Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MAALESEF; Atatürk’ün çocukları her geçen gün bu ülkede kendilerini daha yalnız, daha sahipsiz daha öksüz, daha yabancı hissediyorlar...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

TÜRBANLI TÜRKİYE’YE FAZIL SAY’IN VEDASI... (¹)

Sonunda bekliyordum birisinin çıkıp “Burası artık benim Türkiyem değil” demesini...

“Azınlıkta kaldık... Atatürk’ten uzaklaştık... Bu Türkiye’ye yabancılaştık...” diye feryat etmesini...

“Gidiyorum...” diyeceği buruk vedasını...

Fazıl söyledi...

Merak etmeyin başkaları da söyleyecek...

Atatürk’ün çocukları her geçen gün bu ülkede kendilerini daha yalnız, daha sahipsiz daha öksüz, daha yabancı hissediyorlar...

İlk kez, Kürt kökenli bir rejim muhalifi ya da ihtilalci bir Marksist değil, Atatürk Türkiye’sinin sembol olmuş uluslararası bir piyanisti “Türkiye’yi terketmekten” bahsediyor...

Bir zamanların CHP’lisi bugünün Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Fazıl Say’a tepki göstermiş, “Bu tepkinin yeri değil...” demiş...

Ona bir şey söylemek isterim...

Bu tepkinin yeri mi bilmem ama gerisi gelecektir...

Umarım eski yoldaş Ertuğrul Günay Türkiye’de yaşanan ya da yaşanacaklardan gün gelir kendisi pişman olmaz...

Gözümün önüne hep Milan Kundera’nın o unutulmaz eserinin filmi geliyor...

Hep o sahne...

Üç erkek doktor ve iki güzel kadın, bir gece kulübünde sohbet ediyorlar...

Kesif sigara dumanının ve müziğin bohem dolu atmosferinde genç Çekoslovak doktor şöyle diyor:

“Bütün dünyanın gözü üzerimizde... Burası Çekoslovakya... Buraya hiçbir şey olmaz... Güler yüzlü sosyalizm hiçbir zaman sona ermez...”

Dediğinin haftasında meydana gelenler, o masada bulunan doktoru ve iki kadını İsviçre’ye mülteci olarak sığınmaya itti...

Hayret...

Fazıl da dün İsviçre’ye gitmekten söz etmiş...

Ne acı ve ne kötü bir tesadüf...

DİPNOT / KAYNAK: (¹) http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=15.12.2007&Newsid=151883&Categoryid=4&wid=136

• Cevaplar 71
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Allah yolunu açık etsin, giderken yanına darbeci jakobenleri de alırsa iyi olur. Türkiye Fiji olmadan bütün baskıcıların gitmesi çok iyi olur...Şimdiden tüm baskıcı ve ******* yollarının açık olmasını dilerim...

Gönderi tarihi:

Fâzıl aabime açık mektup

Medâr-ı iftihârımız, dünyaca meşhur piyanistimiz Fâzıl Say, "Bizim Türkiye rüyalarımız biraz öldü. Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı, biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum" diye vermiş-veriştirmiş...

Fâzıl aabi, ben seni tanırım ama sen beni tanımazsın; bundan üç-beş sene önce sen, "Âşık Veysel'in köyü Sivrialan'da rahmetlinin mezarı başında piyano çalacağım" diye tutturmuştun da, tee nerelerden yeldire yeldire seni dinlemeye gelen kalabalık arasında ben de vardım. Onun için sana iki çift lâfım var; dinlemeden gidersen küserim, ona göre...

Yav sen elbette gidersin gitmesine; dünyanın her yerinde akortlu piyano ve seni dinlemeye hazır sanatsever bir kitle bulursun fakat biz ne oluruz hiç düşündün mü? Onun için Fâzıl aabi, acele karar verme, bir düşün; içinden ona kadar say, yetmiyorsa yere uzan, sâkinleşinceye kadar bekle, öfken yatışsın.

Yapma güzel aabim, o ünlü fıkradaki sokak *********** dediği gibi, "Toplum buna henüz hazır değil" bir kere; insan böyle şeyleri alıştıra alıştıra söyler. Aniden gazetede okuyunca bir fenâ oldum, bir fenâ oldum; elim ayağım boşandı. Öylece kalakalmışım!

"Biz yüzde 30, onlar yüzde 70" demişsin; canın sıkılmış besbelli. Fâzıl aabi, lütfen böyle şeylere kafanı takma; olaya bir de bizim gözümüzle bak; tamam, kâğıt üstünde % 70 filan görünüyoruz ama inan ki tedavi oluyoruz canım abim benim; biz de hâlimizden memnun değiliz yani. Değil 70, % 100 olsak, şu sizin % 30'un forsunu, havasını, edâsını, kültürünü yakalayamıyoruz. Hiç değilse bunu bil ve müsterih ol. Demin "tedavi oluyoruz" demiştim ama sen belki dalga geçtiğimi zannetmişsindir: Fâzıl aabi biz, inan ki sizin gibi olmak için deli gibi didiniyoruz; senin gittiğin ülkelere gitmek, takıldığın restoranlara takılmak, giyindiğin mağazalardan giyinip şık görünmek, kaliteli yaşamak, şu dâr-ı dünyâda varlık sahibi olmak istiyoruz. Vallahi ve billahi.

