Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 17 yıl 12 Alevi Dede, bu akşam Başbakan Erdoğan’ın da bulunacağı iftar yemeğine katılanları “düşkün” ilan etti. Alevi inancına göre, düşkün ilan edilenler cemaatten dışlanıyor. AK Parti’li Çamuroğlu ise “Davet edilmeyenler şaklabanlığı bıraksınlar” dedi. Akp Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun girişimi ile düzenlenen ve bu akşam Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Alevi iftar daveti krize dönüştü. Pir Sultan Abdal Derneği ve Alevilik Araştırma Merkezi’nin çağrısıyla biraraya gelen 12 Alevi Dede, Alevilere “iftara katılmayın” çağrısı yaptı. Dedeler, katılanlara “düşkünlük yaptırımı” uygulanacağını söyledi. Alevi inancına göre, düşkün ilan edilenlerle her türlü ilişki kesiliyor, sadece cenaze namazları kılınıyor. Pir Sultan Abdal Derneği adına konuşan avukat Kazım Genç de, “AKP bu açılımı ile, sinsi bir asimilasyon planını ortaya koyuyor” dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise iftar yemeğinin tüm harcamalarını karşılayacağı açıklanan Abdal Musa Vakfı’nın 40 bin YTL’yi nerden bulduğunu sordu. Kılıçdaroğlu, yemeği organize eden Reha Çamuroğlu’nun da, kitap yazma karşılığında Kültür Bakanlığı’ndan para aldığını, ancak ortada bir kitabı da bulunmadığını öne sürdü. ÇAMUROĞLU: ŞAKLABANLIĞI BIRAKSINLAR Çamuroğlu, iftara katılmayan dernekleri de yapıcı olmaya çağırdı: “İlk açıkladığımız günden itibaren hakarete uğradık. Davet edilmedik diye üzülüyorlar bu tür şaklabanlıkları bıraksınlar. Kapalı toplumları açmazsanız bireyleri hapsederseniz. Kapalı toplumları açarsanız. Bireyleri çözeriz.” Akp'nin toplumumuzun her kesimine sinsice sızma planı işlemeye devam ediyor. Görüldüğü gibi alevi yurttaşlarımızı da bölüp kamplara ayırmaya çalışıyorlar. Korktuğum da buydu zaten. İyi niyatten ve uzlaşı düşüncesinden tamamıyla uzak olan bu yemek çağrısı sonunda kavgayla bitti. Bir Akp millet vekili yemeğe katılmayan alevi vatandaşlarımıza hakaret ederek "şaklabanlık" yapmakla itham etti. Saygıdeğer alevi vatandaşlarımızın her zamanki sağduyulu tavırlarını koruyacaklarından ve bu aldatmacalara gelmeyeceğinden eminim.
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 17 yıl nereye parmak atsalar orayı karıştırıyorlar, nereye girseler orayı bölüyorlar işte...
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 17 yıl AKP nin basindaki adam neyse milletvekilide odur,gösterin birtane agzi düzgün AKP li.Agzi düzgün derken dislerden bahsetmiyorum.Mafia sefinin etrafinda kendisi gibi olanlar yer alir,AKP nin sefinin etrafindada ancak kendisi gibi olanlar yer almistir.Üzüm üzüme baka baka kararir,Reha Camuroglu'nun insanlara saygisi olsa zaten o kelimeyi kullanmazdi,asil sorun Camuroglu'nun kendisinin *SAKLABAN *oldugunun farkinda olmamasidir.Bölmeye gelince,buda AKP nin siyasi stratejisidir,bölmek.O strateji ilede Türkiye'yi bölmeye calisiyorlar. saygilarla
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 17 yıl Dedelere maaş asimilasyondur Dedelere maaş asimilasyondur Halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu, son dönemdeki gelişmeler üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı. Halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu, son dönemdeki gelişmeler üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı. Demirkulak sitesine konuşan Eroğlu'nun röportajından satırbaşları: - Ben kendimi izole etmiş biri değilim. Ülkemde 2 milyon hayranım var, benim jeepim ve korumalarım yok. Benim jeeplerim ve hayranlarım konser meydanlarındaki sevdiklerimdir" -Kadın programları ve özellikle sabah tv programlarına