Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İngilizce sözlükler ambassador yani büyükelçi kelimesini "bir ülkeyi başka bir ülkede temsil eden en üst düzey yetkili veya görevli" diye tanımlıyor….

Bu haftaki medya kazasının baş aktörü Başbakan Tayyip Erdoğan…

Başbakan'ın sinirleri öyle bozuk ki anlaşılan, kaza üstüne kaza, gaf üstüne gaf yapıyor…

Olay yeri, Berlin'deki halkla buluşma toplantısı…

Berlin Büyükelçimiz İrtemçelik'in de bulunduğu bir toplantıda konuşma yapan Tayyip Erdoğan, salondaki türbanlı bir genç kadının "Bu kıyafetimle bir Hıristiyan ülkeden kimlik belgesi alabiliyorum. Ama pasaport almak için kendi ülkemin konsolosluğuna gittiğimde, saçlarımın biraz daha görünmesini istiyorlar." sözü üzerine kontrolü kaybetti.

Ve bir büyükelçiye teamüllerin ve büyükelçinin tahammülünün çok ötesinde ağır ifadelerle adeta saldırdı. "Böyle bir uygulama var mı" diye sertçe sordu.

İrtemçelik, genelgenin varlığını doğrulayıp, "Merkezden aldığımız talimatları uyguluyoruz efendim" diyerek, diplomatik nezaket kuralları içinde hareket eden deneyimli bir dışişleri mensubu olduğunu gösterdi.

Ancak Erdoğan, büyükelçisini yabancı bir devletin topraklarında ve "halkın önünde" azarlamaya kararlıydı.

"Yazılı mı?" diye sordu…

İrtemçelik, "yazılı" diye cevap verdi.

Bu sırada, Başbakan'ın bu tavrı salondaki bazı kişileri de cesaretlendirmiş olacak ki, Türkiye Cumhuriyeti (ve Cumhurbaşkanlığını) Devleti'ni Almanya'da temsil eden İrtemçelik yine Türk vatandaşları tarafından yuhalandı…

Erdoğan, tamamen kontrolü kaybetmiş bir şekilde "Göreceğim o genelgeyi, gerekirse değişecek o genelge" diye üzerine üzerine gidiyordu.

İrtemçelik, Başbakan'ın iki konuyu birbirine karıştırdığının farkına vararak, "Konu elçiliklere girmekle ilgili değil, pasaportlardaki fotoğrafla ilgili" diyerek tekrar düzeltemeye çalıştı.

Ama, Başbakan, türban söz konusu olduğu yerde "sağ duyusu" (dikkat birleşik yazılışı değil, ayrı) ile hareket ediyordu…

Azime Acar & Ender Bölükbaşı

Gönderi tarihi:

Kontrolünü kaybetmediği zamanı daha göremedik.Söz konusu devlet gelenekleri ,Atatürk ve laiklik olunca kontrolsüzlük hat safhaya varıyor.

Gönderi tarihi:

Ya hu ben diyoruuuuuummm...

Bazıları "Protokol Kuralları", "Saygı", "Adab", "Devlet Geleneği" nedir bilmiyorlar...

Zerre kadar haberleri yok...

Eğitilseler bile sindirebilecek kapasite yok...

Uygulayabilecek ciğer yok...

Yine söylüyorum, annem hep söyler:

"Alışmamış **** , don durmazmıııııııııııışşşş..."

Gönderi tarihi:

