Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

1- Engelleme

Şeytan ilk olarak insanın ibadetine engel olmak ister. Eğer Cenab-ı Hak kendisin şeytandan korursa, şu sözlerle şeytanı reddeder:

“– Ben ibadete gerçekten muhtacım. Çünkü bu fani dünyada sonsuz olan ahiret hayatı için mutlaka azık hazırlamam gerekir!”

2- Erteleme:

Birincisinde başarılı olamayan şeytan sonra:

“Acele etme, ileride yaparsın, daha yaşın çok genç!” diyerek ibadeti ertelemeyi, geriye atmayı emreder. Allah’ın yardımı ile onu:

“– Ecelim benim elimde değil. Eğer bugünün işini, ibadetini yarına ertelersem peki yarının işini ne zaman yapacağım? Zira her gün için yapılacak yeterince iş vardır...” diyerek onu reddeder.

3- Acele

Şeytan bu sefer de acele etmesini isteyerek ona:

“Acele et, acele et! Şu işi bitir, şunu yapmaya da vaktin olsun!” der. Allah’ın inayetiyle şeytanı şu sözlerle susturur:

“– Tam ve kusursuz olarak yapılan az iş, kusurlu olarak yapılan çok işten hayırlıdır!”

4- Riya

Bu sefer ibadetini tam ve mükemmel yaparak insanlara karşı gösteriş yapmaya teşvik eder. Yine Allah’ın yardımı ile onu şu sözlerle savuşturur:

“– İnsanların görmesiyle ne kazancım olabilir? Allah’ın görmesi benim için yeterli değil mi?”

5- Ucub/Kendini Beğenme

Bu sefer şeytan:

“Sen ne büyüksün, ne uyanık ve ne faziletli bir kişisin!” diyerek insanı kendini beğenme uçurumuna yuvarlamak ister. Allah’ın himayesi ile bu tehlikeyi de şu sözlerle savar:

“– Bütün nimetlerin gerçek sahibi Allah Teala’dır. Bu da Cenab-ı Hakk’ın bana ihsan ettiği başarının sonucudur. O, kendi lütfu ile benim değersiz amelime kıymet vermiştir. Eğer Allah’ın lütfu olmasaydı, Cenab-ı Hakk’ın üzerimdeki sayısız nimetleri ile birlikte benim işlediğim günahlara karşılık bu ibadetin ne değeri olabilirdi?”

6- Gizleme

Şeytan şimdi altıncı ve en tehlikeli hilesine başvurur. Uyanık kişilerden başkası buna karşı koyamaz.

Şöyle der:

“İbadetini gizli yap. Allah yaptığın ibadeti ortaya çıkaracak ve karşılığını verecektir.” Böylece seni bir tür riyaya düşürmek ister. Uyanık kişi Allah’ın yardımı ile şeytanı şu sözlerle defeder:

“– Ey mel’un! Şimdiye kadar ibadetime engel olmaya, ifsad etmeye çalışıyordun! Şimdi ise ıslah etmek, düzene sokmak için geliyorsun. Ama asıl maksadın yine bozgunculuk. Ben Allah’ın kuluyum, O benim efendimdir.

– Dilerse benim ibadetimi açığa çıkarır, dilerse gizli tutar. İsterse beni hatırı sayılır biri, isterse değersiz biri yapar. Bunların hepsi kendi elindedir. Bunları insanlara açıklamasına ve onlardan gizli tutmasına aldırış etmem. Çünkü insanların elinde bir şey yoktur.”

7- Terk

Şeytan yedinci ve son hilesiyle gelir şöyle der:

“Senin bu ibadetlere ihtiyacın yok. Eğer bahtiyar/said yaratıldıysan, ibadeti terk etmek sana bir zarar vermez. Yok bedbaht/şaki olarak yaratıldıysan ibadet de sana bir fayda vermez!”

