Φ muki Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Sorgulamadigimin nedeni,meseleye kuran butunlugunde bakabilmek, Gerek ateistler olsun, Gerekse, Allaha ve kitablarina inanlar olsun, Ahiretle ilgili, yani gelecekle ilgili, bir bilgileri yok, yani hic kimse ahirete gidipte bu dunyaya tekrar geri gelmis degil, Ondan dolayi ateistler, Ahirette yok, hesapte yok diye zannediyorlar, Kitab olmasina ragmen, yakiynen ahireti gormedigimizden, sonucta bizde ahirette, mukafaat yada cezaa oldugunu zannediyoruz, Ahirette, iki zannedende, karsilasacak, birisinin zanni mutlaka dogru cikacak, Ben Allahin gonderdigi vahyin, insanlari ededi sadete goturecegini zannediyorum. cunku elimde Allahin kitabi olduguna inandigim bir belge var. Hangimizin zanni dogru cikacak, bu ahirette belli olacak, fakat ahiretten buraya tekrar donmek yok. Biraz uzun oldu, maruz gorun. saygilar. Evren. Sayın Evren, ortada bir kitap var ve bu kitap kendi doğru oluşu hakkında baştan sona yemin ediyor. Yemin ederim ki bu doğru... yemin ederim ki şu doğru... yemin ederim ki o doğru... Yemin ettiği gibi bir dediğini sonradan nesh de (yok etme) edebiliyor. Bakara 106- Biz bir âyetten her neyi nesheder veya unutturursak, ondan daha hayırlısını yahut mislini getiririz. Bilmez misin ki, Allah her şeye kâdirdir. diyor (bu 'biz' kelimesini de anlamış değilim ya neyse) ve hemen arkasından da: Nisa 64 – Dünya hayatında da âhirette de müjde vardır onlara. Allah’ın hükümlerinde olsun, verdiği sözlerde olsun, asla değişiklik olmaz. İşte bu müjdeler en büyük mutluluktur. Herşeyi yaratan ve bilen Allah kendisiyle çelişmiyor mu? Bu kadar yanar döner mi zannediyorsunuz siz taptığınız Allah'ı. Yoksa, bunlar olsa olsa Muhammed'in sözleridir ve Allah'a uymuyor diye düşünmezmisiniz? Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Başka bir toplumda dünyaya gelmiş olsan yine sorgulamayıp o toplumun inancını savunacaktın. Örneğin hıristiyan olacaktın. Bunun örneklerini sen artır... Toplumun inancımı dedin>>? Ben toplumun inancını terkedeli 4 yıl oluyor, toplumun inancıyla kurandaki ınaç birbiriyle örtüşmüyor, dolayısıyla toplumun inancı benim inancım değil. Hristiyan bir anne babadan doğsam daahi durum değişmeyecekti. Yine toplumun iancından uzaklaşacaktim. Kitablarda anlatılan dinle, toplumun yaşadığı din tamamen farklı. O sebebten tavsiyem, Bir dini eleştirirken, toplumun değer yargılarına bakarak eleştirme, vahye bak. Benim içerisinde büyüdüğüm, toplum, kitaba göre yaşamayıp, işi kitabına uydurarak, yaşıyorsa, bu suç kitabın değil, kitabına uyduranındır. şimdilik diyeceklerim bu kadar. saygılar. Evren. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 O sebebten tavsiyem,Bir dini eleştirirken, toplumun değer yargılarına bakarak eleştirme, vahye bak. Vahye? Ayetlere? sanırım forumu yeni takip etmeye başladın... Biz inançları ve düşünceleri her yönüyle objektif olarak eleştiriyoruz. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Sayın Evren, ortada bir kitap var ve bu kitap kendi doğru oluşu hakkında baştan sona yemin ediyor. Yemin ederim ki bu doğru... yemin ederim ki şu doğru... yemin ederim ki o doğru... Yemin ettiği gibi bir dediğini sonradan nesh de (yok etme) edebiliyor. Bakara 106- Biz bir âyetten her neyi nesheder veya unutturursak, ondan daha hayırlısını yahut mislini getiririz. Bilmez misin ki, Allah her şeye kâdirdir. diyor (bu 'biz' kelimesini de anlamış değilim ya neyse) ve hemen arkasından da: Nisa 64 – Dünya hayatında da âhirette de müjde vardır onlara. Allah’ın hükümlerinde olsun, verdiği sözlerde olsun, asla değişiklik olmaz. İşte bu müjdeler en büyük mutluluktur. Herşeyi yaratan ve bilen Allah kendisiyle çelişmiyor mu? Bu kadar yanar döner mi zannediyorsunuz