Φ muki Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Üniversitelerdeki türban yasağıyla ilgili, MHP ve AKP kurmayları saat 12.00'de TBMM'de biraraya geldi. Yaklaşık bir buçuk saatlik görüşmenin ardından prensipte anlaşmaya varıldı. AKP ve MHP türban sorununun çözümünde anlaştı. MHP Genel Başkan Yardımcıları Cihan Paçacı ile Faruk Bal, İstanbul Milletvekili Deniz Bölükbaşı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ile Bekir Bozdağ ileAnayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun katıldığı ve yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada şöyle denildi: “Konu yüksek öğretimde kanayan bir yaradır. Bunun mutlaka çözülmesi gerekmektedir. İki parti müteakip defalar bu yasaya karşı olduğunu çok değişik tepkilerle kamuoyuna açıkça ifade etmişlerdir. Konu iki parti tarafından da hak ve özgürlükler açısından değerlendirilmektedir. Çözüme dönük müzakere yapılmıştır. Genel çerçevede bir mutabakata varılmıştır. Teknik çalışmalarımız devam etmektedir.” Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İspanya'dan yaptığı açıklama ile başlayan 'Türbana üniversitelerde serbestlik' tartışmaları, MHP'nin verdiği Anayasa'nın 10'uncu Maddesi'ndeki değişiklik önerisi ile kanun teklifine dönüşmüştü. MHP önceki gün kanun teklifini imzaya açtı. AKP, MHP'nin önerisini yetersiz bularak yeni bir teklif hazırladı. Önceki gece partinin üst yönetimi tarafından ana çerçevesi çizilen teklif 3 maddelik bir Anayasa teklifi öngörüyordu. MHP, sadece Anayasa'nın "Kanun Önünde eşitliği" düzenleyen 10'uncu Maddesinde değişiklik teklif etmişti. AKP buna ek olarak, "Temel haklar ve Özgürlükleri" düzenleyen 13'üncü Madde'de ve "Eğitim, öğrenim hakkı ve ödevi"ni düzenleyen 42'nci Madde'de de değişiklik istiyordu. AKP'liler dün tekliflerini MHP'ye sundu. Ancak MHP'liler de AKP'nin teklifine tepki gösterdi. İki partinin hukukçu milletvekilleri bugün saat 12.00'de Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki odasında bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saatlik görüşmenin ardından prensipte anlaşmaya varıldı. Türbanın üniversitelerde serbest bırakılması için 10'uncu ve 42'nci maddelerinde değişiklik yapılması kararına varıldı. Ancak heyetlerin görüşmelerinin ardından son kararı yine Erdoğan ve Bahçeli verecek. 24 Ocak 2008 hurriyet Alıntı
Φ ismokismo Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 MHP zaten siyasi yapisi geregi olani yapti, baska bir tavir beklemek dogru olmazdi bana göre. MHP zaten türkcülük, milliyetcilik ve ismacilik cercevesinde siyaset yapan bir parti. Atatürkcülüge gelince her ikiside en iyi kendilerinin atatürkcü olduklarini iddaa ediyorlar. Ama pratikte yaptiklarina bakarsak atatürkün ne kadar takipcileri oldugu acikca belli. Umarim ülkemizin büyük cogunlugu bu seriatci atatürk düsmani rejim sevdalilarina umduklarin girtlaklarinda birakirlar ve güzel ülkem cagdas dünyada yerini almaya devam eder. Saygilar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Atatürk Türk milliyetcisiydi yani bugün yok edilmeye calisilan ulusalcilardandi.Ulusalcilara karsi olanlarin AKP ve MHP nin Atatürk'cü cizgide olmadiklarindan sikyet etmeleri ise isin en komik yanidir.aKP ve MHP Türk milliyetciligine yani Atatürke karsi iki partidir anlasmalarinida bu zeminde cok normal buluyorum,Türkiyede Lozana,Ulusalcilara karsi girisilen saldirinin mimarlari AKP ve MHP dir.Aslinda azinlik vakiflari icin ulusalcilara dil uzatanlarin AKP ve MHP isbirliginden mutlu olmalari gerekir. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Hayirli olsun ne diyelim yeni yüz yeni cehre kazanacagiz? bakin Milli takimizin formasinin rengini bile yeni cehre kazandirdik turkuaz rengiyle bakarsin ADIMIZDA ISLAMI TURKUAZ OLMUS... eee ATAMIZIN kemiklerini sizlatmakdan korkmayan onuda yapar ...benim tavsiyem bu ikili bir daha Atamiza ziyarete gitmesin.. icerden yikamayanlar disardan yikmanin temelini atmislardir...vermisler bizimkilerin eline kazma küregi farkinda degiller bizimkilerde oh be toplumsal barisin yaratmanin mutluluguyla herhalde bilmiyorum ne yapiyorlardir..su anda ergonakon destaninimi okuyorlardir yoksa Bursa nutkunumu simdi sormak lazim ülkemizde seriatci tehlikesi bitmismidir artik hic bir arzulari kalmamismidir artik hersey tozpembemi olacaktir o kadar toz pembe olup islam ülkelerine örnek olup kilik kiyafet rengini birde o güzel kendi renklerini ihrac edecekmidir bu ikili ..baslari kapali kizlarin özgürlügü icin? gidiyoruz gidiyoruz kimsede bilmiyor nereye gittigimizi.. birileri bizi postalamis gidiyoruz ..Hayirli yolculuklar! türkcülük yapanlarinda kulaklari cinlasin..olsa olsa onlardan nurcu olur diyenler hakliymis... Alıntı
Φ ismokismo Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Hayirli olsun ne diyelim yeni yüz yeni cehre kazanacagiz? bakin Milli takimizin formasinin rengini bile yeni cehre kazandirdik turkuaz rengiyle bakarsin ADIMIZDA ISLAMI TURKUAZ OLMUS... eee ATAMIZIN kemiklerini sizlatmakdan korkmayan onuda yapar ...benim tavsiyem bu ikili bir daha Atamiza ziyarete gitmesin.. icerden yikamayanlar disardan yikmanin temelini atmislardir...vermisler bizimkilerin eline kazma küregi farkinda degiller bizimkilerde oh be toplumsal barisin yaratmanin mutluluguyla herhalde bilmiyorum ne yapiyorlardir..su anda ergonakon destaninimi okuyorlardir yoksa Bursa nutkunumu simdi sormak lazim ülkemizde seriatci tehlikesi bitmismidir artik hic bir arzulari kalmamismidir artik hersey tozpembemi olacaktir o kadar toz pembe olup islam ülkelerine örnek olup kilik kiyafet rengini birde o güzel kendi renklerini ihrac edecekmidir bu ikili ..baslari kapali kizlarin özgürlügü icin? gidiyoruz gidiyoruz kimsede bilmiyor nereye gittigimizi.. birileri bizi postalamis gidiyoruz ..Hayirli yolculuklar! türkcülük yapanlarinda kulaklari cinlasin..olsa olsa onlardan nurcu olur diyenler hakliymis... Cok dogru söylüyorsun sayin Efendi Türkler. Cumhuriyete ve Atatürk'e sahip cikmak nurculukla olmaz, bilhassa cagdasliga, özgürcülüge, demokrasiye, ilime ve bilime deger vererek olur. Umudum halkimizin nurcu ve seriatcilarin oyununa gelmeden bagimsizligimizdan ödün vermeden dim dik ayakta kalmasi. Bugün demokrasiyi arac olarak kullanip ülkemizi karanlik bir sisteme götürmek isteyenler emellerine ulastiktan sonra birakin kamu yerlerinde bayanlarin türbanli gezmek zorunda kalacaklarini, sokakta ve evde bile kapanmak zorunda kalacaklar. Bu sistemle yönetilen tüm ülkelerde uygulama böyledir, tersi zaten düsünülemez. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2008 Hayirli olsun ne diyelim yeni yüz yeni cehre kazanacagiz? bakin Milli takimizin formasinin rengini bile yeni cehre kazandirdik turkuaz rengiyle bakarsin ADIMIZDA ISLAMI TURKUAZ OLMUS... eee ATAMIZIN kemiklerini sizlatmakdan korkmayan onuda yapar ...benim tavsiyem bu ikili bir daha Atamiza ziyarete gitmesin.. icerden yikamayanlar disardan yikmanin temelini atmislardir...vermisler bizimkilerin eline kazma küregi farkinda degiller bizimkilerde oh be toplumsal barisin yaratmanin mutluluguyla herhalde bilmiyorum ne yapiyorlardir..su anda ergonakon destaninimi okuyorlardir yoksa Bursa nutkunumu simdi sormak lazim ülkemizde seriatci tehlikesi bitmismidir artik hic bir arzulari kalmamismidir artik hersey tozpembemi olacaktir o kadar toz pembe olup islam ülkelerine örnek olup kilik kiyafet rengini birde o güzel kendi renklerini ihrac edecekmidir bu ikili ..baslari kapali kizlarin özgürlügü icin? gidiyoruz gidiyoruz kimsede bilmiyor nereye gittigimizi.. birileri bizi postalamis gidiyoruz ..Hayirli yolculuklar! türkcülük yapanlarinda kulaklari cinlasin..olsa olsa onlardan nurcu olur diyenler hakliymis... Baş örtüsüne destek olunca hemen Atatürk diüşmanı olunuyor nasılsa!Atatürkle yakından uzaktan alakası olmayan bile Baş ortüsü konusunda Bir bakıyorsun Atatürkçü oluvermiş . Once Atatürkü tanıyın!Sonra Yine savunun Savuna bilirseniz.. Sizin Tanımaya niyetiniz yok sanırım. o zaman şu sorularıma yanıt verirmisiniz?O zaman belki birz olsun Tanırsınız. -Atamızın Baba tarfından Dedesi(Basının babası kimdir, Adı nedir? -Atamızın Anne Tarfanından Dedesi(Annesinin Babası kimdir,Adı nedir. -Atamızın Annesinin başı kapalımıydı değilmiydi. -Atamızın Kız kardeşinin Başı kapalımıydı değilmiydi?bunları yanıtlarmısınız,Bizide aydınlatmış olursunuz... Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Baş örtüsüne destek olunca hemen Atatürk diüşmanı olunuyor nasılsa!Atatürkle yakından uzaktan alakası olmayan bile Baş ortüsü konusunda Bir bakıyorsun Atatürkçü oluvermiş .Once Atatürkü tanıyın!Sonra Yine savunun Savuna bilirseniz.. Sizin Tanımaya niyetiniz yok sanırım. o zaman şu sorularıma yanıt verirmisiniz?O zaman belki birz olsun Tanırsınız. -Atamızın Baba tarfından Dedesi(Basının babası kimdir, Adı nedir? -Atamızın Anne Tarfanından Dedesi(Annesinin Babası kimdir,Adı nedir. -Atamızın Annesinin başı kapalımıydı değilmiydi. -Atamızın Kız kardeşinin Başı kapalımıydı değilmiydi?bunları yanıtlarmısınız,Bizide aydınlatmış olursunuz... Lütfen konulari saptirmayalim, kimsenin özel hayatinda basini örtmesine karsi gelende yok yasak ta yok. Atatürk'ü iyi tanidiginizi iddaa ediyorsunuz, kamu alaninda türbanin yasak olmasini Atatürk istemedimi diyorsunuz yani??? Lütfen her seye Atatürk'ü alet ederek cumhuriyetimizi yikmaya calismayalim. Alıntı
