Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

OLMASIN!...... İSTEMİYORUM!.........

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ben bir müslüman olarak dahi TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE başörtülü insanları üniversitede görmek istemiyorum!... bunun nedenini maddeler halinde açıklayacağım, nasıl bir tepki alırım şimdiden bilemiyorum, ama bütün samimiyetimle sadece şunu söylüyorum OLMASIN!...İSTEMİTORUM!....

1:islam yaptırım gücü çok büyük bir dindir,diger bütün dinlere kıyasla. (bu yolla okumus veya okumamıs herkes kendı seyhıne baglıdır ve herseyı yapabılır)

2:insanlarımız maalesef dini başka amaçlara yönlendire biliyorlar. (bugunku tarıkatler hakkında heralde bılgılerımız vardır,ebeveynlere yonelık tarıkatler,cocuklarına yonelık terıkatler)

3:TÜRK insanı en azından daha buna hazır degil. (ınanıyorumkı daha henuz kendımızı kendımıze ıfade edebılmıs degılız)

4:geleceğimden korkuyorum cünkü, taraftar peşinde koşan insanlara artık kendimizi ifade edemiyoruz. (ben muslumanım ama kımınle konussam allah senı ıslah etsın dıyor,ve sunu unutamıyorum maalesef bır osmanlı olma yolundayız...ve unutamıyorum kı osmanlıyı yıkan tek sey mollaların ordunun ıcıne sızması ve bugun bunu bazı kurumlarda maalesef goruyoruz)

5:suna cok eminim hz.muhammet kalkıp gelse on daika sonra katlederler, ''sen ne diyorsun derler.'' (hz muhammedın anlattıgı dınle yasanan hıcbırsey goremıyorum ve ınanıyorum kı hz muhammet kalkıp gelse bır gun sonra bır suıkaste kurban gıder.)

6:bana gore dın ınsanın kendı basına yasaması gereken bır eylemdır!.... ama maalesef ulkemızde dını yasamak yerıne daha ıyı bıldıgı ıdda edılen adamlar tarafından yasatılıyor... bu bana cok korkunc gelıyor. (her hafta dınımızde olmayan cuma namazı hutbelerını hatırlayın!..)

üzgünüm; karaçarşaf giydirilmiş çoğu kişi bunu zorla giyiyor!... ve bende bundan ürperti duyuyorum...daha buraya eklemek ıstedıgım cok sey var. ama bır kac yakın ozellıktekı maddelerı ekledım!... konunun ılerıkı kısımlarında dahasını ekleyecegım, kımse gocunmasın maalesef bunlar gercek!... bana hıcbır hoca kılıgına gırmıs ne oldugu belırsız adamların dını anlatmasını ıstemem ve kımse ıcınde bunu ısteyemem....

saygılar.......

• Cevaplar 77
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Türban kişinin özgür ve samimi inancından doğan bir kıyafetse, üniversiteye girmelerinin bir sakıncası yoktur, kişinin inancından dolayı eğitim hakkı elinden alınamaz. Demokrasiye aykırı

Ama eğer türban birilerine hizmet ediyorsa, inançlarla değil ideoloji ve çıkarlarla gelşitiriliyorsa, işte en büyük tehlike buradadır.

Bizim sorununumuz ise bu iki kavram arasında gerçeğin ne olduğunu ayıklayamamak !

Kişi, inancından ötürümü örtünüyor, birinin çıkarları için mi örtünüyor ?

Ama çok önemli bir gerçek varki ki ben buna çok üzülüyorum

Kendi özgür iradesi ve inancından ötürü, üniversitelerde eğitim alamayan bayanlar !!!

Sırf bu bayanlar yüzünden türban üniversitelerde serbest bırakılmalı

devlete ve halka düşen ise, iyiyle kötüyü elinden geldiği kadar ayıklamaya çalışıp hukuki işlemleri başlatmak

(kişisel görüşümdür)

saygılar

Gönderi tarihi:

Kendini müslüman kimliği ile ifade eden bir forumdaşın bu görüşlerini belirtmesi çok olumlu...

Elbette ki kılık kıyafete karışma diye bir şey sözkonusu olamaz. Bir bayanın bir nedenle saçı dökülebilir ve peruk tercih etmez, başörtüsü tercih der. Bundan daha doğal ne olabilir? Buna karışmak kimin aklından geçer?

Türbanı bir simge haline getirmekle en başta samimi olarak hiç bir simge amacı gütmeden başını örtmek isteyenlere en büyük kötülüğü yaptılar. Bana bir simge olarak sunmadıkça ve üzerinde diretmedikçe başı kapalı bir çok bayanla çok olumlu diyaloglarım olmuştur, herhangi bir önyargı ile bakmak aklımdan bile geçmez.