Allah’ın yardımıyla bu hileyi de şu sözlerle savar:

“– Ben Allah’ın kuluyum. Kula yaraşan, emre uyup kulluk ve ibadet etmektir. Rab ise efendiliğin icaplarını en iyi bilendir. Dilediği gibi hükmeder; istediğini yapar. Her halükarda ibadetin bana faydası vardır.

– Eğer said isem, sevabımın artması için ibadete muhtacım. Şaki isem de, ileride keşke ibadet etseydim diye kendi kendime pişmanlık duymamak için ibadet etmeliyim.

– Kaldı ki, ibadet ettiğim için asla Cenab-ı Hak beni cezalandırmayacak, ibadet bana bir zarar vermeyecektir. Ayrıca itaatkar olarak cehenneme girmek, asi olarak girmekten benim için daha sevimlidir. Kaldı ki Cenab-ı Hakk’ın vadi hak değil mi?

– O, ibadet yapanlara sevap vereceğini, iman ve itaat ile Allah’a kavuşanları kesinlikle cehenneme sokmayacağını, mutlaka cennete sokacağını vadetmiştir.”

Amelinin karşılığı olarak cenneti kazandığı için değil, Cenab-ı Hakk’ın sadık vadinin karşılığı olarak cennete girecektir. Bu manada Cenab-ı Hak saidlerin lisanıyla şöyle buyurur:

“Onlar: Bize verdiği sözde sadık olan ve bizi, dilediğimiz yerinde oturacağımız bu cennet yurduna varis kılan Allah’a hamd olsun. İyi amelde bulunanların mükafatı ne güzelmiş! derler.”( 39 Zümer, 74.7 )

Uyan ey ibadet yolcusu, Allah sana merhamet buyursun. Gördüğün gibi işin aslı bundan ibarettir. Diğer fiilleri ve durumları da buna kıyas et.

Allah’tan yardım talep et ve ona sığın. Zira bütün işler onun elinde, başarı da ondandır. Yüce ve kudretli Allah’ın dışında ne bir güç ne de kuvvet vardır.

Gönderi tarihi:

Yahu, nedir bu sizlerden çektiğimiz. Birisi kendisine inanılıp inanılmamasını en büyük dert edinmiş, diğeri de hiç işi gücü yokmuş gibi insanları kendi kötü emellerine alet etmek için var gücüyle çalışmakta.. Yeter artık bre, cennetinizi de, cehenneminizi de, hurilerinizi de alın, başka bir galaksiye ışınlanın, bir sorununuz varsa orada kendi aranızda halledin, insanları birer piyon asker olarak görmekten vazgeçin, artık insanoğlunu yalnız ve rahat bırakın, artık insanların psikolojisi sizin yüzünüzden bozulmasın, artık çocuklar sizin yüzünüzden yetim kalmasın...

Neyse, konuya dönersek, Tanrı kavramına inanıyor olsam da, şeytan diye bir mahlukatın olduğuna hiç inanmamışımdır, bir kere hadi biz görmediğimiz için isyan ediyoruz diyelim, ya Tanrının yüceliğini, kudretini gören şeytan, O'na niye isyan ediyor?

Gönderi tarihi:
Yahu, nedir bu sizlerden çektiğimiz. Birisi kendisine inanılıp inanılmamasını en büyük dert edinmiş, diğeri de hiç işi gücü yokmuş gibi insanları kendi kötü emellerine alet etmek için var gücüyle çalışmakta.. Yeter artık bre, cennetinizi de, cehenneminizi de, hurilerinizi de alın, başka bir galaksiye ışınlanın, bir sorununuz varsa orada kendi aranızda halledin, insanları birer piyon asker olarak görmekten vazgeçin, artık insanoğlunu yalnız ve rahat bırakın, artık insanların psikolojisi sizin yüzünüzden bozulmasın, artık çocuklar sizin yüzünüzden yetim kalmasın...