Senin dünyadan haberin yok Fâzıl aabi; bizim hanımlar, evet, başını örtüyor, bu hususta titizler ama içlerinden bir teki bile kara çarşafa girmek istemez; şimdi biraz umur gördüler ya, biz erkeklere "siz neredeyseniz biz de orada olacağız" diye kafa tutuyorlar; çalışıp iş-güç sahibi olmak, -hatta inanmayacaksın bak yeminle söylüyorum- okumak bile istiyorlar. "Biz mütedeyyin insanlarız, özel otomobil bize yakışmaz; adam gibi tedavi olmak, tatil yapmak, ev-bark sahibi olmak, hele köşklerde oturmak bize iki numara fazla gelir" diyenimizi hiç duydun mu Fâzıl aabi? Çağdaşlıksa çağdaşlık kardeşim; demokratlıksa demokratlık, hürriyetse hürriyet; sen neyi istiyorsan, % 70 de onu istiyor; bundan emin ol ve şu "çekip gitme" kararını aceleye getirme. Şöyle çok değil, iki kuşak daha geçsin, kimin daha modernist, kimin daha bu dünyacı olduğunu daha iyi göreceksin; kafayı piyanoya taktığın için bazı şeyleri görmüyorsun; öyleyse bu kardeşinin sözüne kulak ver, dinle ve inan.

Diyorsun ki, "Biz artık azınlıkta kaldık, dışlanıyoruz. Çankaya'daki davete bile beni çağırmadılar..." İyi de, güzel Fâzıl aabim benim, Çankaya'daki davete sen davet edilmedin de, biz % 70 olaraktan kırmızı mumlu davetiyle ile çağrılmış değiliz ki; her camiânın kendine göre bir "creme de la creme" tabakası var! Anlayacağın biz de çağrılmadık ama bu kadar eften-püften şeyleri mesele yapıp "bırakın, gideceğimm" diye huysuzlanmadık. Zaten senin gibi horozlansak da gidecek bir yerimiz yok bizim: Orta Asya çok uzak, İran-Suudi Arabistan ayağımızı sıkar; Avrupa'yı dersen bastırmıyorlar bile. Ee?..

Şimdi "siz kiiim, ben kim; benim çağrılmam gerekirdi" diyeceksin; orada da sen haklısın Fâzıl aabi; biz % 70 olaraktan alayımız bir araya gelsek bir piyanoyu senin gibi güzel çalamayız, bu doğru işte...

...

Lütfen bi daha düşün Fâzıl aabi; hadi bize acımıyorsun, bari % 30'a acı!

AHMET TURN ALKAN - ZAMAN :D:D:D:D:D:D

Gönderi tarihi:

Fazıl Say açıklamalarının devamı...

''Bütün bunlara karşılık bu iktidar, bana ve müzik sanatına şimdiye kadar dostça davranmadı. 'Metin Altıok Ağıtı' adlı oratoryom dolayısıyla, iktidarın ilk kültür bakanı, çeşitli yöntemler kullanarak eserin sansür edilmesini sağladı. Bu olayı, hiç unutamıyorum.

Müzik sanatını küçümsemenin başta gelen örneklerinden biri, Milli Eğitim Bakanlığının önceki yıl okullarda müzik ve resim derslerinin kaldırılması girişiminde bulunmasıdır. Bizim milli eğitim sistemimizden sanat eğitimi dışlanamaz. Başka bir olumsuz örnek ise Türkiye'nin bugün on bin müzik öğretmeni açığı bulunduğu halde, lisans öğrenimini tamamlayan genç müzikçilerimizin öğretmen olmasını önlemek için engeller icat edilmesidir. Bunlar, basının ve halkın gözünden kaçmış olabilir ama, müzik benim mesleğim; benim gözümden kaçmadı. 'Sanatçı, alnında ışığı ilk hissedendir' özdeyişini, 'Sanatçı, karanlığın tehlikesini ilk hissedendir' anlamında da düşünebiliriz.''

''Orta Çağ karanlığının, bütün aydınlar gibi kendisini de kaygılandırdığını'' ifade eden Fazıl Say, açıklamasında, ''En çok da gelecek kuşaklar için kaygılanıyoruz. Eğer, günün birinde karanlık güçler Cumhuriyetimize ve ulusal değerlere hayat hakkı tanımazsa, onlara teslim olacak değiliz'' görüşüne yer verdi.

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=145642

Gönderi tarihi:
Allah yolunu açık etsin, giderken yanına darbeci jakobenleri de alırsa iyi olur. Türkiye Fiji olmadan bütün baskıcıların gitmesi çok iyi olur...Şimdiden tüm baskıcı ve ******* yollarının açık olmasını dilerim...