Başbakanın türbanın bir simge olduğunu kabul etmesi bir adımdır. İki ana konuda anayasada dejenerasyon planlanıyor: Etnik ve dini alanda. Etnik alanda başbakanın aklı başına geldi. "Sadece Kürt yok ki, Laz, Çerkes, Gürcü, Boşnak, Çeçen... de var" demeye başladı. Dini alanda da aklının başına yavaş yavaş gelmesini umar oldum...

Umarım en kısa zamanda bu gidişatın, ülkenin götürülmeye çalışıldığı mecranın nereye doğru olduğunu anlar. "Sadece başörtüsü değil ki, peçe var, burka var, çarşaf var..." demeye de başlamasını ve bu ipin ucu kaçarsa bir daha tutulamayacağını anlamasını bekliyorum.

Simgesel ayrımcılık bir alır yürürse bunun tüm ülkeye zararı olur!

Gönderi tarihi:
Türban kişinin özgür ve samimi inancından doğan bir kıyafetse, üniversiteye girmelerinin bir sakıncası yoktur, kişinin inancından dolayı eğitim hakkı elinden alınamaz. Demokrasiye aykırı

Ama eğer türban birilerine hizmet ediyorsa, inançlarla değil ideoloji ve çıkarlarla gelşitiriliyorsa, işte en büyük tehlike buradadır.

Bizim sorununumuz ise bu iki kavram arasında gerçeğin ne olduğunu ayıklayamamak !

Kişi, inancından ötürümü örtünüyor, birinin çıkarları için mi örtünüyor ?

Ama çok önemli bir gerçek varki ki ben buna çok üzülüyorum

Kendi özgür iradesi ve inancından ötürü, üniversitelerde eğitim alamayan bayanlar !!!

Sırf bu bayanlar yüzünden türban üniversitelerde serbest bırakılmalı

devlete ve halka düşen ise, iyiyle kötüyü elinden geldiği kadar ayıklamaya çalışıp hukuki işlemleri başlatmak

(kişisel görüşümdür)

saygılar

İnsana rağmen yine insan;herşeye rağmen yine insan;değil mi Tarafsız?İletiniz de ööle düşündüğünüzü çıkarttım da B) Saygılar...

Gönderi tarihi:
ben bir müslüman olarak dahi TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE başörtülü insanları üniversitede görmek istemiyorum!... bunun nedenini maddeler halinde açıklayacağım, nasıl bir tepki alırım şimdiden bilemiyorum, ama bütün samimiyetimle sadece şunu söylüyorum OLMASIN!...İSTEMİTORUM!....

Keşke her müslüman arkadaşımız bu kadar açık yüreklilikle gerçekleri görüp söyleyebilse, bu şekilde düşünebilse...

Gönderi tarihi:
Düşüncelerinize sonuna kadar saygılıyım da;gerçek bir müslüman olmanın yolu ne zamandsan beri böyle düşünmekten geçiyor?

Yok ben o kısmı ile ilgilenmiyorum. Bana sorarsan eleştiririm hepsini. Forumlarda yazı yazan müslüman arkadaşlarımız için diyorum. Demirefe daha iyi ifade etmiş iletisinde.

Gönderi tarihi:
Yok ben o kısmı ile ilgilenmiyorum. Bana sorarsan eleştiririm hepsini. Forumlarda yazı yazan müslüman arkadaşlarımız için diyorum. Demirefe daha iyi ifade etmiş iletisinde.

Anlamaya çalışıyorum sizi!benim anlamadığım şu gerçek kavramına yüklediğiniz anlamdı.Takılmayalım kelimelere değil mi?

Gönderi tarihi:
Anlamaya çalışıyorum sizi!benim anlamadığım şu gerçek kavramına yüklediğiniz anlamdı.Takılmayalım kelimelere değil mi?

Dini alet edip karanlığa sürüklendiğimiz gerçeği...

Gönderi tarihi:
bana gore dın ınsanın kendı basına yasaması gereken bır eylemdır!.... ama maalesef ulkemızde dını yasamak yerıne daha ıyı bıldıgı ıdda edılen adamlar tarafından yasatılıyor... bu bana cok korkunc gelıyor. (her hafta dınımızde olmayan cuma namazı hutbelerını hatırlayın!..)

Yukardaki alıntı ***** "DİN"den birhaber olduğunun belgesidir itibar edilmez...

;)

Gönderi tarihi:
Dini alet edip karanlığa sürüklendiğimiz gerçeği...

Bakın o konuda size katılıyorum;dini kullanıp da #####üren,din adı altında rantlar sağlayan o kadar kişi veya toplumsal olgu var ki!Ama bu kesinlikle din değildir;olamaz!Din inanç meselesidir;inanırsınız veya inanmazsınız;kimse bunun için kimseyi yargılayamaz;hakkı yoktur!Yalnız bu eleştiriler yapıcı ve aydınlatıcı olmalı!

Gönderi tarihi:
ALINTI(sarıgöl @ 01-16-2008, 02:27)

Yukardaki alıntı ***** "DİN"den birhaber olduğunun belgesidir itibar edilmez...