Erdogan haklidir,Erdogana oy veren yüzde 47 eksisi artisiyla hesap edillirse Erdogan gibi düsünmektedirler,yani ***** ve ******** ,egitimsiz veya sartlandirilmis adina ne derseniz deyin.Ülkenin hicbir sorunuyla ilgilenmeyen bu insan kümeleri Erdogan'in bas kapama savunmalarini alkislamaktadir.Erdogan basi acik olanlara karsidir ve göreceksiniz eger böyle gider bir secim daha kazanirsa basi aciklar icin yasa cikartip onlarin kapanmasini emredecektir.Erdoganin yetistigi cemiyet yani MILLI GÖRÜS de olan calisan hemen herkes basi aciklara saldirmak icin firsat kollamaktadirlar.Daha dün bize imkansiz görünen bircok sey bugün artik gerceklesmistir.Olaylara bu yönden bakmak gerekir.Basini inanci icin kapatiyor diye türbani savunanlar basi aciklari imansiz olarak görmektedirler.Bunun en canli örnegini televizyonda G.Antepteki El--kaida örgütüne yapilamn baskinda orada biriken insanlara yaklasan sakallinin *MILLETIN BASINDAKI ÖRTÜDEN SIZE NE IMANSIZLAR*diye bagirmasidir.Eger haberleri tam olarak izleyenler var ise ayni sahneyi görmemis olamalrida imkansizdir.Evet basi acik olanlar basi kapali olanlarin gözünde imansizdirErdogan'in gözündede bu böyledir kirsal kesimdeki insanlarin gözündede müdern kadin ahlaksizdir.Bunun aksini iddia eden var ise buyurun tartisalim.Islami Kadinlar dernegi baskani *Türban heryere girinceye kadar mücadele edecegiz*diyor ve ilave ediyor*Hz.Muhammed'in zamanindaki islami yasamak istiyoruz.Evet evet aynen böyle söylüyor.O kadinin altina araba yerine bir deve vermek lazim ve bütün onun gibi düsünenlerden cagdas olarak ne varsa hepsini yasaklamak ve 1400 yil öncesini yasatmak lazimdir.Bu insanlar ancak böyle yola gelirler tabiiki getrecek adam olursa.Islami kendilerine alet ederek insanliktan cikan bu yaratiklara insanca muamele edilmemelidir.Insanca muamaleyi insan olanlar hakeder.

Erdogan satilmis bir adamdir,satilmis oldugunu ispat gerekmiyor onun konusmalarina siyasetine bakildiginda satilmisligi yüzünden ve agzindan akmaktadir.

Erdogan Avrupaya ahlaksiz demis,aslinda onu pek ilgilendirmiyor onlarin ahlakli olup olmadigi,ama adama sorarlar mademki Avrupalilar ahlaksizdir neden onlarin kucagiuna oturabilmek icin neredeyse ......imdireceksin.Hayir Eardogana bundan önceki Fransa Cumhurbaskani *Önce adam olmasini ögrenin sonra AB ne üye olmaya calisin demistir,Erdogan bu sözü yutmustur cünkü o yapisi geregi dis görünüsüyle delikanlidir.Erdoganin hocalari onun okulda en pis agizli ögrenci oldugunu söylemis ve bugünkü Erdogan'in kim oldugunuda anlatmislardir.Erdogan diktatörlüge oynamaktadir ve aynen Alman halkinin Hitlerin pesine takilmis olmasi ve tüm demokrasi hareketlerinin ezilmis olmasi gibi Türkiyedede pesine takilan insan kümelerinin ve isbirlikcilerin destegiyle diktatörlüge oynamaktadir bugüne kadarda basarili olmustur ve bundan sonrada daha basarili olacaktir cünkü artik MHP de onunla beraberdir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Türkiye'min basbakani bakin nasil gelise gelise kendini degistirmis nerelerden gelip nerelere bas olmus;

- Demokrasi bizim icin bir amac degil aractir!

-Elhamdülillah seriatciyiz (21.11.1994)

-Yilbasina karsiyim (19.12.1994)

-Ben tekkeye degil dergaha gittim!(22.1.1997)

-Ataya saygi icin sap gibi ayakta durmaya gerek yok!(12.5.1994)

-Her 10 Kasimda yaygara kopartiliyor!(14.11.1994)

-Icki yasaklansin (1.5.1996)

-Istanbul'u Medine yapacagiz! MERKEZ BANKASINDAN BASLADILAR

-Bütün okullar Imamhatip yapilacak (17.9.1994)

-Ben Istanbul'un imamiyim (8.1.1995)

-Mayo reklami sehvet sömürüsüdür!(6.3.1996)

-Milli piyango zulümdür!(29.9.1994)

-Taksimdeki caminin temelini insallah atacagiz!(1.7.1994)AKM bu nedenle yikilip yerine yenisi yapilmasi bahanesiyle bahsedilen Taksim camiside yapilacaktir.

-Cumhurbaskaninin Imamhatipli olcagi günler yakindir.(5.2.1996)

-Türkiye kendine din olarak Kemalizmi almis ve baska bir dine hayat hakki tanimayarak kitlelere zorla dikte ettrilmistir.

Türkiye'nin yarininda artik Kemalizme ve Kemalizm benzeri rejimlere sistemlere yer yoktur.Kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu degildir.Bizim icin en üst belirleyici Islamin etkileridir.Hersey ona göre belirlenir.

-Camiler kisla,minareler süngü,kubbeler migfer,müminler askerlerimizdir.

-Demokrasi bizim icin bir amac degil aractir,amacimiza ulasincaya kadar Demokrasiye bagliyiz.