Birileri gider birileri gelir ..Fazıl Say lar gider f.gülenler gelir herhalde oda yanliz gelmez Haclilarida beraber gelir öyle ya onlarin parasinla okul acanlar orda burda onun karsiligi ülkemizin orasinda burasinda karsi okullar tabiki haklari ne demisler ne ekersen onu bicersin ilk hazir ruhbanlardan baslarlar? herhalde onada kimsenin sözü olamaz! ince düsünmek medeniyetlere Aittir!

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:

Fazıl Say , heyecanla dinlediğim bir evrensel sanatçımız. Onun hakkında dünya basınında yayımlanan eleştiriler, dünya müzik çevrelerinin Say çevresinde oluşturduğu müthiş renkli atmosfer ve ilgi, tırmandığı zirvenin tamamen, tartışmasız ve kesinlikle hak edilmiş olduğunun da kanıtlarıdır. Yarattığı ve aldığı evrensel "impakt faktörü" , onu, bir bilimcinin en yüksek noktasına taşıyacak ölçüde ve değerdedir...

Kendi web sitesinden öğreniyorum ki, " Musik im Blut/ Symphony in Red " çalışması "London International Awards"t a, kasım ayında kendisine "Animation Computer" ve "Original Music Scoring" dallarında gümüş madayla kazandırmış. Müziğini yaptığı bir film de yine Londra'da "Eurobest Award" yarışmasında "Entertainment and Leisure" dalında altın madalya almış.

Fazıl Say sadece "olağanüstü çalan müthiş duyarlı" bir piyanist değil, özgün yaratıcı yeteneğe de sahip. Müziğini, sanatın çok farklı dallarıyla da bütünleştirerek sürekli başka zirveler, tatlar, duygular arıyor.

Yunus Emre Oratoryosu , evrensel müziğini, ülkemiz kültürüyle ve sanatıyla yoğurmasının da etkileyici bir ürünüdür. Orada da mükemmellik ve etkileyici bir atmosfer yaratmıştı.

Say, ülkemizin, kültürümüzün, Cumhuriyetin yarattıklarının ve kazanımlarının insanı. Bu ülkesiz yapması zor.

Ülkesi, hiç şüphe etmiyorum, sanatının itici gücü!

Dünya klasiklerini çalarken piyanodan uzaya yaydığı etkileyici ses ve nefesin arka planında ve dinamiğinde, bu ülke kültürünün yattığına eminim. Yorumuyla dünyayı büyülemesinin arka planında, bu gücü de duyumsamasının önemli etkisi olduğunu düşlüyorum.

Say, olağanüstü bir çıkış yaptı Süddeutsche Zeitung'a verdiği demeçle!

Ben, demecin "alıp başımı giderim" yönüyle ilgilenmiyorum.

"Türkiye'de kaybettik, düşlerimizi yitirdik" şeklindeki değerlendirmesiyle de...

Dünya basınına yaptığı bu açıklama çok önemlidir. Bir evrensel değerimiz, dünyanın dikkatlerini Türkiye'deki yönetime, siyaset anlayışına, uygulamalarına çekiyor! Onları bir başka açıdan ülkeye bakmaya çağırıyor!

Bu çarpıcı açıklamasıyla, AKP'nin toplumu, hukuk, eğitim ve toplumsal yaşamı, kenarından köşesinden ama düzenli bir çabayla tepeden dinselleştirme çabasını, dünya entelektüel yaşamının gündemine çekmesi iyidir!

Hükümet yanlısı basına bakıyorum, şaşırtıcı bir tepki yok: "Çekip istediği yere gitsin" histerik çığlıkları, kadınları türbanlama konusundaki obsessiv tavır ve düşüncelerinden farksız!

"Çekip gidebilir" düşüncesi, AKP'nin ikinci adamı koltuğunda oturan kişinin beyin hücrelerine de yayılmış! Bu sözleriyle düşünce ve kültür ortalaması konusunda epey bir fikir yayan kişi, ülkemizdeki kültürel ve siyasal yarılmanın en tepeden nasıl yönetildiğine de sağlam bir kanıt sunuyor!

En komik olan da, Fazıl Say'ın bu demeciyle "topluma ne kadar yabancı" kaldığının söylenmesi, yazılıp çizilmesi!

AKP'nin " toplum mühendisliğine " (neredesiniz ey toplum mühendisliğinin anlı şanlı ve ünlü eleştirmenleri?!) uygun davranmamız gerektiğini anlıyoruz buradan. Yani Fazıl Say (ve bizler!) topluma uyum sağlamalıyız... Biraz türbanlaşmalıyız; biraz veya yarım veya tam AKP'leşmeliyiz; birçoklarının büyük doğal uyumu gibi!

Sevgili Say, teşekkürler bu demeç için... büyük Alman yazar Grass da çekip Hindistan'a gitmişti!

Ama bizler buradayız! AKP fikriyatı bu topraklarda derin kök salamaz. Ya Türkiye'nin kökleriyle uzlaşacak ya da devrilip gidecektir! O yüzde 70 değil, oy sandığında bile yüzde 47'dir ve bu oyların yarısı da kendisine ait değildir!...