Neyse, konuya dönersek, Tanrı kavramına inanıyor olsam da, şeytan diye bir mahlukatın olduğuna hiç inanmamışımdır, bir kere hadi biz görmediğimiz için isyan ediyoruz diyelim, ya Tanrının yüceliğini, kudretini gören şeytan, O'na niye isyan ediyor?

ene denen alet var onda da, ondan .enaniyetini nasıl kullanırsa öyle olur. bilmek ayrı şeydir. br şeyi kalben kabul etmek ayrı şeydir

o da imtihandaydı, onun enaniyeti Hz. Ademin kendisinden üstün olacağını kabul etmedi. kibiri onu şeytan yaptı.

tıpkı peygambermizin amcasının mucizeleri gördüğü halde kabul etmemesi gibi.

. onlar apaçık bildikleri halde red ettiler. kaybettiler. ve bu kadar açıklığa rağmen kaybetmek onlara cehennemin en altındakiler , en büyük azabını yaşayacaklar sıfatlarını aldırdı.

Gönderi tarihi:
...... hadi biz görmediğimiz için isyan ediyoruz diyelim, ya Tanrının yüceliğini, kudretini gören şeytan, O'na niye isyan ediyor?

İşkenceciliğine dayanamamıştır...

Bin kez diriltip diriltip yakmasına, iç organlarına kızgın sular basmasına vb.

Küfürbazlığına dayanamamıştır...

**************," vb. küfürlere.

İltimasçılığına dayanamamıştır...

"Kimini zengin, kimini fakir, kimini üstün, kimini ***** yarattık" vb. sözlerine.

Yalancılığına dayanamamıştır...

"Biz yeri geldiğinde görüşlerimizi değiştiririz" sözüne.

Kibirine dayanamamıştır...

"Ben yaratıcıların en güzeliyim" görüşüne.

Garibim yanlışlara karşı çıktığı için 9 köyden kovulmuş, kötü ilan edilmiş. Kim şimdi asıl şeytan?

Gönderi tarihi:
İşkenceciliğine dayanamamıştır...

Bin kez diriltip diriltip yakmasına, iç organlarına kızgın sular basmasına vb.

Küfürbazlığına dayanamamıştır...

**************," vb. küfürlere.

İltimasçılığına dayanamamıştır...

"Kimini zengin, kimini fakir, kimini üstün, kimini ***** yarattık" vb. sözlerine.

Yalancılığına dayanamamıştır...

"Biz yeri geldiğinde görüşlerimizi değiştiririz" sözüne.

Kibirine dayanamamıştır...

"Ben yaratıcıların en güzeliyim" görüşüne.

Garibim yanlışlara karşı çıktığı için 9 köyden kovulmuş, kötü ilan edilmiş. Kim şimdi asıl şeytan?

bu nasıl bir anlayıştır ki, islamiyetteki şeytan mefhumunu başka şeytan inanışları ile çürütmeye çalışmak.

bu neye benzer bilir misin maraba?

2*c=10 ise c=5 gibi bir matematik işlemini , c karbonun simgesidir dolayısıyla c=12 dir diyerek çürütmeye çalışmaktan farklı bir şey değildir.

şimdi şeytanın isyan nedenini islamiyettekine göre değerlendirseniz ve varsa sorunuz ona gre sorarsanız mantıklı olur.

yoksa bu söylediklerinizin islamiyetteki şeytan anlayışında yeri olmadığı için islamiyete aleyhte bir fikir olamaz zaten.

Gönderi tarihi:

Sayın Palam, sayın Maraba nın yazdıkları şeytan inanışları değil, direk Kuran ayetlerinden yaptığı alıntılardır. hayatında Kuranın mealini baştan sona bir kere okuyan kimse Marabaya hak verir, Kurandaki Tanrının kompleksli, egoist, sadist bir Tanrı olduğunu anlar.