-

-Demokrasi bizim icin bir tramvaydir,Istedigimiz duraga gelince ineriz.

-Bir mitingte halka sesleniyor;

Yolumuzun ortasinda bir inek oturuyor,yolumuzu kapatiyor,menzile ulasmamizi engelliyor,

Inegi yolumuzdan önce lafla usul usul sonra evelallah sizlerin yardimiyla artik nasil olursa nasil denk gelirse kaldiracagiz!

(Erdoganin hocasi Erbakan ne diyordu,kanlimi kansizmi olacak onu hep beraber görecegiz,kadayifin alti henüz kizarmadi)

Erdogan'in inek diye adlandirdigi Laik Cumhuriyet ve Atatürk devrimleridir.)

-Hem Laik hem müslüman olunmaz,ya müslüman olacaksin,ya Laik ikisi bir arada olunca ters miknatislanma yapar,mümkün degil ikisi bir arada olmaz.

-2002 secimlerinden hemen önce ve basbakan olunca;

"Ben geliserek degistim"

Basbakanliginin 4. yilinda,

"Ben hicbir zaman degismedim,Islami fikirler degismez"

1980 yilinda Recep Tayyip Erdogan'in Atatürk ve Cumhuriyet rejimine karsi etmis oldugu yeminin tam metni asagidadir;

"" Ben Muhammed ve müslüman ümmetindenim,Türkiye dinsiz,Laik bir memleket haline gelmistir.Hayatimi Mustafa Kemal dinsizligi ile savasa adayacagima,Türkiyeyi bir din ve seriat devleti haline getirmek icin mücadele edecegime,Kemal pasa zamaninda cikarilan dinsiz kanunlarin tatbikini önleyecegime,kisa zamanda ümmet esasina dayanan,seriat devletinin kurulmasi icin calisacagima,dinim Allahim ve bütün mukaddesatim üzerine yemin ve kasem ederim.""

RECEP TAYYIP ERDOG

-Süriye'yi Lübnan'dan cikardiklari gibi,bizide Kibris'tan cikarirlar,birileri bize cik der kuzu kuzu cikariz.

-Yüzlerce atamanin vekaletlerle yürütülmesi konusunda;

Biz hukuka aykiri birsey yapmiyoruz,Mecellede (Seriat hukukunda)böyle bir kaide var.

-Referansimiz Islamdir,Tek hedefimiz Islam devletidir!

-Sen "NE MUTLU TÜRK'ÜM DIYENE"dersen onunda "Ne mutlu Kürt'üm " deme hakki vardir!

-1,5 milyarlik Islam alemi müslpüman milletimizin ayaga kalkmasini bekliyor,

Kalkacagiz,bu ayaklanma baslayacak.

-Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir lafi kocman bir yalandir,Egemenlik kayitsiz sartsiz Allahindir.

-Türkiye'yi pazarliyorum.Bizim icin verilecek para önemlidir,Herseyi pazarlar satariz,parayi veren düdügü calar.

-Türkiye'de Kürt sorunu vardir.

Bunu Türkiye'li kavrami ile cözmeliyiz.

Türkiye'li kimligi her vatandasin üst kimligi olmali,Türk kavramida alt kimlik olarak degerlendirilmelidir.

Danistay'in türban kararina;

"Efendi sen kim oluyorsun,buna mecelle(Seriat hukuku)karar verir.

Tayyip Erdogan'in degistigine dair Ilhan Kesici'nin cok önemli bir tespitinide aktarmadan gecemiycem;

"50 yasina kadar izledigi cizgiyi yanlis bulup birden bire 180 derece dönüp karsisindaki fikre gecmisse bunalim gecirip intihar etmesi beklenir,cünkü degisim birdenbire degil tedrici olur."diyor Ilhan Kesici.

Ne garip degilmi,adam cikti ben degistim dedi ve basbakan oldu,basbakan olmadan önce neler söylemisse hepside yavas yavas gerceklesiyor ve adam hala basta oturuyor,ne dersiniz Eedogan degismedigine ve hedefine dogru kararli birsekilde yürürken acaba degisen baskalarimi var bu ülkede,yani insanin sorasi geliyor.Cünkü sorulmayacak gibi degil Türkiye'de olup bitenler.

saygilarla

-

Gönderi tarihi:
Türkiye'min basbakani bakin nasil gelise gelise kendini degistirmis nerelerden gelip nerelere bas olmus;

- Demokrasi bizim icin bir amac degil aractir!

