Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
O resimlerin adreslerini versen daha inandırıcı olmazmı?

-http://www.youtube.com/watch?v=rxBIPlYRojw-

• Cevaplar 54
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
O resimlerin adreslerini versen daha inandırıcı olmazmı?

Yukarıda namaskara eylemini gerçekleştiren bir budistin videosu var. Müslümanların namazından birkaç teknik detay dışında fazla farkı yok,

Budistler güneşe dönerek, müslümanlar kıbleye dönerek uyguluyo. Peki kıble aslında nedir biliyo musunuz? Ay Tanrısı "Kıbele" kafanızda bağzı soru işaretleri oluşturmuştur umarım.

Gönderi tarihi:

Yukarıda namaskara eylemini gerçekleştiren bir budistin videosu var. Müslümanların namazından birkaç teknik detay dışında fazla farkı yok,

Budistler güneşe dönerek, müslümanlar kıbleye dönerek uyguluyo. Peki kıble aslında nedir biliyo musunuz? Ay Tanrısı "Kıbele" kafanızda bağzı soru işaretleri oluşturmuştur umarım.

Benim bu konuda bilgilerim netleşmiş durumda sayın Kullanışlıtavşan :)

Zira tüm inançlar birbirinden kopya olup, taa ilk çağlardaki mistik inançları kaynak olarak kullanmışlar, zamanla revize edilmişlerdir. Sadece resmi görmek ve görülmesini istedimdi.

Sana ve Sayın Süheyla'ya teşekkür ederim.

Gönderi tarihi:
NAMAZ KILMAYANDAN HAYVANlLAR BİLE KAÇAR (daha sonra kağıdı cebine koyduğu için okuyamadım ama bazı forumlarda aynı başlıkla başlayan bu yazıyı buldum)

Peygamberimiz bir gün çölde abdest alırken bir devenin kendisine doğru koşarak korkuyla geldiğini görür.Arkasından da bir adam deveyi kovalamaktadır. Deve peygamberimiz deveyi durdurur. Devenin sahibi gelir. Peygamberimiz adama deveyi neden kovaladığını sorar.

Adam;

Efendimiz bu deve hep huysuzluk etmekte sabaha kadar ahırda tepinip durmakta. Bende huysuz olduğu için onu kesmek istedim.O da kaçtı.

Efendimiz (s.a.v);

Birde deveyi dinleyelim bakalım. der

Bunun üzerine deve dile gelir ve konuşur;

Efendimiz, sahibim ve ev halkı her gece yatsı namazını kılmadan yatıyorlar.Ben bundan çok rahatsız oluyorum.Çünkü ALLAH´ın azabına uğramaktan korkarım.Şeytan secde etmediği için ALLAH´ın azabına uğramış ve cehennemin ateşinde yanacaktır.Sahibim yatsı namazını kılmadığı için bende bundan korkarım.

Bunun üzerine devenin sahibi çok şaşırmış.Peygamberimiz (s.a.v), bunlar doğrumu diye adama sormuş.Adam hemen tevbe ederek bundan sonra yatsı namazını kılmaya söz vermiş.NAMAZLARIMIZI KILALIM KILMAYA ÖZEN GÖSTERELİM.BİR HAYVAN BİLE BUNUN ÖNEMİNİ BİLMEKTE.HUŞU İÇİNDE NAMAZ KILANLARA NE MUTLU.

Godziciğim namaz kılmanın önemini vurgulamak için yaptırım amacı ile uydurulmuş bir hikaye...Bu kadar basit :)

Hani iyiliği kötülüğü anlatmak içinde en sık başvurduğumuz yöntemdir ya ;)

Gönderi tarihi:
Godziciğim namaz kılmanın önemini vurgulamak için yaptırım amacı ile uydurulmuş bir hikaye

küçük bir düzeltme yapayım, üzerinize alınmayınız

hikaye : yaşanmış yada yaşanması mümkün olan olayların anlatımıdır

dolayısıyla bu uydurulmuş bir hikaye değil bir masaldır çünkü deve konuşmaz

Kur'anda bu masallardan çok vardır

saygılar

Gönderi tarihi:
küçük bir düzeltme yapayım, üzerinize alınmayınız

hikaye : yaşanmış yada yaşanması mümkün olan olayların anlatımıdır

dolayısıyla bu uydurulmuş bir hikaye değil bir masaldır çünkü deve konuşmaz

Kur'anda bu masallardan çok vardır

saygılar

Bende size büyük bir düzeltme yapayım. Benim adım altında koyduğunuz sözler bana ait degil!