Size göre dini haklı yere eleştiren herkes zaten dinden 'bihaber'!

muki.

muki.

Yazdığım iletideki "birhaber" in nedenini anlamadığından sizde "birhabersiniz" ama ben yinede faydalı olması için yazayım nacizane.

( (her hafta dınımızde olmayan cuma namazı hutbelerını hatırlayın!..)

Anladınızmı?...

Aslında yazacak (hata) çok ama bir tanesi kafi deveye demişler neren eğri oda demişki nerem doğru misali...

:)

Gönderi tarihi:
muki.

Yazdığım iletideki "birhaber" in nedenini anlamadığından sizde "birhabersiniz" ama ben yinede faydalı olması için yazayım nacizane.

( (her hafta dınımızde olmayan cuma namazı hutbelerını hatırlayın!..)

Anladınızmı?...

Aslında yazacak (hata) çok ama bir tanesi kafi deveye demişler neren eğri oda demişki nerem doğru misali...

:)

Siz tek cümlelik yazılar yazarsanız daha anlaşılır oluyor. Diğer türlü ne anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor.

Gönderi tarihi:

Daha önce,yani bundan yaklaşık 10-12 sene önce,aynı şu anki dini duygulara sahip olacaktım ama beni üniversiteye almayacaklardı öyle mi? Nolacak şimdi konuyu açan arkadaşım,ben diplomalı türbanlı oldum,ne olacak şimdi..Siz tarikatlara,şeyhlere yönlendirdiğiniz insanların nedenini,oralara körü körüne gidiş nedenleri hala kavrayamıyorsanız diyecek ne kalır ki. Bir şekilden bütünü yakanlar,o bir şeklin önlemini alamayınca neler oluyor demek ki,,onca tehlikeli tarikatların,şeyhlerin önünü keseme,yılların başı kapalı insanlarını ya da sadece ailesinden ya da inancından ya da çok basit olabilecek -olmayabilecek sebeplerden sıradan insanları vatandaşları okuma hakkından et..Sende bu şeyh peşinde gidenlerin hızlı artışını idrak edeme,hala okumasınlar,** ******** bakmaya,kısıtlı evren algılayışlarında kalmaya devam etsinler diye çabala...Ya hala tehlikenin nelere bağlı arttığının ve toplumun genelinin eğitime ne kadar ihtiyacı olduğunun farkında değil misiniz?Bırakın insanlar farklı insanlarla kaynaşıp okusunlar,öğrensinler,eğitilsinler.Bırakın artık şu nerden geldiği meçullerin ağızlarıyla konuşmayı..

Gönderi tarihi:
Daha önce,yani bundan yaklaşık 10-12 sene önce,aynı şu anki dini duygulara sahip olacaktım ama beni üniversiteye almayacaklardı öyle mi? Nolacak şimdi konuyu açan arkadaşım,ben diplomalı türbanlı oldum,ne olacak şimdi..Siz tarikatlara,şeyhlere yönlendirdiğiniz insanların nedenini,oralara körü körüne gidiş nedenleri hala kavrayamıyorsanız diyecek ne kalır ki. Bir şekilden bütünü yakanlar,o bir şeklin önlemini alamayınca neler oluyor demek ki,,onca tehlikeli tarikatların,şeyhlerin önünü keseme,yılların başı kapalı insanlarını ya da sadece ailesinden ya da inancından ya da çok basit olabilecek -olmayabilecek sebeplerden sıradan insanları vatandaşları okuma hakkından et..Sende bu şeyh peşinde gidenlerin hızlı artışını idrak edeme,hala okumasınlar,** ******** bakmaya,kısıtlı evren algılayışlarında kalmaya devam etsinler diye çabala...Ya hala tehlikenin nelere bağlı arttığının ve toplumun genelinin eğitime ne kadar ihtiyacı olduğunun farkında değil misiniz?Bırakın insanlar farklı insanlarla kaynaşıp okusunlar,öğrensinler,eğitilsinler.Bırakın artık şu nerden geldiği meçullerin ağızlarıyla konuşmayı..

bu soyledıklerınde cok haklısın, hatta bana ıcınden ıstedıgın hakaretı edebılırsın!.. su konusmana o kadar cok hak verıyorum kı ama senın bu soyledıklerın yuzde uzerınden cok az bır rakam. maalesef!... ve bır dıgerı ıse aıleden RADIKAL DINCI hanı su kasları catık yuruyenlerden :) hos sakası bır yanada hanı bır fırsatını bulsa ınanıyorum kı; beyoglunda bır kac ınsanı oldurebılecek, cesaretını ıse allahtan aldıgını ıfade edebılecek tarzda!.. bılmıyorum cok agırmı daldım konuya, ama sana hayatımdan bır ornek verecegım:

1: ben beyoglu tarafında yasıyorum ve gectıgımız senelerde haberlerde bır grup dındar beyoglunda oruc tutmayan kesıme sıddet uyguladı

