Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Sevgili demirefe ve sevgili gelincik... Ellerinize, yüreğinize ve kaleminize sağılık... Teşekkürler arkadaşlar... Sevgiler.. Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Elinize sağlık sayın demirefe,şimdi merak etmeye başladım, bakalım buna nasıl kulplar takılacak... Ama üzülmeyin sayın Demirefe ve Sn Yersoy ,bunlara gereken kulplar takılır.AZ SONRA sayın demirefe...saygı çerçevesinde yazdıklarınıza cevap verecektim ama hemen altında arkadaşların yazılarını okuyunca vazgeçtim....eğer arzu ederseniz öm ile sorabilirsiniz...verdiğiniz örneklerde o manada kullanılma gerekçeleirni size yine ayetlerin arapça metninden izahla açıklamaktan memnuniyet duyarım...... sayın yersoy ve sayın gelincik... hemfikir olduğunuz kulp takma peşin yargısından sonra anladığım burda yazdıklarımıza verdiğiniz değerin eğlencelik dakikalar yaşamak olduğudur....burda maymun oynatmıyoruz....kulp takacak ama bakalım bunu nasıl yapacak....elimize çerezlerimizi alıp bekleyelim.... bekleyin....belki de beklediğiniz sizsinizdir...... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 sayın demirefe...saygı çerçevesinde yazdıklarınıza cevap verecektim ama hemen altında arkadaşların yazılarını okuyunca vazgeçtim....eğer arzu ederseniz öm ile sorabilirsiniz...verdiğiniz örneklerde o manada kullanılma gerekçeleirni size yine ayetlerin arapça metninden izahla açıklamaktan memnuniyet duyarım...... sayın yersoy ve sayın gelincik... hemfikir olduğunuz kulp takma peşin yargısından sonra anladığım burda yazdıklarımıza verdiğiniz değerin eğlencelik dakikalar yaşamak olduğudur....burda maymun oynatmıyoruz....kulp takacak ama bakalım bunu nasıl yapacak....elimize çerezlerimizi alıp bekleyelim.... bekleyin....belki de beklediğiniz sizsinizdir...... Sayın 4mevsim, sizin, inansa da, inanmasa da insana saygı çerçeveniz bu mu? 'bakın insan değeri diyorsunuz da...insan değeri dediğiniz şeyin altından dinin insana sunduğu mükerrem varlık olma ve ahlakı besleyen insana yaraşır olma olgusunu çekip aldığınızda sizin elinizde sadece düşünen hayvan olarak tanımlanan bir varlık kalacak....ötesi zaten görünen köy' Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 sayın demirefe...saygı çerçevesinde yazdıklarınıza cevap verecektim ama hemen altında arkadaşların yazılarını okuyunca vazgeçtim....eğer arzu ederseniz öm ile sorabilirsiniz...verdiğiniz örneklerde o manada kullanılma gerekçeleirni size yine ayetlerin arapça metninden izahla açıklamaktan memnuniyet duyarım...... sayın yersoy ve sayın gelincik... hemfikir olduğunuz kulp takma peşin yargısından sonra anladığım burda yazdıklarımıza verdiğiniz değerin eğlencelik dakikalar yaşamak olduğudur....burda maymun oynatmıyoruz....kulp takacak ama bakalım bunu nasıl yapacak....elimize çerezlerimizi alıp bekleyelim.... bekleyin....belki de beklediğiniz sizsinizdir...... Ne yapacaksınız sayın 4mevsim altından din çekilmiş düşünen hayvan olunca bizde böyle peşin yargılı oluyoruz.Dediniz ya;"ötesi görünen köy zaten" Bu arada birşeyler okurken çerez yemem. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Dayak, günümüz Türkiye'sinde geçerli yaygın modadır; medyada her gün dayak üstüne haberler gırla... Çocuğunu döveceksin... Nişanlını döveceksin... Karını döveceksin... Karını yalnız dövmekle de kalmayacaksın, tesettüre mahkûm edeceksin; çarşaf, peçe, başörtüsü, türban; Allah ne verdiyse... İslamda kadına "dayak hakkı" nın Kuran'dan kaynaklandığını ileri sürenler az değil... Nisa Suresi'nden: "- Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün!.." ..... Nasıl iyimi... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 sayın demirefe...saygı çerçevesinde yazdıklarınıza cevap verecektim ama hemen altında arkadaşların yazılarını okuyunca vazgeçtim.... Yoksa kulp olduğu şüphesini mi taşıdınız bir anda? Bu arada kulptan kastımız da bellidir: çarpıtma... sayın yersoy ve sayın gelincik............... ....burda maymun oynatmıyoruz....kulp takacak ama bakalım bunu nasıl yapacak....elimize çerezlerimizi alıp bekleyelim.... bekleyin....belki de beklediğiniz sizsinizdir...... Bu iletide bu sefer de maymun benzetmesi (hakareti) mi var acaba? Yaşadığımız o büyük hayal kırıklığından sonra şüphelenmemm doğaldır sanırım. Ancak önyargısız bakıyorum da, Maymun oynatmak --> çerez alıp maymun oynatılmasını beklemek --> beklenilenin biz olması... Teşekkürler 4mevsim... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Sayın 4mevsim, şu hayvanlar alemini bir kenara bıraksanız diyorum yoksa çiçeğimi geri alırım... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Dayak, günümüz Türkiye'sinde geçerli yaygın modadır; medyada her gün dayak üstüne haberler gırla... Çocuğunu döveceksin... Nişanlını döveceksin... Karını döveceksin... Karını yalnız dövmekle de kalmayacaksın, tesettüre mahkûm edeceksin; çarşaf, peçe, başörtüsü, türban; Allah ne verdiyse... İslamda kadına "dayak hakkı" nın Kuran'dan kaynaklandığını ileri sürenler az değil... Nisa Suresi'nden: "- Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün!.." ..... Nasıl iyimi... Serkeşlik etmek: kafa tutma, baş kaldırma. Alıntı
Φ halkalıyıldız Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 bu ayette bu kelimeyi dövme olarak anlayacak bir durum yok..salıvermek yani nikahını bırakmak anlamında anlamamışlar ama dövün diye tercüme edip hafif diye yumuşatmışlar...halbuki öyle olsaydı allah peygamberimize aşağıdaki ayette olduğu gibi boşanma yolunu göstermez..ve hanımlarını bir güzel döv de akılları başlarına gelsin derdi... ahzap 29 ey peygamber , eşlerine söyle " eğer şu iiğreti dünya hayatını ve onun süsünü istiyorsanız ,haydi gelin size boşanma bedellerinizi vereyim de sizi güzellikle serbest bırakayım." Peki sevgili 4mevsim, Allah neden ahzab 29'da boşanma kelimesini kullanıyor da, nisa 34'de kullanmıyor sizce? Neden onca mealci, o kelimeyi dövme olarak çeviriyor da, evden ayırın şeklinde çevirmiyor? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.