Φ isyanci Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 mhpmi milliyetci mhpnin milliyetciligi sadece cikarlari dogrultusunda ilerler ayrica koltuk davasi milliyetcilikten agir basmaktadir secimlerde baraji asmak icin tabiki milliyetciligi one surecektir cunku halkin kalbine giden yolu cok ama cok iyi bilirler ama isin ozunde mhp herzaman Ataturkculuge ve kemalizmin karsisindadir ve bunu kesinlikle kabul etmemektedir onlarinki olsa olsa plastik milliyetciliktir. MHP simdi diger secimlerde oylari kendi tarafina cekme yolunda adimlari atmakta tabiki bizim halkimizin en hassas noktasi birisi turban digeri milliyetcilik ve akp ile uzlasarak bunuda basardi..... , tebrik ederim cok dogru ifade etmissiniz, elinize saglik. Yakinda görecez güzel ülkem hangi kaoslara gebe birakildi. Saygilar Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Vay be ne milliyetçi ne cumhuriyetçi ne vatan sever insnlsrımız varmış!Duygulandım doğrusu desene bu gidişle Allahın izniyle ne devlete ne millete bir zeval gelir..Her fırsatta Atatürkü kendileri İdeolojisine alet ederek Birileri kominist olduğunu birileri Dinsiz olduğunu savunurlar.....NE Atatürkçüler be!Daha terör örgütü pkk'ya terör örgütüdür diyemeyenler her fırsatta propaganda yapanlar,Türkiye cumhuriyetine **** ***** şak,şak yapanlar milliyetçi oluyor! Bşkaları olamıyor... Se kendinini hangi snıfa sokuyorsun.Cumhuriyetin değerini bilmediğin belli... Hadi bize o anlı şanlı iktidarının icraatlarını anlat...Bizde ağzımızın suyunu akıtarak seni dinleyelim. Ülkede kaos ortamı yaratan AKP_MHP ortaklığının güzelliklerinden bahset bize... Çürümüşülük ve tükenmişlik ne sana ne bana nede topluma bir yarar sağlamaz. Aklının başına al...BU ülke bu vatan bu zihniyite bırakılmaz.Bırakılamaz. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Se kendinini hangi snıfa sokuyorsun.Cumhuriyetin değerini bilmediğin belli...Hadi bize o anlı şanlı iktidarının icraatlarını anlat...Bizde ağzımızın suyunu akıtarak seni dinleyelim. Ülkede kaos ortamı yaratan AKP_MHP ortaklığının güzelliklerinden bahset bize... Çürümüşülük ve tükenmişlik ne sana ne bana nede topluma bir yarar sağlamaz. Aklının başına al...BU ülke bu vatan bu zihniyite bırakılmaz.Bırakılamaz. Daha öncede yazdım tekrar yazıyorum MHP nin çigisi belli ,türk isalm milliyetçiliğidir... düşüncesine uygun olacaklar hakkında elbette ortak olacak... Ne bekliyordunuz ?Ya bu başka parti, doğruda yapsa desteklemeyelim ,Alem ne der, bak muhalefetini destekliyor, diyemi düşünmelerini bekliyorsunuz, Başka bir parti olduğundan kendi düşüncelerinden vaz geçmelerini ve yanlış demelerinimi bekliyordunuz.. İsterseniz bütün partilerin partilerin ilkelerini bir okuyun derim ..milliyetçiden dindar,koministlerden atatürkçü olurmu diye'!.....mhp yıllardan beri her seçim vaatlerinde başörtüsüne çözüm getireceğini söylüyordu,Şimdi akp bunu yapıyor diye nasıl red etmesini beklersiniz. gerçekten çok komik bir durum oluyor.. Ayrıca kominizim fikirleri ile ısrarla Atatürkçüyüm deyip başkalarının haklı olduğu halde eleştirmek ne kadar doğru bilemiyorum...... Kominizimi savunup ben koministim deyip sonra atatürkçüyüm diye biliyorlarsa..türk islamı savunup, bununla beraber baş ortüsünü savunmak bu kadar garip gelmemeli aslında. saygılar.