2:bır dıgerı ıse: ssk da tedavı olacaktım ve doktor turbanlı bır bayandı sırtımdakı sıvılce rahatsızlıgım ıcın gıttıgımde sırtımı acmamı ıstemedı!.. bunlar bana cok abes gelıyor. ve verdıgı ıkı ayrı vucut hastalıgımdan dolayı, ıkı kremı bana sormaya bıle tenezzul etmedıgı, hastalıkların aynı yerdemı bıle demedıgı anda ben olup bıtenı anladım!.. ve melhemlerı ust uste sursem vucudumda yanma olacaktı!.. ve bır daha gıttıgımde bana dedıgı suydu aaaa senın hastalıkların ust ustemı :) gulermısın, aglarmısın ınanamadım ve tedavımı yarıda bıraktım :)

3:ve bır baskası ıse: bıtırmıs oldugum lıseyı zıyaret ettıgımde okulda tamamen bır tarıkat havası vardı!.. ve bırkac ateıst ogretmenımın ve cok durust ınsanlardır. ögretmenlerın ıcerı gırıp selamun aleykum dıye sınıfa karsılık verdıgı ve sınıfın aleykum selam dedıgıydı!.. bunda bır sey var demıyorum, tabıkı buyuk bır sorun bu ama sımdıkı olaya bakın; ogretmen kılıklı hoca bunları soylerken bıde herkese goz atıyormus.... bakalım demeyen varmı dıye!... yanı bununla nasıl kannat verebılırsın? bununla nasıl sen TÜRKİYEYE faydalı egıtım verebılırsın? yanı su ıkı cumle ulkemı kurtaracak?

bunlar benım ıcın cok cıddı problemler..BENCE INANCLARIMIZI ICIMIZE GOMELIM...VE ULKEMIZI INANCIMIZA GORE DEGIL ULU ÖNDER ATATURKUN ILKELERINE GORE YONETELIM...İNANCIYLA YASAYAN ÜLKELERİN HALİ ORTADA...İNANCINA GÖRE YÖNETMEK İSTEYEN VAR İSEDE KENDİSİNİ YÖNETSİN EN DOGRUSU VE SAGLIKLISI BOYLEDİR SANIRIM..

saygılar...

Gönderi tarihi:

Sayın hayhak yüzeysel ifade ettiği için anlaşılmamış, ben düzelteyim: "Dinimizde olmayan cuma hutbesi" diye bir şey elbette olamaz. hayhak şunu demek istiyor: Hutbenin tıpkı namaz gibi kıpırdamadan dinlenmesinin zorunlu kılınması siyasal İslam'ın geçmişteki bir tasarrufudur. Hutbe bir baskı aracı yapılmıştır. Yanlış anlamadıysam bunu söylemeye çalışıyor, adına konuştuğum için umarım kızmazsın Sayın hayhak.

Bu da "dinle ve itaat et" kültürünün bir parçası ve yansımasıdır...

Gönderi tarihi:
bu soyledıklerınde cok haklısın, hatta bana ıcınden ıstedıgın hakaretı edebılırsın!.. su konusmana o kadar cok hak verıyorum kı ama senın bu soyledıklerın yuzde uzerınden cok az bır rakam. maalesef!... ve bır dıgerı ıse aıleden RADIKAL DINCI hanı su kasları catık yuruyenlerden :) hos sakası bır yanada hanı bır fırsatını bulsa ınanıyorum kı; beyoglunda bır kac ınsanı oldurebılecek, cesaretını ıse allahtan aldıgını ıfade edebılecek tarzda!.. bılmıyorum cok agırmı daldım konuya, ama sana hayatımdan bır ornek verecegım:

1: ben beyoglu tarafında yasıyorum ve gectıgımız senelerde haberlerde bır grup dındar beyoglunda oruc tutmayan kesıme sıddet uyguladı

2:bır dıgerı ıse: ssk da tedavı olacaktım ve doktor turbanlı bır bayandı sırtımdakı sıvılce rahatsızlıgım ıcın gıttıgımde sırtımı acmamı ıstemedı!.. bunlar bana cok abes gelıyor. ve verdıgı ıkı ayrı vucut hastalıgımdan dolayı, ıkı kremı bana sormaya bıle tenezzul etmedıgı, hastalıkların aynı yerdemı bıle demedıgı anda ben olup bıtenı anladım!.. ve melhemlerı ust uste sursem vucudumda yanma olacaktı!.. ve bır daha gıttıgımde bana dedıgı suydu aaaa senın hastalıkların ust ustemı :) gulermısın, aglarmısın ınanamadım ve tedavımı yarıda bıraktım :)