katılan türkücü arkadaşlarıma şaşıyorum. Kendilerini sazık gibi çiğnetiyorlar orada, ne işiniz var. Neden bu tür yerlerde kendinizi ezdiriyorsunuz? -Ben alevi kültürünün taşıyıcısıyım. Bin yıllık geçmişimiz var, kimse bizim cem evlerimize cümbüş evi diyemez. Bu toplumda her zaman Atatürk evlerimizin köşesinde asılıdır, politik yönümüz yoktur. Bizi rahat bıraksınlar" -Biz laiklikten ve cumhuriyetten yana tavır koyuyoruz. Bundan başka siyasi bir yaptırım gücü yok. Biri parlamentoya seçilsin, insanlar gitsin, Alevilerin hakkını arasın diye bir şey yok. Oraya seçilecek adamlar da oradaki kendilerini seçenler tarafından konuşabilecekleri makaslanıyor, konuşamayacakları var mecliste. Var birkaç tane onlardan. Gölgenin resimleri bile var, onların yok! -Laik devletin dini olmaz. Şahısların dini olur. Ona inanırlar bu da onların doğal hakkı. Devletin resmen bir dini ve bir de mezhebi var. Hanefi mezhebi. Diyanet de onların üzerine kurulmuş. Dedeleri diyorlar ki gelin siz de imamların sınıfına katılın, siz de maaş alın. Sizi asimile edelim. -Dedelere maaş rüşvetten başka nasıl bir yaklaşım olabilir? Sen benim inancımı nasıl pazarlayabilirsin? O tanrıyla benim aramdaki bir mesele. Asırlardır böyle yaşıyoruz. Bizim bir derdimiz var, Alevilerin bir derdi var o da bu ülkede laikliğin iyi işletilmesi. Başka hiçbir sorun yok. Cem evi yaptırılacaksa parasını verir, yaptırır. Devletin sırtına yüklenmezsin. Devlet çünkü inancı yönetmiyor. -Ne kadar masumane bir yaklaşım: "sizin dininiz yok mu" diyor milletvekili. "Var" diyorsunuz, "o zaman camiye geleceksiniz" diyor. Tanrının kitabına inanacaksın. Mecbur muyum ben? Belki de ateistim yani. -Asimilasyon politikası bu. 8-10 tane insanı oraya götürürsün, fotoğrafa koyarsın "onlar birinci sınıf Alevidir, Müslüman'dır, namazlarını kılıyorlar, siz de buyurun" . ben Müslüman olmak zorunda değilim, Müslümanlığı farklı anlıyorum. Türk kültüründen, örf ve adetlerinden gelen bir Müslüman'ım ben. -Alevileri de taşeron olarak kullanmak istiyorlar ama Aleviler bunun farkında. Biliyorlar.
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 17 yıl Alevi iftarında AKP'li Koç hüngür hüngür ağladı Alevi iftarında AKP'li Koç hüngür hüngür ağladı AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun organizatörlüğünde Abdal Musa Vakfı tarafından düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı “Muharrem İftarı” nda duygulu anlar yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birlik ve beraberlik mesajları veren bir konuşma yaptığı iftar Ehli Beyt için okunan mersiye ile başladı. Bu sırada Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç gözyaşlarını tutamadı. Kamuoyunda tartışma konusu olan ve birçok Alevi örgütünün tepki gösterdiği iftara Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Sait Yazıcıoğlu, Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker bakan olarak katıldı. Katılanlar arasında AKP Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya, Reha Denemeç, Fatma Şahin, Şükrü Ayalan, Egemen Bağış, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da yer aldı. Yemeğe Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da katıldı. Bardakoğlu, yemeğe cübbesiyle geldi. Yemeği düzenleyen milletvekilleri Reha Çamuroğlu ve İbrahim Yiğit, iftarın yapılacağı salonun girişinde davetlileri karşılarken Çamuroğlu’nun Alevi inancı gereği sakal traşı olmadığı gözlendi. İftarın yapılacağı salona Hz. Ali ve Atatürk posterlerinin yanı sıra Türk bayrağı asılırken Türkçe ilahiler çalındı. Bilkent Otel’de yapılan iftar için yoğun güvenlik önlemleri alınırken gazetecilerle Başbakanlık korumaları arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. İftara davetli olan Alevi örgütlerinin büyük bir bölümünün katılmadığı gözlendi. Davetlilere mönü olarak iftariyelik tabak mercimekli çorba, peynirli su böreği, sebze türlü, pilav, hoşaf ve dondurmalı kazandibi sunuldu. BAŞBAKANA ÖZEL MÖNÜ Masalarda Alevi inancı gereği su ve bıçak bulundurulmazken, isteyen davetlilere su veriliyor. Başbakan Erdoğan’a hazırlanan menünün dışında salata tarzı özel bir diyet mönüsü sunuldu. BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BİRLİK ÇAĞRISI Yemekte bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan " Siz can dostlarımla birarada olmaktan memnun olduğumu ifade etmek isterim. Bu buluşmanın bir matem vesilesiyle olması, bir Muharrem gününde gerçekleşmesi hepimiz için derin manalar taşıyor"dedi. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Başbakan Erdoğan "Burada birlikte olmanın birliğin, beraberliğin, sesini yükseltmenin, elele gönül gönüle, yüzyüze olmanın memnuniyetini taşıyoruz" diye konuştu. Konuşması sırasında Hasan Hüseyin Korkmazgil'in 'acıyı bal eyledik' adlı şiiri ile Mehmet Akif Ersoy'un "Yıllar geçiyor ki ya Muhammed aylar bize hep Muharrem oldu/ Akşam güneşli bir geceydi/ Eyvah o da bize leyli matem oldu" dizelerine gönderme yapan Erdoğan "Tüm mesele kendi doğrularımızı başkalarına dayatmamak" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Siz can kardeşlerimle, gönül dostlarımla bir arada olmaktan, yüz yüze hasbi hal etmekten, son derece memnun olduğumu özellikle ifade etmek isterim” diyerek başladığı konuşmasında, buluşmanın bir matem vesilesiyle olmasının, bir muharrem gününde gerçekleşmesinin, herkes için derin manalar taşıdığını söyledi. Erdoğan, birlikte olmanın, birliği, beraberliğin sesini yükseltmenin , el ele gönül gönüle, yüz yüze olmanın memnuniyetini taşıdıklarını kaydetti. Aynı inanç iklimine mensup olmanın huzuruyla, yüzyıllar boyu, aynı temiz kaynaklardan su içmenin hazzıyla bugünlere gelindiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Farklılıklarımız birlik içinde, vahdet ikliminde erimiş, hepimiz, bir bütün olmuşuz. Tabi ki bir muharrem günündeyiz. Bugünün manasını ve önemini çok iyi biliyoruz. yüreklerimiz buruk, kalplerimizi mahzundur” diye konuştu. Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü : HEP BİRLİKTE BİZİM MATEMİMİZİ PAYLAŞMAYA GELDİM “Ama Allah’a hamd olsun ki gönüllerimiz birdir, beraberdir. Umutlarımız diridir, geleceğe böyle bir umutla bakıyoruz. Herhalde hiçbir toplum, “gelin canlar bir olalım” düsturunu, bizim kadar açık ve net olarak dile getirmemiştir. Sevgili canlar, ben buraya, sizin mateminizi paylaşmaya değil, hep birlikte bizim matemimizi paylaşmaya geldim. Bu matem, bizim matemimizdir. Bu duygu seli olarak, bizim ortak dünyamızın bir parçasıdır. Bu davete, gönül huzuruyla icabet ettim çünkü gönül huzuruyla bir davet vardı, benim için de icabet gerekti. Zira burada, sevgili kardeşlerim olarak sizler varsınız, bu buluşmayı, farklı mülahazalarla değerlendirenler olabilir. Bizim gönül dünyamız çok geniş. Biz çok kucaklayıcı olmalıyız. Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik. İşte bizim değerlerimizde bu var. Hiç kimsenin haklı iradesi, gönlü, başkasının ipoteği altında değildir. Dinin tek bir sahibi var, o da yüce Allah’tır. Kimse kimseye din bahşetme, din lütfetme hakkına sahip değildir. Gönüllerin sahibi bellidir. İnanıyorum ki muhabbetimiz, sevgimiz, açık yürekliliğimiz, bütün ön yargıları eritecek kadar büyüktür, büyük olmalıdır. Kaldı ki bizler, sadece bu vesileyle, sadece muharrem ve matem vesilesiyle bir araya gelen bir toplum değiliz. Biz her zaman, her yerde, tasada ve kederde, acıda ve mutlulukta birlikteyiz, birlikte olmalıyız. Bizim için bin yılı aşkın bir tecrübedir bu. Dolayısıyla bu akşamki buluşmamız, son derece tabi ve doğal bir buluşmadır. Hepimiz hür ve özgür bir ülkenin vatandaşlarıyız. Hepimiz, birlik esasında, daha güçlü bir millet olmanın sevdasındayız. Farklılıklarımızın altını çizmek için değil, müşterek aklın, müşterek irfanın, birlik iradesinin ortaya çıkması için, burada bu akşam, bir ve beraberiz.” Başbakan Erdoğan, “Bizler, tarihte, bugün birlikte, ortak bir medeniyet inşa etmenin onurunu, istiklalin hazzını, şerefini birlikte hisseden modern Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlarıyız. Siz biz ayrımı olmadan hepimiz bu ülkede ev sahibiyiz, kardeşiz” dedi. ERDOĞAN’DAN HASAN HÜSEYİN ATFI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında, Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’den de dizelere de yer verdi. Erdoğan, “Bizler, Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in ifadesiyle, ‘Acıyı bal eylemesini’ bilmiş bir milletiz. Burada da acıyı bal eylemek üzere bulunuyoruz. Bundan sonra da Allah’ın emriyle, birbirimizi daha da aydınlatmak üzere, bu ruhla, medeniyet yolundaki yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” diye konuştu. ÇAMUROĞLU’NA TEŞEKKÜR Başbakan Erdoğan, “Değerli kardeşim, edebiyat ve irfan adamı” dediği Reha Çamuroğlu’na, ve buluşmaya vesile olduğu için Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfına da teşekkür etti. ASIL OLAN İSTİKAMETTİR, YOLDUR Alevi Bektaşi kültürünün, Anadolu’nun eşsiz zenginliklerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, bu kültürün bu toprakların özünde, mayasında olduğunu ve bu mayanın herkese çalındığını kaydetti. Erdoğan, şöyle konuştu: “Yolumuz birdir, istikametimiz birdir, rehberimiz birdir, dolayısıyla menzilimiz birdir. Zira asıl olan istikamettir, yoldur. Yol kavramının bu zengin kültür haritamız içindeki özel manasını çok iyi biliyorsunuz, çok iyi biliyoruz. Bu yolda öfke, bu yolda ayrılık-gayrılık, bu yolda senlik-benlik yoktur, sadece biz vardır. Aziz milletimizin asırlardır bozulmayan kimyasının, kardeşlikle yoğrulan hamurumuzun, bugünkü meselelerimizi aşacak kudretli bir öze sahip olduğundan hiç kimsenin şüphesi, endişesi olmamalıdır. Ne politik mülahazalar, ne ideolojik analizler, ne hariçten yapılan kasıtlı müdahaleler, birbirinde erimiş, yüreklerimizi ayrıştırmaya muktedir olmamıştır, olamayacaktır. Siyasetin görevi, halkın bir bütün olarak ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak, temel hak ve hürriyetlerini koruma altına almaktır. Devletin görevi, toplumun bir parçası olan farklılıkları tanımlamak değil, bu farklılıkları tanımak ve anlamaya çalışmaktır.” “YARATILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ” Erdoğan, Anayasadaki tanımıyla, demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetin, bütün inanç gruplarına, mezheplere, dini inançlara eşit mesafede durmak, hepsinin din ve vicdan özgürlüğünü garanti altına almak durumunda olduğunu söyledi. Erdoğan, “Hikmetini, ilhamını, irfanını, Ahmet Yesevi’den, Mevlana’dan, Hünkar Hacı Bektaş Veli’den, Yunus Emre’den, Pir Sultan Abdal’dan, Virani’dan alan bir milletiz” dedi. Erdoğan, şunları söyledi: “Yaratılanı Yaratan’dan ötürü, Yaratıcı’ya nispetle, onun için, onun adına sevmek bizim en temel şiarımızdır. İnsana “can” diyen bir ortak medeniyetin, bir ortak dilin çocukları olduğumuz için, barışa hasret kalan insanlık ailesi içinde biricik bir konuma sahibiz.” .......................................
Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2008 17 yıl aleviler akp,nin tezgahına düşmez.geleneklerini,de geçmişlerinide paraya değişmezler.hele hele sivası,kahramanmaraşı,çorum,u yapanları.mumsöndü iftiralarını,yıllardır sırf alevi oldukları için yaşanan sürgünlerin,haksızlıkların,aşağılamaların baş sorumlularını ve zihniyetlerini asla affedemezler.her kez yoluna arkadaş.
Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 17 yıl Başbakanın ve kurmaylarının dilinden birlik ver beraberlik kelimeleri eksik olmaz ancak perde arkasında öyle şeyler yaparlar ve öyle kelime oyunları kurarlar ki, kimsede birlik ve beraberlik kalmaz. Eğer birlik istiyorlarsa bu birlik onların etrafında olmalıdır, denetleme ve yönetim kendilerine ait olacaktır. Aksi halde karşı birlik kurulması imkansız gibidir. Çünkü Akp nin diktasına karşı gelişen her birlik onlara göre bölücülüktür. Aleviler bu oyunlara gelmez demişsin denizz arkadaşım. Umalım gelmesinler ama ben bir kısım alevinin bu tuzağa düşeceğinden eminim. Ardından çözülme oradada başlayacaktır. Oysa aleviler hem Atatürk'e bağlıdırlar hem vatanlarına. Din konusunda da beyinleri özgür kalmıştır her türlü yeniliğe açıktırlar. Hümanist ve hoşgörülü anlayış alevilikte çok önemlidir. Sunni anlayışta yaygın olan dini vecibelerin uygulanıp uygulanmadığına bakan bencil yaklaşımdır. Bu gelenek sunni din adamlarının hadisleri ve sünneti herşeyin üzerinde tutmalarından geliyor. Oysa insan içsel ve dışsal bütün düşünce ve uygulamalarında özgür olmalıdır.
Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 17 yıl Aleviler bu oyuna gelmezler diyenler yanılıyorlar,zira önde gelen isimler dahi o oyuna geldiklerini gösteriyorlar neyazıkki! Öncedende belirtildiği gibi,bu yemeğe katılan aleviler "Düşkün"dür. Yani gerçekteki aleviler yönünden afaroz edilmişlerdir,aramızda yerleride yoktur. İzzettin Doğan ve Çamuroğlu kesinlikle alevi toplumunun temsilcileri olamazlar. AKP ye kendilerini satanlar,rant sağlamaya çalışanlar alevi olamazlar,yalnız kalmayada mahkumdurlar. Satılık alevi müsvettesi aranıyorsa,o kişiler en uygun olanlarıdır,duyurulur.
Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 17 yıl Ben Alevi degilim,ama bircok Alevi arkadasim ve tanidigim var,konu bu degildir,konu o Iftara icabet eden Alevilerdir.Bunlar nasil oluyorda ,AKP nin bu ileriye dönük siyasi yatirimina alet olabildiler.PKK lilarin alet olmasini aklim aliyor ama Alevilerin böyle bir oyuna geleceklerini ben itiraf ediyorum ki asla düsünemezdim.Bakanlarin veya AKP li isimlerin katilmalarini cok dogal buluyorum,onlar icin sonucta inanc degil AKP nin siyaseti önemlidir.Ama digerlerinin katilamalrini gercekten yadirgiyorum,bu Alevi toplumunda birligin olmadigi anlamini tasirmi bilmem ama yinede bekleyelim ve görelim gelismeler ne yönde olacak diye. saygilarla
Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 17 yıl Ben Alevi degilim,ama bircok Alevi arkadasim ve tanidigim var,konu bu degildir,konu o Iftara icabet eden Alevilerdir.Bunlar nasil oluyorda ,AKP nin bu ileriye dönük siyasi yatirimina alet olabildiler.PKK lilarin alet olmasini aklim aliyor ama Alevilerin böyle bir oyuna geleceklerini ben itiraf ediyorum ki asla düsünemezdim.Bakanlarin veya AKP li isimlerin katilmalarini cok dogal buluyorum,onlar icin sonucta inanc degil AKP nin siyaseti önemlidir.Ama digerlerinin katilamalrini gercekten yadirgiyorum,bu Alevi toplumunda birligin olmadigi anlamini tasirmi bilmem ama yinede bekleyelim ve görelim gelismeler ne yönde olacak diye. saygilarla sayin politika burdaki amac laik mülümanlarin yani anadolu Alevisi nin elinden bu laikligin elinden alinmaya calisilmasi! cünkü Aleviler en son asamada karsilarina dikilecek en büyük topluluk oluyor bunlari asmalari imkansiz Alevilerin inanc tarzlari kesinlikle seriata taviz verecek yapilari yok hadi bizleri sindirdiler öyle ama böyle ya onlari nasil sindirecekler!!! imkansiz degilmi? iste oyunun bu perdeside var ,,büyük paralar la bunlarida asmaya calisacaklar evet zarlar atilmis ...durmak yok tam gaz gidiyorlar.. Tanrim bu ülkeye yardimci olsun .. cünkü bunlari bölüp ellerine ibadet diye zincirler vererek kendilerine dövmeleri saglanacak yani irandaki siiler yaratmak istiyorlar bu ülkede Anadolu Alevisini feshedip...sii olmalari saglanacak olurmu olur bu ümmet anlayisi herseyi yaptirir bakin müslümanlarin ABD den dayak yemesini nasil karsiliyorlar gittikleri yerde domuz pismeyen tava sorarak? o tavayi dini bölümde sordum kimse cevap verdimi .. veremez veremez herkes baglanmis ... öyle degilmi sayin politika
Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 17 yıl Ben Alevi degilim,ama bircok Alevi arkadasim ve tanidigim var,konu bu degildir,konu o Iftara icabet eden Alevilerdir.Bunlar nasil oluyorda ,AKP nin bu ileriye dönük siyasi yatirimina alet olabildiler.PKK lilarin alet olmasini aklim aliyor ama Alevilerin böyle bir oyuna geleceklerini ben itiraf ediyorum ki asla düsünemezdim.Bakanlarin veya AKP li isimlerin katilmalarini cok dogal buluyorum,onlar icin sonucta inanc degil AKP nin siyaseti önemlidir.Ama digerlerinin katilamalrini gercekten yadirgiyorum,bu Alevi toplumunda birligin olmadigi anlamini tasirmi bilmem ama yinede bekleyelim ve görelim gelismeler ne yönde olacak diye. saygilarla Sayin politika, sizinde cok iyi bildiginiz gibi her toplumda oldugu gibi malesef alevi toplumunda da kendi cikarlari ugruna kendi degerlerini satanlar var. Bu daima olmustur vede olacaktir, nasilki kurtulus savasinda düsmanla ortak olan icimizdeki hainler olduysa, aynen bu da ona benzer. AKP ve benzeri siyasi partiler ve kuruluslar dogal olarak emellerine ulasabilmek icin önlerindeki bazi engelleri asmak zorundalar ve onlarin getirmek istedigi seriat önündeki en büyük engelleri demokratlar ve laik kemalistlerdir. Alevilerde bilindigi gibi 95% gibi bir cogunlukla atatürkcü ve seriat karsiti olduklarina göre, AKP nin bunlari saf disi birakmak istemesi gayet dogal. Bu isi