Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 Kardeşim biz de çerkeziz! Ne yapalım kürtsen... Türkiye'de yaşıyorsan önce Türkiye'nin sorunlarıyla uğraşınKürt soKalkıp hala kürt sorunu diye kafa karıştırmayın yahu... Arkadaşlar sadece düşüncelerle bazı konulara eleştiri getirebileceğimizi ifade edebilir misiniz?Rahatsızlık duymaya başladım artık böyle hitaplardan!Kürt sorunu sizin için yoksa kapatın gözlerinizi.AA bu kadar dert etmeyin ama yazık size... Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 KÜRT SORUNU türkiyede bu ülkeyi sadece türklerin sevebileceği ve kürdüm diyenlerin herzaman için sadece vatan haini olabilecekleri gafletinde olanların bugüne kadar iktadarda olmasından dolayı çözümlenememiştir,ve halkın gerçekleriyle örtüşmeyen düşünceler (örneğin başörtüsü yasağı) ,kendi halkından kopuk yaşayanların iktidarı halkın ********* ve fakirliği üzerine bukadar süre devam etmiştir,ancak gelinen noktada kimsenin bunlara tahmül gösterecek hali kalmamıştır,bırakın ülkeyi terkedecem diyenler gitsinler,onlar zaten hiç bu ülkede olmadılarki ve hiçbir zaman bu halktan biri olamadılar akılları hep kendi özlüğünü kaybetmiş avrupalıların kültürünü benimsemiş kendi istedikleri gibi hiçbir duygusu kalmamış bir halk yaratmaktı ama çok şükürki başaramadılar işte BEN KÜRDÜM TÜRKİYEYİ VE TÜRK HALKINI ÇOK SEVİYORUM İNADINA AYYILDIZI ÇOK SEVİYORUM,ANKARA BAŞKENTİM,TSK BENİM SİLAHLI KUVVETLERİM VE BUNUNLA GURUR DUYUYORUM... SAYGILARIMLA.... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 KÜRT SORUNU diye bir şey yoktur... işte BEN KÜRDÜM TÜRKİYEYİ VE TÜRK HALKINI ÇOK SEVİYORUM İNADINA AYYILDIZI ÇOK SEVİYORUM,ANKARA BAŞKENTİM,TSK BENİM SİLAHLI KUVVETLERİM VE BUNUNLA GURUR DUYUYORUM... Gördün mü? yokmuş... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Arkadaşlar sadece düşüncelerle bazı konulara eleştiri getirebileceğimizi ifade edebilir misiniz? Buyrun... Başlayın... Rahatsızlık duymaya başladım artık böyle hitaplardan! Neden ki? Kürt sorunu sizin için yoksa kapatın gözlerinizi. Var ise gösterin de biz de görelim... AA bu kadar dert etmeyin ama yazık size... Yok efendim ne yazığı? Ne derdi? Dertli olan yazsın da görelim bakalım neymiş bu dillerden düşmeyen sözde kürt sorunu... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Irkçılar nerede olursa olsun onun karşısındayım sonuna kadar.PKKda beni ilgilendirmiyor. Diyorsunuz.... Alın size diğer bir ırkçı söylem: O zaman buyrun **** "Ne Mutlu Turkum ve Kurdum Diyene" diyebilin sayin politika. Hodri meydan! Insanlik gosterin bizlere. Ne kadar ilimli ve anti-irkci oldugunuzu gorelim.[/size] "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü bile ırkçı algılayan bu arkadaşlar kendi ırkçılıklarını ortaya koymaktadır. İnsanlık "ne mutlu Türküm/Kürtüm diyene" demekle olmaz. Cümlenin içeriğini anlayın öncelikle... Sizin mantığınızla gidersek "Ne mutlu Türküm, Çerkezim, Lazım, Kürtüm, .... diyene" demek gerekir... Ama anlayana... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Diyorsunuz....Alın size diğer bir ırkçı söylem: "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü bile ırkçı algılayan bu arkadaşlar kendi ırkçılıklarını ortaya koymaktadır. İnsanlık "ne mutlu Türküm/Kürtüm diyene" demekle olmaz. Cümlenin içeriğini anlayın öncelikle... Sizin mantığınızla gidersek "Ne mutlu Türküm, Çerkezim, Lazım, Kürtüm, .... diyene" demek gerekir... Ama anlayana... Evet benim mantigim onu icab ediyor. Esitlik ve kardeslik onu icap ediyor. "NE MUTLU TURKIYELIYIM DIYENE" ya da "NE MUTLU INSANIM DIYENE", "ne mutlu Turkum diyene" degil. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Kurtlerin haksizliga ugramis ve ezilmis oldugunun farkinda ve kendizi de bu haksizliktan payini almis bir Kurt olarak sesleniyorum PKK'ya, bir Diyarbakirli (ki bunu gururla soyluyorum) olarak sesleniyorum: Turkiye'de Milliyetcilik son derece guclu ve tehlikeli bir olusum olabilir, ve bir takim haklar hala elde edilememis olabilir Kurtler tarafindan ama yil 2008 ve Dunya'da artik bombali eylemler gibi vahsiliklerin yeri olmamalidir. Kurt sorunu artik Turkiye'nin gundemine oturmustur ve sizlerin hic bir islevi kalmamistir. Lutfen birakin artik sorunlarimiz siyaset yoluyla cozulsun. Ve sevgili Turk halki, lutfen olan bitenlere duyarli davranin ve artik bir takim insani haklari taniyin benim ezilmis milletime. Kurt sorununun varoldugunu, bir takim haksizliklar yapilmis oldugunu artik titraf edin ve bariscil girisimlerin onunu kapatmayin! Siyasetin onu acilsin lutfen, DTP gibi olusumlar horgoruldugu surece bu sorun cozulemeyecektir. 2008 yilinin basindayiz, lutfen bu yil BARISIN ve HALKLARIN BARISMASININ yili olsun. Yeter artik guzelim Turkiye halkinin bu kadar yipratildigi! Hepimiz insaniz artik insanca yasayabilelim ve Dunya bizlerle dalga gecmesin! Sizlere gozlerimde yaslarla sesleniyorum. Saygilar Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Kurtlerin haksizliga ugramis ve ezilmis oldugunun farkinda ve kendizi de bu haksizliktan payini almis bir Kurt olarak sesleniyorum PKK'ya, bir Diyarbakirli (ki bunu gururla soyluyorum) olarak sesleniyorum: Yok canııım, Ne gerek var böyle bir seslenmeye? Ne de olsa PKK (ve DTP) gibi oluşumlar, Türkiye deki milliyetçiliğe tepki olarak oluşmuştur değil mi? Ne de olsa eziliyor ve asimile edilmek isteniyorsunuz değil mi!!!!! Çok merak ediyorum 4 öğrenci ve 1 memurun öldüğü olayı izlerken içiniz sızlamıyor mu? Kürt halkının yapacağı şey bellidir: Hikaye okumak yerine PKK yı bitirmeliler! Daha çok kan ve gözyaşı akmadan! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Yok canııım,Ne gerek var böyle bir seslenmeye? Ne de olsa PKK (ve DTP) gibi oluşumlar, Türkiye deki milliyetçiliğe tepki olarak oluşmuştur değil mi? Ne de olsa eziliyor ve asimile edilmek isteniyorsunuz değil mi!!!!! Çok merak ediyorum 4 öğrenci ve 1 memurun öldüğü olayı izlerken içiniz sızlamıyor mu? Kürt halkının yapacağı şey bellidir: Hikaye okumak yerine PKK yı bitirmeliler! Daha çok kan ve gözyaşı akmadan! Binlerce insanimiz olduruldu ya da magdur kaldi, hem PKK tarafindan hem de Devlet tarafindan (yok eger devlet hic bir sey yapmadi derseniz o zaman sizinle tartismamin hic bir nedeni kalmayacak). Olaylara lutfen objektif sekilde yanasin. Sizin ustunuze dusen ve yapmaniz gereken cok sey var eger savasi durdurmak istiyorsaniz. Turk halkinin yapacagi sey de bellidir, artik su sizin yaptiginiz inkarciligin ve milliyetciligin birakilmasi gerekiyor. Bu ulkede "Kurt sorunu yoktur" ya da "Kurtlere hic haksizlik yapilmadi" demek *********. Cozum istiyorsaniz, Turku, Kurdu, Cerkezi , Ermenisi, escinseli, dulu herkes ayni haklara sahip olmalilar. Cozum istiyorsaniz ozelestiri yapabileceksiniz, yapamazsaniz dediklerinizin hic bir kiymeti olmaz. Cozum istiyorsaniz sirf Kerkuk petrollerinde gozunuz var diye PKK'yi bahane edip Kuzey Irak Kurtlerine nefret ve kin yagdirmaktan kacinacaksiniz (yillardir PKK Kandil'den hucum etti, neden Saddam zamaninda hic bir ses cikmadi kimseden? Neden bir tek simdi cikiyor bu sesler?)