Φ ismokismo Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Baş örtüsüne destek olunca hemen Atatürk diüşmanı olunuyor nasılsa!Atatürkle yakından uzaktan alakası olmayan bile Baş ortüsü konusunda Bir bakıyorsun Atatürkçü oluvermiş .Once Atatürkü tanıyın!Sonra Yine savunun Savuna bilirseniz.. Sizin Tanımaya niyetiniz yok sanırım. o zaman şu sorularıma yanıt verirmisiniz?O zaman belki birz olsun Tanırsınız. -Atamızın Baba tarfından Dedesi(Basının babası kimdir, Adı nedir? -Atamızın Anne Tarfanından Dedesi(Annesinin Babası kimdir,Adı nedir. -Atamızın Annesinin başı kapalımıydı değilmiydi. -Atamızın Kız kardeşinin Başı kapalımıydı değilmiydi?bunları yanıtlarmısınız,Bizide aydınlatmış olursunuz... Atamiz cumhuriyeti kurarken basörtüye veya türbana özel alanlarda takinildigiu sürece tabiiki bir sey demedi ve simdi de diyen kimse yok. Ama Atatürkcü olara türbanin kamu alaninda da serbest olasini dogru görüyorsaniz, kimin sahte Atatürkcü ve seriat yanlisi oldugu cok acik. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Atamiz cumhuriyeti kurarken basörtüye veya türbana özel alanlarda takinildigiu sürece tabiiki bir sey demedi ve simdi de diyen kimse yok. Ama Atatürkcü olara türbanin kamu alaninda da serbest olasini dogru görüyorsaniz, kimin sahte Atatürkcü ve seriat yanlisi oldugu cok acik. Benim Sorularıma cevap verin Alkası olmayan cümlelerle geçmeyin. Baş örtüsüne karşı olmayanlar size göre şeriatçi öylemi? Sizde Atatürkçüsünüz!Öylemi? Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 MHP zaten siyasi yapisi geregi olani yapti, baska bir tavir beklemek dogru olmazdi bana göre. MHP zaten türkcülük, milliyetcilik ve ismacilik cercevesinde siyaset yapan bir parti. Atatürkcülüge gelince her ikiside en iyi kendilerinin atatürkcü olduklarini iddaa ediyorlar. Ama pratikte yaptiklarina bakarsak atatürkün ne kadar takipcileri oldugu acikca belli. Umarim ülkemizin büyük cogunlugu bu seriatci atatürk düsmani rejim sevdalilarina umduklarin girtlaklarinda birakirlar ve güzel ülkem cagdas dünyada yerini almaya devam eder.Saygilar Ne güzel fikirler öne sürmüşsün güzel kardeşim.Bu ülkede senin düşündüğün gibi çağdaşlığı savunanlar %30-35'i oluşturuyor.Diğerleri gerici sence %65-70.Ve sonra diyorsin ki milletim onların heveslerini kursağında koyacak.Ortada bir çelişkili istek yok mu bir baksana.Medet umduğun kesim senin gibi düşünmeyen kesim, senin tabirinle çağdaş olmayan kesim,Atatürk düşmanı olan kesim.Bu milletin yüzde yüzü senin savunduğun çağdaşlığı niye savunmuyor acaba hiç düşündün mü?Devlet(hakim olan güç) bütün gücünü istediği gibi düşünen, istediğini seçtirebilecek,istediği çağdaşlığı kabul ettirecek insan tipi oluşturmak için harcarken, insanını böyle eğitmeye çalışırken niye kendisine bu kadar zıt insanlar,gruplar oluşuyor acaba düşünülmesi gereken bir soru.Hakim güç bir yerlerde yanlış yapıyor ama yanlışı milletinde arıyor her nedense, çok ilginç.İstenilen insan tipi bir türlü yetiştirilemiyor neden acaba? Aynı ideolojik eğitimden geçmemize rağmen bir taraf hiç asimile olmuyor doğruyu bulamıyor nedense? Daha bir dünya olgu ve soru birazcık düşünene ve görene. ''Her bakan göremez, her gören gördüğünü bilemez.''(Her gören kendi gözüyle görür.Benim gördüğüm de bu, sana göre yanlış olabilir bana göre doğru.) İLİM, İLİM BİLMEKTİR. İLİM KENDİNİ BİLMEKTİR. SEN KENDİNİ BİLMEZSEN, YA NİCE OKUMAKTIR? YUNUS EMRE MUHABBETLE... Alıntı