3:ve bır baskası ıse: bıtırmıs oldugum lıseyı zıyaret ettıgımde okulda tamamen bır tarıkat havası vardı!.. ve bırkac ateıst ogretmenımın ve cok durust ınsanlardır. ögretmenlerın ıcerı gırıp selamun aleykum dıye sınıfa karsılık verdıgı ve sınıfın aleykum selam dedıgıydı!.. bunda bır sey var demıyorum, tabıkı buyuk bır sorun bu ama sımdıkı olaya bakın; ogretmen kılıklı hoca bunları soylerken bıde herkese goz atıyormus.... bakalım demeyen varmı dıye!... yanı bununla nasıl kannat verebılırsın? bununla nasıl sen TÜRKİYEYE faydalı egıtım verebılırsın? yanı su ıkı cumle ulkemı kurtaracak?

bunlar benım ıcın cok cıddı problemler..BENCE INANCLARIMIZI ICIMIZE GOMELIM...VE ULKEMIZI INANCIMIZA GORE DEGIL ULU ÖNDER ATATURKUN ILKELERINE GORE YONETELIM...İNANCIYLA YASAYAN ÜLKELERİN HALİ ORTADA...İNANCINA GÖRE YÖNETMEK İSTEYEN VAR İSEDE KENDİSİNİ YÖNETSİN EN DOGRUSU VE SAGLIKLISI BOYLEDİR SANIRIM..

saygılar...

Sayın Hayhak,ülkemizde kültür açısından ne tam olarak doğru ki bunu Türban konusunda okul olayıyla açtınız.Sizin anlattığınız olayların İslamla alakası olmadığını,Kuranla alakası olmadığını biliyoruz,nice başında işaret ya da simge taşımayan ve bu anlattığınız kişilerden olan erkeklerin de elini kolunu sallaya sallaya okullara gittiğini biliyoruz.Şu ortamda sağlıklı görünen elbette laiklik ilkesi,ama unutmayın ki din Allah ın oluncaya kadar da elimizden geleni yapmak düşer mümine.Cihad demek oruç tutmayanı,ya da hristiyanı öldürmek demek midir?Cihad demek uyduruk dinleri yok etmektir.Çünkü uyduruk dinler yüzünden bugün Rabbimizin adına sövülüyor.Diyanetin literatüründen ,bütün İslam dünyasının kafasından uyduruk kitaplar,uyduruk hadisler,uyduruk hikayeler çıkarılmak zorundadır.Sadece Kutsal Kitap(Kuran-İncil-Zebur ve Tevrat) dikkate alınmalıdır.
Gönderi tarihi:

1:islam yaptırım gücü çok büyük bir dindir,diger bütün dinlere kıyasla. (bu yolla okumus veya okumamıs herkes kendı seyhıne baglıdır ve herseyı yapabılır)

2:insanlarımız maalesef dini başka amaçlara yönlendire biliyorlar. (bugunku tarıkatler hakkında heralde bılgılerımız vardır,ebeveynlere yonelık tarıkatler,cocuklarına yonelık terıkatler)

3:TÜRK insanı en azından daha buna hazır degil. (ınanıyorumkı daha henuz kendımızı kendımıze ıfade edebılmıs degılız)

4:geleceğimden korkuyorum cünkü, taraftar peşinde koşan insanlara artık kendimizi ifade edemiyoruz. (ben muslumanım ama kımınle konussam allah senı ıslah etsın dıyor,ve sunu unutamıyorum maalesef bır osmanlı olma yolundayız...ve unutamıyorum kı osmanlıyı yıkan tek sey mollaların ordunun ıcıne sızması ve bugun bunu bazı kurumlarda maalesef goruyoruz)

5:suna cok eminim hz.muhammet kalkıp gelse on daika sonra katlederler, ''sen ne diyorsun derler.'' (hz muhammedın anlattıgı dınle yasanan hıcbırsey goremıyorum ve ınanıyorum kı hz muhammet kalkıp gelse bır gun sonra bır suıkaste kurban gıder.)

6:bana gore dın ınsanın kendı basına yasaması gereken bır eylemdır!.... ama maalesef ulkemızde dını yasamak yerıne daha ıyı bıldıgı ıdda edılen adamlar tarafından yasatılıyor... bu bana cok korkunc gelıyor. (her hafta dınımızde olmayan cuma namazı hutbelerını hatırlayın!..)

üzgünüm; karaçarşaf giydirilmiş çoğu kişi bunu zorla giyiyor!... ve bende bundan ürperti duyuyorum...daha buraya eklemek ıstedıgım cok sey var. ama bır kac yakın ozellıktekı maddelerı ekledım!... konunun ılerıkı kısımlarında dahasını ekleyecegım, kımse gocunmasın maalesef bunlar gercek!... bana hıcbır hoca kılıgına gırmıs ne oldugu belırsız adamların dını anlatmasını ıstemem ve kımse ıcınde bunu ısteyemem....

saygılar.......