Gönderi tarihi:
Bende size büyük bir düzeltme yapayım. Benim adım altında koyduğunuz sözler bana ait degil!

üzerinize alınmayın demiştim zaten, ama alıntı yaptığım hikayeyi göremedim, nereye kayboldu bilmiyorum

suheda ile suheyla'yı karıştırmış olabilirim ama yinede hikaye yok ortada bulamadım

neyse önemli değil takılmayınız

saygılar

Gönderi tarihi:
Deve neki, inançlılar dağı taşı bile konuşturuyor hayallerinde.

Degil mi sayin Maraba,

Konusturup birde kitaplarina bilimsel bir kitap diyorlar...

Gönderi tarihi:
evet katılıyorum

zaten bu yüzden hep bu olaylara masal, hayal diyoruz

saygılar

Allah suleyman aleyhisselam disinda hic bir peygambere hayvanlarin dilinden anlama kabiliyeti vermemistir.

Bu kuran ayetiyle sabittir,

Bu sozu peygamberin soyledigini nakleden peygambere iftira atmaktadir,

namaz kilmamakla ilgili hususa gelince,

Kurana gore namaz kilmayanin dunyada hic bir cezai mueyyidesi yoktur,

Ahiretteki cezaasi Allaha kalmistir dilerse affeder, dilerse azab,

Bana namaz kimayanlara uygulandigi soylenen cezalari belirten hadisleri getirmeyin,

Peygamber hic bir namaz kilmayana dunyevi bir cezai mueyyide uygulamamistir,

Eger uygulamasi gerekseydi,

o cezaa mutlaka kuranda yazardi.

sarhoslukla ilgilide hic bir cezaai mueyyide yoktur, kuranda,

Dine sonradan sokulanlar bidattir,

Dine her hangi bir ekleme yapmak, veya dinin her hangi bir Hukmunu ortadan kaldirmak,

Allahin tahakkumu altindadir,

saygilar.

Evren.

Gönderi tarihi:
Allah suleyman aleyhisselam disinda hic bir peygambere hayvanlarin dilinden anlama kabiliyeti vermemistir.

hayvanların dili var ama insanlarla konuşamazlar, bilimsel bir gerçektir ?

peygamberin hayvanlarla konuşabilmesi, bir masaldır, çünkü gerçekleşmemiş ve gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hadisedir, yani = masaldır

Kurana gore namaz kilmayanin dunyada hic bir cezai mueyyidesi yoktur,

namaz kılmak günahlardan arınmak içindir, hiçbir günah işlemeyen bir kul için tabiki bir ceza olamaz, ama böyle bir kul pek olmadığına göre (tahmin) namaz kılmamanın cezası dolaylı yollardan olacaktır ! (tabi hayal alemine göre söylüyorum)

saygılar

Gönderi tarihi:
hayvanların dili var ama insanlarla konuşamazlar, bilimsel bir gerçektir ?

peygamberin hayvanlarla konuşabilmesi, bir masaldır, çünkü gerçekleşmemiş ve gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hadisedir, yani = masaldır

"Dinleri Rayonelleştirme Çabası" olarak adlandırılabilir söyleyeceklerim ama yine de doğru bildiğimi söylemek isterim.

Her zaman dediğim gibi Mitolojilerden ve Efsanelerden tutun Rivayetlere kadar her geçmiş bilgi, bize bazı gerçeklerden ip uçları verir.

Süleyman Peygamber'in Hayvanlar ile bizim yanlış anlamaya koşullandığımız şekilde konuştuğunu sanmıyorum.

Mesela bir kimse çok iyi klarnet çaldığında şöyle deriz: Sen bunun dilinden anlıyorsun.

Çok iyi bir araba tamircisine de şöyle deriz: Sen bunun dilinden anlıyorsun.

Çok huysuz bir çocukla iyi geçinen birisine de şöyle deriz: Sen bunun dilinden anlıyorsun.

Bilgisayarlarını tamir ettiğimde arkadaşlarım bana şöyle diyor: Sen bunun dilinden anlıyorsun.

