Φ nail_amudi Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 GENÇ KÜRT SİVİLLERDEN PKK YÖNETİMİNE ÇAĞRI!.. Silahın çözüm olmadığını vurgulayarak, gerçek anlamda “demokrasiyi, insan haklarını ve barışı” savunan birçok Kürt aydını gibi ben de, beyinleri kendilerine ait olmayan bir grup PKK’lının saldırısına uğradım. Ancak, PKK’nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını düşünen ve şiddete, silaha karşı olan arkadaşlarımın yardımıyla bu saldırıdan yaralı da olsa, kurtulmayı başardım. Uzun süredir sanal ortamda yazdığım yazılar nedeniyle, PKK’lılardan tehdit mektupları alıyordum. Ancak, dün olduğu gibi, bugün ve yarın da, inandığım ilkelerden taviz vermeyeceğim. PKK şiddetine boyun eğmeyeceğim. En azından, sırf PKK yönetimi gibi düşünmediği için “ajan”lıkla suçlanan veya “kayadan düştü, selde boğuldu, yıldırım çarptı, intihar etti” gibi yalanlarla katledilen arkadaşlarımın boş yere ölmediklerini göstermek için, onların ruhlarının huzur bulması için, her türlü tehdide ve emperyalist oyunlara rağmen Türkiye’de binlerce yıldır birlikte yaşama iradesi gösterebilen ve demokrasinin nimetlerinden yararlanmayı hak eden insanların mutluluğu ve huzuru için, PKK şiddeti nedeniyle köylerini kasabalarını terk etmek zorunda olan ve bugün büyük şehirlerde güç durumlarda kalan kardeşlerimin mutluluğu için, PKK tetikçilerinin kurbanı olan öğretmenler, imamlar, mühendisler, işçiler, çobanlar için, bugün emperyalist güçlerin taşeronu, maşası olan ve gençleri para karşılığı satarak, Kürt gençlerinin ölüleri üzerinden siyaset yapmaya çalışan PKK yönetimine karşı demokrasi savaşım ölünceye kadar devam edecektir. Yaşadığım bütün olumsuzluklara rağmen, beni mutlu eden bir gelişmeyi sizlere aktararak, PKK’nın bugünkü konumunu ve kimlere hizmet ettiğini sizlerin bir kez daha dikkatlerine getirmeye çalışacağım. Kendilerini “Kürt Genç Sivil Demokratlar” diye adlandıran bir oluşumdan elektronik posta adresime intikal eden bir bildiriyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Şöyle bir not düşülmüştü bildirinin başına: “Bu şartlar altında sözün bittiği yer dedikleri zamanda konuşmak gerektiğini düşündüğümüz için bu metni yazdık. Aynı zamanda bu bildiri ile biz Kürt gençlerinin PKK'ye ilk defa seslenmesi de gerçekleşti. Sizden ricamız bize arka çıkmanız. Bu bildiriye imza atarak PKK ile arasına mesafe koymayı amaçlayan biz Kürt gençlerinin sizin demokrat tavrına güvendiğidir. Arka çıkmak dediğim de şu, lütfen Kürtlerden umudu kesmeyin. Biz gençler belki bir dönüşümü sağlayabiliriz elimizden ne gelir bilmesek de…” İşte o bildiri: “Biz bu coğrafyanın Kürt gençleriyiz. Şiddetle tek ilgimiz onun mağdurları olmamız. Türk gençlerden tek farkımız onlardan ayrı olarak sadece okuma- yazmayı değil Türkçe konuşmayı da ilkokulda öğrenmemiz. Yoksa, ne kadar yoksulluğu varsa bu memleketin biz de çektik. Biz de Sezen Aksu'ya, Neşet Ertaş'a ağladık. Ama Şivan Perwer'e, Aynur Doğan'a da ağladık. Biz buraların Kürt gençleriyiz. PKK köylerimizi yaktı. Göç ettik. Çok zor koşullarda yaşadık. Ama isyan etmedik. Devlete silah çekmedik. Bebeklere kurşun sıkmadık. Köy basmadık. Öğretmen, imam, çoban kaçırmadık. Okulları, camileri kurşunlamadık, yakmadık. Trenleri bombalamadık. Çocukları mayınla parçalamadık. Otobüsleri yakmadık. Çocukları taşıyan servis minibüslerini taramadık. Mağazalara bomba koymadık. Ailelerimizden ölenler oldu, ama intikam peşinde koşmadık. Çözümü, demokrasiden, hukuktan başka bir şeyde aramadık. Biz buraların Genç Kürt Sivilleriyiz. Biz her türlü acıyı yaşadık. Bir taraftan en büyük asker bizim asker tezahüratları ile havaya atılan gençlerin