Burada kalacağız, mücadeleyi her ortamda sürdüreceğiz ve Türkiye'yi, çağdaşlığı, evrenselliği, bilimi, toplumu, aklı ve geleceği savunacağız...

Orhan Bursalı..

Gönderi tarihi:
Sevgili Say, teşekkürler bu demeç için... büyük Alman yazar Grass da çekip Hindistan'a gitmişti!

Ama bizler buradayız! AKP fikriyatı bu topraklarda derin kök salamaz. Ya Türkiye'nin kökleriyle uzlaşacak ya da devrilip gidecektir! O yüzde 70 değil, oy sandığında bile yüzde 47'dir ve bu oyların yarısı da kendisine ait değildir!...

Burada kalacağız, mücadeleyi her ortamda sürdüreceğiz ve Türkiye'yi, çağdaşlığı, evrenselliği, bilimi, toplumu, aklı ve geleceği savunacağız...

Ama bizler burdayiz :clover:

Atatürk devrimleri bir acidan iceride ve disarida karanlik beyinlere karsi degilmiydi! Sevgili Fazil Sayin ülkeyi terk etmesi bir bakima sanatcilarin terk etmesi karanlik güclere hizmet degilmidir.. Halkimiza hangi morali kazandirabilir .. bence kalmali... Kasap,cikarci,uyuzlananlar,paraci,pudik, sanatcilarimiza mücadelesiyle örnek olmali? diyorum.

:shuriken:

Gönderi tarihi:

Fazıl Sayın tuzu kuru.Allah yolunu açık etsin.Lakin bendeniz biryere gidemem.

Yok yanlış anlaşılmasın param pulum olmadığından değil.Hiç bir batı ülkesini

etik olarak doğru bulmadığımdan ötürü gidemem diyorum...

Şimdi gelelim Türkiyenin durumuna.Fazıl Say gibi düşünenler öncelikle demokrasi denilen

şeyi iyice benimsemek zorunda.Birde bugünlere 5 yılda gelmediğimizi bilmek zorundayız.

12 Eylül faşist darbesi Türkiyenin kırılma noktası olmuştur.Ve bu amerikan işi darbenin

kahramanı yağlı boya resim yaparak,ara sıra gazetecilere utanmadan yorum yaparak

günlerini geçirmektedir.O kahramanı yargılamadan ve hapse atmadan Türkiye temize

çıkamaz.Rabıta denilen örgütten imamların maaşını alan.İmam hatip liselerinde patlama

olmasına sebep olan o....Kız çocuklarına imam hatip açanda o...Kadından imam olmuyor biliyorsunuz.

Geleceğin şeriatçı annelerini yarattılar.Hepsi bu.... Dahası Türkiye vatandaşları zaten buydu

ve kendilerini gösterme fırsatı doğdu.İşte 100 yılda gelinen acı nokta bu..Oyunu 2 paket makarnaya

1 ton kömüre satan insan sureti. Bundan belki 1 sene önce belkide yakın zaman hatırlamıyorum.

Bu forumu yanlızca oyun amaçlı kullanan genç beyinlere birşeyler anlatmak istemiştim.

Bazı densizlerde konunun amacını anlamayıp ulu orta bana sataşmışlardı.Arkadaşlar bu ülke bizim

ve ülkedeki manzarada budur.1980 darbesi öyle bir embesil nesil yetişdirki,üniversiteleri bile

orta okul seviyesinde olduğu düşünülürse gerisini siz düşünün.Yeniden iş bizlere düşüyor.

Modern çağdaş bir türkiye hayalimiz bundan sonra gerçekleşebilir.Çünki aysbergin tamamı

ortaya çıktı.Artık bu makus talihi değiştirmek ülke olarak ilerici güçlerin elindedir.

Ama öncelikle CHP denilen ve Atatürkle anılan partinin artık tasviye zamanı gelmiştir.

Kendi kişisel çıkarları için ulu önderi siyaset masasında meze yapanlarla bu iş olmaz.

Ülkede muhalefet diye birşey yok.İstediklerini alıyor istediklerini satıyorlar.Ve Baykal

efendi Erdoğandan aldığı biz olduğumuz sürece sen muhalefette yer alacaksın sözüne

binaen ülkeyi düşünmediğini göstermiştir.AKP kolay kolay gitmez.Daha iyi olmak ve

bu ülkede % 60 AKP li olmayanı iyi değerlendirecek bir oluşum çıkarmak zorundayız.

Bir Atatürk daha beklemek nafile.Ama ondaki zekanın ve öngörünün 10 da 1 ni

bulabilirsek.Sözü geçen % 60 lık kısmıda kaybetmemiş oluruz.

Çözüm demokraside.

Unutmayalım..

Unutturmayalım..