.

saygilarla

Neden doysunki, daha isin basindayiz. Bekleyin daha neler yasayacagiz. Bu daha neki. Huylu huyundan vaz gecermi?

Gönderi tarihi:

Ya Maliye Bakanı Unakıtan'ın gafına ne demeli... Mikrofonun azizliği işte... Yök başkanı için ne dedi "isterse istediğimiz gibi konuşmasın" ne demek bu? Bu ülkede görev başına getirdikleri şahıslar başbakanın ve şurekasının arzusuna göre konuşmak zorunda demek... Onların istediği gibi konuşmayanı ne yapıyorlar kimbilir? :unsure:

Gönderi tarihi:

Kadrolasma zaten budur Sayin Sardunyam,kadrolasildigi zaman herkes ayni dili konusur. ve konusturulur.Birakin Yök baskanini 347 AKP milletvekili ayni seyleri konusmuyormu,konusmayan bir tek Turan Cömez vardi onuda attilar partiden.Aslinda bugün Türkiyede olup biten olumsuzluklardan tüm AKP VE ONUN KADROLARI SORUMLUDUR.Hicbirisi kendisini bu sorumluluklardan siyiramaz,baskan emretti diyemez,baskan emrettiyse seni aklin vardi kullansaydin takilmasaydin cobanin pesine derler adama.

Basbakanin agzinin bozukluguna gelince,önce onun yetistigi cevreye iyi bir bakmak gerekir.Tayyibin ögretmenleri onun talebe iken agzi en bozuk ögrenci oldugunu söylüyorlar.Cevre cok önemlidir bir insanin yetismesinde.Ve Tayyip Erdoganda nasil yetistiyse öyle yönetmeye calisiyor,eskiden hocalar varmis uzun degnekli,elif ba yi oluyamiyan ögrenci oldugu zaman oturdugu yerden degnekle vururmus ögrencinin kafasina hoca efendi.Aslinda imkanlari olsa daha neler neler yapacak Erdogan ama eli mahkum yemiyor yani.

saygilarla

Gönderi tarihi:

maksat hizmet etmek olsa ve hizmet için gelen adam şerefli, haysiyetli, onurlu bir İNSAN olsa yapamadığı şey için özür diler ve çekilir... Ama bizde bu işler böyle olmuyor Akp tarihin en büyük kadrolaşmasını yapıyor... Ama ne oluyor dediğimizde hangisi yapmadı diyorlar ya hadi anladım herkes adamını kolluyorda bari işi bilene verin, aranızda hiç mi kafası çalışan, kültür seviyesi yüksek, aydın, özgür beyinli şahsiyetler yok?

Verdiğin görevi halk için yerine getirecek kimseyle göbek bağı olmayan onurlu insan yok mu?

Emireri mi hepsi?

İçlerinde bir tane babayiğit yok mu kadrolaşma yapılırken sırf adamı olmasına bakmadan önce birde kafa yapısına bakan?

Hepsi mi aynı bunların?

Halk diliyle konuşuyor başbakan diyorlar ne komik halkımızın hepsi onun gibi kaba değil olsa bile bir başbakan olarak örnek olacağına yaptığı konuşmalarla kötü misal oluyor... -_- Yakışmıyor bu ülkenin başbakanına... Bu kadar ilkelmiyiz?

Gönderi tarihi:

Küfür insanın acizliğini gösterir diye bir söz okumustum eskiden...

Eğer insan başka bir söz bilmiyorsa zor durumda kalınca yada öfkesine hakim olamıyorsa ya küfreder yada birilerine bağırıp çağırır..

benim anlamadıgım sayın erdogan neden bu kadar öfkeli... kendisi basbakan, meclisin buyuk cogunlugu ona ait o ne dese onu yapıyorlari cumhurbaskanı olarak kardesini secti, anayasa mahkamesi baskanı onun en buyuk destekcisi, yök baskanını atadı sıkıysa erdoganın sözünden dısarı cıksın... tbmm baskanını o atadı zaten.. bu öfke nerden geliyor?

daha ne istiyor?

yasama ve yurutme hatta son yasalarla yargı ona baglı.. bu ulkede peygamberden sonra en cok sözü gecen adam konumunda yanılıyorsam düzeltin... daha ne istiyor bilen var mı?

bundan sonra ibadetlerimizi de sayın erdogana göremi yapmalıyız merak ediyorum.. nede olsa kadınların basının nasıl baglanması gerektigine de o karar veriyor...

neden bu kadar öfkeli acaba biz sadık kulları onun merhametine nail olamıyacakmıyız:(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.