Kurandaki en çok açık veren konulardan biri de dünya öncesi yaşamdır. İslam peygamberi bu hayati konuyu iyice kurgulamadan üç beş ayetle geçiştirmeye çalıştırmıştır. Bu ayetleri akıllıca tetkik eden biri ayetlerdeki saçmalıkları tek tek görür, hülasa benim gibi dini konularda hiçbir otoritesi olmayan biri bile o beş ayetten rahat on tane çelişki çıkarabilir.

İşin sırrı imtihan falan değildir. Allah insanların ve cinlerin bir kısmını cehennemi doldurmak için yarattığını açıkça söylüyor (hud 119). artık insanların cehennemlik olarak yaratılmaları kendisine ne çıkar sağlıyacaksa, hangi egosunu tatmin edecekse?.. Muhtemelen şöyle demiştir: "Yahu ben bu cehennemi boşuna mı yarattım. Hem sonsuz zaman nasıl geçecek, birkaç keriz şu cehenneme girsin de, bana da yeni bir eğlence çıksın".. herneyse, Allah insanları ve cinleri yarattıktan sonra senaryo yazmış, bu senaryoyu Levh-i Mafhuz da toplamıştır. Sonra da "cehennem için yaratılanlar, siz dünyada senaryom gereği kötü adam rolü oynayacaksınız..." demiştir. Zira Şeytan, putperestler, "kafirler", "münafıklar" ve de bendeniz, hepimiz Allahın seneryosunda figüranlık yapan kötü adamlarız... Tek suçumuz allah tarafından cehennemi doldurmak için yaratılmış olmamız.

Bir de ben, İslamdaki şu "imtihan" olayını anlayamıyorum. İmtihanın adaletli olması için Tanrının insanlara hiç karışmadan doğal hallerini gözlemlemesi gerekiyor. Oysa İslamın Tanrısı, kiminin kalbini mühürlüyor, kiminin kulağını kapatıyor, kimini sapık yollara iletiyor... Yahu, insanların üzerinden bi elini ayağını çek te, onlara hiç karışmadan tamamen kendi hür iradeleriyle ve düşünceleriyle yaptıkları eylemlere göre hüküm ver.

Gönderi tarihi:

Her neyse, sonuç olarak söyleyeceğim şudur ki, şeytan diye bir mahlukat yoktur, benim gözümde şeytan denen mahlukat uydurulmuş hurafelerden ibarettir, çünkü şu ana kadar incelediğim hiçbir din şeytan hakkında beni tatmin edecek cevaplar veremedi. Bazı dinlerin şeytan diye adlandırdığı hadise, bana göre insanların kişiliklerindeki zaaflardır.

Gönderi tarihi:
Her neyse, sonuç olarak söyleyeceğim şudur ki, şeytan diye bir mahlukat yoktur, benim gözümde şeytan denen mahlukat uydurulmuş hurafelerden ibarettir, çünkü şu ana kadar incelediğim hiçbir din şeytan hakkında beni tatmin edecek cevaplar veremedi. Bazı dinlerin şeytan diye adlandırdığı hadise, bana göre insanların kişiliklerindeki zaaflardır.

Sayin anti madde,

Islam dininde, Kur'an ve Hadisleri takip eden Müslüman kişiler, "Eşeklerin şeytan gördükleri zaman anırdıklarını ve anırdıkları zaman ‘Euzü bi’llahi mine’ş-şeytani’r-racim’ deyip Tanrı’ya sığınırlar. Sahih-i Buhari Hadislerinde, Muhammedin bu sözleri söyledikten sonra şöyle eklemiştir: "Merkep, şeytan görmedikçe anırmaz. Merkep anırınca siz Allahu Teala’ yı zikredin, bana da salavat getiriniz." Bu yüzden, Kur'anda şu ayeti eklemiştir:

"Yürüyüşünde tabii ol. Sesini alçalt. Çünkü seslerin en çirkini herhalde eşeklerin sesidir!"(31/19)

şimdi "şeytan varlığından" ikna oldunuzmu? :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.