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Daha öncede yazdım tekrar yazıyorum MHP nin çigisi belli ,türk isalm milliyetçiliğidir... düşüncesine uygun olacaklar hakkında elbette ortak olacak...Ne bekliyordunuz ?Ya bu başka parti, doğruda yapsa desteklemeyelim ,Alem ne der, bak muhalefetini destekliyor, diyemi düşünmelerini bekliyorsunuz, Başka bir parti olduğundan kendi düşüncelerinden vaz geçmelerini ve yanlış demelerinimi bekliyordunuz.. İsterseniz bütün partilerin partilerin ilkelerini bir okuyun derim ..milliyetçiden dindar,koministlerden atatürkçü olurmu diye'!.....mhp yıllardan beri her seçim vaatlerinde başörtüsüne çözüm getireceğini söylüyordu,Şimdi akp bunu yapıyor diye nasıl red etmesini beklersiniz. gerçekten çok komik bir durum oluyor.. Ayrıca kominizim fikirleri ile ısrarla Atatürkçüyüm deyip başkalarının haklı olduğu halde eleştirmek ne kadar doğru bilemiyorum...... Kominizimi savunup ben koministim deyip sonra atatürkçüyüm diye biliyorlarsa..türk islamı savunup, bununla beraber baş ortüsünü savunmak bu kadar garip gelmemeli aslında. saygılar.. Değerli arkadaşım Şimdi anladığım kadarıyla seninde türban konusunda hassasiyetin var ve sana göre Mhp Türk/İslam anlayışına uygun hareket etti... Ben öyle olduğunu düşünmüyorum Mhp meclise girdiğinden beri Akp'nin sağ kolu oldu sadece türban konusunda değil ve örneğin birde terörist başı Abdullah Öcalan yakalandığında Mhp koalisyon ortağıydı ve idam cezasını kaldıran liderler içinde Devlet Bahçeli'nin de imzası var... Sanırım bununda sebebi Türk/İslam anlayışı olamaz... Milliyetçilik bu olmaz, Mhp'de Atatürkçü olduğunu iddia eden bir parti değil mi? Peki Atatürk'ün hangi ilkesine sahip çıktılar bugüne kadar? Bunların hepsi rant hesabı, kimsenin ülkeyi düşündüğü yok Cumhuriyetin hiç bir ilkesine sahip çıkmayacaksın sonra kendine milliyetçi diyeceksin o zaman bu yalan olur adını değiştirsin bu parti milliyetçilik şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atmak değildir, kaldıki o şehitler hepimizin şehitleri... Ne uğruna şehit olduklarını unutmamak gerekir... Mhp Türk/İslam anlayışına sahip çıkmak istiyorsa herşeyden önce kendi öz kültürümüze sahip çıksın Lübnan'dan ithal edilen türbana değil... Mhp'nin bu ülkeye bir katkısı olduğuna inanmıyorum ve böyle bir gayret görmüyorum... Akp'ye itiraz edemeyen bir muhalefet partisi gerçekten mecliste çok komik duruyor... Slogan milliyetçiliği değil Atatürk milliyetçiliği görmek istiyoruz ama istemekle kalıyoruz... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Seçimlerde elinde salladığı iple birlikte ip atlıyor Tayyip Erdoğan ve Bahçeli... "Erdoğan'ın başörtüsünü Bahçeli taksın" esprisinden sonra bu günlerde duyduğum en iyi espri... Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Halaa anlamadigim bir durum var. Din herkesin özel bir inanc ve yasam tarzi degilmi??? Ve bu insanlar özel hayatlarinda inanclarinin geregi yasamiyorlarmi veya yasayamiyorlarmi? bana göre bu alanda herhangi bir engelleme yok, cok aksine bazi kendilerini islamin bekcileri zannedenler özel hayatta uymayanlara baski uyguluyorlar, aynen oruc veya namaz meselesinde oldugu gibi. Eger din herkesin özel hayati ise ve kamu alanlarinda bu tür girisimlerin olmayacagina göre neden MHP ve AKP gibi partiler nu isi kendi cikarlari icin kullanarak ülkemizi kaosa dogru götürüyorlar. Ülkemizde sadece bu türbanlilarinmi sorunu kaldi veya sadece onlarinmi hakki