... Oynanan oyunlar cok aciktir. Yapilan Kurt dusmanligi da cok aciktir. Siz inkar edecekseniz hala bunlari size diyecegim tek kelime yok. Eger Kurtlerin PKK'yi yok etmesini istiyorsaniz o zamanin sizlerin ilk basta Kurtlerin gonlunu kazanmaniz gerekli. Sizler benim Kurt halkimin varligini, kulturunu, dilini, haklarini YOK saydiginiz surece bizler size neden PKK'yi yok etme konusunda yardim edelim ki? Buyrun ne yapacaksaniz yapin, ve cok cabuk yapin (zira vakit tukenmek uzere) ve kazanin benim halkimin gonlunu. Buyrun diyorum! Iste size bir tane BARIS CAGRISI daha! KAZANIN BENIM KURT HALKIMIN GONLUNU! Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 ........Sizler benim Kurt halkimin varligini, kulturunu, dilini, haklarini YOK saydiginiz surece ....... Arkadaşım sen çok kötü şartlanmışsın yahu Barış çağrısı diyorsun da, konuştuğun insanın kürtlerle alıp veremediği hiç bir şey olmayan birisi... Neyse, ben derdimi anlatamadım sanırım... saygılar... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Diyarbakir'da ölen genclerden birinin babasi söyle haykiriyordu;Bu bombayi koyanlarinda ALLAH ........versin *Bu baba bir Kürt'tü,evladini kaybetmis ve bunu kimin yaptigini cok iyi biliyordu,iste Alman televizyonuna basinda yasmagi ile eli öpülecek görünüste cikan bir PKK linin annesinin *Evladimin daga cikmasindan ve Türk askerini öldürmesinden gurur duyuyorum*demesi ile,ALLAH bu bombayi patlatanlarinda ........versin diyen baba arasindaki fark.Birisi PKK li teröristin annesidir,anne olarak tabiiki evladini sevecektir,onun hayatindan endise edecektir ama bir anne oglunun Türk askerini öldürmesinden gurur duyuyorsa Türk milletinin ******.Digeri ise siradan bir Kürt vatandasimiz,evladini fidan gibi cocugunu vicdanlari kararmislarin patlattiklari bomba ile kaybetmis,ve yüregindeki nefreti hinci ancak böyle disa vuruyordu.O babadan PKK li olurmu?olmaz,o babanin evladi PKK li olmaz,cünkü o baba ***** degildir.Belki fakirdir,belki kan dökenlerin agababalari gibi lüx hayat yasamiyor ama en azindan bu topraklarin Türkiyede yasayan herkesin oldugunu ve herkesin bu topraklari savunmasi gerektigini bilen bir kisi.Bu topraklardaki insanlar,Fransiza,Ingilize Rusa,Yunanliya karsi elbirligiyle savastilar,bu topragi vatan bilerek savastilar,bölücüler o zamanda vardi.*ALI GALIP*gibi.Bugünde var.************. saygilarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Arkadaşım sen çok kötü şartlanmışsın yahu Barış çağrısı diyorsun da, konuştuğun insanın kürtlerle alıp veremediği hiç bir şey olmayan birisi... Neyse, ben derdimi anlatamadım sanırım... saygılar... Kardesim sen kac gundur bizi hep ayrilikci hep bolucu yapmadin mi? Ben de degiliz dedim her seferinde ama derdimi anlatamadim! Umarim Kurtlerle alip veremediginiz yoktur ama bu forumdaki arkadaslarin yazis bicimlerine bakin, bakinda ne kadar dusmancil yaklasildigini anlayin hem bana hem benim gibi baristan yana olan Kurtlere! Cidden artik bitirelim su olayi kaliteli bir bicimde ve barissin halklar yahu! Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 TRT, uydu üzerinden farklı dillerde yayına başlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Kürtçe'nin yanı sıra Ermenice yayın... Sponsor Bağlantı CNN TÜRK'e konuşan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, yeni bir altyapı ile yayınların hayata geçirileceğini açıkladı. Yayınlarda ağırlıklı olarak habere yer verilecek. Yayınların 8 farklı dilde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu dillerin başında da Kürtçe, Arapça ve Farsça geliyor. Devlet Bakanı Aydın, 8 dilin arasındaki Ermenice sürprizini ise "Neden olmasın?" diyerek açıkladı. Türkiye, Ermenice yayınlarla özellikle Ermeni diasporasına karşı kendi tezini anlatacak, yanlış bilgilendirmenin önüne geçmeye çalışacak. Ermeni soykırımı iddialarına karşılık tarihi bilgiler, uydu aracılığı ile yapılacak Ermenice yayınla anlatılacak. Kürtçe yayınların ise terörle mücadele çalışmalarının bir ayağı olarak hayata geçirilmesi planlanıyor. Yayınlar haber ağırlıklı olacak. Ancak haberin yanı sıra, şarkı, film, dizi gibi ilgi çekici programlara da yayın akışında yer verilecek. Yapılacak teknik düzenlemeyle, yayınlanacak bir programı aynı anda isteyen Ermenice, isteyen Kürtçe, isteyen Arapça da dinleyebilecek. işte bunu anlatmaya çalışıyorum devlet halkının kullandığı dillerle,lehçelerle halkıyla temas kurmalı onlara başka başka şeyler dayatmamalı bu adım vatanı bölmek yerine dahada birleştirecektir çünkü devlet kendi halkına ancak bu şekilde kendini doğru anlatabilir.... SAYGILARIMLA.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2008 TRT, uydu üzerinden farklı dillerde yayına başlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Kürtçe'nin yanı sıra Ermenice yayın... Sponsor Bağlantı CNN TÜRK'e konuşan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, yeni bir altyapı ile yayınların hayata geçirileceğini açıkladı. Yayınlarda ağırlıklı olarak habere yer verilecek. Yayınların 8 farklı dilde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu dillerin başında da Kürtçe, Arapça ve Farsça geliyor. Devlet Bakanı Aydın, 8 dilin arasındaki Ermenice sürprizini ise "Neden olmasın?" diyerek açıkladı. Türkiye, Ermenice yayınlarla özellikle Ermeni diasporasına karşı kendi tezini anlatacak, yanlış bilgilendirmenin önüne geçmeye çalışacak. Ermeni soykırımı iddialarına karşılık tarihi bilgiler, uydu aracılığı ile yapılacak Ermenice yayınla anlatılacak. Kürtçe yayınların ise terörle mücadele çalışmalarının bir ayağı olarak hayata geçirilmesi planlanıyor. Yayınlar haber ağırlıklı olacak. Ancak haberin yanı sıra, şarkı, film, dizi gibi ilgi çekici programlara da yayın akışında yer verilecek. Yapılacak teknik düzenlemeyle, yayınlanacak bir programı aynı anda isteyen Ermenice, isteyen Kürtçe, isteyen Arapça da dinleyebilecek. işte bunu anlatmaya çalışıyorum devlet halkının kullandığı dillerle,lehçelerle halkıyla temas kurmalı onlara başka başka şeyler dayatmamalı bu adım vatanı bölmek yerine dahada birleştirecektir çünkü devlet kendi halkına ancak bu şekilde kendini doğru anlatabilir.... SAYGILARIMLA.... TRT nin aldigi bu karar veya TRT ye aldirilan bu karar,dünyanin hicbir ülkesinde mevcut degildir.Bugün ne Arabistanda,ne Earmenistanda,ne Fransada,ne bilmem nerede yani demokmrasinin var oldugu iddia edilen hicbir yerde,devlet