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

Bir iktidar icin 5 yili askin bir süre yeterli bir süredir,o iktidar bu 5 yil icersinde ak mi karami oldugunu gösterir ki AKP bunu göstermistir,Neyi göstermistir AKP?*Ne mutlu Türk'üm diyene*demenin yanlis oldugunu vurgulamistir,AKP Atatürkcülüge karsi oldugunu vurgulamistir,AKP Laiklige karsi oldugunu vurgulamistir.Daha ne kaldiki vurgulamadigi,ha birde Türk devleti degilde Türkiyeli olmayi vurgulamistir.bu iktidar tekrar secildi,kimler secti dedigimizde halk secti dediler,halkmi secti yoksa sectirildimi dedigimizde,halka hakaret etmekle suclandik.Gül'e karsi ciktik diye anti-demokrat yaptilar bizi.

Atatürk'e ,Laiklige saldiranlari,bu ülkenin üniter yapisini siyaset malzemesi yapanlari,AB kapilarinda her türlü ************* bu millete layik görenleri,Cumhuriyet tarihinde yasanmamis hakaretlere askerimizi maruz birakanlari,biz elestirdigimizde bizi statükocu yaptilar,AKP nin kurtulus ve demokrasiye gecis oldugunu savunup bizi geri kafalilikla sucladilar.Simdi ise yüzde 60 ida kaybetmeyelim deniyor.Eger kendilerini demokrat gösterip AKP nin dikta rejimini savunanlar var ise o yüzde 60 da kaybedilecektir.Cumhuriyetci,Laik ve Atatürkcü gecinip AKP yi savunmak bence samimiyetten uzak bir durumdir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bir iktidar icin 5 yili askin bir süre yeterli bir süredir,o iktidar bu 5 yil icersinde ak mi karami oldugunu gösterir ki AKP bunu göstermistir,Neyi göstermistir AKP?*Ne mutlu Türk'üm diyene*demenin yanlis oldugunu vurgulamistir,AKP Atatürkcülüge karsi oldugunu vurgulamistir,AKP Laiklige karsi oldugunu vurgulamistir.Daha ne kaldiki vurgulamadigi,ha birde Türk devleti degilde Türkiyeli olmayi vurgulamistir.bu iktidar tekrar secildi,kimler secti dedigimizde halk secti dediler,halkmi secti yoksa sectirildimi dedigimizde,halka hakaret etmekle suclandik.Gül'e karsi ciktik diye anti-demokrat yaptilar bizi.

Atatürk'e ,Laiklige saldiranlari,bu ülkenin üniter yapisini siyaset malzemesi yapanlari,AB kapilarinda her türlü ************* bu millete layik görenleri,Cumhuriyet tarihinde yasanmamis hakaretlere askerimizi maruz birakanlari,biz elestirdigimizde bizi statükocu yaptilar,AKP nin kurtulus ve demokrasiye gecis oldugunu savunup bizi geri kafalilikla sucladilar.Simdi ise yüzde 60 ida kaybetmeyelim deniyor.Eger kendilerini demokrat gösterip AKP nin dikta rejimini savunanlar var ise o yüzde 60 da kaybedilecektir.Cumhuriyetci,Laik ve Atatürkcü gecinip AKP yi savunmak bence samimiyetten uzak bir durumdir.

saygilarla

Siz yazdıklarınızda ne kadar samimisiniz. Kaldıki yukarıdaki sözcükler sizin haklılığınızımı vurguluyor.

Bu yüzden bu ülkede gerçekçi bir oluşum gerçekleşmiyor...

Yazılarınının tamamı hikayeden ibaret.

Daha söylicek çok şey varda

malesef siz böylesiniz.

Gönderi tarihi:

isinize gelmediginde *siz böylesiniz diyip*kestirmeden yol almak aslinda hicbir argümanlari olmayanlara has bir davranistir.Ben bu foruma girdimden beri cizgimi hic degistirmedim,Türk oldugumu,Türkiyedeki insanlari sevdigimi,ayirim yapmadigimi,ama ülkeme art niyet besleyenlere karsi oldugumu vurguladim,asla bugün böyle yarin baska olmadim,ben ülkeme zarari dokunan herseye karsi oldum ve olacagimda,bana ********* damgasida vurdular,Irkcida yaptilar ama ben yolumu degistirmedim,eger bu ülkenin birlik ve bütünlügü icin mücadele veriyor ve bu nedenle Irkci oluyorsam önemlide degildir,bilenler öyle bilsin.Atatürk'ü sözle degil özde savundum,Atatürk milliyetciligini savundugum icin sahte Atatürkcülerin saldirisina ugradim.

Her isminin altina Atatürk'ü yazanlarin gercek Atatürkcü olmadiklarini bilecek kadar insanlari tanidigim icin,bugün Atatürkcü yarin Kürtcü gecinenleri ayirmak zor olmadi.Kardeslikten bahsedip kardesine pusu kuranlari savunanlari,onlari affedenleri, onlari meclise sokanlari savunanlar ne Atatürkcü olabilir nede Türkiye sevdalisi.*************.Ya oldugunuz gibi görünün yada göründügünüz gibi olun.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Fazıl Sayın tuzu kuru.Allah yolunu açık etsin.Lakin bendeniz biryere gidemem.