yeniliyorda güya bu insanlara haklari veriliyor. AKP ve MHP yüzyillardan beri hor görülen ve haklari elinden alinan Alevi vatandaslarimizin haklarini aramiyorlar ve de vermiyorlar???? Eger özgürlükten yanaysan bunu herkese uygulamaniz gerek. Ama ben burada iyi niyet göremiyorum ve amac insanlara özgürlük falan vermek degil. Sunu sormak gerek, üniversitede türbanli okumaya izin veren zihniyet neden bu insanlara kamu alaniunda is imkani verilmesine karsi cikacak?? Mantik bunun neresinde???? Dogalk olarak türbanli okuyan insanlarimiz gene türbanli olarak ögretmenlik, doktorluk, hakimlik,...... gibi kamu alanina giren mesleklerde caliamak isteyecekler ve haklarida dogacak. Arkadaslar lütfen kendi kendimizi aldatmayalim, bu partilerin amaclari cok belli. AKP seriatci bir parti, MHP de onlarin destekcisi. Ama nedense her ikiside yaptiklarini Atatürkcülüge bagliyorlar. Anlamadim dogrusu su Atatürk ne cok yönlüymüs yaaa. sakiz gibi herkes istedigi yöne cekiyor vallahi. Saygilar Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Değerli arkadaşımŞimdi anladığım kadarıyla seninde türban konusunda hassasiyetin var ve sana göre Mhp Türk/İslam anlayışına uygun hareket etti... Ben öyle olduğunu düşünmüyorum Mhp meclise girdiğinden beri Akp'nin sağ kolu oldu sadece türban konusunda değil ve örneğin birde terörist başı Abdullah Öcalan yakalandığında Mhp koalisyon ortağıydı ve idam cezasını kaldıran liderler içinde Devlet Bahçeli'nin de imzası var... Sanırım bununda sebebi Türk/İslam anlayışı olamaz... Milliyetçilik bu olmaz, Mhp'de Atatürkçü olduğunu iddia eden bir parti değil mi? Peki Atatürk'ün hangi ilkesine sahip çıktılar bugüne kadar? Bunların hepsi rant hesabı, kimsenin ülkeyi düşündüğü yok Cumhuriyetin hiç bir ilkesine sahip çıkmayacaksın sonra kendine milliyetçi diyeceksin o zaman bu yalan olur adını değiştirsin bu parti milliyetçilik şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atmak değildir, kaldıki o şehitler hepimizin şehitleri... Ne uğruna şehit olduklarını unutmamak gerekir... Mhp Türk/İslam anlayışına sahip çıkmak istiyorsa herşeyden önce kendi öz kültürümüze sahip çıksın Lübnan'dan ithal edilen türbana değil... Mhp'nin bu ülkeye bir katkısı olduğuna inanmıyorum ve böyle bir gayret görmüyorum... Akp'ye itiraz edemeyen bir muhalefet partisi gerçekten mecliste çok komik duruyor... Slogan milliyetçiliği değil Atatürk milliyetçiliği görmek istiyoruz ama istemekle kalıyoruz... Sevgili sardunyam biliyorsunuz yazılarınızı yakından takip ediyorum ve bir çok düşüncelerinizde katılıyorum evet türban konusunda hassasiyetim var ,çünkü bu baş örtüsüne karşı olanları samimi bulmuyorum . Amaçları kutuplaşma yaratmak ve islama karşı mücadele olarak görüyorum. Mhp ile her hangi bir ilgim ve ilşkim olmadığı gibi, MHP gerçekten kendi ilkelerini uygulamış olsa kabul ederim...şu anda mhp lideri bahçeliyi de davasında samimi görmüyorum ve yaptıklarınıda onaylamıyorum...tabi bu arada bana göre doğru yaptıkları şeylerden biri baş örtüsü sorununu ele almasıdır...bu bana göre doğrudur.... Dsp zamanındaki durumları gerçekten iç acısı bir olaydı. Mhp gibi bir partinin her şeyine ters düşmekteydi o nedenle yaptıklarını onaylamıyorum... Ama doğru gördüklerimede doğru demek zorundayım...bugün bahçeli Aynı hatayı (Dsp döneminde yaptığı hata)tekrar yapamazdı çünkü mhp tabanı baş örtüsüne çözüm getirmesini beklerken Bugün karşı olması düşünülemez... Evet sardunyam MHP olduğu gibi DİĞer CHP;DSP;ANAP vs hangisi rant hesabı yapmadı? Dün Alevi vatandaşları ve kürt vadandaşlarını solculuk adına rant yapmadımı bugün MHP den farkı kalmayan chp ne peşindeydi acaba...CHP 'yi örnek olarak verdim diğer partilerin kimler üzerinden rant yaptıklarını yazmaya gerek yok sanırım... Bana bu gün örnek bir parti gösterebilirmisiniz... saygılar.. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Sevgili sardunyam biliyorsunuz yazılarınızı yakından takip ediyorum ve bir çok düşüncelerinizde katılıyorum evet türban konusunda hassasiyetim var ,çünkü bu baş örtüsüne karşı olanları samimi bulmuyorum .Amaçları kutuplaşma yaratmak ve islama karşı mücadele olarak görüyorum. Mhp ile her hangi bir ilgim ve ilşkim olmadığı gibi, MHP gerçekten kendi ilkelerini uygulamış olsa kabul ederim...şu anda mhp lideri bahçeliyi de davasında samimi görmüyorum ve yaptıklarınıda onaylamıyorum...tabi bu arada bana göre doğru yaptıkları şeylerden biri baş örtüsü sorununu ele almasıdır...bu bana göre doğrudur.... Dsp zamanındaki durumları gerçekten iç acısı bir olaydı. Mhp gibi bir partinin her şeyine ters düşmekteydi o nedenle yaptıklarını onaylamıyorum... Ama doğru gördüklerimede doğru demek zorundayım...bugün bahçeli Aynı hatayı (Dsp döneminde yaptığı hata)tekrar yapamazdı çünkü mhp tabanı baş örtüsüne çözüm getirmesini beklerken Bugün karşı olması düşünülemez... Evet sardunyam MHP olduğu gibi DİĞer CHP;DSP;ANAP vs hangisi rant hesabı yapmadı? Dün Alevi vatandaşları ve kürt vadandaşlarını solculuk adına rant yapmadımı bugün MHP den farkı kalmayan chp ne peşindeydi acaba...CHP 'yi örnek olarak verdim diğer partilerin kimler üzerinden rant yaptıklarını yazmaya gerek yok sanırım... Bana bu gün örnek bir parti gösterebilirmisiniz... saygılar.. Bana görede her parti söylediginiz gibi bazi gruplar üzerinden siyaset yapmistir ve rant elde etmistir. Ve bu ülkemiz icin hayirli bir durum degildir. Nasilki su an türban üzerinden AKP ve MHP nin siyaset yaptigi gibi. MHP'nin türbana cözüm getirme egilimi böylemi sonuclanmaliydi??? Yarin bu türban olayi dahada büyüyüp islam referans alinarak rejim degistirilmeye baslandigi zaman ne diyecegiz acaba??? Bana göre Türkiye'de kimsenin basörtüsü problemi yoktur, ama siyasi amacla suni bir problem yapilmistir. Dini okullara ve kamu alanina sokmak isenmistir ve sonunda basardilar gibi gözüküyor. MHP Apo konusunda oldugu gibi türban konusunda da sinifta kalmistir ve sedece bir taseron parti oldugunu ispatlamistir. Saygilar Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 ........ Bu forumda böyle açık, net, dürüst ve dosdoğru, mantıklı, akılcı bir sese ihtiyaç var, teşekkürler ucansahin. Keşke sizi klonlayıp çoğaltabilsek! Çünkü bu ülkenin de ihtiyacı var... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 Sevgili sardunyam biliyorsunuz yazılarınızı yakından takip ediyorum ve bir çok düşüncelerinizde katılıyorum evet türban konusunda hassasiyetim var ,çünkü bu baş örtüsüne karşı olanları samimi bulmuyorum .Amaçları kutuplaşma yaratmak ve islama karşı mücadele olarak görüyorum. Mhp ile her hangi bir ilgim ve ilşkim olmadığı gibi, MHP gerçekten kendi ilkelerini uygulamış olsa kabul ederim...