tabutları dönerken evlerine, bir taraftan da kandırılarak dağlara götürülen veya kaçırılan, birkaç yıl sonra bir gece yarısı sessiz sedasız gömülen gencecik insanların hayatları tükenirken, bizim geleceğimizi karartanlara, bölgeyi yeniden kana bulamak için silah bırakmayan, gençleri evlerine göndermemek için her yolu mübah gören, emperyalistlere satılmış taşeron PKK yönetimine bizim de söyleyecek bir çift lafımız var: Bu tavırlarınız hangi akla, hangi mantığa, hangi vicdana ve de en önemlisi hangi ahlaka sığıyor. Bu ülkede yaşayan ve barış isteyenlerin elini zayıflatmaktan başka hiçbir anlamı olmayan mayınlı, bombalı saldırıları, bizim özgürlüğümüz için mi yaptığınızı düşünüyorsunuz? Kürtlerin geleceği için karanlık ilişkilere daldığınızı, emperyalistlere taşeronluk yaptığınızı görmüyor muyuz sanıyorsunuz? Siyasetin havası esecekken bu ülkede, sorunlar demokrasi içerisinde çözülecekken, temsilcilerimiz Meclis’te düşüncelerimizi, sorunlarımızı özgürce dile getirecekleri bir süreçte, yeniden silahı öne çıkarmanın, bölgeyi kan gölüne çevirmenin, bombalar patlatarak masum insanları öldürmenin, Kürtlere nasıl bir yararı olacağını doğrusu biz Kürt gençleri ve bütün Kürtler merak ediyor? Öldürdüğünüz askerlerin ardından Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakan analarımızın göz pınarları kururken, nasıl hala “demokrasi, insan hakları, barış” diyerek, insanların size inanmasını bekliyorsunuz? Bir elde silah, diğer elde zeytin dalı… Bu hiç inandırıcı gelmiyor. Mağdur insanlar zalimleşmeye başladığında, o zaman yeni mağdurlar yaratacaktır değil mi? Siz de biz Kürtlerden zalimleşmemizi mi istiyorsunuz? Ne Beytüşşebap’ta katlettiğiniz o sivilleri, ne Şırnak’ta ve Hakkari’de öldürdüğünüz o askerleri hiç unutmayacağız. Aynı Diyarbakır’da, Van’da öldürdüğünüz çocukları unutmadığımız gibi. Bizler sizin gibi asla zalimleşmeyeceğiz. Sağduyu ve demokrasiye inancımızı kaybetmeyeceğiz. Yoksulluk yerine zenginleşmek istiyoruz. Onurlu ve insanca yaşayabilmek için, çocuklarımıza mutlu bir yaşam sunabilmek için zenginleşmek ve çocuklarımızın eğitim görmelerini engelleyecek her türlü şiddetten uzak kalmak istiyoruz. Tembel tembel oturup, sürekli olarak “birileri gelip, bizi kurtarsın” zihniyetini terk etmek istiyoruz artık. Çalışarak, üreterek, etnik ve bölgesellikten uzak, ‘evrensel kalitede meslek sahibi olarak’ kendi kendimizi biz kurtarabiliriz ancak. Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Şiddeti, terörü yeniden başlatmakla, yeniden silaha sarılmakla, insanların en temel hakkı olan yaşam hakkını yok etmekle, demokratikleşme ve toplumsal barış sürecinin önünü tıkamış olursunuz. Gelin, Türkiye’nin demokratikleşme alanındaki reform sürecine hep birlikte destek olalım. Ülkenin daha fazla demokratikleşmesi, sosyal ve ekonomik yönden kalkınması için çaba harcayan aydınlara, yatırımcılara, politikacılara destek verelim. Barış ve huzur dolu bir ortamda Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde dans etmek, halaylar çekmek çok güzel. Eğer bu mutluluğu, bu huzuru bizlere çok görürseniz, bizler de bir gün bunun hesabını sormasını biliriz. Biz sivil demokrat Kürt gençleri olarak tercihimizi yaptık. İlle de beraber yaşayacağız! İlle de bir arada yaşayacağız! İlle de bin yıldır süregelen birlikte yaşama iradesine sahip çıkacağız. Demokrasiye sahip çıkacağız. Çünkü biz biliyoruz ki bu hayat ne Kürtlük ile geçer ne de Türklük ile. Sözün bittiği yerde değil başladığı yerdeyiz. İnsanların yaşadığı yerde söz bitmez çünkü. Ölmek değil yaşamak istiyoruz, susmak değil konuşmak istiyoruz. Taşeron PKK, adaleti, vicdanı ve insanlığı ayaklar altına