Süleyman Peygamber diye birisi gerçekten yaşadıysa eğer, öyle Metafizik bir güç ya da mucize olarak konuşmuyordu hayvanlarla.

Muhakkak ki hayvanlar ile iç içe yaşamıştı ve onları iyi tanıyordu.

Bugün National Geographic'i seyreden milyonlarca seyirci ve o belgeselleri çeken onlarca belgeselci ve araştırmacı gibi.

Onlarda ilgi alanlarındaki hayvanların dilinden çok iyi anlıyorlar, hangi durumda ne yapacaklarını çok çok iyi biliyorlar.

Neden olayın böyle olabileceğine hiç bakmıyoruz anlamıyorum.

Adam İlkel bir toplum örneğinde yaşıyor, binlerce yıl önce...

Ve hayvanlar ile iç içe...

O zaman hayvanlar konusunda uzmanlaşabiliyorlardı insanlar, iç içeler çünkü...

Hipokrat doktorlukta uzmanlaşmış mesela...

Süleyman Peygamberde demek ki hayvanlara dikkat etmiş, olay budur.

Ve bu hikayeleştirilerek, abartılarak, mitleştirilerek anlatılmış...

Binlerce yıl önce insanlar, bugünkü gibi sistematik bilgiye sahip değillerdi, o yüzden anlatılar anlamaları için, anlayabilecekleri şekilde hikaye edilirdi.

Aynen Heredot'un "Heredot Tarihi"nde yaptığı gibi.

Aynen Homeros'un "Odesa ve İlyada"da yaptığı gibi.

Aynen Yahudi Peygamberlerin "Tevrat"ta yaptıkları gibi.

Matta, Luka, Markos, Yuhanna'nın, "İncil"lerde yaptığı gibi.

Bu mantığı sürdürebilirsiniz öyle değil mi?

Hepimiz koşullanmışız kayıtsız şartsız bir şeylere inanmaya...

Açıkçası çoğumuz Bilimsel düşünmekten mahrumuz.

İpuçlarını kaçırıyoruz, yazık.

Gönderi tarihi:

Tengeriin Boşig, bahsettiğin açıdan düşünürsek tabiki çok mantıklıdır

ama şu aşağıda alıntıladığım bizi meşkul eden olaya bakar mısınız ? tamam insanlar hayvanların davranışlarını anlayabilir az çok ama bunun üzerine yazılan bir masal ve bunun gerçekte olduğunu sanan var, sorun orada zaten

(Peygamber) Birde deveyi dinleyelim bakalım. der

Bunun üzerine deve dile gelir ve konuşur;

Efendimiz, sahibim ve ev halkı her gece yatsı namazını kılmadan yatıyorlar.Ben bundan çok rahatsız oluyorum.Çünkü ALLAH´ın azabına uğramaktan korkarım.Şeytan secde etmediği için ALLAH´ın azabına uğramış ve cehennemin ateşinde yanacaktır.Sahibim yatsı namazını kılmadığı için bende bundan korkarım.

İnsanlar hayvanların dilinden anlar az çok ama, bu peygamber resmen sohbet etmiş, devede dedikodu yapmış deyim yerindeyse

saygılar

Gönderi tarihi:
Tengeriin Boşig, bahsettiğin açıdan düşünürsek tabiki çok mantıklıdır

ama şu aşağıda alıntıladığım bizi meşkul eden olaya bakar mısınız ? tamam insanlar hayvanların davranışlarını anlayabilir az çok ama bunun üzerine yazılan bir masal ve bunun gerçekte olduğunu sanan var, sorun orada zaten

İnsanlar hayvanların dilinden anlar az çok ama, bu peygamber resmen sohbet etmiş, devede dedikodu yapmış deyim yerindeyse

saygılar

Yani dediğim gibi Sayın Tarafsız.

İslam'daki Namaz ibadetinin önemini vurgulamak için mitleştirilmiş bir hikaye ve gerçek olduğuna gerçekten inanabilen insanlar...

Kur'an-da anlatılan olaylarda hep böyledir...