şu anda mhp lideri bahçeliyi de davasında samimi görmüyorum ve yaptıklarınıda onaylamıyorum...tabi bu arada bana göre doğru yaptıkları şeylerden biri baş örtüsü sorununu ele almasıdır...bu bana göre doğrudur.... Dsp zamanındaki durumları gerçekten iç acısı bir olaydı. Mhp gibi bir partinin her şeyine ters düşmekteydi o nedenle yaptıklarını onaylamıyorum... Ama doğru gördüklerimede doğru demek zorundayım...bugün bahçeli Aynı hatayı (Dsp döneminde yaptığı hata)tekrar yapamazdı çünkü mhp tabanı baş örtüsüne çözüm getirmesini beklerken Bugün karşı olması düşünülemez... Evet sardunyam MHP olduğu gibi DİĞer CHP;DSP;ANAP vs hangisi rant hesabı yapmadı? Dün Alevi vatandaşları ve kürt vadandaşlarını solculuk adına rant yapmadımı bugün MHP den farkı kalmayan chp ne peşindeydi acaba...CHP 'yi örnek olarak verdim diğer partilerin kimler üzerinden rant yaptıklarını yazmaya gerek yok sanırım... Bana bu gün örnek bir parti gösterebilirmisiniz... saygılar.. Değerli arkadaşım Bende senin yazılarını takip ediyorum ve seni çok samimi buluyorum üstelik ülke meselelerine karşı gösterdiğin duyarlılığı taktir ediyorum... Ancak her konuda hem fikir olacağız diye bir kaide yok tabi... İşte bu meselede farklı düşünüyoruz... Bana kalırsada Türkiye'de siyaset kitlenmiş ve kirlenmiştir... Yenilenmeye ve temizlenmeye ihtiyacı var ama siyasetin içine girenlerin hiç biri yenilerin, gençlerin ve ulusalcıların önünü açmaz... Evet hepsi bu işten rant elde ediyor horoz döğüşü izler gibi izliyoruz oysa kimse kimsenin kuyruğuna basmıyor... Hepsi politik söylemler yapıyor... Çünkü hiç birinin ilkesi yok, göstermelik ilkeleri vitrine koyuyorlar ancak sadece orada kalıyor... Buraya kadar hemfikiriz sanırım... Yani hiç bir siyasi partiyi diğerinden ayırmadan konuştum... Türban meselesinde hassasiyetleri anlayabiliyorum... Bu konu "yumuşak karnımız" ağzımızı dilimizi bağlayan kitlenip kaldığımız nokta burası... Ve işte bu yüzden ne kadar tehlikeli bir hal alabilceğini kestirebiliyorum... Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana üniversitelerimizde böyle bir kavga görülmemişti taki birileri başörtülü kızları sahnenin önüne iterek dini siyasete karıştırana dek... Şimdi diğer bazı arkadaşlara bu konuda neden bu kadar sert durduğumu izah edemem biliyorum çünkü onlar bu işin siyasi tarafını destekliyorlar... Yani bu konuda "ulus bilincinin" karşi tarafı onlar... "ümmetçiler" ama senin meseleyi anlayacağına inanıyorum... Türkiye içerisini sarmış tarikat yuvalarından kurtulmadıkça, dini siyasete alet eden siyasetçilerden arınmadıkça bu işin mağduru bizler olacağız... Maksat kadınları, kızları okutmak değil maksat kadınları kızları öne sürüp bizi yumuşak karnımızdan yıkmak... Anlatabiliyor muyum? Dini alakadar eden her konu inanan için hassas ve bu konuda kendisini çaresiz hissediyor ama geleceğimizi ilgilendiren bu mevzuda başörtüsü yüzünden vatana ihanet etmeyeceklerini umuyorum ve kadınların bu oyunu görmelerini diliyorum... Türk erkekleri için kadın mahremiyet din tartışılmaz işte kilit noktası bu, zaten bu işlerde dinin kullanılması en kolay ve en etkili yoldur... Oysa Kuran'da bahsedilen örtü bu değil ve amaç müslüman kadının o toplumda ayırt edilebilmesiydi... Tabi anlatamıyoruz bunu... İslam dinini dejenere edenler kesinlikle dinsizler değil bunu görmek zor değil... İslama sahip çıktığını sanan kandırılmış insanlar en büyük zararı veriyorlar... Dini mantıktan ve bilimden uzaklaştırarak... Zaman üstü düşünemeyerek... Düşünmek bile günahtır böylelerine göre... selamlar Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL!!! Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın RTE?nin birbirlerine ve partilerine olan yaklaşımlarını isterseniz hatırlatayım. Başka başlıklarda ısrarla hatırlamak istemeyen arkadaşlarımızın mevcut olduğunu görerek, tespiti sabitlemek istedim. 15.09.2006 tarihli gazetelerden bir alıntı: Sayın Bahçeli parti merkezinde düzenlediği bir basın toplantısında bakınız Sayın RTE hakkında neler diyor ; "Dini hassasiyetleri istismar, milli hassasiyetleri tahrip ederek milli ve manevi bünyemizde ağır hasara neden olan 'inanç hortumcusu' Sayın Başbakan ve AKP zihniyeti, 83 yıllık maziye sahip milli, demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni anayasal sınırlarını zorlayarak yeniden yorumlama çabası içine girmiştir" Bu kadar mı söylemiş dersiniz? Bakalım konuşma ilerledikçe, konu değiştikçe neler eklemiş: Ülkücüleri, şehitleri istismar etmekle suçlamanın yalnızca siyasi bir ahlaksızlık değil, aynı zamanda şehitlere karşı yapılan büyük bir alçaklık olduğunu kaydeden Bahçeli, "Hasımlarını, kendi değer ve etik sistemi içinde yargılayan bu ikiyüzlü ve istismarcı zihniyet, her siyasi hareketi de ilkesiz, değersiz ve kişiliksiz zannetmektedir" dedi. Bu ifadeler Sayın Bahçeli?nin Sayın RTE hakkındaki temel görüşlerine ışık tutacaktır diye düşünüyorum. Peki, Sayın RTE Sayın Bahçeli ve partisi hakkında neler söylemiş ? Samanyolu TV?de ; "Bunlar eli silahlı, devamlı kin, nefret, kan... Adeta bundan zevk alıyorlar. Bahçeli?yi dinliyorum, aman yarabbi, nasıl hareketler bunlar?" Adana?da; "İp atanları, ip atlayanları, benim milletim gayet iyi bilir." Adıyaman?da; "Bu millet, sizin cemazüevvelinizi iyi bilir. CHP yavrusunu doğurmuş, MHP... Al birini, vur öbürüne." Kanal A?da; "Bahçeli, dürüst değil... MHP?nin tutarsızlıklarla halkı aldatmaya çalışmasına üzülüyorum." Ankara?da; "Milliyetsiz milliyetçilik bitmiştir. CHP değirmenine su taşıyor MHP." Kütahya?da; "Bölücü örgütün başını sana hediye edecekler. Sen kalkıp, hapishaneyi, İmralı?yı döşeyeceksin... Yemezler! Dürüst olalım. Ne milliyetçisi yaaaa! CHP?ye yedek parça olmayın." Bunlar karşılıklı görüşler sevgili arkadaşlar. Yorum yapmak isteyen yapar, yorum yapamayan işi getirip özgürlükler,insan hakları,siyasal simgeler ve milli iradeye itaatsizlikle birleştirir. Sayın RTE?nin laiklik ile ilgili meşhur sözlerini tekrar hatırlatmadan önce, türban konusunda gösterilen tepkinin, yasağın kaldırılmasına karşı yapılan muhalefetin milli iradeye saygısızlık olmadığı açıktır. Milli iradenin temsilcisi diye tanımlanan milletvekillerimiz sadece AKP milletvekilleri değillerdir. CHP?ye DSP?ye oy veren kişiler bu ülkenin vatandaşı, bu iradenin ortak paydası değiller midir? Haa burada şu kavram karmaşasına denk gelebilir olay, ?efendim demokrasi var ve %46 oy aldık, tabii ki amaçlarımızı, tabanımızın isteklerini yapacağız.? Yok işte, olay öyle değil? Bunu eğer böyle yorumlanıyorsa, demokrasi tanımını bilemiyoruz demektir. Demokrasi çoğunluğun her istediğini yapabileceği, oy çokluğu ile anayasayı kuşa çevirebileceği bir sistem değildir. Demokrasilerde kararlar ortaktır, endişe ve huzursuzluk ortamlarına bu nedenle mahal verilmez. Laikliğimizin bekçisi olduğunu iddia eden Sayın