Φ ismokismo Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Benim Sorularıma cevap verin Alkası olmayan cümlelerle geçmeyin.Baş örtüsüne karşı olmayanlar size göre şeriatçi öylemi? Sizde Atatürkçüsünüz!Öylemi? Hangi sorunuzdan bahsediyorsunuz???? Alakasi olmayan hangi cümleler var????? Kelime oyunu yapan benmiyim sizmisiniz??? Dikkatinizi cekerim ben türbandan bahsederken (siz bas örtüsün de kaliyorsunuz) kamu alanindaki türbandan(basörtüsü) bahsediyorum, lütfen siz saptirmayin konuyu. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2008 Hangi sorunuzdan bahsediyorsunuz???? Alakasi olmayan hangi cümleler var????? Kelime oyunu yapan benmiyim sizmisiniz??? Dikkatinizi cekerim ben türbandan bahsederken (siz bas örtüsün de kaliyorsunuz) kamu alanindaki türbandan(basörtüsü) bahsediyorum, lütfen siz saptirmayin konuyu. Baş örtüsü ile türban arasındaki farkı öğrenebilirmiyim. Olaya Attürkü Alet ettiğinizden söylüyorum,Atatürk Baş ortüsüne karşı olsaydı önce Annesi ve kız kardeşinin başını açmasını sağlardı ve O zamanda Baş örtüsünü yasaklardı. Kendi ideolojinize göre Atatük yorumu yapamasınız.Atatürkün islam hakkında düşündükleri Ap açık ve belgelerle kanıtlıdır .bunun tartışması olamaz. Bugün kamu alanı dediğiniz yerler kanunla belirtilerek kanun çerçevesi içerisinde yasllaştırılamazmı. MHP'nin vermiş olduğu teklif Askeri okullar ve polis akademileri Haricinde serbest olmalıdır derken bunda ne gibi bir sakınca olabilir. Çünkü İki kurumda resmi elbiseleri olması nedeniyle Altı şiş hane, üstukütüphane olmayacağın göre,Bu kurumlar hariç olabilir. Alıntı
Φ ismokismo Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Baş örtüsü ile türban arasındaki farkı öğrenebilirmiyim.Olaya Attürkü Alet ettiğinizden söylüyorum,Atatürk Baş ortüsüne karşı olsaydı önce Annesi ve kız kardeşinin başını açmasını sağlardı ve O zamanda Baş örtüsünü yasaklardı. Kendi ideolojinize göre Atatük yorumu yapamasınız.Atatürkün islam hakkında düşündükleri Ap açık ve belgelerle kanıtlıdır .bunun tartışması olamaz. Bugün kamu alanı dediğiniz yerler kanunla belirtilerek kanun çerçevesi içerisinde yasllaştırılamazmı. MHP'nin vermiş olduğu teklif Askeri okullar ve polis akademileri Haricinde serbest olmalıdır derken bunda ne gibi bir sakınca olabilir. Çünkü İki kurumda resmi elbiseleri olması nedeniyle Altı şiş hane, üstukütüphane olmayacağın göre,Bu kurumlar hariç olabilir. Sayin kaplan-200 sadece askeri yerler ve polisler kamu yerleri degildir dikkatinizi cekerim. Tüm devlet daireleri, hükümet binalari, hastaneler, okullar, üniversiteler, vs..... Lütfen dikkatlin olalim, bugün nunlara müsaade edilmesine göz yuman, yarin hepsine müsade etmek zorunda kalir ve seriata destek verir. Birakalim lütfen ülkeyi kaosa getirecek sakincali seyleri. Zaten herkes özel hayatinda ister türban isterse bas örtüsü takabiliyor. Dini inanc is´nsanlarin özel durumudur ve kamu yerlerinde serbest olamaz. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Hem Milliyetci hem Şeriatci olunurmu? Şeriatcidan Milliyetci olurmu ..Milliyetciden Şeriatci olurmu ..... duruma bakilirsa birileri caba sarfediyor? Efendi Türkler Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Yılmaz Özdil'in bugün kü yazısıdır Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenleri... "Din ve vicdan hürriyeti, eğitim hürriyeti, kişinin temel hak ve hürriyetidir... Hákim kılınacak olan şeyler, İslam?ın getirdiği ana kaidelerdir. Sünneti seniyyedir. İmam hatip liseleri, imam yetiştirsin diye açılmadı. Dinini bilen doktorlar, avukatlar, mühendisler olsun diye açıldı" diyen kim? Süleyman Demirel. "Başörtüsü ile uğraşmak, gardırop Atatürkçülüğünün tipik örneğidir. Atatürk, kadınların kılığına kıyafetine karışmamış, o konuda yasa çıkarmamış, ne giyeceklerine hiç müdahale etmemiştir" diyen kim? Bülent Ecevit. Başbakanken öfkelenip, dönemin Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Kemal Gürüz?e "Başörtülü kızlarla ne alıp veremediğin var?" diye soran kim? Turgut Özal. "Demokrasi aşınızdır, ekmeğinizdir, başörtünüzdür, namusunuzdur, sahip çıkın... Bu seçim, evladını başörtülü diye üniversiteye yollayamayanların seçimi olacak. Zulüm edenlere karşı hesap soranların seçimi olacak" diyen kim? Tansu Çiller. "Türkiye?nin AB?ye giden yolu, sadece Diyarbakır?dan geçmez. Neresinde sorun varsa, orasından geçer. İmam hatip lisesinin önünden de geçer. Çağdışı kıyafet yasaklanabilir ama, başörtüsü çağdışı kıyafet olarak yorumlanamaz. Devrim kanunlarında böyle bir örtü yasağı yok" diyen kim? Mesut Yılmaz. "Başörtüsü dramına son verilmeli... Başörtülü bacılarım, üniversitelerde okumalıdır. Bunları perişan etmeye kimsenin hakkı yoktur. Başörtüsü, insan hakları kapsamındadır" diyen kim? Devlet Bahçeli. "Laiklik, isteyenin takmasının, isteyenin takmamasının ortak güvencesidir. Öğrenci kızlara başörtüsünü yasaklamayı, Avrupa Konseyi?ne anlatamazsınız" diyen kim? İsmail Cem. "Üniversite özgürlüktür. İktidara gelir gelmez, başörtüsü yasağını kaldıracağız. Başörtüsüne, seçim beyannamesinde yer veren tek parti biziz" diyen kim? Mehmet Ağar. "Yıllardır söylüyorum; başörtüsü yasağı, hakka da, hukuka da uymaz" diyen kim? Erkan Mumcu. * Yani? * Yani, yeni değildir. Dünün... Gelmiş geçmiş tüm iktidarların ve iktidar adaylarının toplamıdır[/b] Alıntı
Φ ismokismo Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2008 Hem Milliyetci hem Şeriatci olunurmu? Şeriatcidan Milliyetci olurmu ..Milliyetciden Şeriatci olurmu ..... duruma bakilirsa birileri caba sarfediyor? Efendi Türkler Neden olunmasinki, bakin MHP be BBP gibi partilere anlarsiniz. Yoksa soruyorum size, neden MHP AKP ile türban konusunda anlasabildi? Saygilar Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Neden olunmasinki, bakin MHP be BBP gibi partilere anlarsiniz. Yoksa soruyorum size, neden MHP AKP ile türban konusunda anlasabildi? Saygilar Olmaz kafatasi milliyetciligi yapsan bile olmaz? uzatmaya gerek yok bir düsün kahramanmarasda oyunun bas aktörleri kimlerdir daha dün yozgatda burda hayat kadini calisiyor diye saldiranlar kimlerdir Bir milliyetci kendi Irk ina mezhep farkliligi yüzünden saldirabilirmi! bir milliyetci yüzyillardir beraber yasadigi insanlari kendi topragin insanina hakaret etti diye infaz edebilirmi? evet yazilacak daha cok sey var yazacagiz kisa kisa anlasilir olsun diye .. sayin ismokismo ne yazikki benim gözümde bugün MHP daha net bir seriatci parti görünümündedir bu birgünde olacak olayda olamaz yukarda yazdiklarimida katarsak acaba yillardir seriata hizmet ettide bizmi farketmedik ,, ikisi karanlik bir tünelin tamamiydimi dersin ..yoksa MHP AKP bugün türban konusuna anlasmalari söz konusu olamazdi bugün üst kimligi müslümanliga tasiyacak türbani görmezden gelemezdi...türban bir masum istek degildir bir gücü vardir bu topraklari ezecek. vede Türk kimligini kaldiracak ee varmi böyle milliyetci kendi topragini ,kimligini teslim eden Efendi Türkler Alıntı
Φ ismokismo Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Olmaz kafatasi milliyetciligi yapsan bile olmaz? uzatmaya gerek yok bir düsün kahramanmarasda oyunun bas aktörleri kimlerdir daha dün yozgatda burda hayat kadini calisiyor diye saldiranlar kimlerdir Bir milliyetci kendi Irk ina mezhep farkliligi yüzünden saldirabilirmi! bir milliyetci yüzyillardir beraber yasadigi insanlari kendi topragin insanina hakaret etti diye infaz edebilirmi? evet yazilacak daha cok sey var yazacagiz kisa kisa anlasilir olsun diye .. sayin ismokismo ne yazikki benim gözümde bugün MHP daha net bir seriatci parti görünümündedir bu birgünde olacak olayda olamaz yukarda yazdiklarimida katarsak acaba yillardir seriata hizmet ettide bizmi farketmedik ,, ikisi karanlik bir tünelin tamamiydimi dersin ..yoksa MHP AKP bugün türban konusuna anlasmalari söz konusu olamazdi bugün üst kimligi müslümanliga tasiyacak türbani görmezden gelemezdi...türban bir masum istek degildir bir gücü vardir bu topraklari ezecek. vede Türk kimligini kaldiracak ee varmi böyle milliyetci kendi topragini ,kimligini teslim eden Efendi Türkler Sayin Efendi Türkler Kahramanmaras'i ve Yozgat'i örnek veriyorsunuz, sunu iyi bilinki kahramanmaras'´ta halka saldiran ve katleden sadece seriatci gücler degil MHP ye bagli olan Ülküocaklarida vardi ve tutuklanan ve yargilananlara bakarsaniz göreceksiniz. Aynisi Corum olaylarinda da olmustur, o dönemler orada yasadigim icin kendim sahit oldum ve ilk saldiranlar dinciler degil MHP liler oldu ve önüne geleni öldürdüler. Lakin halktan bir destek görmeyince ikinci olaylarda dini isin icine katarak dinci kesmin otomatikme destegini alarak olaylar din bazinda gösterilmeye calisildi. MHP ile seriatcilar arasinda tabiiki satasmalar ve görüs ayriliklari var, ama bu temelde degil, sadece yönetimi ele gecirip iktidar olma yolunda, aynen osmanlida olan ic kavgalar gibi. Diger taraftan sormak gerek, neden türban konusunda uzlasabildiler bu iki parti??? Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Dilimizde tüy bitti.Bu MHP taşeron bir partidir.Aslında partide değil bir tür örgüttür.Fakat ***** pelirsiz bir örgüttür. Nazi Almanyasındaki gibi insanların milliyetçi duygularını (Ulusal aşağılanmışlık) tetikleyen bir örgüttür.Ve AKP nin bir numaralı ******* olmuştur.Çünki bir daha bu oyları alma ihtimalide kalmadığından.AKP yi kopyalıyarak bir yerlerde durmaya çalışmaktadır.AKP rüzgarıyla beraber süpürülecektir. Biliyorum zaman alacak...Ama elbette olacak... MHP yi bir parti gibi görüp oy veren vatandaşta görecek.Keşke meclise hiç gelmeseydin MHP..Onurlu bir örgüt olarak kalırdın en azından.Taşeron olarak değil.......... Alıntı