siz taptığınız Allah'ı. Yoksa, bunlar olsa olsa Muhammed'in sözleridir ve Allah'a uymuyor diye düşünmezmisiniz? Al sana bir yanlış algılama daha. Kuran kendisi içerisinde hiç bir ayetin hükmünü kaldırmaz. Kendinden önceki kitabların hükmünü kaldırır,kaldırma nedeni, zaaten toplum o hükme uymuyordur, ondan dolayı, yeni gelen kitab, eski kitabtaki hükmü, ya tamamen kaldırır, yada hafifletir. zına örneği, bunun bariz bir kanıtıdır. Tevrata baktığın zaman, zina yapanı taşlayarak öldürmekten bahseder, Ama toplum bunu uygulamamıştır, gelen son vahiyle, bu 100 sopaya indirilmiştir, eğer bir toplumda kölelik sistemi kalkmamışsa, koleye 100 sopanın yarısı uygulanır. Bunlar kuranda saabittir. Bana islam ülkeleri denen toplumlardan bahsetme, Onlar, yahudilerin yaptığını tersinden yapmışlar, Allahın vurun dediği, taşlayarak öldürmüşlerdir. bilmem anlata bildimmi.? saygilar. muki. Evren. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Tevrata baktığın zaman, zina yapanı taşlayarak öldürmekten bahseder, Öldür tabi yaa Ama toplum bunu uygulamamıştır, gelen son vahiyle,bu 100 sopaya indirilmiştir, 100 sopa mı? az gelir 500 sopa olsun! eğer bir toplumda kölelik sistemi kalkmamışsa, Hmm kalkmışsa ha? Yani kalkmamış da olabilir. Ona göre cezası kesilir ha? Allah bu işe dur diyemiyor yani... koleye 100 sopanın yarısı uygulanır. Aman ya olur mu? Akıllanmaz vallahi... Vuracaksın! Döveceksin! Gerekirse taşlayacaksın! Cezasız bırakmayacaksın! Bunlar kuranda saabittir. Neee? Bunla bir de Kuranda mı yazıyor??? İnsanlar da buna mı tapıyor? Tam insanlık için bir kitap... Tam bir evrensel şaheser! Bana islam ülkeleri denen toplumlardan bahsetme, Biz anlayacağımızı anladık be sağol... Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2008 Öldür tabi yaa 100 sopa mı? az gelir 500 sopa olsun! Hmm kalkmışsa ha? Yani kalkmamış da olabilir. Ona göre cezası kesilir ha? Allah bu işe dur diyemiyor yani... Aman ya olur mu? Akıllanmaz vallahi... Vuracaksın! Döveceksin! Gerekirse taşlayacaksın! Cezasız bırakmayacaksın! Neee? Bunla bir de Kuranda mı yazıyor??? İnsanlar da buna mı tapıyor? Tam insanlık için bir kitap... Tam bir evrensel şaheser! Biz anlayacağımızı anladık be sağol... Sonuç ? Allahın vurun dediğini siz öldürüyorsunuz. iyiki hükmedecek kitab var . Alay edin bakalım, yakında bileceksiniz. neyin dogru neyin yanlıs oldugunu, dilerim gec kalanlardan olmazsınız.! [006.010] [DI] And olsun ki, senden önce birçok peygamberler alaya alınmıştı, onlarla eğlenenleri, alaya aldıkları şey mahvetti. [006.068] [DI] Ayetlerimizi çekişmeye dalanları görünce, başka bir bahse geçmelerine kadar onlardan yüz çevir. Şeytan sana unutturursa hatırladıktan sonra artık zulmedenlerle beraber oturma. [009.065] [DI] Onlara soracak olursan, «Biz and olsun ki, eğlenip oynuyorduk» diyecekler; De ki: «Allah'la, ayetleriyle, Peygamberiyle mi alay ediyordunuz?» Dilerim alay edenlerden olmazsınız.! Evren. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2008 Al sana bir yanlış algılama daha.Kuran kendisi içerisinde hiç bir ayetin hükmünü kaldırmaz. Kendinden önceki kitabların hükmünü kaldırır,kaldırma nedeni, zaaten toplum o hükme uymuyordur, ondan dolayı, yeni gelen kitab, eski kitabtaki hükmü, ya tamamen kaldırır, yada hafifletir. zına örneği, bunun bariz bir kanıtıdır. Tevrata baktığın zaman, zina yapanı taşlayarak öldürmekten bahseder, Ama toplum bunu uygulamamıştır, gelen son vahiyle, bu 100 sopaya indirilmiştir, eğer bir toplumda kölelik sistemi kalkmamışsa, koleye 100 sopanın yarısı uygulanır. Bunlar kuranda saabittir. Bana islam ülkeleri denen toplumlardan bahsetme, Onlar, yahudilerin yaptığını tersinden yapmışlar, Allahın vurun dediği, taşlayarak öldürmüşlerdir. bilmem anlata