televizyonunda 8-10 dilde yayin yoktur.Kürtceyi anlayabilirim.Lazcayi Cerkezceyi anlayabilirim ama,Arapca,Farsca ve Ermenice yayin yapmak ittihat terakkinin mecliste farkli dillerle konusulmasini gerceklestirmeleri olarak görüyorum,Abdülhamid'in el koymasi ile bu önlenmis ve Abdülhamid'in adi kanli Sultan'a cikarilmisti.Bugün AKP nin gerceklestirmeyi hedefledigi bu girisim,AKP nin gercek amacinin ne oldugunu anlatmaya yeterde artar bile.AB nin gözüne girebilmek,Sarkozy'den aferin alabilmek icin Erdogan'in yapmayacagi hicbir sey yoktur. saygilarla Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2008 Eger Kurtlerin PKK'yi yok etmesini istiyorsaniz o zamanin sizlerin ilk basta Kurtlerin gonlunu kazanmaniz gerekli. Sizler benim Kurt halkimin varligini, kulturunu, dilini, haklarini YOK saydiginiz surece bizler size neden PKK'yi yok etme konusunda yardim edelim ki? Buyrun ne yapacaksaniz yapin, ve cok cabuk yapin (zira vakit tukenmek uzere) ve kazanin benim halkimin gonlunu. Buyrun diyorum! Iste size bir tane BARIS CAGRISI daha! KAZANIN BENIM KURT HALKIMIN GONLUNU! Bak seennn!!! Pazarlık yapıyoruz öylemi??kürtlerin pkk'yı yok etmesini istiyorsak kürt halkının gönlünü kazanmamız gerekiyormuş.....Yani bugün bu topraklarda pkk barınıyorsa bunda açıkça kürtlerin desteği sayesinde olduğunu söylüyorsunuz öylemi? Diyarbakır'ın orta yerinde kalleşce bir bomba atıldı gencecik insanlar öldü bunu nasıl yorumluyorsunuz merak ettim? Sakın pkk artık kürtleride gözden çıkarmış olmasın... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 İran asıyor AKP af getirmeye çalışıyor İran yönetimi, ülkesinde terör örgütü PKK’nın kolu olarak faaliyet gösteren PJAK’lı terörist Hasan Hikmet Demir’i Hoy kentinde idam etti. Terör örgütü PKK’ya yakınlığı ile tanınan ’Fırat Haber Ajansı’, Hoy Cezaevi’nde geçen yıldan bu yana tutuklu bulunan ’Agit’ kod adlı Demir’in firar ettiğini daha sonra donmak üzereyken yakalanarak yeniden tutuklandığını bildirdi. Kangren olan iki ayağı kesilmek istenen Demir’in karşı çıkması üzerine bundan vazgeçilen ve hücresinde tedavi edilen terörist Demir’in idam cezasının 20 Aralık 2007 tarihinde yerine getirildi. Terör örgütü PJAK, İran yönetimini tehtid etti. Tahran: Bir grup terörist öldürüldü İran, Irak sınırı yakınlarında bir grup teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Fars ajansının bildirdiğine göre, İranlı yetkili Hocatullah Dimyad, yabancı istihbarat servisleri tarafından desteklenen bir sabotaj çetesinin önceki gece etkisiz hale getirildiğini belirterek, “Bu devrim karşıtı unsurların bazıları çatışmada öldürüldü” dedi. Öldürülen terörist sayısını açıklamayan İranlı yetkili, çatışmaların Irak sınırına yaklaşık 100 km uzaklıktaki Kürt nüfusun çoğunlukta bulunduğu Ravansar ve Kamyaran kentleri arasındaki bir bölgede meydana geldiğini belirtti. İranlı yetkili, teröristlerin amacının bölgede güvensizlik ve hoşnutsuzluk ortamı yaratmak ve halka devlet hizmetlerini engellemek olduğunu söyledi. İran’ın Kermanşah ve Batı Azerbaycan eyaletleri, sık sık güvenlik güçleriyle terör örgütü Pejak’lı teröristler arasında meydana gelen çatışmalara sahne oluyor. YENİÇAĞ 1 Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 Bak seennn!!! Pazarlık yapıyoruz öylemi??kürtlerin pkk'yı yok etmesini istiyorsak kürt halkının gönlünü kazanmamız gerekiyormuş.....Yani