Yok yanlış anlaşılmasın param pulum olmadığından değil.Hiç bir batı ülkesini

etik olarak doğru bulmadığımdan ötürü gidemem diyorum...

Şimdi gelelim Türkiyenin durumuna.Fazıl Say gibi düşünenler öncelikle demokrasi denilen

şeyi iyice benimsemek zorunda.Birde bugünlere 5 yılda gelmediğimizi bilmek zorundayız.

12 Eylül faşist darbesi Türkiyenin kırılma noktası olmuştur.Ve bu amerikan işi darbenin

kahramanı yağlı boya resim yaparak,ara sıra gazetecilere utanmadan yorum yaparak

günlerini geçirmektedir.O kahramanı yargılamadan ve hapse atmadan Türkiye temize

çıkamaz.Rabıta denilen örgütten imamların maaşını alan.İmam hatip liselerinde patlama

olmasına sebep olan o....Kız çocuklarına imam hatip açanda o...Kadından imam olmuyor biliyorsunuz.

Geleceğin şeriatçı annelerini yarattılar.Hepsi bu.... Dahası Türkiye vatandaşları zaten buydu

ve kendilerini gösterme fırsatı doğdu.İşte 100 yılda gelinen acı nokta bu..Oyunu 2 paket makarnaya

1 ton kömüre satan insan sureti. Bundan belki 1 sene önce belkide yakın zaman hatırlamıyorum.

Bu forumu yanlızca oyun amaçlı kullanan genç beyinlere birşeyler anlatmak istemiştim.

Bazı densizlerde konunun amacını anlamayıp ulu orta bana sataşmışlardı.Arkadaşlar bu ülke bizim

ve ülkedeki manzarada budur.1980 darbesi öyle bir embesil nesil yetişdirki,üniversiteleri bile

orta okul seviyesinde olduğu düşünülürse gerisini siz düşünün.Yeniden iş bizlere düşüyor.

Modern çağdaş bir türkiye hayalimiz bundan sonra gerçekleşebilir.Çünki aysbergin tamamı

ortaya çıktı.Artık bu makus talihi değiştirmek ülke olarak ilerici güçlerin elindedir.

Ama öncelikle CHP denilen ve Atatürkle anılan partinin artık tasviye zamanı gelmiştir.

Kendi kişisel çıkarları için ulu önderi siyaset masasında meze yapanlarla bu iş olmaz.

Ülkede muhalefet diye birşey yok.İstediklerini alıyor istediklerini satıyorlar.Ve Baykal

efendi Erdoğandan aldığı biz olduğumuz sürece sen muhalefette yer alacaksın sözüne

binaen ülkeyi düşünmediğini göstermiştir.AKP kolay kolay gitmez.Daha iyi olmak ve

bu ülkede % 60 AKP li olmayanı iyi değerlendirecek bir oluşum çıkarmak zorundayız.

Bir Atatürk daha beklemek nafile.Ama ondaki zekanın ve öngörünün 10 da 1 ni

bulabilirsek.Sözü geçen % 60 lık kısmıda kaybetmemiş oluruz.

Çözüm demokraside.

Unutmayalım..

Unutturmayalım..

Saygılarımla

Çok güzel bir cevap olmuş markus.Tebrikler

Önemli olan bugünü değil bugüne gelinen sebepleri ortaya koymaktır.

Bugün,dünün eseridir.Tıpkı yarının da bugünün eseri olacağı gibi.

Yıllarca yapılan yanlışların neticesi bugünü yarattı.

Asıl en önemlisi bu iktidarı bile demokrasiye zorlayabilmektir.

saygılarımla,

Gönderi tarihi:
Lütfen bi daha düşün Fâzıl aabi; hadi bize acımıyorsun, bari % 30'a acı!

AHMET TURN ALKAN - ZAMAN :D:D:D:D:D:D

yazı zaten yoruma bile değmez de şu gülücükleri eklerken pek bir keyiflendiği belli olan arkadaşa derim ki ahmet turn alkan aabii nize bir söyleseniz bizim bir yere gitmeye niyetimiz yok..bulunduğu karanlıktan çıkmadığı için bir zahmet sadık okurları hatırlatsalar..biz gayet halden anlar kişiler olduğumuzdan..pek üzüldük haline..merak etmesin zamanı gelince eksikliğini hissettiği hayatın biletini eline tutuşturuveririz .. insanlık..hele gül gibi demokrasi öldümü..dimi ama..

Çözüm demokraside.

Unutmayalım..

Unutturmayalım..

Saygılarımla

sayın marcus bizler unutmadıkta size pek bir şaşırdım doğrusu..

gül gibi demokrasinin geldiğine bir zil takıp oynamadığınız kalmıştı sevinçten..

bu yazıdan sonra demezler mi size..NE OLDU GÜL GİBİ DEMOKRASİNİZE.?

Gönderi tarihi:

"Ne oluyor leyn siz din düşmanı mısınız?"