RTE söylemlerine geri dönersek; ?Yahu bu millet istedikten sonra laiklik tabii elden gidecek!.. Sonra nedir bu laiklik Allah aşkına?.. Bu ne menem şey?? dememiş miydi? ?Camiler kışlamız ,müminler askerimiz ,kubbeler miğferimiz ,minareler süngümüzdür? diye şiir bile okumamış mıydı? ?Demokrasi amaç mı olacak, araç mı olacak? İşte burası tartışmaya açılmalıdır. Bize göre demokrasi hiçbir zaman amaç olamaz? diye konuşmamış mıydı? Hoş, gerçi daha sonra ?söylemedim? dedi ama buyrun bu da videosu: -http://www.youtube.com/watch?v=gqbbOCGnbeE- E dün onları söylemiştik, bugün değiştik! Buna kim inanır arkadaşlar? Siz bu satırları okuduğunuza göre, aklı başında, vatan sevdalısı, fikri hür insanlarsınız, dönüp bakınız 10-15-20 sene geçmişinize (ya da daha büyüklerim daha eskiye de gidebilirler)? Korkmadan ve samimiyetle dönüp bakın ve kendi hayatınızda böyle bir dönüş, böyle zıt söylemlerde bulundunuz mu hiç düşünün! Böylesi iki farklı fikrin insanı olabilmeyi kendinize yakıştırıyorsanız, oportunizminizle sizi baş başa bırakıyorum. Siz bu yazıya daha fazla devam etmeyin. Yani uzun lafın kısası demem o ki, yağlı urgan atanların, inanç hortumcularının, sözde demokrasi ve laikliğin güvenceleri olan insanların yazıya dökülmüş halleridir bu anlattıklarım. Durum böyle iken, bunları bilen ve bu ikili tavır sahiplerinin yönettiği ülkenin gidişhatı ile endişe duyan insanlara kimsenin çıkıp ?herkes işine baksın? deme hakkı yoktur. Laik cumhuriyetin tarafı olmak, bu değerlere sahip çıkmak asla ve asla popüler bir slogan haline getirilmiş ?darbe sevdalısı? olmak demek değildir. Cumhuriyetimizin ve temel değerlerinin ve Atatürk ilke ve inkılaplarının böylesi 180 derecelik dönüşlere alışık insanların eline bırakılmaması gerekmektedir. Diğer yandan bunu Türk Silahlı Kuvvetleri ile özdeşleştirmek de çok çirkin ve mesnetsiz bir iddia olacaktır. Elbetteki Türk Silahlı Kuvvetleri tarafsız olmayacaktır, TSK da Cumhuriyetimizin ve temel değerlerinin ve Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucu tarafındadır. Bu özü çevirip, başka anlamlar yüklemeye çalışmak, tarihimize yapılmış en büyük ihanet olacaktır. Bitirirken, en başta yazdığım o sözü tekrarlamak istiyorum. YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL!!! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 Basbakan'in Almanya gezisi var sanirim bugün Almanya'da olacak.Ne varki mesele basbakanin Almanya'ya gelmesi degildir.Türk televizyonlarinin Avrupa yayini yapan kanallarindan ATV AVRUPA birkac günden beri Recep Tayyip Erdogan Icin özel bir reklam yapmaktadir.Ben sahsen ATVnin yaptigi bu reklami veya ATV ye bu reklkamin yaptirilmasini tam bir AKP ve Erdogan propagandasi olarak ekranlara tasinmasini kiniyorum.Belki görenleriniz vardir yoksa ATV avrupa kanalini izleyin.Reklam söyle: EKrani kaplayan bir Türk bayragi,önünde Recep Tayyip Erdogan'in halki selamlayan görüntüleri ve yüksek bir sesle *Basbakanimiz Almanyaya geliyor,KölnARENA hallede sizlerle beraber olacaktir,Tüm halkimiz davetlidir giris ücretsizdir.* Ben bu reklami bir propaganda araci olarak görmekteyim,özellikle ATV de yapilmasi ise ATV nin neye hizmet verdigini anlatir.Ben bu reklami gördügümde bir zamanlar Özal'in ekranlarda yaptigi isleri gösteren reklamlarina benzetiyorum.Halki sömürme reklamlari. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.