Bir deve bir insan ile bir insanın bir insanlar konuşabildiği gibi ya da başka da bir şekilde konuşamaz.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

tarafsiz hayvanlarin dili yoktur derken insanlarla mi konusamazlarmi demek istedin yoksa kendi aralarindada konusmazlarmi demek istedin anlamadin. sanirim boyle bir hata yapmis olamayacagin icin aciklama yapma geregi duymuyorum

#onlarda bunlarin eski masallari dediler ve azap uzaerlerine hak oldu#

Gönderi tarihi:
tarafsiz, hayvanlarin dili yoktur derken insanlarla mi konusamazlarmi demek istedin yoksa kendi aralarindada konusmazlarmi demek istedin anlamadin.sanirim boyle bir hata yapmis olamayacagin icin aciklama yapma geregi duymuyorum

altı üstü iki sayfa ileti bulunmakta bu başlıkta, okursanız böyle bir soru soracağınızı tahmin etmiyorum.

saygılar

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

24. “Onun ve kavminin, Allah’ı bırakıp güneşe taptıklarını gördüm. Şeytan onlara yaptıklarını süslü göstermiş ve böylece onları yoldan çıkarmış. Bu yüzden de onlar doğru yolu bulamıyorlar.”

Kehf Sûresinin 86 . Ayetinde

Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar buldu. Orada bir kavim gördü. “Ey Zülkarneyn! Ya cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın” dedik.

Yûnus Sûresinin 47 . Ayetinde

Her ümmetin bir peygamberi vardır. Onların peygamberi geldiği (tebliğini yaptığı) zaman, aralarında adaletle hükmedilir ve onlara asla zulmedilmez

Nahl Sûresinin 36 . Ayetinde

Andolsun biz, her ümmete, “Allah’a kulluk edin, tâğûttan2 kaçının” diye peygamber gönderdik. Allah onlardan kimini doğru yola iletti, onlardan kimine de (kendi iradeleri sebebiyle) sapıklık hak oldu. Şimdi yeryüzünde dolaşın da peygamberleri yalanlayanların sonunun ne olduğunu görün

Nahl Sûresinin 84 . Ayetinde

Kıyamet günü her ümmetten bir şahit göndereceğiz; sonra inkar edenlere ne (özür dilemeleri için) izin verilecek, ne de Allah’ın rızasını kazandıracak amelleri işleme istekleri kabul edilecek.

Nahl Sûresinin 89 . Ayetinde

(Ey Muhammed!) Her ümmetin kendi içinden üzerlerine bir şahit göndereceğimiz, seni de onların üzerine bir şahit olarak getireceğimiz günü düşün. Sana bu kitabı; her şey için bir açıklama, doğru yolu gösteren bir rehber, bir rahmet ve müslümanlar için bir müjde olarak indirdik.

Hac(*) Sûresinin 67 . Ayetinde

Biz her ümmet için uygulayacağı bir ibadet yolu verdik. O halde din işinde seninle asla çekişmesinler. Sen Rabbine davet et. Çünkü sen hiç şüphesiz hakka götüren dosdoğru bir yol üzerindesin.

Kıble...??

Bakara(*) Sûresinin 142 . Ayetinde

Bir takım kendini bilmez insanlar, “Onları (müslümanları) yönelmekte oldukları kıbleden çeviren nedir?” diyecekler. De ki: “Doğu da, Batı da Allah’ındır. Allah dilediği kimseyi doğru yola iletir.”

Bakara(*) Sûresinin 143 . Ayetinde

Böylece, sizler insanlara birer şahit olasınız ve Peygamber de size bir şahit olsun diye sizi orta bir ümmet yaptık. Her ne kadar Allah’ın doğru yolu gösterdiği kimselerden başkasına ağır gelse de biz, yönelmekte olduğun ciheti ancak; Resûl’e tabi olanlarla, gerisin geriye dönecekleri ayırd edelim diye kıble yaptık. Allah imanınızı boşa çıkaracak değildir. Şüphesiz, Allah insanlara çok şefkatli ve çok merhametlidir.

Bakara(*) Sûresinin 144 . Ayetinde

Biz senin çok defa yüzünü göğe doğru çevirip durduğunu görüyoruz. (Merak etme) elbette seni, hoşnut olacağın kıbleye çevireceğiz. (Bundan böyle), yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. (Ey Müslümanlar!) Siz de nerede olursanız olun, hep o yöne dönün. Şüphesiz kendilerine kitap verilenler, bunun Rabblerinden (gelen) bir gerçek olduğunu elbette bilirler. Allah onların yaptıklarından habersiz değildir.