Bu söze alışın çünkü yeni Türkiye'nin yeni kültürü bu... Din eksenli düşüncenin bütün acayipliklerine rağmen yapılan eleştirilerin ardından yaptığı yorum bu olucak... En kabadayısı, en gizli saklı her haltı karıştıranı, en kul hakkı yiyeni, en faizcisi, en Amerikancısı, en çok haram yiyeni, en kadın düşmanı, en az gelişmişi "dindar" geçiniyor...

Artık Atatürk Türkiye'si bitmiştir... Bundan sonrası RTE Türkiye'si... Kanuna uymayıp kanunu kendilerine uyduranların ülkesi... Demokrat olmayıp demokrat geçinenlerin ülkesi, gösteriş budalalarının, Arablaşanların........... v.s....v.s..... lerin ülkesi...

Atatürk'ün Türkiye'sinde istedikleri gibi konuşan, yaşayan, düşünen insanların Atatürk'çü düşünceyi bitirme savaşında ne yazık ki durum çok vahim... Mahalle baskılarına alışacağız...

Gönderi tarihi:

sevgili frozen ve sevgili sardunyam...

ben sizleri çok seviyorum...

sizde artık sevmeyi öğrenin....

Gönderi tarihi:

arkadaslar fazil say neden ulkeyi terk ediyor Cumhurbaskaninin verdigi resepsiyona katilmadigi icin demekki resepsiyona davet edilmis olsaydi ulkeyi terketmeyecekti demekki adam pastadan pay verilmedigi icin ulkeyi terkediyor guya davet edilmis olsaydi oda bugun Akp saflarinda yer alacakti herseye nekadar cabuk inaniyoruz boyle milletce eee fazil say turkiye cumhuriyeti sayesinde yukunu aldi lozana yerlesiyor birakin yerlessin nasilsa yuku azalinca tilkinin donup dolasacagi yer kurkcu dukkanidir bir iki yalan sozlerle halkin yine gozunu boyayip magazinlerde boy gosterir yine yukunu doldurur merak etmeyin bir yere gitmez sizin fazil sayiniz

Gönderi tarihi:

atatürk cumhuriyetinin çocukları artık kamudan size fayda yok.çalışın ,gayret edin özel sektörde,iş hayatında başarılı olun.kafanız bozulduğundada istediğiniz yerde yaşayabilme özgürlüğünü elde edin fazıl gibi.

Gönderi tarihi:

zaman zaman umut benide terk edip gidiyor... insanların uzay çağında kendilerini ve evreni keşfettikleri dünyada bizim gibi küçük ülkelerin küçük insanları ancak böyle içlerine kapatılır... ama biliyoruz ki her karanlık aydınlığa gebedir...

Gönderi tarihi:
zaman zaman umut benide terk edip gidiyor... insanların uzay çağında kendilerini ve evreni keşfettikleri dünyada bizim gibi küçük ülkelerin küçük insanları ancak böyle içlerine kapatılır... ama biliyoruz ki her karanlık aydınlığa gebedir...

Yazık kendinizi bu şekildemi görüyorsunuz?

Gönderi tarihi:
"Ne oluyor leyn siz din düşmanı mısınız?"

Bu söze alışın çünkü yeni Türkiye'nin yeni kültürü bu... Din eksenli düşüncenin bütün acayipliklerine rağmen yapılan eleştirilerin ardından yaptığı yorum bu olucak... En kabadayısı, en gizli saklı her haltı karıştıranı, en kul hakkı yiyeni, en faizcisi, en Amerikancısı, en çok haram yiyeni, en kadın düşmanı, en az gelişmişi "dindar" geçiniyor...

Artık Atatürk Türkiye'si bitmiştir... Bundan sonrası RTE Türkiye'si... Kanuna uymayıp kanunu kendilerine uyduranların ülkesi... Demokrat olmayıp demokrat geçinenlerin ülkesi, gösteriş budalalarının, Arablaşanların........... v.s....v.s..... lerin ülkesi...

Atatürk'ün Türkiye'sinde istedikleri gibi konuşan, yaşayan, düşünen insanların Atatürk'çü düşünceyi bitirme savaşında ne yazık ki durum çok vahim... Mahalle baskılarına alışacağız...

İçin kararmış Sardunyam. Biraz güneşe çık lütfen :wub: .

Yıllardır demokrasi adına oynanan onca oyunda,sahnedekileri seyredenler ile şimdikiler aynı değil.

Yüksek ölçüde bir bilgi akışı oluştu.

Teknik gelişimler birileri istemese de yığınları etkiledi.

Artık kitleler,kendilerine verilenle yetinme dönemini çoktan kapattı.

Ama bizim tarihsel hazinemizde demokrasi ve insanlık adına gurur duyacağımız şeyler pek fazla değil.

Keşke çok olsa idi.

Bugün bu bilgi çağında olan biteni seyreder iken,dün yapılamayan şeylerin acılarını çok daha derinden hissediyoruz.

On yıllarca zaman içinde oturtulması gerekenleri kısa yıllara sıkıştırabilir miyiz? bu mümkün değil.