bugün bu topraklarda pkk barınıyorsa bunda açıkça kürtlerin desteği sayesinde olduğunu söylüyorsunuz öylemi?Diyarbakır'ın orta yerinde kalleşce bir bomba atıldı gencecik insanlar öldü bunu nasıl yorumluyorsunuz merak ettim? Sakın pkk artık kürtleride gözden çıkarmış olmasın... Diyarbakir'in ortasinda atilan bu bombanin sorumlulari yapanlar oldugu kadar bu sorunu YOK sayip yillardir yanlis yontemleriyle ve kabalikla bitiremeyen DEVLETTIR! Yapilan pazarlik filan da degil, kabul edin biz Kurtlere yapilan haksizliklari ve biz de uzerimize duseni ve aciz devletimizin bile yapamadigini yapalim ev uzlasarak daglardan indirelim PKK'yi. Basaramiyorsunuz iste yaptiginiz carpik politikalarla, yalan mi? Sizler yillarca bu mantikla bu isin uzerine gittiniz de ne basardiniz? Hangi teror ve dusmanlik cozuldu? Size soruyorum. Tabii ki gonlumuzu kazanacaksiniz. Ozellikle eger bu ulkenin vatandaslari oldugumuzu iddia edip bu ulkeye katki da bulunmamizi istiyorsaniz. ********* Sizlerden biz ne ekmek istiyoruz ne de sempati, yaptiginiz politikalar icin OZUR bekliyoruz. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Diyarbakir'in ortasinda atilan bu bombanin sorumlulari yapanlar oldugu kadar bu sorunu YOK sayip yillardir yanlis yontemleriyle ve kabalikla bitiremeyen DEVLETTIR! Yapilan pazarlik filan da degil, kabul edin biz Kurtlere yapilan haksizliklari ve biz de uzerimize duseni ve aciz devletimizin bile yapamadigini yapalim ev uzlasarak daglardan indirelim PKK'yi. Basaramiyorsunuz iste yaptiginiz carpik politikalarla, yalan mi? Sizler yillarca bu mantikla bu isin uzerine gittiniz de ne basardiniz? Hangi teror ve dusmanlik cozuldu? Size soruyorum. Tabii ki gonlumuzu kazanacaksiniz. Ozellikle eger bu ulkenin vatandaslari oldugumuzu iddia edip bu ulkeye katki da bulunmamizi istiyorsaniz. ********* Sizlerden biz ne ekmek istiyoruz ne de sempati, yaptiginiz politikalar icin OZUR bekliyoruz. Ben hala sizin bu hain saldırıyı nefretle kınamanızı bekliyorum.. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Ben hala sizin bu hain saldırıyı nefretle kınamanızı bekliyorum.. Ben PKK'yi da Devletimizide meydana getirdikleri bu rezil ve siddet ortamindan dolayi derinden kiniyorum. Insanlarin diger hayvanlardan tek farki beyin guclerinin ve iletisim yeteneklerinin olmasidir. Eee beynimizi ve iletisim yeteneigimiz de kullanamiyorsak (hem PKK'yi hem de Devleti kastediyorum bu arada) o zaman hayvanlardan ne farkimiz kalir? ********* ************** ******* Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Diyarbakir'in ortasinda atilan bu bombanin sorumlulari yapanlar oldugu kadar bu sorunu YOK sayip yillardir yanlis yontemleriyle ve kabalikla bitiremeyen DEVLETTIR! Hala mantıklı bir sorun ortaya koyamadınız... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Hala mantıklı bir sorun ortaya koyamadınız... Eh artik hangi dilden size hitap edecegimi sasirdim. Hecelesem nasil olur? Ben hem Turk Devleti hem de PKK suclu yapilanlardan diyorum ve her iki tarafi da kiniyorum. Turk olsun, Kurt olsun beraber ve insanca yasamayi bilmeyen ve ogrenmek istemeyen, siddet yanilisi, milliyeci herkes suclu diyorum! Anlatabildim mi? Ben kalkip sizin yaptiginiz gibi sucu hep Bati'da yada Turk halkinda ya da Turk devletinde aramaya calismiyorum ve objektif olarak yaklasiyorum soruna! Her iki tarafinda