Sızlanmaya zerre kadar hakkınız yok. Zaten bu dini ayakta tutan,hizbullah,ve el kaide gibi örgütler değil,sizin gibi lıght müslümanlardır. Hiç kimse zaten o terör örgütlerine bakarak islamın güzel bir din olduğunu düşüncesine kapılmaz

light müslümanlar ortalıkta müslümanlık kardeşliğin hoşgörünün dinidir derken aslında müslümanlığın propagandasını koyu müslümanlardan daha çok yapıyor buda müslüman nüfusta (en azından light nüfusta ) daha çok artış yaratıyor.

light müslümanların çoğuna iran gibi olmak istermisiniz ? dediğinizde hayır herkez özgür olmalı diyorlar fakat dinlerinin gerçek öğretilerinin bu olduğunu bilmiyorlar. buda light müslüman propagandalarından birisi.

Toplumumuzun %80 kadarı light müslümandır.Bunlar aslında var olan,gerçek şeriat islamı değil,kendi kafalarında uydurdukları "light"islama inanır ve işin ilginci kendi uydurdukları bu dini aşırı şekilde savunurlar.

Akp,yi türkiyede iktidar yapan işte bu insanlar.

Ne zamana kadar gerçeklerle yüzleşmekten kaçıp kendinizi kandıracaksınız.Sizlerin hayalinde ürettiği islam hiç bir zaman var olmadı ve hiç bir zamanda var olmayacak.

İyi çok güzel, tarikatlerdeki uygulamaları eleştiriyorsunuz. İyide kardeşim, o eleştirdiğin kurumlar öyle pat diye kendi kendine oluşmadı. Önlerinde yaşanmış ve başarıya ulaşmış bir model var.

Belki kızacaksınız ama ben yinede anlatayım.

Eğer bir takım şahsi planlarınız varsa içinde yaşadığınız toplumun değerlerini hiçe sayarak bir sonuca ulaşamazsınız,kimse siizi kaale almaz. Muhammed dinsiz bir toplumda dünyaya gelmedi.(Yanlış veya doğru işin bu tarafına saplanmadan) Allah inancı olan ve dindar olan bir toplumda yaşadı.

Kısa ve özet olarak söyleyecek olursam çobanlıktan devlet liderliğine yükselen ,fakirlikten,zenginliğe terfi eden,dul ve kendinen yaşlı bir kadınla evlenmek zorunda iken,haremini istediği kadınlarla dolduran ,ve yaşarken inananların itaat ettiği bir muhammed modeli var önümüzde değilmi?

Muhammed bunu nasıl elde ettti?

Ben allahın elçisiyim dedi ve dünya çapında bir din,tarikat kurdu.

Şimdiki tarikat şeyhleride aynı metodu uygulayacak ama farklı tabirler kullanacak

Ben allahın elçsiyim demiyecek albette çünkü bu kapı kapandı, ben allahın sevgili kuluyum,allahın evliyasıyım.

Ben bir din kuruyorum demeyecek elbette,bu kapıda kapandı,ben tarikat kuruyorum diyecek

İşte bu kadar basit.

Tarikat şeyhlerinin, çalışıp kazanmadan nasıl bir eli yağda bir eli balda yaşadıklarını anlatmaya gerek bile yok.Kim onlara bu menfaati sağlıyor? elbetteki müritleri.

İstedikleri genç ve güzel kadınları nasıl elde ediyorlar ? Yine müritleri sayesinde.Müslüman bile olsa hangi aklı başında ve vicdan sahibi olan insanlar fatime şahin gibi kandırılmış genç kızların şeyhlerin yatağında yakalanmasını tasvib eder? Hiç biri.

Peki günümüde yaşanan bu olaylara tepki veren insanlara sormak hakımız değilmi?

Ben allahın sevdiği kuluyum, bana bağlı müritleri allaha yaklaştırma yetkim var,allah bana rüyamda seni eşim olarak gösterdi diyerek genç bayanları koynuna alan günümüzün şeyhlerinin ne farkı var?

Sizler sürekli bu modelin takipçilerini eleştirip, asıl modelin sahibine toz kondurmadığınız ve bu çifte standarttan vaz geçmediğiniz sürece bu olumsuzlukları bizzat siz yaşatıyorsunuz.Çıkarcı insanlara bu menfaat kapılarını sonuda kadar sizler açıyorsunuz.

Gönderi tarihi:
Sızlanmaya zerre kadar hakkınız yok. Zaten bu dini ayakta tutan,hizbullah,ve el kaide gibi örgütler değil,sizin gibi lıght müslümanlardır. Hiç kimse zaten o terör örgütlerine bakarak islamın güzel bir din olduğunu düşüncesine kapılmaz

.

.

.

Sizler sürekli bu modelin takipçilerini eleştirip, asıl modelin sahibine toz kondurmadığınız ve bu çifte standarttan vaz geçmediğiniz sürece bu olumsuzlukları bizzat siz yaşatıyorsunuz.Çıkarcı insanlara bu menfaat kapılarını sonuda kadar sizler açıyorsunuz.

sayın hoppa elestırmek ıcın sanırım mumkun konuyu buldunuz. ama konuya nasıl oturdunuz bunu bılemıyorum!.. soyledıklerınızle alakalı bır sey bulamadım... yanı sonuc olarak sunu soyleye bılırım ben içimde MÜSİÜMANIMDIR ama bedenimlede bir TÜRKÜM ama hiç bir zaman biri için diğerini yaşayamam...sanırım anlarsın ama nerdeeee

saygılar...

