ve adamı cinayetten mahkum ettirdi... Neyse, şimdi şişelere "sağlığa zararlıdır" ibaresi konsun mu, konmasın mı? Ben konsun diyorum. Keşke konuyu anket olarak açsaymışız bak şimdi yeni aklıma geldi... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 O halde sorun yok. Benim de argümanım bu bağlamın yanlış olduğu. Yok ama şimdi bazı güncel tartışmalar oldu. Resimlerde Atatürk'ün elindeki sigarayı fotoşopla yok edelim, etmeyelim... Atatürk rakı içerdi, demek içilebilir... Ben şarap içebilirim dedim, ama rakıdan nefret ediyorum. Atatürk içmiş. Ben hayatta içmedim, içmem de, içen içsin, yalnız alkollü direksiyona geçmesin!.. Bir konu daha: Alkollü araç kullanmanın cezası yeterli mi Türkiye'de? Bence az. Daha ağır ceza verilmesi gerekir. Yunanistan'da hem ehliyete, hem arabaya el konuyormuş. Keyfe keder cinayete teşebbüs değil mi bu? Bir film izlemiştim. Adam içip arabayı hasmının üzerine sürüp öldürüyor, sonra iyice sağlam olsun diye önceden hazırladığı şişeyi hemen yuvarlıyor ve olaya kaza süsü veriyordu. Sonra savcı işi bu sonradan içilen şişeden çözdü ve adamı cinayetten mahkum ettirdi... Neyse, şimdi şişelere "sağlığa zararlıdır" ibaresi konsun mu, konmasın mı? Ben konsun diyorum. Keşke konuyu anket olarak açsaymışız bak şimdi yeni aklıma geldi... Ben hayatta içmedim, içmem de, içen içsin, yalnız alkollü direksiyona geçmesin!.. tabiki gecmesin , fakat ne garip degilmi türbanla bu ülkeyi yaralayanlar yakinda alkolle vurmaya devam edecek !! sagliga zararlidir konur ..onada sira gelir üzülmeyin .. birde sira ilaclara gelir bilmem bilirmisiniz antiyobotikler kuvvetli ilacdir onu alan direksiyon basina gecemez ,,bilmem halkimiz bu yönden egitimlimi? olsun onada sagliga zararlidir koruz insanlar hastalandimi üflemeye göndeririz ... 56.tane müslüman ülke var cölde bir dikili agaclari yok? neden yok? Efendi Türkler Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Ben hayatta içmedim, içmem de, içen içsin, yalnız alkollü direksiyona geçmesin!.. tabiki gecmesin , fakat ne garip degilmi türbanla bu ülkeyi yaralayanlar yakinda alkolle vurmaya devam edecek !! sagliga zararlidir konur ..onada sira gelir üzülmeyin .. birde sira ilaclara gelir bilmem bilirmisiniz antiyobotikler kuvvetli ilacdir onu alan direksiyon basina gecemez ,,bilmem halkimiz bu yönden egitimlimi? olsun onada sagliga zararlidir koruz insanlar hastalandimi üflemeye göndeririz ... 56.tane müslüman ülke var cölde bir dikili agaclari yok? neden yok? Efendi Türkler 1)herşeyin faydası saglıga zarralıdır zaten..bunu tartısmaya hiç gerek yok.. 2)o bolgenın cografi koşullarından dolayı çöldür..fakat en zengin ülkelerde yine arap ve müslüman ülkeleridir.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Ickinin yasaklanmasi eger objektif bir gözle bakarsak insan haklarina aykridir,diger yanda ise ülkelerin gelir kaynaginin kurutulmasi demektir.Ha Bozcaadada yasayan seriatci eski bir sürgünün yaptigi gibide yapabilirsiniz,tüm üzüm baglarini satin alip meyve suyu üretebilir ve kesenizi doldurabilirsiniz.Sigaraya karsi yürütülen kampanya güclü bir Anti-sigara lobisinin eseridir.Alkolün üzerine zararlidir ibaresini koymak ne Laiklige nede Atatürk'e karsi olmak anlamini tasimaz,yani icki icen Atatürk'cü olur gibi anlam iceren söylemler yanlistir.Icki kisisel bir tercihtir,sigarada öyledir.Siz bakmayin dini kesimin ickiye karsi olmasina,ickiye karsi olmalari dinde yasak olmasindandir,bu yasak olmasin bakin nasil götürüyorlar ickiyi.Icki iceni görüpte ya dinden cikiyorlar diyenlerin iclerinden keske yasak olmasaydi diye gecirenlerin olmadigindan emin olaniniz varmi acaba. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 ickiye karsi olmalari dinde yasak olmasindandir Nitekim sigara alkolden daha zararlı olduğu halde (ancak alkolün de bağımlılık oluşturma gücü daha fazladır) sigara konusunda dinde bir hüküm olmadığından bu kadar net olamıyorlar. Yani dediğim her konuyu din eksenli algılama alışkanlığı. Aklıma bir fıkra geldi. Temel ramazan günü iftar yaklaşırken evine gidiyor, iftarda yeme içmenin hayaliyle bitkin yürürken bakmış komşusu Hristos bahçede kurmuş sofrayı, hem yiyor, hem içiyor. Gelmiş, bakmış, bakmış, Hristos şimdi kızacak diye beklerken Temel burnundan solumuş: -"Dinunuzun kiymetini bilun!" Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Alkollu araba kullanmak zaten yasak. Sigara yasağının mantığı. Sigaranın onu tüketen, içen bireye zarar vermesi değildir. Yarattığı dışsal etkiyle çevredeki insanları pasif içici durumuna düşürmesidir. Yani bir kişi sigara içerken çevresindekiler, istemleri dışında sigaranın zararlı dumanına maruz kalmaktadır. Bunun haricinde kişi içtiği sigaranın dumanına başkalarını istem dışı maruz bırakmayarak istediği gibi içebilir. Kişinin sağlığına zararlı olup olmaması tamamen onun bireysel tercihidir. Alkol, birisi diyelim yan masada alkol tüketiyor diye, öbür masada oturan alkölün vucuda verdiği zarardan nasibini almaz değil mi? Alkollü sürücü dersen, dediğim gibi o zaten yasak. Yoksa adam dışarıda değil evindede içip direksiyon başına geçebilir. ............. kazaların büyük nedenlerinden bırı de alkollu araç kullanılmasıdır..gece kulubunden çıkan alkollu bir insan araba kullanıyor ve polıse yakalanmadı ise çok büyük ölümlere neden olabılıyor.. ben işin dını boyutundan bahsetmıyorum..sigara da kullanıyorum ve yasaklanmasını doğru buluyorum..fakat alkolde de aynı uygulama yapılmasını istıyorum. alkollun kişinin vucuduna verdiği zarardan yan masadakı nsıbını alamaz demişsiniz,ama alkolden çıkan kavgaları unutuyorsunuz..içmeyı bilmeyen insan çevreye zarar verebılıyor..ayrıca alkol yüzünden yıkılan yuvalarda bır yana.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.