gerceklestirebilmesi icinde bazi düsgünlere ihtiyaci var bu hainleride bulmus gibi gözüküyor. Ayrica vurgulamak isterim, cumhuriyet döneminde malesef laik gecinen partiler alevilerden oy alip iktidara gelmelerine ragmen hic bir destekte bulunmamislardir, atatürkcü gecinen cuntaci Evren dahi mecburi dinderslerini getirerek kimlere hizmet ettigini cok iyi bir sekilde göstermistir. Anayasada degisiklik yaparak alevilere hak ettiklerini vermemislerdir bu partiler. Nasil olsa oy verecekler diye devamli 2. planda kalmislardir aleviler. Bana göre bu partiler de (CHP mesela) alevilerin baska yerlere yönelmelerine sebep olmuslardir. Ama suna inaniyorumki aleviler yillardan beri uygulanan asimile politikalarina direnmislerdir ve aynen AKP nin böl ve parcala politikasini da suya düsüreceklerdir. AKP ve benzeri partilerden gelismis toplumlara hic bir faydasi olmaz. Türkiye'de yasayan herkesin, cogulugu ve azinligiyla, kurtulusu cogulcu demokrasiden, baris, kardeslik ve ilimden gecer, seriattan degil. Emin olun sayin politika, gercek alevi düsüncesine sahip olan insanlar bu tip yemeklere katilmazlar ve katimadilarda. Siz gene alevi arkadaslarinizla bu konulari görüsüp konusun lütfen ve onlara olan güvencinizi yitirmeyin. Saygilar
Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2008 17 yıl Sayin politika, sizinde cok iyi bildiginiz gibi her toplumda oldugu gibi malesef alevi toplumunda da kendi cikarlari ugruna kendi degerlerini satanlar var. Bu daima olmustur vede olacaktir, nasilki kurtulus savasinda düsmanla ortak olan icimizdeki hainler olduysa, aynen bu da ona benzer. AKP ve benzeri siyasi partiler ve kuruluslar dogal olarak emellerine ulasabilmek icin önlerindeki bazi engelleri asmak zorundalar ve onlarin getirmek istedigi seriat önündeki en büyük engelleri demokratlar ve laik kemalistlerdir. Alevilerde bilindigi gibi 95% gibi bir cogunlukla atatürkcü ve seriat karsiti olduklarina göre, AKP nin bunlari saf disi birakmak istemesi gayet dogal. Bu isi gerceklestirebilmesi icinde bazi düsgünlere ihtiyaci var bu hainleride bulmus gibi gözüküyor. Ayrica vurgulamak isterim, cumhuriyet döneminde malesef laik gecinen partiler alevilerden oy alip iktidara gelmelerine ragmen hic bir destekte bulunmamislardir, atatürkcü gecinen cuntaci Evren dahi mecburi dinderslerini getirerek kimlere hizmet ettigini cok iyi bir sekilde göstermistir. Anayasada degisiklik yaparak alevilere hak ettiklerini vermemislerdir bu partiler. Nasil olsa oy verecekler diye devamli 2. planda kalmislardir aleviler. Bana göre bu partiler de (CHP mesela) alevilerin baska yerlere yönelmelerine sebep olmuslardir. Ama suna inaniyorumki aleviler yillardan beri uygulanan asimile politikalarina direnmislerdir ve aynen AKP nin böl ve parcala politikasini da suya düsüreceklerdir. AKP ve benzeri partilerden gelismis toplumlara hic bir faydasi olmaz. Türkiye'de yasayan herkesin, cogulugu ve azinligiyla, kurtulusu cogulcu demokrasiden, baris, kardeslik ve ilimden gecer, seriattan degil. Emin olun sayin politika, gercek alevi düsüncesine sahip olan insanlar bu tip yemeklere katilmazlar ve katimadilarda. Siz gene alevi arkadaslarinizla bu konulari görüsüp konusun lütfen ve onlara olan güvencinizi yitirmeyin.Saygilar Haklisiniz sayin Isyanci, AKP sempatizanlarinin ideolojik cikarlarini düsünerek AKP nin her yaptigi siyaseti alkislamalari ve bu siyasete karsi olanlara satasmalari insanlarimizin gercekleri görmesini engellemektedir.Türkiye bir mezhep kavgasina dogru götürülüyor,Sünnileri Siilere,Alevileri alevilere nüslümanlari müslüman olamayanlara karsi bir kiskirtma siyaseti güdülüyor Türkiyede,bunu yapan AKN nin kendisidir.Birlik ve beraberlik kilifi altinda Türkiyenin temeline dinamit konmaktadir. Umariz ki AKP nin bu kirli oyunlari basarisiz kalacaktir. saygilarla
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.