Gönderi tarihi:
Sayın hayhak yüzeysel ifade ettiği için anlaşılmamış, ben düzelteyim: "Dinimizde olmayan cuma hutbesi" diye bir şey elbette olamaz. hayhak şunu demek istiyor: Hutbenin tıpkı namaz gibi kıpırdamadan dinlenmesinin zorunlu kılınması siyasal İslam'ın geçmişteki bir tasarrufudur. Hutbe bir baskı aracı yapılmıştır. Yanlış anlamadıysam bunu söylemeye çalışıyor, adına konuştuğum için umarım kızmazsın Sayın hayhak.

Bu da "dinle ve itaat et" kültürünün bir parçası ve yansımasıdır...

bu senın anlattıgın en onemlı yerı aslında bu konunun ve bır surusu cıkar bıraz ırdelersen ve en onemlı yıkılması gereken sonradan orf halıne gelmıs olayda budur ıtaat ıslam ası bır dındır ınsana boyun egmez...

neyse bı arkadas bana bırhaber demıs dınden belkı kendıne gore haklı :) burdan onada yazayım ama sen ustune alınma sayın demirefe: peygamber tarıhını bır daha oku bakalım peygamber nasıl hutbe vermıs!:.. yenı gelen vahıy varsa onlarımı soylemıs ınmıs yoksa saatlerce hutbemı vermıs!...ozellıkle cuma namazlarında namazı bırakıp bunu yapmısmı? hem bır dusun sen eger o hutbelerı dınlıyorsan ögretici ve egıtıcı olarak kımı kabul edıyorsun? bu adamlar buna layıkmı?bunu soyle bıze yeter...sayın sarı gol...

saygılarr

Gönderi tarihi:

Light müslüman kavramına olumlu yaklaşım göstermiş biri olarak hoppa'nın bu değerlendirmesine yanıt vermem gerekiyor. Hiç yabana atılır bir yaklaşım değil. Karşı bir görüş belirtemem.

Ancak hayatta hep bazı kesin çizgiler çizip o çizginin ardına karşı sürekli kem bakmanın ve çizginin bu tarafını kesin biçimde savunmanın doğru olup olmadığını düşünmüşümdür. Hattı müdafaa mı iyidir, sathı müdafaa mı? Bunu bir savaş olarak ele aldığım için değil, temsili olarak söylüyorum. Kesin çizgiyi çektiğiniz zaman light müslümanları da el kaide çizgisi içinde bırakmış oluyorsunuz. Bu işin bir yönü.

İkinci yönü, kanserden ızdırap çeken ve kısa süre sonra ölecek bir insanın elini tutup bir kaç söz söyleyeceğinizde neler söylersiniz? Öbür dünyanın filan olmadığını, ölünce yok olacağını gözlerinin içine bakarak söyler misiniz? Ben söyleyemem. Ya da annesi ölmüş bir çocuğa annesine ne olduğunu söylersiniz? Bazı sembolleri kullanmak gerekebilir. Nasıl kullanırsan kullan. Melek oldu de, cennete uçtu de, gönül okşayan bir şeyler söylemek zorundasın. Ya da biraz sonra kıyametin kopup bir çoğumuzun öleceği bir savaş meydanının önünde askerlerinize son hitabınızı yapıyorsunuz. Konuşmanız bitince rütbelerinizi söküp siz de bir er olarak omuz omuza düşmana saldıracağınız askerlerinize neler söylerdiniz? Daha trajik bir örnek olsun, her gün karavananı paylaştığın silah arkadaşın mayına bastı ve bacakları koptu. Giderek soğuyan ellerini avuçlarında tutarken gözlerinin içine bakıyor. Az sonra kan kaybından ölecek. Ne söylerdin? Şehitliğin hikaye, cennetin masal olduğunu mu?

Her zaman bazı semboller kullanmak zorundayız. Bu sembolleri abartmadan, kutsamadan, tabulaştırmadan kullanabilirsek iyiye kullanmış; dokunulmaz, eleştirilmez, değişmez, kutsanmış kabul edersek zararlı kullanmış oluruz. Toplum olarak karar alıp anayasaya "bu devletin sınırları içinde bundan böyle İslama inanmak yasaktır" yazamayacağımıza göre, dinimizi bir renk, bir miras, kaşımızın gözümüzün rengi gibi bir olgu olarak kabul etmek zorundayız.

Etnik kökenim ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğum için kendime sembolik olarak "Türk" diyorum ve örneğin bir Avrupalı dinimi sorduğunda "İslam" diyorum ben şahsen. Bunu söylemek benim için ceketimin rengi lacivert demekten farksız, herhangi bir kutsama yüklemiyorum.