Yavaş yavaş sorgulayabilen bir halka doğru gidiliyor.

Bu bile büyük bir değişimdir.

Yüzdeleme mantığı ile yapılabilecek tespitler matematiğin yanlış kullanımıdır.

Yüzdeleme, sabitler için kullanılabilir.

İnsan değişkendir.

Yeterki gerçekten dogruları savunabilecek ve hayata geçirebilecek insanlarını görsün.

Düşünebilen insanları kandıramazsınız.Çok şükür düşünebilen insanlarımız çoğalıyor.

Daha dogrusunu daha güzelini ve daha yenisini üretebildiğimiz zaman,Her balkonda sardunyaları da göreceğiz,krizantemleri de,karanfilleri de

Cevre bilincine,insani değerlere,toplumsal ahenge,herşeyden öte tüm gülümsemelere ne kadar yaklaşırsak,karanlıktaki yüzler, güneşe çıkamayacaktır sardunyam.

Saygılarımla,

Gönderi tarihi:

Bu ülkede,84 yil sonra bir aydin bir kültür adami gercek Türkiye sevdalisi birisi eger baska bir ülkeye göc ediyorsa ve buna sevinenlerin kimliklerinin,AKPci Seriatci Atatürk karsiti olmalari bunlarin ayni odakta birlestiklerini gösterir bize.

Bu ülkede 84 yil sonra,eger Laiklige karsi hala bir savas veriliyorsa,Okullarda cocuklar ait olduklari mezhepler yüzünden hakarete ugruyorsa,Atatürk ilkeleri cigneniyorsa,Lozan'a karsi Sevr'savunuluyorsa ve bunlari yapanlarinve savunanlarin kimliklerinin,AKP ci Seriatci,Atatürk karsiti olmalari tesadüf degildir.

Bu ülkede,ülkenin en acil ve hayati sorunlari degilde türbancilar tarafindan türban kavgasi veriliyorsa,irtica 5yil öncesine göre 3- 4misli artmissa,Yargi,Anayasa mahkemesi,Üniversiteler,dincilerin eline gecmisse ve bunlari yapanlarin savunanlarin kimliklerin AKP ci seriatci Atatürk karsiti olmalari tesadüf degildir.

Kurban kestirmek icin kredi kartini,takas sistemini getirenler kullandiranlar ve bunlari yapanlarin kimliklerinin AKP ci seriatci ve Atatürk karsiti olmalari bir tesadüf degildir.

Bütün bunlarin oldugu ülkemizde *DÜSÜNEN INSANLAR ARTIYOR*denmesi bir yaniltmacadir.*DÜSÜNEN INSAN KANDIRILAMAZ*Evet dogrudur,halkimiz düsünemedigi icin AKP nin tuzagina düsmüstür.Bilgi akiminin ülkemizde pek pazar yaptigini sanmiyorum.Ülkemizde gecerli olan *Dizi filimler sefasi,magazinler,Seda Sayan,Ibrahim Tatlises ve daha ona benzer, bir sürü, memeleketin kaymagini götürenlerin shovlaridir.Düsünen insanlar faydali islerle ugrasirlar,shovlarla degil.Eger ülkemizde bir haksizliga karsi milyonlarca insan ayaga kalkamiyorsa bu ükede düsünen insanlarin arttigini ve düsünen insanlarin kandirilamiyacagini iddia etmek yanitmadir,Düsünen insanlar cogalsaydi ülkemizde AKP nin yanlisliklarina göz yumulmazdi.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bu ülkede islamcıların kazandığı ve şu anda açık ara önde oldukları oratdadır ancak ben gidiyorum deyip gitmek çözüm değildir,ben nerde hata yaptım demek ve halk neden onları seçti demek gerekir;Demekki halkın istekleri ve beklentileri dışında bir tutum izlenmiş ki buzamana kadar bugün onlar kazanıyolar''ılımlı islamcılar'' dediyim gibi çekip giderek olmaz bu işler halkın taleplerini ve halka verdiklerini tekrar gözden geçirmeliler...

saygılarımla....

Gönderi tarihi:

Bir zamanlar bu Ülkenin çocukları olan Türbanlı Öğrenciler için Süleyman DemireL Arabistana Gitsinler orda okusunlar dediğinde bu FazıL Say hayranları bu beyanata çanak tutup alkışlamişlardı..

Bu FazıL Beg o zaman nerelerdeydi...

FazıL Beg Bu Ülkeden Bir haber sanırım bu Topraklarda 1000 Yıldır İslam gerçeği var..

Herkesin 1 Türkiye rüyası var..NasıL olacak nasıL paylaşacaz..

FazıL Say Beg'i Hakkariye Siirt'e Batmana Konsere bekleriz O zaman Rüyaları için Ne kadar fedakar olduğunu tartişabilir..

Gitmek isteyene de zorla Kal denilmez..

Zaten Moda Oldu Bir Yerlerden ödül almak için Ülkeyi karalamak...

SayGıLar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.