sucu var diyorum. Semdinli ve nice Semnidli olaylarini yapan devlet, Diyarbakir ve nice Diyarbakir patlamalarini yapan PKK! Ikisini birbirne vursaniz bir insan bile etmezler bu konumda! Umarim kalkip bu ulkeyi ucuruma suren Devlet ve PKK terorunu sizde benim g ibi objektif bir sekilde KINAYABILIRSINIZ! Umarim hem PKK'yi hem de kutuplasmaya neden olan ve yol acan Buyukkanit'i, ulkeyi sirf oy icin, kendi milliyetci ve maddi emelleri icin kullanan ve soyulmus sogana ceviren, harap eden Demirel'i, Turkes'i, Baykal'i, Ciller'i, Yilmaz'i, Bahceli'yi, Erdogan'i da kinayabilirsiniz! Saygilar.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Ben PKK'yi da Devletimizide meydana getirdikleri bu rezil ve siddet ortamindan dolayi derinden kiniyorum. Insanlarin diger hayvanlardan tek farki beyin guclerinin ve iletisim yeteneklerinin olmasidir. Eee beynimizi ve iletisim yeteneigimiz de kullanamiyorsak (hem PKK'yi hem de Devleti kastediyorum bu arada) o zaman hayvanlardan ne farkimiz kalir? ********* ************** ******* Koskoca Türkiye Cumhuriyetini üç kuruş etmeyen eli kanlı bir kaç kişilik terör örgütü ile aynı kefeye koyup değerlendime yapmanız asıl niyetinizin göstergesidir diye düşünüyorum... Kimliğiniz ne olursa olsun sizin gibi düşünen insanlara bizim aramızda yer yok. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Koskoca Türkiye Cumhuriyetini üç kuruş etmeyen eli kanlı bir kaç kişilik terör örgütü ile aynı kefeye koyup değerlendime yapmanız asıl niyetinizin göstergesidir diye düşünüyorum...Kimliğiniz ne olursa olsun sizin gibi düşünen insanlara bizim aramızda yer yok. Sayın suheda, Olayı "koskoca Türkiye Cumhuriyeti" şeklinde ele almak bizi yanılgıya götürebilir. Bence "hükümet" demek daha doğru olacaktır. Nitekim hükümetlerimizin bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da bir çok hatası vardır. Bunu göz ardı edemeyiz. Neden mi? Madem biz bu savaşıu emperyalist güçlerin bir oyunu ve para kazanmalarının bir yolu olarak görüyoruz, emperyalist güçlerin lafından çıkamayan hükümetlerin de hatası vardır deyip düşünmemiz gerekir. PKK ya katılan insanların da kandırılımş olduklarını aklımızdan çıkarmamalıyız. Sorsanız sosyalist bir hareket olduğunu söylerler ve (sözde) kuracakları ülkenin de (!) bağımsız olacağını sanırlar... İşte ben bu nedenle bu savaşın, kürt halkı tarafından bitirileceğini düşünmekteyim. Gerçeği görmeleri yeterli olacaktır. Ayrıca burada tartışan kürt arkadaşlara da gerçeği anlatmak gereklidir. Onların orda yaşadıkları farklı bir gerçekliktir, bizim burda yaşadıklarımız farklı... Onlara gösterilen gerçek ise belki de çok farklı. Bu temelde sohbet etmenin daha faydalı olacağına inanıyorum... Bizim üzerimize düşen, bölücü söylemlere karşı tepkimizi koymanın yanısıra, düşmanca söylemleden çok, bu ülkenin farklı kültürlere sahip halklardan oluştuğunu ve hiç bir halka da haksızlık edilmediğini, edilmeyeceğini göstermektir. Saygılar... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Diyarbakir'in ortasinda atilan bu bombanin sorumlulari yapanlar oldugu kadar bu sorunu YOK sayip yillardir yanlis yontemleriyle ve kabalikla bitiremeyen DEVLETTIR! Ben PKK'yi da Devletimizide meydana getirdikleri bu rezil ve siddet ortamindan dolayi derinden kiniyorum. Ben hem Turk Devleti hem de PKK suclu yapilanlardan diyorum ve her iki tarafi da kiniyorum. Sayın suheda,Olayı "koskoca Türkiye Cumhuriyeti" şeklinde ele almak bizi yanılgıya götürebilir. Bence "hükümet" demek daha doğru olacaktır. Nitekim hükümetlerimizin bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da bir çok hatası vardır. Bunu göz ardı edemeyiz. Neden mi? Madem biz bu savaşıu emperyalist güçlerin bir oyunu ve para kazanmalarının bir yolu olarak görüyoruz, emperyalist güçlerin lafından çıkamayan hükümetlerin de hatası vardır deyip düşünmemiz gerekir. PKK ya katılan insanların da kandırılımş olduklarını aklımızdan çıkarmamalıyız. Sorsanız sosyalist bir hareket olduğunu söylerler ve (sözde) kuracakları ülkenin de (!) bağımsız olacağını sanırlar... İşte ben bu nedenle bu savaşın, kürt halkı tarafından bitirileceğini düşünmekteyim. Gerçeği görmeleri yeterli olacaktır. Ayrıca burada tartışan kürt arkadaşlara da gerçeği anlatmak gereklidir. Onların orda yaşadıkları farklı bir gerçekliktir, bizim burda yaşadıklarımız farklı... Onlara gösterilen gerçek ise belki de çok farklı. Bu temelde sohbet etmenin daha faydalı olacağına inanıyorum... Bizim üzerimize düşen, bölücü söylemlere karşı tepkimizi koymanın yanısıra, düşmanca söylemleden çok, bu ülkenin farklı kültürlere sahip halklardan oluştuğunu ve hiç bir halka da haksızlık edilmediğini, edilmeyeceğini göstermektir. Saygılar... Sevgili Yersoy dikkat ediyormusun? Her iletisinde aynı ifade,değiştirir diye bekledim yok nafile...Hükümet dese gam yemiyeceğim ısrarla Devlet diyor üstelik görmeyebiliriz diye bazan kocaman harflerle,ve dikkat et bak her seferinde Devlet ve pkk yanyana anılıyor.Sözüm ona pkk yı kınayacak ama yanına Devleti eklemeden yapmıyor bunu.. Bir kez daha gözden geçir bana hak vereceksin.. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2008 Sevgili Yersoy dikkat ediyormusun?Her iletisinde aynı ifade,değiştirir diye bekledim yok nafile...Hükümet dese gam yemiyeceğim ısrarla Devlet diyor üstelik görmeyebiliriz diye bazan kocaman harflerle,ve dikkat et bak her seferinde Devlet ve pkk yanyana anılıyor.Sözüm ona pkk yı kınayacak ama yanına Devleti eklemeden yapmıyor bunu.. Bir kez daha gözden geçir bana hak vereceksin.. Turkiye Hukumetiyle, ordusuyla ve her kurumuyle Kurtlere ayrimcilik yapmissa ve bu sorunun varligini ve yapilan haksizligi inkar etmisse tabii ki "DEVLET TE SUCLU" derim. Artik su "Yuce Turkiye Cumhuriyeti" ya da "Yuce siyasetcilerimiz" kurtulun lutfen. Kotu yonetim kotudur, kotu adam kotudur. O kadar basit. Eger sayginiz olmasi gereken bir sey varsa o da Turkiye'ye, Turk halkina ve Kurt halkina olmalidir. Siyasi olusumlara ya da organlara degil zira Devlet organlarinin hemen hepsi yolsuzluk ve oyun odagi haline gelmistir. Ve evet kocaman harflerle yaziyorum yine, olan bitenlerden PKK'nin oldugu kadar DEVLET de sorumludur. Eger Semdinli de bomba patlatilip yapanlar serbest birakiliyorsa ve ordu himayesi altina alinabiliyorsa, 7 bin Kurt koyu devlet gucleri tarafindan yakilabiliyorsa ve milyonlarca insan buyuk sehirlerin varoslarina surulebiliyorsa, dil/kulturel haklar/egitim haklari denen sey devlet arafindan yasaklaniyorsa, nice insanimiz devlet tarafindan "faili mechul cinayetler" adi altinda yok edilebiliyorsa o zaman Devletimizin de hukumetinden tut ordusuna kadar tek tek yargilanmasi gerekmektedir. *********! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.