Φ ismokismo Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Dilimizde tüy bitti... . , beni anladiginiz icin size cok tesekkür ederim sayin Macus. Aynen bu partinin kuruculari 1972 lerde Deniz Gezmis ve yoldaslari Amerikan emperyalizmine karsi gelirken ve onlara karsi mücadele ederken, bu örgüt Amerika'nin taseronlugunu yapiyordu. Ama simdi Amerika'ya karsi oldugunu söylüyor, bunbuda gecmisine dönerek özelestiri falan vererek degil. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2008 Özeleştiri yapamazlar,çünki geçmişleri karanlık.... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Mhp 28 şubat olayında muhalefetteydi, şimdi mecliste... O günde bu tür yaklaşımları olmuştu şimdide aynı... Seçimlerde elinde salladığı iple birlikte ip atlıyor Tayyip Erdoğan ve Bahçeli... Bunlar ülkücü ha, peehhh Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 mhpmi milliyetci mhpnin milliyetciligi sadece cikarlari dogrultusunda ilerler ayrica koltuk davasi milliyetcilikten agir basmaktadir secimlerde baraji asmak icin tabiki milliyetciligi one surecektir cunku halkin kalbine giden yolu cok ama cok iyi bilirler ama isin ozunde mhp herzaman Ataturkculuge ve kemalizmin karsisindadir ve bunu kesinlikle kabul etmemektedir onlarinki olsa olsa plastik milliyetciliktir. MHP simdi diger secimlerde oylari kendi tarafina cekme yolunda adimlari atmakta tabiki bizim halkimizin en hassas noktasi birisi turban digeri milliyetcilik ve akp ile uzlasarak bunuda basardi..... Alıntı
Φ ismokismo Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2008 Mhp 28 şubat olayında muhalefetteydi, şimdi mecliste... O günde bu tür yaklaşımları olmuştu şimdide aynı... Seçimlerde elinde salladığı iple birlikte ip atlıyor Tayyip Erdoğan ve Bahçeli... Bunlar ülkücü ha, peehhh Sayin sardunyam MHP taseron bir partidir. Her zamanki gibi bazilarinin cikarlari icin bu tür davranislarda bulunmuslardir. 70 yillarda kimlerin taseronlugunu yaptigi belleklerden silinmedi ve silinemezde. Biliyorsunuz bu hükümmeten öncekinde de bir koalisyon ortagiydi MHP ve onlarin döneminde Abdullah Öcalan yakanadi. Hem secimlerden önce hemde yakandiktan sonra herkese Apo'yu asacagina dair söz vermesine ragmen, neler oldugu gene hepimizin belleginde. Simdi kalkip birde en büyük Atatürk'cü biziz diyorlar, aynen en cok biz teröre karsiyiz dedikleri gibi. Hepsi hikaye, kimse yutmaz artik bu masallari. Ama olan o güzel cumhuriyetimize oluyor ve ülke kaosa dogru sürükleniyor. Saygilar Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 Vay be ne milliyetçi ne cumhuriyetçi ne vatan sever insnlsrımız varmış!Duygulandım doğrusu desene bu gidişle Allahın izniyle ne devlete ne millete bir zeval gelir.. Her fırsatta Atatürkü kendileri İdeolojisine alet ederek Birileri kominist olduğunu birileri Dinsiz olduğunu savunurlar.....NE Atatürkçüler be!Daha terör örgütü pkk'ya terör örgütüdür diyemeyenler her fırsatta propaganda yapanlar,Türkiye cumhuriyetine **** ***** şak,şak yapanlar milliyetçi oluyor! Bşkaları olamıyor... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.