Fakat dünya, toplumlar ve insanlar mutlaka ki çok değişecek. Hiç kimse bir anda tüm hayallerinin tamamen gerçek olduğunu göremez, süreçler çalışıyor, çalışacak...

Gönderi tarihi:
Light müslüman kavramına olumlu yaklaşım göstermiş biri olarak hoppa'nın bu değerlendirmesine yanıt vermem gerekiyor. Hiç yabana atılır bir yaklaşım değil. Karşı bir görüş belirtemem.

Ancak hayatta hep bazı kesin çizgiler çizip o çizginin ardına karşı sürekli kem bakmanın ve çizginin bu tarafını kesin biçimde savunmanın doğru olup olmadığını düşünmüşümdür. Hattı müdafaa mı iyidir, sathı müdafaa mı? Bunu bir savaş olarak ele aldığım için değil, temsili olarak söylüyorum. Kesin çizgiyi çektiğiniz zaman light müslümanları da el kaide çizgisi içinde bırakmış oluyorsunuz. Bu işin bir yönü.

İkinci yönü, kanserden ızdırap çeken ve kısa süre sonra ölecek bir insanın elini tutup bir kaç söz söyleyeceğinizde neler söylersiniz? Öbür dünyanın filan olmadığını, ölünce yok olacağını gözlerinin içine bakarak söyler misiniz? Ben söyleyemem. Ya da annesi ölmüş bir çocuğa annesine ne olduğunu söylersiniz? Bazı sembolleri kullanmak gerekebilir. Nasıl kullanırsan kullan. Melek oldu de, cennete uçtu de, gönül okşayan bir şeyler söylemek zorundasın. Ya da biraz sonra kıyametin kopup bir çoğumuzun öleceği bir savaş meydanının önünde askerlerinize son hitabınızı yapıyorsunuz. Konuşmanız bitince rütbelerinizi söküp siz de bir er olarak omuz omuza düşmana saldıracağınız askerlerinize neler söylerdiniz? Daha trajik bir örnek olsun, her gün karavananı paylaştığın silah arkadaşın mayına bastı ve bacakları koptu. Giderek soğuyan ellerini avuçlarında tutarken gözlerinin içine bakıyor. Az sonra kan kaybından ölecek. Ne söylerdin? Şehitliğin hikaye, cennetin masal olduğunu mu?

Her zaman bazı semboller kullanmak zorundayız. Bu sembolleri abartmadan, kutsamadan, tabulaştırmadan kullanabilirsek iyiye kullanmış; dokunulmaz, eleştirilmez, değişmez, kutsanmış kabul edersek zararlı kullanmış oluruz. Toplum olarak karar alıp anayasaya "bu devletin sınırları içinde bundan böyle İslama inanmak yasaktır" yazamayacağımıza göre, dinimizi bir renk, bir miras, kaşımızın gözümüzün rengi gibi bir olgu olarak kabul etmek zorundayız.

Etnik kökenim ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğum için kendime sembolik olarak "Türk" diyorum ve örneğin bir Avrupalı dinimi sorduğunda "İslam" diyorum ben şahsen. Bunu söylemek benim için ceketimin rengi lacivert demekten farksız, herhangi bir kutsama yüklemiyorum.

Fakat dünya, toplumlar ve insanlar mutlaka ki çok değişecek. Hiç kimse bir anda tüm hayallerinin tamamen gerçek olduğunu göremez, süreçler çalışıyor, çalışacak...

Bu yazınızda çok şey buldum sayın Demirefe,sevdim,bu yazınızı sevdim.Aslında özünde şahit olduğunuz şeyleri keşke idrak edebilseniz.Zaman.. Dualarımla...

Gönderi tarihi:
Ben allahın elçsiyim demiyecek albette çünkü bu kapı kapandı, ben allahın sevgili kuluyum,allahın evliyasıyım.

Ben bir din kuruyorum demeyecek elbette,bu kapıda kapandı,ben tarikat kuruyorum diyecek

İşte bu kadar basit.

Sadece bunlar mı sayın Hoppa,Kuran ı ben mi size tekrar okutturayım?Kapandı dediğiniz şeyler kadar,devamında sıraladığınız şeyler de Kuran ile kapatıldı.Birileri bunun anlaşılmaması için uğraşıyorsa bu dinimizin ve Muhammed in sorunu olamaz.Bu apaçık düşmanımız olanın işini iyi yaptığının göstergesi olabilir ancak.Kısacası sorunu olan , bu tarz insanların peşisıra gidip Rabbin yani Kutsal ın Kitabını hiçe sayan insanlar.Sorun tamamen onların,hesaplarının derdine şimdiden yansınlar.Neye iman ettiğini bilmeyen sözde imanlıların sıkıntıları değil mi zaten bizleri geren.Elalemin derdi topumuzu gerdi kısacası.Hemde dünya çapında ...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.