alarak, dağları, ovaları, kentleri kirletmek için çaba gösteriyor. Ama biz Genç Demokrat Kürt Siviller kendi kapımızın önünü her zaman temiz tutacağız ve PKK’ya karşı dimdik ayakta, demokrasi diye korkusuzca haykırmaya devam edeceğiz.” Evet, PKK demokrasinin önündeki en büyük barikattır ve onu aşmanın yöntemi de, aynı barikatın kerpiç ve kof tuğlalarını demokrasi denizinin selleriyle yıkmaktan geçmektedir. Barışa, kardeşliğe ve birlikte yaşama iradesine ancak daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla hoşgörü, insan haklarına da daha fazla saygı yoluyla ulaşabiliriz. Bu yolda kine, öfkeye yer olmamalıdır. Zira, kin ve öfke, taşeronluğa soyunan paramiliter PKK terörüne prim vermektir, PKK’nın ekmeğine yağ sürmektir. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 GENÇ KÜRT SİVİLLERDEN PKK YÖNETİMİNE ÇAĞRI!.. Silahın çözüm olmadığını vurgulayarak, gerçek anlamda ?demokrasiyi, insan haklarını ve barışı? savunan birçok Kürt aydını gibi ben de, beyinleri kendilerine ait olmayan bir grup PKK?lının saldırısına uğradım. Ancak, PKK?nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını düşünen ve şiddete, silaha karşı olan arkadaşlarımın yardımıyla bu saldırıdan yaralı da olsa, kurtulmayı başardım. . . . Evet, PKK demokrasinin önündeki en büyük barikattır ve onu aşmanın yöntemi de, aynı barikatın kerpiç ve kof tuğlalarını demokrasi denizinin selleriyle yıkmaktan geçmektedir. Barışa, kardeşliğe ve birlikte yaşama iradesine ancak daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla hoşgörü, insan haklarına da daha fazla saygı yoluyla ulaşabiliriz. Bu yolda kine, öfkeye yer olmamalıdır. Zira, kin ve öfke, taşeronluğa soyunan paramiliter PKK terörüne prim vermektir, PKK?nın ekmeğine yağ sürmektir. Nail Amudi Nail Amudi Pylaylasiminiz icin tesekkürler sayin Nail Amudi bu tür birlik ve beraberlik içeren yazilarinizin devamini bekiyoruz... Ayrica Kürt karde_lerimizle ayni düsünceleri paylasiyoruz...pkk bizim ortak *****.... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 GENÇ KÜRT SİVİLLERDEN PKK YÖNETİMİNE ÇAĞRI!.. Silahın çözüm olmadığını vurgulayarak, gerçek anlamda ?demokrasiyi, insan haklarını ve barışı? savunan birçok Kürt aydını gibi ben de, beyinleri kendilerine ait olmayan bir grup PKK?lının saldırısına uğradım. Ancak, PKK?nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını düşünen ve şiddete, silaha karşı olan arkadaşlarımın yardımıyla bu saldırıdan yaralı da olsa, kurtulmayı başardım. . . . Evet, PKK demokrasinin önündeki en büyük barikattır ve onu aşmanın yöntemi de, aynı barikatın kerpiç ve kof tuğlalarını demokrasi denizinin selleriyle yıkmaktan geçmektedir. Barışa, kardeşliğe ve birlikte yaşama iradesine ancak daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla hoşgörü, insan haklarına da daha fazla saygı yoluyla ulaşabiliriz. Bu yolda kine, öfkeye yer olmamalıdır. Zira, kin ve öfke, taşeronluğa soyunan paramiliter PKK terörüne prim vermektir, PKK?nın ekmeğine yağ sürmektir. Nail Amudi Nail Amudi Ne silahlar ne imhalar;illde demokrasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ve bizi biz eden kardeşler! Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Biz birbirimize mermi değil gül attığımız bir TÜRKİYE istiyoruz,çok büyük bir talebimizde yok siz sevgili türk kardeşlerimizdende çok şey istemiyoruz. saygılarımla.... Alıntı