Gönderi tarihi:
"Dinleri Rayonelleştirme Çabası"

Evet boşig, her zaman bunu yapmaya çalıştığını biliyoruz. Ama Kuranda anlatılanların senin söylediğinle bir ilgisi yok. Çünkü anlatılan hikayede Süleyman ordusuyla bir vadiye girdiğinde, bir dişi karınca karıncalara yuvalarına girmelerini, yoksa Süleyman ordusunun kendilerini ezeceğini haykırıyor. Hayvanların dilinden anlayan Süleyman da bu haykırışı duyup gülümsüyor.

Her kelimesi "ben efsaneyim" diye haykıran bu anlatımı rasyonelleştirmenin hiç bir yolu yoktur!

Gönderi tarihi:
Her kelimesi "ben efsaneyim" diye haykıran bu anlatımı rasyonelleştirmenin hiç bir yolu yoktur!

Efsane dediğiniz an rasyon devreye girer sn. Demirefe; efsaneler rasyoneldir. Sembolik olmaları onların akıldışı oldukları anlamına gelmez.

Saygılar

Gönderi tarihi:
Sembolik olmaları onların akıldışı oldukları anlamına gelmez.

Örneğin ayı ikye yarmak, denizleri açmak oldukça akıllı...

Gönderi tarihi:
Örneğin ayı ikye yarmak, denizleri açmak oldukça akıllı...

Eh.. Akıllı olamsa da akılcı olabilir..

Ben efsaneler ve efsane içindeki sembolleri baz alarak rasyoneldir dedim. Ancak sen konuyu yine kavram bütünlüğündeki sembollere getirmişsin. Ama olsun, fark etmez.. :)

Saygılar

Gönderi tarihi:

Efsane dediğiniz an rasyon devreye girer sn. Demirefe; efsaneler rasyoneldir. Sembolik olmaları onların akıldışı oldukları anlamına gelmez.

Saygılar

Demirefe arkadaşımız haklı:

Akılcılık (rasyonalite), bilginin kaynağı da, masalın kaynağı da olabilir. Gerçeği bulmanın temel ilkesi "tümden gelim" dışlanarak, metafizik felsefeye yola çıkılırsa, rasyonalite masalcı olacaktır.

Bilim varoluşunu tümden gelimci, deneyci akılcılığa, efsaneler, masallar ise kendisini desteksiz atma akılcılığa borçludur.

Gönderi tarihi:
Demirefe arkadaşımız haklı:

Akılcılık (rasyonalite), bilginin kaynağı da, masalın kaynağı da olabilir. Gerçeği bulmanın temel ilkesi "tümden gelim" dışlanarak, metafizik felsefeye yola çıkılırsa, rasyonalite masalcı olacaktır.

Bilim varoluşunu tümden gelimci, deneyci akılcılığa, efsaneler, masallar ise kendisini desteksiz atma akılcılığa borçludur.

Efsanlerden sembollerden bahsediyoryz konu dönüp dolaşıp yine amprizme, dedüksiyona varıyor. Karışmasın şu elmayla armutlar.. :) Siz yatsısanız da efsaneler de, mitoloji de, dinler tarihi de birer araştırma alanıdır. Müsadenizle bilim konusunu ayrıca tartışalım.

Saygılar sn. Maraba

Gönderi tarihi:
Efsanlerden sembollerden bahsediyoryz konu dönüp dolaşıp yine amprizme, dedüksiyona varıyor. Karışmasın şu elmayla armutlar.. :) Siz yatsısanız da efsaneler de, mitoloji de, dinler tarihi de birer araştırma alanıdır. Müsadenizle bilim konusunu ayrıca tartışalım.

Saygılar sn. Maraba

Nesnel akılcılıkla efsanelerin, efsanelerle nesnel simgelerin karıştırılması tarafınızdan yapılıyor sayın i'tezele. Tıpkı mitoloji veya dinler için, onların toplumsal etkilerini inceleyen tarih biliminden yarar sağlamaya çalışmanız gibi. Tarihsel araştırmaları yadsıdığımızı siz söylüyorsunuz.

Eminim ki bilimi tartışırken de bu anlayışla tartışacaksınız.

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Ya arkadaşlar deve konuşmaz diye yanlış yorumlarda bulunulmuş bu forumda.Gözüme mi inanayım size mi?Her gün televizyonlarda gördüğüm şey konuşan deve değilse ne olabilir?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.