bildimmi.? saygilar. muki. Evren. Değişen ne oldu ki ? Kuran,ha kendi içindeki hükmü kaldırmış ha kendinden önceki hükümleri kaldırmış. Kurana göre o kitaplarıda allah gönderdiğine göre (ayetlerle sabit) sonuç itibarı ile allah indirdiği bir hükümü kaldırmış oluyor. Hangi sebeple olursa olsun bir topluma uygulanan ceza başka bir toplumda değiştiriliyorsa bu, en başta allahın bilgisiz ve adaletsiz,adam kayırıcı olduğunu gösterir.Aynı suça farklı ceza uygulamanın başka bir izahı olamz çünkü. Deneme yanılma yoluyla insanlar tecrübe sahibi olur ve yanlışlardan vazgeçerler.Eğer allah iddia edildiği gibi sonsuz bilgi sahibi olsa idi zina suçuna tevratta recm ile öldürme hükmünü indirmezdi.Kuranda bu 100 sopayla hafifletildiğine göre bu allahın recm cezasından yanlış yaptığını apaçık bir belgesidir. kaldırma nedeni, zaaten toplum o hükme uymuyordur, ondan dolayı, yeni gelen kitab, eski kitabtaki hükmü, ya tamamen kaldırır, yada hafifletir. Size göre kaldırılma sebebi demekki bu Toplumun inancımı dedin>>?Ben toplumun inancını terkedeli 4 yıl oluyor, toplumun inancıyla kurandaki ınaç birbiriyle örtüşmüyor, dolayısıyla toplumun inancı benim inancım değil. Hristiyan bir anne babadan doğsam daahi durum değişmeyecekti. Yine toplumun iancından uzaklaşacaktim. Kitablarda anlatılan dinle, toplumun yaşadığı din tamamen farklı. Yüne size göre bugün müslümanım diyen bu toplumda kurana uymuyor. Öyle ise kurandaki bazı hükümlerde kaldırılması gerekiyor.Ama bunun için yeni bir kitap gelmesi gerekiyor. Belki allah yüz sopayıda ağır bulup kaldırmak istiyordur ama bu kadar yaz bozdan sonra inandırıcılığı kalmaz diye endişeleniyordur herhalde? Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2008 Değişen ne oldu ki ? Kuran,ha kendi içindeki hükmü kaldırmış ha kendinden önceki hükümleri kaldırmış. Kurana göre o kitaplarıda allah gönderdiğine göre (ayetlerle sabit) sonuç itibarı ile allah indirdiği bir hükümü kaldırmış oluyor. Hangi sebeple olursa olsun bir topluma uygulanan ceza başka bir toplumda değiştiriliyorsa bu, en başta allahın bilgisiz ve adaletsiz,adam kayırıcı olduğunu gösterir.Aynı suça farklı ceza uygulamanın başka bir izahı olamz çünkü. Deneme yanılma yoluyla insanlar tecrübe sahibi olur ve yanlışlardan vazgeçerler.Eğer allah iddia edildiği gibi sonsuz bilgi sahibi olsa idi zina suçuna tevratta recm ile öldürme hükmünü indirmezdi.Kuranda bu 100 sopayla hafifletildiğine göre bu allahın recm cezasından yanlış yaptığını apaçık bir belgesidir. . Size göre kaldırılma sebebi demekki bu Yüne size göre bugün müslümanım diyen bu toplumda kurana uymuyor. Öyle ise kurandaki bazı hükümlerde kaldırılması gerekiyor.Ama bunun için yeni bir kitap gelmesi gerekiyor. Belki allah yüz sopayıda ağır bulup kaldırmak istiyordur ama bu kadar yaz bozdan sonra inandırıcılığı kalmaz diye endişeleniyordur herhalde? Delilin varmi endilesendigine, yapiyordur ediyordur, endiseleniyorudur, endilesenmiyordur, Bunlar Allah hakkinda dusunulen suizanlardir. Toplumun kurana uymamasi Allah katindaki durumu degistirmez. toplum gidisatini, Allahin istedigi yonde, degistirirse, o yonde onlerini acar, yok, Allahin istemedigi yonde degistirirse, o yonde onlerini acar, ki kendim ettim, kendim buldum diyebilelim. Bakin, Rad suresi 11. ayet tamda sizin sordugunuz soruyu cevapliyor. [013.011] [FK] İnsanı önünden ve arkasından izleyen (melekler) vardır, onu Allah'ın emri ile gözetlerler. Herhangi bir toplum tutumunu değiştirmedikçe Allah onun konumunu değiştirmez. Allah, bir toplumun herhangi bir kötülüğe uğramasını dileyince, onu hiç kimse önleyemez. İnsanların Allah'dan başka hiçbir koruyucusu, kayırıcısı yoktur. Saygilar. 'hoppa' Evren. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.