Φ SanSeY Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Pkk terör örgütü bu ülke halkının ortak düşmanıdır meclisteki temsilcileride öyle Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Kürtler arkadaşlar beni dinleyin... Yedinizmi ABD ******* kazığını.... Bu ABD böyledir. Kimbilir bizden ne kopardılar.... Yaşadığınız topraklarda adam gibi yaşamak yerine ABD ******** tercih ettiniz.Bu sizi daha çok vuracak Tek umudunuz Irak oda elinizden kaymak üzere.... Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Yazık değilmi.... Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2008 Kürtler arkadaşlar beni dinleyin... Yedinizmi ABD ******* kazığını.... Bu ABD böyledir. Kimbilir bizden ne kopardılar.... Yaşadığınız topraklarda adam gibi yaşamak yerine ABD ******** tercih ettiniz.Bu sizi daha çok vuracak Tek umudunuz Irak oda elinizden kaymak üzere.... Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Yazık değilmi.... Sevgili marcus yine genelleme yapmışsınız ama unutmayın biz yönümüzü ANKARAYA dönerek yaşıyoruz,geçmişte hepimizin hataları oldu ve hala yanlış yollardan gidenler var ama unutmamak gerekirki bütün kürtler bu yolda değildirler,mesela ben niye yönümü ıraka döneyim neden izmirimden,antalyamdan,trabzonumdan,edirnemden vs. ayrılmak isteyeyim neden laz kardeşimle horon tepemiyeyim neden izmirli kardeşlerimle zeybek oynayamıyayım neden trakyalı kardeşlerimle iki göbecik atamıyayım neden?neden?neden? TEK VATANIMIZ VAR ODA TÜRKİYE CUMHURİYETİ TEK BAYRAĞIMIZ VAR ODA AYYILDIZLI AL BAYRAĞIMIZ....... SAYGILARIMLA.... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Biz birbirimize mermi değil gül attığımız bir TÜRKİYE istiyoruz,çok büyük bir talebimizde yok siz sevgili türk kardeşlerimizdende çok şey istemiyoruz. saygılarımla.... Nedemek Türk kardeşlerimiz hepimiz Türküz ,,,talep kimden Avrupadanmi ?soruyorum Avrupa kime ne vermis kime özgürlük vermis Halklari bölmekden baska ...varmi öyle Avrupa dünya halklarina özgürlük veren ... verdigi birtane ülke göster ,krediyi veren karsiliginda onuda verebilir rahatlikla öyleyse göster.. Türk kardeslerimmis unutma her egemen ülkenin bir adi olur 70.tane degil? Efendi Türkler Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2008 Nedemek Türk kardeşlerimiz hepimiz Türküz ,,,talep kimden Avrupadanmi ?soruyorum Avrupa kime ne vermis kime özgürlük vermis Halklari bölmekden baska ...varmi öyle Avrupa dünya halklarina özgürlük veren ... verdigi birtane ülke göster ,krediyi veren karsiliginda onuda verebilir rahatlikla öyleyse göster.. Türk kardeslerimmis unutma her egemen ülkenin bir adi olur 70.tane degil? Efendi Türkler Sayın efendi Türkler hepimiz zaten TÜRKİYE TÜRK'üyüz ancak ırk olarak biz KÜRD ırkından geliyoruz bunu unutmayın... Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 Ayrıca kürtlerden pkk ya karşı göstermelerini istediğiniz tepkiyi siz ergenekona gösteriyomusunuz?? Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 Ayrıca kürtlerden pkk ya karşı göstermelerini istediğiniz tepkiyi siz ergenekona gösteriyomusunuz?? Sayin botan ben siddetle bu Ergenekon denilen sözde vatansever terörüst örgütü kiniyorum. Daha dogrusu ülkemdeki her türlü terörü kiniyorum hic ayrim yapmadan. Benim, bazilarinin oldugu gibi iyi terörüstüm falan yok. Yok Türkiye'ye emekleri gecmis ,yok Ermeni teräörüstlerini yok etmisler, ama sonradan mafya falan olmuslar diyenler var aramizda malesef. Ben bunlarin hepsine karsiyim. Ülkesini seven dogru dürüst sever, kendi kisisel cikarlari icin degil. Asala terörüne karsi Türkiye adina savasmislar, ama ayni zamanda bu savasi kendi cikarlari icin yaptiklari ortada, o sayede rahatca ülkede mafyalastilar ve insanlarin hem malina hemde canina mal oldular. Bunlar dün Susurluk cetesiydi ve bugün Ergenekon . Hic fark etmiyor. Yarin gene baska isim altinda cikarlar. Saygilar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.